10 Mart 2011 Perşembe

İşte ''Duruş Takımı'' Beziktaş'ın Hakem Hataları ile Kazandıkları.

2.HAFTA
Beşiktaş - İBB 0-2
Hakemler :  Fırat Aydınus,Baki Tuncay Akkın,Aleks Taşcıoğlu
 
 * 43.dk.da Mehmet Yılmaz'ın elle oynadığı pozisyonda herkes bariz gol şansından kırmızı kart olmalıydı,sarı kart değil dedi ancak Kartal Fırat geçen sezonki İBB-FB maçında Guiza'ya yapılan fauldeki gibi sarı kart gösterdi.O zaman gerekçesi Guiza topa hakim değil (miş) idi.Halbuki Guiza pekala topa hakimdi.Burada ise Holosko topa hakim değil henüz.Kaldı ki Holosko Mehmet Yılmaz'ı eliyle itiyor.Bence buradaki sarı kart doğru.Geçen sezonki yanlıştı ama.İki pozisyon birbiriyle aynı değil.Aynı yorumu yaptı güya.
* 31.dk.da ceza alanı içerisinde kornerden gelen topta Mahmut Ferrari'yi itti penaltı diyorlar.Ohooooooooooo bu tip her maçta 10 pozisyon oluyor.Bunun tillahı pozisyonlarda bize kaç tane penaltı verilmedi senelerdir.Aurelio'ya künde attılar Hacettepe maçında o bile verilmedi 3 sezon önce ilk aklıma gelen pozisyon mesela.
* Rızvan - Quaresma ,Metin Depe - Holosko mücadelelerinde Rızvan ve Metin Depe'ye gösterilen sarı kartlar yanlıştı.Q7 ise Rızvan'a yaptığı hareketten sarı kart görmeliydi.
* 19'uncu dakikada İBB atağında  Ferrari'nin dirseğine gelen topta çarpma denildi ve devam edildi ama Trabzon'da  yakın mesafeden Lugano'nun koluna çarpan topta penaltı verildi.

3.HAFTA
Karabükspor - Beşiktaş  1-4  
(Tolga Özkalfa,Ali Saygın Ögel,Volkan Narinç)
 Faul ve kart yorumlarında tutarlı değildi. Mert Nobre’nin attığı 2. golde Deumi’ye yaptığı net faulü önü açık olmasına rağmen tespit edemedi. RicardoQuaresma'nın  Deumi’nin hiç teması olmadan yerde kaldığı pozisyondaki penaltı kararında oyuncunun düşüşüne aldandı. Skoru etkileyen hataları ile karşılaşmayı tartışmalı bitirdi.
(Metin Tokat)

5.HAFTA
Fenerbahçe -Beşiktaş 1-1
Hakemler : Cüneyt Çakır,Bahattin Duran,Tarık Ongun



Zapo’nun arkadan Niang’a yaptığı kontrolsüz hareket net sarı kartı da gerektiriyordu. Sadece uyarınca Fenerbahçeli oyuncular sinirlendi. Kale alanı içine ortalanan topa yetişme şansı  zor olan Aurelio ayağını kaldırarak Volkan’ın göğsüne vurdu. Sarı kart kesindi, yoruma göre kırmızı da çıkarılabilirdi. Ancak Çakır uyarı bile yapmadı.(% 100 kırmızı karttı)
Yardımcı hakem Tarık Ongun, Niang’a hatalı ofsayt bayrağı kaldırdı. Top Zapo’nun ayağından gelmişti.
(Metin Tokat)
 Bobo,Volkan temasında verdiği penaltı tartışmalıydı.Metin Tokat Volkan kontrolsüz girdi,karar doğru diyor ama ben katılmıyorum.Vermeyebilirdi.

6.HAFTA
Beşiktaş -MP Antalyaspor  2-1
Hakemler : Özgür Yankaya,Mehmet Şahan Yılmaz,Gökhan Memişoğlu
Zorlu Beşiktaş-Antalyaspor maçında skoru etkileyen ve eleştirilen Özgür Yankaya, kırmızı-beyazlı takımın son dakikadaki penaltısını da tespit edemedi.İki takım oyuncuları ile kurduğu iletişimde eşit değildi.Tabata'yı uyarırken onu sararak uyarması, aynı durumda olan Antalyaspor’lu futbolculara sert tepki vermesi buna açık örnekti. Kendisine hareketle itiraz eden Qaresma'yı görmezden geldi. Oyunun başından itibaren maçın gidişatını deneyimsizliği nedeni ile çözemedi. Faul ve kartlarında tutarlı değildi.Aurelio'nun, Necati’ye yaptığı gibi. Oyunculardan ve seyircilerden etkilendi. Uzatmada ceza alanı içinde İ.Üzülmez, Necati’yi önce formasından çekti sonra bileğine basarak düşürdü. Net bir penaltıydı.
(Metin Tokat)

11.HAFTA
Beşiktaş - Kasımpaşa 1-1  
Hakemler : Bülent Yıldırım,Ali Saygın Ögel,Muhittin Gürses
Sarı kartlı Ersan’a,Nihat’a topsuz yaptıkları faul sonrası 2. sarıdan kırmızı kart çıkarmalıydı. Nihat’ın düşürülmesine verdiği penaltı kararı doğruydu.Bobo'nun attığı golün ofsayt gerekçesiyle iptalinde haklıydı.
(Metin Tokat)


14.HAFTA
G.Saray - Beşiktaş 1-2
Hakemler : Cüneyt Çakır,Bahattin Duran,Tarık Ongun
Sarı kartlı Hilbert'e, Pino’ya yaptığı kontrolsüz hareketi nedeni ile 2. sarıdan kırmızı kartını göstermeliydi. Nobre'nin topa yükselmeden Sabri’yi elleri ile itekleyerek attığı golü faul gerekçesiyle iptalinde haklıydı.
(Metin Tokat)



15.HAFTA
Beşiktaş - Bursaspor 1-0 
Hakemler : Fırat Aydınus,Serkan Ok,Kemal Yılmaz

Volkan Şen’e gösterdiği kırmızı kartla eleştiri oklarının hedefi olan Fırat Aydınus, Beşiktaş’ın Brezilyalı oyuncusu Aurelio’ya karşı aşırı hoşgörülüydü.
  Volkan’a sarı kartını gösterdikten sonra oyuncunun hırsından dolayı gösterdiği tepkideki alkışlama hareketini yanlış algıladı. Volkan’ın hakem kararını protesto amacı yoktu. Devamlı faullü oynayan Hilbert ile Aurelio’ya karşı aşırı hoşgörülü davrandı. M.Keçeli’ye gereksiz sarı kart gösterdi. Serbest vuruş kullanılmadan öne çıkarak 9.15’i bozan İ.Üzülmez’e sarı kartını kullanıp vuruşu tekrar ettirmeliydi.
(Metin Tokat)

16.HAFTA
Eskişehirspor - Beşiktaş 2-0 
Hakemler : Bünyamin Gezer,Baki Tuncay Akkın,Serhan Malkoç
Guti'ye, oyunun durduğu anda yerde B.Ertuğrul'a attığı tekmeden sonra sarı değil kırmızı kartını çıkarmalıydı. Aynı oyuncuya rakibine kart göstermesini eliyle işaret ettiği için gösterdiği 2. sarıdan kırmızı da haklıydı. 

20.HAFTA
Beşiktaş - Karabükspor 1-1
Hakemler : M.Kamil Abitoğlu,Mehmet Emre Eyisoy,Mehmet Şahan Yılmaz
İ.Toraman’ın Emenike’ye önce topsuz olarak, ardından ceza alanı içindeki iteklemesinde vermesi gereken penaltı ile çıkarması gereken kartlarını zamanında çıkaramadı.
İ.Üzülmez’in, karşıdan kayarak Hakan’a yaptığı rakibinin sağlığını tehlikeye düşüren hareketine kırmızı kartını göstermedi. Hakan Arıkan’ın bodoslama olarak topa temas etmeden Emenike’yi ceza alanı içinde düşürmesi hem penaltı hem de bariz gol şansını engellemeden dolayı  kırmızı kart olmalıydı.Yardımcı hakemine bakarak önce düdüğü ağzına götürmesi ve son anda vazgeçmesi kabul edilebilir hata değildi.Almeida’nın vurduğu topun kale direğine çarparak çizgiyi geçmesinin tespiti çok zordu. Ne kendisi ne yardımcı hakemi bu konuda fazla suçlanamaz. Şanssız bir pozisyondu.
(Metin Tokat)
 Almeida'nın şutu goldü ama ondan önce neler verilmedi neler.Karabükspor'u yaktı.

 21.HAFTA
Ankaragücü - Beşiktaş 1-0 
Hakemler : Özgür Yankaya,Baki Tuncay Akkın,Mehmet Cem Hanoğlu
İ.Toraman, Sestak’a top uzaklaştıktan sonra dirseği ile vurdu. Yardımcı hakeminin önündeydi. Kendisi göremedi. Rakibinin sağlığını tehlikeye düşüren hareketin karşılığı kırmızı kart olmalıydı.
(Metin Tokat)
İ.Toraman ayrıca bu maçta son adam rakibini düşürdü kırmızı kart vermedi.Gene 1 sarı kartlık hareketi es geçildi.Bütün bunlar İ.Toraman 4 sarı kart sınırında olduğu için verilmedi.Çünkü sonraki hafta Fenerbahçe maçı vardı.O İT Fenerbahçe maçında 2.golü attı.Ne ilginç değil mi ?
Ayrıca Aurelio da kart sınırında olmasına rağmen kaleciye yaptığı  hareketten sarı kart görmedi.

23.HAFTA
MP Antalyaspor - Beşiktaş : 0-2
Hakemler : Bülent Yıldırım,Mustafa Sönmez,Muharrem Yılmaz

Bülent Yıldırım da Antalya'da fahiş hatalar yaptı. Kenan'ın, Beşiktaşlı İsmail tarafından düşürülmesinde penaltı verilmeliydi. Ekrem'in golü buz gibi ofsayttı ve Antalya gümledi!.. Yardımcı Mustafa Sönmez de hatalar zincirinin bir parçasıydı.

İlk  gol ofsayt .55’inci dakikada ise Beşiktaş’ın Ekrem Dağ ile kazandığı gol öncesinde, top Portekizli yıldız Quaresma’nın ayağından çıktığında Ekrem 1 metre kadar ofsayttaydı.
Antalyanın penaltısını yemişler
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=88154

*********************************
  Bu ''zavallı duruş takımı'' için bilanço çıkarmaya bile gerek yok.İsteyen çıkarsın.
Özellikle de Turgay Demir.Tabii birazcık utanması,arlanması varsa.
Her şey ortada.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler