24 Eylül 2011 Cumartesi

Kayserispor - Fenerbahçe : 0-1 (Çok İyi Sonuç) !!!



6. Dakika
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Caner'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex orta alanda topla buluştu, ceza sahası içine hareketlenen Cristian'a pasını verdi, Cristian bekletmeden ceza sahası içine yerden pasını verdi, sol kanattan bindirme yapan Caner ceza sahası içine girer girmez topun gelişine yerden sert vurdu ve top kaleci Navarro'nun altından ağlarla buluştu.
* Öncelikle takıma,teknik heyete ve 90 dakika hiç susmayan taraftara tebrikler.
* Ligin zorlu deplasmanlarından G.Antep'ten sonra Kayserispor'u da 3 sezon sonra yenerek şanssızlığımızı kırdık.
En son 2008-2009 sezonunda Kadir Has Stadının açılış maçında 2-0 yenmiştik.Bu deplasman galibiyeti aynı zamanda üst üste 11.ci kez deplasman galibiyeti oluyor ve 10 maçlık rekoru 1 adım daha ileri götürüyordu.

* Bu galibiyet  son 22 maçta 20 galibiyet 2 beraberlik ile ''Fenerbahçe Şike ile maç,Şampiyonluk kazanıyor'' diyenlere takılan çıkarması çok zor bir kapağın tescilidir.

* Onun için sahanın içini,tekniği,taktiği,sonucu önemsiyoruz,yazıyoruz,çiziyoruz.Bazı taraftarların sürekli anlamsızca saha sonucu önemli değil,ne sonuç alırsak alalım fark etmez,bu takım,bu hoca eleştirilmez,Fenerbahçe büyüklüğü Şampiyonluk, kupa büyüklüğü değildir  bla bla bla bir sürü söylemlerini saçma ve tehlikeli buluyorum.Sadece katıldığım eleştiri yerine kelle alıcı,defol,go home ,o gitsin bu gitsin ve hakarete varan sözlere gösterilen tepkidir.
(Şu İslam Çupi'nin meşhur sözünü olur olmaz yerde kullanma saçmalığını da bırakalım artık.İslam Baba O büyüklük sözünü hangi anlamda söylemiştir idrak edelim.Fenerbahçe maç kazanmasaydı ne kupalar,ne Şampiyonluklar alır ve bugünkü büyüklüğüne ulaşmış olurdu.Adıkonamaz büyüklük dediği ''Farklı bir şey,bir kültür,bir misyon '' anlamındadır)
 Bakın maçtan sonra herkes yukarıda yazdığım galibiyet serilerini yazıyordu övünerek.Hatta bir üstte yazdığım kişiler bile bunları yazıyordu.Eeee hani saha sonucu ,kazanmak önemli değildi,bunu diyenleri eleştiriyor,hakaret ediyordunuz ?
 Bu galibiyetlerle ''bize şikeci,Fenerbahçe şike ile maç kazanıyor,Şike ile Şampiyon oldu'' diyenleri susturmuyor muyuz ?
Ağızlarını açabiliyorlar mı hiç ? HAYIR.Peki bu grubun dedikleri gibi futbolcular da oynamasa,önemsemese,sürekli puan ve maç kaybetsek iyi mi olacaktı ? Malum Şer Cephesi çıkıp ''Bakın gördünüz mü Fenerbahçe Şike yapmadan maç kazanamıyor işte'' demeyecekler mi ? Biz şimdi Haramzon'a haklı olarak çıkıp ''O 82 puanı nasıl aldığınız işte belli oluyor.Artık size yatan takımlar yok'' demiyor muyuz ? 
 Durum bu kadar net,kabak gibi ortadayken bu garabet düşünceyi anlamıyorum ve çok sinirleniyorum.
Fenerbahçe'nin bu sezon attığı her gol X,Y,Z .... takımına değil malum Anti - Fenerbahçe cephesine de atılmış olacaktır.
 Bu Şike tertibi,suçlamasında elimizi güçlendiren kozlar olacaktır.Bunu anlamamak bu kadar zor mu yahu ?
*  22 maçlık yenilmezlik serimizle ilgili şu notu da verelim.Lig tarihinde En Uzun Yenilmezlik Serimiz 1963-1964 sezonunun 23.haftası ile 1964-1965 sezonunun 19.haftası arasındaki 31 maçlık seridir.
* Gelelim maça ; geçen sezonki maçı hatırlıyorum da ''tek bir gol pozisyonuna giremeden'' evet ''0'' Gol pozisyonu ve kepaze ,ruhsuz bir futbol ile 2-0 kaybetmiştik.Bu sezon ise 11 günde 4.maçın getirdiği yorgunluk ve neredeyse bir 11 çıkabilecek as oyuncuların yokluğuna rağmen en azından bu kez 2 kez gol pozisyonuna girmişiz 6 şutun 1'i isabetli ve O da Gol olan şut olması ile geçen sezondan daha iyiydik.

* Aykut Kocaman Manisa maçında yapması gereken ''kısmi rotasyonu'' bu kez 11'e Orhan,Özer,Gökay,Bienvenü ile 4 yeni isim alarak yaptı.Doğru da yaptı.Ki ilk yarıda erken golü de bulduk,sonrasında fazla etkili olamasakta oyunu kontrol ettik,rakip sahada yer aldık.İkinci yarıda Kayseri'nin daha fazla yükleneceği,yorgunluğun daha çok hissettireceğini gözönünde bulundurarak oyuncu değişiklikleri ile bunu da aşabiliriz diye düşünüyorduk.Ama Aykut Kocaman yapmadı.
Çok geç oyuncu değiştirdi.78.ci dakikaya kadar bekledi,Alex - Sezer değişikliği yaptı.Bu doğru bir değişiklikti ancak 65'te falan yapmalıydı.Maç sırasında yazılan eleştiri hep niye oyuncu değişikliği yapmadığı şeklindeydi.Çünkü Kayseri her an gol atabilirdi,defans oyuncularımızın yerinde müdahaleleri,Amrabat'ın her ne kadar etkili olsa da bencilliği ve Kuddusi'nin Bilica'nın pozisyonunda yanlış görmesi veya nasıl takdir ettiyse işte verilebilir penaltıyı vermemesi ile (Penaltı gol olacak diye bir şart yok ama gol olma şansı da yüksek) gol den kurtulduk denilebilir.Biz bu dakikalarda gene kalp krizi geçirecekken,sancıdan kıvranırken Aykut Kocaman şu fotoğraftaki gibi bizi ''Merak etmeyin,endişelenmeyin'' :)) diyordu.
Aykut Kocaman yorgunluğun baş göstermesi ve oyundan düşen oyuncuları görerek oyuna erken müdahale etmediği için eleştirildi.Haklı eleştirilerdir bence.Ben de katılıyorum.O anlarda da yazdım zaten,Alex ,Özer çıkıp Dia ,Sezer  girmeli diye.Yabancı kontenjanı sorunu nedeniyle bazen açmaz yaşıyor Aykut Kocaman ama dün bu dediğim değişiklikleri 60-65'lerde yapsaydı bu kadar zorlanmaz,belki de 2.golü bulup rahatlardık.Çünkü Alex gerçekten yaşı gereği 11 günde 4.maçı artık kaldıramıyordu.G.Antep maçındaki iştahlı,arzulu,diri  görüntüsü yoktu.Dia girseydi Özer'in yerine Sağ kanada geçecek,hem orayı hareketlendirecek hem de ikinci yarıda neredeyse o kanadı otoban'a çeviren Amrabat ve arkasındaki Hasan Ali Kaldırım bu kadar ileri çıkamayacaktı.
Sezer de orta sahaya Alex'in yerine geçtiğinde takım rahatlayacaktı.Nitekim 78'de girdikten sonra Sezer kendini gösterdi ve takımın iyice yediği baskıdan ileri çıkamaması rahatsızlığını nispeten giderdi.
* Takım olarak iyi bir oyun,tempomuz yoktu,yorgunluk,formsuzluk nedeniyle bazı oyuncular bireysel olarak ta iyi değildi.
(Ayrıca lig'te iyi oynayan takım da yok.Onu da es geçmeyelim)
Ancak aralarında iyi mücadeleleri,çok,koşmaları,yardımlaşmaları ile öne çıkan isimler de vardı.
Caner hem altın golü atması hem de çok koşması,mücadelesi,top rakipteyken soldan içeri doğru kayarak ortayı sıkıştırmada büyük katkı sağladı.Bunu demişken Özer de sağ kanatta verimsiz,Amrabat karşısında silik kaldıysa da O da Caner gibi soldan içeri kayarak ortayı sıkıştırdı,Kayseri'ye göbekten fırsat vermedik.
Defansta Yobo özellikle diri kalarak,son müdahaleleri tam zamanında yaparak başarılı oldu.Bilica da öyle.Penaltı itirazı olan pozisyonda anlamsız hareket yaptı ancak gömülü savunmada çok kritik ayak ve kafa topu hamleleri oldu.
Gökay orta sahaya dinamizm getirdi.İyi bir oyun görüşü ve tekniği var.Şimdilik oyun disiplinine sadık kalarak oynuyor,fazla ileri çıkma,insiyatif alması yok.Baroni gol pasının yanı sıra yorgunluk baş gösterinceye kadar iyi mücadele etti.
Orta sahadaki sıkıntımız Emre'nin de olmaması ,Sezer'in yedek ve geç girmesi,Özer'in sağ kanada yerleştirilmesi ile yaratıcılığımızın olmamasıydı.
Orhan sağ bekte Bekir'den daha iyiydi.Karşısında Amrabat gerçekten çok hareketli ve seri bir sol açık olmasına rağmen dişe dişe,kora kor iyi mücadele etti.
Bienvenü ileride yalnız kaldı.2 Kayseri stoperi Emre Güngör ve Zurab'ın sert yıldırıcı müdahaleleri ile elinden gelen mücadeleyi yaptı.Sırtı dönük kaldı hep.Alex fazla yardımcı olamadı.
Caner,Yobo,Bilica,Orhan,Gökay,Volkan ve Sezer'i özellikle beğendim.
Neticede her türlü olumsuz şartta bu ''4 maçlık kurgulanmış tezgah (!)'' 10 puan ile iyi geçirdik diyebiliriz.
 Önemli olan bu 4 maçtaki hatalardan ders alıp,sakatların da iyileşmesi ile 2 Ekim'deki taraftarlı İBB maçı ile yeni döneme çok daha güçlü girmek olmalı.Olacaktır da.Bu takım bence 2 kupayı da rahat kazanacaktır.Türkiye Kupası laneti de bu sezon bitecek,buna inanıyorum.
* Kayserispor 3-4 senedir Tolunay zamanından beri 23 yaş altı gençleri toplayıp bir iddialı takım yapmak istiyor ama bence olmuyor.Dünkü takımlarında Amrabat ve Sefa'dan başka birini beğenmedim.Biraz da sol bek Hasan Ali.
Süleyman Hurma ,Aykut Kocaman'a penaltılar üzerinden mok atmaya çalışacağına biraz da bu konu üzerine kafa yorsun.
Her türlü imkana,borçsuz,yeni stad,zengin şehir v.s rağmen taraftarları,seyircileri maçlara gelmiyor bile.
* Gelelim Hakem Kuddusi'ye.
  Zaten yıllardır tanıyoruz.Kötü bir hakem.Eyyamcının kralıdır.Dün de kötüydü.Boşu boşuna ''şer cephesine koz verdi''
Neyse ne Onu ver kardeşim.Penaltıysa penaltı bize de rakibe de ver.Gol ise Gol bize de rakibe de ver.Kırmızı kart da aynı şekilde.
 Kayserispor cephesi 3 penaltımız verilmedi diye isyan ediyor.Bakalım ;

 Kayserili oyuncu arkadan Orhan'ı itiyor,Orhan topu görmüyor bile arkasından koluna çarpıyor.Bu mu penaltı ?
Neymiş kolları açıkmış.Bunu dangalak Objektif (!) Fenerliler de söylüyor.Ulan dingiller kollarını açmadan siz zıplayın bakalım bir.Fizik kurallarından mı bihabersiniz ? TRT SPOR'da Oğuz Tongsir denilen zavallı ezik gs'li ''Orhan bakmadan elledi topu.Penaltı'' diyerek literatüre yeni bir dolma (!) ekledi.Feyyaz,Ali Ece ve sunucu zaten ezik gs'li Levent Özçelik hepsi birden bu pozisyona penaltı diyerek devletin kanalında hangi amaç güttüklerini (!) gösterdiler.


 Bu da Bilica'nın pozisyonu.Bir kere Orhan'ın pozisyonu korner oldu.Bu korner pozisyonu.Eğer Orhan'ı iterek yapılan faul verilmiş olsa bu pozisyon olmayacaktı.Bu önemli notu düşelim bir kere.Pozisyonda Bilica kafasını öne eğiyor fakat elle müdahalesi de görülüyor.Kasıt var mı çarpma mı ? işareti.Canlı izlerken ben farketmedim bile.Aykut Kocaman da maçtan sonra Kayseri yerel basının kasıtlı sorusuna aynı cevabı verdi.Görmedim dedi.Anlık ve karambol pozisyon.Kuddusi de sanırım elle müdahaleyi Gürcü Stoper Zurab yaptı diye gördü ve düdük çaldı,sarı kart gösterdi.Keşke verseydi ,belki penaltı gol olmazdı,olsa bile 54.dakika idi daha,tekrar atabilirdik galibiyet golünü.Şimdi Konya maçındaki Anelka'nın (KALECİ'YE FAUL İLE EL İLE DEĞİL (DANGALAKÇA EL İLE ATTI DİYORLAR ISRARLA)  pozisyonu gibi sakız yapılacak.
  Ha öte yandan da geçen hafta son saniyede nizami gol sayılmazken iyiydi değil mi ? Önceki verilmeyenlerimize saysınlar diyorum.
Bu da 3.pozisyon.Amrabat ceza alanına giriyor ve Yobo'nun üzerine yıkılarak penaltı istiyor.Yıkılmaya rağmen Yobo topa müdahale ederek yönünü değiştiriyor.Hiç bir şey yok,tertemiz müdahale.
Pekiiiii,gelelim Kayseri'lilere verilmeyen kırmızı kartlara ; 
 Daha maçın başında Amrabat dirseği Gökay'ın burnuna yapıştırıyor.Kırmızı kart ama verilmediği gibi oyunu Kayseri başlatıyor.
Gene ilk yarıda Eren Güngör kayarak sert bri şekilde iki ayağı da yerden kalkarak Caner'i galiba kökledi resmen.Sadece sarı kart verdi.Hani kırmızı kart ?
İkinci yarıda Gökhan Ünal'ın Ziegler'in bileğine basışı kırmızı kart.
Santana 90+2'de dirsekle Uğur Boral'ın dudağını patlattı  dikiş atıldı.Sarı verdi,kırmızı kart.


Fenerbahçe'nin yüz karası Objektif dangalaklara diyecek kelime bulamuyorum.
2 tane penaltıları verilmedi,heyyooo siz ne diyorsunuz ya diyen geri zekalılar okudum.Ulan lavuklar şu Objektifliğinizin yarısını Fenerbahçe'yi koruma için harcasanız çok daha güçlü oluruz.Ne geliyorsa başımıza sizin gibiler yüzünden geliyor zaten.Sana ne ? İlle yazmak zorunda mısın Fenerbahçe aleyhine olan bir şeyi ? Yazmsan ölür müsün lavuk ?

Hafta Sonu Spor Ekranı



24 Eylül 2011 Cumartesi

14:45 Manchester City - Everton /LİG TV 3
15:30 Giresunspor - Gaziantep Belediye /TRT 6
16:00 Boluspor - Akhisar Belediyespor /TRT 1
16:30 Mainz 05 - Borussia Dortmund /TRT HD - TRT HABER
17:00 Arsenal - Bolton /LİG TV 3
18:00 Mersin İY - Gaziantepspor /LİG TV 2
18:30 Türkiye - Hırvatistan / NTV SPOR
19:00 Sevilla- Valencia /NTV
19:30 Bayern Münih - Bayer Leverkusen /TRT HD
20:00 Manisaspor - İstanbul Belediye /LİG TV 2
20:00 Trabzonspor - Karabükspor /LİG TV
20:30 Rizespor - Göztepe /TRT SPOR
21:00 Real Madrid - Rayo Vallecano /NTV SPOR

23:00 Barcelona - Atletico Madrid / NTV SPOR - HD-EN


25 Eylül 2011 Pazar

13:00 Mallorca - Real Sociedad /NTV SPOR
15:00 F1 Singapur GP / TRT HD - TRT SPOR
15:30 Güngören Belediye - Adanaspor /TRT 6
16:30 Köln - Hoffenheim / TRT HABER
17:30 Sivasspor - Bursaspor /LİG TV
17:30 Orduspor - Samsunspor /LİG TV 2
18:00 QPR - Aston Villa /LİG TV  3
18:30 Sakaryaspor - Bucaspor /TRT 3 SPOR
18:30 Azerbaycan - Hırvatistan / NTV SPOR
20:00 Beşiktaş - Antalyaspor /LİG TV
20:30 Denizlispor - Kasımpaşa /TRT SPOR
21:00 İtalya - Türkiye / NTV SPOR
20:00 Gençlerbirliği - Ankaragücü /LİG TV 2
22:00 Botafogo - Sao Paulo /LİG TV 3
23:00 Real Zaragoza - Malaga /NTV SPOR

26 Eylül 2011 Pazartesi

20:00 Galatasaray - Eskişehirspor /LİG TV
20:30 Konyaspor - Tavşanlı Linyitspor /TRT SPOR
21:00 Sırbistan - Almanya / NTV SPOR
22:00 Norwich City - Sunderland /LİG TV 3

22 Eylül 2011 Perşembe

2011 Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası Başlıyor !!!


  Önce gruplar ve takımların kadrolarını vererek başlayalım dedim ama ne yazık ki Cev'in sitesi 
ve turnuvanın resmi sitesi
 http://eng.ossrb.org/ olduğunu tahmin ettiğim bu siteye göre hep geniş kadrolar var.Son 12 kişilik resmi kadrolar yok.Bulduklarımı ekleyeceğim.Geniş kadroları yani bu turnuvada olmayacak bazı oyuncularında yer aldığı kadroları verdim ki Avrupa bayan voleybolunu Milli oyuncular seviyesinde tanımış olalım.
A GRUBU
UKRAYNA

Team Manager: Volodymyr Turovsyi
Head Coach: Volodymyr Buzaiev
Doctor: Olena Svietlychna
Physiotherapist: Oleg Kryvko
Journalist: Sergiy Tsukilo
Tecrübeli Antrenör Wladimir Buzayev iyi bir takım izletecektir.Yukarıdaki kadrodan kimler çıkarıldı bilemiyorum ama bu kadroya göre pasör İrina Komissarova,geçen yıl Modranska Prostejov'da izlediğimiz Orta oyuncu Olga Trach,Cannes'dan tanıdığımı Smaçör Maryna Marchenko,pasör çaprazı Anna Dovgopoliuk önemli isimleri.Fransa ile gruptan çıkmak için mücadele edecekler.Sırbistan ve Almanya 'ya göre şansları daha az tabii.


SIRBİSTAN
Team Manager: Jelena Reljin
Head Coach: Zoran Terzić
Assistant Coach: Branko Kovačević
Physiotherapist: Siniša Mladenović
Journalist: Siniša Stojmenović
Statistician: Nebojša Protić
Trainer: Vladimir Banković


Ev sahibi olarak İtalya ile birlikte turnuvanın favorilerinden.Henüz kadroları açıklanmadı.
Herkesin tanıdığı çok kaliteli isimleri var.Şu isimlerin yer alması muhtemel.
Pasörler; Maja Ognjenoviç (Olimpiakos),Ana Antonijeviç (Cannes)
Pasör çaprazı ; World Grand Prix'de harikalar yaratan Jovana Brakoçeviç (Evergrande)
4 numara Smaçörleri Jelena Nikoliç,Sanja Malagurski (Kızılyıldız),Brizitka Molnar  (Panathinaikos)
Ortalar ; Milena Rasiç (Cannes),Natasa Krsmanoviç (R.Bakü),Dragana Marinkoviç  (Spes Conegliano),Nadja Ninkoviç (Kızılyıldız)
Liberolar ;Suzana Cebiç (Sulh Alemanha),Silvija Popoviç (R.Bakü)


Turnuvanın da favorilerinden biri,haliyle grubun favorisi.Brakoçeviç'te MVP adaylarından.
Tek sıkıntıları 4 numaraların manşet almadaki zaafları olabilir.Etkili servis en büyük silahları.



ALMANYA
Team Manager: Matthias Willnat
Head Coach: Giovanni Guidetti
Assistant Coach: Felix Koslowski
Doctor: Nikolaus Streich
Physiotherapist: Cornella Herkner
Journalist: Alessandro Beltrami
Statistician: Jan Lindenmair
Trainer: Michael Doring
Mental Coach: Christian Fust

Pasörler: Weiss, Apitz
Pasör Çaprazları: Kozuch, Hippe, Grün
Smaçörler: Brinker,Matthes, Burchardt
Orta Oyuncular: Fürst, Ssuschke-Voigt, Kauffeldt, Radzuweit
Liberolar: Tzscherlich, Dürr, Thomsen



Grün'ün yeniden dönmesi büyük avantajları.Kozuch zaten büyük silah.4 numaralarından Beier sakatlığı nedeniyle yok,yerine Burchardt alındı.Ortaları Fürst,Ssuschke,Radzuweit iyi.Libero Thomsen vasat.Pasör Weiss Grün de gelince daha rahatlamıştır.Zaten iyi bir pasör.
  Bizim animatör Guidetti'nin takıma yerleştirdiği inatçı,oyunu hiç bırakmama,Alman disiplini ile birleşince güçlü,iddialı bir takım ortaya çıkarıyor.

FRANSA
Team Manager: Olivier Lardier
Head Coach: Fabrice Vial
Assistant Coach: Laurent Laval
Doctor: Francis Genson
Physiotherapist: Sandra Deboosere
Journalist: Hubert Gueriau
Trainer: Julien Thollet
Statistician: Thibaut Gosselin

Pasörler:Armelle Faesch (Mulhouse),Mallory Steux (Nantes)
Pasör Çaprazları:Hélène Schleck (Beziers),Alexandra Dascalu (Nantes VB)
Smaçörler:Veronika Hudima (TPS Russia - Rus),Anna Rybaczewski (Mulhouse)
Julie Mollinger (Nancy),Taiana Téré (Evreux VB)
Orta Oyuncular:Jelena Lozancic (Cannes),Maéva Orlé (Le Cannet-Rocheville)
Pauline Soullard (Beziers),Christina Bauer (Busto Arsizio)
Liberolar: Marielle Bousquet (Istres),Alexandra Rochelle (Beziers)      

                               
 Şampiyonlar Liginde Cannes ve Mulhose takımlarından tanıdığımız Pasör Faesch,Smaçör Rybaczewski,orta Lozançiç ile İtalya Busto Arsizio'dan Bauer en etkili isimleri.
 Sırbistan ve Almanya'nın ardından gruptan çıkabilmek için Ukrayna ile çekişecekler.

B GRUBU




TÜRKİYE
Team Manager: Ugur Sevimli
Head Coach: Marco Motta
Assistant coach: Alper Erdogus
Doctor: Ibrahim Yanmis
Physiotherapist: Sibel Kahyalioglu
Physiotherapist: Mesut Selami
Statistician: Jynus Ocal
Trainer: Bulent Gunes
Son Kadromuz : 
Pasörler:Özge Çemberci,Asuman Karakoyun
Pasör Çaprazı : Neslihan Darnel,Polen Uslupehlivan
Smaçörler:Neriman Özsoy,Gözde Sonsırma,Esra Gümüş,Güldeniz Önal
Orta Oyuncular:Eda Erdem,Bahar Toksoy,Büşra Cansu,Ergül Avcı
Liberolar:Gülden Kuzubaşıoğlu,Gizem Güreşen


  Takımda ciddi sakatlıkların olduğu söyleniyor.Bazıları iyileşti,bazıları kadroya alınmadı,bazılarının halen devam ettiği yazılıp çiziliyor.
 Pasör Naz Aydemir sakatlığı nedeniyle yok.TVF sanki Yunan oyuncuymuş gibi kendisini Disiplin Kuruluna verdi.Neymiş milli takıma ameliyat olacağı için alınmamış ama kendi takımıyla antrenmanlara çıkıyormuş.Ameliyata gerek görülmemiş olabilir,vazgeçilmiş olabilir v.s. ne var bunda ? Bu düşmanlık niye Erol Ünal Karabıyık ? Bırak artık Fenerbahçe düşmanlığını.
 Bak Seda kaç sezondur sakat ,tam iyileşemiyor Milli takımlar yüzünden.Stress kırığı dinlenmeden geçmez.ilk kez bu sene affını istedi.Onu da hain ilan etseydin ya ?
Şimdi de Eda sakatmış yeni öğrendik.Ya daha ilerler,ciddi bir hal alırsa hesabını verecek misin?  Fenerbahçe'nin yatırımı sayesinde voleybol popüler hale geldi,sponsorlar işe girdi,o sayede salonlar yaptın,iyi de oldu.Daha ne kardeşim ? Naz Aydemir kaç yıldır yüzlerce kez Milli takımlarda oynamadı mı ?,bundan sonra da en az 10 sene oynamayacak mı ? Ne olmuş 1 kez olmasa ? Bu ''Önce Milli takım,kulüplerin canı cehenneme'' sakat kafası yüzünden millette Milli takım antipatisi yarattın.Gerçekten de bu Şampiyona'da Milli takım umurumda değil.Böyle bir başlıkta yapmayacaktım aslında ama bir Voleybol blogunda Voleybol Avrupa Şampiyonası yapılırken,hiç bir şey yer almaması abes kaçmasın diye yapıyorum.
 Neslihan Darnel dizinden sakatmış.İlk maçlarda yok,İtalya maçında belki oynar diyorlar.Yerine Neriman mı,Güldeniz mi,Gözde mi yoksa hiç sanmam ama Polen mi oynar bilemem.Zaten tek bir oyuncuya endeksli bir takım olduğumuz için çok zorlanılacağı bir gerçek.
 Pasör Özge zaman zaman dağılıyor,o anlarda Asuman ne yapar ?
Ortalar,Eda'nın sakatlığı Darnel kadar önemli.Bahar Toksoy zaman zaman sallanıyor.
Smaçörlerin manşet'te ne kadar aksayacağı veya aksamayacağı belirleyici olacaktır.Esra'nın kendi takımından son dönem libero oynaması manşet,savunma da biraz daha avantaj olabilir.
En iyi mevkii libero.
  Gruptan çıkma konusunda net bir şey söyleyemiyorum.İtalya maçınık kazanamazlar.Azerbaycan ve Hırvatistan maçlarında her şey olabilir.İkisini de kazanabiliriz,ikisini de kaybedebiliriz.Birini kazanıp,birini kaybedebiliriz.Hırvatistan da Senna Usiç'in sakatlığı nedeniyle olmaması avantaj.Herkes çeyrek finalde,yarı finalde rakip seçiyor ama önce gruptan çıkmak lazım.

AZERBAYCAN
Team manager: Mikhail Fishman
Head Coach: Faig Garayev
Assistant Coach: Aleksandr Chervyakov
Doctor: Aynura Gafarova
Physiotherapist: Dinara Azhdarova
Journalist: Rustam Fataliyev
Son Kadro : 

1. Darya ZAMANOVA, 30/04/1987, 194cm, Smaçör
2. Kseniya KOVALENKO, 21/11/1986, 190cm, Orta Oyuncu
4. Oksana PARKHOMENKO, 28/07/1984, 184cm, Pasör
5. Odina ALIYEVA, 22/05/1990, 182cm, Smaçör
7. Yelena PARKHOMENKO, 11/09/1982, 186cm, Orta Oyuncu
8. Natavan GASIMOVA, 08/07/1985, 176cm, Pasör
9. Natalya MAMMADOVA, 02/12/1984, 195cm, Smaçör
10. Oksana MAMMADYAROVA, 06/04/1978, 178cm, Smaçör
12. Valeriya KOROTENKO, 29/01/1984, 171cm, Libero
15. Aynur KARIMOVA, 07/12/1988, 189cm, Orta Oyuncu
16. Oksana KISELYOVA, 30/05/1992, 178cm, Pasör Çaprazı
17. Polina RAHIMOVA, 05/06/1990, 198cm, Pasör Çaprazı


Mammadova sakatlığı nedeniyle olmayacak deniliyordu ama geç te olsa katılmış takıma.
Çok önemli tabii.Smaçör oynayıp,manşet aldırılacaksa kendi takımındaki gibi zorlanacaktır.       Polina Rahimova pasör çaprazı oynayacak sanırım.Yıllardır tanıdığımız iyi oyuncuları var.
Pasör Oksana ve kardeşi Parkhamenko,libero Korotenko,orta Aynur Karimova,Smaçör Darya Zamanova.Ksenia Kovalenko'nun sakatlığı nedeniyle olmaması dezavantaj.Pasör Oksana Parkhamenko'nun ciddi sakatlığı sonrası performansı da soru işareti ?

 Faik Karayev gibi bir tecrübeli bir antrenörle iyi iş yapacaklarına inanıyorum.Destekliyorum da.

HIRVATİSTAN
Team Manager: Marijo Baselović
Head Coach: Damir Jurko
Assistant Coach: Marija Anzulović
Doctor: Elena Zhukovska
Physiotherapist: Željka Gajdek
Journalist: Damir Mrvec

Pasörler : Biljana Gligoroviç,Marijeta Drazenoviç
Pasör Çaprazı : Jelena Alajbeg,Sanja Popoviç
Smaçörler : Nikolina Kovaçiç,Hana Cutura,Mira Konu
Ortalar : Maja Poljak,İvana Milos,İljana Dugandziç
Libero : Paolo Dosen,

Senna Usiç sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmış.Büyük eksiklik.

 Senna Usiç'in son anda ciddi sakatlığı problem oldu.Gene de Sanja Popoviç,Jelena Alajbeg,Maja Poljak,İljana Dugandziç,Biljana Gligoroviç gibi önemli isimleri var.
Popoviç'i smaçör oynatabilirler.Alajbeg'i pasör çaprazı.Smaçör mevkiinde Usiç'ten sonra sıkıntılar var.Popoviç'i oynatarak belki aşabilirler.
   Hazırlık maçlarında Polonya ve Rusya'ya 3-2 kaybetmişler.Sırbistan'a 2 kez iyi oynamalarına rağmen 3-0 kaybetmişler.


İTALYA
Team Manager: Alberto Gavazzi
Head Coach: Massimo Barbolini
Assistant Coach: Marco Brazzi
Doctor: Fabrizio Ferrazza
Physiotherapist: Claudio Cesarini
Journalist: Carlo Lisi
Assistant Coach: Marco Mencarelli
Statistician: Massimilliano Taglioli
Trainer: Stefano Tagliazucchi
Son Kadroları : 
Pasörler: Lo Bianco, Ferretti
Pasör çaprazları: : Ortolani
Smaçörler: Piccinini, Del Core, Costagrande, Bosetti, Barcellini
Orta Oyuncular: Gioli, Arrighetti, Anzanello, Guiggi
Libero: Leonardi                                              

  Ev sahiplerinden ve turnuvanın favorilerinden İtalya.Barbolini ve öğrencilerini artık herkes tanıyor,anlatmaya gerek yok.Hepsi çok tecrübeli isimler.Belki de bazıları bir daha yer almayacak.Sadece 2 önemli liberosu Merlo ve Cardullo'nun sakatlıkları nedeniyle yokluğu dezavantaj.Giulia Leonardi(Chateau d'aX Urbino)diye yeni bir isim oynayacak.


MAÇ PROGRAMIMIZ
23 Eylül Cuma saat:18.30 Türkiye - Azerbaycan 
24 Eylül C.tesi saat:18.30 Türkiye - Hırvatistan 
25 Eylül Pazar saat:21.30 Türkiye - İtalya 



C GRUBU




İSRAİL
Team Manager: Ruth Betzer
Head Coach: Arie Selinger
Assistant Coach: Gal Galili
Doctor: Lior Laver
Physiotherapist: Ori Zamir
Journalist: Yaron Michaeli
Assistant Coach: Chen Himelfarb

Pasörler:
Ron Ponte,Shany Peham
Pasör Çaprazları:
Tatjana Frage-Gerber,Libi Haim
Smaçörler:
Anna Velikiy,Tatiana Artmenko,Elvira Kolnogorov,Polina Arazi
Orta Oyuncular:
Inessa Birman-Vysotski,Anna Farhi,Inbar Vinarsky,Galit Devash
Liberolar:
Adva Zinober,Yael Lotan


Hiç tanımadığım bir takım.Rusya'dan devşirme oyuncuları var.Grubu 3.bitirmek için Romanya ile çekişebilirler diye tahmin ediyorum.

ÇEK CUMHURİYETİ
Team Manager: Jiri Gottwald
Head Coach: Jiri Siller
Assistant Coach: Ondrej Marek
Doctor: Zdenek Cech
Physiotherapist: Zuzana Skrhova
Journalist: Kamil Jasa
Statistician: Martin Gallus
Son Kadroları : 
Pasörler:Lucie Mühlsteinová,Šárka Kubínová
Pasör Çaprazları:Aneta Havlíčková,Tereza Vanžurová
Smaçörler:Helena Havelková,Šárka Barborková
Andrea Kossanyiová,Šárka Melichárková
Orta Oyuncular:Kristýna Pastulová,Ivana Plchotová,Ivna Svobodníková
Libero:Julie Jášová



Genç bir takım.Önemli isimler  İvana Plchotova (Orta) ve Michaela Jelinkova (Pasör) sakatlıkları nedeniyle yoklar.
Smaçör Helena Havelkova (Yamamay Busto Arsizio)
Pasör çaprazı Aneta Havlickova (Yamamay Busto Arsizio) en önemli silahları.
Pasörleri Lucie Mühlsteinova Polonya da oynuyor.
Polonya ile birlikte gruptan çıkma şansları yüksek.


 ROMANYA
Team Manager: Cristian Zgabercea
Head Coach: Darko Zakoč
Assistant Coach: Constantin Alexe
Doctor: Adriana Jicman
Physiotherapist: Eugen Pascale
Statistician: Predrag Zucović
Bu kadronun son hali açıklanmadı.En önemli isimleri 36 yaşındaki tecrübeli pasör çaprazı Carmen Turlea oynayacak mı bilmiyorum.1990 doğumlu Genç pasör çaprazı Muresan,Bergamo'dan orta Nucu,Metal Galati'den tanıdığımız ama geçen sezon Volero Zürich' transfer olan Nijerya asıllı devşirme orta oyuncu Onjeyekwe tanıdığımız önemli isimler.

İsrail'i geçerek gruptan çıkmaya çalışacaklar.


POLONYA
Team Manager: Hubert Tomaszewski
                          Maciej Tietianiec
Head Coach: Alojzy Swiderek
Assistant Coach: Wieslaw Popik
Doctor: Krzysztof Rekawek
Physiotherapist: Szymon Kossakowski
                           Maciej Stefanski
Journalist: Marek Magiera
Statistician: Maciej Kosmol
                    Jakub Gluszak
Trainer: Christian Verona

Pasörler:
Milena Radecka,Joanna Wołosz
Pasör Çaprazları:
Katarzyna Skowrońska-Dolata,Katarzyna Konieczna,Anita Kwiatkowska
Orta Oyuncular:
Berenika Okuniewska,Agnieszka Bednarek-Kasza,Zuzanna Efimienko,Anna Podolec
Smaçörler:
Katarzyna Jaszewska,Klaudia Kaczorowska,Karolina Kosek
Liberolar:
Paulina Maj,Krystyna Strasz   



  Kısa zamanda 3.cü hoca ile yeni bir turnuvaya katılıyorlar.Bizim Kasia'nın belalısı Jerzy Matlak denilen çatlak heriften sonra gelen Antrenör ile World Grand Prix'ye katıldılar ama istenileni veremediler.Kasia oynamadı orada.Şimdi Swiderek ile Kasia tekrar kadroda.
Glinka,Anna Baranska Werblinska,Milena Rosner,Eleonora Dzikiewicz,Pasörler İsabella Belcik,K.Skorupa gibi isimler kadroda yok.
 Grand Prix'de başladıkları kadroda yeni isimlere yer vermeyi sürdürmüşler.Tanıdık isimlerin yanı sıra yeni gördüğümüz isimler de var.Performansları merak konusu.
 Kasia,Kosek,Okuniewska,Bednarek,Podolec dikkat çeken isimler.Pasör ve libero konusunda sıkıntı çekebilirler.
   Gruptan çıkarlar,çeyrek final ve sonrası soru işareti.


D GRUBU


İSPANYA
Team Manager: Ricardo Ramos
Head Coach: Gido Vermeulen
Assistant Coach: Juan Diego Garcia
Doctor: Montserrat Bellver
Physiotherapist: Esther Esteban
Journalist: Sergio Aguilera
Statistician: Cesar Hernandez

İspanya bayan voleybolunda dikkat çeken bir ülke değil.Tenerife sonrasında yeni takımları da oldu Şampiyonlar liginde izlediğimiz ama son dönemde başarıları yok.
 Açıkcası aklımda kalan bir isimleri yok.Ne yapabilecekleri merak konusu ama gruptan çıkma şansları sıfır.


BULGARİSTAN
Team Manager: Valentin Pomakov
Head Coach: Dragutin Baltic
Assistant Coach: Dimo Tonev
Doctor: Georgi Kasabov
Physiotherapist: Petar Karadzhov
Journalist: Sacho Iovkov
Bu kadronun son hali nedir açıklanmadı henüz.Zetova,Filipova ve Yaneva gibi isimler sanırım yok.Eva Yaneva'ya 2 yıl Milli takımdan men cezası verilmiş.Takımı gençleştiriyorlar.
Antrenör Dragan Nesiç'te ayrıldı.gs'ye geldi.Yerine Dragutin Baltiç geldi.
2009 Meksika Dünya Gençler Şampiyonasında 4.olan takımdan 1991 doğumlu 4 numara smaçörü Dobriana Rabadzhieva,1990 doğumlu pasör Tsvetelina Nikolova ,1990 doğumlu 4 numara smaçörü Bergamo'dan da tanıdığımız Elitsa  Vasileva ile 1991 doğumlu pasör çaprazı Emiliya Nikolova ümit veren isimler.
 Gruptan çıkarlar.Daha ilerisi ?

RUSYA
Team Manager: Andrey Makarov
Head Coach: Vladimir Kuzyutkin
Assistant Coach: Igor Kurnosov
Doctor: Pavel Klimovskiy
Physiotherapist: Nikolay Semenychev
Journalist: Vladimir Stetsko
Assistant Coach: Andrey Kozhin
Statistician: Fedor Kuzin
Trainer: Dmitry Sandul

Son Kadroları : 
Pasörler:Evgeniya Startseva,Vera Ulyakina
Pasör Çaprazları:Ekaterina Gamova,
Olga Fateeva

Smaçörler:Nataliya Goncharova,Lesya Makhno,Olga Bukreeva,Ksenia Bondar (Naumova)
Orta Oyuncular:Maria Borisenko (Borodakova),Maria Perepelkina (Duskryadchenko)
Yulia Morozova (Sedova),Yulia Merkulova
Liberolar:Victoria Kuzyakina,Ekaterina Kabeshova



 Son Dünya Şampiyonu ,Turnuvanın favorilerinden.Sokolova ,Kosheleva gibi önemli isimlerin yokluğu dezavantaj.
Ancak Gamova gibi tek başına bir takım,Goncharova gibi süper yıldız,yeni genç ve başarılı pasör Startseva,manşette zaman zaman sıkıntı yaşasa da Makhno,iyi ortalar Borodokova,Perepelkina,Merkulova,libero Kuzyakina ile çok güçlü bir takım.
 Goncharova'yı manşette sıkıştırıp,oyundan düşürmek,hücumda etkisiz hale getirmek rakiplerin en önemli taktiği olacaktır.

HOLLANDA

Team Manager: Lodewijk Severein
Head Coach: Avital Selinger
Assistant Coach: Cristian Van der Wei
Doctor: Mirjam Steunebrink
Journalist: Cilya van den Kooy
Physiotherapist: Kim van Wijk
Assistant Coach: Arnold van Ree
Therapist: Miriam van den Elshout


Pasörler:
Laura Dijkema,Kim Stalens
Pasör Çaprazı:
Manon Flier
Smaçörler:
Debby Stam-Pilon,Maret Grothues,Chaine Staelens,Alice Blom,Lonneke Sloetjes
Orta Oyuncular:
Ingrid Visser,Caroline Wensink,Robin de Kruijf,Francien Huurman
Liberolar:
Janneke Van Tienen,Myrthe Schoot

  Hollanda da bildiğimiz oyunculardan kurulu iyi bir takım.Manon Flier gibi çok önemli bir silaha sahipler.Manşette Debby Stam ve C.Staelens iyi isimler.Eğer ortalar ve libero sıkıntı yaratmazsa güzel maçlar ve başarılı sonuçlar alabilirler.Gruptan çıkarlar,Çeyrek finalde de şansları yüksek. 

FİKSTÜR VE YOL HARİTASI



* Grup maçları sonunda ilk sırayı elde eden takımlar doğrudan çeyrek finale yükselirken,sonuncu olan takımlar elenecek.Gruplarında 2.ve 3.sırayı alanlar ise kendi aralarında  play-off maçları oynayacak.Tek maç üzerinden oynanacak bu maçların ardından kazananlar Çeyrek finale yükselecek,kaybedenler evine dönecek.8 takım yarı finale yükselmek için mücadele edecek.


Play-Off 
A2 - C3 
C2 - A3 
B2 - D3 
D2 - B3 


Çeyrek Final 
F1 C1 - A2/C3 
F2A1 - C2/A3 
F3D1 - B2/D3 
F4B1 - D2/B3 


Yarı Final 
F1 - F3 
F2 - F4 


2 Ekim Pazar FİNAL Maçı 



-TÜRKİYE'NİN ALDIĞI DERECELER-
YIL SIRALAMA
1963 10
1967 12
1981 12
1989 11
1995 11
2003 2
2005 6
2007 10
2009 5



-SON 5 YILDA DERECEYE GİRENLER-
YIL ALTIN GÜMÜŞ BRONZ DÖRDÜNCÜ
2001 Rusya İtalya Bulgaristan Ukrayna
2003 Polonya Türkiye Almanya Hollanda
2005 Polonya İtalya Rusya Azerbaycan
2007 İtalya Sırbistan Rusya Polonya
2009 İtalya Hollanda Polonya Almanya


Etiketler