21 Mayıs 2010 Cuma

Hafta Sonu Spor Ekranı





21 Mayıs Cuma

17.30 Türkiye - Romanya  Erkek Voleybol ( D SPOR)
20.00 İtalya - Beyaz Rusya  Erkek Voleybol ( D SPOR) 

22 Mayıs Cumartesi

16.00 Romanya - İtalya  Erkek Voleybol ( D SPOR)
18.00 Doping Pilsen - Fenerbahçe Ülker ( SKYTÜRK)
18.30 Beyaz Rusya - Türkiye  Erkek Voleybol ( D SPOR)
19.30 Türkiye - Çek Cumhuriyeti A Milli Futbol Hazırlık Maçı ( NTV SPOR)
21.45 İnter - B.Münich Şampiyonlar Ligi Final Maçı ( STAR)

23 Mayıs Pazar
16.00 Türkiye - İtalya Erkek Voleybol ( D SPOR)
19.00 Altay - Konya ( D SPOR
19.00 Karşıyaka - Adana ( D SMART)

Doping Pilsen - Fenerbahçe Ülker : 62-78 (Dokunduk :)))))))



Fenerbahçe Ülker final serisinde öne geçti.
20.05.2010
Sarı Lacivertliler, Doping  Pilsen'i Beko Basketbol Ligi Play-off Final Serisi'nin ilk maçında Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yenerek 1-0 öne geçti: 62-78.
Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi Play-off Final Serisi’nin ilk maçında Efes Pilsen'i Darüşşafaka Ayhan Şahenk Salonu'nda 62-78 yenerek seride 1-0 öne geçti. Efes Pilsen maça Kaya Peker’in smacı ile başladı. Fenerbahçe Ülker hızlı hücumlarda Gasper Vidmar, Roko Leni Ukiç’in turnikeleri, Tarence Anthony Kinsey ve Ömer Onan’ın basketleriyle 8-0’lık seriyle 3. dakikayı 2-8 önde geçti. Savunmasını sertleştiren Efes Pilsen, Mario Kasun’un serbest atışları ve smacı, Kaya Peker’in de serbest atışı ile 6. dakikada skoru 7-8’e getirdi. İki takım da hücumlarda peş peşe hatalar yaptı. Savunmada iyi organize olup Efes Pilsen’e kolay sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker Mirsad Türkcan, Semih Erden ve Ukiç ile skor üretti. Efes Pilsen yaklaşık 2 dakikalık bölümde Marvis Linwood Thornton’un turnikesi dışında sayı kaydedemedi. Özellikle ribaundlarda etkili olan Fenerbahçe Ülker farkı açarak ilk periyotu 9-21 önde kapadı.
Fenerbahçe Ülker 2. periyota da Tarence Anthony Kinsey’in üç sayılık basketi ile başladı. Efes Pilsen hücumlardan boş dönünce Mirsad’ın üç sayılık basketi ile 12. dakikada 9-27’lik skorla Fenerbahçe Ülker farkı 18 sayıya çıkardı. Efes Pilsen ikinci periyottaki ilk basketini 13. dakika içinde Preston Anthony Shumpert ile buldu. Kasun’un serbest atışı, Igor Rakoceviç’in basketine, Sarı Lacivertliler Semih Erden ve Emir Preldzic’in turnikeleri ile karşılık verdi ve 15-35’lik skorla farkı 20 sayıya çıktı. 15. dakikada 17-35’lik skorla geçildi. Efes Pilsen Sinan Güler, Ender Aslan, Kaya Peker ile sayılar üretti. Fenerbahçe Ülker Vidmar ve Damir Mrsiç ile karşılık verdi. İlk yarı sonunda Fenerbahçe Ülker soyunma odasına 29-44 önde gitti.
3. periyota Efes Pilsen iyi başladı. Lacivert Beyazlılar, sert savunması ile rakibine 4 dakika sayı şansı tanımadı. Sarı Lacivertliler hücumlardan boş dönerken, Kaya, Kasun, Thornton, Smith ile sayılar üreten Efes Pilsen 35-44’lük skorla farkı 9 sayıya indirdi. Semih’in serbest atışının ardından Mirsad’ın üç sayılık basketi geldi. Kasun ve Kaya’nın sayılarıyla 40-48’lik skorla 26. dakika içinde Efes Pilsen farkı 8 sayıya indirdi. Ancak Fenerbahçe Ülker Kinsey, Oğuz , Ukiç’in turnikeleri ile farkı yeniden açıp, Mirsad’ın da basketiyle 3. periyotu da 44-60 önde kapadı.
Son çeyreğin ilk 2.5 dakikası iki takımda hücumlarda başarılı olamadı ve skor üretemedi. Ender Aslan serbest atışının ardından turnikeden ürettiği sayı ile 47-60’lık skorla Efes Pilsen farkı 13 sayıya indirdi. Fenerbahçe Ülker son bölümdeki ilk sayısını 35. dakikaya girilirken Ukiç ile kaydetti. Efes Pilsen Smith ve Thornton ile sayılar üretirken, Sarı Lacivertliler Ukiç ile karşılık verdi. Son 4 dakikaya 51-64’lük skorla girildi. Lacivert Beyazlılar Thornton ile skor üretirken, Fenerbahçe Ülker Ömer ve Ukiç’in turnikeleri ile farkın kapanmasına izin vermedi. Son 1.5 dakikaya 58-71’lik skorla Fenerbahçe Ülker önde girdi. Efes Pilsen'in özellikle üç sayılık atışlarda beklemediği düzeyde düşük bir performans sergilediği maçta, Fenerbahçe Ülker Semih ve Preldzic’in basketleriyle salondan 62-78 galip ayrıldı. Seride ikinci maç 22 Mayıs Cumartesi günü yine Darüşşafaka Ayhan Şahenk Salonu'nda oynanacak.

SALON: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
HAKEMLER: Murat Biricik- Ersan Ergüler- Kaan Büyükçil
DOPİNG PİLSEN (62): Mario Kasun 12(8 ribaund-2 asist), Charles Smith 7 (5 ribaund), Igor Rakoceviç 4 (1 ribaund, Preston Shumpert 4 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 2 (1 ribaund-5 asist), Marvis Linwood Bootsy Thornton 10 (4 ribaund-1 asist), Kaya Peker 11 (7 ribaund), Ermal Kurtoğlu (1 ribaund), Sinan Güler 4 (2 ribaund), Ender Aslan 8 (2 asist)
FENERBAHÇE ÜLKER (78): Roko Leni Ukiç 12 (4 ribaund-7 asist), Mirsad Türkcan 12 (7 ribaund-1 asist), Ömer Onan 7 (2 ribaund-2 asist), Semih Erden 10 (7 ribaund), Damir Kaan Mrsiç 2, Gasper Vidmar 4 (2 ribaund), Oğuz Savaş 8 (2 ribaund-2 asist), Tarence Anthony Kinsey 12 (4 ribaund-6 asist), Emirl Preldzic 11 (3 ribaund), Lynn Terence Greer

1.PERİYOT: 9-21
2.PERİYOT: 20-23
3.PERİYOT: 15-16
4.PERİYOT: 18-18  
Erdoğan: Küçük bir avantaj yakaladık.
20.05.2010
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan, "Bu uzun bir seri ve ilk maçta galip gelerek biz sadece bugün kendimiz açısından biraz rahatlamış olduk" dedi.
Fenerbahçe Ülker Antrenrörü Ertuğrul Erdoğan, Efes Pilsen karşısında galibiyetle küçük bir avantaj yakaladıklarını söyledi. Erdoğan şöyle dedi:

Efes Pilsen çok önemli bir oyuncu kadrosuna sahip. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir kadro, iyi bir takım. Ligin zaten normal sezonunu birinci bitirerek bunu ispat ettiler. Biz bugün açıkcası savunmada biraz daha yardımlaşmaya ve rakibe biraz daha fazla baskı kurmaya gayret ettik. Özellikle ilk periyotta bunun meyvesi aldık diye düşünüyorum.


Yalnız istatistikler bazı gerçekleri de ortaya koyuyor ki; Efes Pilsen bugün üçlük atışlarda ciddi bir zaafiyet göstermiş. Bu onlar için normal değil. Onun dışında baktığımız zaman bizim içeride dışarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. İçeriye topu indirip kolay atışlar bulduk. Zaten bunun istatistiklere yansıdığını görüyoruz. Fakat bu uzun bir seri ve ilk maçta galip gelerek biz sadece bugün kendimiz açısından biraz rahatlamış olduk. Şimdi yarından itibarin ikinci maçın hazırlıkları başlayacak. Bu sadece küçük bir avantaj. Geçen seneden çok önemli bir tecrübemiz var ve bu işin bilincindeyiz.

Fenerbahçe Ülker'li basketbolcu Oğuz Savaş da, "İyi bir başlangıç yaptık. Farklı galibiyet de moral açısından önemliydi. Çok iyi mücadele ettik. Çok iyi konsantre olduğumuzu gösterdik. Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadık, farkı yakaladık. İkinci maçta da aynı mücadeleyi sürdürmemiz, ilk maç gibi mücadeleye sert başlamamız lazım. Sert başladığımız da kazandığımızı gösterdik. Ancak bu maçı farklı kazandık diye ikinci de farklı olacak diye bir şey yok. İnşallah ikinci maçı da kazanıp, evimizdeki maçlara avantajlı döneriz" dedi.

Efes Pilsen Başantrenörü Ergin Ataman, maçın ilk periyotunda farklı skorla geriye düşünce oyun disiplininden uzaklaştıklarını söyledi. Ataman karşılaşma sonrası şu değerlendirmeyi yaptı:

Özellikle maçın ilk periyotuna çok kötü başladık. Fenerbahçe Ülker çok sert ve tempolu bir oyunla maça giriş yaptı. Bizim ise özellikle ilk 2-3 dakikadan sonra tempomuzda düşme oldu. Fenerbahçe Ülker'in sertliğine yanıt veremedik. Beklemediğimiz, istemediğimiz fark oluştu. Ondan sonra Fenerbahçe Ülker kaçan taraf oldu, biz oyun disiplininden koptuk. Beklemediğimiz bir farktı maçın başındaki. Daha sonra sahanın her yerinde kötü oynadık. Bomboş turnike kaçırdık. 1/15 gibi bir dış atış yüzdemiz var. Bunlar birleşince kazanan Fenerbahçe Ülker oldu. Rakibimiz 1-0 öne geçti. Ama bu seri uzun bir maraton. Yaptığımız hataları telafi edip cumartesi günü seriyi eşitlemeye çalışacağız. 


http://img138.imageshack.us/img138/6841/33419852.jpg  
 http://img541.imageshack.us/img541/4674/22415590.jpg
 http://img43.imageshack.us/img43/7321/30089002.jpg












 BU İYİ GELDİ !!!!
  Helal Olsun Ertuğrul Hoca ve Cengaverlere.
Travmadan sonra böyle ezici galibiyet çok iyi geldi.Bir nevi oksijen
tüpü  görevi gördü.
 Çok iyi hazırlanmışız.İstekli,arzulu,akıllı,soğukkanlıydık.
   Malum isteksizlik durumundan maç öncesi yapmak istediğim
analizi bile yapamamıştım.
 Orada belirteceğim en önemli konu şuydu :
'' Sert,agresif savunmayı daha uzun sürelerde yapabilen takım
seriyi kazanır ''
  Anahtar buydu.
 Bu maçta bunu çok iyi yaptık.Zaten Banvit serisinde de yazmıştım,
bu 3 zorlu maç bize final serisi için çok iyi gelecek diye.Öyle oldu.
 Sert savunmamıza,Mirsad oyuna girdiği andan itibaren ve Ukiç,Kinsey
gibi oyuncularımızın da hücumdaki üretkenlikleri eklenince Doping
Pilsen neye uğradığını şaşırdı ve resmen ezildi.
 Hiç beklemiyorlardı böyle  bir Fenerbahçe'yi.
 Mirsad.''Deli Çocuk'' bugün ''Bosnalı Gazi Mirsad Paşa'' idi.
 
 Sever zaten final maçlarını ve Dopingçileri.Kaşını yararak durdurmaya
çalıştı ezikler.21.36 dk.da 12s.7r.ile çok iyi katkı verdi.Bravo Mirsad.
Maç sonrası "Bizler Fenerbahçe forması giyiyoruz ‚ bu yüzden mücadele etmek zorundayız." demesi her şeyi anlatıyordu.
  Final  serisinin bizim için belirleyici olacak isimlerinden biri de Ukiç idi.
Oynadığı oyunla büyük güven verdi ve bizi yanıltmadı.
 İçeriye penetreleri ile deldi geçti.7 asisti ile DP savunmasını çözdü.
12s.4r.da kreması oldu.
 3.isim Kinsey.
Bu seride en önemli silahlarımızdan biri olacağını gösterdi.
Hem içeriye hareketli penetreleri ile deliciliği hem de dış şut
tehditi,top çalmaları,savunması ile fark yarattı.12s.4r.6a.4tç,3tk.
Bravo Kinsey.
 4.isim Semih.
Karşıda Kasun ve Kaya Teker gibi 2 iyi isme rağmen
iyi mücadele etti.10s.7r. gayet güzel katkı.
 Ömer C.Smith'i iyi savunmasının yanında ''Spedy Gonzales'' modundaki
hızlı hücumlardaki bitirişi ile ciddi katkı yaptı.
 Oğuz ve Emir zaman zaman hata yapsalarda bu seviyedeki maçta
rakip oyunculardan daha fazla katkı yaptılar.Yani vasat oynadılar
ama katkıları önemliydi.Çünkü rakipte Kasun sadece ayakta kalırken
diğer oyuncular vasatı bile aşamadı.Kasun gereçekten bizi çok zorluyor
pota altında.Allahtan Gergin onu 3 faulle kenara aldıktan sonra unuttu
ve 4 kısa sevdasına daldı ve battı tabii.
 Gergin ne yapytıysa çare bulamadı.Onu çıkardı,bunu aldı ,sadece
3.çeyreğin  başında hakemlerin faullü savunmalarına izin vermeleri
ve bizim 4  dakika kadar hücumda erken ve yanlış şut seçimleri
yapmamızdan farkı 8 sayıya kadar indirebildiler.
 Sadece maçın ilk basketi ile öne geçebildiler.
 1.çeyreğin son 2-3 dakikası ile ikinci çeyreğin ilk 2-3 dakikasında
farkı 19-0'lık seri ile 20 sayıya çıkardık.Bu onları kötü etkiledi.
Oyun disiplinini kaybettiler.
 Maça ortak olma şansı vermedik momentumu elimizde tutarak.
Yüreklerimizi koymuştuk bir kere sahaya.
 Gelelim çok önemli bir noktaya.
Ertuğrul Erdoğan.
Sanırım Bayan takımı hocası Aydın Uğuz hoca gibi
O da yardımcı koç olarak başladığı sezonu Şampiyonluk apoletini
takarak tamamlayacak.Çok iyi hazırlamış takımı.Bravo.
Mutlaka Tanjeviç ile diyalog halindedirler ama insiyatif alarak 
fark yarattı.Bir kere en önemli şey;Tanjeviç'in yaptığı gibi rotasyonun
suyunu çıkarmadı ve en güvendiği oyunculara fazla süre vererek
semeresini gördü.
Ömer Onan 32.32 dk.,Kinsey 31.30 dk.Ukiç 29.59 dk.Semih 24.55 dk.
Savunması zayıf Greer'e 7 dk.verdi mesela.
 Bunu çok önemsiyorum.Benim mantalitem de bu.
Eğer oyunculardan gününde olmayan veya savunmada aksayan v.s
olursa ,artı arada soluklandırmak için bir kaç dakikalık rotasyon
uygulamalarına gidilmeli.İyi oynayan oyuncu ille de süre paylaştıracağım
diye kenara alınmamalı.Tanjeviç'i en çok eleştirdiğim konulardan biri buydu.
 Umarım Ertuğrul Hoca bu düşüncesini devam ettirir.
 Baskılı savunmaya karşı top çıkarmaya biraz dikkat etmemiz lazım.
  Tabii ki Dopingçileri bundan sonraki maçlarda bu kadar kötü oynamayacaklardır.Bugün Ayhan Şahenk'in o lanet sert çemberleri
kendilerini vurdu.15/1 üçlük Smith,Thornton,Rakoçeviç hatta Kerem,
Ender gibi atıcıları olan bir takım için facia bir yüzde.
Bizim ise ilk yarıda 4/4 olmak üzere 12/7.% 58.
 18-10 asist üstünlüğümüzde önemli bir farktı.Ukiç ve Kinsey 13'ünü yaptı.
Doping Pilsen bu kez Cathine'lerini almamış olacaktı ki sahada sersem
gibiydiler.Ama sonraki maçlar için bu konuya dikkat.
Mutlaka sıkı takip yapmak lazım. 
 Bir de zavallı renksiz bir avuç gence tişört giydirip ''Spor Kulübüne
Dokunma'' diyerek mesaj vermeye çalışmışlar.
 Bir kere Spor Kulübü nereden çıktı yahu.Bir tek basketbol şubesi 
ile Spor kulübü mü olurmuş ? Reklam için bahaneniz.
 Çoktan kapanmanız lazımdı  bunu yasalarla değil salonda yapacağız.
Geçen yıl doping ile önlediniz ama kaçınılmaz son yakında.
 Bugün sadece  ''biraz dokunduk'' :))
Devamı gelecek. DP'te ciddi sorunlar var zaten.
Rakoçeviç olayı ,4 kısa olayı,Shumpert formsuzluğu,
Shumpert mi Nachbar mı ?,Ukiç savunması,Uzun adam sorunu v.s.
Geçen yıl 2-0'dan sonrasını unutmadan ciddi tutarak,sıkı motivasyon
ve aynı mücadele ile bitireceğiz.Şansta yanımızda olsun.
Bugün salondaki az sayıda ama gayet efektif - her zaman söylediğimiz
dolu salon değil 3000 efektif taraftar - taraftarımızın da çok güzel
katkıları oldu.Hepsine teşekkürler.Gergin'e ''Doping Alsanaaaaa Doping 
Alsanaaa '' tezahüratları süperdi.
 Maç sonrası Skytürk yayınında yakından tanıdığımız basketbol
ve Fenerbahçe aşığı İlker Üçer (MarkoMiliç) kardeşimizin güzel
röportajını izlemekte güzeldi.Kendisine desteği ve röportajı için de
teşekkürler.Skytürk yorumcuları da çok beğendi zaten.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Aziz Yıldırım´dan Masallarla Yola Devam !!!!



Aziz Yıldırım artık kanıksadığımız içi boş,masallarla dolu basın
açıklamasını yaptı.
(Basın açıklaması diyorum çünkü soru bile sordurmadı o zaman bu 
basın toplantısı değildir)
 Başlık açmamıza bile gerek yoktu aslında ama kayıtlara geçirelim istedim.
1-Kendisinin misyonunu çoktan tamamladığını söylemiştim.
İstifa etme erdemini gene gösteremedi.
2 yıl daha buradayım dedi.Kazık çaksın.Kulübün pardon holdingin
sahibi ne de olsa kendisi.Canı isterse gider.
2-Rüştü,İ.Melih Gökçek,Faruk Çelik,A.Gücü yöneticisi,Anonsçu falan filan.
Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı bunları mı duymak istemişti ?
 Geçen hafta yapılacak toplantıyı ertelediler.Zamanında konuşsaydınız
şimdi çıkıp konuşmanın ne anlamı var ?
3-Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi ne kadar önemsediğini göstermiştir.
Dün Kulüpler Birliği toplantısına katıldı.Fenerbahçe ile ilgili basın açıklamasını
ise bugün yaptı.Önceliği belli.Eh Kulüpler Birliği Başkanı olarak ''Anadolu'dan
Şampiyon Çıkacak'' sözünü tuttu.FB Başkanı olarak verdiği 3 Yıl Üst üste
Şampiyonluk sözünü ise tutmadı.O söz zaten seçim yatırımı idi.
4-Hala görüşmeler yapacağız falan filan diyor.
4 yıl önceki facianın ekürisi AY - Daum ders almadıkları için tarihi tekerrür
ettirdiler.Daum suçlu evet bir sürü teknik yanlışları oldu ama asıl suçlu
Aziz Yıldırım.Daum'un istediği transferleri o günde yapmamıştı bugünde
yapmadı.Paragöz Alman buna rağmen sesini çıkarmadı,aksine yalakalığa
devam etti.Şimdi beraber kına yaksınlar.
Daum gitmeli.Ve artık yerli hoca gelmeli.Yeter yabancı hoca kazığı.
5-Milyonlar ağzına bakıyorken diyor ki ''Önümüzdeki yıl erkek basket, erkek voleybol, bayan basket ve bayan voleybolda Avrupa’da Final-Four oynayacak ekipler yaratacağız. Bu branşlarda hedef Avrupa’da Final-Four oynamaktır. Buna göre transfer yapıyoruz. Futbolda da bir şeyler yapacağız.Gerekirse transfer yapacağız''

 Bir şeyler yapacakmış,gerekirse transfer yapacaklarmış.
 13 senedir görüyoruz yaptıklarını.
Evet amatör branşlara yatırım yapıyorsun sigorta olsun diye.
Hemen öne sürülüyor zaten.FB TV hemen amatör branş başarı kasetlerini
sürüyor cankurtaran simidi gibi.
 Amatör branşlar aşığı ve destekçisi biri olarak ben bile artık geç bunları 
diyorum.
6-Ne yazık ki kulübün büyüklüğününü kaldırmayan bir Başkan ve Yönetim
var.O koltuğu dolduramıyorlar.
Hala diyor ki AY top girmedi,topun canı istemedi.Müritleri de aynı teranede.
 İşte bu sakat kafa yüzünden bunlar oluyor.
Şampiyonluğun son maçta son dakikada kaçtığını sanıyorlar.
 Sen Diyarbakır,Manisa,Kasımpaşa v.s. puan kaybettiğin diğer maçlara
bak,artı kallavi imkanlarınla o son maça,son dakikaya bırakmadan
iş bitirecek kadroyu kursaydın şimdi dövünmeyecektin ?
 Devre arasında transfer yapılmaz diye çok bilmişliğini gösterdin.
1 yabancı hakkın varken alsaydın 1 kanat oyuncusu şimdi Şampiyondun.
 İş bilmez forvetleri saymıyorum bile.Semih'i bitirdi o ayrı da bombası
Guiza üzülmesin diye Şampiyonluğu verdik.
7-Fenerbahçe düşmanlığı,herkesin bizden nefret etmesi konusunda
sızlanıyor.Bu senden önce de vardı ama senin sayende ne yazık ki
arşı alaya vardı.Niye ? Mağrur,kibirli,herkes bize düşman paranoyası
içinde içe kapanırsan iletişimin,politikanın gereklerini yapmazsan
böyle olur işte.Evet Medya en adi şeyleri yapıyor ama hiç mi senin de
hatan yok yahu ? 
 Biz En büyüğüz,en güçlüyüz o yüzden diğerleri kıskançlık,hasetlik,aşağılık
kompleksi içerisinde düşmanlık yapıyorlar algısı doğru ama bu düşmanlığı
kini,nefreti sırf senin kişiliğin tavan yaptırdı.
Aynaya bak artık.
8- Maç sonrası skandal ile ilgili açıklamaları tatmin edici değil.
Daha kötüsünü söyledi.Gelecek sezon başı 3-4 maç sahamız 
kapanabilir gibi sözcüsü Alaattin Metin'in geçen gün söylediği
3-5 maç saha kapanabilir saçmalığını söylemesi ne demek yahu ?
Maç sonrası yaşananlardan niye 3-5 maç sahamız kapansın ki ?
Adam kulüp Başkanı olarak yol gösteriyor pes yani.
TFF yarın ceza verse diyecek bir şeyimiz olacak mı ?
İnanamadım vallahi.
9-Aziz Yıldırım döneminde yaşadıklarımız ayrı ve uzun bir başlık konusu
aslında.13 yılda 1 milyar dolar harcayıp sadece 4 Şampiyonluk,2 Süper
Kupa,1 CL Çeyrek finali ve amatör branşlar,stad,tesisler,arazi v.s
Pendik facialarını,CL'de 6-0'ları falan da yazmak lazım.
Sorgulayacağız hepsini.
300 Trilyon bütçemiz var diyor.Guiza salağının maliyetinin yarısı bütçe
ile geçen sezon Sivas'ın gerisinde kalıp,bu sezonda kıçı kırık Bursaspor'a
Şampiyonluğu kaptırma skandalını elbette daha çok sorgulayacağız.
10- Üzücü ve sinir bozucu olan şey Şakşakçılarının,müritlerinin,biat
edenlerin,yalakalarının,Padişahım Çok Yaşa demeye devam etmeleri.
Forumlarda cansiperane bir şekilde savunuyorlar.
 En az Aziz Yıldırım kadar suçludur bu vatandaşlar.
Hep Destek Tam Destek gibi ''Taraftarın Afyonu'' olan bir slogan türettiler
ve bunun peşine takılıp iyi niyetli eleştiri yapana hain,ezik,gs'li,bjk'li
ilan ettiler şimdi eserleri ile övünsünler.
Hala Fenerbahçe'nin değil Azizyıldırımspor'un peşindeler.
Yazıklar Olsun.Nefret ediyorum bu yalakalardan.
Kemal Belgin kadar zarar veriyorlar bu kulübe.
11-Basın açıklamasında tek doğru lafı "Tek büyük var, O da Fenerbahçe"

18 Mayıs 2010 Salı

KALK AYAĞA - HASAN ALİ ATASOY


Olayın en çıplak ve en kestirme özeti şu: 

Bukalemungiller ittifakı kazandı‚ Sarı-Lacivert kaybetti.

Pazar akşamki çoluk çocuğu bile terörize eden‚ zaten bunun için yıllardır fırsat kollayan hazımsız güruhun saldırgan zavallılığını bir yana bırakın. Fırsat bu fırsat yılların kinini kustular. Büyüklük hem yenilgiyi hem de zaferi kabullenebilmekten geçer.

Olayın en çıplak ve en kestirme özeti şu: Bukalemungiller ittifakı kazandı‚ Sarı-Lacivert kaybetti. Ortalık rahatladı. Futbolun toplu tecavüze uğrayan onuru Kadıköyde kurtuldu. Bu kulüp ne kimseyle ittifak yaptı‚ ne de pusu kurdu. Ne kardeşlik ucuzluklarına saptı ne de kalleş tezgahların kumpasına alet oldu. Alçakça saldırılara rağmen iki kulvarda da en sonuna kadar yürüdü. Bu sonuç sadece Fenerbahçeyi aklar‚ o kadar.

Haftalardır komplo senaryolarıyla kin ve nefret üreten onursuz‚ omurgasız ve yüzsüz medyabazlar ve onlara dalkavukluk için yarışanlar apaçık deşifre oldu. Hz. Ali Her derde çare bulunur ama ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur demiş yüzyıllar önce... İnanılması en zor dedikodular‚ aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır diye tamamlamış Delavigny. Değişen bir şey yok.

Fenerbahçe‚ taraftarına yine acı yaşattı ama başlarını öne eğdirecek hiçbir utanca ortak olmadı. O yüzden taraftarları dimdik durmalı‚ hatta bu gururuyla boyun eğdirmeli. Engizisyon cinnetiyle darağaçları kurup cadı avına çıkmak sadece o provokatörleri eğlendirmeye hizmet eder. Gevşek kahkahalar attırır.

Fenerbahçenin üzüntüsünü yaşayacak zamanı bile yok. Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu hemen uyanmaktır‚ kabusu sonlandırmanın da tabii ki... Bahane ve mazeretle oyalanmadan‚ hataları çok iyi saptamalı sonra bir daha asla ve hiç tekrarlanmaması için en radikal tedbirleri almalı. Sen neye hazırsan‚ o da sana hazırdır deyişinden hareketle kötü sonucu üreten kötü sebepler ortadan kaldırılmalı.

Çok basit bir beyin jimnastiği: Mesela Fenerbahçe sezon başından bu yana son maçtakinin yarısı kadar üretken oynasaydı bu sonuç yaşanır mıdı? Mesela Güizanın yerine Kamanan veya Makukula oynasaydı kim şampiyon olurdu? Mesela evindeki Kasımpaşa maçından en azından beraberlikle çıksa sıralama ne olurdu?

Ve çok basit birkaç soru; bu kulübün gelecek sezonun transfer politikası Bursasporla son maça kadar yarışmak üzerine mi kurulacak? Yoksa Barcelonayı alt edemese de en azından baş edebilme vizyonuyla mı şekillenecek? Bu sorulara devrim güzergahına uygun yanıtlar verilseydi‚ aynı yol kazası tekrarlanmazdı.

Dünyada her şey yıkılsa bile gelecek hep yerli yerinde durur. O halde sızlanmayı bırak ve ayağa kalk! Olanca heybetin‚ cesaretin ve gücünle yeniden meydan oku‚ yeniden dikil karşılarına! 

http://fanatik.ekolay.net/Fenerbahce-Kalk-ayaga_6_YazarDetay_176952_17.htm

16 Mayıs 2010 Pazar

Allah Köpeklerin Duasını Kabul etti.

  Milyon tane sebep var ama hepsi boş.
Allah istemedi.Yapacak bir şey yok ne yazık ki.
13 tane gol pozisyonu ama 2.gol girmesin,rakip tek atakta 
orta yapılan top içeri girsin.
 Ne demeli ki.
Rüyamda görmüştüm ama inanmamıştım.
Lanet olsun ki çıktı..

 Burak Yılmaz'ın intikamı oldu.
Aziz Yıldırım basında nişanslısı ile ilgili haberler çıkıyor diye
bir kalemde sildi gönderdi.Devre arasında da Trabzon'a takas ile
verdi.Bari herkesin yaptığı gibi madde koydur sana karşı oynamasın.
 Al işte.Şu basit şeyi yapsa bile bugün her şey farklı olacaktı.
  Allah Burak Yılmaz'ın ahını yerine getirdi.
 Ve köpeklerin duasını kabul etti.Biz bu filmi daha önce de gördük.
Milyonlarca muska yüreğin dualarını kabul edeceğine köpeklerin
duasını kabul etti.Daha önce de oldu kaç kere.
 Şimdi kına yaksın Fenerbahçe düşmanları.
Lig kirliydi,şimdi temiz oldu.
  107 yıllık renksiz semt takımının duruşunu da milyonlarca insan
izledi.Hani Fener kalecileri satın alıyordu ?
 Rüştü'ye ne diyecekler acaba ? Hele İ.Toraman'a ?
 
Dimdik ayaktayız.
Fenerbahçeli olduğum için bir kere daha gurur duydum.
 Çıktık delikanlı gibi topumuzu oynadık ama olmadı.
    Bilumum şerefsizler gibi bukalemunluk yapmadık haftalarca.
 Bu Şampiyonluk Bursaspor'a değil Şer(efsizler) cephesine
karşı kaybedilmiştir.
 Her zaman 1'e karşı 17+ Siyaset+ TFF+MHK'ya karşı mücadele ettik.
  Ama ne yazık ki oyunu bozamadık.
İnançlı bir insanım ama Allah ne yazık ki bizi cezalandırdı gene ...
 Olmadı Allahım Olmadı ........

 ALAYINA İSYAN İNADINA FENERBAHÇE...
FENERBAHÇELİ OLMANIN GURURU BANA YETER !!!

Fener Gooollll Gollllll Şampiyonluk Geliyor !!!!!!!!!!!!!


  
  Evet sona geldik artık.Son 90 dakika kaldı.
10 maç önce herkesin ümidi kestiği anda bile inanmıştık.
İnşaallah mutlu sonla bitireceğiz.
Haftalardır yazdığımız bir nevi totem bile olan ''Teknik,taktik konuşmaya
gerek yok.Bu maçı alacağız başka yolu yok.Yarım - 0 olsun bizim olsun''
sözünü son kez yazıyorum.
 Hafta içi çok kötü rüya görmeme rağmen hiç bir endişem yok.
  Zaten bu maçı BU BÜYÜK TARAFTAR kazandıracak.
 Biz galip geleceğiz,öbür taraftaki maç berare bitecek ve 3 puan fark
ile Şampiyon olacağız.
 Allah Yar ve yardımcımız Olsun.
AMİN.
BAŞARILAR TAKIMA !!!!!!!!!!

Fenerbahçe Ülker Finalde : 65-70 !!!


Fenerbahçe Ülker, finale yükseldi.
15.05.2010
Beko Basketbol Ligi play-off yarı finalinde Fenerbahçe Ülker, Bandırma Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanan mücadelede Banvit’i 70-65’lik skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı finalinde Fenerbahçe Ülker, Bandırma Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanan mücadelede Banvit’i 70-65’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Sarı Lacivertliler bu sonuçla seriyi 3-0 ile kazanarak finale yükseldi.

Roko Ukic ve Semih Erden’in sayılarıyla karşılaşmaya başlayan Fenerbahçe Ülker, skoru da 3.dakikaya girilirken 2-6 yaptı. Ömer Onan ve Roko Ukic’in penetreleriyle 2-10’luk bir üstünlük yakalayan Sarı Lacivertlilere Lance Williams ve Yunus Çankaya ikilisiyle karşılık veren Banvit, durumu da 12-14’e getirdi. Ancak ilk periyotu Fenerbahçe Ülker 16-18 önde tamamladı.

Oğuz Savaş’ın pota altından bulduğu sayılarla ikinci periyotun ilk dakikalarında skor bulan konuk ekip, Mirsad Türkcan’ın da turnikesiyle durumu 16-24’e getirdi. 6-0’lık seriyle başlayan rakibi karşısında Barış Ermiş ile ikinci periyottaki ilk sayılarını bulan Banvit, pota altı savunmasında etkisiz kalınca fark 12 sayıya yükseldi (18-30). Mola alan Banvit, özellikle savunmada toparlanmasına karşın devre sonunda soyunma odasına 31-38 geride girdi.

Üçüncü periyotta topu pota altına Lance Williams’a indirerek hücum etmeye çalışan Banvit, Yunus Çankaya, Goran Cakic ve Keith Simmons üçlüsüyle farkı 25.dakikada 1 sayıya indirdi (39-40). Roko Ukic ile rakibinin serisini sonlandıran Fenerbahçe Ülker, Lance Williams’ı durduramayınca, 43-42 ile geri düştü. Ancak Fenerbahçe Ülker toparlandı ve periyotu da 46-48 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotu büyük bir çekişmeye sahne olurken, Barış Ermiş’in üç sayılık basketiyle Bandırma ekibi 55-53’lük skorla öne geçti. Mirsad Türkcan’ın top kaybını Keith Simmons ile sayıya çeviren ev sahibi takım, farkı da 4 sayıya çıkarttı (57-53). Mola alan Fenerbahçe Ülker, bu dakikadan sonra kontrollü oyununu sürdürdüğü mücadeleden 65-70 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – İsmail Aydın – Halil Baldemir

BANVİT (65): İbrahim Yıldırım 7 (2 asist), Barış Ermiş 15 (3 ribaund- 3 asist), Lance Williams 22 (5 ribaund- 2 asist), Yiğitcan Turna (1 ribaund), Barış Hersek (1 ribaund), Keith Simmons 4 (10 ribaund), Goran Cakic 4 (7 ribaund), Yunus Çankaya 9 (3 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (70): Roko Ukic 13 (1 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 12 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 2, Semih Erden 6 (4 ribaund), Gasper Vidmar 4 (2 ribaund), Lynn Greer 8 (1 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 13 (5 ribaund), Tarence Kinsey 6 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 6 (3 ribaund- 6 asist)

1.PERİYOT: 16-18
2.PERİYOT: 15-20
3.PERİYOT: 15-10
4.PERİYOT: 19-22

 http://img192.imageshack.us/img192/6126/41222397.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/3375/36979892.jpg
Beko Basketbol Ligi yarı final üçüncü maçında Banvit’i deplasmanda mağlup ederek finale yükselmeye başaran Fenerbahçe Ülker’de Antrenör Ertuğrul Erdoğan, finale yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Bandırmaya ciddi bir avantajla geldiklerini belirten Antrenör Ertuğrul Erdoğan, “Rakibimiz iki eksiğe rağmen burada iyi bir basketbol oynadı. Ama biz de avantajımızı iyi kullandık. Üçüncü maçı burada bitirmek istiyorduk ki bu nedenle de gerginliğimiz söz konusuydu. Ancak seriyi bitirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Efes Pilsen ile final mücadelesinde oynayacakları maçlara da değinen Erdoğan, “Bu oynadığımız maçların hiç birisi final için ölçü olamaz. Çünkü oranın çok farklı bir havası var. Keyifli ve iyi bir mücadeleye sahne olacak bir serinin bizi beklediğini düşünüyorum” diye konuştu.  

************
 Tebrikler Koç ve takıma.
İyi oldu fazla uzatmadan bitirdik.
Sezon içerisinde aldığımız Bornova ve Banvit mağlubiyetleri yüzünden
1'er maç fazla oynadık ama neyse.Final öncesi maç kondisyonu 
kazanma bakımından iyi oldu diyelim.
 Özellikle bu Banvit serisi başa baş ve zorlu geçmesi bakımından
Dopingçilere karşı iyi bir hazırlık oldu bize.
 O maçların havası başka olacak ama bence yararlı oldu.
Ukiç,Oğuz ve Mirsat öne çıktı.Emir'de özellikle son çeyrekte iyi
oynadı.6 asisti çok iyi.
Banvit'te 2.maçtaki diskalifiyeden 3 maç ceza alan C.Davis'in yokluğu
söylediğim gibi onlar adına büyük eksiklik oldu.
Banvit'i de kutlamak lazım hem sezon içerisindeki hem de bu serideki
mücadelesi için.

Etiketler