19 Eylül 2011 Pazartesi

Rixos Cup : Antalya B.B. - Fenerbahçe Ülker : 83-79 !!!




* Hazırlık maçı da olsa kaybetmek kötü.Kazanma alışkanlığı ne olursa olsun önemlidir.
* İyi bir hazırlık dönemi oldu.Ama süre alan oyuncular pek ümit vermedi.
* 3 maçtan sonra sadece Vidmar,Bogdanoviç,Erbil ve antrenman oyuncusu Drezga göze battı.
Vidmar da tamam bildiğimiz pota altı sertliği,yardımları,savunma,her türlü pis işleri yapacak ama bitiricilik ve serbest atışlar konusunda ne yazık ki bir gelişme yok :((
Bogdanoviç en sevindiren isimdi.''Kadife bilek'' bugün Spahija'nın son çeyrekte kenarda buz tutturduğu için  2 dakika kala girdiği oyunda Doping Pilsen üretimi gıcık Melih Mahmutoğlu'na attırdığı son üçlük ve son topta pota yerine benche verdiği pasla maçı ve kupayı kaybettirmiş olsa da önümüzde güzel günler,sevinçler gösterecektir bize.Spahija daha önce almalıydı,kupa kupadır,salona gelen taraftarlarımızı üzgün göndermek iyi bir şey değil.
Erbil'i özellikle bugün çok beğendim.Ki İ.Badem'in de dediği gibi Curtis'ten daha iyi oynadı,Spahija'da maçın sonunu onunla getirdiği.Özgüveni artmış.Özellikle ''transition game''(Geçiş hücumu) dediğimiz savunmadan hücuma çok hızlı geçişleri çok iyi yapıp,pozisyonlar hazırlaması çok iyi.
* Curtis Jerrels hakkında bir karar veremedim.''Asist kralı'' seçilmiş.Potaya gidişleri,penetre,deliciliği iyi.Şutu iyi değil diyorduk,bugün 2 üçlük soktu şükür dedik ,6/2 üçlük (% 33.3),5/2 ikilik (% 40),2/1.% 50 serbest atış ile oynamış 24.43 dakika da.Potaya bakmayan,şutu olmayan pg'ları pek sevmem aslında.
Bir yandan rakipteki sokak basketbolcusuna bakıyorum,onun kadar dominant değil,şu maçlarda sazı eline alması lazımdı.Spahija ne diyor bilemiyorum tabii.Diğer taraftan Ukiç'i dinlendirecek oyuncu zaten diyorum,fazla bir şey beklemek lazım mı ? Ne olursa olsun bu seviyede bir takımın formasını giyen oyuncu daha iyi olmalı diye düşünüyorum.Yanlış hatırlamıyorsam 1.maçta 8,dün 6,bugün 2 asist ile oynamış asist kralı seçilmiş.Bu yönünden faydalanacaksak belki iyi olabilir ama gene de rakibin şutunu riske edeceği kadar  potaya bakmamazlık yapmamalı,gelen ceza şutlarını sokmalı.Bakalım göreceğiz.
* Hakan Demirel cephesinde ''Yeni hiç bir şey yok''.Yazık ya.Erbil'i bile kesecek performansı yok.
Sadece ara sıra baskılı savunma yapmak için kullanılabilir.
* Kaya geçen sezona göre ''birazcık'' kıpırdamış.O kadar çalışmaya olsun o kadar.
* Mahalbasiç'ten de umut yok.Gene kiraya marş marş.
* Spahija Berkay'ı neden kullanmıyor bilemiyorum.Sakatlığı yoksa 2 tane antrenman oyuncusunu oynatıp,Berkay'ı oynatmamak ayıp.
* Drezga kumaşı iyi olan bir oyuncu.Bizim seviyede olmasa bile Antalya B.B.,Tofaş v.s. gibi takımlarda rahatlıkla göze batacak şekilde oynar.
* Antalya B.B.eksiksiz kadro ile oynadı.İyi de oynadılar.Serdar Apaydın'da takımını çok iyi yönetti.Yalnız bir şeyler ispat etmek ister gibi zaman zaman kenarda şov yapması iyi değildi.
* Maçları yayınlayan hiç izlemediğim yandaş kanal 24'e teşekkür etmek borcumuz.
* Son olarak,''Türk Hamamı'' şeklinde bu rezalet salon Antalya'ya yakışmıyor.Havalandırma,klima v.s neden hiç bir şey yapılmıyor da oyuncuların sakatlanmasına imkan yaratılıyor,seyircilere cehennem eziyeti yapılıyor çok ilginç.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler