11 Kasım 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker Avrupa'da Uçuyor. (Sıradaki Gelsin) 81-68 !!!!


MİRSAD'DAN SEVGİLERLE !!!
* Tebrikler takım,teknik heyet ve taraftar.
* Barca zaferinin tesadüf  olmadığını ve gerçekten klasman atladığımızı göstermek için gerçek bir test maçıydı.Helal Olsun Cengaverlere ki kaldığımızdan yerden devam ettik ve rüştümüzü ispat ettik.

* Yukarıdaki resim her şeyi anlatıyor.
* Maça iyi başladık.Siena'nın sürekli değişken savunmalarına rağmen 5.45 kala 8-3 ile mola almak zorunda bıraktık Siena'yı.Moladan  dönüşte savunmada daha da sertleştiler,bizimde  basit top kayıplarımızla 3 dk.kala 8-8 beraberlik geldi.Maçın başında attıkları üçlük ile ilk kez öne geçmişlerdi.(3-2) maç boyunca ikinci kez öne geçtiler 2.üçlükle 13-10.
Mirsad'ın alan savunmasının kilidini açması ile 7-0'lık bir seri ile 17-13,çeyreği de 19-15 önde kapattık.Ukiç 8 sayı ile çok iyi oynuyordu.Ribauntlarda 12-6 öndeydik.
* 2.çeyrekte Greer Oğuz'u iyi kullanmaya başladı.Kaya savunmaya sertlik getirdi.Mirsad ve Tomas'ın üçlükleri ile gene bir 7-0'lık seri yaptık 3.48 kala 33-26 öndeydik.Devreyi 40-34 önde kapattık.
Ribauntlarda 25-16 ,hücum ribauntlarında 6-1 öndeyiz.17/10 ikilik isabetimiz.Onları ise 18/5.%27'de tuttuk.17 faul attık.Oğuz 9 sayı ile hücumda yıldızlaşırken savunmada eşleşme sorunu yüzünden aksadı.12/5 üçlük attı Siena.
* 3.çeyrekte aynı düzenimizi devam ettiriyorduk ancak basit top kayıpları yüzünden farkı açıp maçı koparamadık.Neyseki savunmada çok iyiyiz de farkı kapattırmadık.Bu çeyrekte Ömer Onan'da hücumda sahneye çıktı 6 sayı ile.4.23 kala Vidmar ile 53-42 ile farkı 11'e çıkardık.Koçları mola aldı ve dönüşte Mc Calebb ile Zizis'i birlikte oynatmaya başladı.55-42 ve Ribauntlarda 33-19 öndeydik.Siena sadece kariyerinin en iyi maçını oynayan Mc Calebb ile direnmeye çalışıyordu.
58-48 3.çeyrek sonucu.Ömer Onan bu çeyreğin yıldızıydı.
* 4.çeyreğe Greer-Ömer Onan-Kinsey-Mirsad-Oğuz 5'i ile başladık.
 Oğuz Barca maçında eleştirdiğim gereksiz zorlama yapmadan o durumlarda dışarı çıkardı topları.

62-48 ile 14 sayı fark oldu ve maç kopuyor derken gene basit top kayıpları yaptık.Hele 3 kez kaptığımız topu verdik çok yazık oldu.Greer üçlük 70-55 5.07 var,Mirsad üçlükkkk 74-57 3.30 var.
 Mirsad çoşmuştu bir kere.11s.9r.Greer ise kenara geldiğinde 9s.4r.2a.2tç ile oynamıştı.
3 dk.kala 76-57 ile 19 sayıya çıkmıştı fark.Ve son saniyelerde NTV kamerasının bile dayanamayıp kenardan bloğa girmesine rağmen 81-68 ile maçı kazandık.
Ribauntlarda 45-24.15'i hücum.Üstündük.17 top kaybımız sadece sıkıntı yaratmıştı.
 Maçın seyri bu şekilde geçti.
 * İşin sırrı şurada : En başta inanç.İstekli,arzulu,yardımlaşmalı canlı savunmamız - topun çok iyi paylaşıldığı,topun değerinin çok iyi bilindiği dengeli hücumumuz ve oyunu keyif alarak oynamak.
* Yeni organizasyon mükemmel bir hava getirmiş takıma.En tepedeki Aydın Örs'in parmak izlerine koç Spahija ve ekibinin rakibi iyi analiz ederek çok iyi bir oyun düzeni - disiplini yerleştirmesi son 2 dakikada kaybettiğimiz - maç boyu üstün ve önde oynadığımız maç - CB Doping Pilsen maçından beri 10 resmi maçta yenilmeyen , basketbolun doğrularını yapan ve yüreğini koyan bir takım çıkardı ortaya.TK maçlarında yazmıştım bu takım bu sezon çok keyif veren renkli bir takım olacak diye.
* Teker teker hesap kapatıyoruz.Tanjeviç'in 40 Tonluk kamyonlara benzettiği ve maça çıkmadan teslim bayrağını çektiğimiz üst level takımlarla hesapları bir bir kapatıyoruz.34 sayı fark yediğimiz Barca'yı deplasmanda 8 sayı ile ,43 sayı fark yediğimiz Siena'yı son saniyede kameranın engellemesi ile 13 sayı - belkide 18 olacaktı - yendik.
 Takımın nereden nereye geldiği açık değil mi ? En önemlisi oyuncular ve taraftar basketboldan bu oyundan artık zevk alır hale geldi.İçimizdeki basketbol sevgisi körelmişti be.
Anlayış ve zihniyet farkı bu olsa gerek.Kupalara rağmen 3 yıl heba oldu bence.
* Takım oyunu oynadığımızın göstergesi Barca maçından sonra bir kez daha ortaya çıktı.
Benchten 35 sayı katkısı geldi.Kenardan şöyle katkı yapan takım var mı ?
Mirsad Türkcan 13 (10 ribaunt - 1 asist), Lynn Greer 9 (5 ribaunt - 2 asist),Oğuz Savaş 9 (6 ribaunt)

 8 oyuncumuz 7+ sayı bulmuş.Mükemmel.
* Bireysel olarak tabii ki Mirsad maça damgasını vuran isimdi.Yıllanmış Şarap gibiydi ''Deli Çocuk''.Üçlüklerini öpücüklerle Başkan'a hediye etti.Başkan da bayan maçında olduğu gibi bu maçta da çok keyifliydi.
* Diğer oyuncularımızı tek tek belirtmeye gerek yok.Ukiç,Tomas,Greer,Ömer Onan,Vidmar, Oğuz,Lavrinoviç kısa süre alan Kaya ,Emir hepsi çok iyiydi.
* Kaya'nın Barca maçında yer alması gerektiğini yazmıştım savunma sertliği açısından,bu maçta gördük düşüncemizin haklılığını.
* Olumsuz diyebileceğimiz göstergeler ; 17 top kaybımız,5 kez basket faul yaptırmamız,3 kez kaptığımız topları  hızlı hücuma çıkacakken  kaptırmamız,8 serbest atış kaçırmamız (28/20.%71.4)
* Barca ve Siena gibi Avrupa'nın en hücumcu takımlarını 70 sayının altında tuttuk.
Siena her ne kadar geçen yıla göre kadro olarak zayıflamış,ilk 3 maçında nispeten zayıf rakiplere karşı 59 sayı ortalaması yemiş olsa da 81 atmak çok önemli iş.Kaukenas - Zisis,Mc Calebb gibi çok iyi dış atıcılarına 13/3 attırdık.
* Bo Mc Calebb kariyerinin en iyi maçını oynadı.Şimdiye kadar 25 maçta % 23 üçlük ile oynamış.3 maçta 3/0 atmıştı dün 4/3 ile oynadı.18 sayı.Bu oyuncuyu almak üzereydik geçen sene olmadı.
* Koç Spahija hala savunmadan memnun değil :))
* 14785 kişi. Resmi seyirci rakamı bu.Süper.Dileyelim devamı gelsin ve efektif olsunlar.
* NTV ve Murat Kosova'yı kutlarken son saniyedeki kameramın o vahim hatası umarım başımıza iş
açmaz sayı averajı yönünden diyelim.Mirsad'ın üçlüğü giriyordu ve fark 18 olacaktı,13 ile bitti.
* Cholet maçı çok daha önemli hale geldi.Denizi geçip,derede boğulmayalım.Spahija maçları tek tek düşünüyor,değerlendiriyor.Bu iyi ama dikkat etmek lazım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler