15 Nisan 2012 Pazar

Kraliçeler'den ''Öğrenilmiş Çaresizlik Derslerine Devam'' 98-93 (2-0)

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’ndaGalatasaray Medical Park’ı 98-93’lük skorla mağlup etti. Bu sonuçla Sarı Lacivertliler seride durumu 2-0’a getirdi. Play-off final serisinin üçüncü maçı 17 Nisan Salı günü saat 20:00’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak. 
SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Aydın – Alper Özgök – Turgut Işık

FENERBAHÇE (98): Zane Tamane 7 (5 ribaund), Birsel Vardarlı 7 (7 ribaund- 4 asist), Esmeral Tunçluer 7 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 11 (3 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 17 (5 ribaund- 5 asist), Cappie Pondexter 29 (3 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 20 (6 ribaund- 2 asist).

GALATASARAY MEDİCAL PARK (93): Epiphanny Prince 7 (3 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 1 asist), Işıl Alben 13 (5 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 25 (4 ribaund- 9 asist), Şaziye İvegin (1 ribaund- 2 asist), Tina Charles 20 (6 ribaund- 2 asist), Sylvia Fowles 24 (6 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 21-18
2.PERİYOT: 21-20

3.PERİYOT: 21-25
4.PERİYOT: 35-30

(tbf.org.tr)



CAPPİE GS SEVER (!) !!!
*Tebrikler Kraliçeler,teknik heyet,taraftara.
* gs'ye koymanın zevki hiç bir şeyle değişilmez.
* Saha avantajımızı böylece 2-0 yaparak iyi kullanmış olduk.Oraya 2-0 gitmek çok önemliydi.Bu maç çok kritikti her iki takım açısından.Onların saha avantajını koparabilmek için son şansları,bizim için de vermemek çok önemliydi.

* Aslında şartlar lehimize olmasına rağmen,stress - baskı altında olacak olan onlar olmasına rağmen oyuncularımız sakin değil stressliydi.Gerçi bunda İsmail Aydın gibi hakemlikle uzaktan yakından alakası olmayan bir zavallı (en hafif tabirle)nın kasıtlı kararları büyük etkendi ama gene de sakin olmalıydık.

* Maça çok iyi başladık.7.dakikada farkı 19-8’lik skorla farkı 11 sayıya çıkarttık
ancak İsmail Aydın'ın devreye girmesiyle gs farkı kapatma fırsatı buldu.Angel'a alakasız bir teknik faul çaldı.Bu faulle Angel hem daha ilk çeyrekte 3'lemiş oldu hem de gs bir hücumda 5 sayı birden buldu,akabinde de bir hücum 7-0'lık bir seri yaptılar.İlk periyodu da 21-18 önde tamamladık.

* 2.çeyrekte tekrar savunmada vidaları sıktık,hızlı hücumlarla tekrar 10 sayılı farkı bulduk.(15.dk.35-25).gs'nin İki kulesine çare bulamayınca fark tekrar eridi
ancak 4 sayı ile devreyi önde kapatabildik.(42-38)
* 3.çeyrek başa baş geçti ancak gs toplamda 25-21'lik seri ile son çeyreğe 63-63 ve maça ortak olarak girmeyi başardı.

* Son çeyrek belki de Şampiyonluk için kader periyodu idi.Maç ortadaydı.
Bir kez daha savunmada sertliği koyup,hücumda Cappie ve Angel ile coşunca
son 43 ve 25 saniyeye 10 sayı önde girerek bu iş tamam dedik ama Birsel'in erken faul yapması ve Prince'in ve malum çirkef hatunun zorlama üçlüklerinin girmesi ile fark son 7 saniyede 3 sayıya kadar indi.Neyseki bir önceki maç 17/10 ile sıkıntı yaşadığımız serbest atışlarımızın bu kez 27/25.% 92.5 olmasıyla kazanmayı başardık.

* gs dediğim gibi son şansı olması nedeniyle beklediğimden çok çok iyi oynadı.
Tabii hakemlerin faullere izin vermesiyle çok daha rahat oynadılar.
Ufff Prensesi Işıl'ın bile 13s.5r.2a.5tç.ile kariyer maçını oynadığı (bir kaç sene daha kalmayı garantiledi.İyi de oldu :))) şu maçı kazanamadıysa bir daha böyle oynayıp kazanamaları bence çok zor.
* Artı üst üste 3 maç kazanmaları veya bizim 3 maç üst üste kaybetmemiz çok çok zor.2 Büyük Dev Adım Attık.Ancak henüz her şey bitmiş değil.Daha kazanmamız gereken 1 maç daha var.Hele bu TBF ile işimiz kolay değil.

* gs'nin çok iyi oynamasına rağmen bugün bize maçı kazandıran noktalar ; 
''Galatasaray Yok !!! '' klişesini Türk bayan basketbolu literatürüne sokmuş Cappie Pondexter'ın kendisinin de söylediği gibi bu maçları ''yürek koyarak'' oynaması ile 29s.10/6 isabet (5/3 üçlük),3r.1a.1tç.lık muhteşem performansı.
- Angel'ın henüz ilk çeyrekte 3 faulle kenara gelip 17 dk.oynamamasına rağmen
20s.(13/8 isabet),6r.2a.ile müthiş katkısı.
- İlk maçta O da faul problemli nedeniyle etkisiz kalan İvana Matoviç'in 17s.5r.5a.lik çok iyi performansı,artı Fowles ile çok zorlanmasına rağmen iyi boğuşması.
- Gene ilk maçta sınırlı katkı yapan Nevriye (11s.3r.1a) ve Esmeral'in (7s.1r.)
daha fazla katkıları.
- Tamane'nin sayı olarak 7s.biraz az da kalsa da standart katkısı.(7s.5r)
- İlk maçta sıkınıtıya sokan (17/10) serbest atışlarımızda 27/25.% 92.5 gibi muhteşem bir performans sağlamamız.
- 2 Dev kuleye rağmen ribauntlardaki 34-26 üstünlüğümüz.Sadece hücum ribauntlarında gene sıkıntı var.(6-11)
- 10/5.% 50 üçlük yüzdemiz.Özellikle Cappie'nin 2 maçtır zaten transferinde
bu yönü açısından beklediğimizi vermesi.

* Olumsuz yönlerimiz ;
- Rahat olmamız gerekirken anlamsız gerginlik içinde olmamız.
- 2 Kulelerine bir türlü çare bulamamamız.Neredeyse bunları gözden çıkarmış Koç.Ne kadar atarlarsa atsınlar modunda.Fowles ve Tina'yı bire bir de zaten
tutamayız uzunlarımızın özellikleri itibariyle.Onun için bire bir savunmada iyi yardım getirmek,guard'dan ve malum şahıstan beslenmelerini önlemeye çalışmak,alan savunması denemek,belki Newlin'i sadece bu iş için kullanmayı denemek gibi çözümler araması lazımdı.Fowles 24,Tina 20 sayı.
Nevriye belindeki sakatlıktan olabilir Tina'ya karşı el bile uzatamıyor.
Allahtan Cappie ve Angel'ın bireysel şut ve penetre çabaları ile bu zaafı tolere ettik.Ancak bir sonraki maç için çözüm bulmak şart.
Malum şahıs 9 asist ile oynamış.Çoğu dipte Fowles'ı ikili oyunda buluşturmasıyla.Buna önlem almak lazım.
- Birsel'in yorgunluğu nedeniyle hem skorda geri kalması (3/1) hem Işıl'a 3 top kaptırması. 36 dk.oyunda kaldı ve yoruldu.Allahtan 7r.4a.ile 7 sayısına ciddi ekleme yaptı.
- Birsel ile bağlantılı olarak asistlerde malum şahsın da katkısı ile 13-20 geride olmamız.
- Gene top kayıplarında 17-10 büyük fark ile öndeyiz.

* gs 2 kulesinden ve bir önceki maçta faul problemi nedeniyle ve düzen dışına çıkmasıyla etkili olamayan malum şahıs bu maçta aşırı motive ve kendisine sataşmalardan olumlu etkilenme özelliği ile iyi katkı aldı,artı Işıl'dan.Buna karşılık Prince'den yeterli katkıyı alamadılar.
* Kırılma anlarından biri İvana Matoviç'in üçlüğüydü.

* Maçın kazanılmasında taraftarımızın coşkulu desteği de önemli rol oynadı.
* Gelelim hakemlere.Şeref tribününde TBF Bayan Basketbol Sorumlusu Julide Sonat'ta vardı yöneticilerimizle birlikte maçı seyreden.Bu hakemleri görmüştür.
Bayan basketbolda oyuncu yetişmiyor diye yerli oyuncular için yabancı kontenjanını 2+2 yapmak iyi güzel de biraz da hakemleri düzeltmeleri lazım.

* Daha geçen hafta Fenerbahçe Ülker - Banvit maçında bizi katleden İsmail Aydın gibi birini şu maça verebilmek epey yürek ister (!).
Verirler tabii.Niye ? Maçtan sonra sıcağı sıcağına  tepki göstermezsen,günler sonra bugün Nedim Karakaş'ın yaptığı açıklama gibi iş işten geçtikten sonra yaparsan kör gözüne parmağı atarlar.

* Malum şahıs maç boyunca her türlü pisliği,çirkefliği yaptı.Dirsek, diz,itme, kakma, çekme,vurma her şey vardı,bir uyarı bile yok.
5 faulle kenara geldiğinde hakemim düdüğünü asılmasına da bir şey yok.
Ve nihayet maç sonrası şu hareketi ile tüyü dikmiş oldu.
 Bakın resme.Hemen sol altta hakem İsmail Aydın'ın kafası görülüyor.Yani görmüş olmalı (!).Bakalım ne ceza gelecek ?
Sağ baştaki saçları dökük arkadaş.
İsmail Aydın kim ? 2 sene önce Efes - Banvit maçından sonra 5 maç ceza almış birisi.Hakem raporunda neler yazıyordu çok merak ediyoruz.


'' Abi söyle Taurasi'ye benle uğraşmasın''  
Bu sözü Ceyhun Yıldızoğlu'na maçın hakemlerinden biri söylüyor.
E Yuhhh artık diyecek bir şey yok.

2007'de Cappie bir gs maçında şu video ve görüntüden tahrik etti bahanesi ile
2 maç ceza almıştı.

Tedbir kararı da şu ;
21.12.2007 - 23 Tarih ve Numaralı Disiplin Kurulu Kararı
21 Aralık 2007 Cuma
Toplantı Tarihi Ve No: 21.12.2007 – 14 - Kararın Tarihi ve No: 21.12.2007 - 23


16.12.2007 tarihinde İstanbul’da oynanan Galatasaray - Fenerbahçe TBBL müsabakası bitiminde Fenerbahçe sporcusu Cappie Pondexter’ın rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribüne doğru el hareketi yapması nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevki neticesinde; Fenerbahçe sporcusu Cappie Pondexter’ın Disiplin Yönergesi 39,40/a ve 42. Maddeleri çerçevesinde hakkındaki soruşturma ve değerlendirme sonuçlanıp nihai karar verilinceye kadar İdari Tedbirli Olarak Müsabakalara Katılmasının Yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi.


*Nevriye maç sonunda basın tribününe gelip basın mensuplarına ''hakemlerin .........olduğunu yazmazsanız gazeteci falan değilsiniz'' demiş.
 Bunu öne çıkarıyorlar Nevriye ceza almayacak mı diye ?
Hangisi cezalık takdirinize bırakıyorum.Kaldı ki Nevriye çok doğru söylemiş.
Bakın Milliyet internet sitesi malum şahsın hareketine bir şey demezken
ucu kendilerine dokunduğu için şu manşeti atmış.
Yavşaksınız oğlum yavşak.
Ha gidip basından Nevriye adına özür dileyen Didem Akın'da halt etmiş.
Bu maçtan sonra hakemler hakkında,malum şahsın yaptıkları hakkında konuşsun önce.
* Son olarak ezik forumundan akıllı biri şunu yazmış.Aferin kendisine :))
pic.twitter.com/gKVvVXl0
''Fenerbahçe Bayan basketbol maçları kabullenilmiş çaresizliğe döndü resmen bu bayan şubesini yönetenler yüzünden Coyote gibi amaçsızca Road Runner ın peşinden koşuyorz ama biliyoruz ki o Acme malı dinamitler her sene bizim g... patlayacak''

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler