25 Mayıs 2009 Pazartesi

A Milli Bayan Takım, 8.Zafer Kupası Şampiyonu (76-71)





8. Zafer Kupası’ndaki üçüncü maçına çıkan A Milli Bayan Takım, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda İspanya’yı uzatma sonunda 76-71'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

8. Zafer Kupası’ndaki üçüncü maçına çıkan A Milli Bayan Takım, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda İspanya’yı uzatma sonunda 76-71'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen kupa töreninde, 8. Zafer Kupası’nda mutlu sona ulaşan A Milli Bayan Takımımıza şampiyonluk kupasını, TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat verdi. Turnuvada Polonya ikinci sırayı alırken, İspanya üçüncü ve Beyaz Rusya da dördüncü oldu. Katılımcı diğer ülkelere de ödüllerini, TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat sundu.


Mücadeleye hızlı başlayan A Milli Bayan Takımımız, Tuğba Palazoğlu, Şaziye Karslı, Bahar Çağlar ve Melek Bilge'nin sayılarıyla 3.dakikada skoru 9-2'ye getirdi. Maçtaki ilk sayılarını Anna Cruz ile bulan İspanya, Elisa Aguilar'ın da basketiyle durumu 9-5 yaptı. Melek Bilge ve Bahar Çağlar'ın sayılarıyla hücumdaki etkili oyununu sürdüren Ay Yıldızlılarımız, 6.dakikada Tuğba Palazoğlu ile farkı 11 sayıya çıkarttı (15-4). Lucila Pascua'nın pota altı tipiyle rakibinin serisine son veren İspanya, hücumdaki tutukluğunu da üzerinden attı. Son dakikaya Birsel Vardarlı ile Gülşah Gümüşay'ın üçer sayılık basketleriyle giren A Milli Bayan Takımımız, ilk çeyreği de 16 sayı farkla 27-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikası içerisinde iki takımda skor bulamazken, İspanya, Tarama Abalde'nin serbest atışlarıyla durumu 27-13'e getirdi. Temponun düştüğü bölümlerde top kayıplarının da sayısı artarken, mola alan A Milli Bayan Takımımız, aranın ardından Nevin Nevlin ile farkı 14.dakikada 12 sayıya çıkarttı (30-18). Silvia Dominguez'in turnikesi ve Torrens Aiba'nın da basket faulüyle İspanya, skoru 32-24'e getirerek farkı da tek haneli sayılara indirdi. Melek Bilge'nin serbest atış çizgisinden bulduğu iki isabet ve Tuğba Palazoğlu'nun turnikesiyle hücumdaki etkinliğini sürdüren Millilerimiz, buna karşın savunmada rakibinin basketlerine engel olamadı. Son üç dakika içerisinde potasında sadece 3 sayı gören Ay Yıldızlılarımız, hücumdaki etkili oyunuyla devre sonunda soyunma odasına 44-32 önde giden taraf oldu.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde ilk hücumda Anna Montanana ile üç sayı isabeti bulan İspanya, Melek Bilge ile Bahar Çağlar'ın isabetsiz atışlarını da Laura Nicholls ile değerlendirdi. İkinci yarıdaki ilk sayılarını Bahar Çağlar'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği iki sayı ile bulan A Milli Bayan Takımımız, skoru da 46-37'ye getirdi. Hücumlarda Nicholls ile üçüncü çeyrekte skor üreten İspanya, Elisa Aguilar ve İsabel Sanchez'in de sayılarıyla farkı 4 sayıya indirdi. Bunun üzerine mola alan Millilerimiz, aranın ardından Nevin Nevlin ile iki kez hücumu değerlendiremedi ve İspanya, Aguilar ile Abalde'nin basketleriyle 27.dakikada skora denge getirdi (46-46). Nihan Anaz'ın serbest atışlarıyla rakibinin serisine son veren Ay Yıldızlılar, bitime 22 saniye kala Birsel Vardarlı'nın üç sayı isabetiyle de periyotu 56-49 önde tamamladı.

Dördüncü çeyreğin ilk dakikası içerisinde iki takımda karşılıklı top kayıpları yaparken, Millilerimiz bu periyottaki ilk sayılarını serbest atış çizgisinden Nevin Nevlin ile buldu. Savunmada diri bir görüntü çizen Ay Yıldızlılarımız, Birsel Vardarlı'nın pasını iyi değerlendiren Bahar Çağlar ile de 34.dakikada durumu 60-53'e getirdi. Anna Montanana'nın üç sayı isabeti ve Isabel Sanchez'in de tek sayısı sonrası İspanya farkı 3 sayıya indirdi ve Millilerimiz de mola aldı (60-57). Ay Yıldızlılarımız mola sonrası Nevin Nevlin ile basket bulurken, konuk ekip ise sadece serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skor üretebildi. Laira Palau'nun faul atışlarından bulduğu iki isabetle son dakikaya girilirken farkı 1 sayıya indiren İspanya, bitime 47 saniye kala Anna Montanana ile öne geçme şansını değerlendiremeyince Millilerimiz mola aldı. Taktik faulleri Tuğba Palazoğlu ile değerlendiren Ay Yıldızlılarımız, bitime 1 saniye kala Elisa Aguilar'ın üç sayı isabetine engel olamayınca, normal süre 64-64 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma bölümüne Birsel Vardarlı'nın basketiyle başlayan Ay Yıldızlılarımız karşısında İspanya, Isabel Sanchez ile skor üretti. İki takımında hücumda skor bulmakta zorlanmadığı uzatma bölümünün ilk dakikalarında konuk takım, Anna Cruz'un pasında Elisa Aguilar ile üç sayı isabeti bularak 68-69 öne geçti. Son dakikaya Birsel Vardarlı'nın üç sayı isabetiyle giren A Milli Bayan Takımımız, Elisa Aguilar'ın da top kaybını Nilay Yiğit ile değerlendirerek 23 saniye kala farkı 5 sayıya çıkarttı (76-71). Mola alan İspanya, Montanana ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulamazken, Millilerimiz karşılaşmadan 76-71 galibiyetle ayrılarak 8.Zafer Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

SALON: Ahmet Cömert Spor Salonu

TÜRKİYE (76): Şaziye İvegin 5 (3 ribaund- 2 asist), Nihan Anaz 4 (2 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 14 (5 ribaund- 3 asist), Nilağ Yiğit 3 (1 ribaund- 2 asist ), Tuğba Palazoğlu 7 (2 ribaund- 3 asist), Sariye Gökçe 1 (1 ribaund- 1 asist), Naile İvegin 11 (4 ribaund), Yasemin Horasan 6 (2 ribaund), Bahar Çağlar 11 (6 ribaund), Tuğçe Canıtez, Gülşah Gümüşay 3 (1 asist), Melek Bilge 11 (5 ribaund- 1 asist)

İSPANYA (71): Laura Nicholis 14 (6 ribaund), Tarama Abalde 6 (4 ribaund), Isabel Sanchez 12 (5 ribaund- 1 asist), Lucila Pascua 4 (3 ribaund), Laira Palau 2 (3 ribaund- 1 asist), Elisa Aguilar 11 (2 ribaund- 1 asist), Silvia Dominguez 2 (1 asist), Anna Montanana 8 (4 ribaund- 2 asist), Torrens Aiba 8 (4 ribaund), Anna Cruz 4 (3 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 27-11
2.PERİYOT: 17-21
3.PERİYOT: 12- 7
4.PERİYOT: 8 -15

UZATMA : 12- 7


8. Zafer Kupası’nın "En Değerli Oyuncusu" ise A Milli Bayan Takımızın formasını giyen Birsel Vardarlı seçildi.




**************
Tebrikler Bayanlar.
Tebrikler Birsel.


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler