8 Mart 2009 Pazar

Tanjeviç'e rağmen Efes'e koyduk,Ergin'i ağlattık 84-80 !!!!




Nefesleri Kesen Derbiyi Uzatmada Fenerbahçe Ülker Kazandı (84-80)
08.03.2009 18:16

Beko Basketbol Ligi'nde haftanın derbisi nefesleri keserken, Fenerbahçe Ülker, konuk ettiği Efes Pilsen'i uzatma periyodu sonunda 84-80'lik skorla mağlup etti.


Beko basketbol Ligi'nde 21. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Efes Pilsen'i konuk etti. Üst düzey bir basketbol ve mücadelenin yaşandığı 40 dakika 72-72'lik eşitlikle sona ererken, uzatma periyodunu rakibine oranla daha iyi oynayan Fenerbahçe Ülker, mücadeleden 84-80'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmaya Cenk Akyol’un üçlüğü ile başlayan Efes Pilsen’e, Fenerbahçe Ülker de Ömer Onan’ın üçlüğü ile hemen cevap verdi. Gasper Vidmar ve Ömer Onan’ın sayıları ile ilk 2 dakika içinde 7-3’lük üstünlüğü ele geçiren Fenerbahçe Ülker, Marvis Thornton ve Kerem Gönlüm’ün sayılarına engel olamayınca ilk 4 dakika 7-7’lik eşitlikle geçildi. Ömer Onan’ın üçlüğü ile bir kez daha öne geçen Fenerbahçe Ülker, Marques Green-Devin Smith ikilisi ile üst üste sayılar bularak ilk 5 dakika geride kalırken 12 sayılık farka ulaştı (19-7). Başarılı savunması ile durdurduğu rakibi karşısında kolay sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, Gasper Vidmar ve Semih Erden’in sayıları ile serisini 16-0’a taşıyarak, periyodun bitimine 3:50 dakika kala skoru 23-7 yaptı. Rakibinin serisine Kaya Peker’in serbest atış sayıları ile son veren Efes Pilsen, Semih Erden’in elinden gelen serbest atış sayılarına engel olamadı. Bu dakikalarda her iki takım da karşılıklı faul atışları kullanırken, periyodun son 3 dakikasına da 25-10 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girildi. Bu dakikadan sonra her iki takım da hücumlardan boş dönerken, Efes Pilsen, Kaya Peker’in serbest atış sayısı ile skoru 25-11 yaparken, Charles Smith’in sayısı ile de farkı 12 sayıya kadar indirdi (25-13). Periyodun son dakikasına bu skorla girilirken, son dakika içinde Fenerbahçe Ülker, Gordon Giricek ile skor üretirken, Efes Pilsen de rakibine Kerem Tunçeri’nin üçlüğü ile cevap verdi ve ilk periyot 27-16 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.

Maçın ikinci periyoduna Kaya Peker’in smacı ile başlayan Efes Pilsen’e, Sarı Lacivertliler de Marques Green’in üçlüğü ile cevap verdi. İkinci periyodun başlarında her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, periyodun ilk 2 dakikası 30-19’luk skorla geçildi. Devin Smith ile skoru 32-19 yapan Fenerbahçe Ülker, Kerem Tunçeri’nin üçlüğüne engel olamadı. Devrenin son 5 dakikasına girilirken, Gordon Giricek’in üçlüğü ile Fenerbahçe Ülker skoru 40-24’e taşıyarak farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, karşılıklı hücumlardan boş döndüler ve yaklaşık 3 dakika boyunca skor üretemediler. Skordaki suskunluğu Kaya Peker’in üçlüğü ve Michail Kakiouzis’in turnikesi ile bozan Efes Pilsen, Tanjevic’e de mola aldırdı. Mirsad Türkcan ile 3 sayılık atıştan yararlanamayan Fenerbahçe Ülker, Kaya Peker’in sayısına engel olamayınca devrenin son 40 saniyesine girilirken konuk ekip farkı 9 sayıya (40-31) kadar indirdi. Efes Pilsen’in sert savunmasını aşamayan Fenerbahçe Ülker, dış atışlara yönelirken, bu atışlarda da başarılı olamayınca, konuk ekip Kaya Peker ile 2 serbest atışı daha sayıya çevirdi ve ilk devre 40-33 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye Kerem Tunçeri’nin üçlüğü ile başlayan Efes Pilsen farkı 4 sayıya kadar indirirken, Fenerbahçe Ülker de rakibine Rasim Başak’ın serbest atış sayıları ile cevap verdi. Semih Erden’in smacı ile farkı arttırmaya çalışan rakibine, Kerem Gönlüm ile cevap vermekte gecikmeyen Lacivert Beyazlılar, periyodun ilk 2 dakikası geride kalırken skoru 44-38 yaptı. Marvis Thornton ile farkı 4 sayıya kadar indiren Efes Pilsen, Semih Erden’i pota altında durdurmayı başaramayınca periyodun son 6 dakikasına 46-40 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girildi. Kerem Tunçeri’nin sayısına, Marques Green ve Emir Preldzic’in sayıları ile cevap veren Fenerbahçe Ülker, periyodun son 5 dakikasına girilirken skoru 50-42’ye taşıdı. Rasim Başak’ın elinden 3 sayılık bir basket daha bulan Fenerbahçe Ülker, farkı yeniden çift haneli rakamlara taşırken (53-42), Rasim Başak’ın bir kez daha bulduğu 3 sayılık basket ile de skoru 57-42’ye getirerek farkı 15 sayıya çıkardı. Fenerbahçe Ülker’in faul hakkını doldurması üzerine serbest atışlar kullanan Efes Pilsen, Marvis Thornton ve Ender Arslan ile skor üreterek periyodun son 3 dakikasına girilirken skoru 57-45 yaptı. Mirsad Türkcan’ın serbest atış sayıları ile rakibine cevap veren Fenerbahçe Ülker, periyodun son dakikasına girilirken skoru 63-50’ye taşıdı. Marvis Thornton’un üçlüğü ile farkı 10 sayıya indiren Efes Pilsen, Emir Preldzic’in sayısına engel olamayınca, maçın final periyoduna da Fenerbahçe Ülker 65-55’lik skorla önde girdi.

Maçın final periyoduna Ömer Onan’ın üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe Ülker’e, Efes Pilsen de Marvis Thornton’un üçlüğü ile hemen cevap verdi. Periyodun ilk dakikalarında her iki takım da rakip potada skor üretmeye çalışırken, Fenerbahçe Ülker 10 sayılık farkı korumaya, Efes Pilsen ise farkı eritmeye çabaladı. Marvis Thornton ile bitime 5 dakika kala farkı 8 sayıya kadar indiren Efes Pilsen (70-62), Karşılaşmanın son 5 dakikası içinde etkili bir oyun ortaya koyan ve savunması ile Fenerbahçe Ülker’e sayı şansı vermeyen Efes Pilsen, arka arkaya bulduğu sayılarla farkı eritti ve maçın son 1:49 dakikasına girilirken skoru 70-68’e taşıdı. Gordon Giricek’in serbest atış sayıları ile skordaki suskunluğunu bozan Fenerbahçe Ülker, maçın son 1:22 dakikasına girilirken skoru 72-68’e taşıdı. Bitime 26 saniye kala Emir Preldzic ile top kaybı yaşayan Fenerbahçe Ülker karşısında, Kerem Tunçeri ile skor üreten Efes Pilsen, skoru 72-70’e getirirken, bu oyuncu basket faul sonrası kullandığı serbest atışı sayıya çeviremedi. Bitime 7 saniye kala hücum ribaundunu alan Efes Pilsen, yapılan faul sonrası serbest atışları sayıya çevirince bitime 5 saniye kala Efes Pilsen 72-72’lik eşitliği sağladı. Fenerbahçe Ülker son hücumdan Marques Green ile yararlanamayınca karşılaşmanın normal süresi 72-72’lik eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmada uzatma periyoduna Kerem Gönlüm’ün sayısı ile başlayan Efes Pilsen, Charles Smith ile de sayı bularak skoru 72-76’ya getirdi. Emir Preldzic’in elinden 3 sayılık bir basketten yararlanamayan Fenerbahçe Ülker, Damir Mrsic ile kullandığı 2 serbest atıştan da sayı çıkartmadı. Üst üste hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan ile de hücum fırsatından yararlanamazken, Michail Kakiouzis ile Efes Pilsen skoru 72-77 yaptı. Semih Erden’in smacı ile periyottaki ilk sayısını bulan Fenerbahçe Ülker, yine aynı oyuncunun sayısı ile farkı 1 sayıya (76-77) indirdi. Kerem Tunçeri ile hücum şansını kullanamayan Efes Pilsen karşısında, Ömer Onan ile üç sayılık bir basket bulan Fenerbahçe Ülker, 79-77 öne geçti. Kerem Gönlüm’ün sayısı ile maça bir kez daha dengeyi getiren Efes Pilsen, Charles Smith ile bir serbest atıştan yararlanırken, maçın son dakikasına 79-80 Lacivert Beyazlıların üstünlüğünde girildi. Gordon Giricek’in serbest atış sayıları ile bitime 45 saniye kala 81-80 öne geçen Fenerbahçe Ülker, maçın son 20 saniyesine de bu skorla önde girdi. Her iki takım da galibiyete uzanabilmek için büyük bir çaba harcarken, Efes Pilsen bitime 6 saniye kala Kerem Tunçeri ile top kaybı yaptı. Bitime 1 saniye kala rakibi karşısında 2 faul atışı kullanan Fenerbahçe Ülker, Marques Green ile serbest atışlardan birini sayıya çevirirken, hücum ribaundunu alan Michael Smith’in de basketi ile karşılaşmadan 84-80’lik skorla galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Aytuğ Ekti, Serkan Emlek

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Marques Green 12 (3 ribaund-4 asist), Mirsad Türkcan 4 (3 ribaund-2 asist), Ömer Onan 14 (2 asist), Rasim Başak 9 (1 ribaund), Semih Erden 14 (4 ribaund), Gordon Giricek 11 (5 ribaund-2 asist), Damir Mrsic (2 ribaund), Gasper Vidmar 4 (5 ribaund-1 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund-1 asist), Devin Smith 12 (6 ribaund-3 asist), Emir Preldzic 2 (3 ribaund-4 asist).

EFES PİLSEN (80): Mario Kasun (1 ribaund), Charles Smith 7 (6 ribaund), Preston Shumpert 1, Marvis Thornton 18 (4 ribaund), Kerem Gönlüm 11 (8 ribaund), Kaya Peker 12 (6 ribaund-1 asist), Michail Kakiouzis 8 (7 ribaund-1 asist), Kerem Tunçeri 17 (2 ribaund-5 asist), Sinan Güler (2 ribaund-1 asist), Ender Arslan 3, Cenk Akyol 3 (1 asist).

1. PERİYOT: 27-16
2. PERİYOT: 13-17
3. PERİYOT: 25-22
4. PERİYOT: 7-17
UZATMA: 12-8







20 sayı farkla kazanacağımız maçı Tanjeviç sayesinde ölüp ölüp
dirilerek kazanabildik.

Çok şükür kazandık.Aksi takdirde çok şey kaybedecektik.
Maç öncesi tüm parametreler aleyhimizeydi.
Rakibin bu sezon çok alterntatifli ve bize ters gelen bir takım kurmuş olması,başlarında
Ergin gibi çirkef bir ezik gazmanın olması ,haftalardır yenilgisiz gitmelerinin verdiği moral,
bu sezon bizi 2 kez yenmiş olmanın verdiği özgüven.
Bizim ise takımın el freni bir koça sahip olmamız.Oyuncuların formsuzluğu,inişli,çıkışlı
grafikleri,dışarıdan da hissedilebilen bir huzursuzluk ve kaos ortamı,
EL maçlarının getirdiği fiziksel ve mental yorgunluk v.s. v.s...
Bütün bunlara rağmen maça iyi başladık.Oyuncularımızda bir hırs,istek vardı.
Öyle de olması gerekiyordu zaten.Rakip basketbolun gs'si Efes ne de olsa.
Özellikle haftalardır ortalarda olmayan Devin Smith ve Ömer çok iyiydi.
Onlara daha sonra bir kaç maçtır kıpırdayan Green,Semih ve deli yürek Rasim de
eklenince sürekli maçı önde götürdük.
Ne yazık ki Gricek formsuz.Emir ise giderek yere çakılıyor.Bugün maçı verecek duruma getirenlerden biriydi.Kaptan da gününde değildi,şutları girmedi.
İlk yarı sonuna 5 dk varken 40-24 öndeydik.Etkili savunmalarına karşı Gricek,Mirsad ve Mrsiç şutları sokamayınca 4.56 dk.sayı bulamadık ve
9-0'lık seri yiyerek
40-34'e getirttik devreyi.2.çeyrekte 7 sayı bulabildik.
İkinci yarı fark giderek eridi.Bizi Koç şu Emir de ne buluyor bilmiyorum.
Hiç bir şey yok adamda.Gricek'te atamıyorken,uzun süre Ömer Onan ve Mrsiç'i
kenarda unuttu.Mrsiç'in şutları girmese de 2.bir şansı hak ediyordu.
Uzatmada buz gibi soktu 2 serbest atışı kaçırdı.
Emir 4 sayı öndeyken son 30 sn.bir saçma sapan top kaybı ve son 5 saniye kala gereksiz bir faul yaptırarak maçı uzatmaya götürttü.
Hoca ribaunt alıncakken serbest atışlarda hala 4 kısa ile oynuyor.Semih'i oyuna almıyor.Oğuz'u hiç almadı zaten bari Semih günündeyken al.
Uzatmada tekrar5 sayı geriden maçı getirdi Ömer ile beraber.
Skorda kilitlenmişiz adamlar çok baskılı savunma yapıyor,hala dışarıdan şut bulacağız diye uğraşıyoruz.Oğuz 10 dakika oynamış 2 sayı.Vidmar 9 dk.4s.5r.
Ömer Onan 14 sayı ,8/4 üçlük,Semih 14 sayı,6r.9/6 ikilik.
Green de nihayet istediğimiz gibi insiyatif almaya başladı.İstediğimiz buydu.
Neden şimdiye kadar böyle oynamadı ? 12s.3r.4a
Gricek 2 sayılıklarda 5/2 % 40 ,4/1 üçlük % 25 ile düşük yüzde ile oynamasına rağmen 11 sayı,5 r.yaptı.Belli ki sakatlığı etkiliyor.Umarım Play off'larda formu artar.Zaten EL'de bitti.Takım dinlenme fırsatı bulur ve bu maçla beraber
yükselişe geçer.Solomon gelince Vidmar tribüne çıkar.Ömer Aşık'ta
geliyor nasıl olsa.
Asistlerde 19-9 ezmişiz.Ribauntlarda 33-36 onlar.
Üçlük yüzdemiz 29/9 % 31.Efes 18/8 % 44.4.
Kerem Tunçeri'yi görmüştür Tanjeviç.Bastırsaydık,ısrarcı olsaydık alırdık.
Adam Solomon'a bile Hayır diyor.Bu kadar inatçı,dik kafa birini görmedim.
Bu maç dönüm maçı idi.Hoca el freni olmayı bırakırsa takım gene uçar.
Maçın adamlarından biri de Rasim'di.Helal olsun .
Yürekten oynadı Cesur Savaşçı Kaya ve K.Gönlüm gibi 2 çirkef eziğin maç boyu dirseklerine rağmen.Sonunda hakemleri etkilerek diskalifiye ettirdiler.
Hala Ergin eziği çıkmış hakemlerle yendiler diye ağlıyor.
Allah seni ne yapsın lan ezik.
Hala bu çirkef takımı Avrupa Kupalarında Türkiye'yi temsil ediyorlar geyiği ile
destekleyen Fenerliler var.Forumlarda ateş püsküren adamlar EL maçlarında gene
bunları destekliyorlar.Bu ne yaman çelişki Anneeeee.
Hala bizim Fenerliler öğrenememiş gs=efes=arkas=eczacıbaşı olayını ki bunların hepsini Avrupa Kupalarında destekliyorlar.Allah akıl fikir versin onlara .
Bu takımların hepsi Fenerbahçe düşmanlarıdır.
Neyse gün iyi gidiyor.
Sivas puan kaybetti.Efes'e koyduk.
Futbol takımı şu sıralarda 2-0 önde.Alex şimdi 2.golü attı.
Şimdi baktım maalesef Erkek Voleybol takımı Tokat'ta 3-2 kaybetmiş.:((

NOT:Maçın tekrarı 22.00'da FB TV'de !!!!!!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler