29 Mayıs 2011 Pazar

Barcelona Manu'yu ezerek Avrupa'nın En Büyüğü : 3-1 !!!

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ BARÇA !

BARCELONA: 3 - MANCHESTER UNITED: 1

Stat : Wembley

Hakem : Viktor Kassai (Macaristan)

Barcelona : Valdes; Abidal, Mascherano, Pique, Alves (Dk. 88 Puyol); Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro (Dk. 90+2 Afellay),Daavid Villa (Dk. 86 Keita), Messi

Manchester United : Van der Sar; Fabio (Dk. 69 Nani), Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick (Dk. 77 Scholes), Giggs, Park; Rooney, Hernandez

Gol : Dk. 27 Pedro, Dk. 54 Messi, Dk. 69 Villa (Barcelona), Dk. 34 Rooney (Manchester United)

Sarı kart : Dk. 59 Alves, Dk. 85 Valdes (Barcelona), Dk. 61 Carrick, Dk. 80 Valencia (Manchester United)

Kırmızı kart : Yok


barcelona-manchester-united-cl-2011-stats 
(footballove'dan)


GOLLLL !!!!!
Dakikalar 27'yi gösterdiğinde Barcelona beklediği golü buldu. Xavi'nin pasıyla ceza sahasına giren Pedro, yaptığı plase vuruşla Van der Sar'ı terse yatırdı ve topu ağlarala buluşturdu.



GOLLLL !!!!!
54. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Messi, açısını düzelttikten sonra yerden çok sert vurdu ve meşin yuvarlak Van der Sar'ın çabasına rağmen filelerle buluştu.



 GOLLLLL !!!!!
Barcelona baskısı 69. dakikada sonuç verdi. Şık hareketlerle sağdan ceza sahasına giren Messi, pasını gerideki Busquets'a bıraktı. İspanyol oyuncu da bekletmeden topu Villa'ya aktardı. Golcü oyuncu yayın oralardan harika bir vuruşla topu köşeye yolladı ve farkı 2'ye çıkardı. Villa Devler Ligi'ndeki gol sayısını 4 yaptı.

 ***************
* Muhteşem ezici zafer için Barca'yı A'dan Z'ye kutluyorum.
* Nefret ettiğim ''İngiltere'nin gs'si Manu'yu'' böyle maymun'a çevirerek yenmek ve Şampiyon olmak süper.
Aynen Fenerbahçe'nin gs'yi maymun ederek yenmesi gibi.
* Aslında daha zor maç bekliyordum.Hem Manu'nun ev sahibi olması (sayılır) avantajı,hem 2009 Roma 2-0 zaferinin rövanşını almak istemeleri,hem de durdurmak için Sir'den yeni tedbirler beklememiz zorlanacağımız beklentisi oluşturuyordu ama öyle olmadı.
* Barca'mız gene ilmek ilmek ördü ,dokudu.''passsing game''nin son versiyon derslerini verdi.footballove sitesinde arkadaşımız Xavi,İniesta ve Messi'nin pas istatistiklerini vermiş inanılmaz ...
Xavi 141/148 pas, %95.3 başarı oranı. Hemen arkasında Iniesta 107/115, %93. Ve ardından Messi 92/100, %92.
* Manu hiç bir varlık gösteremedi.Tek bir korner bile atamadı.6/0 kornerler.Topla oynama yüzdesi 63/37,Hedef atak 12/1. Manu'nun tek ciddi atağı olan attığı gol de ofsayt.Pozisyonun başlangıcında Giggs ofsayt'tı.Öyle böyle değil kepaze oldular,rezil oldular.
*Hakem Victor Kassai  Manu'lu Valencia'ya ancak 4.hareketinde sarı kart gösterebildi.Acizleri oynayan bu eleman tam bir zavallıydı.
* Maç yayını pek iyi değildi.Kenardan İngiliz spikerlerin sesi yayına yansıyordu,İlker Yasin ve Tarator'un sunumları da kötüydü.
* Barca böylece 4'ledi.
Daha önce 1991-92, 2005-06 ve 2008-09 sezonlarında kupayı kazanan Barcelona, 4. kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

* Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde 13 maçta 30 gol atarken, finale kadar kalesinde sadece 4 gol gören Manchester United ise finaldeki 3 gole engel olamadı.
* Pep ,Sir'e rövanşı vermedi.
Guardiola ile Ferguson, 2009'da UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelirken, bu mücadeleden galip çıkan Guardiola'nın Barcelona'sı olmuştu.
Roma'daki finalde Guardiola'nın başında bulunduğu Barcelona, Ferguson'un teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester United'ı Eto'o ve Messi'nin golleriyle 2-0 yenerek kupaya uzanmıştı. Genç teknik adam 2 sene sonra da Alex Ferguson'a üstünlük sağlamış oldu.
Josep Guardiola, "Mükemmel bir maç çıkardık. Manchester United da finalde olmaya layıktı ve bu kupayı kazanmak zor oldu. Sadece kazanmadık aynı zamanda olağanüstü oynadık
""Bu Barça, futbol tarihinin en iyi takımı mı?" sorusuna Guardiola, "Bunu bilmek imkansız. Di Stefanolu Real Madrid'i ya da Ajax'ı, Liverpool'u görmedim. Gelecekte bizi en iyilerden biri olarak hatırlarlarsa bu bizim hoşumuza gider, ama bunu başaracakmıyız bilemem" yanıtını verdi.
Guardiola, Messi ile ilgili ise "Gördüğüm en iyi futbolcu ve eminim ki böylesini görmeyeceğim. Umarım sıkılmaz. Kulüp onun yanında olursa kendini  daha rahat hisseder''


* Messi ''Rüya futbolcusu'' ,''Galaksi futbolcusu'' olduğunu bir kez daha ispatladı.
''Maçın Adamı'' seçilen  oyuncu maç sonrası şaşkın olduğunu söyledi ;
Lionel Messi, "Bugün için yaptıklarımızın bilincinde değiliz''
"Üstün olan taraf bizdik ve kazanmaya layıktık. Kazanmaya devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.Bu takımın yaptıkları muazzam. Bugün için yaptıklarımızın bilincinde değiliz. Artık tatile çıktık. Kupa elimizde, ama tatilden döndüğümüzde herkes eşit olacak'' diyen Messi, yeniden bir  final maçında gol attığına inanamadığını dile getirdi.
* Messi  12 gole 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Liginde en çok gol atan Van Nistelrooy'un rekoruna ortak oldu.
* Messi ayrıca son 2 sezonda Barca forması ile 100 gol'e ulaştı.

* Gol orucuna giren David Villa için çocuklara suskunluğunu bozacağını ve mutlaka gol atacağını söylemiştim.Beni yanıltmadı sağolsun.
David Villa  "Çok mutluyum, kazanma arzusuyla dolu, hırslı bir takımız. 3-1'lik skoru getiren golu attıktan sonra büyük bir rahatlık hissettim''
* Pedro Rodriguez  "Finalde ilk golü atmak inanılmaz bir şey. Bizi sürekli takip eden taraftarlarımıza  hediye etmek için güzel bir kupa'' diye konuştu.
* Abidal'a yapılan jest harikaydı.Mart ayında Karaciğer tümörü teşhisi ile operasyon geçiren Abidal 3 Mayıs'ta sahalara dönmüştü.
Eric Abidal: ''Duygularımı açıklamakta zorlanıyorum. Muazzam bir olaydı. Bu jesti yapan herkese çok minnettarım''


* Son olarak hala oynanan futbola ve emeğe saygı duymayan R.Madrit'li ezikler hala bok atmaya çalışıyorlar.Artık kabul edin kardeşim.Bükemediğiniz bileği öpün.Bu yaptığınızın Bukalemungillerin Fenerbahçe'ye bok atmasından farklı değil.İkisi de aynı.

Sir Alex Ferguson ve Ferdinand  bile kabul ediyor,sizinki daha neyin ezikliği,hazımsızlığı be birader.
“Teknik direktörlük kariyerim boyunca karşılaştığım en iyi takım bu Barcelona. Paslarıyla gözünüzü bağlıyorlar. Geçtiğimiz sezonlarda bunu söyleyen çok oldu ama biz de Messi’yi tutamadık…”
     ''Büyük takımlar döngüye girer. Onların şu an içinde bulundukları döngü Avrupa'nın en iyisi olmak, kimsenin bundan şüphesi yok ''
Sir Alex Ferguson
Rio Ferdinand: Barca kupayı hak ederek kazandı. Harika bir takımları ve çok iyi bir kadroları var. Bir bütün olarak mücadele etmeyi başaramadık

 ÇEKEMEYEN ANTEN TAKSIN !!!!!

Etiketler