13 Ekim 2012 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker - Khimki : 92-80 (İyi Başladık) !!!

SALON: Fenerbahçe Ülker Spors Arena

HAKEMLER: Ilija Belosevic, Dani Hierrezuelo, Panagiotis Anastopoulos

FENERBAHÇE ÜLKER (92): Bo McCalebb 17 (2 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 15 (3 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş (1 ribaund), Romain Sato 12 (4 ribaund), JR Bremer (1 ribaund- 3 asist), David Andersen 2 (1 ribaund), Oğuz Savaş 11 (2 ribaund- 1 asist), Mike Batiste 7 (5 ribaund), İlkan Karaman 4 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 4 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 20 (4 ribaund- 3 asist)

BC KHİMKİ (80): 
James Augustine 4 (4 ribaund- 3 asist), Vitaly Fridzon 6 (3 ribaund- 3 asist), Petteri Koponen 4 (1 ribaund- 1 asist), Kresimir Loncar 11 (2 ribaund- 1 asist), Kelvin Rivers 14 (3 ribaund), Sergey Monya 10 (2 ribaund), Dimitriy Khvostov, Alexey Zhukanenko 12 (1 ribaund- 2 asist), Zoran Planinic 15 (6 ribaund- 8 asist)

1.PERİYOT: 25-25
2.PERİYOT: 21-11

3.PERİYOT: 16-18
4.PERİYOT: 30-26



Simone Piangini (Fenerbahçe Ülker)
“İyi bir rakibe karşı bir oyun oynadık. Uzun süredir birlikte oynayan bir takıma karşı iyi bir performans sergiledik. Şu an %100 durumda değiliz. Ama oyuncularımın yaklaşımı hoşuma gitti. Son periyotta yorulduk. Hızlı hücumlardan sayılar attık ve tempoyu da ayarlayan taraf bizdik. Yediğimiz sayı çok da önemli değil. Ritm ve kaç atışla sayı yaptıkları önemliydi. Bizim için hücumda ritm kazanmamız çok önemli. Başarıyı kazanmak için savunmaya yüklenmemiz lazım. İlk yarıda bunu başardık. Çok iyi bir iş çıkarttık. Ancak gerçek basketbol Boston Celtics maçı gibi mi yoksa Euroleague gibi mi bu tartışılır. Brewer ise bizim için bir sigorta. Çünkü uzun bir sezon bizi bekliyor. Tecrübeli bir oyuncu. Özellikle bir oyuncu sakatsa onun yerine alternatif olabilir. Bremer bizi tamamlayacak bir oyuncu.”


KABUS SEZONDAN İLAÇ GİBİ GELDİ !!!
* Geçen yıl ki kabus sezondan sonra henüz hazır olmayan görüntümüz bile rüya gibi geliyor.
* Evet henüz takım % 60'larda bence.Andersen,Batiste,yeni gelen Bremer ve hala dönüşünü beklediğimiz (!) Bogdanoviç ile takımın fiziksel eksikliği görüldü.
* Saydığımız hazır olmama nedenlerine rağmen takımın ne kadar potansiyelli olduğu attığımız 92 sayıdan görülüyor.
* Yediğimiz 80 sayı da elbette çok ama en önemlisi oyuncular da bunun farkında.
Khimki'nin son Eurocup Şampiyonu olan kadrosunu takviyelerle sürdürerek dişli bir takım olması,ilk maçın başlangıç heyecanı ve son çeyrekteki gereksiz zorlama driplinglerle topu fazla paylaşmama ile yorulmanın getirdiği nedenlerle 25-26 sayılar yedik.
* Eksiklerimiz elbette var.Teknik olarak en önemlisi hocanın takımlarından bildiğimiz ve kafasında mutlaka olan ''savunma'' daki sıkıntılar.Alışıldık 'ikili oyun savunmasındaki savunma zaaflarımız'' devam ediyor.Yalnız baskılı savunmadan zaman zaman pırıltılar gördük,gelecek için bu iyi bir ışık.Özellikle kanatlara iyi baskı yaptık zaman zaman.
* Simone'nin oynatmak istediği ''Hızlı hücum - savunma'' basketbolu için kendimce yılbaşına kadar zaman veriyorum.Bu süreçte az kayıp yaşamak önemli.
* Hücum olarak Bogdanoviç,Andersen'den henüz katkı almamamıza rağmen 9 oyuncumuzdan katkı aldık,5 oyuncumuz çift haneye ulaştı.
* Bu sezon bu kadro derinliğinin önemini ve faydasını göreceğiz.
* Benchten katkı da son derece önemli.Kenardan gelen Emir'in  26 dk.da 20 sayısı süper.
* Hoca 4 kısalı oynamayı seviyor dedik bunu hazırlık ve Türkiye Kupasından sonra gene gördük.Emir'i 4 numarada izliyoruz.Hızlı hücumda faydası çok ama ribaunt sorununu unutmamak lazım.
* 4 kısalı düzeni söyledik Batiste ve Oğuz'u birlikte oynattığını da gördük.Oğuz 4 numara oynadı mesela.Tabii bu anlarda Zukhanenko gibi kapasitesi sınırlı bir uzun iyi ekmek yedi.
* Bo erken 2 faulle kenara geldi.2.çeyrek sanırım hiç oynamadı.Ona rağmen kaşla göz arasında 17 sayı yapmış.Müthiş penetrelerini gene gördük.
* Maçın yıldızı Emir'di.Kenardan gelerek tam bir Joker vazifesi gördü.Bo'nun yokluğundaki dakikalarda Bremer ile birlikte takımı yönetti,4 numaraya çekildiğinde de faydalıydı.
* Sato.3.çeyreğe damgasını vurdu.Kritik üçlüklerle farkın erimesine izin vermedi.
* Oğuz Savaş.Savunma zaafını biliyoruz ama hücumda çok iyi iş çıkardı doğrusu.
* Kaptan da kendine gelmişti.Yabancı rotasyonu tamam - Andersen,Batiste,Bremer daha vites arttıracak - ama yerli katkısı elzem.O yüzden Ömer Onan,Oğuz,Emir,İlkan,Barış'ın performansı çok belirleyici ve önemli olacak.İyi gördüm bu maçta yerlileri.
* Batiste'in de zamana ihtiyacı var.Bir sakatlığı oldu hazırlık döneminde.
2/1 üçlük 7 sayı 5 ribaunt ile katkı yaptı.

* Bremer.Taraftar Papaloukas gibi daha iyi isim bekliyordu ama Hoca'nın bilinçli tercihi olduğunu düşünmüştüm.Hem beni hem hocayı yanıltmadı.Ayağının tozu ile 11 dk.da savunmada çaldığı toplarla 3 asist - 2'si Oğuz'a - ve 1 güzel blokla,tecrübesi ile katkı vereceğini ilk maçından gösterdi.Barış'ın süresi azaldı ama nasıl olsa Barış Lig'te de oynayacak.
* Taraftar konusu.8400 seyirci varmış.Taraftar gruplarının pota arkasına yerleştirilmesi
doğru karar ama 15 TL.bilet fiyatına serzenişler var.GFB grubu iyi katkı yaptı burada.
Münferitler ise Bogdanoviç'in teknik faul alması ile hakemlere tepki göstermek için ayaklandı.Sonrasında takım onları coşturdu.Halbuki tersi olmalıydı.
Yani ''Taraftar takımı coşturacak takım taraftarı değil''
Olumlu sonuçlarla birlikte ivme artacaktır.
* Khimki takımı dediğim gibi iyi bir takım.Kendi sahasında yenmek zor.Hücumda iyi savunmada zaafları olan bir takım olarak biliyorduk.Planiniç günündeydi.Kelvin Rivers ve Zukhanenko Ona yardım ettiler.Koponen ve Fridzon suskun kaldı veya biz iyi savunduk.Matt Nielsen bile süre almadı.
* İstatistiklerde asistlerde 13-20 gerideyiz.Tek dikkat çekici olumsuzluk bu.
* Haftaya Olimpija'ya gidiyoruz.Maddi sıkıntılar çeken,Euroleague katılım payını son anda
yatırmış bir takım olarak Cantu'yu 71-84 yenmeleri çok dikkat çekici ve sıkı tutmayı gerektiren bir deplasman olacaktır.

Etiketler