15 Haziran 2011 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker - gs cc (''İkili Oyun Belasına'' ) 70-71 !!!


SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Emin Moğulkoç – Fatih Arslanoğlu

FENERBAHÇE ÜLKER (71): Roko Ukic 14 (3 asist), Erbil Eroğlu, Ömer Onan 7 (4 ribaund), Darjus Lavrinovic 12 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2, Kaya Peker (7 ribaund), Oğuz Savaş 11 (6 ribaund – 2 asist), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund), Can Maxim Mutaf, Berkay Candan, Marko Tomas 3 (2 ribaund – 2 asist), Emir Preldzic 16 (4 ribaund - 2 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (72): Josh Shipp 13 (8 ribaund), Jerry Johnson (2 asist), Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu 5 (3 ribaund), Preston Shumpert 6 (5 ribaund – 3 asist), Tutku Açık 7 (3 ribaund - 6 asist), Luksa Andric 22 (7 ribaund - 4 asist), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund - 2 asist), Evren Büker 3 (2 ribaund - 1 asist), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 12 (3 ribaund - 1 asist)

1. PERİYOT: 24-19
2. PERİYOT: 17-22
3. PERİYOT: 12-15
4. PERİYOT: 18-16


**************
* Ne söylemek lazım ki.Adamlar istese de böyle bir trajedi yaşatamazlardı.Biz kendi kendimize ''15 bin seyircimiz önünde kupa kaldırma maçında son saniye basketi ile yenilmeyi başardık (!) ''.
Bundan daha kötü bir senaryo rüyada bile olmazdı oldu maalesef :((
* Ölümüne nefret ettiğim camiadır bu makyavelistler ama kabul etmek lazım dün de hakettiler,buraya getirmeleri bile büyük başarıdır.
* Artı Mahmudi de Spahija'dan ne kadar iyi koç olduğunu göstermiştir.Kutlamak lazım.
* Maçı gene şifre laneti yüzünden seyredemedik.Netten izleyelim derken bir önceki maçta olduğu gibi bu sefer de Windows'u çökmekten güç bela kurtardık.O yüzden seyredemedim,tekrarını izleyecek durumum zaten yoktu.2.yarısının büyük kısmını sonuna kadar Radyo Fenerbahçe'den dinledim.O yüzden teknik yorum yapabilecek durumum yok.Zaten gerekte yok.
*Geri zekalı gibi 500.cü kez yediğin kopya ''Tutku-Andriç ikili oyunu'' basketlerinin nesini yazalım,nesini konuşalım ?  Ne yapalım ayakları çabuk uzunumuz yok demek bahane mi ? Niye ille yukarı çıkıyor Lavrinoviç madem ayakları çabuk değilken.Beklesin geride.Bunu Koç niye ikaz etmiyor ?
Bu kaçıncı.Vidmar yok sancısını çekiyoruz tamam da neden yıllardır milyon kere yazdık ''bu kara deliği'' ayakları çabuk uzun alınmıyor ?
* Sadece bu ''ikili oyun'' ve yaptıkları ''match up zone -değişmeli alan savunması'' ile yendiler.
Biz ise ne savunmada bu ikili oyunlarına çare bulabildik,ne de yaptıkları alan savunmasına hücumda çare bulabildik.Oyunun kısa özeti budur.
* Bunlara çare bulamayan Spahija'yı koruma kalkanları takmaya çalışıyorlar hemen.
Yahu bunlarla bu sezon 8 maç yaptık (7 lig,1 kupa) insaf insaf.İlk kez mi karşılaşıyoruz.Nasıl oynayacakları belli değil mi ? Ortada 2 takım arasında büyük güç dengesi var.Mahmudi de bunu bilerek bu kadro ile yapması gerekeni yapmaya çalışıyor.Helal Olsun adama.8 maçta 5/3 galibiyetimiz.
2 takım arasında bu kadarlık fark olmalı  mı ? Bu kadar kalitesine rağmen 3 maç kaybediyorsun ?
Spahija'yı koruyanlara soruyorum ;Şu gs cc'den takımınıza hangi oyuncuyu alırdınız ? 
Sadece Andriç'i kaç kişi der ? 3.sınıf Hırvat yahu.
* Tamam Ömer hastaneden gelmiş,Tomas'ın bileği diğer sakatlar falan da adamlarda da sakat sakat oynayanlar var,Rancik gibi bir bela hiç yok seride.Bu mazeret değil.
* Sadece Ömer ve Tomas yüzünden dün May-Kinsey değişikliği  ne yazık ki istenen katkıyı vermedi.
May hiç olmazsa ikili oyun savunmasında size'ı ile 1-2 hücum kesebilirdi ve kazanırdık.Şans işte.
* İkili oyun savunmasında aksıyoruz dedik.Be birader madem ayak çabukluğuna sahip uzunların yok,zaafın belli.O zaman dön sen de alan savunmasına.Sen de risk et dış atışları.Yugo  koçları alan savunması sevmez biliyoruz Tanjeviç'te böyleydi de denemezsen çaresiz kalırsın işte.
Shumpert'in 6/0,toplamda 17/4 üçlük attıkları maçı sırf bu yolla kazandı adamlar.
* Onların alan savunmasını çözemememizin sebebini de irdelemek lazım.Bu sefer ceza üçlüklerimiz girmedi.İşte her zaman girmeyebilir.Doğru hücum yaptık mı alan savunmasına acaba ? Bir kere Oğuz'un da dediği gibi çok statik kaldık.Çabuk top dolaştırmak lazım ve en boş adamı seçmek lazımdı.Ortada Oğuz veya Lavrinoviç'i bırakıp,Ukiç veya Emir'in elinde 20 saniye top tutarak,son 5 saniyede hücum etmeye kalkarsan tabii çuvallarsın.
* Tıpkı son 46 saniyedeki hücumumuz gibi.Sözde mola aldık,set çizdik ama gene aynı şey,sonunda panikle potaya bile değmeyen Ukiç'in üçlüğü.Halbuki 15-16 saniyede top kullanıp,son hücum şansını da almak lazımdı.
* Son top tartışılıyor.Bir kere oraya getirmemek lazımdı.Son topla kaybettik ama oraya bırakarak aslında kaybetmiştik.Shipp'in atışı mucizeydi,her zaman olmazdı.Oldu.Niye ? 
Bu kadar kötü konsantrasyon ve kötü oyunun cezasının kesilmesi için.
* Spahija faul yaptırmalıydı diyenler var.Bu bir tercih.Ben de faul yaptırırdım ama bunun için eleştirmiyorum.İyi de savunma yaptık,Shipp'in elinde kalması ve atışı  büyük şanstı.
* Kötü oyunun parametreleri rakamlarda da ortaya çıkıyor zaten.
Ribauntlar ; 33-40,Asistler 9-19.Bu  2 önemli istatistik top çalmadaki 7-3 ve top kayıplarındaki 8-16 üstünlüğümüzü alıp götürüyor.
* Rahatlık.Bizim 3-1 rahatlığımız,onların nasıl olsa kaybedecek daha fazla bir şeyimiz yok rahatlığı da maçın kaderini etkileyen diğer parametreydi.
* Taraftar konusu eleştiriliyor.Her zamanki ''Şampiyonluk Kupa Töreninde nemalanma'' profili ve hep şikayetçi olduğumuz ''maçı yaşamayan,kendi kendine takılan+ çekirdekçi profil'' Sinan Erdem'de Cehennem değil Cennet yaşatmış.Cuma akşamı görürler seyirci etkisini.
* Böyle bir maçtan sonra bile FB taraftarının hiç bir taşkınlık,çirkinlik yapmaması takdir ediliyor.Bu iyi bir şey ama madolyonun öbür yüzü de önemli.Bu  light profil ile nasıl olacak ?
* Quashar Isıl'' kupanın sapı içeride kalınca hala hazım sorunu çektiğini belli  eden hezeyanlar sergilemiş.
Cuma akşamı kendini iyi hazırlasın.Bu kez daha acı girecek ona göre ......
* Hadi bakalım Cengaverler Spahija gibi ''Zero Effective'' bir koça rağmen Cuma akşamı dün akşamın ayıbını temizleyin ve bizi daha fazla kedi,köpeğe mahcup etmeyin.Size güvendiğimiz için bir üstte öyle emin konuştuk ona göre.........
* Son olarak şöyle bir final serisini rahat rahat açık kanaldan izlettirmeyenleri Allah bildiği gibi yapsın.

12 Haziran 2011 Pazar

''Fener Koy Koy Şampiyonluk Geliyor'' gs cc - Fenerbahçe Ülker 74-85


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Rüştü Nuran – Ahmet Ersan Ergüler

GALATASARAY CAFE CROWN (74): Josh Shipp 10 (3 ribaund- 2 asist), Jerry Johnson 13 (2 asist), Caner Topaloğlu (2 ribaund), Preston Shumpert 10, Tutku Açık 13 (2 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 13 (9 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım 5 (4 ribaund- 2 asist), Evren Büker 2 (1 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 8 (2 ribaund- 1 asist). 

FENERBAHÇE ÜLKER (85): Roko Ukic 17 (8 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 10, Darjus Lavrinovic 15 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius (1 asist), Kaya Peker 2 (2 ribaund), Oğuz Savaş 19 (5 ribaund), Marko Tomas (2 asist), Sean May 4 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 18 (5 ribaund- 4 asist). 

1. PERİYOT: 17-23
2. PERİYOT: 19-14
3. PERİYOT: 13-27
4. PERİYOT: 25-21


FOTO:FEHMİ ÖZGÜLER
Kaynak : MEGABASKET


İŞTE BUUUUUUUU !!!!!!!
 *Tebrikle takıma ve teknik heyete.
* Bu kez hep istediğimiz bir oyun formatı ile çok iyi başladık.İçeriden uzunları besleyerek.
Lavrinoviç hücum rübauntlarını da kovalayarak,sayıya dönüştürdü,Oğuz bu kez faul problemine girmeden çok iyi oynadı.Öyle ki sistem tıkır tıkır işlediği için dış atışlara yönelmedik hiç.
*Daha ilk çeyrekte Lavrinoviç ve Oğuz boyalı alanı domine ettiler ve farkı 10'a kadar çıkardılar.
* Ancak 2.çeyrekte gs'nin sert savunması karşısında bocaladık.7 dakikada 4 sayı atabildik,top kayıplarımız arttı.Oyuncu değişiklikleri de çare olmadı.10 sayılık farktan 9 sayı geriye düştük.Neyseki Emre ve Ukiç krizi giderdiler .Özellikle Emir süperdi.10-2'lik seri ile ve 34-27'den gelip 36-37 önde bitirdik.
*İlk devre sonunda ; 15/13 gibi çok iyi boyalı alan istatistiği yakaladık Oğuz'un 10,Lavrinoviç'in 9 sayısı ile.
*Hücum ribauntlarında tam 10 rakamımız vardı.gs cc'nin toplam ribaunt sayısı ise 11'di.
* 3.Çeyrek ise muhteşem oynadık ve bu kez üçlükler ve penetrelerle kısalarımız Ukiç,Emir,Ömer Onan'da devreye girince farkı 17 sayıya kadar çıkardık.3.çeyrek sonucu 15 fark ile lehimizeydi.
* 4.çeyrekte gs son çare olarak tam saha baskılı prese başladı.Her nedense gene krize girdik.Ukiç,Saras ve Emir gibi 3 iyi top kullanan oyuncumuza rağmen prese karşı bocaladık.Fark 4'e kadar indi ve gs gene ortak oldu maça.Bu sıralarda herkes niye Emir top getiriyor,Ukiç neden almıyor topu diye sallıyordu.Saras zaten baskıya karşı hep top kaybı yapıyordu.Emir ile hep çözüm buluyorduk.Ukiç'te top kaybı yapıyordu.
Yani Emir'in topu getirmesi doğru karardı.Hatası elbette olacak ama dün kat kat affettirdi.
* gs cc'de Ermal bu kez 8 sayıda kaldı.Faul problemi nedeniyle 6 sayı ile iyi başladığı maçta 2.devre sadece 2 sayı atabildi.Kenara geldiğinde Mahmudi Andriç-Haluk ile oynadı uzun süre.Shumpert'i de sakat sakat oynattılar ama 1 devre.Shumpert 13 dk.da 10 sayı atarak görevini yaptı.Yorgunlukları da avantaj oldu bizim adımıza.
* gs cc'de en iyi adam gene Andriç'ti.Bu çocuk her bizim maçta iyi oynadı.. (13 sayı, 9 ribaunt, 2 asist)
* 3.çeyrek maçın kırılma anıydı.Emir direksiyonu eline alarak doğru top kullandı.Ukiç'in penetreleri,Ömer Onan'ın kritik üçlükleri ,Kaya'nın savunma direnci ile gs'nin de hücumda zorlama atışlarla karavana atması maçı koparma noktasına getirdi.49-66
* 4.çeyrekte fark 4'e inmişken Ömer Onan'ın üçlüğü kudurtucuydu.
* Uzunlarımız bu kez iyiydi dedik ama istikrar yok işte.Salı günü ne oynayacakları meçhul.
Oğuz ilk 3 maç yoktu.Dün 10/8 ile 19 sayı attı.Hah işte böyle dedirtti.
* Emir-Ukiç ikilisi ise çıldırtıcıydı.Ukiç  17s.8r.5a.Emir 18s.5r.4a.Müthiş Müthiş.
* Emir demişken bu çocuk bu sezon kendini aştı.Dün çok bilen (!) FB taraftarı gene kendisine sallıyordu.
''Saras var oyunu Emir kuruyor yarabbim.''
''emir bey sayesinde eridi gitti fark ya''
Ne demeli ki.Allah çarpar.
Emir'i bize kazandıran Tanjeviç'e teşekkürler.Kendisi bizi az çıldırtmadı,az sallamadık ama hakkını verelim.
* Emir milli takım içinde büyük şans olacak.
Sorunu da nihayet çözlülüyor galiba ;

PRELDZIC`E YEŞİL IŞIK
Fenerbahçe Ülker’de Türk statüsünde forma giyen Boşnak forvet Emir Preldzic’in Türk Milli Takımı’nda oynayabilmesi yolundaki son engel de

Slovenya Federasyonu ile uzun süren görüşmeler sonunda anlaşan Basketbol Federasyonu’nun bu gelişme sonrası FIBA’ya resmen başvuruda bulunduğu ve bu ay içinde yapılacak FIBA Dünya Genel Kurulu’nda Preldzic’in Türk Milli Takımı’nın formasını giymesine onay verileceği öğrenildi.

TBF’nin büyük bir titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda engeller birer birer aşılırken, Preldzic için son dakikaya kadar direnen Slovenya Federasyonu’nun, Boşnak yıldızın tercihini Türk Milli Takımı’ndan yana kullanma isteğini bildirmesiyle geri adım attığı ifade edildi.

Preldzic’in de Slovenya formasını tekrar giymeye istekli olmamasıyla Sloven Federasyonu’nun bu ısrarından vazgeçmesi TBF’nin elini güçlendirirken, ikilemde kalan FIBA da tavrını netleştirmiş oldu. FIBA’nın üst düzey yöneticilerinin de Preldzic’in Türk statüsünde oynamasına sıcak bakması ve Türk kanadından böyle bir başvuru olması halinde kabul edilebileceğinin sinyalini vermesiyle harekete geçen TBF de kısa bir süre önce resmi başvuruyu yaptı.

Konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi ve FIBA’nın, Preldzic’in Türk Milli Takımı’nda oynayabilmesi için gerekli onayı vermesi bekleniyor.

*****
MİNİ YORUM

Emir sınıf atlatır


Dünya Şampiyonası’nda aldığımız gümüş madalyanın ardından çıtanın doğal olarak yükseldiği bir süreçte, üstelik de Litvanya’daki Avrupa Şampiyonası öncesinde yaşanan bu gelişme 12 Dev Adam’a sınıf atlatacak türden...

Henüz 24 yaşında olan Emir, oyun görüşü, zekası, penetre özelliği ve çok fonksiyonlu (1-2-3-4 no’lu pozisyonlarda oynayabilme becerisi) oluşunun yanında Milli Takım’da zaman zaman eksikliği hissedilen ceza şutlarındaki bitiriciliğiyle de büyük katkı sağlayacaktır. 2.06’lık boyuna karşın çabukluğuyla rakiplerine eşleşme sıkıntısı
yaratan Emir gibi bir “joker”in gelişiyle 12 Dev Adam önümüzdeki 10 yılını garanti altına almıştır.

GÖKHAN TÜRE

* gs cc'nin sakatlıklarından bahsediliyor sürekli sakat sakat oynuyorlar falan filan.İyi de bizim sakatlardan hiç bahseden yok.Dün de Tomas ikinci devre yoktu.Kırık olmuş sanırım.Geçmiş olsun.
* gs cc uzatmada bir maç kazandı ama uzun play off serilerinde kadro derinliği,kalite farkı ve tecrübenin her zaman ağır bastığı görülmüştür.Basketbolda pek az olur sürpriz.İspanya ACB'de 6.sırada bitiren Bizkaio Bilbao'nun Valencia ve Real Madrit'i eleyerek Barcelona ile final oynaması gibi.
Dolayısıyla Fenerbahçe Ülker'in gücü seriyi normal seyrine çevirdi.Salı günü de iş noktalanır.
* ''Olayın farkında bir ezik kedi''
Bugün 20:20
5116
Alican Bozok
Cevap: Play-Off Final Serisi | Galatasaray C.C 1-2 FB Ülker | Spormax Canlı
Yoruldum artık her alanda sürekli ezilmekten yeter artık ne olur ya..

*Hakemler rezildi.Bize basit sportmenlik dışı,teknik,hücum fauller,onlara gelince vermemek için faulü başka bir oyuncuya veriyorlar.Shipp Oğuz'un üstüne çullanıyor,sportmenlik dışı vermemek için faulü Andriç'e veriyorlar.
* Maçı yayınlayan ''lanet şifreciler'' ise tam bir skandaldı.gs tv olsa böyle anlatmaz.Hadi Nur Germen'i anladık gs'li de Fener'in ekmeğini yiyen Hüsnü Çakırgil'e ne oluyor ? Bizden bjk'ye gittikten sonra herhalde herşeyi sıfırlamış.Spiker de zavallı bir çocuktu Orçun'mudur nedir ? ''Ribauntu aldık'' diyor ya.
* Eziklikten bahsetmişken,Cumartesi NTV SPOR'da yayınlanan ''Yenilsen de Yensen de'' programında yıllarca ''ezik gs'li'' olarak şubede Genel Menajer olarak görev yapan -sadece ''Fenerbahçe Organizasyonu''demekten başka hiç bri şey yapmayan- Remzi Dilli ezikliğini kustu.Yok gs bu maçı almalı 2-2 olmalıymış,yok bu paralarla Spahija,Samir,Damir ve 2 Avrupalı teknik heyetten kişi daha bu 5'li başarısızmış.Spahija kesinlikle bu yerlerin hocası değilmiş,Aydın Örs gelmeliymiş falan filan.
Ayıp Ayıp Pala Remzi Ayıp.
İşte o yüzden ''Fenerbahçe'de gs'li dişi sinek bile istemiyorum'' diyorum.
* Sonuçta ; kendi evlerinde KOYDUK bu kez.Maç bittikten sonra kudurdu yaratıklar.
Galibiyetin anahtar kelimeleri ; Emir,Ukiç,Uzunlar/boyalı alan,soğukkanlılık,tecrübe,savunma,Ömer Onan'dan kritik üçlük,Nihayet Oğuz,Aferin Lavri,kudurtucu 3.çeyrek,iç-dış dengesi,tam saha prese karşı bocalama ve

''SONUNDA İYİLER DAİMA KAZANIR''


Daha fazlası için ; 

http://basketfener.blogspot.com/2011/06/fener-koy-koy-sampiyonluk-geliyor-gs-cc.html

Etiketler