25 Aralık 2010 Cumartesi

Turkish Airlines Euroleague Grup Maçları Sonu Değerlendirmesi.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ8f6PXVec9Rbth4IXrCckCVqkELCA1E86zZW6eLLp2Evv7TJAFwE5FDqc1p-Vsr_huI6zsUd9V33YB0RazMkKsi1_9W2AWF7-4V_XCefz4LMnIGzf2lY0lmhz8RzZxsl2C9I4X7yKR8G2/s400/thyeuroleague.PNG

10.HAFTA SONUÇLARI

10.HAFTANIN EN İYİLERİ

GRUP MAÇLARININ EN İYİLERİ

PUAN DURUMLARI VE TOP 16'YA YÜKSELENLER

İSTATİSTİK LİDERLERİ
VERİMLİLİK
SAYI

RİBAUNT

ASİST
BLOK
 TOP ÇALMA

3 SAYI

TAKIM SIRALAMASI

Bu sezon, Turkish Airlines’ın sponsorluğunda oynanan Euroleague’de normal sezon maçları sona erdi. 24 takımın 4 gruptaki mücadelesi, birbirinden heyecanlı 120 maça sahne olurken hem Fenerbahçe Ülker hem de Doping Pilsen, gruplarından çıkarak Top 16’ya kalmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon Paris’in ev sahipliği yaptığı Final Four’da kupayı müzesine götüren, Regal FC Barcelona olmuş ve Euroleague, basketbol ateşini canlı tutma görevini, bir süreliğine, ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na devretmişti. Bu görevi layıkıyla yerine getiren şampiyonanın sona ermesinin hemen ardından, istirahatından Turkish Airlines desteğiyle geri dönen Euroleague, basketbolda iki bayram arasını kısa tutarak bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

İlk Hafta Sürprizlere Sahne Oldu

Sezonun başında alışageldik Final Four adayları yine alfabenin harfleri kadar kolay bir şekilde, ezberden sayılabiliyordu ama kazın ayağının öyle olmadığı çabuk anlaşıldı. Daha ilk haftadan üç kale düşmüştü bile. İki usta koç, Dusan Ivkovic ve Ettore Messina’nın karşı karşıya geldiği Olympiacos ile Real Madrid arasındaki açılış maçında, kalelerden ilkinin düşmesi kesindi ama ev sahibi Olympiacos’un 16 sayılık galibiyeti ve öngörülenin çok ötesindeki rahat oyunu, Real Madrid için çanların erkenden çalmasına sebep oldu. Nitekim İspanyollar, Brose Baskets karşısındaki bir maçı da hakemlerin fahiş bir hatasıyla kazandıkları B Grubu’nda oldukça zorlu anlar yaşadılar.

İlk haftanın diğer gazileri ise daha sonra dokuz maç üst üste kazanacak Maccabi Electra ve sakatlıklarla boğuşmaktan bir türlü ritmini bulamayarak elenecek Rus devi CSKA Moskova oldu. Temsilcilerimiz ise sezonu, bir galibiyet ve bir fireyle açtı. Fenerbahçe Ülker, ilerleyen haftalarda bir basketbol mabedine dönüşecek Sinan Erdem Spor Salonu’nun ısınma turunda Lietuvos Rytas’ı farklı geçerken Efes Pilsen, Union Olimpija deplasmanında, birçok kez maçı kazanma fırsatını eline geçirmesine rağmen, iki uzatma sonunda mağlup oldu. Bu aynı zamanda, Efes Pilsen’in deplasman fobisinin başladığı maçtı. Lacivert Beyazlılar, gruptaki 5 deplasman maçını da yitirerek on hafta boyunca inişli çıkışlı bir grafik ortaya koydu.

Turkish Airlines Euroleague’in ilerleyen haftaları da birçok sürprize sahne oldu ama iki aylık maratonun ardından gruplarda ilk iki sırayı alacak takımlar, üçüncü hafta maçlarıyla beraber çoktan üst basamakları parsellemişti bile. Aradan geçen 7 haftada, yalnızca A ve D gruplarında 1. ve 2. sıradaki takımların yerleri değişti. Bu noktada, rüya gibi bir grup performansı sergileyeceğini 3. haftadaki Regal FC Barcelona karşısındaki deplasman zaferiyle belli edip 2. sıraya yerleşen Fenerbahçe Ülker’e büyükçe bir parantez açmanın yeridir.

Fenerbahçe Ülker Devleri Dize Getirdi

Fenerbahçe Ülker, sezona önemli değişikliklerle başladı. NBA’e giden Ömer Aşık ve Semih Erden’den boşalan uzun rotasyonu, Darjus Lavrinovic, Kaya Peker ve geçen sezonun da başında Sarı Lacivertliler’in kadrosunda olan Gasper Vidmar’la doldurulurken sakatlıkların da etkisiyle bir türlü bekleneni veremeyen Gordan Giricek de Marko Tomas’la yer değiştirdi. Emekliye ayrılan Damir Mrsic’in yerine de kadroya Engin Atsür dahil edildi ama genç oyuncu, yazın yaşadığı sakatlık yüzünden henüz takıma katılamadı. Şüphesiz en büyük değişiklik ise koç pozisyonunda yaşandı. Bogdan Tanjevic, yaşadığı sağlık problemi sebebiyle, A Milli Takım’ımızı dünya ikinciliğine taşıdıktan sonra, hem milli takımdaki hem de Fenerbahçe Ülker’deki görevlerini bırakınca, yerini son Eurocup şampiyonu Valencia’nın koçu Neven Spahija aldı.

Sezonu bu revizyonlarla açan Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague’e Spor Toto Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi’ndeki tüm maçlarını kazanarak başladı. Takımın gerçek gücünü ölçeceği arena şüphesiz ki Avrupa olacaktı ve Sarı Lacivertliler, bu maceraya da 2’de 2 ile başlayarak olumlu sinyaller vermeye devam etti. Üçüncü maç ise son şampiyon Regal FC Barcelona ile deplasmanda oynanacaktı. Katalanlar çok güçlüydü ancak, Fenerbahçe Ülker bu sezon “hücum maç kazandırır, savunma şampiyon yapar” düsturuyla hareket ediyordu ve Palau Blaugrana’da sadece 61 sayı yemek de tarihi bir zafer elde etmek için fazlasıyla yeterli bir gayretti.

Sırada, grubun diğer ağabeyi Montepaschi Siena vardı. İtalyanlar da aynı Fenerbahçe Ülker gibi, savunmalarını ön plana çıkartıyorlardı. Ne var ki, maç akşamı Sinan Erdem Spor Salonu’nda onlara ait olan potadan tam 81 sayı geçti ve Fenerbahçe Ülker, rakibinden grup liderliğini devraldı. İlk devre maçlarının sonuncusu ise Fransa’da geçtiğimiz sezonu, Erman Kunter’in yönetiminde çifte kupayla kapatan Cholet Basket ile oynanacaktı. Medical Park Trabzonspor maçında sakatlanan Gasper Vidmar’dan yoksun sahaya çıkan Sarı Lacivertliler’de, Barcelona galibiyetinden sonra bir hafta ertelenen zafer sarhoşluğu, maalesef bu maçta ortaya çıktı ve resmi maçlarda sezonun ilk mağlubiyeti sonucu, Fransa’dan, yol üstünde İtalyanlar’a liderlik geri iade edilerek dönüldü.

Hiç ara vermeden başlanan ikinci devre maçlarının ilkinde, Rytas’a karşı oynanan maç iyi başladı ve iyi bitti ancak, ev sahibinin son periyotta yakaladığı seri, acaba maç gidiyor mu endişe diye bir an için düşündürmedi desek yalan olur. Ertesi hafta ise Sinan Erdem, tarihi galibiyetlerden birine sahne oldu. Zayıf Cibona Zagreb, evine tam 30 sayılık hezimetle uğurlandı.

Takip eden iki hafta ise Fenerbahçe Ülker’in gruptaki kaderini çizecekti. Grup birinciliği ile üçüncülüğü arasındaki mesafe yalnızca 80 dakikaya düşmüştü ama geçilecek yol da son derece zorluydu. Nitekim önce, Ukic’in sakat sakat oynadığı ve yeni transfer Sean May’in ilk kez forma giydiği maçta Regal FC Barcelona’ya, sonra da Ukic’in hiç oynayamadığı deplasmanda Montepaschi Siena’ya mağlup olundu ama neyse ki Rytas’ın Barcelona karşısında aldığı galibiyet, Fenerbahçe Ülker’i grup ikinciliğinde tutmaya yetti. Son haftada bu avantajı korumak için Cholet’den rövanşı almak gerekiyordu ve öyle de oldu. Cholet’yi ligin dışına iten 32 sayılık galibiyet, Fenerbahçe Ülker’e grup ikinciliğini ve Top 16 öncesi, paha biçilmez bir avantajı getirdi.

Doping  Pilsen Evindeki Galibiyetlerle Güldü
D Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayan Doping Pilsen’de ise sonuç tatmin edici gözükse de inişli çıkışlı performans ve yüksek beklentiler, bu şekilde bakılmasını engelliyor.

Aynı Fenerbahçe Ülker gibi, sezona koç değişikliği ile başlayan Doping Pilsen, Ergin Ataman’ın yerine, Cibona Zagreb’in başında beklentileri aşan bir performans sergileyen Velimir Perasovic’i getirdi. Bunun yanı sıra, oyuncu kadrosunda da birçok isim değişti. Mario Kasun, Charles Smith, Preston Shumpert, Kaya Peker, Daniel Santiago ve Ermal Kurtoğlu ile yollar ayrılırken yerleri, ABD’li oyuncular Andrew Wisniewski ile Lawrance Roberts, İtalya’da başarılı bir sezon geçiren Cenk Akyol, uzun yıllardır Türk Telekom’da oynayan Erwin Dudley ve Sırp uzun Miroslav Raduljica ile dolduruldu. Ancak, Raduljica’nın daha sezon başlamadan yaşadığı sakatlık, Efes Pilsen’i Nikola Vujcic’i de kadroya katmak zorunda bıraktı.

Yenilenmiş kadrosuyla Spor Toto Türkiye Kupası’nda fire vermeyen Lacivert Beyazlılar, Fenerbahçe Ülker’le oynadıkları Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesini de kazanarak sezona kupayla başlamış oldu. Doping Pilsen, sezonun ilk mağlubiyetini ise beklediğinden biraz erken yaşadı. Türkiye Kupası’nda farklı yendiği Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ligin açılış haftasında kaybeden Doping Pilsen, henüz Vujcic’in kadroya katılmadığı dönemde start alan Turkish Airlines Euroleague’e soru işaretleri içinde başladı.

Nitekim ilk maçta, Union Olimpija deplasmanından boş dönen temsilcimiz, uzun oyuncu arayışlarını iyiden iyiye yoğunlaştırdı ve Power Electronics Valencia maçından önce Nikola Vujcic’i kadrosuna kattı. İspanyol temsilcisini farklı bir skorla, evine eli boş gönderen Doping  Pilsen, o zamanlarda öngörmesi pek de kolay olmayan bir seriyi de başlatmış oluyordu. Geriye kalan 8 maçtan evinde olanların hepsini kazanacak olan Lacivert Beyazlıklar, deplasmandaki maçların tümünü ise yitirecekti.

Sinan Erdem’de üst üste ikinci maçına çıkacak olan Doping  Pilsen’in sıradaki rakibi Armani Jeans Milano’ydu. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen temsilcimiz, bu maçı da kazanarak zorlu Panathinaikos deplasmanına umutlu gitti. Ne var ki OAKA’daki zorlu maçta Efes Pilsen, beklenilen mücadeleyi sergilemeyi başaramadı ve ikinci periyotun sonlarında kopmaya başlayan maç 23 sayılık farkla kaybedildi. Sıradaki dört maçın ise ilk ikisi içerde, sonrakiler ise üst üste deplasmandaydı. Önce, zor günler geçirmesine rağmen her zaman zorlu bir rakip olan CSKA Moskova’yı deviren Doping Pilsen , ardından da Union Olimpija’dan hem rövanşı aldı hem de ikili averajı eline geçirdi. Kerem Tunçeri’nin son anlarda bulduğu turnike, takımına hem ihtiyacı olan 6 sayılık farkı hem de grup ikinciliğini getirdi. Ancak, bu ikincilik çok uzun sürmedi. Üst üste Power Electronics Valencia ve Armani Jeans Milano deplasmanlarından boş dönen temsilcimiz, bir anda gruptan çıkma şansını zora sokmuş bir pozisyona düştü. Sadece bir galibiyetin gruptan çıkmaya yeteceği son iki maç, oldukça zor rakiplere karşı oynanacaktı. Önce Panathinaikos, İstanbul’a gelecek, sonra da Efes Pilsen, CSKA Moskova deplasmanına gidecekti.

Grup lideri Panathinaikos karşısına çıkılan maç, Doping  Pilsen’in 13-0’lık müthiş serisiyle başladı. İlerleyen dakikalarda da fark 18 sayıya kadar çıktı ama üçüncü periyottan itibaren de yavaş yavaş erimeye başladı ve son periyotun başında konuk ekip, maçta ilk kez öne geçti. Kalan süre tam anlamıyla Kerem Tunçeri ve Dimitris Diamantidis’in düellosuna sahne oldu. Yunan oyuncu, yalnızca 3,6 saniye kala attığı basketle galibiyetin kapısını ardına kadar açsa da Kerem Tunçeri henüz son sözünü söylememişti. Kalan süreye, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın yarı final maçında Sırbistan’a attığı basketin dejavu denecek kadar benzerini sığdırmayı başaran Tunçeri, takımına Top 16 biletini hediye etti.

Son maçta ise hedef, grup ikinciliğiydi ama CSKA Moskova buna izin vermedi. Union Olimpija’nın da mağlup olmasıyla ikincilik yolu açılmıştı ama deplasman mağlubiyetlerine bir yenisini daha ekleyen Doping Pilsen, bu fırsatı teperek grubu 3. sırada tamamladı.

En Başarılısı Maccabi Electra
Hiçbir takımın namağlup tamamlayamadığı grup maçlarında tek yenilgisinin ardından üst üste 9 maç kazanarak A Grubu’nu lider tamamlayan Maccabi Electra, normal sezonun en başarılı takımı oldu. İlk maçında Caja Laboral’e deplasmanda, 94-78’lik farklı skorla yenilen İsrail temsilcisi, geri kalan maçlarını, ortalama 12,8 farkla kazanarak ligde en iyi averaja sahip 3. takım oldu. Maccabi Electra’nın koptuğu A Grubu’nda yer alan diğer takımlar ise Top 16’ya kalabilmek için çetin bir mücadele sergiledi. Caja Laboral, Zalgiris ve Partizan takımlarının üçü de grubu 5’er galibiyetle noktalarken oluşan üçlü averaj sonucu, Caja Laboral ikinciliği elde ederken Zalgiris üçüncü, Partizan ise dördüncü olarak gruptan çıkmayı başaran diğer takımlar oldular.

B Grubu’nda Lider Olympiacos
Sezon öncesi hazırlıklarının bir bölümünü de Bandırma’daki Banvit-TÜBAD Turnuvası’nda geçiren Olympiacos, 7 galibiyetle B Grubu’nu lider tamamladı. İlk maçında Real Madrid’i farklı yenerek iddiasını ortaya koyan Yunan ekibi, ikinci maçında Brose Baskets’e karşı şok bir mağlubiyet alsa da sonraki haftalarda sergilediği oyunla, rakiplerinin önünde yer almasını bildi. Teodosic, Spanoulis ve Papaloukas gibi Avrupa’nın 3 elit oyuncusundan oluşan oyun kurucu rotasyonu, Olympiacos’un grup maçlarındaki en büyük avantajı oldu.

B Grubu’nda ikinci sırayı ise Real Madrid aldı. Geçen sezon ezeli rakibi Barcelona’ya çeyrek finalde elenen Madridliler, bu sezon daha iyisini yapma parolasıyla yola çıktılar ama 6 galibiyetle gelen bu ikinciliğin onları ne kadar tatmin ettiği büyük bir soru işareti.

Beşer galibiyetle gruptan çıkmayı başaran diğer takımlar ise Unicaja Malaga ve Lottomatica Roma oldu. Olympiacos ve Brose Baskets karşısındaki sükseli galibiyetlerle adından söz ettiren mütevazı Brose Baskets ise 5. olarak lige veda etti.

Bireysel İstatistik Liderleri
Turkish Airlines Euroleague’de normal sezonu sayı kralı olarak tamamlayan isim Khimki’nin ABD’li oyuncusu Keith Langford oldu. Langord, 10 maçta 18,7 sayı ortalaması tuttursa da takımının Top 16’ya kalmasını sağlayamadı. Efes Pilsen’den Igor Rakocevic de 15,8 ortalamayla, listede 4. sırayı alırken Fenerbahçe Ülkerli Roko Ukic ise 13,9 ortalamayla 11. sırada yer buldu.

Asist krallığında ilk sırayı ise A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Caja Laboral’in Brezilyalı’sı Marcelinho Huertas 5,8 ortalama ile aldı. Kerem Tunçeri de maç başına 3,8 asist ortalamasıyla, 10. sırada yer alırken 3,6 ortalama tutturan Roko Ukic de 15. olarak sıralandı.

Ribaunt kategorisinin zirvesinde de maç başına 7,8 ortalamayla, A Grubu üçüncüsü Zalgiris Kaunas’ın savaşçı forveti Paulius Jankunas yer alıyor. Bu kategoride 6,7 ortalama yakalayan Mirsad Türkcan 5., maç başına 6 ribaunt çeken Kerem Gönlüm ise 11. sırada yer alıyor.

Sezonun Sürprizi
Fenerbahçe Ülker, hedefleri de bütçesi de yüksek bir takım ancak, son şampiyonu deplasmanda yenmek ve toplamda da 7 galibiyet alarak onların üstünde, 2. sırada gruptan çıkmak, salt hedefi yüksek tutmakla veya kesenin ağzını açmakla başarılabilecek bir şey değil. Kazanma alışkanlığı böylesine yüksek iki takımla aynı grupta, bu kadar yüksek bir mücadele gücü sergilemek ve oyunun iki yönünü de kusursuza yakın oynamak, bir takıma çok daha yüksek hedefler koyabilme cesareti verir. Tabii ki bu noktada şunu itiraf etmek gerekir. Sezon başında, Fenerbahçe Ülker’in Top 16’ya kalacağını tahmin etmek çok güç değildi ama bu kadar zor bir grubu, bu kadar iyi bir oyunla, ikinci sırada tamamlaması, kesinlikle beklentilerin üstünde bir durum.

Sezonun Hayal Kırıklığı
Son 8 sezonun tamamında Final Four oynayan ve 2 şampiyonluk kazanan, Euroleague’de son 10 yılın tartışmasız en başarılı takımı CSKA Moskova, bu yıl Top 16’ya bile kalamadı. Sezona birçok sakatlıkla başladılar ve halen daha iyileşmeyen ve sakat listesine yeni eklenen oyuncuları var ancak, bunlar Langdon, Gordon, Smodis, Vorontsevich ve daha nice yıldızlara sahip bir takım için bahane olamaz. Yalnızca 3 galibiyetle, Armani Jeans Milano ve Power Electronics Valencia’nın arkasında kalan CSKA Moskova, hiç şüphesiz sezonun en büyük hayal kırıklığı.
Kemal Mardin
 
 
Erkekler Euroleague'in TOP 16 kura çekimi 4 Ocak'ta Barcelona'da yapılacak ve torbalar şu şekilde oluştu:


* Aynı gruptan çıkan takımlar birbiriyle eşleşmeyecekler.
* İspanya'nın 5 takımı olduğu için mutlaka aynı gruba 2 takımları birden düşecek ama diğer ülkelerin takımları bir zorunluluk olmadıkça birbirleriyle eşleşemeyecek.Ancak geçmiş yıllarda olmuştu.
(2008-2009 sezonunda Real Madrit ve Barcelona,2009-2010 sezonunda 2 yunan takımı Pana ve Maroussi eşleşmişti.)


Bir çok kombinasyon var.Zorlanacaklar eşleştirmelerde.
Bizim için 3 Olasılık olacak gibi gözüküyor.

Olympiacos- Fenerbahçe - Zalgris - Valencia
Maccabi - Fenerbahçe - Unicaja - Valencia
Panathinaikos - Fenerbahçe - Unicaja - Partizan



Şahsi temennim ; 
Milan Macvan'ı alsalarda 2 Yunan takımından Maccabi daha iyi 1.torbadan.
3.torbadan Zalgiris'i istiyorum.(Keşke Doping Pilsen gelse)
4.torbadan da İspanyol gelme olasılığı yüksek olduğundan Valencia.Roma gelse süper olur.

1.Maccabi
2.Fenerbahçe Ülker
3.Zalgiris
4.Valencia (Roma)

Kim gelirse gelsin kimliğimizi sahaya yansıttığımız her maça ortağız.
Ancak mutlaka bir guard veya 1-2 oynayabilen transfer şart Greer'in yerine.
Hayırlısı Olsun.
Top 8'de görüşmek üzere....

TEVL 11.Hafta Fenerbahçe - Torul Gençlik : 3-1


FENERBAHÇE-TORUL GENÇLİK: 3-1

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Erdal Akıncı, Ebru Meriçkan

Fenerbahçe:
Emre xxx, Arslan xxx, Marshall xxx, Kemal xxx, Miljkovic xxx, Coskovic xxx,       Serkan (L) xx

Torul Gençlik: Hakan x, Bergamo xxx, Ivan x, Alper x, Vujovic xxx, Murat Karakaya xx, Volkan (L) xx, Onur x, Hasan Özkan x, İbrahim Emet xxx, Ali Yılmaz x

Setler:
19-25, 25-17, 25-17, 25-19

Süre: 88 dakika (22-22-21-23)

* Tebrikler takıma.
* İlk sette gene rezildik.Sahada yoktuk adeta ve Torul, seyircisi ile Burhan Felek'te şov yaparak set aldı.Teknik olarak rezil oynayan Mijkoviç seti hediye etti.
* 2.setten itibaren toparlanarak ,özellikle bloklarda etkili olarak oyuna girdik ve 3 sette de insiyatifi elde tutarak maçı aldık ve kötü geçen sezonun ilk yarısını 19 puanla bitirdik.
gs MEF'e 2-1'den 3-2 yenildi biraz önce.19-19 oldu puanlarımız,set averajı ile geçmiş olabiliriz.
* Söylenecek çok şey var,çoğu hep yazdığımız şeyler ama bence en önemlisi FB taraftarının bu takıma gördüğü reva.Aziz Yıldırım döneminde peydahlanan ''başarıya endeksli taraftar modeli'' (Müşteri daima haklıdır klişesi) erkek voleybol takımını sürekli yalnız oynatıyor.Bugün 15 milyonluk koca şehirde bu takıma desteklemeye gelecek taraftar bulunamayıp salonda Gümüşhaneli seyircilerin sesi duyuluyor,takım ev sahibi değil deplasman takımı muamelesi gördürülüyorsa yuhhh olsun kolpacılara.
 İkinci yarı takım düzelsin ,play off'larda,finallerde rantı yemek için giderler ama.
 ''Ya hocam takım top mu oynuyor yaaaa'',''takım ışık mı veriyor yaaaaaaaaaa '',''Önce top oynasınlar sonra gideriz'' derler.E işte mesele orada.Takım mı taraftarı coşturacak,taraftar mı takımı coşturacak.
gs maçında salonda seyirci vardı da ne oldu,ruhsuzca kaybettiler diyorlar.Haklı bir eleştiri ama 1 maçla dükkan kapatılmaz.Ama bu son yılların Endüstriyel Spor'un efektleri.Sonuçlar iyiyse seyirci - taraftar  pardon müşteri maça gider.Aksi halde 10 kişilik cefakar,vefakar ''köyün delileri'' taraftarlardan başka giden olmaz.
 Evet takım; oyun içinde,set içinde istikrarsız grafik çiziyor,zaman zaman krize giriyorlar.İşte o anlarda taraftarın ateşlemesi bazen işe yarayabilir.Bunları çok gördük.
 Neyse kolpacı İstanbul FB seyircisine kocaman bir yuhhhh göndererek bu bahsi geçelim.
* Mijkoviç 1.sette çok kötüydü.Gene blokları aşamadı,penaltı topları bile dışarı vurdu.
Neyseki 2.setten itibaren biraz kendine geldi ve son haftalardaki en iyi oyununu oynadı.
22 sayı.31/16.% 52.Hücum yüzdesini ilk kez yükseltti.4 aut,2 blokta kalması var.2 bloğu var.
Serviste de 4 hata,4 direk sayısı var.Böylece önceki maçlardaki aldığı sayılara yakın verdiği sayılar olayını bu maçta nihayet görmedik.22 sayı alıp,6 sayı verdirmiş,servisler birbirini götürüyor.
Zaten + 12 ile en efektif oyuncumuz olmuş.İşte Dünya yıldızı dediğina adam böyle katkı verecek.
Enteresan yani kötü oynadığı 1.sette 2 bloğu var.
* Marshall da 2.setten itibaren daha iyiydi.% 50 ile hücum etmiş,manşette 26/1 hata.% 65(46)
Zaman zaman pasörlükte yaptı.Kübalı oyuncuların pasörlük özelliği hepsinde de vardır.
* Manşetimiz gene düşük.63/4 hata.(Serkan 2,Cosko,Marshall) % 59(48)
Sezon başından beri sıkıntımız zaten.Bunu aşmak için manşetçilerimiz parmakla karşılama yolunu kullanıyorlar zaman zaman ,burada da karşılamalarda top kısa düşüyor ve Arslan topları uzatmak için neredeyse belini kıracak hale geliyor.Neyse en azından çözüm bulmaya çalışıyorlar.
Parmakla karşılamalarda biraz daha topu Arslan'a düzgün gönderebilirlerse iyi olacak.
Kolay değil aslında servis karşılamak erkek voleybolda.Bugün pasörleri Vujoviç (Bu arada Kıvanç sürekli Monte Negro'lu dedi.Karadağ desene şuna Kıvanç yahu) ve Hakan Ünsün çok etkili servis attılar.Çok sıkıştırdılar bizi.7-0'lık seri bile yedik 4.sette.
* Bloklarda etkiliydik 2.setten itibaren.11-5 öndeyiz.Beğenilmeyen Kemal 4 blok yaptı.
* Gene klişe olmuş ezbere söylenen ortalarımız iş yapmıyor söylemi bu maçta da çürütüldü ama gene yazılıyor.Halkbank maçında da en iyi 2 oyuncumuzdu Emre ve Kemal.Bugün de iyiydiler.
Beğenilmeyen Kemal ,Aylin hanım'ın da hemen fırsatı kaçırmadığı 1.sette penaltı topu öldüremediği pozisyon dışında gayet iyiydi.6/4.% 67 hücumla oynadı,4 blok sayısı da var.Daha önemlisi attığı taktik servislerle uzun seriler yaptırdı.
Emre ise 10 sayı yapmış 10/8.% 80 ile.1 servis,1 blok sayısı var.4 servis hatası.
* Servis hatalarımız zaten yumuşak karınlarımızdan biri.18 hatamız var,7 tanesi 4.sette.
* Arslan da iyiydi.3/2.% 67 hücum,2 blok 4 sayısı var.
* Demeter 1.sette hiç bir müdahale yapamadı.4.sette de 5-2 öndeyken yediğimiz 7-0'lık seri de Aylin Hanım'ın molaları evine götürecek galiba dediği gibi gene uyudu.
* Aylin Hanım 1.sette yaptığı eleştirilerde haklıydı.Yazdığımız şeyleri söyledi.
Takım gerçekten % 30 kapasite ile oynuyor.Umarım 2.yarı daha iyi oluruz.
* Torul Gençliği de kutlamak lazım.3 vasat yabancı ve isimsiz yerlilerde ''takım'' olmuşlar.
Son 5 maçı - içlerinde İBB'yi deplasmanda 3-2 ve HB galibiyetleri de var - kazanmışlardı.
Tehlikeli bir takım.Hafife alırsanız yanarsınız.2.yarı oradaki maçta zor geçecektir.

Taurasi konusunda resmi açıklamalar sonunda geldi.


TBF'den Diana Taurasi Hakkında Basın Açıklaması
24.12.2010

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Fenerbahçeli oyuncu Diana Taurasi ile ilgili basın açıklaması.

Basınımızda çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

Hacettepe Üniversitesi laboratuarından yasaklı madde kullanımı ile ilgili gelen bir raporda, ön bulgu olarak TKBL’nin oyuncuları arasında yer alan Diana Taurasi’den, 13 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Üniversitesi ile Fenerbahçe takımları arasında oynanan 4. hafta müsabakası sonrasında yapılan rutin kontrollerde alınan idrar örneğinde WADA’nın yasaklı uyarıcı maddeler listesinde yer alan ‘Modafinil’e rastlandığı ifade edilmektedir.

Söz konusu raporu dikkate alan Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, TBF Dopingle Mücadele Yönergesi ve diğer ilgili yönetmelikler çerçevesinde yapılacak değerlendirme sonuçlanana ve ilgili dosya hakkında nihai karar verilene kadar Diana Taurasi’nin idari tedbirli olarak müsabakalara katılmamasını kararlaştırmıştır.

Sağlık, Hukuk ve Disiplin Kurulları konuyla ilgili olarak sporcunun hakları da gözetilerek yönetmelikler çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

B-numunesinin açılması dahil süreç tamamlandığında, yönergeler doğrultusunda kesin karar verilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Kamuoyuna Saygıyla Duyururuz.

Türkiye Basketbol Federasyonu


Modafinil Nedir?

Modafinil uyku halini azaltan ve uyanıklık halini (uykusuzluğu) destekleyen, ayık kalmaya yardımcı olan bir ilaçtır. Modafinil’in uyanıklık sağlayıcı etkisini kesin olarak nasıl oluşturduğu bilinmemekle birlikte vücuttaki bazı kimyasalları etkileyerek çalıştığı düşünülmektedir. Söz konusu madde; genel olarak günün herhangi bir saatinde ortaya çıkan önüne geçilmez derecede güçlü uyuma gereksinimi ile belirgin hastalık (narkolepsi), neden kaynaklandığı bilinmeyen aşırı uyuma durumu, vardiyalı çalışma kaynaklı uyku bozuklukları, uyku sırasında hava yollarının tıkanmasına veya solunum kaslarının yetersizliği ve benzeri rahatsızlıklarda da kullanılmaktadır.


****************

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın 13 Kasım 2010 tarihinde Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde İstanbul Üniversitesi'ne karşı oynadığı mücadelenin ardından kura sonucu Diana Taurasi ve Anna Vajda'dan doping testine girmeleri talep edilmiştir. İki oyuncumuzdan Anna Vajda'nın testi negatif Diana Taurasi'nin test sonucu ise pozitif çıkmıştır.

Bunun üzerine Diana Taurasi "b" numunesinin de açılması talebinde bulunmuştur. 2 veya 4 Ocak 2011 tarihinde söz konusu numune de hukukçular eşliğinde açılacaktır. Taurasi'nin avukatı da yaptığı açıklamada "b" numunesinin de açılmasının ardından Diana'nın herhangi bir doping maddesi almadığının ortaya çıkacağını söylemiş sporculuk hayatı boyunca da bu tür maddelerden her zaman uzak durduğunu hatırlatmıştır.

Taurasi'nin pozitif çıkan ilk test sonucu sporcunun gizlilik ilkesi hakkı ve bu hakkını kullanmak istemesi üzerine duyurulmamış ancak bu ilke ihlal edilerek doping iddiası basında yer almıştır. Taurasi gizlilik ilkesinin ihlal edilmesinden ve henüz sonuçlar belli olmadan kendisinin doping kullanmış olduğu ile ilgili iddiaların basında yer almasından son derece rahatsızdır. Kulübümüz de gizlilik ilkesinin ihlal edilmiş olmasından dolayı rahatsızlık duymakta ve nihai test sonuçlarını beklemektedir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ


 Basında yazılanlara da bir bakalım ;

Taurasi doğruladı!


24 Aralık 2010 09:24 | NTVSpor.net


Fenerbahçe´nin yıldız basketbolcusu Diana Taurasi‚ avukatı aracılığıyla doping testinin pozitif çıktığını doğruladı. Tedbilrli olarak TBF Disiplin Kurulu´nda olan Taurisi´nin B numunesinden çıkacak sonuç merakla bekleniyor.
Taurasi doğruladı!


Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe´de‚ Diana Taurasi‚ avukatı aracılığıyla doping testinin pozitif çıktığını doğruladı. 28 yaşındaki Taurasi´nin avukatı Howard Jacobs‚ Taurasi´nin A numunesinden çıkan sonucun geçtiğimiz hafta içinde pozitif çıktığını ve tedbirli olarak TBF Disiplin Kurulu´na sevk edildiğini söyledi. Taurasi sarı-lacivertlilerin oynadığı son üç maçta forma giymemişti.


"B NUMUNESİNİN SONUÇLARINI BEKLİYORUZ"
Avukat Jacobs‚ testte hangi maddeye rastlandığını açıklamazken yalnızca "steroid ya da keyif verici bir madde" olmadığını vurguladı. Jacobs "Henüz A numunesi açıldığı için bu aşamada bir şey söylemek istemiyorum. Bir şekilde bu bilgi Türkiye´de sızdırılmış. Biz B numunesinden gelecek sonuçları bekliyoruz." dedi.


KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU
Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olarak gösterilen Diana Taurasi‚ WNBA´de iki şampiyonluk yaşamış ve en değerli oyuncu ödülünü kazanmıştı. ABD Milli Takımı´nın da formasını giyen yıldız basketbolcu‚ iki olimpiyat bir de dünya şampiyonluğu elde etmişti.


"TAMAMEN TEMİZE ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ"
Taurasi´nin suçsuz olduğunu savunan avukatı‚ "Tüm kanıtlar açıklandıktan sonra Diana´nın tamamen temize çıkacağına inanıyoruz. Tek üzüntümüz bu süreçte bir görevlinin‚ gizli kalması gereken bir bilgiyi açığa çıkarması oldu." dedi. Jacobs ayrıca Diana Taurasi´nin 10 yıllık basketbol kariyeri boyunca hiçbir doping testinin pozitif çıkmadığının altını çizdi.


Daha önce adı hiçbir doping olayına karışmasa da‚ Diana Taurasi 2009 yılında alkollü araç kullandığı için bir gün hapis yatmış ve WNBA yönetimi tarafından iki maç cezaya çarptırılmıştı. 

ntvspor.net

Fenerbahçenin süper basketbolcusu Diana Tauraside çıkan maddenin modafinil adlı çok güçlü bir uyarıcı olduğu belirlendi. Modafinil içeren ilaçlar Türkiyede ortalama 100 dolara satılıyor.


FENERBAHÇE Kadın Basketbol Takımının ligde İstanbul Üniversitesi ile oynadığı maçtan sonra yapılan kontrol sonrasında yasaklı madde kullandığı belirlenen Diana Tauraside çıkan maddenin modafinil olduğu belirlendi. Modafinil maddesinin‚ özellikleri itibariyle geçen yıl Efes Pilsenli Kerem Gönlümde çıkan Cathinee çok benzediği ancak ondan çok daha ağır olduğu belirtiliyor. Taurasinin ABDde sporcular için yasak olmaması nedeniyle bu ilacı günlük yaşamda da kullandığı kaydedildi. A numunesinin pozitif çıkmasının ardından F.Bahçenin son 2 resmi maçında oynamayan Taurasinin durumu için B numunesinin sonuçları bekleniyor. Sonuç yine pozitif olduğu taktirde ABDli basketbolcuya ceza verilecek. Haberin medyaya sızmasının‚ Taurasiye verilecek cezanın hafifletilmesini sağlayacağı öğrenildi. Modafinil içeren ilaçlar ABDde 170 dolar‚ Türkiyede ise 100 dolar civarında fiyatlara satılıyor.


Modafinil nedir?


ÇOK güçlü bir uyarıcı olan modafinil‚ uyku halini azaltıp uyanıklık durumunu (uykusuzluğu) destekleyen ve ayık kalmaya yardımcı olan bir madde. Ayrıca zekayı da güçlendiriyor. 


Hürriyet

Taurasi yandı!
İlk doping testi pozitif çıkan ünlü yıldız, 2. numuneden ‘mucize’ çıkmazsa 2 yıl men cezası alacak!
Fenerbahçe kadın basketbol takımının WNBA’li yıldızı Diana Taurasi’nin zamansız “firarının” altında, sonucu “pozitif” çıkan doping testinin yattığı ortaya çıktı.
Basketbol şubesinin yokluğunu bir süredir “izin hakkını kullanıyor” ve “hafif sakatlığı var, dinleniyor” gibi bahanelerle gizlediği WNBA’li oyuncudan, ligdeki İstanbul Üniversitesi maçı sonrası alınan idrar örneğinin, “uyarıcı” özelliği olan yasaklı madde içerdiği belirtildi. Dikkat eksikliğini gidermek amacıyla kullandığı bir ilaçta bulunan yasaklı maddenin “uyarıcı” içeriği nedeniyle 28 yaşındaki tecrübeli oyuncunun WADA yönetmelikleri gereği 2 yıl ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ve 2. numunenin de pozitif çıkması halinde en az 2 yıl süreyle
Türkiye’de ve FIBA kapsamındaki uluslararası müsabakalarda yer alamayacağı ifade edildi. Ancak Taurasi, ülkesi ABD’de ve yine FIBA tarafından verilen cezaların geçerli olmadığı bazı deniz aşırı ülkelerde forma giyebileceği vurgulandı.


BİR ÇUVAL İNCİR BERBAT OLDU
Bu sezon Kadınlar Avrupa Ligi’nde fırtına gibi esen ve yenilmezliğini koruyan, Final-Four’un ve hatta şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Fenerbahçe’de bu beklenmedik gelişme adeta şok etkisi yarattı. WADA kurallarına göre 2. numune açıklanana dek “beklemede” kalan ve konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan Sarı-Lacivertli kulübün bu duruma vereceği reaksiyon merakla bekleniyor.


KONTRATI FESHEDİLECEK
Taurasi’den alınan idrar örneğinin 2. numunesinin de pozitif çıkması halinde, WNBA’li oyuncu ile yaptığı sözleşmede yer alan bir madde işlerliğe koyulacak. Fenerbahçe Kulübü, Taurasi’nin 2 yıl ceza alması halinde uygun gördüğü takdirde kontratı tek taraflı fesh edip, herhangi bir ödeme yapmadan ünlü yıldızla yollarını ayırabilecek. Bu arada, Kadınlar Ligi All Star aday kadrolarını açıklayan Basketbol Federasyonu’nun Taurasi’ye pozitif çıkan doping testi nedeniyle yer vermediği
ifade edildi.
Habertük


Taurasi yandı


Fenerbahçe Bayan Takımı'nın yıldızı Taurasi'de yasaklı madde tespit edilmesi üzerine, ne kulüp ne de federasyondan 'çıt' çıkmadı. İddialar arasında, ABD'linin keyif verici madde aldığı bulunuyor.


Fenerbahçe, Dünya’nın en iyi basketbolcusu olarak nitelendirilen Diana Taurasi’yi transfer edip Avrupa Şampiyonluğu hedefi ile yola çıkarken, gelen şok haber camiayı sarstı. Son iki maçta forma giymeyen Taurasi’nin, İstanbul Üniversitesi ile oynanan maçtan sonra yapılan testte verdiği doping örneğinde yasaklı maddeye rastlandığı idida edildi.


Mahkemeye gidebilirler


Konu üzerine Fenerbahçe Kulübü hiçbir açıklama yapmazken, yasa gereği ‘gizlilik maddesi’ delindiği için Basketbol Federasyonu’nu mahkemeye vereceği öğrenildi.


En fazla 3 ay ceza alır


B numunesi açılmadan oyuncunun haklarını korumak için, A numunesi ile alakalı bilginin açıklanmaması gerektiği belirtilirken, Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Ali Özsoy, “Konuyla Sağlık Kurulu ve Doping Merkezi’nin bulunduğu Haccetepe Üniversitesi ilgileniyor. Onlardan gelecek rapor doğrultusunda hareket edeceğiz. Bunlar hassas konular” dedi. Öte yandan, Taurasi’nin performans artırıcı madde alma gereksinimi olmadığı tüm kamuoyunun genel kanısı olarak görülürken, ABD’linin daha önce bir çok vatantaşında çıktığı gibi keyif verici (esrar vb.) madde kullanmış olabileceği iddia ediliyor. Taurasi’nin keyif verici madde aldığı tespit edilirse, en fazla 3 ay ceza alması bekleniyor.


Gökhan German - Fanatik


O madde kokain mi

Doping testinde yasaklı maddeye rastlanılan Taurasi için Ocak'ta açılacak 2. numune bekleniyor. Testte çıkan madde için kokain iddiası gündeme bomba gibi düştü. 2. numune de pozitif çıkarsa ABD'li yıldız Avrupa'da 2 yıl forma giyemeyecek

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nda Diana Taurasi şoku yaşanıyor. Sezonun en flaş transeri olarak Sarı-Lacivertli kadroya sezon başında dahil olan ve son 3 resmi maçta forma giymeyen ABD'li yıldızın sırrı da ortaya çıktı! Yıldız basketbolcunun yaklaşık 40 gün önce Fenerbahçe'nin İstanbul Üniversitesi ile oynadığı maçta yasaklı madde kullandığı belirlendi.


CEZASI ÇOK AĞIR
Ocak ayında 2. numunenin de açılacağı ve o numune de pozitif çıkarsa Taurasi'nin 2 yıl Avrupa'nın hiçbir takımında oynayamayacağı belirtildi.


RESMİ AÇIKLAMA YOK
Performans ve kişilik olarak Taurasi'nin bilerek doping yapacağına inanmayan Sarı-Lacivertli yönetim soruşturmayı yakından takip ederken bu maddenin nasıl alındığı konusunda da araştırmalar yapılıyor. Testte çıkan maddenin kokain olduğu iddia edilirken, henüz resmi açıklama yapılmadı.


ajansspor.com

 **************************************************
 Görüldüğü gibi ortalık toz duman.Ve fena halde can sıkıcı.
  Belliydi zaten bir sıkıntı  ve garip durum olduğu.Kulüp önce hafif sakatlığı nedeniyle yok dedi,sonra 10 günlük noel iznine gitti dedi.Bu arada son derece gereksiz ve anlamsız bulduğum Penny ile lezbiyen ilişkileri olduğu ama kulüpte bunun sorun olduğu ve bu nedenle sıkıntı olduğu yayıldı.(Bunun saçma ve alakasız olduğu bu olayla ortaya çıktı zaten)
 Neticede bir kez FB taraftarının maküs talihi olan ve genlerimizde olan ''kursağımızda kalma'' laneti gene yakamıza yapışmış durumda.
 Böyle bir Dünya Yıldızı getiriyorsun ,pamuklara sarıp sarmalaman lazım ama düştüğü ve düşürüldüğümüz duruma bakın.Eziklerin kıçları tavana vurmuş durumda.
 Diana'nın doping yani performans arttırıcı bir madde kullandığını - hele ki İÜ gibi bir maçta - hiç sanmıyorum.10 yıldır üst düzey basketbol oynayan ve defalarca doping kontrolüne girip çıkmış bir basketbolcu bunu yapmaz.
 Ya belirtildiği gibi Amerika'da yasak olmayan Avrupa'da da 2009'da yasak listesine girmiş Modafinil (Uykusuzluğu destekleyen ilaç)'i bilmeden aldı.Ki dikkat etmesi gerekirdi.
Ya da keyif verici - Amerikalı sporcularda sık rastlanılan - bir madde almış olsun.
 Bir diğer iddia da soğuk algınlığı nedeniyle doktorun verdiği Sudafed'in içinde uyarıcı madde.
Bu vahim.Doğruysa Doktor'un mesleki kariyeri bitirilmeli.
 Dileyelim keyif verici madde olayı olsun.Bjk'li Mire Chatman gibi 3 Ay ile yırtsın.
 Ha bu durumda da benim tavrım olumsuz olur çok kişinin aksine.Gerçi Daum'a kokainci deyip,sonra göreve getiren Aziz Yıldırım bunu da kabullenir ya.
 Tabii olayda bir komplo da olabilir.Özellikle karşımızda yılların ezik makyavelist camiası gs varken.
 P.Karşıyaka maçından sonra yaptığımız açıklamadan sonra böyle bir haberin sızdırılması da pis kokular getiriyor burnumuza TBF ile ilgili.Madem öyle,buyrun şöyle hesabı yani.
 Öyle veya böyle ''Avrupa Şampiyonluğu hayallerimiz'' suya düşecek gibi görünüyor.
F4 yapabileceğimize inanıyorum Onsuz da ayrı ama.
 Avukatı Howard Jacobs'un iddialı açıklamaları
 A numunesinin test sonuclarinin dogruluguyla ilgili ciddi suphelerin oldugu ve B numunesinin testiyle beraber Diana´nin aklanacagindan en ufak bir suphesi olmadigi. ve A numunesini test eden Ankara'daki labaratuvar'ın WADA tarafından askıya alınması biraz yüreğimize su  serpiyor ama bakalım.
B numunesi başka bir yerde yapılacak.Ha farklı sonuç çıkma ihtimali % 1 bile değil ama belli olmaz diyelim.Daha önce Cappy Pondexter'da böyle bir yanılgı olmuştu.A (+),B (-) çıkmıştı.
 İnşaallah bu da öyle olur diyelim.
  Benim düşüncem ,ceza alırsa - herhangi bir komplo olmadığı kanıtlanırsa - sorumlularla birlikte yolların ayrılması yönündeydi ama gene nihai sonucu beklemek lazım.
Bilmeden uykusuzluğu gidermek için aldıysa tamam da yasaklı keyif verici maddeyse yollar ayrılmalı.
  Ha bu arada bayram yapan bilimum ezik tayfasına da buradan selamlarımı gönderiyorum.
Boşuna sevinmeyin kaderiniz değişmez.
Doping Pilsen'in Cathine konusu ile bağdaştırılmak isteniyor kasıtlı olarak ,yuhhh diyorum.
Orada organize performans arttırıcı madde alımı var.KG ve Kasun'da çıktı.Diğerlerine de yapılsaydı onlar da da çıkardı.Burada Anna Vajda'da girmiş teste ve temiz çıkmış.Bireysel bir olay var.
İkisi aynı ama lavuklar ?

Sonuç ; çıkarılacak çok ders var buradan.
Bir nihai sonucu bekleyelim bakalım.Kulüp şube yöneticileri ne kadar saklasalar da ortaya çıkacağını öğrenmiş oldular.İhmali olanlar kimlerse biletleri kesilmeli.
TBF'den de haberi sızdıran kimse ortaya çıkarılıp hesabı sorulmalı.(Nasıl olsa çıkacak olsa da)

TBVL 4.Hafta : Sarı Melekleri Vgstt'de Durduramadı.1-3 !!!!


VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM: 1 - FENERBAHÇE ACIBADEM: 3
Salon: Burhan Felek

Hakemler: Serdar Nişancıoğlu xxx, Ebru Meriçkan xxx

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom: Nikolic xx, Bahar xx,Gözde xx, Glinka xxx, Poljak xx,Özge x (Gizem xx, Nilay xx, Seray x, Güldeniz x, Bahanur x)

Fenerbahçe Acıbadem: Naz xx, Chachkova xxx, Ergül x, Skowronska xxx, Osmokrovic xxx, Eda xx (Nihan xx Çiğdem xx)

Setler: 23-25, 24-26, 25-15, 15-25

Süre: 103 dakika (27, 29, 23, 24)

* Tebrikler Sarı Melekler.
* Şu şartlarda her sonucu bekliyordum,yenilgiyi bile kabullenmiştim açıkcası.
Böyle geçeceğini bekliyordum maçın.Zafer Sarhoşluğu içinde böyle bir maça ne mental ne fiziksel olarak hazırdık.Vgstt tam fırsatını yakalamıştı yenmek için ama aptallıklarına doymasınlar :))
Bu kadar kötü bir şekilde bizi yenemedilerse (iyi oldu tabii) bir daha çoooooookkkkk zor yenerler.
Kafalarını taşlara vurup,oturup ağlasınlar.
* Zafer sarhoşluğu,konsantre eksikliği falan tamam da bu manşet belasını ne yapacağız bilemiyorum.
Sezon başından beri devam ediyor bu sorun.Dünya Şampiyonu olduğumuz turnuvada da vardı ama rakip değerlendiremedi,blok,etkili servis v.s.lerle tolere ettik.
İnanamıyorum Sokolova ve Nati'nin yaptığı manşet hatalarına.Dünyanın sayılı manşeti iyi 4 numaralarına sahibiz ama acemice manşet hataları yapıyorlar.Biz Nihan'ı eleştiriyorduk manşette zayıf halka diye ama haksızlık etmişiz diyeceğim.
 Bu manşetlerin yorgunlukla,dünya şampiyonluğunun zafer sarhoşluğu ile falan etkisi yok.
Ciddi şekilde alarm veriyor bu konu.Düzeltemezsek Şampiyonlar liginde canımız en kritik yerde yanar bunu söyleyeyim.Buraya kayıt düşüyorum MANŞET ALARM VERİYOR !!!!!!!!!!!
* Vgstt ilk 2 sette 18-14 ve ikinci sette 23-20 önden komik ötesi hatalarla setleri verdi.(İyi ki verdi orası ayrı tabii) Bu seviyedeki takımın bu kadar fahiş hatalar yapması inanılır gibi değildi.
Tam 28 rakip hatasından sayı almışız.Biz de geri kalmadık tabii.20 sayıda biz vermişiz.
8 sayı fark buradan.
* Manşetten bahsettim yukarıda madem rakamları verelim ;
Takım manşetimiz : 76/6.% 58 (41).
Sokolova 32/3.%56 (31),Nati 21/2.% 62(52),Nihan 21/1.%52(43)
Yakışmıyor bu rakamlar.Dikkat !!!!!!!!
* Vgstt'nin manşeti ise : 82/4.% 60(43).Onların biraz daha iyi.Ki Nikoliç gibi bir maden varken.
Nikoliç 20/-.% 55(25),Gizem 27/1.% 63(56),Gözde 25/-.% 68(44),Güldeniz 8/2.% 50(50)
* Bloklarda da etkisiz kaldık.Vgstt bizden iyiydi.13-8 öndeler.Poljak 5 blok.
Eda 3,Sokolova ve Nati 2'şer,Kasia 1 blok.Rezil oynadığımız 2.sette tek bloğumuz yok.
* Vgstt serviste de bizden etkiliydi.12 hata da yapmışlar ama ikili hücum turumuzda Özge veya Gözde galiba bir sıkıştırıyordu 6-0 veya 9-1'lik seriler yaptırdılar.6 direk sayıları var.
Bizim ise 7 hata,4 direk sayımız var.Eda 3 servis sayısı.Çiğdem ve Eda etkili servis attılar.
* Hücumda da top öldürmekte zorlandık.% 39 ile hücum ettik.Vgstt % 41.
İyi manşet gelmedi,iyi pas atamadı pasör tamam ama gerek smaçörlerimiz gerekse de pasörümüz vasatı aşamadılar.Eda gibi son haftaların formda oyuncusunun 12/3.% 25 ile hücum etmesi ilginç.
Çok iyi anlaştıkları söylenen Naz'ın pasları yetersizdi.Eda 9 sayısını 3 blok,3'te servisten aldı.
* Pasör Naz iyi değildi.Aylin Hanım bile dayanamadı defalarca eleştiride bulundu.
 - 3 ile oynamış.Tamam iyi manşet gelmiyor ama gelenleri de iyi kullanmadı.Pas atarken rakip oyuncuların bloklardaki yerleşimine hiç bakmıyor.Ergül'ün karşısında 2 kişi var,4 boş,göre göre veya görmeden demek daha doğru olur Ergül'e atıyor ve blokta kalıyor.Ergül 1 sayı ve kötü performasla bitrdi ,Çiğdem ile de değişmek zorunda kaldı zaten.Fofao Ergül'ü çok iyi oynatıyordu.
Naz pasları uzatmıyor ve fazla alternatif yaratmıyor.Halbuki en önemli özelliği bu diyorlardı.
Ze Roberto gelecek haftaki Vgstt kupa maçında Fofao'yu oynatır sanırım.
Şimdi eleştirdik diye gene düşmanlık yapıyor derler de gördüğümüzü yazıyoruz.Kimse nedense gördüklerini yazamıyor.Çok ilginç ya neyse...
* Nihan'a helal olsun.Mükemmel toplar çıkardı savunmada.
* Bu seviyede bir takımın 6-0'lık seriler yemesi hatta 9-1'lik seri diyebiliriz.13-9 öndeydik 18-14 öne geçtiler 1.sette.Bu şaşılacak bir şey.
* Dünya Şampiyonu olduk eyvallahta uçmamak lazım.Sorunlarımız var.
Biraz ayakların yere basması ve gerçekci bakmak lazım.
4 maçı 3-0 kazandık Dünya Şampiyonu olduk yahu daha ne diyenler olabilir.
Tayland ve Dominik takımları maçlarını geçelim.Osasco ile 2 maç yaptık sadece ve Ze Roberto'nun onları tanıma avantajı ile kazanarak Şampiyon olduk.Fazla abartırsak ileride ciddi hüsranlar yaşarız.
* Bu arada Aziz Yıldırım hiç şaşırmadığım gibi başlamış M.Ali Bey'den tırsmaya.

Yıldırım ile Aydınlar’ın arasında poster krizi!

Fenerbahçe Başkanı’nın, Dünya Şampiyonu olan takım için verdiği yemeğe ve poster çekimine Mehmet Ali Aydınlar’ı davet etmemesi, kulübü karıştırdı...

Sarı Kanarya’da tek kelimeyle kazan kaynıyor! Katar’ın Doha kentinde Dünya Şampiyonu olan Fenerbahçe Acıbadem Kadın Voleybol Takımı, önceki gün İstanbul’a geldikten sonra Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenlenmiş, ardından poster çekimi için ayrı bir salona geçilmişti. Takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan, voleybol şubesinin sponsoru Mehmet Ali Aydınlar’ın, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın isteğiyle poster çekimine davet edilmediği iddia edildi. Kulislerde konuşulanlara göre Yıldırım, poster çekiminden sonra Aydınlar’ı yemeğe de davet etmedi. Bunun altında yatan sebebin, grupların desteğini alan ve başkanlığa hazırlanan Mehmet Ali Aydınlar’a, Aziz Yıldırım’ın tepki göstermesi olduğu iddia ediliyor. •

AYGÜN ÖZİPEK - STAR


Fener’e başkan adayı olurum

Fenerbahçe’de voleybol şubesinin ana sponsoru Mehmet Ali Aydınlar, dün Lig TV’nin konuğu oldu ve dedikoduları güçlendiren açıklamalar yaptı. “Her Fenerbahçeli başkanlık yapmak ister” diyen Aydınlar, “Zamanı gelir, koşullar oluşur. O zaman başkan adaylığını düşünebilirim. Ancak bunu yeri ve zamanı geldiğinde değerlendiririm. Şartlar uygun olduğu zaman Fenerbahçe Başkanı olmak beni gururlandırır” ifadelerini kullandı. Takımın şünya şampiyonluğuna ulaşmasını, “Büyük bir onur” olarak niteleyen Aydınlar, “Gamova gittikten sonra gerçek anlamda takım olduk. Bu başarının devamı gelecek” değerlendirmesini de yaptı.


 voleybol x.com

24 Aralık 2010 Cuma

TAEL 10.Hafta : Fenerbahçe Ülker Ezerek Bitirdi.93-61 !!!


 Fenerbahçe Ülker Şov Yaptı.
23.12.2010
Turkish Airlines Euroleague’deki son grup maçında Cholet Basket’i ağırlayan Fenerbahçe Ülker, Fransız rakibini 93-61 yenerek C Grubu’nu 2. sırada tamamladı.

Turkish Airlines Euroleague C Grubu’ndaki son maçında, Erman Kunter’in çalıştırdığı Cholet Basket’in karşısına, grup ikinciliğini koruma parolasıyla çıkan Fenerbahçe Ülker, 93-61’lik skorla amacına ulaştı. Maça tutuk başlayan temsilcimiz, ikinci periyottan itibaren sergilediği etkili oyunla farka koşarken Cholet Basket, bu sonuçla Turkish Airlines Euroleague’e veda etti.

Karşılaşmanın ilk sayılarını Marquis’in ikinci şans basketi ile Cholet bulurken konuk ekip, Fenerbahçe Ülker’in üst üste isabetsiz üçlükler denediği bölümde topu hızlı çevirerek potaya erken gitmeyi başardı ve ilk 3 dakika içinde de 0-8’lik üstünlüğü yakaladı. Bunun üzerine Fenerbahçe Ülker, erken bir mola almak zorunda kaldı. Moladan sonraki tek serbest atışı da Nelson’la sayıya çeviren Cholet üstünlüğünü 9-0’a taşısa da temsilcimiz, rakibinin alan savunmasını bu sefer Ukic’le delmeyi başardı. Ardından iki takım da karşılıklı birer üçlük kaydedince, periyotun son 5 dakikasına 5-12’lik skorla girildi. Takip eden bölümde ise oyuna henüz giren Kinsey’in üçlüğü ve Oğuz Savaş’ın serbest atıştan sayıları, son 3 dakikaya girilirken 10-14 ile farkı 4 sayıya kadar indirdi. Kalan sürede de iyi savunmayla rakibini durduran Sarı Lacivertliler, Mirsad ve Kinsey ile biten hızlı hücumlarla rakibini yakaladı ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle sonuçlandı.

Karşılıklı top kayıpları ile başlayan ikinci periyotun ilk sayılarını, ilk periyotta olduğu gibi Marquis ile Cholet bulsa da Mirsad’ın üçlüğü ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker, 19-18’lik skorla maçta ilk kez öne geçti. Ribauntlarda rakibine üstünlük kurmaya başladığı gözlenen temsilcimiz, üst üste hücum ribauntları sonucu bir basket de Emir Preldzic ile bulunca, rakip Cholet, 3. dakikanın başında molaya başvurdu. Fransız ekip, moladan da üst üste iki top kaybıyla dönerken Fenerbahçe Ülker’in Sean May’le pota altından bulduğu basket, 23-18 ile farkı 5’e yükseltti. Takip eden bölümde de müthiş mücadelesiyle aldığı üst üste hücum ribauntlarını, attığı üçlükle taçlandıran Mirsad ve May’in sayıları, periyotun son 4 dakikası öncesinde 29-21’le farkı 8’e yükseltti. Ardından Cholet, Marquis ve Falker’la farkı indirmeye çalışsa da Oğuz ve Kaya ikilisiyle yanıt veren temsilcimiz, aradaki farkı son 2 dakikaya girilirken de korumayı başardı ve rakibini bir molaya daha zorladı. Cholet, moladan bu kez Meija’nın üçlüğüyle dönse de aynı şekilde karşılık veren Ukic, farkı korumasını bildi. Kalan sürede, Falker’ın sayılarına da Ömer’in serbest atışları ile yanıt veren Sarı Lacivertliler, devre arasına 38-30’luk üstünlükle girdi.

Üçüncü periyotun başında tepeden hücumla Lavrinovic’i topla buluşturan Fenerbahçe Ülker, farkı ilk kez çift hanelere çıkarmayı başardı. Takip eden bölüm, karşılıklı sayılarla geçilirken ilk 3 dakikanın ardından Fenerbahçe Ülker, 44-34 ile üstünlüğünü sürdürdü. Sonrasında da Ömer Onan’la bir üçlük kaydeden Sarı Lacivertliler, periyotun 5. dakikasını da 48-36 önde geçti. Takip eden 2 dakikada da Nelson ve Verobe ile sayılar bulan rakibine karşı Lavrinovic ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, skoru 52-39’a getirdi. Lynn Greer’in bulduğu üçlükle de skor 55-40 oldu ve maçta o ana kadarki en büyük fark oluştu. Kalan bölümde de hücumda Preldzic’in üçlüğü, savunmada da başta Mirsad’ın gayretleri farkı korurken Kaya’nın 7 saniye kala isabet sağladığı serbest atış periyotun skorunu belirledi: 59-43.

Karşılaşmanın final periyotuna da hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Oğuz ve Preldzic ikilisiyle, ilk 2 dakika geçilirken 65-45’lik skoru ve 20 sayılık farkı yakaladı. Bu noktadan sonra, maç artık iyiden iyiye kopmaya başladı. Konsantrasyonunu kaybolan Cholet’nin üst üste top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren Fenerbahçe Ülker, başta Kaya Peker ve Tarence Kinsey’nin gayretleriyle, son 4 dakika içinde 30 sayılık farkı yakaladı (83-53). Kalan bölümde de oyun temposunu düşürmeyen ve üst üste basketlere devam eden Sarı Lacivertliler, farkı daha da açtı ve maçtan 93-61 galip ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Jose Martín, Matej Boltauzer, Luis Lopes

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Roko Ukic 7 (3 ribaunt - 5 asist), Mirsad Türkcan 10 (8 ribaunt – 3 asist), Ömer Onan 8, Lynn Greer 5 (2 asist), Darjus Lavrinovic 18 (2 ribaunt - 1 asist), Kaya Peker 13 (2 ribaunt - 1 asist), Oğuz Savaş 8 (5 ribaunt - 3 asist), Tarence Kinsey 9 (1 ribaunt – 1 asist), Can Maxim Mutaf, Marko Tomas (1 ribaunt – 1 asist), Sean May 4, Emir Preldzic 11 (2 ribaunt - 11 asist)

CHOLET BASKET (61): Antywane Robinson 5 (2 ribaunt), Luc-Arthur Vebobe 4 (8 ribaunt - 1 asist), Sammy Mejia 17 (5 ribaunt - 3 asist), Claude Marquis 7 (2 ribaunt), Christophe Leonard 2 (3 ribaunt), Randal Falker 7 (3 ribaunt), Vule Avdalovic 4 (4 asist), DeMarcus Nelson 9 (4 ribaunt - 3 asist), Mamoutou Diarra 6 (2 ribaunt)

1.PERİYOT: 16-16
2.PERİYOT: 22-14
3.PERİYOT: 21-13
4.PERİYOT: 34-18




Neven Spahija Cholet Maçını Değerlendirdi.
24.12.2010

Fenerbahçe Ülker antrenörü Neven Spahija, dün akşam oynanan Cholet maçının ardından, karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Turkish Airlines Euroleague'de Fransa'nın Cholet Basket takımını 93-61 yenerek, C Grubu'nu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe Ülker'in antrenörü Neven Spahija, ''Sadece kazanmak için değil, Fenerbahçe'nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu göstermek için çok önemli bir maçtı'' dedi.

Spahija maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirerek, "Zorlu bir haftadan sonra bizim için çok önemli bir maçtı. Sadece kazanmak için değil, Fenerbahçe'nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu göstermek için... Takımı tebrik etmek istiyorum güzel oyunları için. Geçen hafta Avrupa deplasmanından gelip Beko Basketbol Ligi'nde oynamak bizim için zor oldu. Yine az bir vaktimiz var. Çok çalışıp elimizden geleni yapacağız. Cumartesi maçının daha yararlı olabilmesi için bugün çok rotasyonlu oynadık'' diye konuştu.

Siena maçından sonra nelerin değiştiği sorusuna Spahija, ''Çok uzun bir süre yüksek seviyeli basketbol oynadık, bu gerçekten zor bir şey. Ukic'in sakatlanması bizi biraz zorladı. Sürekli en üst seviyede oynamak zor bir şey'' yanıtını verdi.

Mirsad Türkcan da kazandıkları taktirde grup ikinciliğini elde edeceklerinin bilinciyle karşılaşmaya çıktıklarını anlatarak, ''Kötü bir başlangıç yaptık. İlk 3-4 dakika 10 sayı geriye düştük. Sonra biz mücadele ettikten sonra herkes bu takım ne yapabilir gördü. Ukic'in eksikliğini geçen hafta hissettik. Şimdi iyileşti ve geriye döndü. Bizim için önemli oyunculardan birisi. Taraftarımızın desteğiyle bugün iyi mücadele ettik ve kazanmasını bildik. Mücadelemizi sürdürüp Fenerbahçe Ülker'i ilk 8 takım arasına sokmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Cholet Basket'in Türk antrenörü  Erman Kunter ise Euroleague'de tecrübesiz olan takımının 3 haftadır kötü basketbol oynadığını, bugün de maç temposunun oyuncularına ağır geldiğini ifade etti.

Kunter, ''Zaten 3 haftadır çok kötü oynuyorduk. Cibona galibiyeti aldık ama kötü bir galibiyetti. Takım bu tip arka arkaya gelen maçlara alışık değil. Çok tecrübesiz oyuncular. Maç temposu biraz ağır geldi. Eski deyimle kerterizleri kaybettiler. Ben normal karşılıyorum. Bence dikkat ederek oynadığımız bir periyot var sadece. Oyuncularım bu tip maçlara alışık değiller. Sinan Erdem Spor Salonu'nda bugüne dek görmedikleri bir seyirci baskısı vardı. Biz maç boyunca en fazla 10 top kaybı yapmayı hedefliyoruz ancak bu maçta 21 top kaybı yaptık. Zaten sadece ilk devre hedeflediğimiz maksimum kaybı yaptık. Bu karşılaşma Fenerbahçe Ülker'e çok büyük bir moral oldu. Top kayıplarımızı iyi değerlendirerek hızlı hücumlar yaptılar. Biz, mütevazi bir takımız. Tabi ki Top 16'ya kalak için çok çabaladık. Bir üst tura çıkabilirdik ancak olmadı. Üzgünüz. Eğer Top 16'ya kalsaydık bu oyunumuzdan daha iyi bir oyunu sahaya yansıtabilirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA



 OHHHH BEEEEE !!!!!
* 4 Maçlık krizli dönemden sonra tekrar eski takımı izlemek çok güzel.Tebrikler.
* Maça kötü başlamışız.Başlamışız diyorum zira maçı beklerken TV başında içim geçmiş bir an ve kaçırmışım başını.Bir açtım gözlerimi hala reklam var.Saate bakıyorum 3-4  dakika geçmiş.Neden başlamıyor bu maç yahu diyorum kendi kendim.Reklam bitti baktım moladayız ve 0-8 skor.
Kötü başlamışız,işimiz zor mu olacak acaba bu akşam dedim içimden.
* Neyseki keramet bendeymiş :)) ki yavaş yavaş toparlanmaya başladık.
Kaya-Lavri başlamış sanırım ve Oğuz-Mirsad vardı oyunda.Bu 2 uzunumuz ''ateşlemeyi yaptı'' ve arkası geldi.Giderek savunma dozajını arttırarak ve içeriden oynayarak çeyreği 16-16'da bitirdik.
Bir ara 2-12 olduğunu da hatırlatalım.
* İlk 5-6 dakikalık bölümden sonra bildiğimiz,özlediğimiz o takımı tekrar gördük.
Başlardaki yanlışımızdan da döndük.6/1 gibi dışarıdan karavanadan vazgeçip,içeriden oynamaya başladık.Oğuz çok iş yaptı içeriden.Mirsad'da ''Deli Çocuk'' modundaydı.
* Bu galibiyetle özgüvenimizi tekrar kazandık ve hem gs,doping pilsen maçları hem Top 16 öncesi büyük moral kazandık ve rakiplere gözdağı verdik.
* Geçen sene grubu sonuncu bitiren bir takım,geçen yılın Şampiyonu Barca'yı geçerek 2.bitirdi.
Top 16'ya moralli gidiyoruz.19 Ocak'a çok var,daha iyi olacağız.
* Ayrıca bizi muhtemel liderlikten eden Erman Kunter'e de acı bir tokat ile cevap verdik.
FB düşmanı kızı Roksan Kunter dün gece zor uyumuştur artık.
* 28 Asist,11'i Emir'den.Muazzam.
*Savunmadaki azim ve sertliğimiz müthişti.Fark 30'da bile hiç düşürmedik.
* Son çeyrek müthiştik.34 sayı attık.
* Uzunlardan 53 sayı süper.
* Top paylaşımı mükemmel.
* 21 top kaybı yaptı Cholet,16 top çaldık.
* Eski kimliğimize geri döndük
* Lavrinoviç.Kırmıştır artık zinciri diyelim.İlk üçlüğünü attı.Potaya,çembere yakın oynadığında        çok etkili oldu.6/6 ikilik,3/1 üçlük 18 sayı.
* Emir.O da dönenlerdendi.11sayı.11asist ve az saçmaladı.Her zaman böyle olsa keşke.
* Ukiç farkı.Yokluğunu ne kadar aradık ?
* Bench katkısı çok iyiydi.Maçı döndüren faktördü.
* Takım toplam efektifliği 125.Müthiş.
* Mirsad.En iyi lafı Murat Kosova söyledi.''Keşke hiç yaşlanmasa''
* 29/22 pota altından çok iyi oynadık.
* Murat Kosova.O da dün gece formundaydı.Müthiş espriler yaptı.Helal Kosova.
* Kinsey.''Ayağının altında yay''mı var be birader.
* Ömer Onan sakat sakat oynadı.Helal Olsun.
* Kaya 13 sayı.
* Ukiç'e yardımcı şart.Yani  transfer kesinlikle yapılmalı.1-2 şutu ve savunması olan bir eleman lazım.
* En yüksek seyirci ortalamalı takımız herhalde ilk tur sonunda.Nereden nereye öyle değil mi ?
* Cholet'nin maliyeti 1.800 bin euro imiş.Erman Kunter iyi iş yapıyor orada ama ilk maçta hakemlerin de katkısı ile canımızı yakmıştı.Hesabı ödettik.

23 Aralık 2010 Perşembe

FENERBAHÇE ACIBADEM DÜNYA ŞAMPİYONU !!!

Katar'ın Başkenti Doha'da düzenlenen 4. Dünya Kulüplerarası Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Fenerbahçe Acıbadem, Brezilya temsilcisi Sollys Osasco'yu 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.
Sarı-lacivertliler bu başarısıyla voleybol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Birinci setin başında Osasco 4-2 öne geçmesine rağmen Fenerbahçe Acıbadem, Skowronska'nın sayıları ile rakibini yakaladı ve  ilk  teknik molayı 8-5, ikincisini ise 16-13 önde geçti. Sarı-lacivertliler büyük bir mücadeleye sahne olan seti 25-23 kazanarak durumu 1-0'a getirdi. İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Skowronska'nın sayılarıyla Sarı Melekler ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Rakibinin kontrolü ele geçirmesine izin vermeyen Fenerbahçe 25-22'lik skorla bu seti de alarak, skoru 2-0 yaptı.
Üçüncü set Osasco'nun iyi  oyunu ile başladı. Brezilya temsilcisi ilk teknik molayı 8-4 önde geçmesine rağmen, sahneye yine Skowronska çıktı ve bu oyuncunun sayılarıyla sarı-lacivertliler ikinci teknik molayı 16-13 üstün tamamladı. Etkili servislerle rakibin oyun düzenini iyice bozan Sarı Melekler farkı açarak seti 25-17 maçı da 3-0 kazanarak Türk voleybol tarihinde bir ilke daha imza attı.

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: Dejan Jovanovic (Sırbistan), Susana Roriguez (İspanya)
FENERBAHÇE ACIBADEM: Fofao (8), Skowronska (8), Furst (7), Chachkova (8), Osmokrovic (8), Eda (7), Nihan (L) (7), Naz (6), Çİğdem (6)
SOLLYS OSASCO: Carolina (6), Jaqueline (6), Adenizia (6), Natalia (6), Gonzago Sossa (7), Menezes (7), C.Brait (L) (6), Almeida (5), Thais (5), Ana Tıemi (6), Edneia (5)
SETLER: 25-23, 25-22, 25-17

SIRALAMA
 
 











1  Fenerbahçe Acıbadem (TUR)
2  Sollys Osasco (BRA)
3  Bergamo (ITA)
4  Mirador (DOM)
5  Federbrau (THA)
   Kenya Prisons (KEN)



EN İYİLER !!!!


MVP: Kasia Skowronska (POL/Fenerbahce Acibadem)
En skorer oyuncu: Katarzyna Skowronska-Dolata (POL/Fenerbahce Acibadem)
En iyi smaçör: Thaisa Menezes (BRA/Sollys Osasco)
En iyi servis atan: Eda Erdem (TUR/Fenerbahce Acibadem)
En iyi blok yapan: Annerys Vargas Valdez (DOM/Mirador)
En iyi pasör: Carolina Albuquerque (BRA/Solly Osasco)
En iyi libero: Brenda Castillo (DOM/Mirador)


 ************************************************************************
* Tarihi başarı için emeği geçenleri tek tek kutluyorum.
* Wild Card ile  katıldığımız bir turnuvayı set vermeden Şampiyon bitirmek önemli bir başarı.
* Tayland ve Dominik takımları zayıftı,sadece Brezilya takımı ile 2 maç yaptık,Avrupa takımı ile karşılaşmadık falan ama bunlar sonuca gölge düşürmez.
Ezik tayfası hasetten şöyle kuduradursun  TARİH DÜNYA KULÜPLER ŞAMPİYONUNU YAZACAK.

recep bilender 21/12/2010 18:33:03

hakemler bariz acibademi tuttular,yoksa brezilya takimi daha iyi takim,kadro olarak bakinca gs acibademden daha guclu gozukuyor ama daha yeni takim,uyum saglayacaklar,sampiyonluk icin eczaci-gs cekisir,supriz de vakif olur,acibadem in de sansi var tabiki,obketij bakarsak ama bomba olur anca sampiyonlugu 


*  Final için Osasco çıktığında iyi oldu Bergamo ne de olsa ekol takım ,gene başımıza iş açabilirdi dedim ama keşke Bergamo ile oynasaydık ve hesabı kapatıp,çatlak sesleri kapatsaydık diye düşünmeden de edemiyorum şimdi.
* Bu kadar parayı basıp ( 6m.euro deniliyor ne kadar doğru bilmiyorum) alırsan yıldızları tabii Şampiyon olursun diyorlar.Lafta O.Kolay değil bu kadar yıldızı ,hiç birini küstürmeden,kısa sürede kaynaştırıp takım haline getirmek.Bayan takımlarında özellikle de zordur.
Bu yüzden Ze Roberto ve ekibini,tabii ki sporcuları tebrik etmek lazım.
* FB Bayan voleybol takımı son 7 yıl içerisinde inanılmaz yol katetti.2.Ligten çıkan takım Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu.M.Ali Aydınlar'ın da salt sponsor olup,kenara çekilmek yerine tamamen kontrolü eline almasının da büyük etkisi var.Adım adım ilerliyor takım.
3 yıl içerisinde önce CEV Cup 3.lüğü,sonra CEV Şampiyonlar Ligi 2.liği ve şimdi Dünya Şampiyonluğu.Herhalde tesadüf değil bunlar.Yani öyle parayı basıp,kupa al demekle olmuyor.
Olsaydı Telekom Şampiyon olurdu.
* Şimdi tabii asıl önemli olan CEV Şampiyonlar Ligi Şampyonluğu.En zoru bu.Dünya Kulüpler Şampiyonluğu elbette önemli ama Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunun değeri daha büyüktür.
Uzun bir süreç var çünkü ve takımlar daha zorlu.
* Maçla ilgili bir şey yazmak gerekirse ; Ze Roberto'nun rakibi en ince ayrıntılarına kadar tanımasının avantajını gördük.Maçı dün banttan izledim.Jaqueline üstüne servisi kurduk ve gene etkili olduk.
Hem takım olarak oyun kurmalarını engelledik hem de Jaqueline'i oyundan düşürdük.7 sayısı var.
Ayrıca en etkili oyuncuları Natalia'yı da iyi savunduk ve etkisiz kıldık.9 sayısı var.
En etkili oyuncuları orta Thaisa oldu 14 sayı ile.
* Biz manşette aksasakta blok,savunma ve hücumdaki bitircilikle bu  zaafımız tolere ettik.
Artı etkili servis atarak ta.
* 20 rakip hatasından sayı almamız bunu gösteriyor.
* Kasia MVP olarak eleştirenlere,Gamova'yı geri çağıranlara kapağı taktı.
Güvenimizi boşa çıkarmadığı için tebrik ediyorum.
* Smaçörlerimiz Kasia 15,Sokolova 14,Nati 12 sayı ile dengeli bir hücum gösterdiler.
Rakip ortalar Thaisa ve Adenizia iyi olduğu için Eda 7,Fürst 6 sayıda kaldı ama normaldir.
Fofao daha çok köşelerden oynattı.
* Fofao'nun 2 numaradan Eda'yı iyi dolaştırması en dikkat çekici hücum silahımız oldu.
* Son olarak bir iki not ; bu başarıda en büyük pay M.Ali Aydınlar'ındır.Aziz Yıldırım ve Yönetim yetki vermiştir doğru ama öyle futboldaki kepazeliği örtmek için müritlerinin başarıyı hemen Aziz Yıldırım ve yönetime maletmesi basitliktir.Payları azdır,boşuna uğraşmayın.
* Başarıdan pay kapmak için ortaya çıkan sanal alem klavyeşörlerini salonlarda ve havaalanlarında daha çok görmek isteriz.Voleybol forumuna adım atmamış elemanların zafer başlıkları açıp raiting peşinde koşmaları çok ilginçti.
* Ve bu önemli başarının sokakta hiç bir tepki görmemesi de çok düşündürücüydü.
1 tek kişi ancak bu maçtan bahsetti çevremde.

NOT: 
Blog işi boş zaman  gerektiren bir iş.Ne yazık ki zamanım az,tempo yoğun.
Bırakmak istiyorum aslında ama bakalım ......

Etiketler