19 Nisan 2012 Perşembe

İDDİANAME, TRABZONSPOR VE HASIR ALTI EDİLEN GERÇEKLER.

İDDİA 1: Aziz Yıldırım hakkında, Mahmut Özgener ile aralarında geçen ve şüphe çeken konuşmalar sebebiyle, özellikle hakemlerin etkilenmesi amacıyla Mahmut Özgener üzerinden TFF da etkili olduğu iddia edilmiştir.
SONUÇ 1 : Aziz Yıldırım hakkında iletişim tespit kararı alınırken, Suçun diğer tarafı Mahmut ÖZGENER hakkında Takipsizlik kararı verilmiştir. Aynı dönemde Sadri Şener, Nevzat Şakar’ında Mahmut Özgener le konuşmaları vardır. 


İDDİA 2 : Aziz Yıldırım’ ın Sedat Peker ile bağlantısı olduğu, Sedat Peker grubunun elemanları etrafına topladığı iddia edilmiştir.
SONUÇ 2 : Aziz Yıldırım’ın Sedat Peker ve Olgun Peker ile hiçbir bağlantısı tespit edilememiştir. Ama eski Trabzonspor yöneticisi ve bu davanın sanığı ZEKİ MAZLUM un ilgili grupla yakın bağlantısı ve görüşmeleri tespit edilmiştir. 

HATTA NEVZAT ŞAKARIN OLGUN PEKERLE KONUŞMASI VARDIR.

İDDİA 3 : iddianame de Fenerbahçe spor Kulübünün birkaç sezondur şampiyon olamadığı ve Aziz Yıldırım’ın başkanlıkta kalabilmesi için her şartta şampiyon olunması gerektiği bilinciyle şike ve teşvik eylemlerinde bulunduğu iddia edilmiştir.
SONUÇ 3 : Fenerbahçe’nin birkaç sezon birkaç sezondur şampiyon olamadığı doğrudur. Ancak aynı iddianamede adı geçen ve başkan ve yöneticileri sanıl olan Trabzonspor Kulübünün ise en son 1983-1984 sezonunda şampiyon olduğu tespit edilmiştir. Hangi takımın yada yöneticilerin şampiyonluğa ihtiyacı vardır ? Ayrıca, şu 10 aylık süreç göstermiştir ki Fenerbahçe taraftarı ve kongre üyelerinin Aziz Yıldırıma inancı şampiyonluklara bağlı değildir.


İDDİA 4 : Aziz Yıldırım’ın, çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu, örgütün cebir ve şiddet kullanmasa da ileride kullanmaya elverişli olduğu iddia edilmiştir.
SONUÇ 4 : İddianame içeriğinde, Aziz Yıldırımın şampiyonluğa ulaşarak, Fenerbahçe deki başkanlığına devam edebilmesi amacıyla, çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu gerek maddi gerçekten gerekse yerleşik Yargıtay kararlarıyla çürütülmüştür. Zira Fenerbahçe Spor Kulübü kanunen ve tüzüğüne göre yönetilmektedir.Kanun ve tüzük gereği bir araya gelen kişilerin örgüt oluşturduğu iddia edilemez.
Oysa, Trabzonspor kulübü yöneticileri, bir örgüt tarzında hareket ederek, il de bulunan siyasi partileri, bazı milletvekillerini kullanarak halkı galeyana getirmeye çalışmışlardır. Bu durum iddianamede göz ardı edilerek, Trabzonsporlu yöneticilere her hangi bir suçlama ileri sürülmemiştir.


İDDİA 5 : Aziz Yıldırım yönetimindeki suç örgütünün Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile hem başkanlığı garantiye aldığı hem de şampiyonluk sebebiyle elde edilecek gelirlerin hesaplandığı iddia edilmiştir.
SONUÇ 5 : İddianamede Fenerbahçe için iddia edilen bu durumun her kulüp için geçerli olduğu, gelirin şampiyonlukla doğru orantılı olduğu göz ardı edilmiştir. Ayrıca, Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en zengin ve geliri yüksek kulübü olduğu, taraftarlarının, kulübe sağladığı katkıların TFF den gelen gelirlerin kat be kat üzerinde olduğu gerçeği dikkate alınmamıştır.

İDDİA 6 : Fenerbahçe Spor Kulübünün, her spor kulübü gibi, TFF den aldığı yayın geliri payı, avansı, alt yapı teşvikleri şike için alınan para olarak iddia edilmiştir.
SONUÇ 6 : TFF kayıtları incelendiğinde, bu şekilde kullanımı en az yapan kulüplerden birisinin Fenerbahçe olduğu görülecektir. Her kulüp, gerek hak ettiği gerekse hak etmesi muhtemel gelirleri avans olarak alma hakkı TFF tarafından tanınmıştır. Bu çerçevede kullanılan ve resmi yollardan gelen paraların illegal olduğunu öne sürmek akıl ve mantıktan uzaktır.
Oysa, Trabzonspor Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti devletini, bakanlarla işbirliği yaparak 5 milyon lira dolandırmıştır. Bu durum açıkça iddianame eklerindeki görüşme kayıtlarında tapelerde belirli iken, Trabzonspor yöneticilerine her hangi bir suçlama ileri sürülmemiştir. Cumhuriyet tarihinde devletin dolandırıldığı bu kadar açıkça hiçbir zaman ispat edilmemişti.


İDDİA 7 : Fenerbahçe spor kulübü yöneticileri, iddianame ile şike ve teşvik eylemlerinde bulunmakla suçlanmaktadırlar. Bu durum için iddia makamı hiçbir anlamı olmayan kelimelerden anlam çıkarmış ve hayali senaryolar üretmiştir. Tarla sürülmesi, inşaat işçileri, ekinlerin yeşermesi, yağmur yağması gibi her anlama gelebilecek kelimeler üzerinden şike ve teşvik eylemlerinin ispat edildiği iddia edilmiştir.
SONUÇ 7 : Şike ve teşvik eylemleri, mahiyeti itibariyle gerçekleştirilmesi oldukça zor fiillerdir. Bir insana ihanet etmesini söylemek çok kolay değildir. Bu sebeple bu fiillerinden iddianamede belirtilen kelimelerle anlatılabilmesi mümkün değildir. Savcılık, kelimeler üzerinden yorum yapmaktadır. O zaman mahkeme, savunma tarafının kelimeler üzerinde söylediklerini doğru kabul edecektir. Çünkü savcılık makamı yorumlarını maddi gerçekler ile ispat edememiştir. Ayrıca iddianamede, Fenerbahçe spor kulübü tarafından gerçekleştirilen bir eylemden bahsedilmemektedir.
Oysa, iddianamede olmasa bile eklerinde Trabzonspor kulübü ile ilgili yeterinde açık konuşmalar ve savcılığın dikkatini çekebilecek kelimeler mevcuttur. Belli başlılarına bakmadan genel bir tespit;

1. Öncelikle iddianamenin 376. Sahifesinde şu başlık yer almaktadır. “ TRABZONSPOR KULÜBÜ MERKEZLİ YAPILAN TEŞVİK PRİMİ GİRİŞİMLERİ “ 
2. Fenerbahçe spor kulübü yöneticileri şampiyonluk gerekçesi ile dinlemeye alınırken, Trabzon spor kulübü yöneticilerinin çok sonradan dinlemeye alınması manidardır.
TRABZONSPOR KULÜBÜ MERKEZLİ YAPILAN TEŞVİK PRİMİ GİRİŞİMLERİ “ ise;

1. Ahmet BULUT açıkça tehdit edilmiştir. Ancak bu durum iddianame de yer almamıştır.
2. Fenerbahçe-Ankaragücü müsabakasında, alınması muhtemel olan karşılığında futbolcu GABRİC’e ait bonservisin, Ankaragücüne verilmesi konusunda anlaşılmıştır. Bu durum, tüm dosya ve eklerindeki en açık suç ispatını içermektedir.
3. Sivasspor-Fenerbahçe müsabakasında, Mehmet Yıldız isimli futbolcuya, 1 milyon dolar teklif edildiği hem görüşme kayıtlarında mevcut olup hem de bizzat Sivasspor başkanı tarafından mahkeme huzurunda duruşma esnasında açıkça beyan edilmiştir.
4. Sivasspor müsabakası ile ilgili olarak Mehmet Yıldıza teklif edilen 1 milyon dolar ise görüşme kayıtlarında sivasa gönderilecek 1 milyon balık olarak geçmektedir. EKİN den ve İŞÇİ den şike çıkartan savcılık makamı, BALIK tan aynı anlamı çıkaramamıştır. Oysa bu anlamı zorlamasına bile gerek kalmadan 1 milyon dolarla örtüştüğü görülmektedir.
5. Sivasspor Fenerbahçe müsabakası ile ilgili sadece bir tek tape aslında varılması gereken durumu açıklamaktadır.
17.05.2011 tarihli, Mecnun ODYAKMAZ ve Bülent İbrahim İŞCEN arasında gerçekleşen görüşme tapesi. Tape numarası 1178 ;
-MECNUN : Geçen bir tane Galatasaraylı aradı, dedi ki Feneri yen dile benden ne dilersen. Dedim ki grup istiyorum, hepsini dedim tost yapın beni dedim. Aa emrin olur bilmem ne, bir de o boyutu da var işin ama.
BÜLENT : Dayıcım be biz bizeyiz.
MECNUN : Trabzonlularda iyi veriyorlar ama ha.
BÜLENT : Vermezler mi ya Mecnun
MECNUN : üff onlarda iyi veriyorlar birader.
BÜLENT : Vermezler mi ya

Tüm dosya ve eklerinde Fenerbahçe Spor kulübü yöneticilerine ait ya da onlara atfedilen böyle bir konuşma bulunmamaktadır. Yine aynı doğrultuda 19.05.2011 tarih ve 3820 numaralı Mecnun Odyakmaz ile Zeki Mazlum arasındaki görüşme….
6. Sivas – Fenerbahçe müsabakası için Trabzonluların BÜYÜCÜLERE 300.000 TL na iş yaptırdıkları alenen tapelerde mevcuttur. Gülmeden büyü olduğu kabul edilse bile Büyü yaptırmak, maç sonucunu etkilemeye yönelik harekettir sonuç aynı çünkü.
7. Eskişehirspor ile ilgili olarak 1 milyon dolar ve doğuş otomotivden bir araba gittiği açıkça tespit edilmiştir.
8. Bursaspor mücadelesi ile ilgili olarak, Bursasporlu Ozan İpek’in Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak’a “ maçta gol yeme ne dilersen dile benden dediği, Onurun maçtan sonra arayıp her şeyi isteyeceğim “ dediği kamera kayıtları ile sabitken İddianameye girmemiştir.
9. Karabükspor ile ilgili, son anda filizlenen DEMİR TİCARETİ eylemleri de tespit edilmesine rağmen iddianamede yer almamıştır. Karabük lü bir gazeteci olan Mustafa Çelik’in Trabzonspor tarafından Karabüke gönderilen teşvikle ilgili, kaleci Bülent ATAMAN hakkında bizzat savcılığa giderek verdiği ifade de iddianamede yer almamıştır.
10. Karabükspor kalecisinin maçın uzatma anlarında Fenerbahçe ceza sahası içerisinde gol aradığı iddianamede yer almamıştır.
11. Karabükspor yedek kalecisi Bülent Atamanın, müsabaka esnasında sahaya fırlattığı ayakkabı iddianamede yer almamıştır.
12. Bucaspor Trabzonspor müsabakasında, yere YATAN Bucasporlu futbolcu iddianamede yer almamıştır.
13. Fenerbahçenin tümü talimatlara uygun gerçekleşen transferleri şike olarak kabul edilirken, Bucaspordan transfer edilip de hiçççç ortalarda görünmeyen futbolcular iddianame de yer almamıştır.



Derleme : 

sadece Fenerbahce (@)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler