15 Haziran 2011 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker - gs cc (''İkili Oyun Belasına'' ) 70-71 !!!


SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Emin Moğulkoç – Fatih Arslanoğlu

FENERBAHÇE ÜLKER (71): Roko Ukic 14 (3 asist), Erbil Eroğlu, Ömer Onan 7 (4 ribaund), Darjus Lavrinovic 12 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2, Kaya Peker (7 ribaund), Oğuz Savaş 11 (6 ribaund – 2 asist), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund), Can Maxim Mutaf, Berkay Candan, Marko Tomas 3 (2 ribaund – 2 asist), Emir Preldzic 16 (4 ribaund - 2 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (72): Josh Shipp 13 (8 ribaund), Jerry Johnson (2 asist), Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu 5 (3 ribaund), Preston Shumpert 6 (5 ribaund – 3 asist), Tutku Açık 7 (3 ribaund - 6 asist), Luksa Andric 22 (7 ribaund - 4 asist), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund - 2 asist), Evren Büker 3 (2 ribaund - 1 asist), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 12 (3 ribaund - 1 asist)

1. PERİYOT: 24-19
2. PERİYOT: 17-22
3. PERİYOT: 12-15
4. PERİYOT: 18-16


**************
* Ne söylemek lazım ki.Adamlar istese de böyle bir trajedi yaşatamazlardı.Biz kendi kendimize ''15 bin seyircimiz önünde kupa kaldırma maçında son saniye basketi ile yenilmeyi başardık (!) ''.
Bundan daha kötü bir senaryo rüyada bile olmazdı oldu maalesef :((
* Ölümüne nefret ettiğim camiadır bu makyavelistler ama kabul etmek lazım dün de hakettiler,buraya getirmeleri bile büyük başarıdır.
* Artı Mahmudi de Spahija'dan ne kadar iyi koç olduğunu göstermiştir.Kutlamak lazım.
* Maçı gene şifre laneti yüzünden seyredemedik.Netten izleyelim derken bir önceki maçta olduğu gibi bu sefer de Windows'u çökmekten güç bela kurtardık.O yüzden seyredemedim,tekrarını izleyecek durumum zaten yoktu.2.yarısının büyük kısmını sonuna kadar Radyo Fenerbahçe'den dinledim.O yüzden teknik yorum yapabilecek durumum yok.Zaten gerekte yok.
*Geri zekalı gibi 500.cü kez yediğin kopya ''Tutku-Andriç ikili oyunu'' basketlerinin nesini yazalım,nesini konuşalım ?  Ne yapalım ayakları çabuk uzunumuz yok demek bahane mi ? Niye ille yukarı çıkıyor Lavrinoviç madem ayakları çabuk değilken.Beklesin geride.Bunu Koç niye ikaz etmiyor ?
Bu kaçıncı.Vidmar yok sancısını çekiyoruz tamam da neden yıllardır milyon kere yazdık ''bu kara deliği'' ayakları çabuk uzun alınmıyor ?
* Sadece bu ''ikili oyun'' ve yaptıkları ''match up zone -değişmeli alan savunması'' ile yendiler.
Biz ise ne savunmada bu ikili oyunlarına çare bulabildik,ne de yaptıkları alan savunmasına hücumda çare bulabildik.Oyunun kısa özeti budur.
* Bunlara çare bulamayan Spahija'yı koruma kalkanları takmaya çalışıyorlar hemen.
Yahu bunlarla bu sezon 8 maç yaptık (7 lig,1 kupa) insaf insaf.İlk kez mi karşılaşıyoruz.Nasıl oynayacakları belli değil mi ? Ortada 2 takım arasında büyük güç dengesi var.Mahmudi de bunu bilerek bu kadro ile yapması gerekeni yapmaya çalışıyor.Helal Olsun adama.8 maçta 5/3 galibiyetimiz.
2 takım arasında bu kadarlık fark olmalı  mı ? Bu kadar kalitesine rağmen 3 maç kaybediyorsun ?
Spahija'yı koruyanlara soruyorum ;Şu gs cc'den takımınıza hangi oyuncuyu alırdınız ? 
Sadece Andriç'i kaç kişi der ? 3.sınıf Hırvat yahu.
* Tamam Ömer hastaneden gelmiş,Tomas'ın bileği diğer sakatlar falan da adamlarda da sakat sakat oynayanlar var,Rancik gibi bir bela hiç yok seride.Bu mazeret değil.
* Sadece Ömer ve Tomas yüzünden dün May-Kinsey değişikliği  ne yazık ki istenen katkıyı vermedi.
May hiç olmazsa ikili oyun savunmasında size'ı ile 1-2 hücum kesebilirdi ve kazanırdık.Şans işte.
* İkili oyun savunmasında aksıyoruz dedik.Be birader madem ayak çabukluğuna sahip uzunların yok,zaafın belli.O zaman dön sen de alan savunmasına.Sen de risk et dış atışları.Yugo  koçları alan savunması sevmez biliyoruz Tanjeviç'te böyleydi de denemezsen çaresiz kalırsın işte.
Shumpert'in 6/0,toplamda 17/4 üçlük attıkları maçı sırf bu yolla kazandı adamlar.
* Onların alan savunmasını çözemememizin sebebini de irdelemek lazım.Bu sefer ceza üçlüklerimiz girmedi.İşte her zaman girmeyebilir.Doğru hücum yaptık mı alan savunmasına acaba ? Bir kere Oğuz'un da dediği gibi çok statik kaldık.Çabuk top dolaştırmak lazım ve en boş adamı seçmek lazımdı.Ortada Oğuz veya Lavrinoviç'i bırakıp,Ukiç veya Emir'in elinde 20 saniye top tutarak,son 5 saniyede hücum etmeye kalkarsan tabii çuvallarsın.
* Tıpkı son 46 saniyedeki hücumumuz gibi.Sözde mola aldık,set çizdik ama gene aynı şey,sonunda panikle potaya bile değmeyen Ukiç'in üçlüğü.Halbuki 15-16 saniyede top kullanıp,son hücum şansını da almak lazımdı.
* Son top tartışılıyor.Bir kere oraya getirmemek lazımdı.Son topla kaybettik ama oraya bırakarak aslında kaybetmiştik.Shipp'in atışı mucizeydi,her zaman olmazdı.Oldu.Niye ? 
Bu kadar kötü konsantrasyon ve kötü oyunun cezasının kesilmesi için.
* Spahija faul yaptırmalıydı diyenler var.Bu bir tercih.Ben de faul yaptırırdım ama bunun için eleştirmiyorum.İyi de savunma yaptık,Shipp'in elinde kalması ve atışı  büyük şanstı.
* Kötü oyunun parametreleri rakamlarda da ortaya çıkıyor zaten.
Ribauntlar ; 33-40,Asistler 9-19.Bu  2 önemli istatistik top çalmadaki 7-3 ve top kayıplarındaki 8-16 üstünlüğümüzü alıp götürüyor.
* Rahatlık.Bizim 3-1 rahatlığımız,onların nasıl olsa kaybedecek daha fazla bir şeyimiz yok rahatlığı da maçın kaderini etkileyen diğer parametreydi.
* Taraftar konusu eleştiriliyor.Her zamanki ''Şampiyonluk Kupa Töreninde nemalanma'' profili ve hep şikayetçi olduğumuz ''maçı yaşamayan,kendi kendine takılan+ çekirdekçi profil'' Sinan Erdem'de Cehennem değil Cennet yaşatmış.Cuma akşamı görürler seyirci etkisini.
* Böyle bir maçtan sonra bile FB taraftarının hiç bir taşkınlık,çirkinlik yapmaması takdir ediliyor.Bu iyi bir şey ama madolyonun öbür yüzü de önemli.Bu  light profil ile nasıl olacak ?
* Quashar Isıl'' kupanın sapı içeride kalınca hala hazım sorunu çektiğini belli  eden hezeyanlar sergilemiş.
Cuma akşamı kendini iyi hazırlasın.Bu kez daha acı girecek ona göre ......
* Hadi bakalım Cengaverler Spahija gibi ''Zero Effective'' bir koça rağmen Cuma akşamı dün akşamın ayıbını temizleyin ve bizi daha fazla kedi,köpeğe mahcup etmeyin.Size güvendiğimiz için bir üstte öyle emin konuştuk ona göre.........
* Son olarak şöyle bir final serisini rahat rahat açık kanaldan izlettirmeyenleri Allah bildiği gibi yapsın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler