21 Nisan 2012 Cumartesi

Kraliçeler ''ŞİKE (!) ŞİKE (!) ŞAMPİYON : 86-96 !!!

Türkiye Bayanlar  Basketbol Ligi’nde mutlu sona Fenerbahçe ulaştı. Sarı-Lacivertli takım, Playoff Final Serisi’nin 4. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı ezeli rakibi Galatasaray Medical Park’ı 86-96’lık skorla mağlup etti ve seriyi 3-1 kazanarak şampiyon oldu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Özlem Yalman, Ali Şakacı

GALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Epiphanny Prince 2 (1 ribaund- 3 asist), Bahar Çağlar 6 (2 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 3 (3 ribaund- 4 asist), Diana Taurasi 32 (4 ribaund- 8 asist), Şaziye İvegin 14 (2 ribaund- 1 asist), Melisa Can, Tina Charles 6 (6 ribaund- 3 asist), Sylvia Fowles 23 (11 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE (96)Zane Tamane 12 (3 ribaund- 4 asist), Birsel Vardarlı 10 (5 ribaund- 8 asist), Esmeral Tunçluer 3 (2 asist), Nevriye Yılmaz 10 (5 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 8 (5 ribaund- 3 asist), Cappie Pondexter 29 (4 ribaund- 3 asist), Angel McCoughtry 24 (9 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 24-14
2.PERİYOT: 23-27
3.PERİYOT: 25-21
4.PERİYOT: 14-34 ******

(tbf.org.tr)
ŞAAAMMMPİİİİYOOONNNN !!!!!!!!!!!
* Bu anlamlı Şampiyonlukta emeği geçen herkesi başta şubenin en büyük destekçisi Aziz Yıldırım'dan Dereağzı tesislerindeki antrenman salonunu temizleyen görevliye kadar herkesi kutluyorum.Hayırlı Olsun.
* Böylece son 10 yıla damgamızı vurduk.Toplamda 10.cu,üst üste 7.Şampiyonluğumuz bu.
* Ayrıca tarih tekerrürden ibarettir.İlk Şampiyonluğumuzu da 19 Nisan 1999'da
kazanmıştık.Son Şampiyonluğumu da 19 Nisan 2012'de almış olduk.
* gs her yıl karşımızda ezilmekten bıktı ama ne yapsalar çare bulamıyorlar.
TBF kanalı ile Şampiyonluğumuzu engellemek için statüleri değiştirttiler,her sene oyuncularımızı ayartmaya çalıştılar,her türlü pisliği,çirkefliği yaptılar,hakemlerin TBF ve Disiplin Kurulunun haksız verdiği ve onlara vermediği cezalar,Milli takım antrenörünü aldılar,sayesinde milli oyuncuların aklını çelerek transfer yaptılar,dünyanın en iyi basketbolcusunu getirdik doping tezgahı ile bizden kopardılar,her sene en pahalı yabancıları aldılar,ABD Milli takımının yarısı 3-4 oyuncuyu transfer ettiler ama nafile.
Çünkü RUH,YÜREK VE AHLAK TRANSFER EDEMEDİLER.
* Gerçekten de şubenin başına gelmedik,getirilmedik şey kalmadı.
Muhtemel Euroleague Şampiyonluğumuz önce Doping tezgahı ile bu sezonda maalesef Penny Taylor'un şanssız sakatlığı ile kaçtı.
Doping tezgahının ardından son 3 Temmuz süreci ile ellerini oğuşturdular.
Ohhh İşte şimdi bittiler dediler.Hatta Sözde Fenerbahçeli (!) bir elemanın çok takip edilen blogunda ''Fenerbahçe küçülüyor'' haberleri hemen yapıldı.
22 Temmuz 2011
Şu an için kesin olan tek şey, bu sezon Fenerbahçe kadın basketbol takımında bir küçülme yaşanacağı.
http://www.salsabasket.net/tkbl/f-bahce ... arari.html
Ancak ;
20 Nisan 2012

ŞAMPİYON FENERBAHÇE !!! yazdırdık.
* Açıkcası böyle anlamlı Şampiyonluğa böyle anlamlı bir final yakışırdı.
15 sayı geriden gelip son 5 dakikada muhteşem bir basketbol ile 10 sayı fark atmayı - Süper Geri Dönüşü - da ancak KRALİÇELER yapabilirdi.Yakıştı :))
* Seride 2-0'dan sonraki rehavet ile kaybettiğimiz 3.cü maçtan sonra ezikleri
uyandırıp, ümitlendirmiştik.Bu maçta da bunu gördük.3 periyot çok kötü oynadık.Savunmada gene yoktuk.Buna rağmen 13-15 sayılardan geri dönmeyi bildik.Ve son 5 dakika.Tüm sezonun semeresi O 5 dakikada alındı işte.

* Son periyot skoru : 14-34.Böylesi bir daha görülmez.
Evet bu seviyede rakip ile final serisinde böyle bir son çeyrek bir daha olmaz.
* Maçın kırılma ve kader anı Angel'ın müthiş geri koşuşu ile Dolarasi haini'nin beynine verdiği bloktu.05.38 kala skor 78-70 gs lehineydi.Bu dakikadan sonra
Hain bitti.Resmen kimyası bozuldu ve maçın sonuna kadar sadece 2/2 serbest atıştan sayı bulabildi.Halbuki o dakikaya kadar 30 sayı atmıştı.

* Son 6 dakikada muhteşem baskılı savunma ve kaptığımız toplarla hızlı hücumlar,Cappie'nin üçlükleri v.s.coştuk ve ezip geçtik kedicikleri.
8-26 son 6 dakikanın skoru düşünün.
* Seri boyunca iyi oynayan Cappie - ne kadar Kedisever olduğunu gene gösterdi - bu maçta da 29s.4r.3a.ile oynadı.Başkan'ın isteği ile sırf gs'ye Şampiyonluk kaptırmamak için alındı.O zamanlar önceliğimizin uzun oyuncu transferi olduğu için bunun yanlış olduğunu yazmıştık.Aynı düşüncedeyim.Penny'nin şanssız sakatlığı belki de şans oldu Penny ile Tamane birlikte oynayabildiler ve Cappie daha çok süre aldı,faydasını gördük.Penny sakatlanmasaydı Tamane tribünde
olacaktı,Cappie,Penny,Angel süreleri paylaşacaklardı.Belki gene Şampiyon olurduk ama belli de olmazdı.
* Cappie ile birlikte Angel 24s.9r.3a.Tamane 12s.3r.4a.Birsel 10s.5r.8a.ile galibiyette büyük pay sahibi oldular.
* Gene dar rotasyon ile oynadık.Bunu bir türlü anlayamadım.
* gs de Hain Dolarasi gene intikam maçı modunda kendini yırttı,her türlü klasiğini sergiledi ama beynine bloğu yedikten sonra kıç üstü oturdu kaldı ve
bitti.Geçen yıl kaç kez Doping Kontrolüne girmişti,bu sene kaç kez doping kontrolüne girdi TBF açıklasın görelim.Ha bir de ezikler Fenerbahçe'den aldığının yarısına bize geldi diye yaygara yapıyorlardı.Palavra olduğu çıktı.
Bizden 1.1m.dolar alıyorken bu sezon 1.2m.dolara oynuyormuş.
Şu görüntü her şeyin özetidir ; 
* Şu Uff Prensesi kızcağıza da yazık yahu :)) Her sene bir ümit,bir heves bu sezon Şampiyon olacağız diye yola çıkıyorlar hepsinde de 2.cilik kupası ile kös kös ağlayarak evine dönmek kaderi oluyor :))

Hafta Sonu Spor Ekranı

 

21 Nisan 2012 Cumartesi
13:00 Fenerbahçe U15 - Bursaspor U 15 (FB TV)
14:45 Arsenal - Chelsea (LİG TV 3)
16:30 Werder Bremen - Bayern Münih (TRT HABER)
17:00 G.Saray MP - Erdemirspor (LİG TV 3)

17:30 Fenerbahçe Grundig - Arkas (SPORTS TV - FB TV)
19:00 Sporting Gijon - Rayo Vallecano (NTV SPOR)
19:00 Chievo - Udinese (EURO FUTBOL)
19:00 Trabzonspor - Beşiktaş (LİG TV)
19:30 B.Dortmund - B.Mönchengladbach (TRT HABER)
20:00 Montpellier - Valenciennes (LİG TV 3)
21:00 Barcelona - Real Madrid (NTV SPOR)
22:00 Bordeaux - Marsilya (LİG TV 3)
23:00 Sevilla - Levante (NTV SPOR)

22 Nisan 2012 Pazar

14:00 Akhisar Bld. - Kartalspor (TRT 1)
14:00 Elazığspor - K.Erciyesspor (TRT 6)
14:00 Göztepe - T.Linyitspor (TRT ANADOLU)

14:00 Trabzonspor - Beşiktaş MG (LİG TV 3)
14:00 Pınar Karşıyaka - Olin Edirne ( LİG TV 2)
16:00 Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker ( LİG TV 3)
16:00 Milan - Bologna (EURO FUTBOL)
16:30 Ausburg - Schalke 04 (TRT HD - TRT HABER)
18:00 Wolverhampton - Man. City (LİG TV 3)
18:30 Hannover 96 - SC Freiburg (TRT HD)
19:00 Galatasaray - Fenerbahçe (LİG TV)
19:00 Atletico Madrid - Espanyol (NTV SPOR)

19:30 Lube Banca Macerata - İtas Trentino (EUROSPORT 2)
21:45 Juventus - Roma (EURO FUTBOL)
22:15 Lyon - Lorient (LİG TV3)
22:30 Valencia - Real Betis (NTV SPOR)

19 Nisan 2012 Perşembe

İDDİANAME, TRABZONSPOR VE HASIR ALTI EDİLEN GERÇEKLER.

İDDİA 1: Aziz Yıldırım hakkında, Mahmut Özgener ile aralarında geçen ve şüphe çeken konuşmalar sebebiyle, özellikle hakemlerin etkilenmesi amacıyla Mahmut Özgener üzerinden TFF da etkili olduğu iddia edilmiştir.
SONUÇ 1 : Aziz Yıldırım hakkında iletişim tespit kararı alınırken, Suçun diğer tarafı Mahmut ÖZGENER hakkında Takipsizlik kararı verilmiştir. Aynı dönemde Sadri Şener, Nevzat Şakar’ında Mahmut Özgener le konuşmaları vardır. 


İDDİA 2 : Aziz Yıldırım’ ın Sedat Peker ile bağlantısı olduğu, Sedat Peker grubunun elemanları etrafına topladığı iddia edilmiştir.
SONUÇ 2 : Aziz Yıldırım’ın Sedat Peker ve Olgun Peker ile hiçbir bağlantısı tespit edilememiştir. Ama eski Trabzonspor yöneticisi ve bu davanın sanığı ZEKİ MAZLUM un ilgili grupla yakın bağlantısı ve görüşmeleri tespit edilmiştir. 

HATTA NEVZAT ŞAKARIN OLGUN PEKERLE KONUŞMASI VARDIR.

İDDİA 3 : iddianame de Fenerbahçe spor Kulübünün birkaç sezondur şampiyon olamadığı ve Aziz Yıldırım’ın başkanlıkta kalabilmesi için her şartta şampiyon olunması gerektiği bilinciyle şike ve teşvik eylemlerinde bulunduğu iddia edilmiştir.
SONUÇ 3 : Fenerbahçe’nin birkaç sezon birkaç sezondur şampiyon olamadığı doğrudur. Ancak aynı iddianamede adı geçen ve başkan ve yöneticileri sanıl olan Trabzonspor Kulübünün ise en son 1983-1984 sezonunda şampiyon olduğu tespit edilmiştir. Hangi takımın yada yöneticilerin şampiyonluğa ihtiyacı vardır ? Ayrıca, şu 10 aylık süreç göstermiştir ki Fenerbahçe taraftarı ve kongre üyelerinin Aziz Yıldırıma inancı şampiyonluklara bağlı değildir.


İDDİA 4 : Aziz Yıldırım’ın, çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu, örgütün cebir ve şiddet kullanmasa da ileride kullanmaya elverişli olduğu iddia edilmiştir.
SONUÇ 4 : İddianame içeriğinde, Aziz Yıldırımın şampiyonluğa ulaşarak, Fenerbahçe deki başkanlığına devam edebilmesi amacıyla, çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu gerek maddi gerçekten gerekse yerleşik Yargıtay kararlarıyla çürütülmüştür. Zira Fenerbahçe Spor Kulübü kanunen ve tüzüğüne göre yönetilmektedir.Kanun ve tüzük gereği bir araya gelen kişilerin örgüt oluşturduğu iddia edilemez.
Oysa, Trabzonspor kulübü yöneticileri, bir örgüt tarzında hareket ederek, il de bulunan siyasi partileri, bazı milletvekillerini kullanarak halkı galeyana getirmeye çalışmışlardır. Bu durum iddianamede göz ardı edilerek, Trabzonsporlu yöneticilere her hangi bir suçlama ileri sürülmemiştir.


İDDİA 5 : Aziz Yıldırım yönetimindeki suç örgütünün Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile hem başkanlığı garantiye aldığı hem de şampiyonluk sebebiyle elde edilecek gelirlerin hesaplandığı iddia edilmiştir.
SONUÇ 5 : İddianamede Fenerbahçe için iddia edilen bu durumun her kulüp için geçerli olduğu, gelirin şampiyonlukla doğru orantılı olduğu göz ardı edilmiştir. Ayrıca, Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en zengin ve geliri yüksek kulübü olduğu, taraftarlarının, kulübe sağladığı katkıların TFF den gelen gelirlerin kat be kat üzerinde olduğu gerçeği dikkate alınmamıştır.

İDDİA 6 : Fenerbahçe Spor Kulübünün, her spor kulübü gibi, TFF den aldığı yayın geliri payı, avansı, alt yapı teşvikleri şike için alınan para olarak iddia edilmiştir.
SONUÇ 6 : TFF kayıtları incelendiğinde, bu şekilde kullanımı en az yapan kulüplerden birisinin Fenerbahçe olduğu görülecektir. Her kulüp, gerek hak ettiği gerekse hak etmesi muhtemel gelirleri avans olarak alma hakkı TFF tarafından tanınmıştır. Bu çerçevede kullanılan ve resmi yollardan gelen paraların illegal olduğunu öne sürmek akıl ve mantıktan uzaktır.
Oysa, Trabzonspor Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti devletini, bakanlarla işbirliği yaparak 5 milyon lira dolandırmıştır. Bu durum açıkça iddianame eklerindeki görüşme kayıtlarında tapelerde belirli iken, Trabzonspor yöneticilerine her hangi bir suçlama ileri sürülmemiştir. Cumhuriyet tarihinde devletin dolandırıldığı bu kadar açıkça hiçbir zaman ispat edilmemişti.


İDDİA 7 : Fenerbahçe spor kulübü yöneticileri, iddianame ile şike ve teşvik eylemlerinde bulunmakla suçlanmaktadırlar. Bu durum için iddia makamı hiçbir anlamı olmayan kelimelerden anlam çıkarmış ve hayali senaryolar üretmiştir. Tarla sürülmesi, inşaat işçileri, ekinlerin yeşermesi, yağmur yağması gibi her anlama gelebilecek kelimeler üzerinden şike ve teşvik eylemlerinin ispat edildiği iddia edilmiştir.
SONUÇ 7 : Şike ve teşvik eylemleri, mahiyeti itibariyle gerçekleştirilmesi oldukça zor fiillerdir. Bir insana ihanet etmesini söylemek çok kolay değildir. Bu sebeple bu fiillerinden iddianamede belirtilen kelimelerle anlatılabilmesi mümkün değildir. Savcılık, kelimeler üzerinden yorum yapmaktadır. O zaman mahkeme, savunma tarafının kelimeler üzerinde söylediklerini doğru kabul edecektir. Çünkü savcılık makamı yorumlarını maddi gerçekler ile ispat edememiştir. Ayrıca iddianamede, Fenerbahçe spor kulübü tarafından gerçekleştirilen bir eylemden bahsedilmemektedir.
Oysa, iddianamede olmasa bile eklerinde Trabzonspor kulübü ile ilgili yeterinde açık konuşmalar ve savcılığın dikkatini çekebilecek kelimeler mevcuttur. Belli başlılarına bakmadan genel bir tespit;

1. Öncelikle iddianamenin 376. Sahifesinde şu başlık yer almaktadır. “ TRABZONSPOR KULÜBÜ MERKEZLİ YAPILAN TEŞVİK PRİMİ GİRİŞİMLERİ “ 
2. Fenerbahçe spor kulübü yöneticileri şampiyonluk gerekçesi ile dinlemeye alınırken, Trabzon spor kulübü yöneticilerinin çok sonradan dinlemeye alınması manidardır.
TRABZONSPOR KULÜBÜ MERKEZLİ YAPILAN TEŞVİK PRİMİ GİRİŞİMLERİ “ ise;

1. Ahmet BULUT açıkça tehdit edilmiştir. Ancak bu durum iddianame de yer almamıştır.
2. Fenerbahçe-Ankaragücü müsabakasında, alınması muhtemel olan karşılığında futbolcu GABRİC’e ait bonservisin, Ankaragücüne verilmesi konusunda anlaşılmıştır. Bu durum, tüm dosya ve eklerindeki en açık suç ispatını içermektedir.
3. Sivasspor-Fenerbahçe müsabakasında, Mehmet Yıldız isimli futbolcuya, 1 milyon dolar teklif edildiği hem görüşme kayıtlarında mevcut olup hem de bizzat Sivasspor başkanı tarafından mahkeme huzurunda duruşma esnasında açıkça beyan edilmiştir.
4. Sivasspor müsabakası ile ilgili olarak Mehmet Yıldıza teklif edilen 1 milyon dolar ise görüşme kayıtlarında sivasa gönderilecek 1 milyon balık olarak geçmektedir. EKİN den ve İŞÇİ den şike çıkartan savcılık makamı, BALIK tan aynı anlamı çıkaramamıştır. Oysa bu anlamı zorlamasına bile gerek kalmadan 1 milyon dolarla örtüştüğü görülmektedir.
5. Sivasspor Fenerbahçe müsabakası ile ilgili sadece bir tek tape aslında varılması gereken durumu açıklamaktadır.
17.05.2011 tarihli, Mecnun ODYAKMAZ ve Bülent İbrahim İŞCEN arasında gerçekleşen görüşme tapesi. Tape numarası 1178 ;
-MECNUN : Geçen bir tane Galatasaraylı aradı, dedi ki Feneri yen dile benden ne dilersen. Dedim ki grup istiyorum, hepsini dedim tost yapın beni dedim. Aa emrin olur bilmem ne, bir de o boyutu da var işin ama.
BÜLENT : Dayıcım be biz bizeyiz.
MECNUN : Trabzonlularda iyi veriyorlar ama ha.
BÜLENT : Vermezler mi ya Mecnun
MECNUN : üff onlarda iyi veriyorlar birader.
BÜLENT : Vermezler mi ya

Tüm dosya ve eklerinde Fenerbahçe Spor kulübü yöneticilerine ait ya da onlara atfedilen böyle bir konuşma bulunmamaktadır. Yine aynı doğrultuda 19.05.2011 tarih ve 3820 numaralı Mecnun Odyakmaz ile Zeki Mazlum arasındaki görüşme….
6. Sivas – Fenerbahçe müsabakası için Trabzonluların BÜYÜCÜLERE 300.000 TL na iş yaptırdıkları alenen tapelerde mevcuttur. Gülmeden büyü olduğu kabul edilse bile Büyü yaptırmak, maç sonucunu etkilemeye yönelik harekettir sonuç aynı çünkü.
7. Eskişehirspor ile ilgili olarak 1 milyon dolar ve doğuş otomotivden bir araba gittiği açıkça tespit edilmiştir.
8. Bursaspor mücadelesi ile ilgili olarak, Bursasporlu Ozan İpek’in Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak’a “ maçta gol yeme ne dilersen dile benden dediği, Onurun maçtan sonra arayıp her şeyi isteyeceğim “ dediği kamera kayıtları ile sabitken İddianameye girmemiştir.
9. Karabükspor ile ilgili, son anda filizlenen DEMİR TİCARETİ eylemleri de tespit edilmesine rağmen iddianamede yer almamıştır. Karabük lü bir gazeteci olan Mustafa Çelik’in Trabzonspor tarafından Karabüke gönderilen teşvikle ilgili, kaleci Bülent ATAMAN hakkında bizzat savcılığa giderek verdiği ifade de iddianamede yer almamıştır.
10. Karabükspor kalecisinin maçın uzatma anlarında Fenerbahçe ceza sahası içerisinde gol aradığı iddianamede yer almamıştır.
11. Karabükspor yedek kalecisi Bülent Atamanın, müsabaka esnasında sahaya fırlattığı ayakkabı iddianamede yer almamıştır.
12. Bucaspor Trabzonspor müsabakasında, yere YATAN Bucasporlu futbolcu iddianamede yer almamıştır.
13. Fenerbahçenin tümü talimatlara uygun gerçekleşen transferleri şike olarak kabul edilirken, Bucaspordan transfer edilip de hiçççç ortalarda görünmeyen futbolcular iddianame de yer almamıştır.



Derleme : 

sadece Fenerbahce (@)

18 Nisan 2012 Çarşamba

Fenerbahçe - Trabzonspor : 2-0 (Oyun-Skor Harika) !!!






36. dakikada Alex'in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Cristian'ın sert şutunda, top direğin dibinden filelere gitti: 1-0

61. dakikada orta sahada Bekir İrtegün'ün Colman'dan kaptığı topu önüne alan Cristian, ceza yayı önüne kadar gelerek, meşin yuvarlağı soldan ceza alanına giren Sow'a gönderdi. Senegalli futbolcu, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla kaleci Tolga Zengin'in kolunun altından topu ağlara göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0. 



* Nihayet özlediğimiz,istediğimiz kaliteli futbolu tam zamanında oynadık.Bunun sinyalini deplasmandaki Trabzonspor maçında vermişti takım zaten ama kupadaki Kayseri maçında gene eskiye dönmüştü.
* 4 gün önce 120 dakikalık yoğun stress ve fiziksel yorgunluğa rağmen böylesine istekli,arzulu ve tempolu ısıran futbol oynayabilmek maça çok iyi hazırlandığımızı gösteriyordu.
* Maçın yıldızı 1 gol 1 asist ile oynayan Christian Baroni'ydi.
Çok eleştirilen Brezilyalı Orta saha oyuncusu giderek formunu yükseltiyor.
* Musa Sow ilk yarıda karşı karşıya net golü kaçırdı ancak golcülüğünü bir kez daha göstererek 3 küçüklere gol atma görevini tamamladı.11 maçta 8 gol.
* Kaptan Alex'in sahada olması yetti.
* Stoperde Bekir de başarılı oynadı.2.golde yapılan preste Colman'dan top kapan Bekir'di.
* Emre sahada her zamanki mücadelesini yaptı ancak gene her zamanki gereksiz işlere girdi ve bu kez başına büyük dert açtı.Yılda 3.5m.euro kazanan profesyonel bir futbolcunun hala sorunlarını bilmesine rağmen bir mentör,bir psikolog tutup yardım almaması çok büyük amatörlük.Tabii bunun altında Emre'nin çok büyük egoya sahip olması yatıyor.Madem büyük egon var çöz kardeşim şu problemini.Bu kulübün efsanesi Rıdvan Dilmen'e bile saygısızca cevap yetiştirmesinde bu büyük egosunu görebiliyoruz.Bugüne kadar sahada gösterdiği mücadeleye binaen hep destek verdik,Aykut Kocaman'ı eleştirdik oynatmadığı için ama artık yettti.
Bu kulüpteki kariyeri hızla paraşütsüz iniş gösteriyor.Hayırlısı.
* G.Saray hakem kıyakları ile belirlenen Şampiyon takım (!) projesini idame ettirirken artık bizim yapacağımız şey her maçı kazanmak ve bu oyunu bozmak.
Başka çaremiz yok.Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

15 Nisan 2012 Pazar

Kraliçeler'den ''Öğrenilmiş Çaresizlik Derslerine Devam'' 98-93 (2-0)

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’ndaGalatasaray Medical Park’ı 98-93’lük skorla mağlup etti. Bu sonuçla Sarı Lacivertliler seride durumu 2-0’a getirdi. Play-off final serisinin üçüncü maçı 17 Nisan Salı günü saat 20:00’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak. 
SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Aydın – Alper Özgök – Turgut Işık

FENERBAHÇE (98): Zane Tamane 7 (5 ribaund), Birsel Vardarlı 7 (7 ribaund- 4 asist), Esmeral Tunçluer 7 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 11 (3 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 17 (5 ribaund- 5 asist), Cappie Pondexter 29 (3 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 20 (6 ribaund- 2 asist).

GALATASARAY MEDİCAL PARK (93): Epiphanny Prince 7 (3 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 1 asist), Işıl Alben 13 (5 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 25 (4 ribaund- 9 asist), Şaziye İvegin (1 ribaund- 2 asist), Tina Charles 20 (6 ribaund- 2 asist), Sylvia Fowles 24 (6 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 21-18
2.PERİYOT: 21-20

3.PERİYOT: 21-25
4.PERİYOT: 35-30

(tbf.org.tr)



CAPPİE GS SEVER (!) !!!
*Tebrikler Kraliçeler,teknik heyet,taraftara.
* gs'ye koymanın zevki hiç bir şeyle değişilmez.
* Saha avantajımızı böylece 2-0 yaparak iyi kullanmış olduk.Oraya 2-0 gitmek çok önemliydi.Bu maç çok kritikti her iki takım açısından.Onların saha avantajını koparabilmek için son şansları,bizim için de vermemek çok önemliydi.

* Aslında şartlar lehimize olmasına rağmen,stress - baskı altında olacak olan onlar olmasına rağmen oyuncularımız sakin değil stressliydi.Gerçi bunda İsmail Aydın gibi hakemlikle uzaktan yakından alakası olmayan bir zavallı (en hafif tabirle)nın kasıtlı kararları büyük etkendi ama gene de sakin olmalıydık.

* Maça çok iyi başladık.7.dakikada farkı 19-8’lik skorla farkı 11 sayıya çıkarttık
ancak İsmail Aydın'ın devreye girmesiyle gs farkı kapatma fırsatı buldu.Angel'a alakasız bir teknik faul çaldı.Bu faulle Angel hem daha ilk çeyrekte 3'lemiş oldu hem de gs bir hücumda 5 sayı birden buldu,akabinde de bir hücum 7-0'lık bir seri yaptılar.İlk periyodu da 21-18 önde tamamladık.

* 2.çeyrekte tekrar savunmada vidaları sıktık,hızlı hücumlarla tekrar 10 sayılı farkı bulduk.(15.dk.35-25).gs'nin İki kulesine çare bulamayınca fark tekrar eridi
ancak 4 sayı ile devreyi önde kapatabildik.(42-38)
* 3.çeyrek başa baş geçti ancak gs toplamda 25-21'lik seri ile son çeyreğe 63-63 ve maça ortak olarak girmeyi başardı.

* Son çeyrek belki de Şampiyonluk için kader periyodu idi.Maç ortadaydı.
Bir kez daha savunmada sertliği koyup,hücumda Cappie ve Angel ile coşunca
son 43 ve 25 saniyeye 10 sayı önde girerek bu iş tamam dedik ama Birsel'in erken faul yapması ve Prince'in ve malum çirkef hatunun zorlama üçlüklerinin girmesi ile fark son 7 saniyede 3 sayıya kadar indi.Neyseki bir önceki maç 17/10 ile sıkıntı yaşadığımız serbest atışlarımızın bu kez 27/25.% 92.5 olmasıyla kazanmayı başardık.

* gs dediğim gibi son şansı olması nedeniyle beklediğimden çok çok iyi oynadı.
Tabii hakemlerin faullere izin vermesiyle çok daha rahat oynadılar.
Ufff Prensesi Işıl'ın bile 13s.5r.2a.5tç.ile kariyer maçını oynadığı (bir kaç sene daha kalmayı garantiledi.İyi de oldu :))) şu maçı kazanamadıysa bir daha böyle oynayıp kazanamaları bence çok zor.
* Artı üst üste 3 maç kazanmaları veya bizim 3 maç üst üste kaybetmemiz çok çok zor.2 Büyük Dev Adım Attık.Ancak henüz her şey bitmiş değil.Daha kazanmamız gereken 1 maç daha var.Hele bu TBF ile işimiz kolay değil.

* gs'nin çok iyi oynamasına rağmen bugün bize maçı kazandıran noktalar ; 
''Galatasaray Yok !!! '' klişesini Türk bayan basketbolu literatürüne sokmuş Cappie Pondexter'ın kendisinin de söylediği gibi bu maçları ''yürek koyarak'' oynaması ile 29s.10/6 isabet (5/3 üçlük),3r.1a.1tç.lık muhteşem performansı.
- Angel'ın henüz ilk çeyrekte 3 faulle kenara gelip 17 dk.oynamamasına rağmen
20s.(13/8 isabet),6r.2a.ile müthiş katkısı.
- İlk maçta O da faul problemli nedeniyle etkisiz kalan İvana Matoviç'in 17s.5r.5a.lik çok iyi performansı,artı Fowles ile çok zorlanmasına rağmen iyi boğuşması.
- Gene ilk maçta sınırlı katkı yapan Nevriye (11s.3r.1a) ve Esmeral'in (7s.1r.)
daha fazla katkıları.
- Tamane'nin sayı olarak 7s.biraz az da kalsa da standart katkısı.(7s.5r)
- İlk maçta sıkınıtıya sokan (17/10) serbest atışlarımızda 27/25.% 92.5 gibi muhteşem bir performans sağlamamız.
- 2 Dev kuleye rağmen ribauntlardaki 34-26 üstünlüğümüz.Sadece hücum ribauntlarında gene sıkıntı var.(6-11)
- 10/5.% 50 üçlük yüzdemiz.Özellikle Cappie'nin 2 maçtır zaten transferinde
bu yönü açısından beklediğimizi vermesi.

* Olumsuz yönlerimiz ;
- Rahat olmamız gerekirken anlamsız gerginlik içinde olmamız.
- 2 Kulelerine bir türlü çare bulamamamız.Neredeyse bunları gözden çıkarmış Koç.Ne kadar atarlarsa atsınlar modunda.Fowles ve Tina'yı bire bir de zaten
tutamayız uzunlarımızın özellikleri itibariyle.Onun için bire bir savunmada iyi yardım getirmek,guard'dan ve malum şahıstan beslenmelerini önlemeye çalışmak,alan savunması denemek,belki Newlin'i sadece bu iş için kullanmayı denemek gibi çözümler araması lazımdı.Fowles 24,Tina 20 sayı.
Nevriye belindeki sakatlıktan olabilir Tina'ya karşı el bile uzatamıyor.
Allahtan Cappie ve Angel'ın bireysel şut ve penetre çabaları ile bu zaafı tolere ettik.Ancak bir sonraki maç için çözüm bulmak şart.
Malum şahıs 9 asist ile oynamış.Çoğu dipte Fowles'ı ikili oyunda buluşturmasıyla.Buna önlem almak lazım.
- Birsel'in yorgunluğu nedeniyle hem skorda geri kalması (3/1) hem Işıl'a 3 top kaptırması. 36 dk.oyunda kaldı ve yoruldu.Allahtan 7r.4a.ile 7 sayısına ciddi ekleme yaptı.
- Birsel ile bağlantılı olarak asistlerde malum şahsın da katkısı ile 13-20 geride olmamız.
- Gene top kayıplarında 17-10 büyük fark ile öndeyiz.

* gs 2 kulesinden ve bir önceki maçta faul problemi nedeniyle ve düzen dışına çıkmasıyla etkili olamayan malum şahıs bu maçta aşırı motive ve kendisine sataşmalardan olumlu etkilenme özelliği ile iyi katkı aldı,artı Işıl'dan.Buna karşılık Prince'den yeterli katkıyı alamadılar.
* Kırılma anlarından biri İvana Matoviç'in üçlüğüydü.

* Maçın kazanılmasında taraftarımızın coşkulu desteği de önemli rol oynadı.
* Gelelim hakemlere.Şeref tribününde TBF Bayan Basketbol Sorumlusu Julide Sonat'ta vardı yöneticilerimizle birlikte maçı seyreden.Bu hakemleri görmüştür.
Bayan basketbolda oyuncu yetişmiyor diye yerli oyuncular için yabancı kontenjanını 2+2 yapmak iyi güzel de biraz da hakemleri düzeltmeleri lazım.

* Daha geçen hafta Fenerbahçe Ülker - Banvit maçında bizi katleden İsmail Aydın gibi birini şu maça verebilmek epey yürek ister (!).
Verirler tabii.Niye ? Maçtan sonra sıcağı sıcağına  tepki göstermezsen,günler sonra bugün Nedim Karakaş'ın yaptığı açıklama gibi iş işten geçtikten sonra yaparsan kör gözüne parmağı atarlar.

* Malum şahıs maç boyunca her türlü pisliği,çirkefliği yaptı.Dirsek, diz,itme, kakma, çekme,vurma her şey vardı,bir uyarı bile yok.
5 faulle kenara geldiğinde hakemim düdüğünü asılmasına da bir şey yok.
Ve nihayet maç sonrası şu hareketi ile tüyü dikmiş oldu.
 Bakın resme.Hemen sol altta hakem İsmail Aydın'ın kafası görülüyor.Yani görmüş olmalı (!).Bakalım ne ceza gelecek ?
Sağ baştaki saçları dökük arkadaş.
İsmail Aydın kim ? 2 sene önce Efes - Banvit maçından sonra 5 maç ceza almış birisi.Hakem raporunda neler yazıyordu çok merak ediyoruz.


'' Abi söyle Taurasi'ye benle uğraşmasın''  
Bu sözü Ceyhun Yıldızoğlu'na maçın hakemlerinden biri söylüyor.
E Yuhhh artık diyecek bir şey yok.

2007'de Cappie bir gs maçında şu video ve görüntüden tahrik etti bahanesi ile
2 maç ceza almıştı.

Tedbir kararı da şu ;
21.12.2007 - 23 Tarih ve Numaralı Disiplin Kurulu Kararı
21 Aralık 2007 Cuma
Toplantı Tarihi Ve No: 21.12.2007 – 14 - Kararın Tarihi ve No: 21.12.2007 - 23


16.12.2007 tarihinde İstanbul’da oynanan Galatasaray - Fenerbahçe TBBL müsabakası bitiminde Fenerbahçe sporcusu Cappie Pondexter’ın rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribüne doğru el hareketi yapması nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevki neticesinde; Fenerbahçe sporcusu Cappie Pondexter’ın Disiplin Yönergesi 39,40/a ve 42. Maddeleri çerçevesinde hakkındaki soruşturma ve değerlendirme sonuçlanıp nihai karar verilinceye kadar İdari Tedbirli Olarak Müsabakalara Katılmasının Yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi.


*Nevriye maç sonunda basın tribününe gelip basın mensuplarına ''hakemlerin .........olduğunu yazmazsanız gazeteci falan değilsiniz'' demiş.
 Bunu öne çıkarıyorlar Nevriye ceza almayacak mı diye ?
Hangisi cezalık takdirinize bırakıyorum.Kaldı ki Nevriye çok doğru söylemiş.
Bakın Milliyet internet sitesi malum şahsın hareketine bir şey demezken
ucu kendilerine dokunduğu için şu manşeti atmış.
Yavşaksınız oğlum yavşak.
Ha gidip basından Nevriye adına özür dileyen Didem Akın'da halt etmiş.
Bu maçtan sonra hakemler hakkında,malum şahsın yaptıkları hakkında konuşsun önce.
* Son olarak ezik forumundan akıllı biri şunu yazmış.Aferin kendisine :))
pic.twitter.com/gKVvVXl0
''Fenerbahçe Bayan basketbol maçları kabullenilmiş çaresizliğe döndü resmen bu bayan şubesini yönetenler yüzünden Coyote gibi amaçsızca Road Runner ın peşinden koşuyorz ama biliyoruz ki o Acme malı dinamitler her sene bizim g... patlayacak''

Etiketler