21 Haziran 2011 Salı

TARİH BUNU DA YAZAR ''BEŞ'İ BİR YERDE'' - ''5'TE 5'' !!!



1-2010-2011 SPOR TOTO SÜPERLİG ŞAMPİYONU


 2-2010-2011 BEKO BASKETBOL LİGİ ŞAMPİYONU 


 3-2010-2011 AROMA ERKEKLER VOLEYBOL LİGİ ŞAMPİYONU


 4-2010-2011 TÜRKİYE BAYANLAR BASKETBOL LİGİ ŞAMPİYONU


 5-2010-2011 AROMA BAYANLAR VOLEYBOL LİGİ ŞAMPİYONU

19 Haziran 2011 Pazar

2010-2011 SEZONU ŞAMPİYON FENERBAHÇE ÜLKER

* Bu anlamlı şampiyonlukta emeği geçen herkesi A'dan Z'ye kutluyorum.Hayırlı Olsun camiamıza.
* Anlamlı Şampiyonluk dedim çünkü hem ''5'bir yerde''nin veya ''5/5 branş hedefi''nin son halkasıydı hem de 26 yıl sonra finalde yeniden karşımıza  çıkan ezikleri eleyerek Şampiyon olmak açısından önemi vardı.
* Bu Şampiyonluk aynı zamanda 5 yıl önce gerçekleşen ''FB-Ülker Güçbirliği''nin semeresini bir kez daha almak anlamına geliyordu.Zira son 5 yılda bu 4.cü Şampiyonluğumuzdu,1'ini de Doping ile Efes Pilsen çalmıştı.Toplamda da 5.Şampiyonluğumuz oldu.
* ''FB-Ülker Güçbirliği'' demişken eziklerin kulağını bir kez daha çınlatalım.Yendikleri zaman Fenerbahçe'yi yenmiş olma yenildikleri zaman Ülker'e yenilmiş olma zavallı mantığını sergilemekten kaçınmazlar.Ülker'e saydırırlar,kendilerinin de cc ile bir Ülker sponsorluğu taşıdığını unuturlar.
Hatırlatınca da ama bizim ki sponsorluk sizin ki birleşme derler.E Peki neden kendilerini değil de Fenerbahçe'yi büyük işbirliği için seçtiler deyince de ses vermezler.
* Bu sezon biraz daha hedef büyütmüştük.Avrupa'da Final Four.Bana göre yüksek bir hedefti ancak yaşadığımız ciddi sakatlık ve hastalık badireleri olmasa pekala bu yüksek hedef gerçekleşebilirdi.Engin,Vidmar,Mirsad,Kinsey,Can Maxim,Ömer Onan,Tomas,Ukiç,Kaya'nın sakatlık ve hastalık nedeni ile uzun ve kısa sürelerle takımı yalnız bıraktıkları sezonu Türkiye Kupası ile birlikte yurt içinde ''Duble'' yaparak kapatmayı başardık.Asıl hedef olan Avrupa'da ise deplasmanda Barcelona,Olimpiakos'u,içeride Siena gibi Top takımları yenmemize rağmen Ukiç'in 39'ateşle yokluğunda Zalgiris deplasmanında uzatmada 1 sayı ile kaybetmemiz F4 yolunu kesen büyük bir talihsizlikti.
* Final serisinde beklenenden fazla zorlandık bence.Zira yarı finalde Doping Pilsen bile daha iyi kadrosuna rağmen bizi zorlayamamıştı.Tamam gene sakatlık,hastalıklarla uğraştık ama onlarda yaşadı bunları.İki takımın kadro kalitesine bakılınca bu zorlanma olmaması lazım diye düşünüyorum.
Ancak ezeli rekabet olması,salon ve seyirci avantajı ile hakem faktörü devreye girince bir uzatma ve 1 son saniye mucize üçlüğü ile 2 maç kaybetmiş olduk.Tabii her ne kadar maç sırasında çirkeflik yapıp,tribünleri kışkırtsa da teknik olarak elindeki kısıtlı ve vasat kadrodan iyi verim alarak seriyi bu duruma getiren Oktay Mahmudi'nin hakkını vermek gerekir.Ama dediğim gibi açılan bir pankart ile gs tribünlerinin kahramanı olma moduna girince yaptığı olumlu işlerden çok şey kaybediyor.
* 6.Maçla ilgili bu saatten sonra teknik analiz yapmak yersiz kaçar ama arşive bir kaç not düşürecek olursak  ;
- En başa sadece bu maçın değil bence final serisinin MVP'si Emir Preldziç'i koymam lazım.
Takımda Ukiç ve Saras gibi 2 tane üst düzey oyun kurucu varken,onlardan çok daha iyi yönetti takımı.
Oyun görüşü mükemmel,baskı altında diğerleri bocalarken az da olsa top kayıpları olsa da bu konuda takımı çok rahatlattı.Zira gs cc Banvit'i sırf guard'a baskı ile elemişti.
Son maçta da 12 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ile çok kritik katkı yaptı.Helal Olsun Emir koçum.
- Ve Ömer Onan.Seride hastalığı olmasına rağmen bu takımın Mirsad'da olmayınca kalan ''tek yüreği''ydi.
Yıllanmış şarap gibi gün geçtikçe oyununa bir şeyler katıyor.Savunmasının yanısıra hücumdaki en önemli silahımız oldu.Dün de özellikle son 2,5 dk.kala 1 sayı gerideyken attığı bir üçlük ve bir turnike ile maçı o anlarda getirdi.7/4 üçlük 20 sayı bir final serisi için mükemmel ama dediğim gibi totalde takım kaptanı olarak moral motivasyonu yüksek tutarak takımı ayakta tutmaya çalışması da en büyük artısıydı.
- Dün diğer başarılı isim Oğuz'du.En büyük sorunu teknik olarak ayak çabukluğu olmaması nedeniyle savunmadaki ağırlığı  ve erken faul problemi nedeniyle istikrarsızlığı.Seride ilk 3 maç kötüydü.6.maçta 19s.6r.ile boyalı alandan da katkı almamızı ve iç-dış dengemizin sağlanmasında büyük rol oynadı.
Ama dediğim gibi istikrarsız.1 maç çok iyi,2-3 maç kötü olacağına,her maç vasat oynaması yeterli.
- Saras giderayak final serisinde neden bu seviyede bir basketbolcu olduğunu gösterdi.14s.3a.3/2 üçlük ve el yakan serbest atışlarda 6/6 isabet.O da takımda ''ateşi her daim yakanlar''dandı.Kenarda bir an olsun yerinde durmadı,oyuna girdiğinde her zaman hırs küpüydü.Artık iyice belli olan savunmadaki zaafiyetini bu hırsı ile kapatmaya çalıştı.Çokca eleştirsekte final serisindeki performansı ile görevini yaptı.
Seneye takımda olmayacak ama her zaman hafızalarımızda şu resim ile kalacak ;
Teşekkürler ''Saras Başgaaannnnnn''
- Son maçta önemli katkı veren bir diğer isim de Sean May'di.10s.6r.Herkesin hemfikir olduğu ve çokca dile getirdiği gibi May bizim takım için aradığımız uzun değildi ve acele ile yapılmış bir transferdi.Zaman içerisinde antrenman yedikçe ve takıma intibakı ilerledikçe katkı vermeye başladı.Ve final serisinde çok faydalı oldu.Öyle ki 5.maçta yerine Kinsey - zorunluluktan kadroda yer aldı - oynadı.May o maçta oynasaydı o son saniye trajedisi olmaz ve kupayı seyircimizin önünde kaldırabilirdik kanısındayım.Her işte bir hayır var belki böylesi daha iyi oldu,12 bin yaratık önünde ağlata ağlata,heveslendirerek yendik.
May sezonun sonunda hazır olarak ülkesine dönüyor,iyi bir takım bulabilecek böylece.
- Lavrinoviç son maçta 0 sayı,2ribaunt,2 asist ile oynadı ama 2 tane çok önemli savunması var ki maçın kazanılmasında büyük faktör oldu.Seneye sanırım O da olmayacak.Ona da teşekkürler.
- Takım olarak bir önceki maçta yaşadığımız ''ikili oyun savunmasında ve hücumda alan savunmasına doğru hücum edememe''  sorunlarını iyi etüd ederek bu maçta yaşamadık.Bu da önemliydi.
* Hakemler çok kötüydü.Şu basketi sayarak herhalde dünya literatürüne geçtiler.Yok böyle bir şey  ;

http://www.twitvid.com/IPP9J

* Yayıncı kuruluş şifrecilere de lanet olsun.Böyle bir seriyi izletmediler adam gibi.Yorumcuları da amigoydu.Hadi eski gs antrenörü Nur Germen'i anladıkta 5 yıl bizim ekmeğimizi yemiş Hüsnü Çakırgil'e ne demeli ? Fanatik ezik gibi yorumlar yaptı.Hüsnü seni de çizdik merak etme.
 * Ve ''5/5'' &''Beşi Bir Yerde''
FENERBAHÇE DÜNYANIN  EN BÜYÜK  SPOR KULÜPLERİ'nden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.
Türkiye'de gerçekten rakipsiziz.Bunu çatlasalarda ,patlasalarda kabul edecekler.Dünya'da ise bir çok branşta başarı kovalayan 5-6 takım içerisindeyiz.Barcelona (Ki Barcelona da 5 branşını kapatma kararı almış),Panathinaikos,Olimpiakos,Partizan gibi takımlar var.
 Evet ezikler hasbelkader uefa kupasını aldıklarında ''Gerçekleri Tarih Yazar,tarihi de Şaibesaray'' demişlerdi ya.EVET TARİH 5/5'İ DE YAZAR ALLAHIN EZİKLERİ.
  Bizim Uefa kupasını ve daha fazlasını kazanma şansımız her zaman var ama bu eziklerin 5 branşta 5 Şampiyonluk kazanma şansı hiç yok ve olmayacakta.Bu kadar iddialıyım.
Hani bu ezikler kuyrukları sıkışınca ''Ama bizim uefa kupamız vaaarrrrrr'' diye kıvırıyorlar ya bundan sonra Fenerbahçeliler de '''Bizim de 5/5'imiz var'' diye kontra yapsınlar.
 Geçen yıl aslında olacaktı bu 5/5 ama futboldaki son maçtaki kısmetsizlik ile kaçırmıştık.Bu sezon oldu.
Yani 2 yılda 10/9 yaptık.Son 5 yılda falan sayamıyoruz bile aldığımız kupaları.
Büyüklük böyle oluyor işte.Üstelik her türlü engellere rağmen geliyor bu başarılar.İşte Voleybolda Erol Ünal Karabayık diye kerameti kendinden menkul bir emekli başkomiserin yolumuza taş koyması örneği.
 Vesile ile Aziz Yıldırım'ı yönetim tarzı,insan ilişkileri,tribün politikası,transferler v.s. gibi konularda çok eleştirsekte Amatör branşlara yaptığı  yatırım ve vizyonu ile çok büyük bir alkışı haketmiştir.
Umarım artık bu başarılar bundan sonra yerelden Uluslararası platforma taşınır.
 * gs de diğerleri gibi ''Gönüllerin Şampiyonu'' kervanına katıldı.Hakederek ama :))

Gerçekten de sezon başında bu takım final oynayacak deseler çok az kişi inanırdı.Mücadeleleri,hırslarına eyvallah ama taraftarlarının eziklikleri ömür boyu bitmeyecek.

 Maç sonrası ''kupayı aldırmayacağız'' tripleri ne kadar eziklik içinde olduklarını gösterdi.
Yeni Başkanları Ünal Aysal'ı bile dinlemediler.
*Bu ''Yaratıklar'' ne yapıyor ?

Bu ''Yenilmez Armada (!)''lafı nerelerinden uydurmuşlar yahu.Bunlar olsa olsa ''Tadından Yenilmez Armada'' olur beeee.

* Işıl denilen zavallı.Taraftar yalakalığı yapacağım diye maskaralık yapıyor ama kapağı yiyip oturuyor.
5.maçtan sonra ''yenilmez armada'' gibi şeyler zırvalamıştı zavallı.Kraliçelerin finalinden sonra kupanın sapını hediye etmiştik ama yeterli gelmemiş herhalde.Bu kez sapını değil kupayı temelli alsın.

 * Yılın Fotoğrafı ;Asla Unutulmayacaktır.
* Yılın Kontra Mesajı;
Akrostiş'e (Baş harflere dikkat :))

*Yılın Sözü  ;
''Bardağa su koymadık Cim Bom´a koyduğumuz  kadar''

Etiketler