29 Ocak 2011 Cumartesi

Beşiktaş Peşkeş'e Susmasının Karşılığını 2.Kez Aldı.!!!

Beşiktaş maden buldu

    Yoğunluktan fırsat bulup yazamamıştık tıpkı Peşkeştepe'nin sırlarını ,detaylarını,itiraflarını olduğu gibi.Şu 15 günlük tatilde hepsini yazacağım.

 Geçen hafta içinde yıllardır Peşkeş'e susan,hiç bir tepki göstermeyen Beşiktaş camiasına birden bire (!) müjdeli haber (!) geldi.
Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ''Sit alanı içerisinde bulunan ve Tarihi Eser Konumunda'' olduğu için ''tek 1 çivinini bile çakılamayacağı'' İnönü Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılması için izin vermiş.Güya tavsiyelerine göre yeni bir plan yapılacakmış.
 Ne yazık ki aynı Anıtlar Kurulu daha önce de zeminin aşağıya indirilerek tribünlerin kapasitesinin arttırılması''na resmen göz yummuştu.Halbuki ''Tarihi Doku'yu korumak için tek 1 çivi çakılması bile yasaktı'' Ama izin (!) verilmişti.
 Şimdi güya tarihi doku bozulmadan (!) 40 bin kişilik yeni stad yapılacak hem de en değerli yerde otel,fitness merkezi,restoranlar,konaklama alanları yapılacak.
 Külahıma anlatsınlar.Çocuk mu kandırıyorlar.
Bal gibi haksız rekabet yaratacak bir avanta imkanı bu.
Bu da peşkeştir.Tarihi doku bozulacaktır.

Sanat Tarihçisi Dr. Deniz Esemenli ;İnönü Stadyumu’nun yeniden yapılması durumunda, Dolmabahçe Sarayı’na büyük bir zarar geleceğini söyledi. “Sarayın ve bölgenin altından geçen havalandırma alanlarına zarar gelirse, Dolmabahçe’yi kaybedebiliriz” dedi.
Anıtlar Yüksek Kurulu’nun orada her hangi bir zarara izin vermeyeceğini söyleyen Esemenli, şöyle devam etti: “Böyle bir inşaata izin vereceklerini sanmıyorum, aklımdan bile geçirmek istemiyorum. Dolmabahçe Sarayı ve Camiye bir zarar gelmesine kurul izin vermez. En azından, öyle bir proje onaylanamaz.”

Adam izin vermeyecektir diyor ama verdiler işte bal gibi.

   Beşiktaş kulübü de tıpkı kız kardeşleri gs gibi devlette güçlü lobisi olan ve devletten istediklerini alan bir kulüptür.Önceleri Turgut Özal'ın karısı Semra Özal sayesinde (Fulya  Arazisini Onun sayesinde almışlardı) ,sonraları Hikmet Çetin,Ünal Erkan,Dsp hükümetinde Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan , Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olan şimdi Chp'ye geçen ve yönetim kurulu üyeleri Erdoğan Toprak ve CB Abdullah Gül sayesinde gerek bankalardan kredi almada,gerek vergi ve ssk borçlarının affedilmesinde,bu peşkeşte ve asıl daha önce sustukları büyük Fulya Projesi Peşkeşinde hep istediklerini yaptırmışlardır.

 Evet başlıkta Peşkeş'e susmasının karşılığını 2.kez aldılar dedim.
Çünkü birincisinde ''Spor Tesisisi kurmak amacıyla üç kuruş paraya aldıkları Fulya arsasına önce ufak bir spor salonu sonra göstermelik bir alt yapı tesisi kurduktan sonra devletin desteği ile büyükşehir ve Beşiktaş Belediye Başkanı eski yöneticileri Chp'li İsmail Ünal'ın katkıları ile imar planında değişiklik yaptırarak asıl amaçları olan çok katlı  Rezidans yapmışlardı.''

Fulya Projesi?nde mutlu son
http://www.ajansspor.com/resim/bjk_fulyaprojesi_son.jpg

Bakın Yıldırım Demirören açılışta ne demişti ;
  “Bugün çok önemli bir gün. 106 yıllık tarihimizde, son 50 yıldır hayalini kurduğumuz bir resme dokunduğumuz gün” dedi.
Hakkı Yeten sayesinde araziyi kiraladıklarını, Mehmet Üstünkaya döneminde altyapı sistemini oluşturup spor salonunu yaptıklarını dile getiren Demirören, şunları kaydetti: “Süleyman Seba döneminde arazinin tapusunu aldık ve kamp tesisi inşa ettik, Serdar Bilgili döneminde kompleksin planlamasını yaptık. Beşiktaş’ın başkanlarının, uğruna emek verdiği bu dev projenin açılışını yapma gururunu da ben ve arkadaşlarım birlikte yaşıyoruz.”


 Açıkca itiraf ediyor ''SPOR TESİSİ AMACIYLA ALINAN YERİ AMAÇ DIŞI RANT SAĞLAMAK İÇİN KULLANDIKLARINI''

 Aynısını kız kardeşleri gs de Riva'da yapıyor.Riva'yı Spor Tesisi kurma amacıyla ve anlaşmasıyla aldılar ama Fatih Gökşen'in yöneticiliği dönemimde ağzından kaçırdığı gibi ''belirtilen sürede spor tesisi kuramadıkları için arazide haklarını kaybedecekken'' ( Tıpkı ASY kira sözlemesi ve Seyrantepe arazisindek yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için haklarını kaybetmeleri gerekirken gibi) kaybettirilmiyorlar (!) ve imar planında değişiklik yaptırarak konut ve villa yapma izni alıyorlar ve 854 villa yapma ve büyük rant sağlama imkanına kavuşuyorlar (!))
 Çok ilginç (!)  değil mi ?

    Peki Fenerbahçe'ye neden bu devlet yetkilileri bin bir türlü zorluk çıkarıyorlar ?
 Bir Kenan Evren Lisesi arazisi için ''3 Okul Yapma + Projeden Pay verme'' gibi devlete oldukça karlı bir alış veriş imkanı sunmamıza rağmen 10 yıldır neden izin alamıyoruz ?

*  İnönü Stadı için yerel seçimler öncesi  RTE'nin Karısı Emine Erdoğan devreye girdiği ile ilgili kartalhaber.com'da şöyle bir haber vardı ;


Emine Erdoğan İnönü'yü yaptırtıyor...( Özel haber)
 
Beşiktaş'ın İnönü Stadı rüyası Başbabakan Emine Erdoğan'ın duruma el koymasıyla gerçek oluyor.
Beşiktaş'ın İnönü Stadı rüyası Başbabakan Emine Erdoğan'ın duruma el koymasıyla gerçek oluyor. Beşiktaş yönetiminin İnönü Stadı için AKP'de Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Sibal Çarmıklı'ya başvurarak İnönü Stadı'nın yapımı için destek istediler. Çarmıklı'nın bu durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a bildirdiği Emine Erdoğan'ın da duruma el koyduğu belirtildi. Beşiktaş'ın stat yapımı konusunda Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında haksızlığa uğradığını belirten Emine Erdoğan'ın Başkan Demirören'i arayarak, "Ben gereken konuşmaları kocama ilettim. Beşiktaş Dolmabahçe'de rüya gibi bir stada kavuşacak" sözünü verdi.

AKP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı tarafından Conrad Otel'de düzenlenen "Büyük Beşiktaş Buluşmaları" gecesinde Başbakan R.Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi ve "Sibel Çarmıklı sadece Beşiktaş semti değil Beşiktaş Kulübünüde içine alan hizmetler projesi hazırladı. Sibel Çarmıklı Beşiktaş'ta kazanırsa sadece Beşiktaş değil Türkiye kazanacak" demesi üzerine eşi Emine Erdoğan "İnönü Stadında gerekli neyse yapılmalı. Her stata izin veriliyorsa İnönü'ye de verilmeli" diyerek tavrını koydu. Başbakan R.Tayyip Erdoğan eşinin isteği üzerine yetkililere talimat vererek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Emine Erdoğan Stadı

Önceki gün yapılan Beşiktaş olağan yömetim kurulunda ilginç bir öneri ortaya atıldığı iddia edildi. Bazı yöneticilerin "Bugüne kadar gitmediğimiz çalmadığımız kapı kalmadı. Fulya'yı Semra Özal'ın özel gayretiyle kulübümüze kazandırmıştık. Emine Hanım da bizim yıllardır düşlediğimiz bir olayı gerçekleştiriyor. Gerekiyorsa stada onun ismini verelim" önerisini getirdiği öğrenildi.

Gelişmeler Kartalhaber.com'da...

Beşiktaş'ın veya gs'nin stad yapmasına karşı değiliz.Kanunlara uygun,bizim gibi kendi imkanları ile yapsınlar EYVALLAH.
Ama türlü peşkeş,haksızlık ve pis kokularla olmamalı.

BİZİM KARŞI ÇIKTIĞIMIZ HAKSIZ REKABET OLUŞTURULMASIDIR.
DEVLET BİR İYİLİK,JEST,KATKI V.S. NE YAPACAKSA HERKESE EŞİT YAPMALIDIR.


 Vicdanını kiraya vermemiş / satmamış tüm ilgili ve ilgisiz vatandaşların ilgi - bilgisine sunulur.

28 Ocak 2011 Cuma

Euroleague Top 16 2.Hafta Değerlendirmesi.

http://www.dunya.com/pics/thy_euroleague_logo.jpg

E GRUBU
SONUÇLAR
Caja Laboral - Lietuvas Rytas 86-89
M.Teletoviç 20s.M.Huertas 17s.5r.11a./ K.El Amin 22s.K.Bayramoviç 19s.5r.
Sürpriz  Sonuç.El Amin azmış resmen.Huertas ile düello yapmışlar.Her ikisi de Haftanın MVP'si olurken,maçı kazanan Rytas  olduğu  için El Amin fark yaratmış oluyor.
El Amin 22 sayısını 5/4 üçlük,3/3 ikilik,4/4 s.atış,2 asist,3 top çalma 29 index raiting ile coşmuş.
Brezilyalı Huertas ise 17sayı,5 ribaunt,11asist 29 index raiting ile oynamış.
Bu  sonuç gruptaki dengeleri değiştirebilir.Rytas evinde rakibini yenerse gruptan çıkabilir.

Panathinaikos - Unicaja Malaga 82-56
 K.Tsartsaris 14s.8r.M.Batiste 12s.5r. / J.Freeland 11s.R.Blakney 10s.
Normal sonuç.

PUAN DURUMU
E.png

GELECEK MAÇLAR
Caja Laboral  - Panathinaikos
U.Malaga - L.Rytas

F GRUBU
SONUÇLAR
Maccabi Electra - Lottomattica Roma 99-58
S.Schortsanitis 19s.10r.L.Eliyahu 18s. / V.Dasiç 13s.7r. A.Traore - N.Djedoviç 10s.
Normal sonuç.

Union Olimpija - Regal Barcelona 67-68
K.Gregory 14s.9r.G.Shermadini 14s.6r. / J.C.Navarro 27s.E.Lorbek 12s.7r.
Grup maçlarının sürpriz takımı Olimpija güçlü Barcelona'yı elinden kıl payı kaçırmış.
Eğer Navarro'yu bir nebze durdurabilselermiş gene flaş bir galibiyete imza atabileceklermiş.
Barcelona'nın bu kadar zorlanması da ilginç.Top 16 tam bir savaşa sahne oluyor.


PUAN DURUMU
F.png

GELECEK MAÇLAR
Maccabi - U.Olimpija
R.Barcelona - L.Roma

G GRUBU
SONUÇLAR
Partizan - Doping Pilsen 76-79
J.Gits 19s.6r.C.Jerrells 15s.7a İ.Rakoçeviç 23s.Dopingçi KG 14s.
Dopingçiler Partizan'ın hediyesi ile nihayet bir deplasman galibiyeti alabildiler.2/2 ile kendilerinin bile beklemedikleri bir duruma geldiler ama henüz her şey bitmiş değil Siena için.Maçı zaman zaman baktım çünkü Partizan'ın seyircisine hiç yakışmayan şapşallıklarına daha fazla tahammül edemedim.
Fark hep 8 sayı civarındaydı.Sonlarda neredeyse kaybedeceklermiş ama olmamış.
Bazı Fenerliler ,kimi eski kimi hala aşk duydukları Doping Pilsen'in bu sonucuna seviniyor.Kimileri de Fenerbahçe ile eşleşmesi için seviniyor.Ben hiç birine katılmıyorum.RM veya Siena'dan daha iyi olur gelmeleri ama beter olsunlar.İnşaallah elenirler.Basketbolun gs'si Doping Pilsen.

M.Siena - Real Madrit 68-78
D.Moss 16s.N.Zisis 14s. / N.Merotiç 16s.C.Tucker - C.Suarez 15s.
Siena resmen harakiri yapmış.Mutlak kazanması gereken maçta son çeyreğe 62-51 önde girmesine rağmen 4.çeyrekte 26-6 gibi kepaze bir seri yiyerek maçı kaybetmişler.Bu sonuçla gruptan çıkma şanslarını çok zora soktular.Mc Caleb'in yokluğunu fena halde hissediyorlar.

PUAN DURUMU
G.png

 GELECEK MAÇLAR
Real Madrit - Doping Pilsen
Partizan - M.Siena

H GRUBU
SONUÇLAR
Zalgiris Kaunas - Olimpiakos  64-71
M.Pocius 17s.6r.4a.B.Marjanoviç 12s.7r. / V.Spanoulis 17s.M.Teodosiç 13s.
Normal Sonuç.Oli'nin kayba tahammülü  yoktu zaten.

Fenerbahçe Ülker - PE Valencia 75-73
Ömer Onan 22s.M.Tomas 15s.M.Türkcan 14s.7r. / R.Martinez 14s.D.Savanoviç 11s.7r.
Geniş değerlendirdiğimiz üzere çok önemli bir galibiyet aldık sonlarda zora soksakta.

PUAN DURUMU
H.png

GELECEK MAÇLAR
Fenerbahçe Ülker - Zalgiris Kaunas
Olimpiacos - PE Valencia

HAFTANIN MVP'LERİ !!!!
Khalid El Amin (Lietuvas Rytas) 22s.2a.3tç.29 index rainting
Marcelinho Huertas (Caja Laboral) 17s.5r.11s.29 index raiting
Diğer Başarılılar ; 
S.Schortsanitis (M.Electra) 19s.10r.2a.1tç.1blk.
Juan Carlos Navarro (R.Barcelona) 27s.2r.1a.
Jeremy Pargo (M.Electra) 16s.5a.3r.1tç.
Nikola Mirotiç (R.Madrit) 16s.4r.3blk.1tç.1a.
Fernando San Emetario (C.Laboral) 9s.8r.3a.3tç.

EN İYİLER !!!!

Hafta Sonu Spor Ekranı

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzQchdZ7BxjBKlKvhMpdErHBfMc5GChUb_FyUJQ_0zuinMqXkma35J05R55z_ROj0nU4LycmGdetSfVM4EgZeZFEf67NuqlkmhgOsJ1lqhWz1kQeyg7jTixnO-7HhdXvF9_VMzYTzGKDM/s400/beer%5B1%5D.jpg

28 Ocak Cuma

21.45 Bayer Leverkusen – Hannover (TRT 3)

29 Ocak Cumartesi

13.30 Karabükspor – Kayserispor (LİG TV)
14.00 Karşıyaka – Çaykur Rizespor (TRT 1)
14.00 Sivasspor – Antalyaspor (DIGI)
14.30 Everton – Chelsea (NTVSPOR – FA Cup)
15.00 İstanbul Üniversitesi - Fenerbahçe (FB TV)
16.30 Werder Bremen – Bayern Münich (TRT 3)
17.00 Avustralya – Japonya (EUROSPORT 2)
17.00 Bucaspor – Kasımpaşa (DIGI)
17.30 Vakıfbank gstt - Eczacıbaşı (SPORTS TV)
19.00 Bursaspor – Galatasaray (LİG TV)
19.00 Lazio – Fiorentina (SPORMAX)
19.15 Southampton – Manchester United (NTVSPOR – FA Cup)
19.30 Kaiserslautern – Mainz (TRT 3)
21.00 Hercules – Barcelona (NTVSPOR)
21.45 Catania – Milan (SPORMAX / TV8)
21.45 PSV – Williem II (BEYAZ TV)
22.00 Lille – Lens (KANAL A)

30 Ocak Pazar

13.30 Brescia – Chievo (TV8)
13.30 Tavşanlı Linyitspor – Mersin İdman Yurdu (TRT 1)
14.00 Ankaragücü – Manisaspor (DIGI)
14.00 Arsenal – Huddersfield (NTVSPOR – FA Cup)
15.00 İstanbul Belediye – Beşiktaş (LİG TV)
15.00 Fenerbahçe Acıbadem - İBA Kimya (FB TV)
15.30 Nac Breda – Ajax (BEYAZ TV)
16.00 Inter – Palermo (SPORMAX / TV8)
16.00 Notts County – Manchester City (NTVSPOR – FA Cup)
16.30 Stuttgart – Freiburg (TRT 3)
17.00 Gaziantepspor – Gençlerbirliği (DIGI)
17.30 İBB-Arkas (SPORTS TV)
18.00 Bordeaux – Nice (KANAL A)
18.30 E.Frankfurt – Mönchengladbach (TRT 3)
19.00 Fenerbahçe – Trabzonspor (LİG TV)
20.00 Osasuna – Real Madrid (NTVSPOR)
21.45 Juventus – Udinese (SPORMAX / TV8)
22.00 Monaco – Marseille (KANAL A)
22.00 Aliağa Petkim - Fenerbahçe Ülker (FB TV - Banttan)

Valencia'yı Cengaverlerin Elinden Hakemler de Alamadı.75-73 !!!


Fenerbahçe Ülker Taraftarıyla Coştu.
27.01.2011

Turkish Airlines Euroleague Top 16’da mücadele eden Sarı-Lacivertli temsilcimiz, H Grubu’ndaki ikinci maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladığı İspanyol ekibi Power Electronics Valencia’yı 75-73’lük skorla devirdi.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch (İtalya), Ilija Belosevic (Sırbistan), Sinisa Herceg (Hırvatistan)

FENERBAHÇE ÜLKER (75): Roko Ukic 4 (1 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 22 (2 asist), Darjus Lavrinovic 2 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 4 (1 ribaund- 2 asist), Kaya Peker (5 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 4 (2 ribaund), Marko Tomas 15 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (2 ribaund- 3 asist)

POWER ELECTRONICS VALENCİA (73): Omar Cook 4 (1 ribaund- 7 asist),James Augustine 6 (3 ribaund), Victor Claver 10 (3 ribaund- 1 asist), Serhiy Lishchuk 8 (4 ribaund), Rafa Martinez 14 (1 ribaund- 1 asist), Florent Pietrus 4 (2 ribaund), Dusko Savanovic 11 (7 ribaund- 1 asist), Nando de Colo 7 (1 ribaund- 3 asist), Robertas Javtokas 9 (7 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 21-20
2. PERİYOT: 16-13
3. PERİYOT: 17-19
4. PERİYOT: 21-21


 ALLAHINA GURBAN ÖMER

* Tebrikler Cengaverler ve teknik ekip.
* Kötü oynadığımız ama iyi mücadele ettiğimiz bir maçı gene ''yüreğimizi koyarak'' kazandık.
* Valencia beklediğimden daha fazla zorluk çıkardı.Tabii bunun sebebi 3 tane ''Onun bunun çocuğu hakem müsvettesi''nin yaptıkları çirkin faullerle sert savunmalarına izin vermeleriydi.
* Maç öncesi beklediğim  fazla zorlanmadan 8-10 arası farkla kazanmaktı.Her türlü olumsuz faktöre rağmen bu farkla kazanabilirdik dün.03.29 kala 9 sayıya çıkarmıştık farkı,öncesinde de 10 sayıya kadar da çıkarmıştık farkı.
* Dün akşam olumsuzluklar şunlardı ;
En başa '' 3 tane Onun bunun çocuğu - kusura baksanızda bakmasanızda bu böyle - hakem müsvettesi'' ni koyuyorum.Çok maç seyrettim ama bu üçlü gibi yavşağını görmedim.Akşam delirdim resmen.
Salonda olsaydım dalardım.İlk yarı sonunda soyunma odasına giderlerken iyi tepki gördüler ama ikinci yarı değişen bir şey olmadı.Bizim MHK'nın eyyamcıları bunların yanında zemzem suyuyla yıkanmış kalırlar kesinlikle.


 Ortada çalınması gereken tüm kararları onların lehine çaldılar.En az 10 sayı aleyhimize diferans yarattılar.Mesela ; ilk devre sonundaki Ömer'in turnikesine basket faul vereceklerine hücum faul verdiler,son hücumda basket yedik.İşte 5 sayılık fark.Başka örnekler ; Lavrinoviç'e çalınan sportmenlik dışı faul,Emir'in ayağından gitti dedikleri top,Adam şuta kalkıyor,iki ayağı yerden kesiliyor dripling yapıyor ama devam.Bir sürü başka stepslere çalınmayan düdükler.
Euroleague'in Ana sponsoru olduk ama hala şu ULEB'teki İspanyol lobisi istediği gibi at oynatıyor.
* Ne yazık ki Mirsad hariç uzunlarımızı kullanamamız.Sete set hücumlarında Valencia'nın pota altındaki sert savunması karşısında içeriden uzunlarımız silindi gitti.Oğuz 4,Lavrinoviç 2,Kaya 0 sayı.Oğuz'un basketleri de ''al da at'' türündendi.May'i hiç kullanmadı hoca.Vidmar'ın da olmaması ile pota altında çok zayıf kalıyoruz.Bu çok önemli  sorun.Çok yüksek yüzdeli üçlük ve sert savunmamızla bu ciddi sorunu tolere ediyoruz ama ileride başımıza iş açmadan önlem almalıyız.
Transfer yapılmayacak ,hakkımız bitti diyor Nedim Karakaş.May konusunda niye acele ettiniz Baba o zaman ? Sert bir uzun lazımdı.Şu Javtokas bizde olsa takım çok iyi duruma gelirdi.
* Uzunlarımızın etkisizliği ile iç-dış dengesini sağlayamamızın yanı sıra Ukiç'in de bu maçta oyunun kontrolünü sağlamakta eksik kalması da başka bir sorundu.03.29 dk.kala 9 sayı öne geçtik,coşkuyu arttırdık,momentum elimizde ama Ukiç oynamak yerine süreyi dolduruyor ve kaldırıp çok uzak bir üçlük atıyor.Halbuki faul hakları dolmuştu.Bire bir oyna veya içeriyi beslemeye çalış.Bunu sonra da yapmadık ve Emir ile 2 kez boş döndük,fark kapandı son saniyeye kaldık.
* 17 top kaybı (ilk yarıda 10) yapmamız.
* Rakibe ta 18  hücum ribauntu vermemiz.(İlk yarıda 11) Bu 18 kez 2.şans vermek anlamına geliyor.
Kısalar hiç ribaunta yardım etmedi.Kinsey'in de olmaması bunda etkendi.
*  Valencia 51 biz 34 kez serbest atış kullanmışız.Valencia 67 kez hücum etmiş,biz 52 kez.Tam 15 kez daha fazla hücum yapmışlar.
* Hocanın dediği gibi tüm istatistiklerde gerideyken ve  % 30 kapasite  ile kötü bir oyun oynamamıza rağmen kazanmamız takımın ''kazanma azmini'' ve mayasının sağlam olduğunu gösteriyor.
* Gerçekten de hakemlere,uzunlarımızın etkisizliğine,top kayıplarına,hücum ribauntu vermemize,serbest atışlarda % 57 (14/8) atmamıza,Ukiç'in etkisizliğine v.s. v.s. faktörlere rağmen kazanmayı bir şekilde başarıyorsak bu takımın ''karakteri çok yüksek''tir.
* Gelelim olumlu faktörlere ;
En başa tabii ki büyük kaptan ''Cesur Yürek Ömer Onan''ı koyuyorum.
Kelimeler kifayetsiz kalır.''Alahına Gurban Ömer'' diyorum sadece ve Allah kendisinden razı olsun.
Saha içinde savunma,hücumda bitiricilik görevlerini mükemmel yaptıktan sonra seyirciye amigoluk bile yaptı daha ne yapsın.Allah bilir maç bittikten sonra salona pas pas'ta çekmiştir.:))
Ömer'e nazar değmesin.Pamuklara sarıp sarmalamalıyız.
* Marko Tomas.Bir tebrikte kendisine.Helal Olsun.Beni yanıltmadığı için bir kez daha gururluyum.
3.çeyrekte 3,5 dakikada kasırga gibi esti 3/3 üçlük,2/1 serbest atışla 10 sayı yaptı.Artı savunması,rakibe kritik hücum faul yaptırması da cabası.
* Ve ''Deli Çocuk Mirsad''.Yıllanmış Şarap gibi deyimi Onun içindir herhalde.
14s.7r.1a.2tç.ile çok önemli katkı yaptı.
* Ömer - Tomas - Mirsad'tan sonra Emir ve 3.çeyreğin  ikinci yarısındaki büyüleyici performansı ile Saras geliyor.Emir maçın sonlarında erken atışlar ve 4 top kaybı yaparak bir çuval inciri berbat ediyorken son saniyede Rafa Martinez'in kafasına 2 kez balyozu indirmesi ile durumu kurtardı.
10s.3a.3blk.4tk.ile oynadı.Kinsey'in yokluğunda elinden geleni yaptı.İnsiyatif alması da iyi.
* Saras.Kondisyon sorunu çekiyor.Sert savunmaya karşı da çok sinirlendi.İlk yarı iyi değildi ama 3.çeyrekte kim  olduğunu gösterdi.4s.2a.En sevindiğim nokta ise ''olayın içinde olması''
Kenarda hop oturup hop kalkıyor,sürekli konuşuyor,arkadaşlarını ikaz ediyor.Bu çok güzel.
* Oyunculardan sonra bizi 2 maçtır ayakta tutan üçlüklerimize de dikkat çekmek istiyorum.
Olimpiakos maçında da 10/8 ile atmıştık.Dün de 18/9.% 50.Ömer 4/3,Tomas 6/4.
Bu konuya dikkat yalnız.Üçlükle her zaman yaşanmaz.Allah korusun girmeyen günümüze denk gelirsek yanarız.O yüzden bu maçtan ders çıkarıp iç-dış dengesini iyi ayarlamalıyız.
* Neyseki savunmada sertlik koyabiliyoruz.Zaten Onu da yapmazsak duman oluruz.
Bu kadar kötü oynadığımız maçta - Spahija'nın % 30 demesi ile - kazanabiliyorsak bu önce savunmada direnişimizin,savaşmamızın eseridir.
* Dün aslında oyuncularımızı ayrı bir yönden de kutlamak lazım.Rakiple fiziksel olarak değil mental olarakta mücadele ettik.Valencia çok nalet,sinir bozucu bir takım.Üstüne hakemlerin yavşaklıkları da eklenince ruh sağlığımızın bozulmaması işten bile değildi.Ona rağmen morallerini bozmadan işlerini yaptılar.O açıdan da önemli bir artı kazandılar.
* Taraftara-seyirciye-müşteriye gelirsek ;
Dün akşam maç sırasında çok kızmıştım ama salona gidenlerin anlattıklarını okuyunca biraz sinirim geçti.Hiç ses gelmiyordu TV'den.Pota arkasındaki taraftar grubu tezahürat yapıyor ama kendi kendilerine,maçı yaşamıyorlardı.Münferitlerden alkış,ıslık,bağırarak tepki verenlere bir şey dediğim yok ama pek çok münferit ruh gibi oturuyordu.Maçın sonuna gelmişiz,75-71 maç eleman güle güle telefonla konuşuyor,kimisi esmiyor,kimisi put gibi oturuyordu.Biz burada elli kere yer değiştirip,taklalar atarken elemanlar salonda ruhsuzca oturuyordu.Çok sinir olmuştum akşam.
 O yüzden diyorum hep 16-17 bin kişi olacağına 4-5 bin efektif ,bilinçli taraftar olsun yeter diye.
 * NTV yayınına gelince ; teknik sıkıntılar çoktu.Kosova basket diyor,biz 3 saniye sonra topun  potaya girdiğini görüyorduk.Taraftar sesi hiç gelmiyordu.Ancak anlatım her zaman olduğu gibi iyiydi.
Murat Kosova ve İhsan Bayülgen iyi naklettiler.
Şifrecilerden kurtulmak bile büyük nimet.O yüzden TEŞEKKÜRLER NTV.
* Zaten bu sezon takım yeniden yapılanırken buna NTV'nin ve Sinan Erdem Spor Salonunun da katılması da dikkate değerdi.Başarıda topyekün pay var yani.

27 Ocak 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Power Electronics Valencia Maçı Öncesi .




* Pek çok yönden ilginç bir maç olacak bu akşam.
Birincisi Olimpiakos zaferinin getirdiği büyük avantajı sürdürebilmek için kazanmamız gereken hayati bir maç bu maç.2/2 yaparak liderlik ve ilerisi için büyük avantaj sağlayacağız.
İkincisi kurt hoca Svetislav Pesiç'in gelişinden sonra büyük çıkış yakalayan EL'nin en formda ekiplerinden PE Valencia'yı bakalım durdurabilecekmiyiz ?
Üçüncüsü de başarılı koçumuz Spahija'nın geçen yıl Valencia ile 2 numaralı kupa Euro Cup'ı kazanmış olması nedeniyle eski takımına karşı sahaya çıkacak olması.
* Dediğimiz gibi Pesiç geldikten sonra sihirli el değmiş gibi değişti Valencia.
Eski koç Manuel Hussein ile lig ve EL'de 11 maçta 2 galibiyet (1'er) alabilen takım Pesiç ile 11 maçta 1 kez kaybetmişler.Deplasmanda Pana zaferi Pesiç'li dönemin görkemli zaferlerinden biri.(Avrupa'da son 7 maçta 1 yenilgi)  Doping Pilsen ile ilk maçlarında çok sinir etmişlerdi beni ve kaybetmişlerdi.Pesiç ile rövanşı aldılar neyse ki.
*  Ve belki de bu başarılı gidişin semeresini Allah'ın büyük lütfu  olsa gerek ki Olimpia maçının son 1.3 saniyesinde Savanoviç'in mucize üçlüğü ile 77-75 gerideyken kazanıyorlar ve son anda Top 16'ya kalan bir kaderleri oluyor.
* Top 16 da ilk maçta Zalgiris'i Papellon Fuente de San Luis'de 73-59 gibi farklı bir skorla yendiler.
Skor yükünü 2 forvetleri Savanoviç (20) ve Victor Claver (14) çektiler.
Savanoviç 20 sayısını 7/4 ikilik,5/3 üçlük,3/3'lük serbest atıştan,Claver 14 sayısını  7/3 ikilik,3/2 üçlük,2/2 serbest atıştan atmış.
* Bu 2'linin ardından Nando de Colo ve Rafa Martinez 9,Serhiy Liyschuk 9s.12r. ,Omar Cook ve Javtokas 6'şar sayı ile oynamışlar.
 * % 40.5 ikilik,22/9 % 40.9 üçlük,17/16.% 94 serbest atış ile oynamışlar.31 ribaunt,12 asist,11 top çalma,8 top kaybı ile oynamışlar.
* Oyuncularından biraz bahsedersek ; herkes tanıyor aslında.
Rafa Martinez gibi çok iyi bir guardları var.Omar Cook gibi bir dönem hayran olduğum ve alınmasını istediğim Euroleague'in gediklilerinden bir isim ile Nando de Colo gibi Fransız basketboluna Erman Kunter'in kazandırdığı Avrupa basketbolunun önemli guardlarından biri (Son dönemde düşüşteydi ama toparlanmış sanırım) diğer guard obsiyonları.
Forvetlerde ,Savanoviç'i Sırp Milli takımı ile Dünya Şampiyonasından çok iyi tanıyoruz.4 numarada da iş yapabiliyor dış şut tehditi ile.Dilerim geçen hafta Olimpiakos'ta arkadaşı Keselj'nin berbat performansı gibi bir performans gösterir bu akşam.3-4 oynayabilen Savanoviç 11 sayı ortalaması ile oynuyor.% 43.7 ikilik,% 34 üçlük yüzdesi ile oynuyor.
Altyapıdan yetiştirdikleri Victor Claver de takımın en güvendiği isimlerden biri.10.1 sayı ortalaması var.% 52.2 ikilik,% 39.4 üçlük atıyor.
Uzunları ise Litvanyalı Javtokas ve Ukraynalı Serhiy Lischuk.2.10'luk Javtokas 7.6s.4.8r.ortalaması var.Lischuk 2.10.5.8s.5.1r.ile oynuyor.ABD'li 2.08'lik Augustine James'te sakatlıktan döndü ve rotasyona girdi.
 Fransız Florent Pietrus'ta tanıdığımız bildiğimiz bir forvet alternatifi.
* Bize gelirsek ;
Ne yazık ki Kinsey'i son Banvit maçında kaybettik.2 hafta kadar yok deniliyor.Dileyelim Zalgiris deplasmanına yetişsin.
 Klasik oyunumuzu oynadığımız takdirde sonuca zorlanmadan ulaşacağımızı düşünüyorum.
Kinsey'in yokluğunu Ömer Onan,Tomas ve Emir tolere edebilirler.Keşke olsaydı ön alanda guardlara baskı yaparken çok lazım olurdu ama yapacak bir şey yok.
Yardımlaşmalı agresif savunmamız gene en büyük silahımız olacaktır.Artı Ukiç ve Saras gibi oyun kurucularımızın asistleri ile gerek uzunlarımızı besleme,gerekse de topu iyi dolaştırarak en doğru,en boş şutörümüzü buluşturma en büyük silahlarımızdan biri olacaktır.
 Savanoviç 4 numara oynarken eşleşme sorunu yaşatabilir ama savunmada da kendisi sorun yaşar tabii.
* Salonu dolduracak taraftarımızda en büyük silahlarımızdan biri.Ancak maçı yaşamaları lazım,kendi kendilerine takılmaları değil.Şu anda sadece 10 tl.lik yerlerden biraz bilet kalmış.Maç saatine kadar biter tahminim.Taraftarın ateşlemeleri ile 8-10 sayılık patlamalarla maçı koparacak noktaya getirebiliriz.
* Tahminim 8-10 sayılık bir fark ile kazanacağımız yönünde.
Başarılar Cengaverler !!!!!!!!!!!!!!!!!

NOT :
Grubun diğer maçında dün Olimpiakos deplasmanda Zalgiris'i 71-64 yendi.

Etiketler