10 Haziran 2011 Cuma

Şampiyonluk Kupası Sinan Erdem'e Kaldı : gs cc - Fenerbahçe Ülker : 97-93


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Yener Yılmaz, Ali Şakacı

GALATASARAY CAFE CROWN (97): Joshua Shipp 14 (10 ribaund-2 asist), Jerry Johnson 18 (3 ribaund-6 asist), Caner Topaloğlu 10 (3 ribaund), Preston Shumpert 14 (1 ribaund-1 asist), Tutku Açık 5 (6 ribaund-5 asist), Luksa Andric 10 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund-1 asist), Evren Büker 2, Ermal Kurtoğlu 20 (1 ribaund-3 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Roko Ukic 18 (4 ribaund-3 asist), Ömer Onan 18 (2 ribaund-2 asist), Darjus Lavrinovic 16 (6 ribaund-2 asist), Sarunas Jasikevicius 12 (3 ribaund-3 asist), Kaya Peker (2 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund), Marko Tomas 5 (3 ribaund-1 asist), Sean May 10 (2 ribaund), Emir Preldzic 12 (6 ribaund-5 asist).

1. PERİYOT: 23-21
2. PERİYOT: 27-24
3. PERİYOT: 22-22
4. PERİYOT: 12-17
UZATMA: 13-9


* Sağlık Olsun diyelim.
* Maçı zaten canlı izleyemedik,tekrarını da vermedi FB TV.O yüzden maçla ilgili ayrıntılı yorum yapma durumum yok.
* Ezeli rekabette her zaman için saha ve seyirci avantajı çok önemlidir.Dün iki takım arasındaki kalite farkına rağmen gs cc beklendiği gibi saha ve seyirci avantajını iyi değerlendirdi.
* Garip olan yorumlardan okuduğum kadarıyla bizim oyuncularımızın Ömer Onan haricinde hepsinin bu kadar tecrübelerine ve maçın önemini bilmelerine rağmen konsantre olamamaları ,atmosferden etkilenmeleriydi.
* Savunma bu işin A'sıdır.İlk devrede 50 sayı yiyen,Ermal Kurtoğlu gibi bir kazmadan 20 sayı yiyen bir savunma ile maç kazanmak şans veya mucizedir.
* 8/1 hücum ribaundu vermişiz ve 10 top kaybı yapmışız daha ilk yarıda.Felaket.
* Shipp 10 ribaunt almışsa  düşünün artık bizimkilerin uyurgezerliğini.
* gs cc'nin  yaratık sürüsünün önünde % 110 ile oynayacağı belliydi ve öyle olmuş.Ekstra iş yapan Caner (10s.3r.) ve Ermal'e (20s.1r.3a.),mutlaka artık devreye girmesi gerektiğini beklediğim Ship'te (14s.10r.) katılınca Shumpert'in 3.çeyrekte sakatlanıp,çıkması bile etkilememiş.Johnson,Shumpert ve Andriç normal katkılarını vermişler.
* Shumpert'in sakatlanıp çıkmasından sonra bu maçı kazanmalıydık artık.
* Bizim için düşündürücü olan Ermal gibi kazma karşısında bile hala ayakta kalamayan Kaya ve Oğuz'un performansı.Kaya ki Ermal'i iyi tanıması lazım.0s.2r.2a.11 dk.Oğuz gene teknik faul almış.11 dk.2s.2r.
* Bununla beraber artık şu takımdaki uzunların bu istikrarsız performansı da delirtici boyutlara vardı.
Şu takıma kaç senedir ''Hah şöyle be diyebileceğimiz bir Baba uzun gelmeyecek mi yahu ? ''
Seneye kim kalırsa kim giderse gitsin,artık 1.sınıf dehşet bir 5 numara,4 numara istiyoruz.
* Bu zamana kadar uzunları kurtaran dış şutlarımızda dün 23/7 ile % 30'a kalınca işin rengi belli olmuş.
* Tek ayakta kalan Ömer Onan'ı kutlamak lazım.
* Saras'ta hücumda katkı sağlamış ama savunmada zaafından iyi yararlanmış gs cc.
* Artık bu maçı unutup yarına hatalardan ders çıkararak iyi hazırlanmak lazım.Spahija'da ''İlk 20 dakikada 50 sayı yedik.Benim için maçın anahtarı da  buydu.Biz oyunumuzu geç oynamaya başladık'' demiş.Tamam da neden 50 sayı yerken tedbir almadın hocam diye sormak lazım.Umarım sebeplerini bulur da yarına önlem alır.
* Şimdi gs elbette 1 maç kazanmakla havaya girdi,yapabiliriz demeye başladı ama 2.maçı da almam lazım'ın baskısını da hissedeceklerdir.Eğer denildiği gibi Shumpert'te sakatlığı nedeniyle oynamazsa (Sabah belli olacak.Şu an oynaması mümkün değil deniyor) kazanmamız zor olmaz.
* Artık yenilgiyi unutup,kupayı kendi taraftarımızın önünde kaldırma fırsatı doğdu diye bakıp,yarın kazanmamız lazım.
Başarılar............
* Şifrecilere ve sebep olanlara bir kez daha lanet olsun diyorum.

7 Haziran 2011 Salı

Terbiye'ye devam : Şu 2222222 !!!!! Fenerbahçe Ülker - gs cc : 95-74 !!!!




gs ÜÇLÜK BOMBARDIMANININ ALTINDA KALDI.
* Takımı,teknik heyeti ve taraftarları kutluyorum.
* İlk maça göre iyi oynamasakta (ilk yarı kötüydük) taraftarlar arasında hep söylenen iki takım arasında 20 sayılık fark var deyişi gerçekleşti gene.
* İlk yarıda kötüydük dedim zaten yediğimiz 46 sayıdan belli.İkinci yarı 22.ci dakikada 46-51 geriye düştükten sonra vidaları sıkmamız yetti,ikinci devre 28 sayı yedik.
* İkinci devre savunmada vidaları sıkıp,sertlik dozunu arttırdık ve en büyük silahımız üçlüklerimizi 46-51 geriye düştükten sonra ''lan ne oluyoruz '' diyerek mancınığı kurduk ve Ukiç ile 3/3,Tomas ile de 2/2 olmak üzere üst üste 5/5 üçlük eziklere yere sermeye yetti.Bu 4 dakikalık ''3'lük şov'' furyasına Ömer ve Lavri'nin de sayıları katılınca 6 sayı geriden gelip 10 sayı öne fırladık.Sonrasında ise Emir devam etti ve farkı daha da açtık.Emir o bölümde 8s.3a gibi iyi rakamlarla oynadı.
* Üçlükler demişken 17/10 % 59 ile attık.gs ise 24/7.% 29.
* Ukiç ve Tomas öyle şahane oynuyorlardı ki  22.dakikadan beri,ilk yarınının adımıza en iyisi Lavrinoviç kenarda adeta unutuldu.Gerçekten de Lavrinoviç ilk yarı içeriyi çok iyi kullandı.Sezon boyunca çok eleştirilen ve pek çok taraftarın gözden çıkardığı Lavrinoviç final serisinde bildiğimiz Lavrinoviç gibi oynuyor.Bu maçta 24.11 dk.da 18s,6r.2tç.ile oynadı.7/4 ikilik,2/2 üçlük,4/4 serbest atış gibi yüksek isabet tutturdu.Aferin Lavri devam et.
* Maçın yıldızı kesinlikle Ukiç'ti.Neden ''Avrupa'nın En İyi Guard''larından biri olduğunu gösterdi.
O Sihirli 4 dakikadaki üst üste 3 üçlükle ''ateşi yakan'' adam olurken,5/3 ikilik,4/3 üçlük ile 15 sayı,6 asist ,3 ribaunt ile oynadı.Bütün bunları 26.43 dk.da yaptı.
* Marko Tomas. O da çok bilen (!) FB taraftarının eleştirdiği bir isimdi.Sezon içerisinde sakatlığından dolayı suskun kaldığı,şanssız maçlar oynadı ama finallerde sadece şutu ile değil savunması,yardımları ile tam bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi.Gösterişsiz oynadığı için taraftarın gözüne giremiyor belki.Malum taraftar şov ve aksiyon sever.
* En güçlü silahımız üçlüklerimiz dedik ama salt bu değil tabii özelliklerimiz.Faul problemine girmedikleri ve iyi beslendikleri zaman içeride uzunlarımız,agresif savunmamız,yardımlaşmamız, asistlerimiz ,kadro derinliğimiz ile her an sahneye çıkabilecek silahlarımız da var tabii.
Mesela Mahmudi alan savunması denemek istiyor ama üçlükler hemen pişman ediyor.Saras dün buna cezayı 2 üçlükle hemen kesti.
* Oğuz biraz daha sakin olmalı,2 maçtır çok gergin ve kontrolünü çabuk kaybediyor.Onun dışında dün gayet verimliydi.8s.7r.4a.22.18 dakikada.
* Mahmuti Banvit serisinde tutan Göksenin - Barış Ermiş prangasının daha 1.maçtan tutmayacağını görünce vazgeçti ve hiç süre vermedi.Bunun yerine Johnson ve Tutku'yu birlikte oynattı,Evren süre aldı.
* gs'nin ilk yarıyı önde kapamasının en önemli sebebi 39'luk Haluk Yıldırım'ın ekstra performansıydı.2.çeyrekte girdi ve Kaya eşleşmesinde çabukluk avantajını kullanıp 2 üçlük,1 ikilik 8 sayı buldu 2-3 dakikada.Fenerbahçe'nin maçı erken koparmasını engelleyenlerden biriydi Johnson'la birlikte.
Şans işte.Asıl onları yapması gereken yerine girdiği çok şey beklenen Shumpert'di.Shumpert 16s.5r.ile iyi oynamış gibi gözüküyor rakamlarda ama 16 sayının çoğunu maç koptuktan sonra attı.
* Johnson demişken,38 dakika süre almasının da avantajı ile 21s.4a.ile takımının en skorer ismi oldu.Bizim savunmada doğrusu çok fırsat verdi kendisine.Eleştiriliyor oyunu kontrol edemiyor diye,doğru ama başka çareleri de yok skor bulmaları için.2 top kaybı yapmış sadece.Abdi İpekçi'deki maçlarda yalnız bu adama dikkat etmek,bu kadar boş bırakmamak lazım.
* Taraftarımızın hiç bir taşkınlık yapmadan takımı çok iyi destekleyerek ''adeta itmesi'' çok önemliydi.
*Sezon içerisinde en çok başımızı ağrıtan ve çok eleştirdiğimiz ''neden daha çok çalışmıyorlar,bir gün bizi yakacak bu serbest atışlar'' ise dün süperdi. 18/17.% 94.Sadece Emir 2/1 attı.
* Ribauntlarda da üstünüz.37-31
* Asistlerde 21-14 ile ezdik.
*Maçın kırılma anı Ukiç'in ve Tomas'ın  arka arkaya (5/5)  üçlükleriydi.23.10 dk.da 48-53 öndeydi gs ve ''Ukiç üçlük yağmurunu başlatan mancınığın fitilini yaktı''
* Maçın Görüntüsü ; ''FENERBAHÇE SEVGİSİ ENGEL TANIMAZ''
* Hakemler ikinci yarı maç kopunca skora etki etmedi gibi gözüktüler ama 1.devre sonunda attığımız sayının görüntülerden iptal edilmesi ve faullerdeki çifte standartları kötüydü.
* Abdi İpekçi serisinde gs seyirci baskısı ile hakemlerin de müsamahası ile maç kazanmaya çalışacak.
Öncelikle hızlı hücumlarında geriye iyi koşmamız,ribauntlarda üstünlük kurmamız şart.
Shipp falan 2 maçtır suskun,dikkat etmeli.3.maç çok önemli.Aldığımızda 4-0 biter.
Daha fazlası şurada ;

5 Haziran 2011 Pazar

Klasik Ezik Terbiyesi - Fenerbahçe Ülker - gs cc :81-59


 


 *****************
YİNE Mİ KOYDUK ?
 * Tebrikler takıma,teknik heyete ve taraftara.
* Şifre laneti nedeniyle maçı canlı izleyemedik,tekrarını hem FB TV hem Show TV geniş özet olarak izledik.
* Beklediğimden çok daha kolay bir maç oldu.3.çeyreğin ilk 5 dakikasında (10-2'lik seri) vurup geçtik.Bu kez kendi kendimize yakalatma hastalığımızda tutmayınca direnemediler.
* Aslında 2 takım arasında çok açık bir güç farkı var.Biz bir Euroleague takımıyız,onlar 2.kupa Eurocup takımı falan.gs'nin finale gelmesi benim için çok büyük sürprizdi zaten.Banvit'in bunlara nasıl elendiğini anlayabilmiş değilim.Artı lig boyunca da 22 galibiyet,8 mağlubiyetle 3.bitirmeleri de benim için sürprizdi.Ki 22 galibiyetin içinde biz de varız ne yazık ki.
Bu başarıda Mahmudi'nin payının büyük olduğunu kabul etmek lazım. 
Mahmudi'de finale gelmeyi beklemediklerini söyledi.Belki maç öncesi rehavet yaratsın diye de söylemiş olabilir ama gerçek bir yorumdu.
* Asıl final yarı finaldeki Fenerbahçe Ülker - Doping Pilsen serisiydi ve biz süpürmüştük bence.
* Serinin 3.ve 4.maçında Abdi İpekçi'de havlayan köpekler önünde pislikle bir şey yapmaya çalışırlar belki çok büyük sürpriz ile 1 maç kazanırlar ama Şampiyonluğu asla.
* Onlara göre daha uzun bir süre beklediğimiz için çok iyi hazırlanmışız.Aydın Örs'te zaten maç öncesi söylemiş.İyi bir hazırlık ve Euroleague maçlarındaki gibi canlı savunma,geriye iyi koşuş ve hücum ribauntlarına asılınca fark kendini gösterdi.
* Takımın isteği,arzusu çok iyiydi.Maç oynama açlığı vardı oyuncularımızda.
* Oğuz'un henüz 01.50 sn.de 3 faul alması hesaplarımızı bozdu ama yerine oynayan Sean May çok iyi oynayarak açığı fazlasıyla kapattı.16 dk.da 12s.2r.Çok iyi.
* Kaya'da agresif savunma ve ribauntları ile zaten zaafları olan gs uzunlarını altetmeye yetti.
Kaya 5 sayı attı ama 9 ribauntu çok önemliydi.Ayrıca ''gerçek Fener'li olma'' isteği ile bu maça çok iyi hazırlandığı maç sonrası şu açıklamalarından belliydi ;
Kaya Peker ; "Zaten maç öncesi böyle bir fark bekliyorduk. Ama oynamadan söylenmiyor. Kendi aramızda konuşuyorduk. İki takım arasındaki güç farkını göstermek istiyorduk. Sanırım gerekli mesajı verdik."
* Spahija rakibi iyi etüt etmişti.Mahmudi'nin Banvit oyun kurucularına yaptığı baskıyı gene yapacaklarını bildiği için Ukiç'i fazla baskı altında bırakmadı.Mahmudi Göksenin'i verdi Ukiç'e maçın başında ama Barış Ermiş'in uğradığı duruma düşüremedi.Saras ve Emir top getirmede Ukiç'e yardımcı oldu.Ömer Onan'da Tutku'ya baskı yapıp top aldırmamaya çalışınca planlarını fazla işletmedik.İkili oyunlarını gene başta oynadılar ve Oğuz'u erken faul problemine soktular ama devamı gelmedi.Sadece her bizim maçta iyi oynayan ve bu kadar iyi oyuncu olduğunu sanmadığım Andriç gene etkili oldu.Onun dışında kısaları ve Shumpert etkili olamadı.
gs'nin skor beklediği isimleri iyi durdurduk dün akşam.Ermal 7/1 ile  4, Shipp 6/1 ile 6, Shumpert ise 8/3  ile 6 sayı attı.. 21/5 atmışlar üçü.
* Emir maşaallah dedirtti.Nazar değmesin bu çocuğa,çok etkili oynadı.1-2-3-4 oynayabilmesi çok avantaj sağlıyor bize.Oyun kurucu oynayabildiği,top getirip,mükemmel asistlerinin yanı sıra 4 numara oynadığı zaman da çabukluğu ve Ukiç-Saras ikilisinin de aynı anda oynatılabilme obsiyonunu sağladığı 4 kısalı düzenimiz için de önemli artı sağlıyor.
5 sayı attı Emir ama 7 ribaunt ve 8 asist'i muazzamdı.Ki sayı olmayan,kaçan asistleri de vardı.
Oyun görüşü muazzam.Ukiç mesela elinde topu  çok fazla tutuyor ve zamanı iyi kullanamıyor,Saras'ta sürekli ''nolook pass'' derdinde.
Emir kenardan gelip girdiği andan itibaren oynadığı 8 dakikada 6 asist yaptı,takım 20 sayı attı.
Emir'in Savunması da çok iyiydi dün akşam.
* Üçlüklerimiz gene en büyük silahımızdı.Totalde 23/9.% 39 attık ama daha başlarda Ömer'in 3,Ukiç'in 2 üçlüğü takımı havaya sokarken,rakibi bozuyordu.
* gs'nin savunması hep övülüyordu ama dün tutmadı.Emir'in deliciliği ve hücumda sağladığı akıcılık karşısında çaresiz kaldılar.May bile bu furyadan nasibini aldı 10/6 ile oynadı.
gs savunmada iyi olsa da hücumda bunu birleştiremezse hiç bir şey yapamaz.Fenerbahçe EL maçları bittikten sonra unuttuğu ''EL savunması''nı hatırlatınca fark görüldü.
* Futbolda olduğu gibi yaratıcılık burada da çok önemli.Fenerbahçe'de yaratıcı oyuncu sayısı daha fazla olduğu için bunun da semeresini gördü.
* Kadro derinliği ve bench katkısının önemini de çok iyi gördük.Emir,May en iyi örnek.
* Böyle uzun final serilerinde yorgunluk,sakatlık v.s.ler görülebileceği için bu konuda da Fenerbahçe daha avantajlı.Vidmar,Engin,Mirsad ve Kinsey hiç aranmazken gs de Rancik arandı mesela.
* Lavrinoviç ve Tomas'ın da önemli katkıları olduğunu yadsımamak lazım.
* İkili oyun savunma zaafına dikkat etmek lazım.
* Fenerbahçe taraftarının centilmenliği umarım gs taraftarına örnek olur. 
* Final serisini açık kanal Skytürk veya Show TV'den yayınlatmayan zihniyeti lanetliyorum.
Bu sezon başında yeni sözleşme ile 4+1 5 yıllık peşkeş sözleşmesi yapıldı.Öncülük eden de basketbolda da kulüpler birliğini kurduran ne yazık ki bizim Aziz Yıldırım'dı.Şifrecilerden başka bir yayıncı kuruluş aramadan,rakam sonra belirlenecek diye yayın hakkını uzatanları Allaha havale ediyorum.Rakam sonradan yazıldığına göre 4 yıl için 27 m.dolarmış.Bu kadar ucuz yani.
* 2.maç bu kadar kolay olmasa da kazanıp 2-0 ile oraya gideceğimizi düşünüyorum.
Takım ve koç işin ciddiyetinin farkında.Ne kadar aramızda fark olsa da ''oynamadan maç kazanılmaz'' düsturunu sık sık hatırlatmak lazım.
 * Ezikler ne yapıyor forumlarında bir bakalım ;
Emrah Oktay Cevap: Play-Off Final Serisi | FB Ülker 1-0 Galatasaray C.C
Ben Aziz Yıldırım geldiğinden beri tüm spor branşlarında zirveye ulaşan ve tüm Türkiye´deki takımlarla kapatılması zor bir fark açan fenerbahçe´yi malesef ki kıskanıyorum. Son yıllarda gerçekten iyi yönetiliyorlar ve tam bir spor kulübü gibi sonuçlara imza atıyorlar. Derbiler konusunda da artık sözün bittiği yerdeyiz bana göre. 1 yıl değil 3 yıl değil tam 10 yıldır bütün spor branşlarındaki maçlarda ezici bir üstünlükleri var. Son 10 yıldaki tüm derbileri toplasak 120-15 gibi bir skor çıkar sanırım. Ne kadar çok istesem de değişmiyor bu tablo. Ben artık tahammül edemiyorum bu duruma. Sırf bu yenilgiler yüzünden eski heyecanımı kaybettim ne yazık ki Galatasaray adına.. 


Bu da bizim forumlardan ; 

 Yılın Sözü ;
''Galatasaray´a koyduğumuz kadar başımızı yastığa koymadık ''

Etiketler