18 Mayıs 2011 Çarşamba

Fenerbahçe - Ankaragücü : 6-0 (Birilerinin kulakları Çınlasın)

Avrupa rekoru Fenerbahçenin






26. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.

Fenerbahçe - Ankaragücü (33. hafta) / 1



30. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile durumu 2-0 yapıyor.


49. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile durumu 3-0 yapıyor.
 Fenerbahçe - Ankaragücü (33. hafta) / 43

74. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Bekir'in attığı gol ile durumu 4-0 yapıyor.Mehmet Topuz sağ kanattan Bekir'e pasını verdi, Bekir çalımlarla penaltı noktasına geldi yerden sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

83. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 5-0 yapıyor. Alex kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden kaleyi karşıdan gören bir yerden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top kaleci Özden'in bakışları arasında ağlarla buluştu.

Fenerbahçe - Ankaragücü (33. hafta) / 39

90. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 6-0 yapıyor. Mehmet Topuz savunmanın arkasına doğru uzun oynadı, Alex topla buluştu kaleci ile karşı karşıya kaldı ve aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi.


Fenerbahçe - Ankaragücü (33. hafta) / 37




 ******************************************

 * Tebrikler takım,teknik heyet ve taraftara.
* Artık son 1 kaldı.Kaderin cilvesi gene son maça kaldık.İnşaallah 3.cü de lanet zincirini kıracağız.
* Maçla ilgili söylenecek sözleri Alex Reis ve arkadaşları sahada söylediler.


 *Ankaragücü İ.Melih'in de Aziz Yıldırım'dan kaynaklı FB kini yüzünden takımı gazlaması ile Kadıköy'e ne pahasına olursa olsun durdurmak amaçlı gelenlerin oynadığı tekme tokat futbolunun yeni versiyonunu ilk 25 dakikada sahneye koydu.Bizim ilk yarım saatte koyacağımız baskıyı bu sertlikle kırdılar.Top kaybettiklerinde Mesut Bakkal'ın Ersun Yanal'ın yardımcılığından öğrendiği bilerek faul yapma ile tempoyu düşürdüler.Taaa ki 25.dakikada Rajnoch'un Alex'i indirdiği haklı penaltıya kadar.Ondan sonra çözüldüler.
* Takım Şampiyonluk rotasında olduğu için herkesin iştahı,arzusu gene yerindeydi.Özellikle GG gene şahane oynadı.Niang Tısssssssssssssssssss :)) yılan gibi arkaya süzülüp penaltıları haklı olarak aldı,Reis ise büyük bir soğukkanlılık ve ustalıkla 3 penaltıyı da aynı yere aynı şekilde atarak,akabinde frikik ve süper aşırtma  ile rekorlarla dolu kariyerine 5 golü ve 3 penaltıyı da ekledi.
* 2-0'dan sonra rahatlamış olsakta kontrollü oyunla farka gitmesini bildik.Kart sınırındaki oyuncularımızı da kenara alma şansını yakaladık.Uzun süre sonra ilk kez rahat bir maç seyrettik :))

AYAK İZİ!

* Alex için ne diyelim ? Allah kendisini ve ailesini esirgesin.Heykeli dikilecek adam.
* Alex'in rekorlarına bir göz atalım;
-206 maç ile en fazla forma giyen yabancı oldu.
-Bu sezon 100'ler kulübüne girdi (12.haftadaki G.Antep deplasmanında),takımının 3000.ci golünü attı.(13.haftdaki 5-2'lik Buca maçında 1.dakikada attığı golle)
-Takımının ilk yabancı gol kralı iken (2006-2007'de 19 golle) ,2.kez bu ünvanı almayı garantiledi.Bu aynı zamanda ligin de 2.kez gol kralı olan ilk yabancı futbolcusu ünvanı olacak.
-Avrupa kupalarında takımının en golcü futbolcusu ; 57 maçta 14 gol.
-Alex aynı zamanda Türk takımlarının Avrupa kupalarında en çok gol atan ve en çok oynayan yabancı futbolcusu durumunda.
* Takım olarakta bu sezon bazı rekorlar kırdık ;
-Avrupa'da iç sahada 832 dakika ile Napoli'nin elinde olan iç sahada gol yememe rekorunu 852 dakika ile kırdık.
-2005-2006 sezonundan sonra ilk kez sezonu iç sahada hiç yenilgi almadan tamamladık.

-Bu sezonki en farklı galibiyetimizi aldık.
-2011 yılında henüz gol yemedik.
 * Cüneyt Çakır kendisinden beklemediğim ölçüde iyi maç yönetti.Trabzon - G.Antep maçını katletmişti.Onun  etkisi altında gördüklerini çaldı,eyyam yapmadı.Bence o maç olmasaydı bu penaltıları zor verirdi.Gerçi hiç biri  verilemeyecek penaltı değil,net penaltıydı.Sadece kırmızı kartta sarı olabilirdi,ama 3.penaltıda bu kez sarı değil kırmızı olabilirdi bana göre.


Fenerbahçe: 6 - Ankaragücü: 0

 Eski hakemlerde zaten katılıyor FB düşmanı Doberman haricinde.Onunda ezikliği belli.

3 penaltı da doğru 

Gelelim penaltılara. Bence üçü de doğru karardı. İlk penaltıda, Alex sağ ayağıyla topu rakibinden kurtarıyor, Ankaragücü'nden Rajnoch topa hamle yapıyor ama dokunamıyor. Ve Rajnoch'un uzanmış ve hafif de yukarı kalkmış ayağı Alex'in koşu yolunda engel oluyor; ardından da penaltı geliyor.

KIRMIZI KART'TA DA HAKLI
İkinci penaltıda karar çok açık. Niang topu kaleci Senecky'nin yanından atıyor, bu arada da kalecinin çelmesi ile kendini yerde buluyor. Penaltı tartışmasız bir karar. Ama burada hakem Cüneyt Çakır bariz gol şansı engellendiğinden dolayı Senecky'ye kırmızı kart da gösterdi. Bence bu da doğru. Zira Senecky, faul yaptığı an Senegalli futbolcu ile yanındaki Ankaragüçlü defans oyuncusu aynı hizadalar. Diğer bir deyimle Senegalli Niang için bariz gol şansı devam ediyor idi.
Üçüncü penaltı ise yine çok açık. Niang bu sefer kaleci Özden'in yanından kurtulduğu anda Özden'in vücut ve kol müdahalesi ile yine düşürülüyor.
Burada Cüneyt Çakır sarı kart verdi ama bence karar bariz gol şansının engellenmesinden ötürü karar yine kırmızı kart olmalıydı. Zira Niang penaltıya mağruz kalmasa çaprazdan da olsa sol ayakla golü yapacaktı.

Metin Tokat
Cüneyt Çakır, stresi yüksek bir maçta isminin verdiği avantajla da rahat bir müsabaka yönetti. Oyuncuların iyi niyetli olmalarının yanında, tartışılacak pozisyonlarda verdiği kararların doğruluk derecesinin yüksek olması da, karşılaşmanın hemen başında tansiyonu düşürdü. Çakır böylece müsabakanın kendisi adına rahat geçmesini sağladı.

Rajnoh’un dizi yüksekte

FIFA kokartlı hakem özellikle tüm penaltılardaki kararlı tutumu ve özgüveni ile başarısını perçinledi. En çok tartışılacak pozisyon 25. dakikada yaşandı. Alex, klasını konuşturup ustaca takımı adına penaltıyı aldı. Rajnoh ayağını bükerek topa müdahale etmek isterken topa da, Alex’e de temas etti. Ancak bu hareket çok kısa mesafede oldu. Ayrıca Rajnoh’un ayağı bükülüydü ve diz seviyesinden yüksekteydi. Bu da Alex’in geçmesine engel teşkil ettiğinden verilen penaltı kararı doğruydu. 27’de ise Alex’in harika pasında topu önüne alan Niang’a çelme takan Senecky’nin hareketine çalınan penaltı düdüğü ve gösterilen kırmızı kart yerindeydi. Bu pozisyonda, Senecky’ye gösterilen kartta kimsenin aklı karışmasın. Niang, Senecky’den topu kurtardığı anda bariz gol şansı mevcuttu. Yani kart tam isabetti.

Özden’den zamanlama hatası

Karşılaşmanın ikinci yarısı da penaltıyla başladı. Niang, bu kez Özden’den topla kurtulduğu anda, Özden’in zamanlama hatasıyla yaptığı hareket sonunda yerde kaldı. Doğru bir penaltı kararının ardından, yerinde bir sarı kart geldi. Sonuçta Cüneyt Çakır ve ekibinin bu müsabakadaki performanslarını gayet başarılı bulduğumuzu söyleyebiliriz.
Serdar Tatlı





 * Taraftar da formundaydı.

TRİBÜNDE muhteşem atmosfer


 * Günün Sözü ;



* Bütün bu güzelliklere rağmen henüz hiç bir şey kazanmış değiliz ne yazık ki.
İnşaallah Pazar günü tüm Türkiye'yi sarlaciverte boyayacağız.Bunu fazlası ile hakettik.
Lazyo cephesinin her türlü kirli,belaltı konuşmaları boşa çıkacaktır.
Hasan Yener kendi aleyhlerine ne zamandır penaltı verilmemiş önce onu açıklasın ?
Allah yardımcımız olsun.
AMİN.

Etiketler