23 Mart 2013 Cumartesi

KRALİÇELER EUROLEAGUE FİNALİNDE : 68-56 !!!!






FENERBAHÇE (68): Agneieszka Bibrzycka 7 (1 ribaund), Birsel Vardarlı 3 (5 ribaund- 6 asist), Esmeral Tunçluer, Anastasiya Verameyenka 10 (4 ribaund- 2 asist), Leva Kublina 2 (2 ribaund), Ivana Matovic 10 (7 ribaund, 2 asist), Cappie Pondexter 19 (6 ribaund, 3 asist), Angel McCoughtry 17 (14 ribaund- 3 asist),
GOOD ANGELS KOSİCE (56): Helena Sverrisdottir 5 (3 asist), Petra Kulichova 10 (13 ribaund- 2 asist), Lucia Kupcikova (1 ribaund, 1 asist), Tijana Krivacevic 6 (1 ribaund, 3 asist), Miljana Bojovic 3 (1 ribaund, 6 asist), Natasha Lacy 4 (7 ribaund, 1 asist), Alexandria Quigley 5 (2 ribaund), Plenette Pierson 23 (8 ribaund- 2 asist)
1.PERİYOT: 14-15
2.PERİYOT: 14-20

3.PERİYOT: 23-10
4.PERİYOT: 17-11

Roberto Iniguez, "Maça çok iyi başlayamadık. 2. devreden itibaren çok iyi oynadık. Yüreğimizle oynadık ve maçı kazandık. Maç maç gittiğimiz için daha final maçını düşünmedik. Galibiyetin keyfini çıkaralım biraz. İlerleyen saatlerde final maçını düşünmeye başlarız. Taraftarlarımız, bu takıma bu oyuna güvensinler. Oyuncularımız finalde de savaşacak"dedi.

KRALİÇELER TARİH YAZDI !!!!

* Tebrikler Kraliçeler ''TÜRK BAYAN BASKETBOLUNDA BİR İLK '' olan 1 numaralı kupa 
Euroleague (Şampiyonlar Ligi) de finale yükselmeyi başardığınız için.
Evet bu TARİHİ BAŞARI hem TÜRK BASKETBOLU hem de FENERBAHÇE BAYAN BASKETBOL TARİHİ için BİR İLK'tir.
* Uzun soluklu bir BÜYÜK YÜRÜYÜŞ'ün neticesidir bu başarı.Emeği geçenleri başta seçildiği günden beri Fenerbahçe Amatör Branşlarına özellikle de çok değer verdiği bayan basketbol şubesine büyük destek veren Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere teknik,idari sorumlular,Koç İniguez ve emek sahibi Kraliçeleri canı gönülden kutluyorum.
* Bu şube Başkan'ın çok sevdiği bir şube.Yıllardır Aras Kargo ve Garanti Bonus,1907 Derneği gibi katkı veren sponsorlarımız oluyor ama asıl sponsor Başkan'dır.
* Maçın bitiş düdüğü ile birlikte gözlerim doldu.Bu şubeyi uzun süredir takip eden,onlara özel bu blogu açan (yazmayı bıraksam da) biri olarak bugünleri görmek benim adıma da çok heyecan verici ve gurur kaynağıdır.
* Hiç bir başarı tesadüf değildir.Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı da ciddi emek,yatırımların sonucunda başarılı bir istikrar tutturmuştur.Ülke içini domine ettiği ezeli rakibini bu durumdan dolayı her sene krizleri sokup delice paralar harcattığı ve her sene hüsran yaşattığı herkesin malumudur.Ancak Avrupa Arenasında da belli bir istikrarı vardır.Son 7 yıldır Çeyrek final oynuyoruz.Herkesin bildiği bazı şanssızlıklar da daha büyük başarılarımızı engellemiştir.
 Evet bu takım bundan önce 4 kez Şampiyonluk gelebilecek sezonlar dahil büyük başarıların eşiğinden dönmüştür.İlkinde 2005 yılında 2 numaralı kupa Eurocup'ta ev sahibi Phard Napoli ile final oynadık 53-45 yenilerek 2.olduk.Eurocup'ta 2003-04 sezonunda F4 oynadık.
2006-07 sezonundan sonra her sezon Çeyrek finalde elendik ama en çok o sezon Ros Caceres'e Caferağa'da yanlış hatırlamıyorsam Delisha Milton Jones'un uzatmada son saniye basketi ile kaybederek elenip  F4'ün kapısında dönmemiz bizi yıkmıştı.
 Yılmadık devam ettik Spartak Moskova belalımız olmuştu hep onlara elendik ama bu sene hesabı kestik :))  2.eşik 2010-2011 sezonunda Şampiyonluğun en büyük favorisi kabul edilirken malum ''Taurasi Doping Komplosu'' ile muhtemel bir Şampiyonluğumuz çalındı.
 Ve geçen yıl bu sezon yakaladığımız finali  yakalamayı beklerken Penny Taylor'un talihsiz sakatlığı ile turnuvayı kapatması,3 Temmuz sürecinde o gün taraftarın mahkemeye gidip Rivas maçında takımı yalnız bırakması gibi talihsizliklerle finalin  kapısından dönmüştük.Turnuvayı 4.cü olarak bugüne kadar yakalanmış en büyük başarıyı (Türk Bayan Basketbolu ve Fenerbahçe Bayan Basketbolu olarak) yakalayarak bitirmiştik.
Veeeee Finali yakaladıkkkkkkk !!!!
  gs'liler her ne kadar Euroleague'de oynama hakları olduğu halde başarılı olamama korkusu ile kaçıp o sezon daha zayıf bir kupa olan 2 numaralı kupa Eurocup'a katılıp kupayı kazanmayı Euroleague finalinden daha büyük başarı kabul etseler de gerçek bu ;
TÜRK BAYAN BASKETBOL TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARISIDIR.
* Maça gelmeden önce son olarak şunu söyleyeyim ; bence bu sezon Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı başarılı olmuştur.Elbette finale çıkmakla yetinmemek,çıkmışken kupayı kazanmak ''Büyük Yürüyüşü Kupa ile Taçlandırmak'' lazım ancak bu kupayı almak için 12 m.euro yatırım yapmış,ev sahipliğini bunun için almış,hakem faktörünü de devreye sokabilecek UMMC Ekaterinburg ile Rusya'da final oynamak kolay değil.İnşaallah kazanırız ama kaybetsekte sorun değil.
* Maça gelirsek ;
 Oyuncularımız gergin başladı - klasik final maçlarındaki gerginlik ve tutukluk - ve uzun süre oyuna giremedi.Aksine Kösice takımı da kendi klasiği maça çok iyi başladı.Buna rağmen ilk çeyrekte başa baş bir oyun vardı 14-15 geride kapadık çeyreği.
2.çeyrekte de tutukluğumuz,savunmada çok fazla aksamamız,hücumdaki dağınıklık ve zorlamalarımız devam etti çeyreğin bitimine 05.54 varken Kösice 10-0'lık bir seri ile 16-27 ile 11 sayılık en büyük farkına ulaştı.Bu anlarda ayakta kalan tek oyuncumuz Biba idi.Biba hemen 3'lüğünü atarak 7.sayısına ulaşıyor ve Kösice'ye fren bizim geri dönüşümüzün fişeğini ateşliyordu.Fakat pota altımızdan Kösice uzunlarının hep aynı şekilde ve klasik zaafımız orta mesafe şutu olan rakip uzunları durduramama neticesinde ilk yarıyı 28-35 7 sayı fark ile geride kapatıyorduk.
 Kösice çok yüksek bir yüzde ile şut sokuyordu.Öyle ki ilk yarı sonunda 7/4 üçlük atmışlardı.
Maç sonunda ise 16/4.4'te kaldılar,biliyorduk hep böyle girmeyeceğini.
Artı Uzunları Kulichova ve Pierson'dan 20 sayı yemiştik.Kulichova 10 sayı 7 ribaunt,Pierson ise 10 sayı 3 ribaunt ile bizim uzunlarımızı adeta denize dökmüşlerdi.Bunlara Krivaçeviç'te ekleniyordu.Özellikle Matoviç savunmada çok çok aksıyordu.Vera da tüm iyi niyetine rağmen Pierson'u durduramadı.İlginçtir muhteşem 2.devremizin göstergelerinden biri de ilk yarıyı 10 sayı ile kapatan Pivotları Kulichova'nın ikinci yarı hiç sayı bulamamasıydı.Sadece Pierson atmaya devam etti ve 23 sayı ile tamamladı maçı.Tek başına direndi hatta çok sinirli,hazmedemeyen tavırlarını da gördük.
İlk yarı ile ilgili çarpıcı bir not'ta 2.yarı devleşen Cappie - Angel A.Ş'nin ilk yarıda bir ara rakibin 11 sayı öne geçtiği anlarda  toplam 4 sayıda olmalarıydı. Maçı Cappie 19,Angel 17 sayı ile bitirdi.Bir diğer çarpıcı not top kayıplarımızdı.Toplam 11 top kaybımız var herhalde hepsi ilk yarıdan.
* ''Klasik 3.Çeyrek Şahlanışımız '' Enteresandır erkek basketbol takımımızda bir aralar 3.çeyrekler kabusumuz olurdu,voleybol da 3.setlerde  de aynısı olurdu.Kraliçeler ise ''3.Çeyreklerde Şaha Kalkıyor'' :)) Öyle ki muhteşem savunma ve Cappie'nin takım liderliği ve Angel'ın eşlik etmesi ile 39-39'da beraberliği yakaladık.Sonrasında 43-43'ten sonra 21-5'lik bir seri yakaladık.3.Çeyrekte 23-10 üstünlüğümüz vardı Cappie 13 sayı atmıştı.            
2.devre sonucu 40-21 üstünlüğümüz vardı.

76.8 sayı ortalaması ile oynayan Kösice'yi 56 sayıda tutmayı başardık.Bilindiği gibi Kösice ile aynı gruptaydık burada 93-91 yendik,orada 66-63 kaybederek ,ikimiz de 9/3 ile bitirdiğimiz halde onlar lider bitirmişti.
* Genel olarak özetlersek ; Stress,gerginlikten dolayı tutukluk ve uzun savunmasındaki zaafiyetimiz haricinde 2.yarıda kendi oyun klasiğimizi oynayarak hak ederek kazandık.
* Bireysel performanslara bakarsak ; 
Cappie Pondexter : Takımın oyun içi lideri.Bunu maçtan sonraki demeci ''Çok savaştım Çünkü Fenerbahçe'yi çok seviyorum'' sözünde olduğu gibi ''takım aidiyeti,sahiplenişi'' üst düzeyde.Maçı  19 sayı,6 ribaunt ve 3 asist ile bitirdi.Sparta&K maçındaki harika performansını 2.devre devam ettirerek bence maçın yıldızı oldu.İnşaallah eski takımı UMMC'ye karşı da bu performansını devam ettirir.

Angel Mc Coughtry :  17 sayı,14 ribaunt Double Double ile Cappie'nin ekürisi oldu.Zaman zaman hücumda zorlamaları olsa da,dağınıklığı olsa da,zaman zaman mental sıkıntılar yaşasa da Angel vazgeçilmez bir oyuncumuz.
Anastasiya Verameyenka : Pierson savunmasında aksasa da maçı 10 sayı,4 ribaunt,2 asist,5 blok  ile başarıyla bitirdi.Özellikle 5 bloğu pota altında caydırıcılık sağladı.
Birsel Vardarlı : 9/1 gibi çok düşük şut yüzdesi ile oynamasına rağmen özellikle 2.devre ve son çeyrek asistleriyle Cappie ve Angel'i iyi besledi.Maçı 3 sayı,4 ribaunt ve 6 asistle tamamladı.
İvana Matoviç  : 32 dakika 10 sayı,7 ribaunt ,2 asist  ile oynadı.            
Özellikle ilk yarıda Kulichova savunmasında çok kötüydü.

* Bu başarılı 5'imize rotasyonda katkı yapanlardan Biba ilk yarıda aldığı 8 dakikalık süreyi 3/3 isabet 7 sayı,1 ribaunt ile tamamladı.
Kublina.11 dakikada 2 sayı 2 ribaunt  ile oynadı.
Esmeral ise hala turnuvada en az verim aldığımız oyuncumuz.5 dakika süre alıp 0 istatistik ile maçı tamamladı.
* Ve Koç Roberto İniguez.Son Şampiyon Koç sakinliği,doğru 5'i iyi kullanması,oyuna müdahaleleri ile şu ana kadar başarılı oldu.Devam edeceğine inanıyorum.
* Rakip Kösice de şüphesiz en iyi oyuncu 1981 doğumlu (hocasından 2 yaş küçükmüş)             Planet Pierson du.Çok beğendim.Maçı 23 sayı 8 ribaunt ile tamamladı.
* Maç sonrası görüntüler güzeldi.Başkan ve yöneticilerin soyunma odasını ziyaret edip tebrik etmeleri güzeldi.Dikkatimi çeken ise Voleyboldan Sorumlu Yöneticimiz Hakan Dinçay'ın da görüntülerde olmasıydı.Başarıdan pay kapmak mı acaba ?
Bir diğer görüntü de Kemal Dinçer'in Fenerbahçe Ülker'in Rusya'da maçı varken o salonda değil burada bench arkasında kadraja girmesiydi.Kemal Dinçer Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü elbette orada olması normal ama bana ilginç geldi.
* Bu takımın lakabı ''Kraliçeler''dir.Bazı Twiter fenomenleri ''Dişi Kanaryalar'' falan diyor,ne kadar az takip ettikleri belli oluyor.İsim Babaları da yıllardır bu takımın peşinden giden Caferağa sakini ve sonsuzakadar com ve fenerbasket com dan  Serdar Gürel (Efeser),Hakan Yağcı (Mapavri),Gürkut Gürsoy (Koskorcuk),Barış Eymen (Canarino), Burak Sakarcan,Turgay dostum,Öcal,Şenol,Hasan,Şaban ve diğer  dostlarımızdır.

* 2.yarıyı kıpırdamadan izledim neredeyse ''Üriner Sistemimiz pert oluyordu'' :)) Totem :))
* Aklıma geldi Nevriye Hanımın kulaklarını çınlatmadan geçemeyeceğim :))
Kendisi Temmuz'da gs'ye imza atarken ''gs ile Şampiyonluk Yaşamak İstiyorum'' demişti.
Yorum yapmıyorum artık :))
* Son olarak ;UMMC maçında ne yaparız,ne olur ?
Ayrıntılı bir analiz yazmakta icap eder aslında da,kısaca işimiz zor ancak yenilmeyecek takım da değiller.Bir kere onlar ilk kez bizim gibi sağlam bir takımla karşılaşacaklar.
İkincisi bizden daha çok stresli ve gergin olacaklar çünkü Şampiyonluğa çok şartlandılar.Aksine biz daha sakin olacağız çünkü final oynama hedefimizi tutturduk.Kösice maçında biz favoriydik ve ''malum kronik final sendromu''nu bu maçta yaşadık,finalde ise UMMC favori ve stresi onlar yaşayacaktır.
Tek sorun ''klasik zaafımız Uzun savunması'' Rakipte Candice Parker,Sandrine Gruda,Hollingsworth ve Stepanova'ya karşı ne yapacağımız belirleyici olacak.
  Muhakkak C.Parker'ın etkisini azaltmamız lazım.Bugün 11/9.% 81.8 isabetle 24 sayı 14 ribaunt ile oynamış.Çok önemli bir oyuncu.
Özellikle Matoviç artık savunmada daha dikkatli olmalı.Geçen yıl finale çıkamadığımız maçtan sonra
” Bu kulüp,bu oyuncular ve ben yıllardır bunun için savaşıyoruz ve bu şans bir daha gelmeyebilir'' demişti.İşte geldi Mato göster kendini artık.

   Bir diğer belirleyici nokta ''Hain Dolarasi''nin oyunu.İnşaallah olayı kişiselleştirir ve gs de yaşadığı Fenerbahçe hüsranlarından bir yenisini daha yaşar.

 Kişiselleştirmek derken bizde de Cappie ve Angel Ona uymamalı.Cappie eski takımına karşı kendini göstermek isteyecektir.

Hakem faktörünü de aleyhimize devreye sokacaklardır maalesef :((

  * Bir kez daha emeği geçen herkesi kutluyor,finalde başarılar diliyorum Kraliçeler'e.




FENERBAHÇE (68): Agneieszka Bibrzycka 7 (1 ribaund), Birsel Vardarlı 3 (5 ribaund- 6 asist), Esmeral Tunçluer, Anastasiya Verameyenka 10 (4 ribaund- 2 asist), Leva Kublina 2 (2 ribaund), Ivana Matovic 10 (7 ribaund, 2 asist), Cappie Pondexter 19 (6 ribaund, 3 asist), Angel McCoughtry 17 (14 ribaund- 3 asist),
GOOD ANGELS KOSİCE (56): Helena Sverrisdottir 5 (3 asist), Petra Kulichova 10 (13 ribaund- 2 asist), Lucia Kupcikova (1 ribaund, 1 asist), Tijana Krivacevic 6 (1 ribaund, 3 asist), Miljana Bojovic 3 (1 ribaund, 6 asist), Natasha Lacy 4 (7 ribaund, 1 asist), Alexandria Quigley 5 (2 ribaund), Plenette Pierson 23 (8 ribaund- 2 asist)
1.PERİYOT: 14-15
2.PERİYOT: 14-20

3.PERİYOT: 23-10
4.PERİYOT: 17-11

Roberto Iniguez, "Maça çok iyi başlayamadık. 2. devreden itibaren çok iyi oynadık. Yüreğimizle oynadık ve maçı kazandık. Maç maç gittiğimiz için daha final maçını düşünmedik. Galibiyetin keyfini çıkaralım biraz. İlerleyen saatlerde final maçını düşünmeye başlarız. Taraftarlarımız, bu takıma bu oyuna güvensinler. Oyuncularımız finalde de savaşacak"dedi.

KRALİÇELER TARİH YAZDI !!!!

* Tebrikler Kraliçeler ''TÜRK BAYAN BASKETBOLUNDA BİR İLK '' olan 1 numaralı kupa 
Euroleague (Şampiyonlar Ligi) de finale yükselmeyi başardığınız için.
Evet bu TARİHİ BAŞARI hem TÜRK BASKETBOLU hem de FENERBAHÇE BAYAN BASKETBOL TARİHİ için BİR İLK'tir.
* Uzun soluklu bir BÜYÜK YÜRÜYÜŞ'ün neticesidir bu başarı.Emeği geçenleri başta seçildiği günden beri Fenerbahçe Amatör Branşlarına özellikle de çok değer verdiği bayan basketbol şubesine büyük destek veren Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere teknik,idari sorumlular,Koç İniguez ve emek sahibi Kraliçeleri canı gönülden kutluyorum.
* Bu şube Başkan'ın çok sevdiği bir şube.Yıllardır Aras Kargo ve Garanti Bonus,1907 Derneği gibi katkı veren sponsorlarımız oluyor ama asıl sponsor Başkan'dır.
* Maçın bitiş düdüğü ile birlikte gözlerim doldu.Bu şubeyi uzun süredir takip eden,onlara özel bu blogu açan (yazmayı bıraksam da) biri olarak bugünleri görmek benim adıma da çok heyecan verici ve gurur kaynağıdır.
* Hiç bir başarı tesadüf değildir.Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı da ciddi emek,yatırımların sonucunda başarılı bir istikrar tutturmuştur.Ülke içini domine ettiği ezeli rakibini bu durumdan dolayı her sene krizleri sokup delice paralar harcattığı ve her sene hüsran yaşattığı herkesin malumudur.Ancak Avrupa Arenasında da belli bir istikrarı vardır.Son 7 yıldır Çeyrek final oynuyoruz.Herkesin bildiği bazı şanssızlıklar da daha büyük başarılarımızı engellemiştir.
 Evet bu takım bundan önce 4 kez Şampiyonluk gelebilecek sezonlar dahil büyük başarıların eşinden dönmüştür.İlkinde 2005 yılında 2 numaralı kupa Eurocup'ta ev sahibi Phard Napoli ile final oynadık 53-45 yenilerek 2.olduk.Eurocup'ta 2003-04 sezonunda F4 oynadık.
2006-07 sezonundan sonra her sezon Çeyrek finalde elendik ama en çok o sezon Ros Caceres'e Caferağa'da yanlış hatırlamıyorsam Delisha Milton Jones'un uzatmada son saniye basketi ile kaybederek elenip  F4'ün kapısında dönmemiz bizi yıkmıştı.
 Yılmadık devam ettik Spartak Moskova belalımız olmuştu hep onlara elendik ama bu sene hesabı kestik :))  2.eşik 2010-2011 sezonunda Şampiyonluğun en büyük favorisi kabul edilirken malum ''Taurasi Doping Komplosu'' ile muhtemel bir Şampiyonluğumuz çalındı.
 Ve geçen yıl bu sezon yakaladığımız finali  yakalamayı beklerken Penny Taylor'un talihsiz sakatlığı ile turnuvayı kapatması,3 Temmuz sürecinde o gün taraftarın mahkemeye gidip Rivas maçında takımı yalnız bırakması gibi talihsizliklerle finalin  kapısından dönmüştük.Turnuvayı 4.cü olarak bugüne kadar yakalanmış en büyük başarıyı (Türk Bayan Basketbolu ve Fenerbahçe Bayan Basketbolu olarak) yakalayarak bitirmiştik.
Veeeee Finali yakaladıkkkkkkk !!!!
  gs'liler her ne kadar Euroleague'de oynama hakları olduğu halde başarılı olamama korkusu ile kaçıp o sezon daha zayıf bir kupa olan 2 numaralı kupa Eurocup'a katılıp kupayı kazanmayı Euroleague finalinden daha büyük başarı kabul etseler de gerçek bu ;
TÜRK BAYAN BASKETBOL TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARISIDIR.
* Maça gelmeden önce son olarak şunu söyleyeyim ; bence bu sezon Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı başarılı olmuştur.Elbette finale çıkmakla yetinmemek,çıkmışken kupayı kazanmak ''Büyük Yürüyüşü Kupa ile Taçlandırmak'' lazım ancak bu kupayı almak için 12 m.euro yatırım yapmış,ev sahipliğini bunun için almış,hakem faktörünü de devreye sokabilecek UMMC Ekaterinburg ile Rusya'da final oynamak kolay değil.İnşaallah kazanırız ama kaybetsekte sorun değil.
* Maça gelirsek ;
 Oyuncularımız gergin başladı - klasik final maçlarındaki gerginlik ve tutukluk - ve uzun süre oyuna giremedi.Aksine Kösice takımı da kendi klasiği maça çok iyi başladı.Buna rağmen ilk çeyrekte başa baş bir oyun vardı 14-15 geride kapadık çeyreği.
2.çeyrekte de tutukluğumuz,savunmada çok fazla aksamamız,hücumdaki dağınıklık ve zorlamalarımız devam etti çeyreğin bitimine 05.54 varken Kösice 10-0'lık bir seri ile 16-27 ile 11 sayılık en büyük farkına ulaştı.Bu anlarda ayakta kalan tek oyuncumuz Biba idi.Biba hemen 3'lüğünü atarak 7.sayısına ulaşıyor ve Kösice'ye fren bizim geri dönüşümüzün fişeğini ateşliyordu.Fakat pota altımızdan Kösice uzunlarının hep aynı şekilde ve klasik zaafımız orta mesafe şutu olan rakip uzunları durduramama neticesinde ilk yarıyı 28-35 7 sayı fark ile geride kapatıyorduk.
 Kösice çok yüksek bir yüzde ile şut sokuyordu.Öyle ki ilk yarı sonunda 7/4 üçlük atmışlardı.
Maç sonunda ise 16/4.4'te kaldılar,biliyorduk hep böyle girmeyeceğini.
Artı Uzunları Kulichova ve Pierson'dan 20 sayı yemiştik.Kulichova 10 sayı 7 ribaunt,Pierson ise 10 sayı 3 ribaunt ile bizim uzunlarımızı adeta denize dökmüşlerdi.Bunlara Krivaçeviç'te ekleniyordu.Özellikle Matoviç savunmada çok çok aksıyordu.Vera da tüm iyi niyetine rağmen Pierson'u durduramadı.İlginçtir muhteşem 2.devremizin göstergelerinden biri de ilk yarıyı 10 sayı ile kapatan Pivotları Kulichova'nın ikinci yarı hiç sayı bulamamasıydı.Sadece Pierson atmaya devam etti ve 23 sayı ile tamamladı maçı.Tek başına direndi hatta çok sinirli,hazmedemeyen tavırlarını da gördük.
İlk yarı ile ilgili çarpıcı bir not'ta 2.yarı devleşen Cappie - Angel A.Ş'nin ilk yarıda bir ara rakibin 11 sayı öne geçtiği anlarda  toplam 4 sayıda olmalarıydı. Maçı Cappie 19,Angel 17 sayı ile bitirdi.Bir diğer çarpıcı not top kayıplarımızdı.Toplam 11 top kaybımız var herhalde hepsi ilk yarıdan.
* ''Klasik 3.Çeyrek Şahlanışımız '' Enteresandır erkek basketbol takımımızda bir aralar 3.çeyrekler kabusumuz olurdu,voleybol da 3.setlerde  de aynısı olurdu.Kraliçeler ise ''3.Çeyreklerde Şaha Kalkıyor'' :)) Öyle ki muhteşem savunma ve Cappie'nin takım liderliği ve Angel'ın eşlik etmesi ile 39-39'da beraberliği yakaladık.Sonrasında 43-43'ten sonra 21-5'lik bir seri yakaladık.3.Çeyrekte 23-10 üstünlüğümüz vardı Cappie 13 sayı atmıştı.          
2.devre sonucu 40-21 üstünlüğümüz vardı.

76.8 sayı ortalaması ile oynayan Kösice'yi 56 sayıda tutmayı başardık.Bilindiği gibi Kösice ile aynı gruptaydık burada 93-91 yendik,orada 66-63 kaybederek ,ikimiz de 9/3 ile bitirdiğimiz halde onlar lider bitirmişti.
* Genel olarak özetlersek ; Stress,gerginlikten dolayı tutukluk ve uzun savunmasındaki zaafiyetimiz haricinde 2.yarıda kendi oyun klasiğimizi oynayarak hak ederek kazandık.
* Bireysel performanslara bakarsak ; 
Cappie Pondexter : Takımın oyun içi lideri.Bunu maçtan sonraki demeci ''Çok savaştım Çünkü Fenerbahçe'yi çok seviyorum'' sözünde olduğu gibi ''takım aidiyeti,sahiplenişi'' üst düzeyde.Maçı 18 Verimlilik puanı 19 sayı,6 ribaunt ve 3 asist ile bitirdi.Sparta&K maçındaki harika performansını 2.devre devam ettirerek bence maçın yıldızı oldu.İnşaallah eski takımı UMMC'ye karşı da bu performansını devam ettirir.

Angel Mc Coughtry : 11 Verimlilik puanıyla 17 sayı,14 ribaunt Double Double ile Cappie'nin ekürisi oldu.Zaman zaman hücumda zorlamaları olsa da,dağınıklığı olsa da,zaman zaman mental sıkıntılar yaşasa da Angel vazgeçilmez bir oyuncumuz.
Anastasiya Verameyenka : Pierson savunmasında aksasa da maçı 10 sayı,4 ribaunt,2 asist,5 blok 19 verimlilik puanı ile başarıyla bitirdi.Özellikle 5 bloğu pota altında caydırıcılık sağladı.
Birsel Vardarlı : 9/1 gibi çok düşük şut yüzdesi ile oynamasına rağmen özellikle 2.devre ve son çeyrek asistleriyle Cappie ve Angel'i iyi besledi.Maçı 19 verimlilik puanı,3 sayı,4 ribaunt ve 6 asistle tamamladı.
İvana Matoviç  : 32 dakika 10 sayı,7 ribaunt ,2 asist 2 verimlilik puanı ile oynadı.                               Özellikle ilk yarıda Kulichova savunmasında çok kötüydü.

* Bu başarılı 5'imize rotasyonda katkı yapanlardan Biba ilk yarıda aldığı 8 dakikalık süreyi 3/3 isabet 7 sayı,1 ribaunt ile tamamladı 2 top kaybı -7 verimlilik puanı getirir mi ilginç.
Kublina.11 dakikada 2 sayı 2 ribaunt 3 verimlilik puanı ile oynadı.
Esmeral ise hala turnuvada en az verim aldığımız oyuncumuz.5 dakika süre alıp 0 istatistik -5 verimlilik puanı ile maçı tamamladı.
* Ve Koç Roberto İniguez.Son Şampiyon Koç sakinliği,doğru 5'i iyi kullanması,oyuna müdahaleleri ile şu ana kadar başarılı oldu.Devam edeceğine inanıyorum.
* Rakip Kösice de şüphesiz en iyi oyuncu 1981 doğumlu (hocasından 2 yaş küçükmüş)             Planet Pierson du.Çok beğendim.Maçı 23 sayı 8 ribaunt ile tamamladı - 15 Verimlilik yazmışlar ama.
* Maç sonrası görüntüler güzeldi.Başkan ve yöneticilerin soyunma odasını ziyaret edip tebrik etmeleri güzeldi.Dikkatimi çeken ise Voleyboldan Sorumlu Yöneticimiz Hakan Dinçay'ın da görüntülerde olmasıydı.Başarıdan pay kapmak mı acaba ?
Bir diğer görüntü de Kemal Dinçer'in Fenerbahçe Ülker'in Rusya'da maçı varken o salonda değil burada bench arkasında kadraja girmesiydi.Kemal Dinçer Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü elbette orada olması normal ama bana ilginç geldi.
* Bu takımın lakabı ''Kraliçeler''dir.Bazı Twiter fenomenleri ''Dişi Kanaryalar'' falan diyor,ne kadar az takip ettikleri belli oluyor.İsim Babaları da yıllardır bu takımın peşinden giden Caferağa sakini ve sonsuzakadar com ve fenerbasket com dan  Serdar Gürel (Efeser),Hakan Yağcı (Mapavri),Gürkut Gürsoy (Koskorcuk),Barış Eymen (Canarino), Burak Sakarcan,Turgay dostum,Öcal,Şenol,Hasan,Şaban ve diğer  dostlarımızdır.
* Aklıma geldi Nevriye Hanımın kulaklarını çınlatmadan geçemeyeceğim :))
Kendisi Temmuz'da gs'ye imza atarken ''gs ile Şampiyonluk Yaşamak İstiyorum'' demişti.
Yorum yapmıyorum artık :))
* Son olarak ;UMMC maçında ne yaparız,ne olur ?
Ayrıntılı bir analiz yazmakta icap eder aslında da,kısaca işimiz zor ancak yenilmeyecek takım da değiller.Bir kere onlar ilk kez bizim gibi sağlam bir takımla karşılaşacaklar.
İkincisi bizden daha çok stresli ve gergin olacaklar çünkü Şampiyonluğa çok şartlandılar.Aksine biz daha sakin olacağız çünkü final oynama hedefimizi tutturduk.
Tek sorun ''klasik zaafımız Uzun savunması'' Rakipte Candice Parker,Sandrine Gruda,Hollingsworth ve Stepanova'ya karşı ne yapacağımız belirleyici olacak.Özellikle Matoviç artık savunmada daha dikkatli olmalı.Geçen yıl finale çıkamadığımız maçtan sonra
” Bu kulüp,bu oyuncular ve ben yıllardır bunun için savaşıyoruz ve bu şans bir daha gelmeyebilir'' demişti.İşte geldi Mato göster kendini artık.

   Bir diğer belirleyici nokta ''Hain Dolarasi''nin oyunu.İnşaallah olayı kişiselleştirir ve gs de yaşadığı Fenerbahçe hüsranlarından bir yenisini daha yaşar.

 Kişiselleştirmek derken bizde de Cappie ve Angel Ona uymamalı.Cappie eski takımına karşı kendini göstermek isteyecektir.

  * Bir kez daha emeği geçen herkesi kutluyor,finalde başarılar diliyorum Kraliçeler'e.


Etiketler