17 Ekim 2008 Cuma

Cesur Yürek Hasan Ali Atasoy'un sorularına cevap verebilecek bir delikanlı çıkacak mı ?

FB Tribünlerinden gelme,usta Gazeteci,Cesur Yürek Hasan Ali Atasoy 2 gündür Fanatik
Gazetesindeki köşesinden Futbol Camiasına bazı sorular soruyor cevaplanması için.
Pek çok sorunun cevabı sorunun içinde gizli.Genede şu kirli düzenden birileri çıkıp
delikanlı gibi cevap verebilecek birileri çıkar mı ?
Hiç sanmıyorum.
Ben de tıpkı kendisi gibi kayda geçirmek üzere buraya sorularını alıyorum.
Türkiye de futbolu asıl yönetenler (Sadece Federasyon değil) belli.Bir avuç çığırtkan
kanaat önderiymiş gibi Türk Futboluna yön veriyorlar.
İsimleri de belli.Sorulardaki muhataplar.Futbolun F'sinden anlamayan,analiz yeteneği
olmayan,şovmen,polemik ustaları,egosantrik adamlar ne yazık ki hem cukkaları götürüyorlar
hem egolarını tatmin ediyorlar,hem de futbolu yönetiyorlar.
Yıllardır her tarafı kirlenmiş bu düzen ne zaman değişecek bilmiyorum.

NOT: Hasan Ali Atasoy'un bu düzenin başındaki isimlerden biri tarafından zamanında çalıştığı
Skytürk'ten kovdurulduğunu da hatırlatalım.

Soruları alalım buraya.

Merak ettiğim sorular (1)

14.10.2008

1- Ahmet Çakarı kim neden öldürme kastıyla vurdu veya vurdurdu? Tetikçisi ya da azmettireni kimdir? Sayın Cerrah o günden bugüne hangi bulgulara ulaşabildi? Çakarın elinde 13 sayfalık bir el yazısı itiraf var mı? Varsa kendi gazetesi bile neden yayınlayamadı? Aynı tehdit günümüzde de geçerli mi? Sayın Zekeriya Öz‚ bu konuda ne düşünmektedir?

2- Ertuğrul Sağlam‚ Beşiktaşa nasıl getirildi? Eğer öyle değilse Başbakan ve Cumhurbaşkanı kendisini niçin arar? Peki ya aynı makamlar Hakan Şükürü niçin kabul ederler? Onu alkışlayan gazetecilerin konumu‚ durumu ve gerekçeleri nelerdir?

3- Sinan Engin ile Çakıcı görüşmeleri ayan beyan ortalığa saçılmışken‚ Lucescu hangi gasptan söz edebiliyor? İki şampiyonluğunda da yaşanan rezaletler gün gibi ortadayken‚ kendisi mağdur mudur‚ gasp edenlerin tarafında mıdır? Çalıştığı kulüpler Onun şampiyon yaptığına zerre kadar inansaydı‚ bu kadar kolay gönderilebilir miydi?

4- Rahmetli Hasan Doğanın siyasetle geldiğini haklı olarak söyleyenler‚ Mesut Yılmaz ve Mehmet Ağarı hl apolitik bir esnaf mı zannediyorlar? Sami Yende loca sahibi olan Ulusoyun kestirdiği kurbanları‚ Çakıcının şoförünün hem poliste hem savcılıkta hem de mahkemede itiraf ettiği el yazısı talimatı nereleriyle sindiriyorlar?

5- Çıkar amaçlı suç çeteleri futbolun‚ kulüplerin‚ tribünlerin‚ menacerlik kurumunun ve federasyonların içine ne kadar sirayet etmiş durumdadır? Cemaat ve tarikat futbolculara‚ hocalara ve spor medyasına ne ölçüde hakim durumdadır?

6- Galatasaray ile sözleşme imzalayıp antrenmana çıkan İlhan Mansız‚ nasıl bir gecede Beşiktaşlı olmuştur? Galatasaraydan neden en küçük bir tepki yükselmemiştir?

7- Teknik direktör tercihleri ağırlıklı olarak liykate mi‚ siyasete mi‚ tarikat telkinine mi‚ ucuz banka kredisi şartına mı‚ federasyona mı‚ kumar borçlarına mı‚ yoksa yayıncı kuruluşa şirin görünme kriterine göre mi işlemektedir?

8- Fenerbahçe Başkanı‚ ilk istifasını kendisi bile bilmezken‚ bazı gazeteciler nereden ve nasıl bilmiştir?

9- Canlı‚ yanlı ve zanlı yayında‚ kameralara parmak sallanarak iln edilen medya getirir‚ medya götürür‚ ona göre haa! felsefesinin dayanağı nedir? Çakıl taşlarını temizlemek onların görevi midir?

10- Demirören grubuna ait iki tüpgaz firmasının sponsorluğunda TV programı yapıp keseyi doldurmak‚ sonrasında da güya önceden muhalif olduğu bir federasyon başkanının emri altındayken eski gizli patronuna bodoslama sallamak nasıl bir duygudur?

11- Başkan adayı bir muhalifin radyosuna doluşup‚ maaş karşılığı mevcut yönetime aralıksız sallamak etik bir duruş mudur? Patronları‚ kendi saflarındaki bazı gazetecileri bu yolla doyuracağını çete davası dosyasındaki dinleme kayıtlarında‚ Tahir Kıran Beye 4 yıl öncesinden söylemiş midir?

12- Bir tribün grubu kulübün kalbi olabiliyorsa‚ istisnasız bütün organları hangi kişi ve kurullara denk düşmektedir? Yöresel keriz dalgalarından sonra duruş/kuruş paritesi hangisinin lehinde abartılı bir şekilde açılmıştır?

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/De...33&authorid=57

Cevabını arayan sorular (II)

17.10.2008

Kaldığımız yerden soruları sormaya devam ediyoruz. Cevap gelmeyeceğini ve gelse de kimse tarafından umursanmayacağını bile bile‚ sadece tarihe kayıt düşmek adına ve de başımızı belaya sokma pahasına sormaya devam ediyoruz.

1- Gazeteci Feridun Niğdelioğlu kendisini kimin‚ neden bıçakladığını bilmekte midir? Engin Verel kendisini yaralayan kişiyi ya da bunu yaptıranı adı gibi tanımakta mıdır? Abdullah Çevrim abimize saldıran kişi kimdir? Yoksa yanıtları bilmiyormuş gibi yaparak‚ tıpkı Rüştü olayında olduğu gibi‚ ihaleyi Aziz Yıldırımın üzerine yığmak daha mı karizmatik bir durumdur?

2- Deniz Derinsu‚ Gürcan Bilgiç‚ Feridun Niğdelioğlu ve İbrahim Seten ile Tahir Kıran ve Sadettin Saran arasındaki ilişkinin derinliği‚ sığlığı ya da sıklığı ne boyuttadır? Tahir Kıran Bey bu isimlere kontr haber yaptırmaktan kimselere söz etmiş midir?

3- Fenerbahçe Kulübü Başkanı bir yerlere spor müdürü ya da muhabir atamış mıdır? Onlara daire‚ araba vs almış mıdır? Herhangi bir spor müdürünün ya da muhabirinin işinden atılması ya da yükseltilmesi için‚ gazete genel yayın yönetmenleri veya patronlarından ricada bulunmuş mudur? Peki‚ diğer kulüp başkanları ve yöneticileri böyle işler yapmış mıdır‚ yapmakta mıdır?

4- Serhat Uluerenin Ahmet Çakarı diz çöktürüp geri püskürttüğü kaset nerede‚ ne zaman çekilmiştir? Kasette Ersin Düzen ve Güntekin Onay da var mıdır? Kendi işyerinde‚ mahiyetinde çalıştırdığı kişilerin şakalaşmasını gizli kamera ile kayda almak adamlığın‚ delikanlılığın‚ gazeteciliğin ve ahlkın neresine denk düşer?

5- Futbolcu Hakan Şükür‚ sadece birkaç medya sitesinde yer alan ve asla yalanlanmayan iddiadaki gibi‚ Sabah Gazetesi sahibi Ahmet Çalık ile Serhat Uluereni spor müdürü yapması için görüşmüş ve ricada bulunmuş mudur? Öyleyse bunu hangi sıfatla yapmıştır? Uluerenin aynı cemaate yakın duran Kanaltürkte görev almasında benzer faktörler rol oynamış mıdır?

6- Hakan Bilal Kutlualpi yeşil-siyah giyinecek kadar dolduruşa getirme ayinleri hangi Fenerbahçelinin evinde gerçekleştirilmiştir? Baron lakaplı büyüğümüz bu yemekli toplantıların kaçında yer almıştır?

7- Fenerbahçe-Everton maçında‚ bir kişinin yaralanması ve kulübün saha kapatma cezası almasıyla sonuçlanan olayda‚ patlayan silah kimindir? Balistik raporları ve soruşturma ne aşamadadır?

8- Son olarak meslektaşlara yönelik bir uzman ve hatta azman sorusu: Bu satırların meczup ve amigo yazarı‚ kimin tetikçisi veya beslemesidir? Medyaya kim tarafından sokulmuş‚ hangi güç tarafından kollanmaktadır? Mevl ile meblğ arasında ne tür bir tercih yapmıştır? Derdi mevt olmak mıdır? Kalemini‚ vicdanını‚ aklını ve ahlkını kaç paraya satmış veya kiralamıştır? Bunu da tarifeyi ve rayici iyi bilip‚ bu kurallara bağlı çalışanlar yanıtlasın. Nokta!

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/De...24&authorid=57

Cevabını arayan sorular (III)

28.10.2008

Cep telefonum susmadı. Hiçbirine de geri dönmedim. Çünkü kimseyle kayıkçı ya da ‘kayıtçı’ kavgası yapmak niyetinde değilim. Bakkal Mehmet Efendi’yi ya da Emekli Ayşe Teyze’yi değil, elinde kalem tutan, gazetede köşesi, televizyonda ve radyoda programı olan kişileri muhatap alan sorular bunlar. Önce cevaplar gelsin, sonra ‘somut’ üzerinden yürüyelim. Kimseyle kişisel bir meselem yok.

1-) Beşiktaşlı bir gencin, Vietnam usulü infaz edilmesinin altında yatan ‘tamamen duygusal’ neden, takım sevgisi midir? Hangi tribünlerde, hangi organize suç çetelerinin ve cemaatlerin uzantıları vardır? Yönetim destekleme veya yıldırmanın, yıllık rantı ne kadardır? Silah taşıyan ve ‘profesyonel taraftar’ olan amigoların, hayatları ne kadar lükstür?

2-) Fenerbahçe, TMSF yönetimindeyken Adnan Sezgin üzerinden İstanbulspor’a teşvik primi vermiş midir? İddia doğruysa, Sezgin bugünkü göreve neden getirilmiştir?

3-) Ömer Güvenç ve Ferhan Tezcan, Sinan Engin’in cep telefonundan Alaattin Çakıcı’ya, “Bize sağlıklı bir Alaattin abi lazım abi!” demiş midir?

4-) Televoleci Ferruh Taşdemir, Sedat Peker’den Şansal Büyüka için ‘altın tesbih’ dilenmiş midir? Bu girişim Büyüka’nın bilgisi dışında mı gerçekleşmiştir?

5-) Taşdemir’e ait ve adının baş harflerini taşıyan FT Produksiyon ile Büyüka ve Serhat Ulueren’in bir bağı var mıdır? Cihan Oskay’ı Star TV’ye getiren 34 FT 655 plakalı siyah lüks Mercedes Vito minibüsün FT Prodüksiyon adına kayıtlı olması tesadüf müdür?

6-) Serhat Ulueren’in beden eğitimi öğretmeni eşinin, Adnan Polat’ın başında olduğu Seramikçiler Federasyonu’nun resmi yayın organı Seramik Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ne atanmış olması, hangi mesleki birikimin sonucudur? Eşinin bu göreve 1 Ocak 2005’te getirilmiş olması ile Ulueren’in Polat’ın bağış kampanyası için özel program yapmasının, aynı tarihlere denk gelmesi ilahi bir tesadüf müdür?

7-) 2005-2006’da Fenerbahçe açık ara öndeyken; Büyüka, Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Sacit Aslan ile Balıkçı Kahraman’da, Prada takım elbisesine iddiaya girmiş midir?

8-) Reha Muhtar, 2004’te kendisinin davetlisi olarak gittiğimiz Reina’da, eski MHK Başkanı Bülent Yavuz’un, Ulusoy Federasyonu’nun Fenerbahçe’ye karşı tavrı konusunda “Ben olmasam daha beterlerini yaparlardı, bir çoğunu engelledim” sözlerini yazmayı düşünür mü?

9-) TMSF’nin, yönetimine el koyduğu Kanal 1’i, kamu adına minimum masrafla yönetmesi gerekirken, Serhat Ulueren’i 25 bin YTL maaşla transfer etmesi normal midir?

Doğru sorular duvarları bile yıkar! Şimdi geldik, her yıl tekrarlanan ve aylarca Türkiye’yi geren o meşhur soruya:
10-) Fenerbahçe mi şampiyon olur, Galatasaray mı, Beşiktaş mı, Trabzonspor mu?
Şimdiye kadar sorduğumuz sorular cevabını bulmadıktan sonra, bu son sorunun bir tek karşılığı vardır; Bana ne, size ne, kime ne?

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/Default.aspx?aType=Column&catid=34&articleid=118051&authorid=57

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler