2 Temmuz 2011 Cumartesi

''Peri Masalı'' FİNALDEYİZ : 62-68 !!!!!!!!!!!!!!!!!

Polonya’da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Kadın Takım’ımız, yarı finalde Fransa ile karşılaştı. Normal süresi 60-60 berabere biten mücadelede Millilerimiz, uzatma periyodunda potasında 2 sayıya izin vererek 62-68 galip ayrıldı ve finalde Rusya’nın rakibi oldu. Potanın Perileri 3 Temmuz Pazar günü TSİ 21.30’da şampiyonluk için Rusya ile karşılaşacak.

Muhteşem zaferin özet görüntüleri için tıklayınız

Maça Millilerimiz, Nevriye Yılmaz ve Nevin Nevlin’in, Fransa ise Florence Lepron’un basketleri ile başladı. Ribaundlarda ilk dakikalarda etkili gözüken rakibi karşısında 5. dakikayı A Milli Kadın Takımımız, 7-8 önde geçti. İkili oyunlarla kolay sayılar bulan Ay Yıldızlılar, Birsel Vardarlı-Nevin Nevlin ikilisinin basketleri sonrasında yakaladığı 12-0’lık seri ile farkı 7’ye çıkarttı (7-14). Endene Miyem ile suskunluğunu bozan Fransa, Emilie Gomis ve Edwige Lawson ile 3 sayılık basketler buldu. İlk periyodu Ay Yıldızlılar, Tuğba Palazoğlu’nun basketi ile 15-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Birsel Vardarlı ve Nevin Nevlin’in hücumdaki etkili oyununa Işıl Alben de 3 sayı çizgisinin gerisinden katkı verince 14. dakika 22-27 üstünlüğümüz ile geçildi. Etkili savunmasının yanı sıra hücumda boyalı alanı iyi kullanarak rakibinin direncini kıran Ay Yıldızlılar, Işıl Alben’in 3 sayılık basketi ile farkı 10 sayıya çıkarttı (26-36). Fransa arka arkaya buluğdu sayılarla soyunma odasına farkı eriterek girmek isterken, Birsel Vardarlı’nın basketine engel olamadı ve Millilerimiz, ilk yarılı 31-38 önde kapattı.

Üçüncü periyoda Fransa, Celine Dumerc- Jennifer Digbeu ikilisinin sayıları ile başladı. Serbest atışlardan Nevin Nevlin ile ikinci yarının ilk sayılarına ulaşan A Milli Kadın Takımımız, Emilie Gomis’in 3 sayılık basketine engel olmadı ve Fransa farkı 2 sayıya indirdi (38-40). Nevriye Yılmaz’ın da devreye girmesiyle Ay Yıldızlılar, rakibinin skorda dengeyi kurma çabalarını sonuçsuz bıraktı. Şaziye İvegin’in bulduğu 3 sayılık basket ile Millilerimiz farkı tekrar 9 sayıya çıkartırken, son periyoda da 42-49 önde girdi.

Final periyoduna Edwige Lawson’in içerden ve dışarıdan bulduğu basketlerle başlayan Fransa, 3 dakika boyunca potasında sayıya izin vermedi. Nevin Nevlin ile suskunluğunu bozan Potanın Perileri, son 5 dakikaya 48-51 önde girdi. Serbest atışlardan skor bularak farkı 1 sayıya indiren rakibi karşısında Nevriye Yılmaz ile skor avantajını elinde tutmayı başaran Millilerimiz, Emilie Gomis’in sayılarına engel olamadı ve son 3 dakikaya Fransa 1 sayılık üstünlükle girdi (54-53). Nevriye Yılmaz- Birsel Vardarlı ikilisinin sayılarına 3 sayılık basketlerle yanıt veren Fransa, Birsel Vardarlı’yı durdurmakta zorlandı. Son 30 saniyeye 60-60’lık eşitlikle girilirken, son hücumda Ay Yıldızlılar, faul ile durduruldu. Birsel Vardarlı serbest atışlardan sayı üretemeyince maçın normal süresi bu sonuçla tamamlandı.

Uzatma periyodunda iki takım da hücumda zorlanırken, Işıl Alben’in 3 sayılık basketi ile Millilerimiz, 44. dakikada 62-64 ile 2 sayılık avantajı elde etti. Fransa’nın üst üste hücumlardan boş dönmesinin ardından Nevin Nevlin ile bir basket daha bulan Ay Yıldızlılar, Nevriye Yılmaz’ın sayıları ile maçtan 62-68 galip ayrıldı.

FRANSA(62): Isabelle Yacoubou-Dehoui 4 (2 ribaund), Endene Miyem 4 (5 ribaund), Clemanca Beikes (4 ribaund, 1 asist), Sandrine Gruda 4 (8 ribaund, 2 asist), Edwige Lawson 12 (4 ribaund, 4 asist), Celine Dumerc 4 (5 ribaund, 4 asist), Jennifer Digbeu 6 (1 ribaund, asist), Emilie Gomis 24 (9 ribaund), Florence Lepron 4 (3 ribaund),

TÜRKİYE (68): Tuğba Palazoğlu 2 (3 ribaund, 4 asist), Seda Erdoğan, Birsel Vardarlı 14 (3 ribaund, 5 asist), Nevin Nevlin 23 (8 ribaund), Işıl Alben 9 (5 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 17 (11 ribaund, 3 asist), Şaziye İvegin 3 (4 ribaund, 3 asist), Bahar Çağlar

1.PERİYOT: 15-16
2.PERİYOT: 16-22
3.PERİYOT: 11-11
4.PERİYOT: 18-11
UZATMA: 2-8

 


Pota’nın Perileri’nin yarı finaldeki zaferine tam sayfa ayıran Habertürk Gazetesi “Altın Kızlar” manşetini atarken, Sabah Gazetesi “Finaldeyiz” başlığını kullandı. Akşam Gazetesi de Fransa galibiyetini okurlarına “Avrupa’nın Perileri” manşetiyle duyurdu. Posta Gazetesi’nde “Türkiye'nin Gururu Periler” başlığı yer alırken, Cumhuriyet, “Periler Tarih Yazdı”, Radikal ise “Bu ‘Peri’ Masalı Hiç Bitmesin” ifadelerine yer verdi. Türkiye Gazetesi de dikkat çekici “Perişan Ettik” başlığını kullandı. Güneş Gazetesi ise "Harika Periler" manşetiyle çıktı.
nnnbb
  NE DEDİLER ?

Turgay Demirel “Oyuncularımız kazanmayı o kadar çok istiyorlardı ki tüm enerjilerini sahaya koydular. Mükemmel bir gayretle gerçekten olağanüstü bir iş başardılar. Hatta maçın bitimine 7 saniye kala kaçan serbest atışlar olmasa belki uzatmaya da gidilmeyecekti. Fakat ben uzatmaya da kalsa kazanacağımıza inanıyordum, çünkü bu kadar büyük bir mücadele sonunda kaybetmek çok trajik olurdu''

A Milli Bayan Takım Sorumlusu Jülide Sonat, “Çok uzun süren bir zaman diliminde bu işe inanarak hazırlandık. Bu jenerasyon zaten bu başarıyı hedeflemişti. Bize inanlara ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm ülkenin desteğini turnuva boyunca arkamızda hissettik. Federasyonumuz bize her zaman büyük destek verdi. İddialı konuşuyorum daha işimiz bitmedi. İnşallah altın madalyayı alıp ülkemize döneceğiz. Turnuvaya iyi başlamadık ama zorlu bir gruptan çıktık. Öyle ki bu gruptaki 3 takım sizin de gördüğünüz gibi madalya şansı elde etti. Biz artık buraları oynamayı da öğrendik. Pazar günü altın madalyayı alıp, direk olimpiyatlara gitmeyi istiyoruz. Ülkemizde düzenlenecek 2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde bu başarıları elde etmek çok güzel. Türkiye’de kadın basketboluna emek veren herkesin bu başarıda emeği var ve hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu bu maçla ilgili olarak yaptığı açıklamada akıllı oynadıklarını belirtirken, “Bu akşam çok özel bir takıma, bir şampiyona karşı oynadık. Özellikle uzatma periyodunda savunma düzenimizde birçok değişiklikler yaptık ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Tüm oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, fedakarlıkta bulundular ve dün olduğu gibi bugün de savaştılar. Akıllı oynadılar. Çok mutluyum. Tarihimizde ilk kez final oynayacağız. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Şampiyona öncesinde hedeflerine inanarak ulaşacaklarını bildiklerini de sözlerine ekleyen Yıldızoğlu, "Gerçekten hissederek, inanarak çalışarak bu hedeflere ulaşabileceğimize inanıyorduk. Bu duruma gelmeyi bu inanmışlığın bir sonucu olarak görüyorum. Bugün de geri adım atmadık yarın da geri adım atmayacağız. Sonuç ne olursa olsun biz bir kere sonuca odaklandık. Tamamı ile odaklandığımız şeyi Türk kadın basketbolunun yerinin nerede olduğunu önce kendimizin hissetmesi sonra da etrafımıza hissettirebilmek olarak gördük. Arkamızdan gelecek kuşaklara da iyi bir yer bırakmak istedik dolayısı ile biz bütün mücadelemizi bunun için yapıyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Sonuç bizim için önemli değil. Biz bizi seyredenleri, bize inananları gururlandırmayı ve Türk kadın basketbolunun geldiği noktayı kendi oyuncularımız ile göstermek istiyoruz. İnşallah pazar günü de bunu en iyi şekilde yapabileceğimize inanıyorum. Hiçbir eksiğimiz yok, yorgunluk, sakatlık gibi. Çünkü bunları aşabildiğimiz zaman başarılı olabileceğimize inanıyoruz"

A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, “Oyuncularımızı yetiştiren ailelere ve antrenörlere teşekkür ediyorum. Burada Türkiye Basketbol Federasyonu ve kulüpler bazında büyük bir emek var. Kadın basketbolunun geldiği nokta açısından da çok önemli bir yer elde ettik”

Mücadeleyi 2 sayı- 3 ribaund- 4 asist ile tamamlayan Tuğba Palazoğlu, “Gerçekten de çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Ülkemizin bizim arkamızda olduğunu biliyoruz. Onların desteği için teşekkür ediyoruz. Destekleri ve dualarıyla buraya geldik. Şimdi Rusya ile karşılaşacağız. Rakibimiz çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekip. Onlar da bizim gibi turnuvaya kötü başladılar. Ancak biz Pazar günü oynayacağımız karşılaşmada onlara ne kadar iyi olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

Fransa karşısında alınan galibiyetin muhteşem bir zafer olduğunu söyleyen Yasemin Horasan ise “Tek kelimeyle muhteşem bir iş çıkarttık. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu takımla gurur duyuyorum. Gerçekten bu başarıyı hak ettik. Şimdi Rusya ile oynayacağımız final maçını düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Gülşah Akkaya da inanılmaz bir galibiyet elde ettiklerini söylerken, “Türk basketbolu için bu galibiyetin ne anlama geldiğini biliyorum. Gerçekten de bu muhteşem bir zafer” açıklamasında bulundu.

 FRANSIZLAR NE DEDİ ?
A Milli Kadın Takım’ımızın 68-62’lik skorla geçip 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldiği Fransa’da antrenör ve oyuncular, zorlu mücadeleyi değerlendirdi.

Son şampiyon Fransa’nın başantrenörü Peter Vincent maçtan sonra, “Daha akıllı oynamalıydık. Maçın sonlarında aşırı agresiftik. Bazı şutları savunmak imkansızdır ama çok fazla hata yapıp onları serbest atış çizgisine yolladık” şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Edwige Lawson
ise, “Türkiye’yi tebrik ediyorum. Çok iyi bir oyun çıkardılar. Uzatmada önemli fırsatlar yakaladık ama bunları değerlendiremedik” dedi.

Oyunculardan Enden Miyem de kendileri için bunun çok zor bir durum olduğunu ifade ederek şu sözleri kullandı: “Finale çıkmak için tamamen konsantre olmuştuk ama maçı uzatmaya taşımamıza rağmen başaramadık. Sonucu küçük detaylar belirlese de kazanacaklarından hiç şüpheleri yoktu. Şimdi bronz madalya için oynayacağız.”

Kaynak: L’Equipe
Kaynak: L’Equipe

*********************************
İNANCIN ZAFERİ & BU İŞ YÜREK İŞİ
* Tebrikler Periler,tebrikler teknik heyet ve seyirciler,tüm emeği geçenler.
* Evet bir kez daha tarihe tanıklık ettik.Bayan basketbol tarihimizde ilk kez finale çıktık.
* Bu başarı belki de herkese sürpriz geliyor,hatta maçı anlatan yumuşak sesinden nefret ettiğim İsmail Şenol'ın habire abartarak çok büyük sürpriz yapıyoruz diye devamlı gereksiz cümleleri oldu ama gerçek öyle değil tabii.
* Sevmesekte hakkını teslim etmek lazım Turgay Demirel'in büyük destekleri oldu.2000 yılından bu yana büyük bir ivme gösterdi Türk Bayan Basketbolu.2000 Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonasında 4.olan 1980 doğumlu jenerasyondan Nevriye,Şaziye,Esmeral,Tuba ve Yasemin ile başlayan kadro oluşumu Birsel,Bahar,Işıl ,Newlin'in devşirilmesi ve diğerleri ile buraya kadar geldi.Bugünkü kadroda Esmeral, Kübra Siyahdemir,Gülşah Gümüşay,Bahar Yapar gibi isimler de yok daha.
* Dediğimiz gibi en az 10 yıllık bir çalışmanın sonucu geldik buralara.Ki devam edecek çünkü Turgay Demirel federasyonu 2014 Dünya Şampiyonasını da Türkiye'ye aldı.
* İnşaallah Şampiyon olacağız ve 2012 Olimpiyatlarına direk gideceğiz.Aksine düşünmek bile istemiyoruz ama olmazsa da Avrupa 2.liği ve Olimpiyat Elemeleri oynama hakkı da büyük başarıdır.
* Turnuvaya zor bir grupta kötü başlamamıza rağmen ''göç yolda düzülür'' hesabı giderek toparlandık ve iyiye gittik.Dar rotasyonla oynamamızın getirdiği yorgunlukları ortaya yürek ve azim koyarak aştık.
Gerçekten de bu iş yürek işi.İnancın zaferi.
* Karadağ gibi fizik üstünlüğü olan bir takımı savaşarak safdışı bıraktıktan sonra hiç dinlenmeden bu kez aynı şekilde fizikli ve bu kez atletik ,aynı zamandan daha geniş rotasyonla oynayan  Fransızlara karşı işimiz hiç kolay değildi.Ancak kızlar gene savaşarak hem de 40 değil 45 dakika olağanüstü çaba ile zafere ulaştılar.Bakın Endene Miyem zaten ne güzel özetlemiş olayı ; ''Sonucu küçük detaylar belirlese de kazanacaklarından hiç şüpheleri yoktu''
* ''Zafer İnananların'' demişler,''Allah çalışana yardım eder'' aynı şekilde.İşte son çeyrekte Birsel'in son saniyede savurduğu çengel üçlük atışın ve turnikenin girmesi - 2 serbest atışı kaçırsa da - ilahi adaletin belirtileriydi belki de.
* Maça Fransızlar klasik penetrelerle başladı.Şaziye savunmada aksadı bu anlarda.Dün zaten yorgunluğu çok  açık belli oluyordu.7-2'de sanırım mola aldık ve CY önlemi aldı,sonrasında müthiş bir seri ile 14-7 öne geçtik ve hep öyle götürdük.Son çeyrekte Fransa'nın son gayreti ve onların da beklenmedik üçlükleri ile maç ortaya geldi.Birsel son çeyrekteki müthiş gayreti - faul problemine rağmen - şansının da yardımı ile attığı üçlük ve turnike ile maçı kazanacak duruma getirdi ama 7 saniye kala kaçırdığı 2 serbest atışla kaçınılmaz trajedi gene mi ? dedirtti fakat uzatmada da tempomuz iyiydi.Ne yalan söyleyeyim uzatmaya gidince ümidim azalmıştı.Çünkü geriden gelen her zaman avantajlıdır,biz de yorgunluk had safhaya ulaşmıştı,Birsel 4 faulle oynuyordu,Fransızlar moralli ve daha geniş rotasyonla oynuyordu.Ama son Şampiyon olmalarına rağmen çok basit hatalar yaptılar ve bizim savunmamızı aşamadılar.
* Ceyhun Yıldızoğlu'nu eleştirdik zaman zaman ama hakkını da verelim.Bir kere savunmayı çok iyi oturttu.Savunma çeşitlemeleri ve yardım savunması çok yerindeydi.Ayrıca Newlin'i şaha kaldırması çok önemliydi.Nevriye - Newlin 2 uzun sistemi fizikli,sert Karadağ ve Fransızlar karşısında iyi tuttu.Newlin ikili oyunlarda çok etkili oldu.Ayrıca tempoyu arttırmak için 3 kısa Birsel,Işıl,Tuba 'yı kulanması da artılarıydı.
*Turnuva boyunca sezonu az oynama fırsatı bularak iyi geçirmemiş Newlin ve Şaziye'den ne üst düzey verim alması çok iyi işti.
* Tartışmasız maçın MVP'si Newlin'di.43 dk.da 23s.8r.14/10 % 71.4 gibi çok yüksek ikilik yüzdesi ile oynadı.
* Işıl Alben'de çaldığı kritik top ve 2 dk.kala attığı 3'lük ile Newlin,Birsel ve Nevriye'den sonra maçın kaderini etkileyen isim oldu.İşte böyle işini yapsın ,abuk subuk rakip takım taraftarlarını tahrik edecek gerksiz işlerden kaçınsın biz de alkışlayalım.Zorla kimseye antipati duymuyoruz ki.
* Son olarak finale Rusya maçına gelince ; 
1 gün aranın olması çok iyi oldu.İyice dinleneceğiz.Grupta iyi konsantre  olamadığımız maçı 15 sayı ile kaybetmiştik ama bu ölçü değil.Kazanma şansımız yüksek favori onlar olsa da.Hedeflerimize ulaştık,bu saatten sonra kaybedecek hiç bir şeyimiz yok,aksine kazanacak çok şeyimiz var.Stresli olan biz değil onlar olacak.Biz rahat çıkacağız maça ve buraya kadar yaptıklarımızı yapmamız yeter.Yani kapasitelerinin en üstünü verecekler,yaptıkları gibi.

* BAŞARILAR PERİLER.GAZANIZ MÜBAREK OLSUN !!!!!!!!!!!

1 Temmuz 2011 Cuma

Potanın Perileri Tarih Yazdı : Yarı Finaldeyiz.44-56 !!!



Polonya’da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Kadın Takım’ımız, çeyrek finalde Karadağ ile karşılaştı. Mücadeleden Millilerimiz, 44-56 galip ayrılarak yarı final vizesini aldı ve tarihi bir başarıya imza attı. Potanın Perileri yarı finalde bu akşam oynanacak Litvanya-Fransa maçının galibi ile eşleşecek. Yarı final mücadelesi yarın TSİ 21.30'da oynanacak.


Maça Millilerimiz, 3 sayı çizgisinin gerisinden Birsel Vardarlı’nın ve pota altından da Nevriye Yılmaz’ın bulduğu basketlerle başlarken, Karadağ ise Anna De Forge- Iva Perovanovic ikilisi ile skor üretti. İlk 5 dakikalık bölümü 8-5 rakip takım önde geçti. Top kayıpları yaptığımız oyunun bu bölümünde Karadağ, yakın mesafe şutları ile etkili oldu. Şaziye İvegin ve Birsel Vardarlı’nın 3 sayılık basketleri ile suskunluğunu bozan Ay Yıldızlılar, Iva Perovanovic’i durdurmakta zorlanınca ilk periyodu 16-11 geride tamamladı.

İkinci periyoda Nevin Nevlin ve Birsel Vardarlı’nın basketleri ile 7-2’lik bir seri yakalayarak hızlı başlayan A Milli Kadın Takımımız, 12. dakikanın içinde skorda dengeyi kurdu (18-18). Seriyi pota altından bulduğu basket ile bozan Karadağ, Jelena Skerovic ve Ana Turcinovic ile skor bulurken, 25-21’lik üstünlüğü yakaladı. Tuğba Palazoğlu-Şaziye İvegin ikilisinin 3 sayılık basketleri ile farkın açılmasına izin vermeyen Kırmızı Beyazlılar, soyunma odasına 3 sayı farkla 27-24 geride gitti.

Üçüncü periyoda iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek başladı. İkinci yarının ilk sayılarına serbest atışlardan Jelena Dublievic ile ulaşan Karadağ karşısında Tuğba Palazoğlu’nun3 sayılık basketi ile Millilerimiz maçta ilk kez 24. dakikada öne geçti (29-30). Karşılıklı basketlerin ardından Nevin Nevlin ile etkili olan Ay Yıldızlılar, Nevriye Yılmaz’ın skora katık vermesiyle 29. dakikaya 33-38 önde girdi. Işıl Alben’in serbest atıştan kazandırdığı 1 sayının ardından Şaziye İvegin’in hızlı hücum sonunda bulduğu sayı ile Millilerimiz son periyoda 33-41 önde girdi.

Maçın final periyoduna 3 sayılık bir basket ile başlayan Karadağ, Jelena Dublievic ile skor bulurken, A Milli Kadın Takımımız ise Nevriye Yılmaz, Nevin Nevlin ve Şaziye İvegin ile sayılar üretti. Farkı 35. dakikada 12 sayıya çıkartan Ay Yıldızlılar, skoru da 36-48’e taşıdı. İlk 3 periyotta yaptığı iyi savunmayı sürdüren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen Millilerimiz, üstünlüğünü koruyarak maçtan 44-56 galip ayrıldı.

KARADAĞ (44):Jelena Skerovic 6 (4 ribaund, 5 asist), Anna De Forge 6 (8 ribaund, 2 asist), Jelena Dublievic 6 (5 ribaund, 1 asist), Milka Bjelica 2, Iva Perovanovic 9 (12 ribaund, 3 asist), Ana Turcinovic 10 (6 ribaund), Natasa Popovic (1 ribaund),

TÜRKİYE (56): Tuğba Palazoğlu 6 (2 ribaund-1 asist), Seda Erdoğan (1 asist), Birsel Vardarlı 13 (4 ribaund, 5 asist), Nevin Nevlin 11 (7 ribaund-2 asist), Gülşah Akkaya, Işıl Alben 1 (5 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 9 (9 ribaund, 3 asist), Yasemin Horasan, Şaziye İvegin 14 (3 ribaund, 1 asist), Bahar Çağar 2

1.PERİYOT: 16-11
2.PERİYOT: 11-13
3.PERİYOT: 6-17
4.PERİYOT: 11-15
 







Yarı Finalistler ; 


******************

*Tebrikler Potanın Perileri ve teknik heyete.
* Aslında kötü başladılar turnuvaya.Kötü basketbol oynuyorlardı.Tabii bunda Litvanya,Rusya,Çek Cumhuriyeti gibi  bayan basketbolunda önemli yeri olan takımlarla karşılaşmamızın da rolü vardı.
O yüzden CY'nu çok eleştirdik. Dün de aslında büyük pay oyuncularındı.
Olağanüstü mücadele ettiler.Bravo.
* İlk 5'e girme hedefi ile geldik turnuvaya.Şu an için bunu başardık.Tarihimizde ilk kez Yarı finale yükseldik.Aynı zamanda 2012 Olimpiyat Elemeleri oynama hakkını kazandık.
* Eleme gruplarında aynı gruptaydık Karadağ ile.Deplasmanda Birsel ve Bahar Çağlar'ın yokluğunda 70-52 kaybetmiştik.Ülkemizdeki maçı ise 72-65 kazanarak gruptan lider çıkmıştık.
Yani bu turnuvada Karadağ buraya kadar yenilgisiz gelse de onları iyi tanıyorduk.Fizik üstünlükleri olan ,sert basketbol oynayan ,Jelena Dubljeviç,İva Peravonoviç'in sürüklediği bir takımdı.

* İlk yarıda onların temposuna boyun eğdik.Ribaunt ve ikinci toplarda çok sıkıntı yaşadık.Savunmada gayretliydik ama hücumda sadece üçlüklerle ayakta kaldık.Sanırım 17/3 gibi bir ikilik yüzdemiz var ilk yarıda.Buna rağmen 27-24 gibi kopmadan devreye girmemiz iyiydi.Maçın sonuna kadar başa baş gitmeliydik.
* İkinci devre savunmadaki agresifliğimizi devam ettirmeli,hücumda ise Nevriye'yi de devreye sokarak çeşitlilik sağlamalıydık.Nitekim de bunu başardık.Nevriye ilk yarı sadece 2 sayı atarken,ikinci devre çok iyi oynayarak maçı 9s.9r.3a.ile tamamladı.
* 3.çeyrekte harika oynadık.Karadağ sadece 6 sayı atabildi.Muhteşem savunma yaptık,aynı sertliğe karşılık verdik ve kendi oyunumuzu kabul ettirdik.3.çeyrek skoru 33-41 idi.17-6'lık bir serimiz vardı bu çeyrekte.
* Son çeyrekte momentumu iyice elimize geçirdik.Karadağ abondone oldu.Şaziye'nin üçlüğü ile farkın 15'e çıkması noktayı koymamızı sağladı.
*Esmeral,Gülşah Gümüşay,Kübra Siyahdemir gibi oyuncuların yokluğunda Şaziye adeta yeniden doğdu.Eski bildiğimiz ''Üçlük canavarı'' Şaziye geri geldi.İyi ki geri geldi,zira Esmeral'in de yokluğunda '' 3 Silahşörler''den sadece Birsel ve Nevriye yetmezdi.
* Birsel demişken,ne demeki ki.Rüya gibi oynuyor.Bırakın Avrupa'yı WNBA'de bile yok Birsel gibi guard.Nazar değmesin Birsel'imize.
* Şaziye yeniden doğdu dedik,Newlin'i de es geçmeyelim.Ratgeber ne yazık ki yeterli şans vermedi kendisine.Matoviç ve Nevriye yorgunluktan geberirken bile şans vermedi.Ceyhun Yıldızoğlu'nu burada kutlamak lazım.Nevriye'nin yanına Newlin'i sürerek dün maçın kazanılmasında önemli faktör sağladı.
* CY zaman zaman Birsel,Işıl,Tuba'yı beraber oynatarak oyunu hızlandırmak istedi,başardı da.
Oynayan tüm oyuncular elinden gelenin en iyisini verdi.Sadece Bahar Çağlar'ı beğenmedim.Diğer maçlarda da kötüydü.Hala formsuz.
* Yarı finalde bu akşam rakip Fransa.Keşke 1 gün ara olsaydı.Onlarda dün akşam oynadılar ama biz Karadağ gibi çok sert ve uzun bir takımla zor bir maç oynadık.                                                       
 
Fransa’da skor yükü genel anlamda 5 oyuncu arasında paylaşılırken, takımın en skorer oyuncusu maç başına 13 sayı ile mücadele eden Sandrine Gruda. Gruda’yı 9.7 sayılık ortalaması ile Emilie Gomis takip ediyor. Endene Miyem ise 9.3’lük ortalaması ile bu ikilinin ardından geliyor.
Takımın en skorer oyuncusu olan Sandrine Gruda, pota altının da en etkili oyuncusu olarak göze çarparken, 6 ribaundluk ortalama ile oynuyor. Celine Dumarc ise 3.6 asistlik ortalaması ile sayı yollarının en etkili ismi.

İki takımın istatistiki verileri incelendiğinde ise birbirlerine yakın verilere sahip olduğu görülüyor. Millilerimiz geride kalan 8 maç sonunda maç başına ortalama 62.1 sayı üretirken, Fransa ise 68.1 sayı üretti. 2 sayılık atışlarda Potanın Perileri %41.9 3 sayılık atışlarda 33.9 ve serbest atışlarda da %68.2'lik bir ortalama ile mücadele ederken Fransa ise 2 sayılık atışlarda %47.1, 3 sayılık atışlarda %29.6 ve serbest atışlarda da %72.3’lük oranlarla mücadele etti. Millilerimiz maç başına 34 ribaund alırken, Fransa ise 39.9 ribaund aldı. Ortalama 13.7 asist ile oynayan millilerimiz, 14.6 top kaybı ve 9.4 de top çalma istatistikleri ile mücadele ediyor. Fransa ise maç başına 15.6 asist ile oynarken, 15.9 top kaybı ve 8.3 de top çalma istatistiklerine ulaştı.

Millilerimiz, Fransa ile bir Avrupa Şampiyonası’nda en son 2009 yılında karşı karşıya gelirken, bu mücadeleden Fransa 55-43’lük skorla galip ayrılmıştı.
Sandrine Gruda ve Miyem'i iyi durdurmalıyız.Bir bizde kısa bir dönem oynayan Emilie Gomis de hızlı oyunda dikkat çekiyor.
 Sürklase ettiğimiz Karadağ bunları yendiyse biz neden yenmeyelim ?
 
HAYDİ POTANIN PERİLERİ YÜRÜYÜN FİNALEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!
BAŞARILAR !!!!!!!!!!!! 

26 Haziran 2011 Pazar

2010-2011 Sezonu Fenerbahçe Futbol Takımının Şampiyonluk Öyküsü (Arşivlik)


2010-2011 SPOR TOTO SÜPERLİG ŞAMPİYONU  FENERBAHÇE


TAKIM BİLGİLERİ


 KUPALAR



 TRANSFER RAPORU

FENERBAHÇE 2010-2011 TAKIM KADROSU



FENERBAHÇE'NİN BU SEZONKİ TÜM MAÇ SONUÇLARI



SEZONUN MAÇLARI


1.HAFTA 
Fenerbahçe - Antalyaspor 4-0

1.Gol Semih Dk.6 (Asist : Alex)

6' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex ceza sahası içine arapasını verdi, Semih topla buluştu kaleciyle karşı kaşrıya şutunu vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.



2.Gol Semih Dk.13 (Asist : Mehmet Topuz)


13' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih ile 2. golü buldu.Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, Semih bekletmeden şutunu vurdu ve top ağlarla buluştu.


3.Gol  Alex Dk.24 (Asist : Semih)


24' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 3-0 yapıyor.Santos sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı, Semih Alex'e topu indirdi ve Alex penaltı noktası üzerinde bekletmeden şutunu vurarak topu ağlarla buluşturdu.


4.Gol Gökhan Gönül Dk.28 (Asist : Mehmet Topuz)

28' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Gökhan Gönül'ün attığı gol ile durumu 4-0 yapıyor.Gökhan Gönül sağ kanattan topla ceza sahası içine girdi, kaleye doğru ortasını yaptı ve top kaleci Polat'ın üzerinden ağlarla buluştu.


* Geçen yıldan kalma cezamız nedeniyle seyircisiz oynadığımız maçta ilk yarım saatte 4-0'ı bulmamıza rağmen ikinci yarı fırsatları değerlendiremedik ve daha farklı bir galibiyeti kaçırdık.
Maçın yıldızları : 2 gol 1 asist yapan Semih ile 1 asist 1 gol atan Alex ve 2 asist yapan Mehmet Topuz'du.


2.HAFTA
Trabzonspor - Fenerbahçe 3-2

1.Gol Lugano Dk.28 (Asist : Semih)
28' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı gol ile durumu 2-1 yapıyor.Semih sağ korner çizgisi yanından ceza sahası içine ortasını yaptı ve Lugano penaltı noktası üzerinden kafayı vurarak topu ağlara gönderdi.

2.Gol  Mehmet Topuz Dk.41 (Asist : Stoch)
41' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Mehmet Topuz'un attığı gol ile durumu 3-2 yapıyor.Stoch sol kanattan sağ kanata doğru uzun oynadı, Mehmet Topuz sağ kanatta topla buluştu ceza sahası içine girer girmez yerden sert vurdu ve top kaleci Onur'un altından ağlarla buluştu.

Çok şanssız bir maçtı.Aykut Kocaman Alex ile güç gösterisine girdiği için yedek bırakmış,kalede Volkan'ın sakatlığı nedeniyle ilk kez Mert Günok görev almıştı.Kaderin cilvesi ki Mert Günok 70.dakikada Colman'ın kullandığı penaltıyı kornere çelerek sezon sonunda ikili averajda - genel averajda da üstünüz - 1 gol fark yaratıyordu lehimize.14 ve 15.dakikalarda yediğimiz 2 şok golle maça adeta 2-0 yenik başlamamıza rağmen devamında maçı kazanabilecek duruma bile getirdik ama olmadı.Semih'in sakatlanması ile38.dakikada oyuna giren Stoch fark yaratıyordu.Yaptığı asistle 41.dakikada Mehmet Topuz'un attığı golle 3-2'ye getirdik,ikinci yarı beraberlik ve öne geçme fırsatlarını ise maalesef harcadık.Lugano'nun 2-1 yapan golünden hemen sonra 3.golü yememiz ise gerçekten büyük talihsizlikti.Alex'i Aykut Kocaman 73.cü dakikada Christian'ın yerine aldı ama biliyoruz ki moralsiz Alex o dakikadan sonra bir şey yapamazdı.

Mert Günok’un kurtardığı bu penaltı sonradan ligin kaderini etkileyen anlardan biri oldu.



3.HAFTA
Fenerbahçe - Manisaspor  4-2



1.Gol Alex Dk.17 (Asist : Okan Alkan)

17' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Okan Alkan sağ korner çizgisi yanından ceza sahası içine ortasını yaptı, kaleci İlker çıkarak topu almak isterken elinden kaçırınca önünde bekleyen Alex dokunarak topu boş ağlara gönderdi.

2.Gol Lugano Dk.62 (Asist : Alex)


62' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Alex sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Lugano ön direkte yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.


3.Gol : Niang Dk.69 (Asist : Okan)
69' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.Okan sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı Niang yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

4.Gol : Niang Dk.74 (Asist : Caner)
74' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 4-1 yapıyor.Caner orta alandan ceza sahası içine doğru arapasını verdi, Niang topla buluştu hızla ceza sahası içine girdi sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya plase vuruşunu yaptı ve top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Gene seyircisiz oynadığımız maçtı.Maçla ilgili en dikkat çekici 2 not ; yeni golcümüz Mamadou Niang'ın 2 golle Merhaba demesi ve Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle ilk resmi maçına çıkan Sağ bek Okan Alkan'ın güzel oyununu 2 asist ile süslemesiydi.

Maçın skoru 4-2 ama zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadık.Maç 1-1 iken İsaac 2 net gol kaçırdı,atsa 1-3 geriye düşebilirdik.Atamayınca 62'de Lugano ''Altın kafa'' ile 2-1 yaptı.
Gol pozisyonlarında 8-6 yazması zaten durumu gösteriyor.6 pozisyon verdik.Kalede gene Mert Günok vardı.


4.HAFTA
Kayserispor - Fenerbahçe 2-0



Tek kelime ile ''Sezonun en kötü maçı''nı oynadık.Tek gol pozisyonuna giremeden maçı bitirdik.            
  Gol pozisyonu : 6-0 Bu herşeyi özetliyor zaten.Aykut Kocaman'ın bariz hatalarının olduğu maçtı.Kadroya Stoper almadan gitmiştik.(Bilica yoktu),Yobo'da 58.dakikada sakatlanıp çıkınca stopersiz kaldık yerine giren  Selçuk stopere geçti.Ondan sonra golleri yedik zaten.Ayrıca Alex'i ikinci devreye çıkarmaması da yenilgide etkendi.İkinci yarıya Alex-Dia değişikliği ile başladı.''Futbol hata kabul etmez'' lafı gerçek oldu bir kez daha.Okan Alkan bu maçta da oynarken,Volkan kaleyi Mert'den devraldı.


5.HAFTA 
Fenerbahçe - Beşiktaş  1-1



Gol Dk.25 Niang (Asist : Mehmet Topuz)
25' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Santos sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, kaleci Hakan boşa çıktı arka direkte Mehmet Topuz kafayı vurdu ve top üst direkten geri geldi sonrasında dönen topa Niang altıpas içinde sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

İlk yarıda çok iyi futbol oynayıp,golü de bulmamıza rağmen çok fazla gol kaçırdık ve galibiyeti elimizle teptik. Özellikle Niang ve Dia çok net golleri kaçırdılar.Son dakikalarda yediğimiz penaltı golü ile beraberlikle yetindik.

6.HAFTA
Kasımpaşa  - Fenerbahçe 2-6


1.Gol Dk.14 Alex Penaltı.(Asist :Ersen Martin (!) 
14' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.

2.Gol Dk.21 Emre (Asist:Niang)
21' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Emre'nin attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Emre ceza sahası önünde topla buluştu, kaleye baktı köşeye doğru sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluştu.

3.Gol Dk.24 Niang (Asist:Dia)
24' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.Dia sağ kanattan topla beraber ceza sahası içine girdi, çizgiye indi arka direğe yerden pasını verdi ve Niang kaleci Murat'ın hatasında topu önünde bularak plaseyle ağlarla gönderdi.

4.Gol Dk.64 Niang (Asist:Dia)
64' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 4-2 yapıyor.Dia sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine yerden pasını verdi, Niang altıpas içinde kalabalık arasından gelişine şutunu vurdu ve top ağlarla buluştu.

5.Gol Dk.Dk.89 Niang (Asist:Alex)
89' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 5-2 yapıyor.Alex ceza sahası içinde baskı yaparak topu aldı, dönerek ortasını yaptı ve Niang altıpas önünde kafayı vurarak köşeden topu ağlara gönderdi.

6.Gol Dk.90 Alex (Asist:Gökhan Gönül)
90' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 6-2 yapıyor.Alex ceza sahası önünde topla buluştu rakibini geçerek önünü boşalttı köşeye sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

Bu maçla ilgili en ilginç not ; Kasımpaşa’nın sahasındaki tadilat nedeniyle Ali Sami Yen Stadında oynadığımız maçta ‘’6’’ gol ile birilerinin kulaklarını çınlatmamızdı J



7.HAFTA
Fenerbahçe - G.Birliği 3-0

1.Gol Dk 21 Niang (Asist : Caner)
21' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Caner sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı Niang yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

2.Gol Dk.25 Aykut (K.K) (Asist : Niang)
25' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe savunmada Aykut'un kendi kalesine attığı gol ile durumu 2-0 yapıyor.Niang sol kanatta topu aldı hızla ilerledi, rakiplerini geçerek ceza sahası içine girdi, dar açıdan kaleye sert vurdu ve top savunmada Aykut'a çarparak ağlarla buluştu.



3.Gol Dk.87 A.Santos (Asist:Gökhan Gönül) 
87' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Andre Santos'un attığı gol ile durumu 3-0 yapıyor.Niang sağ kanatta topla buluştu, sol kanata doğru uzun oynadı Gökhan Gönül topla buluştu hızla ceza sahası içine girdi kaleciyle karşı karşıya kaldı yanında koşan Andre Santos'a pasını verdi ve Andre Santos topu boş ağlara göndererek skoru 3-0'a getirdi.

Maçın adamı Niang’tı.Oynadığı futbol ve ilk 2 goldeki direkt katkısı ile maçı getirdi.


8.HAFTA
Konyaspor - Fenerbahçe 1-4





1.Gol Dk.25 Emre (Asist : Niang)
26' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Emre'nin attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Emre ceza sahası dışında topla buluştu, rakibini geçerek ceza sahası içine girdi, yerden köşeye sert vurdu ve top kaleci Orkun'un uzanmasına rağmen ağlarla buluştu.

2.Gol Dk.34 Semih (Asist :Niang)
34' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Dia sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine yerden pasını verdi, Semih gelişine şutunu vurdu top savunmaya çarptı sonrasında dönen topa Semih tekrar vurdu ve top kaleci Orkun'un altından ağlarla buluştu.

3.Gol Dk.40 Stoch (Asist:Semih)
40' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Stoch'un attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.Stoch, Semih'le duvar paslaşması yaparak ceza sahası içine girdi, sol çaprazdan bekletmeden yerden kaleye sert vurdu ve top kaleci Orkun'un altından ağlarla buluştu.

4.Gol Dk.64 Lugano (Asist : Emre)
64' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı gol ile durumu 4-1 yapıyor.Emre sağ kanattan serbest vuruş kullandı, kaleye doğru ortasını yaptı, Lugano geriye doğru kafayı vurdu ve top direğe çarparak köşeden ağlarla buluştu.


Alex ve Selçuk yoktu bu maçta.Alex’in oynamadığı tek maçtı.O yüzden farklı bir kurgu ile çıktık bu maça ve farklı kazanmasını bildik.Stoch etkili oynadı.Üst üste 3.galibiyet ile biraz olsun çıkış yakalamış olduk.

9.HAFTA
Fenerbahçe - G.Saray 0-0 



10 yıllık ‘’Kadıköy Hegomonya’’mız Hagi’nin ilk maçında olağanüstü direnç ve oyunu kilitleme taktiğinin ,Aykut Kocaman’ın daha sonra itiraf ettiği yanlış oyun şablonu ile de birleşince tutması sonucu Kadıköy’den 1 puanı bayram kutlaması ile alan bir zavallı gs görmüş oluyorduk.Futbolsuz maçta gene de Sabri’nin yaptığı şu penaltı verilmiş olsa gene galip gelebilirdik.




10.HAFTA
Bursaspor - Fenerbahçe 1-1

Gol Dk.Dk.17 Semih (Asist : Alex)

16' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Emre sol korner çizgisi yanından arka direğe ortasını yaptı, Alex gelişine sert vurdu ve altıpas içinde dokunan Semih topu ağlarla buluşturdu.


Geçen sezon Şampiyonluğu kaptırdığımız rakip karşısında ilk yarıda üstün oynadık ve golü de bulduk.İkinci yarı başında yediğimiz şanssız bir golle 1 puanla yetindik.İkinci yarı her iki takımda maçı kazanabilecek fırsatlar yakaladı ama değerlendiremedi.


11.HAFTA
Fenerbahçe - Eskişehirspor  4-2


1.Gol Dk.3 Alex (Asist:
4' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.

2.Gol Dk.18 Semih (Asist:Gökhan)
18' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Gökhan Gönül sağ kanatta topla buluştu, arka direğe ortasını yaptı ve Semih gelişine kafayı vurarak topu ağlara gönderdi.

3.Gol Dk.45+1 Gökhan (Asist :Semih)
45' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Gökhan Gönül ile 3. golü buldu.Gökhan Gönül ceza sahası içinde sağ çaprazda savunmadan seken topa çok sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

4.Gol Dk.72 Semih (Asist :Gökhan)
72' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile durumu 4-2 yapıyor.Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, ve Semih altıpas içinde gelişine şutunu vurarak topu ağlara gönderdi.


Maçın yıldızı 2 asist ,1 gol ile Gökhan Gönül’dü.

Maçla ilgili akılda kalan önemli bir not ise ; yeni transferimiz Sezer Öztürk ile Lugano’nun sahadaki tartışmayı soyunma odası koridorlarına da taşımaları neticesinde ikinci sarı kartları görerek kırmızı kart görmeleriydi.




12.HAFTA
Gaziantepspor  - Fenerbahçe 2-1


Gol Dk.17 Alex (Asist : Stoch)

17' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Stoch sol kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, Alex penaltı noktası üzerinden gelişine sert vurdu ve top kaleci Karcemarskas'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.

İyi bir oyunla gene 1-0 öne geçmemize rağmen ‘’Klasik geriye çekilme ‘’ hastalığımız yüzünden önce beraberliğe ve 83. dakikada ise kendi evladımız Olcan tarafından yıkılıyor ve en kötü 1 puan alabileceğimiz zor deplasmandan puansız dönüyorduk.Son 15 dakika da gene yıkılmamız ve ‘’deplasman sendromu’’nun devam etmesi ciddi bir sorun oluyordu.                                  Alex’in attığı golle 100’ler kulübüne girmesi tek teselliydi.


13.HAFTA
Fenerbahçe - Bucaspor 5-2 
  

1.Gol Dk.1(34.saniye)  Alex (Asist:Baroni)
1' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Gökhan Gönül sağ çaprazda ceza sahası içine yerden pasını verdi, Cristian topla buluştu bekletmeden altıpas önünde bekleyen Alex'e pasını verdi, Alex gelişine sert vurdu ve top savunmaya çarparak kaleci Carlos'un bakışları arasında ağlarla buluştu. Alex'in attığı bu gol aynı zamanda F.Bahçe'nin lig tarihindeki 3000. golü oldu.

2.Gol Dk.13 Alex (Asist :Niang)
13' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex ile 2. golü buldu.Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, kaleci Carlos topu çeldi ama top Niang'ın önünde kaldı Niang yanında bekleyen Alex'e pasını verdi, Alex altıpas önünde bekletmeden plase vuruşunu yaparak topu köşeden ağlarla buluşturdu.

3.Gol Dk.22 Alex  (Asist:Gökhan)
22' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 3-0 yapıyor.Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Alex 3 kişi arasından yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden kaleci Carlos'un bakışları arasında ağlarla buluştu. Alex bu golle 22 dakikada hattrick yapıyor.


4.Gol Dk.81 Niang (Asist :Semih)
81' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 4-1 yapıyor.Niang ceza sahası içinde Semih'le duvar paslaşması yaptı, Niang sağ çaprazdan topun gelişine uzak köşeye çok sert vurdu ve top kaleci Carlos'un uzanmasına rağmen ağlarla buluştu.

5.Gol Dk.85 Semih (Asist:Niang)
85' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile durumu 5-1 yapıyor.Niang ceza sahası önünen arapasını verdi, Semih topla buluştu kaleciyle karşı karşıya köşeye sert vurdu ve top kaleci Carlos'un bakışları arasında ağlarla buluştu.

Daha ilk 23 dakikada Alex ‘’Hat-trick’’ yapınca bugün bol gollü bir galibiyet alacağımız belli olmuştu.Ancak sonrasında 2 gol atabildik ve 5’te kaldık.Fakat 2 gol yememiz de dikkat çekiciydi.
Alex’in henüz 34.saniyede attığı gol Fenerbahçemizin lig tarihinde attığı 3000.gol olması ve Emre’nin yerine Altyapı ürünümüz Gökay’ın oynaması diğer önemli notlardı.


14.HAFTA
İBB- Fenerbahçe 0-1





Gol Dk.32 Alex (Asist : Mehmet Topuz)
32' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Cristian ceza sahası içinde rakibine baskı yaparak topu kazandı, Mehmet Topuz'a pasını verdi, Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine yerden ortasını yaptı ve Alex altıpas içinde gelişine dokunarak topu ağlara gönderdi.


Zaten deplasman özürlü bir takımdık ve İBB’de Olimpiyat’ta bize son 2 sezon büyük çelme takmış bir takımdı.Ancak taraftar desteği ve büyük reis Alex’in öldürücü vuruşu ile ‘’Altın Gol’’le ‘’Altın değerinde 3 puan’’alıyorduk.

15.HAFTA
Fenerbahçe- Karabük  2-1

1.Gol Dk.9 Lugano (Asist :Alex)
9' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı kafa golü ile 1-0 öne geçiyor.Alex sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ön direğe ortasını yaptı, Lugano yükseldi kafayı vurdu ve top kaleci Tomic'in bakışları arasında ağlarla buluştu.

2.Gol Dk.16 Alex (Asist : Mehmet Topuz)
16' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex ile 2. golü buldu.Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Alex altıpas içinde gelişine plase vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Henüz 16.dakikada 2-0 yapmışken devamını getiremedik,ikinci yarıda resmen durduk ve yeni transferimiz Emenike’nin çok zorladığı ve golünü attığı bir devreden sonra zor da olsa 2-1 kazanarak galip geldik.

16.HAFTA
Ankaragücü - Fenerbahçe  2-1

Gol Dk.90+3 Niang (Asist : Stoch)
90' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 2-1 yapıyor.Stoch ceza sahası dışından kaleye sert vurdu top kaleci Senecky'den sekti sonrasında Niang dönen topa sert vurdu ve top üstten ağlarla buluştu.

Deplasman kabusumuz devam ediyordu.Kar,buz şartlarında bir sahada resmen sahada yoktuk.Kupadan sonra bir kez daha yenilmemiz çok kötüydü.Bu mağlubiyeti beklemiyorduk ama acemice hatalarla Sestak’a boyun eğdik.

17.HAFTA
Fenerbahçe - Sivasspor 1-0 

Gol Dk.77 Alex Frikik (Asist:
77' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex ceza sahası önünden serbest vuruşu kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

İşler kötü gidiyordu.Bu maç öncesi fark maç fazlası ile 12 puandı.Sivasspor Rıza Çalımbay’ın gelmesi ile oldukça dirençli bir şekilde sahaya boy gösteriyordu.Ne yapsak golü  bulamıyorduk.Ve nihayet 77.dakikada ‘’Büyük Reis Alex’’ muhteşem bir frikik golü ile kilidi açıyor ve devreyi galibiyetle ancak Trabzon’dan 9 puan fark ve azalan umutlarla kapatıyorduk.

İLK YARI PUAN DURUMU

MUHTEŞEM İKİNCİ DEVRE

18.HAFTA
MP Antalyaspor -  Fenerbahçe 0-1




 Gol Dk.41 Gökhan Gönül (Asist:Yobo)
41' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Gökhan Gönül'ün attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Gökhan Gönül çalımlarla rakiplerini geçerek ceza sahası önüne geldi kaleci Ömer'in önde olduğunu görünce aşırtma vuruş yaptı ve top kaleci Ömer'in bakışları arasında ağlarla buluştu.


MUHTEŞEM ÇIKIŞIN BAŞLANGIÇ MAÇI :
9 Puan geride kalmış ve başarısız bir lig geçirmiştik.Ve son darbeler geldi.Önce Bucaspor sonra  ise kupada zaten çoktan havlu atmış,iddiasız olarak çıkmış olsakta 2B kategorisi takımı Yeni Malatyaspor hüsranları geldi.Bu yenilgi bardağı taşıran son damlaydı ve Aykut Kocaman’ın da sonuydu.Herkes istifa etmesini bekliyordu.İstifasını O da açıklayacaktı ancak Başkan telefonla yarına bırakmasını söylemiş.Takım oradan direk 2.yarı hazırlıkları için moralsiz bir şekilde Antalya’ya geçiyordu.

Havaalanındaki Antalya Fenerbahçeliler Derneği’nin yaptığı şu karşılama ‘’Şampiyonlukla noktalanacak büyük yürüyüşün ilk kıvılcımı’’ydı.Gerçekten de takım taraftardan protesto beklerken böylesi bir karşılama herkesi şaşırttı ve çok sevindirdi.
  Aziz Yıldırım Aykut Kocaman’ın istifa etme fikrini de geri çevirdi.Bu noktadan sonra yönetici Nihat Özbağı’nın Miracle  otelinde kamp yapan takım kendi aralarında sık sık toplantılar yapıp,birbirlerine söz vererek ‘’TAKIM OLMA’’nın harçlarını koyuyorlardı.Yönetimin devre arası transfer yapmaması ve Başkan’ın hem ‘’transfer yapmadık,size güveniyoruz.Transfere harcayacağımız parayı oynayın,şampiyon olun size verelim’’ dopingi ile devre arası çıktığı NTV SPOR ‘’%100 Futbol programında ‘’Futbolcuların hiç mi suçu yok ? ‘’ şeklinde futbolcuları direk hedef göstermesi de takımı kendine getiren önemli mihenk taşlarıydı.Takım çok iyi antrenmanlar yaparak fizik ,kondisyon açısından da iyi duruma geldi.Yapılan toplantılar,konuşmalar,tartışmalar ‘’arkadaşlık ve sevgi bağları’’nı kuvvetlendirdi.Aykut Kocaman’ın kendisini eleştiren röportaj veren A.Santos ile konuşması ve A.Santos’un özür dilemesi ,ile Alex’in sözleşmesini uzatması ile birlikte taşın altına elini koyması,Aykut Kocaman ile yaşanan soğuk savaşında Aykut Kocaman’ın Alex’in rolünü kabul etmesi (Sezon başında ‘’5 senede 1 Şampiyonluk’’ sözü ile Alex’i kastederek Alex’siz bir yeni takım kurma düşüncesinin de iflasıdır)
   Nihayet 2.devre başlangıcı gelmişti.2 maçlık Antalya-Trabzon galibiyetleri hedefi konuldu ilk olarak ve bu amaçla ilk Antalya deplasman maçına çıktık.

Tedirgin,stresli ve oldukça sağlam bir savunma ile ama hücumda biraz kısır bir maç yaşadık.Gökhan Gönül’ün muhteşem aşırtma golü ilk hedefimiz olan bu maçı ‘’Altın değerinde 3 puan’’la geçmemizi sağlıyordu.

Bir iyi haberde Trabzon’dan geliyor ,Trabzonspor kendi evinde A.Gücü ile 1-1 berabere kalınca puan farkı daha ilk haftadan 7’ye iniyordu.





19.HAFTA
 Fenerbahçe - Trabzonspor 2-0


1.Gol  Dk.19 Lugano (Asist :Alex)
19' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Lugano yükseldi kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.

2.Gol Dk.22 Niang (Asist :Mehmet Topuz)
22' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang ile 2. golü buldu.Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Niang gelişine ön direkte plase vuruşunu yaptı ve top uzak köşeden kaleci Onur'un bakışları arasında ağlarla buluştu.


Bu maç ‘’TAM BİR FİNAL MAÇI’’ydı.Zira kazandığımızda puan farkı 4’e inecekti.Devre arasına girerken 9 olan puan farkının 2 haftada 4’e inmesi çok büyük avantaj olacaktı.
Maç öncesi her bakımdan hazırdık.Takımın morali,fizik,kondisyonu her şeyi yerindeydi.Tribünlerde hazırdı.Faaliyetlerine ara veren Okul Açık tribününde yer alan Grup CK,1907 Unifeb ve Vamos Bien grupları da tekrar dönüyorlardı.Aykut Kocaman’a destek tamdı.

Takım maça çok iyi başladı.Klasik önde basmasını yaparak kaptığı toplarla gol pozisyonlarına giriyor,gol geliyorum diyordu.Nitekim önce kornerden Alex’in ortasına Lugano’nun kafası ve akabinde hücum preste kaptığımız topta Mehmet Topuz’un ortasında  Niang’ın golü ile daha 22.dakikada hamsilerin işini bitiriyorduk.Sonrasında ve ikinci devre oyunu kontrol ederek ve gene goller kaçırsak ta kader maçını 2-0 kazanarak puan farkını 4’e indiriyorduk.



20.HAFTA
Manisaspor  -  Fenerbahçe  1-3




1.Gol Dk.61 Alex Penaltı (Asist:Semih)
61' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı penaltı golü ile durumu 1-1 yapıyor.


2.Gol Dk.72 Niang (Asist:Semih)
72' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang ile 2. golü buldu.Mehmet Topuz ceza sahası içine arapasını verdi, Semih topla buluştu kaleye sert vurdu top kaleci İlker'den sekti sonrasında dönen topa Niang kafayla vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.


3.Gol  Dk.89 Dia (Asist :Alex)
89' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Dia'nın attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.Mehmet Topuz sağ kanattan topla ilerledi, Alex'e pasını verdi, Alex ceza sahası içine arapasını verdi, Dia topla buluştu ve plase vuruşla topu köşeden ağlarla buluşturdu.


Artık her maç final haline gelmişti.Manisa deplasmanı da zor deplasmanlardan biriydi.Golü bulmakta zorlandık ve üstüne beklenmedik bir gol yedik.61.dakikada Kalabane imdadımıza yetişti ve aptalca bir hareketle Semih’i düşürünce Alex kilidi açtı penaltıdan.Sonrasında galibiyeti getirecek golleri bulduk ama Manisa’da şanslar buldu.Maçın henüz başında Manisa karşı karşıya golü atamadı.Bu da bizim için şanstı.Trabzon’un bir kez daha berabere kalmasıyla puan farkı 2’ye iniyordu.


21.HAFTA
Fenerbahçe - Kayserispor  2-0


 1.Gol Dk.4 Niang (Asist : Mehmet Topuz)
4' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Kaleci Volkan Babacan topu uzaklaştırmak isterken top bir anda Mehmet Topuz'un önünde kaldı, Mehmet Topuz sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine yerden pasını verdi ve Niang altıpas önünde plase vuruşla topu ağlara gönderdi.

2.Gol Dk.60 Lugano (Asist : Alex)
60' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano ile 2. golü buldu.Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Lugano iki kişi arasından yükseldi kafayı vurdu ve top kaleci Volkan Babacan'ın müdahelesine rağmen ağlarla buluştu.



Takım artık Şampiyonluk rotasına girmişti.Taraftar da aynı şekilde ve koşulsuz takımın arkasında durduğunu gösteriyordu.Kadıköy  rakipler için tam bir cehennem olmuştu.Takım istekli,arzulu,hırslı oyunu ile zor geçmesi beklenen bu maçı da kazanmayı bildi.





22.HAFTA
Beziktaş  -  Fenerbahçe  2-4




1.Gol Dk.5.Necip (K.K) (Asist :Alex)
5' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Necip'in kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Selçuk iki kişi arasından yükseldi onu geçen topa savunmada Necip kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.


2.Gol Dk.65 Alex Penaltı.(Asist :Ferrari (!)
65' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı penaltı golü ile durumu 2-2 yapıyor.

3.Gol Dk.71 Alex (Asist : Emre)
71' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 3-2 öne geçiyor.Emre sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Alex iki kişi arasından kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

4.Gol Dk.74 Alex (Asist :Dia)
74' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex ile 4. golü buldu.Dia ceza sahası içine arapasını verdi, Alex topla buluştu kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı kaleci Rüştü'yü geçti ve dar açıdan plase vuruşla topu ağlara gönderdi.

Misyonu Beşiktaş’ı ileri götürmek değil ‘’AntiFenerbahçelilik’’olan Demirören yönetiminin Beziktaş’ını da son yıllarda hep yaptığımız gibi İnönü’de ders verdik.Erken golle öne geçmemize rağmen 2-1 yenik duruma düştük.Bocalama anlarında Almeida ile karşı karşıya 3.golü kaçırdılar.Bu kırılma anlarından ilkiydi.İkincisi de Ferrari’nin son derece aptalca Lugano’ya yaptığı çok açık fauldü ve Cüneyt Çakır affetmedi.Alex Reis penaltıyı ve arkasından 2 gol daha atarak ‘’Hat-trick’’yapınca Kargayı bir kez daha İnönü çimlerine gömüyorduk.Artık iyice ‘’takım olmuş’’ ve Şampiyonluk rotasına girmiştik.



23.HAFTA
Fenerbahçe - Kasımpaşa 2-0
 
1.Gol Dk.30 Alex Frikik. (Asist:
30' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in serbest atıştan attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluştu.

2.Gol Dk.55 Dia (Asist:Niang)
55' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Dia ile 2. golü buldu.Niang ceza sahası içine pasını verdi, Dia topla buluştu ayağının dışıyla köşeye bekletmeden sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

Ve küme düşmeme mücadelesi veren Kasımpaşa’yı da geçerek liderliği ele geçiriyorduk.1-0 iken devrenin sonunda Volkan’ın kurtardığı penaltı maçın seyri için önemli bir noktaydı.6 haftada 9 puan fark kapanmıştı.Trabzon evinde Kayseri’den 1 puanı hakem yardımıyla kurtarabiliyordu.3-3’lük bu sonuçla 51 puanla  liderliği ele geçirdik.


24.HAFTA
G.Birliği - Fenerbahçe : 2-4



1.GOL.Dk.14 Lugano (Asist : Alex)
14' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Lugano kafayı vurdu top yükseklik kazandı sonrasında kaleci Serdar ile Yobo yükseldi topa vurmak istedi Lugano araya girerek kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

2.GOL.Dk.21 Alex Penaltı (Asist : Niang)
21' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile durumu 2-0 yapıyor.

3.GOL.Dk.64 Niang (Asist : Alex)
64' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile 3-2 öne geçiyor.Alex ceza sahası içine arapasını verdi, Niang hareketlendi topla buluştu ve plase vuruşla topu kaleci Serdar'ın yanından ağlarla buluşturdu.

4.GOL.Dk.68 A.Santos (Asist : Emre)
68' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Andre Santos'un attığı gol ile durumu 4-2 yapıyor.Orta sahada Alex Niang'a pasını verdi, Niang Emre'ye, Emre sol kanatta hareketlenen Andre Santos'la ver kaç yaparak ceza sahası içine Andre Santos'u kaçırdı Andre Santos bekletmeden köşeye sert vurdu ve top kaleci Serdar'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.


Kar,buz şartlarında her zaman bizim için zor geçmiş Ankara – G.Birliği deplasmanında beklemediğimiz şekilde kafadan 2-0 öne geçtik.Maçı 21.dakikada bitirdik derken,biri yeni transferimiz Orhan Şam’dan olmak üzere arka arkaya yediğimiz 2 golle berabere durumuna düştük.İkinci yarıda saha şartları kötüleşince işimizin çok zor olacağını düşünürken,Alex ve Niang’ın sahneye çıkmalarıyla 2-4 kazanarak liderliğimizi sürdürdük.



25.HAFTA
Fenerbahçe - Konyaspor : 2-0



1.GOL.Dk.16 Niang (Asist : Emre)
16' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Emre savunmaya baskı yaparak topu kazandı, ceza sahası içine girdi, altıpas önünde bekleyen Niang'a pasını vedi ve Niang bomboş pozisyonda plase vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu.

2.GOL.Dk.77 Semih (Asist : Caner)
77' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih ile 2. golü buldu.Caner ceza sahası içine yerden pasını verdi, Semih savunmanın arasından sıyrıldı topla buluştu kaleci ile karşı karşıya kaldı ve plase vuruşla topu köşeden ağlarla buluşturdu.


Arka arkaya 3 maç nispeten kolay maç fikstürümüz vardı.Kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor karşısında rahat kazanacağımız bir maç bekliyorduk ama çok fazla gol kaçırmamız farkı engelledi.Neyse ki kazanıp,yola devam etmesini bildik.


26.HAFTA
gs - Fenerbahçe : 1-2



1.GOL.Dk.75 Semih (Asist:Alex)
75' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.Alex sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Semih iki kişi arasından kafayı vurdu ve top kaleci Zapata'nın bakışları arasında ağlarla buluştu.

2.GOL.Dk.87 Alex Kafa (Asist:Gökhan)
87' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Alex yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.


Ve derbi vakti gelmişti.gs kepaze geçirdiği sezonda Peşkeş stadında tek amacı Şampiyonluk yolunda bize çelme takmak amacıyla çıkmıştı sahaya.Daha maçın başında A.Santos’un laubali hareketi yüzünden kaptırdığımız topta kovduğumuz Kazım golü atıyor ve golden sonra kulübemizin önüne gelerek Aykut Kocaman’a hareket çekme piçliğini gösteriyordu.1-0’ın altından kalkmak için çok uğraşıyorduk ama bir türlü beraberlik golü gelmiyordu.Taa ki 75.dakikaya kadar.Lucas Neill salakça topu koluyla müdahale edince kazandığımız serbest vuruşta Alex usta tam Semih’in kafasına topu kondurunca Zapata’da ‘’Fener’in harcadığı ‘’kaleciler kervanına katılıyordu.Galibiyet golü için iki takım da bastırıyordu.87’de bu kez Gökhan Gönül sağ kanattan harika bir orta yaptı,Alex Reis iki kişi üzerinden mükemmel yükselerek kafayı vuruyor ve Zapata’yı 2.80 uzatarak köşeye yolluyordu topu galibiyet golü olarak.Bu gol de Şampiyonluk gollerinden biri sezon sonunda bakacak olursak.Eğer bu maç berabere bitmiş olsaydı Şampiyonluk gene kaçmıştı. Yatıp,kalkıp Alex’e dua etmeliyiz.Her zaman söylediğim gibi ‘’Heykeli’ni dikmeliyiz’’                                                                         Maçtan sonra ise Hagi’yi göndereceklerdi..Hagi bir Fenerbahçe maçıyla gelip,bir Fenerbahçe maçıyla gitmiş oldu.Maçtan sonra Kanaltürk Telegol Canlı yayınında Abdürrahim Albayrak'ın canhıraş ağlamaları da akıllardan hiç çıkmayacak bir görüntüydü :))





27.HAFTA
Fenerbahçe - Bursaspor : 0-0

Nefesleri kesen yarış sürüyordu.Bursaspor ilk 2’den kopmamak için bu maçı güya son şansı olarak görüyordu.Kağıt üstünde mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maçtı.Ancak gel gör ki sahada 90 dakika kalesini ‘’Çanakkale Geçilmez’’ misali korumaya çalışan zavallı küçük bir Anadolu takımı  görülüyordu.Hakem Kuduzi’nin de Serdar Aziz’in Semih’i kafa kolla indirmesine Metin Şentürk bile penaltı verecekken es geçmesi ile 2 puan kaybediyor ve liderliği gene Trabzon’a kaptırıyorduk.Tam bir Skandal maçtı.Bursa geçen sezon son maçın diyetini Trabzon’a ödemişti.2 hafta sonra Trabzon –Bursa maçında şu futbollarının % 10’unu oynamadılar ve gösterdiler ne kadar omurgalı olduklarını.



28.HAFTA
Eskişehirspor - Fenerbahçe : 1-3

1.GOL.Dk.9 Caner (Asist : Alex)
9' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Caner'in attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.Caner sol kanattan topla ilerledi, Alex'le duvar paslaşması yaparak ceza sahası içine girdi, penaltı noktası üzerinde iki kişi arasında topun gelişine şutunu vurarak kaleci Ivesa'nın altından topu ağlara gönderdi.

2.GOL.Dk.14 Niang (Asist : Alex)
14' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Alex ceza sahası içine arapasını verdi, Niang hareketlendi bekletmeden plase vuruşunu yaptı ve top kaleci Ivesa'nın altından ağlarla buluştu.


3.GOL.Dk.87 Semih (Asist:Gökhan)
87' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih ile 3. golü buldu.Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Semih altıpas içinde topa dokundu ve top kaleci Ivesa'nın bakışları arasında ağlarla buluştu.


Hayati bir Eskişehir deplasmanı.Maçın başında gene en zayıf tarafımız sol bek mevkiinden Baroni’nin kaptırdığı topla yapılan ataktan Batuhan’ın kafası ile yenik duruma düştük.Neyse ki bu maçta 11’de şans bulan Caner’in Alex ile verkaç’a girerek takibinde yoktan varettiği golle eşitliği sağladık.Eskişehir defans göbeği de çok açık veriyordu.Diego ve Veysel’in hatalarını bu kez Niang değerlendirerek 2.golü atıyordu.Son saniyelerde Semih noktayı koyuyordu ancak 85.dakikada Batuhan’ın kafası önce direğe,sonra Volkan’ın sırtına çarparak ağlara değil dışarı gidiyordu.Bu an da Şampiyonluğun kırılma anlarından biriydi.




29.HAFTA
Fenerbahçe - Gaziantepspor : 1-0




GOL.Dk.90+4.A.Santos (Asist : Stoch)
90' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Andre Santos'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Stoch ceza sahası dışından kaleye sert vurdu top direkten geri döndü sonrasında dönen topa Andre Santos plase vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu.



‘’Korku Filmi’’ gibi bir maçtı.Yürek dayanmazdı.Gaziantep Tolunay Kafkas’ın bilindik ‘’Anti-Fenerbahçe’’ misyonu ile tekme,tokat,ölümüne kalesini savunduğu bir maç oldu.Çok gol kaçırdık,çok bastırdık ancak bir türlü golü bulamadık.Ancak karşımızda sadece Tolunay’ın çocukları yoktu.Hüseyin Göcek bir tetikçi de vardı.3 net penaltımızı vermedi ve resmen kaderimizle oynadı.Neyseki bu kez İlahi Adalet gerçekleşti ve 90+4’te Stoch’un şutunda direkten dönen topunu A.Santos tamamladı ve ‘’Kadıköy’de Fenerbahçe Kıyameti koptu’’ Sevinç gözyaşlarıyla ölüp ölüp dirildiğimiz bir maçı kazanmıştık.Bu maç Şampiyonluğun kader maçlarından biriydi.



30.HAFTA
Bucaspor - Fenerbahçe : 3-5




1.GOL.Dk.17 Emre (Asist :Alex) 
17' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Emre'nin attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.Emre sağ çaprazda topla buluştu, bekletmeden uzak köşeye sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluştu.

2.GOL.Dk.60 Alex Penaltıdan (Asist : Gökhan)
60' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile durumu 3-2 yapıyor.

3.GOL.Dk.62 Alex Kafa (Asist : Mehmet Topuz)
62' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 3-3 yapıyor.Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Alex yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

Alex’in golden sonra şu ana kadar görmediğimiz şu sevinci görülmeye değerdi ;


4.GOL.Dk.71 Guiza (Asist : Semih)
71' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Guiza'nın attığı gol ile 4-3 öne geçiyor.Semih sağ kanattan ceza sahası içine uzun oynadı, Guiza hareketlendi ceza sahası içinde bekletmeden şutunu vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.



5.GOL.Dk 90 A.Santos (Asist : Stoch)
90' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Andre Santos'un attığı gol ile durumu 5-3 yapıyor.Stoch ceza sahası içine yerden pasını verdi, Andre Santos sol kanattan içeriye girdi topla buluştu sert vurdu ve top kaleci Londak'ın yanından ağlarla buluştu.


Bir ‘’Gerilim Filmi’ maçı daha.Fenerbahçemiz maalesef kalplere zarar J  Liderlik koltuğunu tekrar ele geçirmişken,Buca gibi küme düşmemek için son şanslarını kullanan bir rakip karşısında Fenerbahçe’yi susamış binlerce taraftarımızın önünde rahat kazanarak yolumuza devam edeceğimizi düşünüyordum.Ancak şok bir golle yenik duruma düştük.Ardından Emre nefis bir ceza sahası dışından şut ile beraberliği sağladı.Buna rağmen takım inanılmaz bir tutukluk içerisinde,stresten hiçbir şey oynamıyordu.Ve 2.golü de yedik.Ulan ne oluyoruz ya derken devreyi 2-1 mağlup kapadık.İkinci yarı başında 45-60 arası atarsak döndürürüz maçı derken 3.golü de yedik.Allah kahretsin gene mi hüsran diye bıraktım seyretmeyi.Maçtan haber alacak her yeri kapattım,dünya ile ilişkimi kestim,sadece dua ediyordum.Maçın sonucunu öğrenmek için FB TV’yi korka korka açtığımda 3-5 sonucu görünce şoka girdim.Kalp krizi geçirecektim.Sadece ‘’Allahım sana şükürler Olsun’’diyebildim.

Akıllarda kalan Guiza’nın gözyaşlarıydı.Şampiyonluk böyle kazanılır işte.Sezon başından beri yatan Guiza girer girmez ilk buluştuğu topta 4.golü atıyordu.Bu golle tüm sezonun borcunu ödüyordu,kendini affettiriyordu.




Cuma Akşamı Eskişehir – Trabzon maçı 0-0 bitmişti.Ve bu galibiyetle yeniden liderlik koltuğunu devraldık.İnşaallah kaptırmayız diyordum.
Taraftarın inatla  “Saldırın forma için siz de savaşın, şampiyonluk inanın şimdi çok yakın” tezahüratı bu maçtan akıllardan hiç  çıkmayacak.


31.HAFTA
Fenerbahçe - İBB : 2-0



1.GOL.Dk.3 Stoch (Asist :Yobo)
3' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Stoch'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Stoch sol kanattan ceza sahası önüne kadar geldi, yerden sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.


2.GOL.Dk 44 Alex Kafa (Asist : Gökhan)
44' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex ile 2. golü buldu.Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Alex ön direkte kafayı vurdu ve top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Stoch’un kafadan golü ve devre sonunda Alex’in golleri ile devreyi 2-0 önde kapattık.İkinci yarı ise haftalar sonra nihayet rahat bir maç seyrettik.


Aynı saatlerde Trabzon’da oynanan maçta Lazyolular şu pankartı açma şerefini (!) gösterdiler.



Ancak Fenerbahçe taraftarı şu sözlerle son noktayı koydu ;

Sizlere Koymak ''Günahsa''... Söyleyin Cehennemi biz gelmeden boyasınlar Sarı Laciverte....


32.HAFTA
Karabükspor - Fenerbahçe : 0-1

GOL.Dk.66 Lugano (Asist : Alex)
66' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex sol çaprazdan ceza sahası içine yerden pasını verdi, altıpas içinde Muhammet topu ayağından kaçırdı ve Lugano topa dokunarak ağlarla buluşturdu.


Ve kader maçlarından biri daha.Maç öncesi çıkarılan türlü spekülasyonlar,Karabük yedek kalecisi Bülent Ataman’ın işgüzarlıkları,Emenike üzerine oynamalar derken Karabük’ün son hafta göreceğimiz Trabzon karşısındaki teslimiyetçi,silik oyunu ile hiç alakası olmayan resmen Trabzon için ölümüne oynayan oyununu rağmen Lugano’nun altın golü ile kazandık.





33.HAFTA
Fenerbahçe - Ankaragücü : 6-0




1.GOL.Dk.26 Alex Penaltıdan (Asist : Alex)
26' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.


2.GOL.Dk.30 Alex Penaltıdan (Asist :Niang) 
30' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile durumu 2-0 yapıyor.

3.GOL.Dk.49 Alex Penaltı (Asist : Niang)
49' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in penaltıdan attığı gol ile durumu 3-0 yapıyor.

4.GOL.Dk.74 Bekir (Asist : Mehmet Topuz)
74' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Bekir'in attığı gol ile durumu 4-0 yapıyor.Mehmet Topuz sağ kanattan Bekir'e pasını verdi, Bekir çalımlarla penaltı noktasına geldi yerden sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.


5.GOL.Dk.83 Alex Frikik (Asist : Niang)
83' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 5-0 yapıyor. Alex kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden kaleyi karşıdan gören bir yerden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top kaleci Özden'in bakışları arasında ağlarla buluştu.


6.GOL.Dk.90 Alex (Asist : Mehmet Topuz)
90' Dakika : GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 6-0 yapıyor. Mehmet Topuz savunmanın arkasına doğru uzun oynadı, Alex topla buluştu kaleci ile karşı karşıya kaldı ve aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi.


Fenerbahçe düşmanı ve ne garipki hala Fenerbahçe kongre üyesi Melih Gökçek’in oyuncak olarak oğluna aldığı Ankaragücü’nü 6 gol döşeyerek ilk maçın ve kupa maçındaki yenilgilerin hesabını fena ödettik.Melih maçtan sonra zırıl zırıl ağladı,oğlu Emre oyuncumuz Kaan’aradı spekülasyonlarını Serhat Uluveren ile birlikte Trabzon cenahının işbirliği ile günlerce işlediler ama nafile.KOYDUK MU KOYMUŞTUK !!!



Şu resim ise aklımızda kalan çok dikkat çekici,güzel bir görüntüydü.Maçı Hidayet ile birlikte izleyen basketbol takım kaptanımız Ömer Onan’ın maçı son derece heyecanlı bir şekilde izlemesi,Sestak’ın yaptığı faulde ‘’Hani sarı kart ? ‘’ tepkisiydi.


Ve en önemli not ; Alex Reis’in 3 penaltı ve 5 golle tarihe geçmesiydi.


34.HAFTA
Sivasspor - Fenerbahçe : 3-4



1.GOL.Dk.6 A.Santos (Asist : Alex)
6' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Andre Santos'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex sol kanata arapasını verdi, Andre Santos topla buluştu, hızla ceza sahası içine girdi uzak köşeye sert vurdu ve top kaleci Korcan'ın üstünden ağlarla buluştu.


2.GOL.Dk.41 Selçuk (Asist : Emre)
41' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Selçuk ile 2. golü buldu.Selçuk ceza sahası dışından kaleye yerden sert vurdu ve top kaleci Korcan'ın elinden kaçınca ağlarla buluştu.


3.GOL.Dk.50 Alex Frikik (Asist: ?)
50' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex ile 3. golü buldu. Alex ceza sahası önünden serbest vuruşu kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluştu.


4.GOL Dk.65 Yobo (Asist : Emre)
65' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Yobo'nun attığı gol ile durumu 2-4 yapıyor.Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası dışına pasını verdi, Emre bekletmeden sol kanattan arka direğe ortasını yaptı, Yobo yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.


Daha maçın başında A.Santos’un mükemmel golü ile öne geçmemize rağmen,Gökhan Gönül’ün sakatlığı neticesinde çıkıp çıkmaması tartışılırken,defansta uyuduk ve beraberlik golünü yedik.Sivas diğer taraftaki Karabük’ten daha delikanlı oynuyordu,ölümüne asılıyordu maça.Sıkıntılı giderken Selçuk bir kez daha Kadıköy’den vurdu ve Bjk’nin kötü kaleci olduğu için kiraya gönderdiği Korcan’ı avladı.Tabii bu kez Korcan’ı satın aldığımız (!) da hemen gündem oldu (!).İkinci yarı başında Alex bu sezonki 4.frikik golünü atınca ‘’tamamdır bu iş’’dedik ama nafile.Trabzon için oynayan (!) Erman kılı bir kez daha strese soktu bizi.Hemen ardından Yobo bu sezonki ilk golünü tam zamanında hayati bir gol olarak atıyor ve 2-4 yapıyordu skoru.Şampiyonluk düdüğü beklerken 90+2’de bir kez daha yedik ve saniye saymaya başladık.Ve çok şükür bittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Başkan tırnaklarını yemekten bir hal oldu valla J


VE ŞAMPİYON FENERBAHÇE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






FENERBAHÇE 2010-2011 SEZONU TÜM İSTATİSTİKLERİ




FUTBOLCULARIN MAÇ İSTATİSTİKLERİ




 ATTIĞIMIZ GOLLERİN TİPLERİ
AYAK : 57
KAFA : 16
KENDİ KALESİNE : 1
PENALTI : 9
TOPLAM : 83

 KART RAPORU 
SARI : 67
KIRMIZI : 2




2010-2011 LİG İSTATİSTİKLERİ

ATTIĞI GOL : 84
GOL POZİSYONU : 241
YEDİĞİ GOL : 34
VERDİĞİ POZİSYON : 133
ASİST : 53
İSABETLİ ŞUT : 224
İSABETLİ PAS : 13312
İSABETLİ ORTA : 183
TOP ÇALMA : 871
TOP KAYBETME : 647
KORNER : 190
OFSAYT : 60
FAUL : 450
YAPILAN FAUL : 559
SARI KART : 67
KIRMIZI KART : 2

OYUNCU İSTATİSTİKLERİ
VOLKAN DEMİREL
Oynadığı maç : 32
Oyunda kaldığı süre : 2836
Yediği gol : 30
Karşılaştığı isabetli şut : 134
Önemli kurtarış  : 32
İsabetli pas : 389
MERT GÜNOK
Oynadığı maç : 3
Oyunda kaldığı süre : 224
Yediği gol : 5
Karşılaştığı isabetli şut : 15
Önemli kurtarış  : 5
İsabetli pas : 37
DİEGO LUGANO
Oynadığı maç : 28
Oyunda kaldığı süre : 2520
Attığı gol : 7
İsabetli pas : 922
İsabetli şut : 7
Top kaybetme : 249
Top kazanma : 424
 ANDRE SANTOS
Oynadığı maç : 25
Oyunda kaldığı süre : 1994
Attığı gol : 5
İsabetli pas : 1017
İsabetli şut : 10
Top kaybetme : 241
Top kazanma : 303
GÖKHAN GÖNÜL
Oynadığı maç : 30
Oyunda kaldığı süre : 2604
Attığı gol : 3
İsabetli pas : 1039
İsabetli şut : 7
Top kaybetme : 435
Top kazanma : 481
JOSEPH  YOBO
Oynadığı maç : 30
Oyunda kaldığı süre : 2622
Attığı gol : 1
İsabetli pas : 1132
İsabetli şut : 6
Top kaybetme : 212
Top kazanma : 467
FABİO  BİLİCA
Oynadığı maç : 8
Oyunda kaldığı süre : 547
Attığı gol : 0
İsabetli pas : 213
İsabetli şut : 0
Top kaybetme : 58
Top kazanma : 132
İLHAN EKER
Oynadığı maç : 1
Oyunda kaldığı süre : 1
Attığı gol : -
İsabetli pas : -
İsabetli şut : -
Top kaybetme : -
Top kazanma : -
BEKİR İRTEGÜN
Oynadığı maç : 14
Oyunda kaldığı süre : 747
Attığı gol : 1
İsabetli pas : 9
İsabetli şut : 4
Top kaybetme : 74
Top kazanma : 139
CANER  ERKİN
Oynadığı maç : 22
Oyunda kaldığı süre : 1424
Attığı gol : 1
İsabetli pas : 693
İsabetli şut : 2
Top kaybetme : 240
Top kazanma : 256
EMRE  BELÖZOĞLU
Oynadığı maç : 27
Oyunda kaldığı süre : 2266
Attığı gol : 4
İsabetli pas : 1392
İsabetli şut : 14
Top kaybetme : 275
Top kazanma : 295
İSSİAR  DİA
Oynadığı maç : 25
Oyunda kaldığı süre : 1137
Attığı gol : 2
İsabetli pas : 340
İsabetli şut : 8
Top kaybetme : 172
Top kazanma : 61
ALEX DE SOUZA
Oynadığı maç : 33
Oyunda kaldığı süre : 2715
Attığı gol : 28
İsabetli pas : 1048
İsabetli şut : 58
Top kaybetme : 364
Top kazanma : 110
MEHMET TOPUZ
Oynadığı maç : 34
Oyunda kaldığı süre : 2971
Attığı gol : 1
İsabetli pas : 1124
İsabetli şut : 19
Top kaybetme : 400
Top kazanma : 293
SELÇUK ŞAHİN
Oynadığı maç : 18
Oyunda kaldığı süre : 1120
Attığı gol : 1
İsabetli pas : 568
İsabetli şut : 1
Top kaybetme : 108
Top kazanma : 197
COLİN KAZIM
Oynadığı maç : 5
Oyunda kaldığı süre : 176
Attığı gol : -
İsabetli pas : 46
İsabetli şut : -
Top kaybetme : 29
Top kazanma : 10
MİROSLAV STOCH
Oynadığı maç : 23
Oyunda kaldığı süre : 1324
Attığı gol : 2
İsabetli pas : 466
İsabetli şut : 18
Top kaybetme : 193
Top kazanma : 84
GÖKAY İRAVUL
Oynadığı maç : 11
Oyunda kaldığı süre : 303
Attığı gol : -
İsabetli pas : 187
İsabetli şut : 1
Top kaybetme : 30
Top kazanma : 37
CHRİSTİAN  BARONİ
Oynadığı maç : 28
Oyunda kaldığı süre : 1914
Attığı gol : -
İsabetli pas : 1150
İsabetli şut : 11
Top kaybetme : 202
Top kazanma : 298
ÖZER  HURMACI
Oynadığı maç : 14
Oyunda kaldığı süre : 595
Attığı gol : -
İsabetli pas : 265
İsabetli şut : 3
Top kaybetme : 112
Top kazanma : 46
MAMADOU  NİANG
Oynadığı maç : 29
Oyunda kaldığı süre : 2328
Attığı gol : 15
İsabetli pas : 551
İsabetli şut : 30
Top kaybetme : 366
Top kazanma : 86
SEMİH  ŞENTÜRK
Oynadığı maç : 25
Oyunda kaldığı süre : 1051
Attığı gol : 10
İsabetli pas : 321
İsabetli şut : 20
Top kaybetme : 173
Top kazanma : 43
DANİEL  GUİZA
Oynadığı maç : 3
Oyunda kaldığı süre : 47
Attığı gol : 1
İsabetli pas : 9
İsabetli şut : 4
Top kaybetme : 9
Top kazanma : 5

EN ÇOK KOŞANLAR !!!







FENERBAHÇE'NİN GOL RAPORU






Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, attığı 84 golle son 5 yılın en gollü sezonunu yaşadı.

Şampiyonluğu son haftada kaybettiği geçen sezon 61 gol (Ankaraspor maçlarını 3-0 hükmen kazandı) atan sarı-lacivertliler, 100. yılda ise 65 golle şampiyonluğa ulaşmıştı.

Fenerbahçe, 90 gol attığı 2005-06 sezonunda Galatasaray'ın arkasında ikinci olurken, 2005-06 sezonundan sonra bu sezon attığı 84 golle son 5 yılın en gollü sezonunu yaşadı.

Son 6 sezonda Fenerbahçe'nin attığı goller şöyle:
2010-2011/ 84
2009-2010/ 61
2008-2009/ 60
2007-2008/ 72
2006-2007/ 65
2005-2006/ 90


İlk yarıda attı, ikinci yarıda yedi
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon gollerinin büyük bölümünü maçların ilk yarılarında atan Fenerbahçe'nin, kalesinde gördüğü gollerin çoğunluğu ikinci yarılarda geldi.

Bu sezon 84 gol atıp, 34 gol yiyen sarı-lacivertliler, maçların ilk yarılarında toplam 45 gol atarken, ikinci yarılarda 20 gol yedi.

Ligin ilk yarısında en çok golü 16-30. dakikalarda (15) atan Fenerbahçe, ikinci yarıda ise 61-75. dakikalarda (13) en fazla golü attı.

İlk yarıda en çok golü 61-75. dakikalarda (6) kalesinde gören sarı-lacivertliler, ikinci yarıda ise 46-60. dakikalarda (4) yedi.

Ligin ilk yarısında 40 gol atıp 21 gol yiyen Fenerbahçe, ikinci yarı 44 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü.

Fenerbahçe'nin attığı ve yediği gollerin dakikalara ve devrelere göre dağılımı şöyle:
       
İLK YARI
Zaman      Attığı     Yediği
----------------------------
1-15         7          4
16-30       15          3
31-45        5          -
46-60        -          3
61-75        6          6
75-90        7          5
----------------------------
Toplam      40         21
       
İKİNCİ YARI
Zaman      Attığı     Yediği
----------------------------
1-15         8          3
16-30        6          2
31-45        4          2
46-60        4          4
61-75       13          1
75-90        9          1
----------------------------
Toplam      44         13
       
GENEL TOPLAM
Zaman      Attığı     Yediği
----------------------------
1-15         15         7
16-30        21         5
31-45         9         2
46-60         4         7
61-75        19         7
75-90        16         6
----------------------------
Toplam       84        34

Fenerbahçe'nin attığı ve yediği gollerin dakikalara ve devrelere göre dağılımı şöyle:

84 golün 61'ini yabancılar attı
Fenerbahçe'nin bu sezon attığı gollerde yabancı oyuncular ön plana çıktı. Sarı-lacivertlilerde forma giyen yabancı futbolculardan 8'i ligde 61 gol atarken, sadece Bilica ve Cristian gol kaydedemedi. Fenerbahçe'de 7 Türk oyuncu ise 21 gole imza attı.Sarı-lacivertli ekibin 2 golünü ise rakip futbolcular kendi kalelerine attı.

Savunma 18 gol attı
Fenerbahçe'nin en golcü oyuncusu kaptan Alex de Souza, 28 golle ligin ''Gol kralı'' olurken, takıma bu sezon transfer edilen Mamadou Niang, 15 golle takımının 2. en skorer oyuncusu unvanını aldı.

Fenerbahçe'de savunma oyuncuları da attıkları 18 golle şampiyonlukta pay sahibi oldu. Savunmada görev alan futbolculardan Lugano 7, Andre Santos 5, Gökhan Gönül 3, Caner, Bekir, Yobo 1'er gol kaydetti.

Bu sezon 15 futbolcunun ligde gol attığı sarı-lacivertlilerde, Semih Şentürk 10, Emre 4, Dia ve Stoch 2'şer, Mehmet Topuz, Güiza ve Selçuk da 1'er gol sevinci yaşadı.
KART RAPORU

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'nin, bu sezon, geçen sezona göre kırmızı kart sayısında azalma oldu. Geçen sezon 32 maçta (Ankaraspor maçlarını 3-0 hükmen kazandı) 67 sarı, 5 kırmızı kart gören sarı-lacivertlilerde, 2010-2011 sezonunda 34 maçta, toplam 18 futbolcu 67 sarı, 2 kırmızı kartla cezalandırıldı.

Fenerbahçe'de geçen sezon Emre, Alex, Kazım, Mehmet Topuz ve Vederson kırmızı kartla oyun dışında kalırken, bu sezon ise ligde sadece Lugano ve Selçuk kırmızı kart cezalısı oldu.

-LUGANO'NUN EN HIRÇIN SEZONU-

Sarı-lacivertlilerde bu sezon takımının en fazla kart gören oyuncu olan Diego Lugano, ligdeki en ''hırçın'' sezonunu yaşadı.

Uruguaylı başarılı savunma oyuncusu ligde Fenerbahçe formasıyla 5. sezonunda 10 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Lugano'nun sezonlara göre ligde gördüğü kartlar şöyle:

Sezon      Sarı      Kırmızı
-------     -----     -------
2006-07      8           1
2007-08      6           -
2008-09      8           1
2009-10      6           -
2010-11     10           1
-----------------------------
Toplam      38           3

-CENTİLMEN KRAL ALEX-

Bu sezon attığı 28 golle ''Gol Kralı'' unvanını alan, attığı goller ve yaptığı asistlerde takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Alex de Souza, bu sezon ligde Fenerbahçe'deki en başarılı sezonunun yanı sıra en centilmen sezonunu yaşadı.

Sarı-lacivertli takımda 7. sezonunu tamamlayan Brezilyalı futbolcu, bu sezon sadece 2 sarı kart gördü. Ligde en son 14. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sarı kart gören Alex, şampiyonluk için önemli ve stresli maçların olduğu ikinci yarıyı kart görmeden tamamladı.

Fenerbahçe'de geçirdiği 7 sezonda toplam 34 sarı kart gören Alex, sadece 1 kırmızı kart aldı. Brezilyalı futbolcu tek kırmızı kartını geçen sezon 23. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçında gördü. Alex'in Fenerbahçe'de lig maçlarındaki kart raporu ise şöyle:

Sezon     Sarı    Kırmızı
------    ----    -------
2004-05    5        -
2005-06    6        -
2006-07    6        -
2007-08    7        -
2008-09    3        -
2009-10    5        1
2010-11    2        -
-------------------------
Toplam    38        3

-EMRE 7 SARI KART GÖRDÜ-

Fenerbahçe'de Lugano'dan sonra ligde en fazla kart gören oyuncu Emre Belözoğlu oldu. Bu sezonu 7 sarı kart ile tamamlayan Emre, geçen sezon 7 sarı, 1 kırmızı kartla takımının en ''hırçın'' oyuncusu olmuştu.

-EN FAZLA KART KADIKÖY'DEKİ TRABZONSPOR MAÇINDA-

Fenerbahçe bu sezon en fazla kartı, şampiyonluk yarışındaki rakibi Trabzonspor ile Kadıköy'de yaptığı karşılaşmada gördü. Ligin 19. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda rakibini 2-0 yenen sarı-lacivertliler, karşılaşmayı 4 sarı, 1 kırmızı kartla tamamladı. Fenerbahçe, ligde 10. haftada Bursaspor, 22. haftada Beşiktaş, 29. haftada Gaziantepspor ve 30. haftada da Bucaspor karşılaşmalarında da 4'er sarı kart gördü.

-3 MAÇI KART GÖRMEDEN TAMAMLADILAR-

Fenerbahçeli futbolcular, bu sezon 3 maçı kart görmeden tamamladı. Sarı-lacivertliler, kendi sahasında yaptığı 1. haftadaki Medical Park Antalyaspor, 17. haftadaki Sivasspor ve 31. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında kart görmedi.

-İLK YARI 30, İKİNCİ YARI 39 KART-

Fenerbahçe, bu sezon ilk yarıya göre ikinci yarıda daha fazla kart gördü. Ligin ilk yarısında 29 sarı, 1 kırmızı kart gören futbolcular, şampiyonluğun geldiği ikinci yarıda 38 sarı, 1 kırmızı kart aldı.

-2010-2011 SEZONU KART RAPORU-

Fenerbahçeli futbolcuların 2010-2011 sezonu Süper Lig kart raporu şöyle:

Futbolcu       Sarı     Kırmızı
-------------------------------
Lugano          10         1
Emre             7         -
Gökhan Gönül     7         -
Selçuk           3         1
Andre Santos     5         -
Bekir            5         -
Niang            4         -
Stoch            3         -
Yobo             3         -
Özer             3         -
Mehmet Topuz     3         -
Caner            3         -
Cristian         3         -
Alex             2         -
Bilica           2         -
Volkan           2         -
Semih            1         -
Kazım            1         -
--------------------------------
Toplam          67         2

Not: Kazım, ligin ikinci yarısında Galatasaray'a transfer oldu.

EN YÜKSEK GELİR FENERBAHÇE’NİN !!!




Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, en yüksek isim hakkını elde eden kulüp de oldu.


Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Fenerbahçe, ''İddaa'' oyununda da en yüksek isim hakkını elde eden kulüp olarak dikkat çekti. Sarı-lacivertli kulüp 2010-2011 sezonundaki 34 maçlık maratonda 5 milyon 84 bin 181 TL'lik gelir elde ederek ismini ilk sıraya yazdırdı. Beşiktaş, Galatasaray ve ligi ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor ise Fenerbahçe'nin ardından sıralandı. Beşiktaş 4 milyon 789 bin 181 TL ile ikinci, Galatasaray 4 milyon 576 bin 781 TL ili üçüncü, Trabzonspor ise 3 milyon 951 bin 381 TL ile dördüncü sırada yer aldı.

Bu arada, isim hakkı bedeli olarak en düşük rakamı ise Kayserispor'un elde ettiği görüldü. Sarı-kırmızılı ekip bu sezon sadece 2 milyon 912 bin 981 TL'lik miktarı kasasına aktardı. Kayserispor'un ardından küme düşen Konyaspor 2 milyon 960 bin 181 TL ile ikinci, Kardemir Karabükspor da 2 milyon 983 bin 781 TL ile en düşük gelir elde eden ekipler arasında yer aldılar.

Öte yandan, sözkonusu gelirlerde Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçlarını baz aldığı bildirildi. Teşkilat, bu maçlarda deplasman galibiyetlerine 100 bin, içerdeki galibiyetlere 80 bin ve beraberliğe de 60 bin TL'lik isim hakkı ödediği öğrenildi.



FENERBAHÇE’DE İSTİKRAR’IN ADI MEHMET  TOPUZ !!!
Sarı-lacivertli takımın ligde yaptığı 34 maçın tamamında forma giyen tek oyuncusu olan Mehmet, toplam 2 bin 975 dakika oynadı.

Fenerbahçe'ye geçen sezon transfer olan Mehmet Topuz, 2009-2010 sezonunda takımının oynadığı 32 maçın 28'inde toplam 2 bin 147 dakika (Ankaraspor maçlarını 3-0 hükmen kazandığı için 32 maç) forma giymişti.

Mehmet Topuz'un ardından 32 maçta 2 bin 835 dakika ile kaleci Volkan Demirel ikinci, ''Kral'' Alex ise 2 bin 718 dakika ile üçüncü en çok forma giyen oyuncu unvanını aldı.

Sarı-lacivertli ekibin bu sezon transfer ettiği İlhan ise ligde sadece 1 dakika forma giyerek, takımının en az oynayan oyuncusu oldu.

Fenerbahçe'de bu sezon kadroda yer alan oyunculardan Serkan Kırıntılı, Hasan, Ertuğrul ve Uğur ligde hiç forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerde bu sezon 25 futbolcu oynadı.

2. YARININ İSTİKRAR ABİDELERİ VOLKAN VE YOBO
Fenerbahçe'nin 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlikle şampiyonluğa ulaştığı ligin ikinci yarısında takımın istikrar abideleri Volkan ve Yobo oldu.

Sarı-lacivertli ekipte sadece kaleci Volkan ve Yobo, ikinci yarıda 17 maçta da 90 dakika sahada kaldı.

İlk yarıda 16 maçta 1205 dakika forma giyen kaptan Alex ise ikinci yarıda 17 maçta da görev alırken, 1513 dakika forma giydi. Brezilyalı futbolcu, ilk yarıda 6 maçta 90 dakika sahada kalırken, ikinci yarıda ise 10 maçta 90 dakika görev yaptı.

CANER, DİA VE STOCH 2. YARIDA DAHA AZ SÜRE ALDI
Fenerbahçeli futbolculardan Caner, Dia ve Stoch ligin ikinci yarısında daha az süre aldı.

İlk yarıda 13 maçta 1058 dakika oynayan Caner, ikinci yarıda 9 maçta 365 dakika, ilk yarıda 15 maçta 943 dakika oynayan Stoch, ikinci yarıda 8 maçta 384 dakika ve ilk yarıda 14 maçta 691 dakika oynayan Dia ise ikinci yarıda 11 maçta 442 dakika forma giydi.

ANDRE SANTOS'UN 2. YARIDAKİ ÇIKIŞI
İlk yarıda daha az süre alan Andre Santos, ikinci yarıdaki performansıyla ilk 11'in değişmez oyuncusu oldu.

Ligin ilk yarısında 9 maçta 572 dakika forma giyen Andre Santos, ikinci yarıda 16 maçta 1419 dakika oynadı. Brezilyalı futbolcu, ikinci yarıda sadece Konyaspor maçında sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemedi.

BİLİCA GÖZDEN DÜŞTÜ
Fenerbahçe'de geçen sezon en fazla forma giyen oyunculardan olan Bilica, bu sezon gözden düştü.

Geçen sezon 32 maçın 28'inde 2 bin 431 dakika oynayan Bilica, takımın en fazla forma giyen 3. oyuncusu olurken, bu sezon sadece 8 maçta 546 dakika sahada kaldı.

Bilica, bu sezon ikinci yarıda ise 1 maçta sadece 6 dakika oynadı.

OYNAMA SÜRELERİ
Fenerbahçeli futbolcuların bu sezon maç sayıları ve oynama süreleri şöyle:

İLK YARI
Futbolcu Maç Süre (dk)

*********************
1- Mehmet Topuz 17 1449
2- Gökhan Gönül 15 1350
3- Volkan 15 1305
4- Alex 16 1205
5- Niang 14 1123
6- Yobo 13 1093
7- Emre 13 1065
8- Cristian 13 1058
- Caner 13 1058
10- Lugano 12 1035
11- Stoch 15 943
12- Dia 14 691
13- Andre Santos 9 572
14- Semih 13 544
15- Bilica 7 540
16- Bekir 4 360
17- Selçuk 9 357
18- Gökay 5 260
19- Mert 3 225
20- Özer 5 185
21- Okan 2 180
22- Kazım 5 176
23- Gökhan Ünal 3 11

İKİNCİ YARI

Futbolcu Maç Süre(dk)

***********************
1- Volkan 17 1530
- Yobo 17 1530
3- Mehmet Topuz 17 1526
4- Alex 17 1513
5- Lugano 16 1440
6- Andre Santos 16 1419
7- Gökhan Gönül 15 1258
8- Emre 14 1204
9- Niang 15 1201
10- Cristian 15 860
11- Selçuk 9 736
12- Semih 12 519
13- Dia 11 442
14- Özer 9 402
15- Stoch 8 384
16- Bekir 10 383
17- Caner 9 365
18- Güiza 3 46
19- Gökay 6 39
20- Bilica 1 6
21- İlhan 1 1

TOPLAM OYNAMA SÜRELERİ

Futbolcu Maç Süre (Dk)

*************************
1- Mehmet Topuz 34 2975
2- Volkan 32 2835
3- Alex 33 2718
4- Yobo 30 2623
5- Gökhan Gönül 30 2608
6- Lugano 28 2475
7- Niang 29 2324
8- Emre 27 2269
9- Andre Santos 25 1991
10- Cristian 28 1918
11- Caner 22 1423
12- Stoch 23 1327
13- Dia 25 1133
14- Selçuk 18 1093
15- Semih 25 1063
16- Bekir 14 743
17- Özer 14 587
18- Bilica 8 546
19- Gökay 11 299
20- Mert 3 225
21- Okan 2 180
22- Kazım 5 176
23- Güiza 3 46
24- Gökhan Ünal 3 11
25- İlhan 1 1

Not: Kazım ve Gökhan Ünal, ikinci yarıda takımdan ayrıldı.

REKOR CANAVARI
·         Şampiyonluk sayısında gs’yi geçtik.18
·         15 kez ligin en fazla gol atan futbolcusu Fenerbahçe’den çıktı.gs’nin 14’dü.
·         Üst üste  9 deplasman galibiyeti ile gs rekorunu egale ettik.
·         İkinci devre kendi sahamızda hiç gol yemedik.Volkan bu alanda rekor kırdı.
·         2011 yılında sahamızda hiç gol yemedik,hiç yenilmedik.2011 yılında ligde Fenerbahçe’ye Kadıköy’de gol atabilen takım yok. 2011’de, evindeki resmi maçlarda Sarı-Lacivertlilere gol atabilen tek oyuncu Türkiye Kupası maçında ‘Gençler’li Serkan Çalık. Onu da Volkan Demirel değil Mert Günok yedi. Yani 2011’de, Kadıköy’de resmi maçlarda Volkan’a gol atabilen yok!
·         Alex 33 golle 2.kez Gol Kralı oldu.Bu ünvanı 2.kez yaşayan ilk yabancı futbolcu oldu.

AKILLARDA KALAN NOTLAR !!!
·      *   İlk 2 maçı seyircisiz oynamamıza rağmen kazanmamız.(Antalya 4-0,Manisaspor 4-2)
·      *   Mert Günok’un ilk resmi maçı Trabzon deplasmanında Şampiyonluğun kaderini belirleyen etkenlerden biri olan Colman’ın penaltısını 70.dakikada kurtarması.
·     *    Okan Alkan’ın ilk resmi maçı olan Manisaspor (4-2) maçında 2 asist yapması.
·      *   2-0 kaybettiğimiz Kayserispor maçında ‘’0’’ gol pozisyonuna girecek kadar kötü oyunumuz.
·  *    Alex’in Bucaspor (5-2) maçında henüz 34.saniyede gol atması.
·    *     Alex’in 2 kez Hat-trick (Buca 5-2,Bjk 2-4) ve A.Gücü (6-0) maçında 5 atması.
·      *   Alex’in A.Gücü (6-0) maçında 3 penaltı golü üst üste atması.Toplam 9.
·     *    Alex’in uzun süre sonra 4 frikik golü atması (Sivas 1-0,Kasımpaşa 2-0,A.Gücü   
 6-0,Sivas 3-4)
·         A.Santos’un 90+4’teki Gaziantep’e attığı gol.
·         Guiza’nın girer girmez Buca maçında attığı 4.gol .
·         Yobo’nun ilk golünü Sivas Şampiyonluk maçında (3-4) atması.
·         18 maçta 17 galibiyet gibi olağanüstü bir galibiyet serisi yakalamamız.Bunu yapan Avrupa’da sadece Porto oldu.Dortmund ve Olimpiakos 16/14 yaptı.Barca bile 15/10 yapabildi.
·         Takımda hem milli takımlarında hem geldikleri takımlarda kaptanlık yapmış çok sayıda oyuncu bulunması.Alex,Emre,Volkan, Semih,Lugano,Yobo,Niang, Mehmet Topuz,Bekir,İlhan Eker
·         Teknik ekip çok çalıştı. Haftalık raporlamalar, bilimsel antrenman programları, kişisel çalışma programlarıyla, en son analiz teknikleri,rakip analizleri ile ‘’ekip olarak sınıfı geçtiler’’
·         İdari Menajer Hasan Çetinkaya, yardımcı antrenörler Fahrudin Ömeroviç ve İsmail Kartal, antrenör Turgay Altay, kondisyon uzmanı Alper Aşçı, kaleci antrenörü Murat Öztürk, maç analisti Arda Keskin, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan’ın çabaları sayesinde disiplinli ve verimli bir çalışma ortamı sağlandı.

·         TEKNİK EKİP NASIL ÇALIŞIYOR ?                                                                                                           Kocaman bir hafta

1- Maç biter bitmez teknik ekip önünde iki ayrı rapor buluyor. Biri son maçta Fenerbahçe’nin analiz raporu, ikincisi bir sonraki rakibin analiz dosyası.
2- Önce analiz ekibi harekete geçiyor. Önce kendi takımlarının son maçı analiz ediliyor. Ardından rakibin öne çıkan yanları işleniyor.
3- Sıradaki rakibin sakat, cezalılarına bakılıyor. Sonra, rakibin kullanabileceği 13-15 oyuncunun lig performansı değerlendiriliyor.
4-Rakibin başa oynayacak takımlarla maçlarının analizine geçiliyor. Sürece ‘scout’lardan kondisyon uzmanına herkes katılıyor.
5-Bu çalışmaların sonucunda rakibin oynama şablonu çıkıyor. Savunmadan topla nasıl çıkıyorlar, hangi oyuncular hücumda daha etkin rol alıyor, defans blokunun
zaafları neler? Temel hücum seti ne? Bunların hepsi ayrı ayrı kısa raporlar haline getiriliyor.
6-Bu görüntü analizleri ortalama altı saat sürüyor. Sonucunda rakiplerin zaafları ve üstün yönleri bir klip haline getiriliyor. Bu klip üzerinden futbolcularla hem teker teker hem de hep birlikte toplantılar yapılıyor.
7-Maç öncesi konuşmasının temeli de bu analizlere dayanıyor. Soyunma odası “Vatan-Millet Sakarya” tonunda değil bu analizler ışığında yapılıyor. Son dakikaya dek rakip takımın değerlendirmeleri futbolculara aktarılıyor.
8-Devre arasında önce ilk yarının istatistiksel analiz raporuna bakıyor Aykut Kocaman. Bu rapordaki verilere göre futbolculardan daha aktif olmasını ya da özel bazı taktikler geliştirmesini istiyor.
·         Doktorumuz Ertuğrul Karanlık’ta başarılı performansı ile tam not aldı.
·         Aynı şekilde Kondisyon uzmanı Alper Aşçı ve bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan her futbolcuya ayrı program uygulayarak başarılı oldular.
·         Aykut Kocaman – Alex uzlaşısı.Aykut Kocaman Alex’e karşı önyargılıydı sezon başında.Oynatacağı sisteme uygun görmüyor,yenilgilerle biten hazırlık maçlarından birinin bitiminde ‘’5 sezonda 1 Şampiyonluk’’diyerek gönderme yapıyordu.Ligin ilk yarısında pek çok maçta oyundan ilk ve en erken çıkardığı isimdi.3-2 kaybettiğimiz Trabzon deplasmanında ise 11’de başlatmamış,70.dakika oyuna almıştı.Devre arasında ise kampta oturup verilerle bir değerlendirme yaptılar beraber ve sorunun Alex’in sisteme uymadığı değil sistemi yavaşlattığında anlaştılar.Alex’te verileri görerek ,zaten çabuk düşünüp uygulayan bir oyuncuydu,daha çok koşup,doğru yerlerde daha çok bulunarak yani etkin koşu mesafesini arttırarak kısacası Aykut Kocaman ve ekibinin koyduğu verilere göre oynayıp 2.devre muazzam bir performans sergiledi.
·         Alex’in Etkin Koşu Mesafesinin 90’dan 500’e çıkışı ; Sambacı kendini geliştirdi 90’dan 500 metreye
Aykut Kocaman’ın üzerinde hassasiyetle durduğu bir unsur var: Etkin koşu mesafesi. Malum bir futbolcu bir maçta ortalama 5-6 bin metre civarında koşuyor. Ama asıl önemli olan toplam koşulan mesafe değil ‘etkin koşu mesafesi’. Bu da şöyle hesaplanıyor: Futbolcunun saatte 20 km ve üzeri hıza eriştiği anlar ‘etkin koşu’ olarak tanımlanıyor. Buna göre oyuncunun etkin koşu yaptığı anlar toplanıyor. Alex’in sezon başında etkin koşu mesafesi 90 metre civarında. Kocaman uzun uzun Alex’e bu koşu mesafesinin önemini anlatıyor. Çünkü onun topla çok daha fazla sayıda buluşması için etkin koşu mesafesini arttırması şart. Bunun sadece takıma değil kişisel performansına da birebir etkisi olacağına Alex ikna oluyor. İkinci yarıdaki müthiş performansının sırrı da bu. Alex 90 metre olan etkin koşu mesafesini bazı maçlarda 500’ün üzerine çıkarıyor. Ortalamasını da 400 civarında tutuyor. Böylece topla daha sık buluşan, gol dışında da oyuna direkt etki eden bir Alex çıkıyor ortaya. Sadece Alex değil tüm takım etkin koşu mesafelerinin önemini anlamış durumda. Hatta birbirlerine “Sen bu maç az koşmuşsun” diye takıldıklarında, futbolcular kendini “Etkin koşu mesafem yüksek” diye savunuyor.                                           (Bağış Erten)

·         15 maçta gol yemedik. En son 2005’teki ‘Daum’un FB’si’ 20 maçta gol yememişti. Kendi evimizde  yediğimiz  gol sayısı ise 8.
·         Fenerbahçe 6 maçı geriden gelip kazandı (Kasımpaşa, Manisa, Beşiktaş, Galatasaray, Eskişehir ve Buca). Geçen sezon sadece iki maçta bunu başarabilmişlerdi.
·         Kanarya 70. dakikadan sonra 24 gol attı. Bunların altısında maçı bu bölümde çevirdi.
·         Fenerbahçe bu sezon 84  gol attı. Geçen sene gol sayısı 61. Son on yılda, en çok golle şampiyon olan takım Fenerbahçe. 2006’da 90 golle ikinci olan takımdan sonra da bir sezonda en fazla gol atan ekip.
·         Atılan 84 golü 15 oyuncu paylaştı. Burada çarpıcı olan istatistik: Kanarya’da bu sezon tam 5 oyuncu 5 ya da daha fazla gol attı. Bu rakam 102 gol atan Real’de 7, 95 gol atan Barça’da da 5. Sarı-Kanaryalar da ayrıca tam dokuz oyuncu birden fazla gol attı.
84 golün 23’ü kanat ortalarından (geçen sezon sadece 7), 21’i göbekten, 15’i duran toptan geldi. 4 frikik, 3 korner golü attı Kanarya. 9 penaltı kazandı. Ceza sahası dışından 11 gol attı. Attıkları gollerin 54’ü asistle (geçen sezon 31) atıldı. Her iki yarının son dakikalarına tam 8 gol sığdırdı. İlk yarılarda 45, ikinci yarılarda 39 gol attı. Bu gollerin 41’i iç saha, 43’ü deplasmanda geldi.
·         Fenerbahçe kafayla sadece 5 gol yedi. Kanatlardan gelen ortalardan ise 8 gol gördü kalesinde. Direkt frikikten bu sezon hiç gol yemedi. Duran toplardan 7 gol gördü kalesinde. Bunların ikisi korner golü, biri de penaltı. Süper Lig ekipleri ceza sahası dışından sadece 4 gol atabildi şampiyona. Rakiplerine hiç bariz kontratak golü vermedi Sarı-Kanaryalar (geçen sezon 3).
·         Bu sezon  7 kez, yani Konya, Sivas, Gençler, Galatasaray, Antep, Buca, Sivas maçlarında Kocaman’ın oyuncu değişikliklerinden sonra kazandı Kanarya.
Takımda 18 oyuncu 10’dan fazla maçta forma giydi. Beş oyuncu 5 ya da daha fazla asist yaptı. M. Topuz ve V. Demirel’den sonra en fazla süre alan oyuncu Alex de Souza oldu.
·         ALEX DE SOUZA  ;
28 gol, 14 asisti olan bir oyuncunun heykeli dikilmelidir. Ama ‘Büyük İskender’in yaptıklarını ayrıntılandırmakta fayda var.
Alex’in 28 golünün 16’sı maçın gidişatını değiştirdi. Ankaragücü, Buca (3), Galatasaray, Gençlerbirliği, Kasımpaşa (2), Beşiktaş (2), Manisa (2), Sivas, İstanbul BB, Eskişehir, maçlarında attığı golle sadece skoru değil sonucu değiştirdi Alex. Bunlardan bir tek Gaziantep’te kaybetti Fenerbahçe. Diğer hepsini kazandı.
Sadece sol ayağıyla 22 gol attı. Yani sol ayağıyla attıklarıyla bile gol kralı Büyük İskender.
Sadece attığı goller değil, asistlerinde de olmaz işler başardı Brezilyalı solak. 14 asistin 11’i yine maçın sonucuna direkt etki etti. Yani Fenerbahçe’nin oynadığı 38 maçın 27’sinde Alex sonuca direkt etki etti.
9 penaltı, 4 de frikik golü attı. Bu sayılar her iki kategoride de onun için sezon rekoru.
5 golü ceza sahası dışından buldu kaptan. Attığı gollerin 15’ini ilk yarılarda, 13’ünü ikinci yarılarda attı. Son yarım saatte attığı gol sayısı 10.
Değinildi ama bir kez daha hatırlayalım. Alex bu performansıyla iki kez gol kralı olan ilk yabancı oyuncu oldu. Bununla da kalmadı, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu da kırdı. Bu kadar gol haliyle onu hem Fenerbahçe tarihinin hem de lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu yaptı.
(Bağış Erten)

Bir şarkısın sen...

Ve müzikal boyut
Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu değerlendirdiğimiz bu dizinin ilk iki bölümünde işin ‘müspet bilimler’ bölümüne yer verdik. Ama bir de mistik ve sinerjik boyut var. O yüzden dizinin son yazısını edebiyat ve müzikten yardım almış öznel futbolcu değerlendirmeleriyle bitirelim dedik.

Alex de Souza
Fenerbahçe’nin bu sezonki başarısı bir albüm olsaydı, kapakta en büyük fotoğraf tabii ki Alex’inki olurdu. Bazen senfonik katkıları verdi ‘Büyük Aleksandır’, bazen en güzel gollere vokal yaptı, bazen attığı sololarla takımını ateşledi. Ama bence onu eşsiz kılan an, Türk Telekom Arena’da yaptıklarıydı. Neredeyse tüm Fenerbahçeliler, Galatasaray karşısında bir beraberliğe razıyken, o rıza göstermedi. “Bu şarkı burada bitmez” deyip önce nefis bir asist yaptı, sonra da galibiyeti getirdi. Şampiyonluğun o gün gelmediğini kim söyleyebilir ki?
Ama bu bir grup albümüyse kapak resmi tek bir kişiden ibaret olamaz. Mutlaka Volkan, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu ve Niang da girer bu tabloya.

Gökhan Gönül
Gökhan Gönül öyle bir sezon geçirdi ki, bazen ters kademelerin en hasıyla geri vokalde gördük onu, bazen bindirmeleriyle bateride ritmi verdi, bazen de kimsenin çıkamayacağı ses perdelerini aşıp uzun hava okudu. Antalyaspor maçında attığı aşırtma gol belki de bu albümün en çok ‘indirilen’ şarkısıydı. Bu seneki performansını Avrupa’nın önde gelen liglerinde gösterse kesin Grammy alırdı.

Volkan Demirel
Onu biz bugüne dek hep iyi seslendirdiği eserlerle değil, detone anlarıyla hatırlardık. Şarkının en zor yerlerinde döktürür, ama olmadık yerde tonunu kaybederdi. Belki de bu yüzden onun için bu albümün yeri başka. Neredeyse hiç detone olmadı Volkan. Bazı maçlarda tek bir nota bile kaçırmadı. 4-2 kazanılan Beşiktaş maçında Almeida’nın kaçırdığı söylenen o pozisyonun hakkını verelim. Onu Volkan kurtardı. O kurtarış olmasaydı belki bu albüm yapılmazdı. O kadar iyi oynadı ki, Gökhan Gönül gibi bu aralar tek başına albüm teklifleri alması boşa değil.

Emre Belözoğlu
Emre Belözoğlu’nun garip bir yanı var. Sahalarımızda görmek istediğimiz ve istemediğimiz bütün hareketleri yapabiliyor. Bir tür Axle Rose diyebiliriz ona. Hem Guns (silahlar) hem de Roses (güller) yani. Ama hakkını yemeyelim, takımına en çok katkı verenlerden biriydi. Konser sırasında sesçiyi yine azarlamadı değil ya da sound check yaparken ortalığı toza dumana yine kattı. Ama gerektiğinde mikrofona geçmeyi de bildi, rakibi mikslemeyi de.

Mamadou Niang
Zaten tribünler onu daha ilk günden bir Sezen Aksu şarkısıyla çağırıyorlardı. O da bunun hakkını vermeyi bildi. Siyahi seslerin o müthiş caz yeteneği onda da vardı. Çoğu maçın intro’sunu o çaldı. İlk yarıda henüz orkestrasyon tamamlanmamışken imdada yetişen isimdi. Kemanlar akortsuz da olsa o bireysel performansıyla bunu kapatmasını bildi. Üstelik egosunu hiç şişirmeden yaptı bunu. Baktı Alex grubun başsolisti olacak, o da başkemancı olmayı tereddütsüz kabul etti. Ankara’da karlar düşerken söylediği serenat bugün şampiyonluğun önemli nağmelerinden biri.

Semih Şentürk
Neden tek başına albüm çıkarmıyor, bilinmez. Neden şarkıları dilden dile dolaşsa da albümü satmıyor, bilinmez. Ama bilinen bir gerçek var. O bu orkestranın kurucu unsurlarından biri. Çalsa da çalmasa da. Arena’da galibiyeti getiren çığlığı attığından beri Alex’in duvarında onun posteri var.

Mehmet Topuz
Futbol da müzik de yetenek işi. Ama bir o kadar da disiplin ve emek gerekiyor. Stoch ya da Dia kadar yeteneği yoktu Topuz’un. Ama öyle bir ciğer geliştirdi, öyle bir güç biriktirdi ki takımın değişmez trompetçisi oldu. Herkes ikili averajda Mert faktöründen bahsediyor. Unutmayalım, o maçta Fenerbahçe’nin ikinci golünü Topuz attı. Sezon boyunca solist olduğu tek andı. Yetti de arttı.

Selçuk Şahin
Yıllarca neden bu grubun elemanı olduğu sorgulandı. Ama zor günlerde orkestranın tamamlayıcı öğesi hep o oldu. Orta sahada her sorun olduğunda onu çağırdı Fenerbahçe. Bazen davulun başına oturdu, bazen bas gitaristti. Şampiyonluk maçında attığı gol sanırım bir tür hakedişti.

Yobo-Lugano
Asla bir Milli-Vanilli gibi şişirme bir ikili değildiler. Ayakları yere hep sağlam bastı. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadılar. İlk defa düet yaptılar, ama hiç sırıtmadılar. Tamam bir Simon&Garfunkel olmak için zamana ihtiyaçları var. Ama pekâlâ White Stripes oldular. ‘Seven nation army’ şarkıları boşa tribünlerin diline dolanmadı. Üstelik bu daha ilk albümleri.

Stoch-Dia
Aslında ilk geldiklerinde yurtdışı festivallerinden tanıyorduk. Bu yüzden gruba da renk getireceklerine emindik. Ama bunun için zaman gerekti. Aynı anda neredeyse hiç çalmadılar. Ama bu dönüşümlü katkılarını görünmez kılmadı. Dia’nın Beşiktaş performansı, Stoch’un ‘Belediye bandosu’na karşı attığı kritik gol kapak içi yazısında mutlaka yer almalı.

Baroni-Santos
Geçen sezon akortsuz, ciddiyetsiz, coşkusuz halleriyle gruptan ayrılmaları pek muhtemeldi. Üstelik ‘filan grup davulcusunu değiştirdi’ haberlerinden fazla bir değerleri yoktu. Ama bu sene kendilerini aştılar. Santos ligin ikinci yarısında bir anda elektrogitarı kaptı, olmadık sololar yaptı. Şampiyonluk yolunda attığı gollerin neredeyse tamamı bis’ten sonra geldi. Baroni ise hiçbir zaman Emre gibi bir basçı olamadı. Ama ritmi de hiç düşürmedi. Selçuk’la birlikte bu takımın soluklanma noktasıydı.

Albüm kapağı
Albümün bu kısmı görece ilk dinleyişte dinleyiciyi vuran ve dillere dolanan şarkıları içeriyor.
Bölümün parçaları:
Alex de Souza, Gökhan Gönül, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Mamadou Niang.

İnce işler sıkı parçalar
Evet, bu albümün hit parçalarını hep kapaktaki isimler söyledi. Alex’in klibi bile yapıldı. Ama iyi müzikseverler gibi iyi futbolseverler de, eski kaset teknolojisiyle söylersek, B taraf ikinci parçayı es geçmedi.
Semih, Mehmet, Selçuk, Yobo-Lugano, Stoch-Dia, Baroni-Andre Santos

Bonus
Bazı albümlerin sonunda hediye bonus şarkı vardır. İşte tartışmasız bonus
 Daniel Güiza: ‘Yaralı’ albümünün geçen sene çok satmamasına üzüldü. Ama plak şirketiyle yaptığı garanti kontratla teselli oldu. Yine de şarkı söylemeden sezonu bitirmek istemiyordu. Çıktı, Buca maçında konserin en önemli eserini seslendirdi ve gözyaşlarına boğuldu. ‘Arabesk’in en nadide sanatçılarından biri o. En içli parçayı, en doğru zamanda söyledi.                                                                                                                                           (Bağış Erten)


Alex Button’la Sonsuza

David Fincher Benjamin Button’ın tuhaf hikâyesini çekerken kimden ilham aldı bilinmez; ama herhalde Türkiye’de bir tane “geriye yaşlanan”  adam yaşadığını duysa filmi çekmeden önce İstanbul’a bir uğrardı!
Fenerbahçe’de  7 sezonu geride bırakan ve nerdeyse her geçen yıl yaptığı katkıyı bir vites artıran, hocasının tarifiyle “dünyanın en hızlı düşünen oyuncusu”  olan Alex, 2011’de etkinliğini en tepeye taşıdı. Onun için “20 yaşına döndü”  demeyeceğim, çünkü şu anda oynadığı futbol kesinlikle 20 yaşında sergilediğinden daha iyi. Eğer Alex her geçen yıl böyle gençleşecekse, bu yılki performansını belki de “50 yaşına döndü”  sözcükleriyle açıklamak daha doğru!

Lige ismini verme konusunda adeta Spor-Toto ile yarışan ve 2010-2011 sezonunu “Alex Toto Süper Lig yılı” na çeviren bu adamı bir kenara koyarsak, Fenerbahçe’yi şampiyonluğa götüren faktörleri  şöyle özetleyebiliriz sanırım:

*Fizik kalite
Fenerbahçe’nin ikinci yarıda 17 maçın 13-14’ünün ilk yarım saatlerinde yaptığı hücum pres, birçok rakibini 30 dakikada bayıltmaya yetti. Kayseri, İstanbul Belediye, Trabzon, Eskişehir gibi güçlü rakipler ilk yarım saatte devre dışı bırakıldı.

*Kadro kalitesi

Bazı müsabakalarda 30’la 60 arası bir fizik düşüş yaşandı ve dengenin sağlandığı anlar oldu (Kasımpaşa, Konya, G.Birliği, G.Saray süreci gibi)... O maçlarda da ligin en iyi 5 yerlisinden üçüne (Volkan, Gökhan, Emre’ye) ve en iyi 5 yabancısından üçüne (Alex, Niang ve Lugano’ya) sahip olmanın avantajları yaşandı. Maçlar bireysel performanslarla kotarıldı.

*Milat 13 Ocak
Bu kadro ve fiziksel kalitenin sahaya yansıma miladı ise 13 Ocak’taki Yeni Malatyaspor faciasıydı. Aykut Hoca’nın kendi sözcükleriyle o maçtan sonra herkes yardımlaşmaya başladı, herkes topun arkasına geçti ve herkes birbirinin açığını kapamaya başladı. Sonra da şampiyonluk geldi zaten...  

Sezonun Yıldızı Diego Lugano
Alex’in olduğu bir takımda bütün ödülleri ona vermek zorunda kalıyorsunuz, o yüzden bu seçimi Uzaylı kaptanın dışında kalan dünyalılar arasından yapmak galiba daha uygun... Lugano hem Fenerbahçe’nin ikinci devrede tam 10 maçta kalesini kapatmasında başrol oynadı, hem de Beşiktaş’ın en golcüsünden 1, Galatasaray’ın en golcüsünden sadece 2 az skor yaparak şampiyonluk yarışına kafasıyla tesir etti.
 
En çok yükseliş göstereni Mert Günok

İlk yarının kader maçlarından biri Trabzon’da kaybedilirken belki de o müsabakadan daha değerli bir adam kazanıldı orada... Mert bu yılki performansıyla hem Fenerbahçe’nin geleceği olduğunu kanıtladı, hem de Trabzon’da bir gol daha fazla yemeyerek bir anlamda ikili averajda şampiyonluğu getirdi.
 
En çok düşeni Fabio Bilica

Belli ki bütün kutsal kitaplar, hatta Buda ile Dalai Lama da haklı... Etrafınıza yaydığınız kötü enerji bir gün geri dönüp sizi buluyor. Bilica’nın da bu sezon yaşadığı dikey düşüşün nedenini (sanırım inancı o yönde olduğu için) İncil’de aramasında fayda var.
 
En iyi transfer Mamadou Niang
Fenerbahçe bu sezon hemen bütün istatistik dallarında lider ama bunların en etkileyicilerinden biri, hücum performansı. Fenerbahçe 241 kez (yani tam tamına Trabzonspor kadar) gol pozisyonuna girip, rakibinden 15 gol fazla attıysa bunu Alex Button kadar Niang’a da borçlu. Santrforda, santrfor arkasında ya da sol açıkta, her nerede oynarsa oynasın yüzde yüzünü veren Niang, bu sezon belki de ülkeye gelmiş en iyi yabancıydı.
 
En Kötü transfer İlhan Eker
Bilica’nın bu kadar kötü olduğu, Bekir’in bekleneni veremediği ilk yarının sonunda Lugano’nun partneri o olabilecekken kendini bir anda pazarları evde televizyon izlerken buldu. Belli ki Oftaş’taki/Hacettepe’deki savunma büyüsünün sırrı daha çok Trabzonsporlu Giray’daymış!

ANAHTAR SAYI 25 buçuk
Anadolu takımları büyüklere kaybettiklerinde hep iyi mücadele ettiklerini, çok koştuklarını ama kaliteli ayaklara çare bulmadıklarını söylerler. Fenerbahçe’nin bu sezonki bir istatistiği bu ezberi de bozuyor: Sarı-lacivertliler maç başına 25,5 top çalmayla bu konuda da ligin açık ara lideri... Hatta bütün meselesi top çalma olan Konyaspor’dan bile 76 fazlaları var bu alanda... Belli ki şampiyon olmak için kalite yetmiyor, çok çalışmak da gerekiyor.
Uğur MELEKE

NOT : 
1-Günlerdir büyük emek veriyorum bu çalışma için.Blogger'un resim yükleme problemi de iyice felç etti uğraşlarımı.Hiç tevazu göstermeyeceğim,bu çalışma bırakalım yazılı ve görsel medya'yı 500 tane Fenerbahçe blog,forum ve  sitesinde bile yapılmadı.Yaptık mı her zamanki gibi tam yaparız.Böyle bir takımın böyle bir Şampiyonluğuna böyle bir arşivlik çalışma yakışırdı.Hediyemiz olsun.
2-Bu çalışmada yararlandığım kaynaklar sabah gazetesi maç merkezi,mackolik.com, spor x.com,A.A,tff.org.tr,Bağış Erten,Uğur Meleke,teklikelibirnokta.blogspot.com’a,gol görüntüleri için grup arkadaşlarına teşekkürler.


Etiketler