11 Mayıs 2009 Pazartesi

Genç Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası Antalya'da başlıyor !!!!!!!!

Türk Basketbolu'nun Geleceği Antalya’da

Türk Basketbolu’na yeni yıldızlar kazandıran ve geleceğine ışık tutan Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası, 12-17 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.


Türk Basketbolu’na yeni yıldızlar kazandıran ve geleceğine ışık tutan Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası, 12-17 Mayıs 2009 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.

Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’na 16 takım katılırken, bu akşam yapılacak teknik toplantının ardından şampiyonanın fikstürü belli olacak.


16 Takım Şöyle ;


Ankara’dan

Genç Telekom

Ted Ankara Kolejliler

Mülkiye Spor

Bursa’dan

Bursa Kolejliler

Tofaş

Final Gençlik

İstanbul’dan

Pertevniyal

Fenerbahçe Ülker

Beykoz Spor

FMV Işık Spor

Efes Pilsen

İzmir’den

Pınar Karşıyaka

Gelişim Koleji

İzmir Büyükşehir Belediyesi

Anadolu Şampiyonası birincisi Genç Banvitliler

Muğla Marmaris Belediye

takımları katılıyorlar.


Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası 17 Mayıs Pazar günü yapılacak final maçları ile tamamlanacak ve dereceye giren ilk 3 takıma kupaları ve madalyaları verilecek. Turnuvada ayrıca kişisel başarı gösteren oyunculara da ödüller verilecek.

TÜRK BASKETBOLU’NUN GELECEĞİ ANTALYA’DA
Ülkemizde altyapılardaki en önemli turnuva olarak göze çarpan Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda basketbolseverler, Türk Basketbolu’nun geleceğine ışık tutacak birçok yıldız oyuncuyu izleme fırsatı bulacaklar. Halen, gerek Milli Takım’da, gerek Beko Basketbol Ligi’nde, gerekse de Avrupa’da forma giyen birçok genç yeteneğimiz, ilk kez, daha önce düzenlenmiş Genç Erkekler Türkiye Şampiyonaları’nda sahneye çıkmışlar ve basketbol severlerle buluşmuşlardı.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yurtiçi faaliyetleri kapsamında her sene düzenli olarak gerçekleştirilen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonaları’nda kendilerini ilk kez gösteren genç yıldızlarımız, bugün Türk Basketbolu’nun önde gelen isimleri olarak tüm basketbol severlerin beğenisini kazanıyor.

GENÇ ERKEKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONALARI’NDA YILDIZLAR GEÇİDİ
Ersan İlyasova, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yurtiçi faaliyetleri kapsamında düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonaları’nda bugüne kadar mücadele eden birçok genç oyuncu halen gerek ülkemizde, gerekse yurtdışında basketbol otoritelerinin dikkatini çeken birer yıldıza dönüştüler.

2004 yılında Bursa’da düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası sonunda turnuvanın "En Değerli Oyuncusu" halen A Milli Takım’ın ve Regal FC Barcelona’nın yıldızlarından Ersan İlyasova olmuştu.

Milli Takım’ın ve Fenerbahçe Ülker’in genç yeteneklerinden Oğuz Savaş da yine 2004 yılındaki tunuvada “En İyi Pivot” ödülünü kazanmıştı. Darüşşafaka Cooper Tires’da forma giyen Barış Hersek 2004 yılında “En İyi Forvet” seçilirken, Beşiktaş Cola Turka’nın başarılı oyuncusu Mehmet Yağmur da “Sayı Kralı” olarak 2004 yılında düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası sonrasında geleceğin yıldız adayları olduklarının işaretlerini vermişlerdi.

Enes Kanter, FenerbahçeYine 2005 yılında Antalya’da düzenlenen turnuvada, Oğuz Savaş, Mehmet Yağmur, Caner Öner, Cemal Nalga gibi halen Milli Takım’da ve Beko Basketbol Ligi’nde forma giyen birçok genç yetenek mücadele etmişti. 2007 yılında İzmir’de düzenlenen ve Ülkerspor’un şampiyonluğu ile tamamlanan Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda “En Değerli Oyuncu” bu sezon Darüşşafaka Cooper Tires’da forma giyen Barış Hersek, “En İyi Guard”, Aliağa Petkim’de forma giyen Berkay Sahillioğlu, “En İyi Forvet” Casa TED Ankara Kolejliler’de oynayan Caner Öner, “En iyi pivot” Bora Paçun ve turnuvanın “Sayı Kralı” da Darüşşafaka Cooper Tires’da oynayan Kadir Çıpa olmuştu.

Geçen sene Konya’da yapılan Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası finalinde Fenerbahçe’yi 70-65’lik skorla mağlup eden Pertevniyal şampiyonluğa ulaşırken, “En Değerli Oyuncu” ödülüne Görkem Sönmez layık görüldü.

Turnuvada “Ribaund Krallığı”na Fenerbahçe’den Enes Kanter, “Asist Krallığı”na ise Pertevniyal’den Barış Ömer Erlim ulaştı. Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda Pınar Karşıyaka’dan Gökper GenEn İyi Guard”, Pertevniyal’den Melih MahmutoğluEn İyi Forvet”, Enes Kanter ise “En İyi Pivot” seçildiler.


**************
Genç Bayanlar Şampiyonası ise Samsun'da yapılacak.

Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası’na Samsun Evsahipliği Yapacak

Genç Erkekler ile aynı tarihler arasında gerçekleştirilecek olan Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası ise Samsun’da gerçekleştirilecek. Yine erkeklerde olduğu gibi bayanlarda da gruplar ve fikstürler bu akşam yapılacak olan teknik toplantının ardından belli olacak. Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası’na,

Adana’dan Botaş ve Ceyhan Belediye, Ankara’dan Çankaya Üniversitesi, Kalaba Gücü Spor, Ted Ankara Kolejliler, Antalya’dan Antalya Koleji, İstanbul’dan Fenerbahçe, İstanbul Üniversitesi, Beşiktaş, Galatasaray ve Bayrampaşa Sancak, İzmir’den Buca Spor, İzmir Büyükşehir Belediye, Kayseri’den, Kayseri Ted Koleji ile Muğla Marmara Koleji ve Mersin Büyükşehir Belediyesi takımları katılacaklar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.