18 Mayıs 2010 Salı

KALK AYAĞA - HASAN ALİ ATASOY


Olayın en çıplak ve en kestirme özeti şu: 

Bukalemungiller ittifakı kazandı‚ Sarı-Lacivert kaybetti.

Pazar akşamki çoluk çocuğu bile terörize eden‚ zaten bunun için yıllardır fırsat kollayan hazımsız güruhun saldırgan zavallılığını bir yana bırakın. Fırsat bu fırsat yılların kinini kustular. Büyüklük hem yenilgiyi hem de zaferi kabullenebilmekten geçer.

Olayın en çıplak ve en kestirme özeti şu: Bukalemungiller ittifakı kazandı‚ Sarı-Lacivert kaybetti. Ortalık rahatladı. Futbolun toplu tecavüze uğrayan onuru Kadıköyde kurtuldu. Bu kulüp ne kimseyle ittifak yaptı‚ ne de pusu kurdu. Ne kardeşlik ucuzluklarına saptı ne de kalleş tezgahların kumpasına alet oldu. Alçakça saldırılara rağmen iki kulvarda da en sonuna kadar yürüdü. Bu sonuç sadece Fenerbahçeyi aklar‚ o kadar.

Haftalardır komplo senaryolarıyla kin ve nefret üreten onursuz‚ omurgasız ve yüzsüz medyabazlar ve onlara dalkavukluk için yarışanlar apaçık deşifre oldu. Hz. Ali Her derde çare bulunur ama ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur demiş yüzyıllar önce... İnanılması en zor dedikodular‚ aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır diye tamamlamış Delavigny. Değişen bir şey yok.

Fenerbahçe‚ taraftarına yine acı yaşattı ama başlarını öne eğdirecek hiçbir utanca ortak olmadı. O yüzden taraftarları dimdik durmalı‚ hatta bu gururuyla boyun eğdirmeli. Engizisyon cinnetiyle darağaçları kurup cadı avına çıkmak sadece o provokatörleri eğlendirmeye hizmet eder. Gevşek kahkahalar attırır.

Fenerbahçenin üzüntüsünü yaşayacak zamanı bile yok. Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu hemen uyanmaktır‚ kabusu sonlandırmanın da tabii ki... Bahane ve mazeretle oyalanmadan‚ hataları çok iyi saptamalı sonra bir daha asla ve hiç tekrarlanmaması için en radikal tedbirleri almalı. Sen neye hazırsan‚ o da sana hazırdır deyişinden hareketle kötü sonucu üreten kötü sebepler ortadan kaldırılmalı.

Çok basit bir beyin jimnastiği: Mesela Fenerbahçe sezon başından bu yana son maçtakinin yarısı kadar üretken oynasaydı bu sonuç yaşanır mıdı? Mesela Güizanın yerine Kamanan veya Makukula oynasaydı kim şampiyon olurdu? Mesela evindeki Kasımpaşa maçından en azından beraberlikle çıksa sıralama ne olurdu?

Ve çok basit birkaç soru; bu kulübün gelecek sezonun transfer politikası Bursasporla son maça kadar yarışmak üzerine mi kurulacak? Yoksa Barcelonayı alt edemese de en azından baş edebilme vizyonuyla mı şekillenecek? Bu sorulara devrim güzergahına uygun yanıtlar verilseydi‚ aynı yol kazası tekrarlanmazdı.

Dünyada her şey yıkılsa bile gelecek hep yerli yerinde durur. O halde sızlanmayı bırak ve ayağa kalk! Olanca heybetin‚ cesaretin ve gücünle yeniden meydan oku‚ yeniden dikil karşılarına! 

http://fanatik.ekolay.net/Fenerbahce-Kalk-ayaga_6_YazarDetay_176952_17.htm

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler