28 Ağustos 2010 Cumartesi

La Liga 2010-2011 Sezonu Başlıyor.

Sezonun ilk haftasında, geçen yılın şampiyonu Barcelona, deplasmanda Racing Santander ile mücadele edecek.
Barcelona'nın geçen sezon 99 puanla şampiyon olduğu ligi, Real Madrid 96 puanla ikinci, Valencia 71 puanla üçüncü sırada bitirmişti.
La Liga'da heyecan başlıyor..

İspanya İkinci Ligi'ni geçen sezon ilk 3 sırada bitiren Real Sociedad, Hercules ve Levante bu sezon birinci ligde mücadele edecek.

EN ÇOK REAL'İN ŞAMPİYONLUĞU VAR
UEFA klasmanında ikinci sırada yer alan La Liga'da bugüne kadar 9 farklı takım şampiyon oldu.

La Liga, 1929'da 10 takımla kuruldu ve ilk şampiyon Barcelona oldu. Lig kurulduğundan bu yana sadece 3 takım, Real Madrid, Barcelona ve Athletic Bilbao küme düşmedi.   

La Liga'da en çok şampiyonluk kazanan takım 31 kez bu sevinci yaşayan Real Madrid. Madrid ekibini son 2 sezonun şampiyonu Barcelona 20 şampiyonlukla takip ediyor. Bu iki takımdan sonra 9 şampiyonluğu bulunan Atletico Madrid 3. sırada.   

İspanya'da şampiyonluk kazanan takımlar ve şampiyonluk sayıları şöyle:   

Real Madrid (31), Barcelona (20), Atletico Madrid (9), Athletic Bilbao (8), Valencia (6), Real Sociedad (2), Deportivo La Coruna (1), Sevilla (1), Real Betis (1).

İLK HAFTA FİKSTÜRÜ
Sezonun ilk haftasında şu maçlar oynanacak:

28 AĞUSTOS CUMARTESİ
Hercules - Athletic Bilbao
Malaga - Valencia
Levante - Sevilla

29 AĞUSTOS PAZAR
Deportivo - Real Zaragoza
Espanyol - Getafe
Real Sociedad - Villarreal
Osasuna - Almeria
Racing Santander - Barcelona
Real Mallorca - Real Madrid

30 AĞUSTOS PAZARTESİ
Atletico Madrid - Sporting Gijon

TRANSFER RAPORU

Barcelona
Geçen sezon 99 puanla rekor kırarak şampiyon olan Katalan ekibi, 3. kez üst üste şampiyon olmayı hedefliyor. Transfer döneminde Arsenal'den Cesc Fabregas'ı almayı başaramayan Barça, Valencia'dan David Villa'yı alarak önemli bir ismi renklerine kattı.

Gelenler: David Villa (Valencia), Adriano Correia (Sevilla).
Gidenler: Yaya Toure (Manchester City) Dmytro Chygrynskiy (Shakhtar Donetsk), Thierry Henry (New York Red Bulls) Rafael Marquez (New York Red Bulls).

* Liverpool'dan Mascherano'nun transferi,İbra'nın da Milan'a gitmesi sözkonusu.
Mascherano'nun 26m.euro bonservis,kendisine yıllık 5,5m.euro'ya anlaşıldığı haberi var.

Real Madrid
Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun takımın başına getirilmesinin ardından Real Madrid taraftarları, ligde 2 sezondur süren Barcelona egemenliğine son verilmesini istiyor.
2009-2010 sezonu için transfere 250 milyon avro harcayan Real Madrid, bu yılki transferleri için çok fazla harcama yapmadı.

Gelenler: Angel Di Maria (Benfica), Pedro Leon (Getafe), Sergio Canales (Racing Santander), Sami Khedira (Stuttgart), Ricardo Carvalho (Chelsea), Mesut Özil (Werder Bremen).
Gidenler: Christoph Metzelder (Schalke 04), Raul (Schalke), Guti (Beşiktaş).

Valencia
Takımın en önemli oyuncuları olarak görülen David Villa'nın Barcelona'ya, David Silva'nın da Manchester City'ye satılmasının ardından tecrübeli savunma oyuncusu Carlos Marchena da Villarreal'e gitti.
Maddi sorunlarıyla boğuşmaya devam eden kulüp, bu oyuncuların yerini yeni transferleriyle doldurmaya çalıştı.

Gelenler: Aritz Aduriz (Real Mallorca) Tino Costa (Montpellier), Roberto Soldado (Getafe), Mehmet Topal (Galatasaray), Ricardo Costa (Lille), Sofiane Feghouli (Grenoble).
Gidenler: David Villa (Barcelona), David Silva (Manchester City), Nikola Zigiç (Birmingham City), Carlos Marchena (Villarreal).

Sevilla
Geçen sezon, Barça ve Real Madrid'e rakip olması beklenen Sevilla, istikrarı sağlayamadığı için ligi 4. sırada bitirdi.
Bu başarısıyla Şampiyonlar Ligi biletini alan ve Luis Fabiano ile Jesus Navas gibi önemli oyuncuları takımda tutmayı başaran Sevilla, bu sezon ligi daha iyi bir dereceyle bitirmeye çalışacak.

Gelenler: Tiberio Guarente (Atalanta), Mouhamadou Dabo (St Etienne), Luca Cigarini (Napoli-kiralık).
Gidenler: Adriano Correia (Barcelona), Tom de Mul (Standard Liege-kiralık), Marc Valiente (Real Valladolid), Marius Stankevicius (Sampdoria-kiralanma süresi bitti), David Prieto (Tenerife-kiralık).

Real Mallorca
Teknik direktörlüğe Michael Laudrup'u getiren Mallorca, maddi sorunları nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'nden ihraç edildi.
UEFA, Mallorca'nın yerine Villarreal'in UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasına karar verdi.

Gelenler: Jonathan de Guzman (Feyenoord).
Gidenler: Aritz Aduriz (Valencia), Mario Suarez (Atletico Madrid), Borja Valero (Villarreal-kiralık), Felipe Mattioni (Espanyol).

Getafe
Madrid takımı Getafe, kısıtlı kaynaklarını kullanarak ligi geçen sezon 6. sırada bitirmeyi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı başardı. Transfer döneminde Roberto Soldado gibi etkili bir golcüyü ve Pedro Leon gibi önemli bir orta saha oyuncusunu kaybeden Getafe, bu oyuncuların yerini yeni transferle doldurmaya çalıştı.

Gelenler: Adrian Colunga (Recreativo Huelva), Angel Arizmendi (Real Zaragoza), Borja Fernandez (Real Valladolid), Ivan Marcano (Villarreal).
Gidenler: David Belenguer (Real Betis), Roberto Soldado (Valencia), David Cortes (Hercules), Pedro Leon (Real Madrid), Adrian Gonzalez (Racing Santander).

Villarreal
La Liga'yı geçen sezon 7. sırada tamamlayan Villarreal, Mallorca'nın UEFA Avrupa Ligi'nden ihraç edilmesinin ardından bu lige katılmaya hak kazandı. Takımda uzun süren sakatlıkları geçen Santi Cazorla ve Marcos Senna'nın bu sezon tekrar formalarına kavuşması bekleniyor.

Gelenler: Borja Valero (West Bromwich Albion-kiralık), Carlos Marchena (Valencia), Jozy Altidore (Hull City-kiralanma süresi bitti).
Gidenler: Damian Escudero (Boca Juniors), Joseba Llorente (Real Sociedad), Robert Pires, Ariel Ibagaza (Olympiakos), Sebastian Eguren (Sporting Gijon), Ivan Marcano (Getafe), Diego Godin (Atletico Madrid), Javi Venta (Levante).

Athletic Bilbao
2010 Dünya Kupası'nda deneyim kazanan forvet Fernando Llorente ve orta saha oyuncusu Javi Martinez'in bu sezon takıma çok şey katacağı sanılıyor.
La liga'yı geçen sezon 8. sırada tamamlayan Bilbao, La Liga'nın en çok umut vadeden genç yeteneklerinden biri olarak görülen Iker Muniain'i transfer etti.
Ligin en deneyimli teknik adamlarından Joaquin Caparros, bu sezon da takımın başında. Caparros üst üste 4 sezon Bilbao'yu çalıştırmış olacak ve bu İspanya futbolunda sık görülen bir şey değil.

Gelenler: Mikel San Jose (Liverpool), Mikel Balenziaga (Numancia-kiralık).
Gidenler: Joseba Etxeberria (futbolu bıraktı), Armando (futbolu bıraktı), Fran Yeste (Al Wasl).

Atletico Madrid
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atletico Madrid, Arsenal'den Fran Merida'nın transfer edilmesiyle hücumda daha yaratıcı bir takım haline geldi. Geçen sezon özellikle savunması çok eleştirilen takıma Diego Godin ve Filipe gibi savunma oyuncuları alındı.

Gelenler: Fran Merida (Arsenal), Diego Godin (Villarreal), Filipe (Deportivo), Mario Suarez (Real Mallorca), Diego Costa (Real Valladolid-kiralık).
Gidenler: Tiago (Juventus-kiralanma süresi bitti), Pablo Ibanez (West Bromwich Albion), Mariano Pernia, Eduardo Salvio (Benfica-kiralık).

Deportivo La Coruna
Deportivo, geçen sezon sakatlanmasından sonra büyük sıkıntı yaşadığı Brezilyalı savunmacı Filipe'yi Atletico Madrid'e sattı.Teknik Direktör Miguel Angel Lotina'ya göre, takıma acilen bir savunma oyuncusu ve forvet alınması gerekiyor.

Gelenler: Aythami (Xerez-kiralanma süresi bitti), Michel (Valencia-kiralık), Urreta (Benfica-kiralık), Saul (Elche), Ruben Perez (Atletico-kiralık).
Gidenler: Filipe (Atletico), Sergio Gonzalez (Levante), Mista (Toronto), Ruben Castro (Real Betis), Rodolfo Bodipo (Vaslui-kiralık).

Espanyol
Barcelona kentinin takımı Espanyol, takım kaptanı Dani Jarque'nin geçen yıl Ağustos ayında ölmesinin şokunu hala atlatamadı. Espanyol'un Mallorca'dan transfer ettiği Felipe Mattioni, dizinden geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle sahalardan bir süre uzak kalacak.

Gelenler:
Jesus Datolo (Napoli-kiralık), Felipe Mattioni (Mallorca).
Gidenler: Fernando Marques (Parma), Nico Pareja (Spartak Moskova), Raul Tamudo (Real Sociedad), Ben Sahar (Hapoel Tel Aviv-kiralık).

Osasuna
Geçen sezonu 12. sırada tamamlayan Osasuna'nın sezon öncesi hazırlık maçlarında başarılı sonuçlar alamaması üzerine Kulüp Başkanı Patxi Izco taraftarlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Gelenler: Dejan Lekic (Kızılyıldız), Damia Abella (Real Betis), Fernando Soriano (Almeria), Asier Riesgo (Real Sociedad)
Gidenler: Cesar Azpilicueta (Marsilya), Dady (Bucaspor), Andres Fernandez (Huesca), Jokin Esparza (Huesca), Ludovic Delporte.

Almeria
Teknik Direktör Juan Manuel Lillo, takımının sezon öncesi performansından memnun, ancak sezona tam olarak hazır olmak için daha çok çalışmaları gerektiğini belirtiyor.
Chico, Domingo Cisma ve Fernando Soriano gibi oyuncuların takımdan ayrılması Lillo'nun elindeki seçenekleri azalttı, ancak Jose Leonardo Ulloa ve Henok Goitom gibi oyuncuların hazırlık maçlarında çok iyi oynamaları nedeniyle teknik ekip yeni sezondan umutlu.

Gelenler: Marcelo Silva (Danubio), Diego Valeri (Porto), Miguel Angel Luque (Barcelona B), Michael Jacobsen (Aalborg), Jose Leonardo Ulloa (Castellon), Stanley Okoro (Heartland).
Gidenler: Chico (Genoa), Domingo Cisma (Racing Santander), Guilherme (Real Valladolid-kiralık), David Rodriguez (Celta Vigo), Fernando Soriano (Osasuna), Quillo (Recreativo Huelva).

Real Zaragoza
Takımın en önemli oyuncuları arasında yer alan Nijeryalı forvet Ikechukwu Uche'nin dizinden yeniden sakatlanarak 6 ay sahalardan uzak kalacağının açıklandı.

Gelenler: Nicolas Bertolo (Palermo-kiralık), Marco Perez (Boyaca Chico-kiralık), Leo Franco (Galatasaray), Matteo Contini (Napoli), Franck Songo'o (Real Sociedad-kiralanma süresi bitti), Pablo de Barros (Gimnastic Tarragona-kiralanma süresi bitti).
Gidenler: Humberto Suazo (Monterrey-kiralanma süresi bitti), Eliseu (Malaga-kiralanma süresi bitti), Ruben Pulido, Angel Arizmendi (Getafe), Adrian Colunga (Recreativo Huelva).

Sporting Gijon
Gijon, Rangers'dan forvet Nacho Novo'yu ve Villarreal'den savunmacı Sebastian Eguren'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Gelenler: Sebastian Eguren (Villarreal), Nacho Novo (Rangers), Alberto Botia (Barcelona-kiralık), Gaston Maximiliano Sangoy (Apollon Limassol).
Gidenler: Francisco Maldonado (Cartagena), Kike Mateo (Elche), Diego Camacho, Pedro.

Racing Santander
Racing Santander, takımın en önemli oyuncuları arasında gösterilen genç orta saha oyuncusu Sergio Canales'i Real Madrid'e sattı.

Gelenler: Francis (Xerez), Domingo Cisma (Almeria), Kennedy Bakircioglu (Ajax), Henrique (Barcelona-kiralık), Ariel Nahuelpan (Coritibia), Alexandros Tziolis (Siena), Adrian Gonzalez (Getafe).
Gidenler: Sergio Canales (Real Madrid), Xisco (Newcastle United), Nasief Morris (Apollon Limassol), Luis Garcia.

Malaga
Kulübün maddi sorunları Katar Şeyhi Abdullah Bin Nasır El Tani tarafından satın alınmasıyla çözüldü, ancak takım şu ana kadar çok büyük paralar harcayarak transfer yapmadı.
Takımın başına getirilen eski Porto Teknik Direktörü Jesualdo Ferreira'nın bu sezon Malaga'yı küme düşme hattının uzağına taşıyacağı sanılıyor.

Gelenler: Eliseu (Real Zaragoza-kiralanma süresi bitti), Rodrigo Galatto (Litex Lovech), Sebastian Fernandez (Banfield), Javier Malagueno (Indios Ciudad Juarez), Sandro Silva (Botafogo), Edinho (PAOK), Rondon (Las Palmas),Fernando Cavanaghi (Bordeaux)
Gidenler: Fernando, Milan Stepanov (Porto-kiralanma süresi bitti), Roberto Santamaria (Las Palmas), Valdo (Espanyol-kiralanma süresi bitti), Victor Obinna (Inter-kiralanma süresi bitti), Xavi Torres (Levante-kiralık), Gustavo Munua (Levante).

Real Sociedad
Real Sociedad, geçen sezon 2. ligde şampiyon olarak 3 yıl aradan sonra La Liga'ya yükseldi.

Gelenler: Joseba Llorente (Villarreal), Raul Tamudo (Espanyol), Paco Sutil (Eibar).
Gidenler: Franck Songo'o (Real Zaragoza-kiralanma süresi bitti), Asier Riesgo (Osasuna),M.Aurelio (Bjk)

Hercules
2. ligde 2. olarak La Liga'ya yükselen Hercules'in başı şike iddialarıyla dertte. Hercules kulübü yetkilileri kendilerine yöneltilen şike iddialarını kesin bir dille reddediyor.
İspanya hükümeti soruşturma başlatılmasını istedi. Soruşturma sonucunda Hercules'in şike yaptığına karar verilirse geçen sezon 2. ligi 4. sırada tamamlayan Real Betis La Liga'ya yükselecek.

Gelenler: Cristian Pulhac (Dinamo Bükreş), David Cortes (Getafe), Abel Aguilar (Udinese), Matias Fritzler (Lanus), Olivier Thomert (Le Mans), Nelson Valdez (Borussia Dortmund), Muhammed Sarr (Standard Liege).
Gidenler: Jorge Alonso (Real Valladolid).

Levante
Levante, geçen sezon 2. ligi 3. sırada tamamlayarak La Liga'ya yükseldi.
Valencia kentinin takımı Levante, son hazırlık maçında İtalya'nın Roma takımına penaltılarla yenilmesine rağmen başarılı bir performans gösterdi.

Gelenler: Gustavo Munua (Malaga), Xavi Torres (Malaga-kiralık), Sergio Gonzalez (Deportivo), Nano (Real Betis), Javi Venta (Villarreal).
Gidenler: Javi Guerra (Real Mallorca).

(ajansspor.com)

TAKIM KADROLARI
Almería
Athletic Bilbao
Atlético Madrid
Barcelona
Deportivo La Coruña
Espanyol
Getafe
Hércules
Levante
Málaga
Mallorca
Osasuna
Racing Santander
Real Madrid
Real Sociedad
Sevilla
Sporting Gijón
Valencia
Villarreal
Zaragoza

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler