18 Nisan 2009 Cumartesi

Beko Basketbol Liginde Telekom Mağlup !!!!!!!



SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan kartal‚ Ersan Ergüler‚ Tunçtan Durmuşcan

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (84): Kemal Bitim 1‚ Ümit Türkoğlu (2 asist)‚ Marcus Douthit 10 (17 ribaund-1 asist)‚ Can Akın 7 (5 ribaund-5 asist)‚ Ersin Görkem 15 (3 ribaund-2 asist)‚ Michael Green 26 (3 ribaund-5 asist)‚ Ralph Mims 9 (3 ribaund)‚ Ricardo Marsh 16 (2 ribaund-1 asist).

TÜRK TELEKOM (79): Roderick Blakney 6 (3 ribaund-1 asist)‚ Bekir Yarangüme 2 (3 ribaund-1 asist)‚ Barış Özcan 9 (6 ribaund-1 asist)‚ Tutku Açık 10 (1 ribaund-7 asist)‚ Kenan Bajramovic 11 (7 ribaund-2 asist)‚ Mutlu Akpınar (3 ribaund-2 asist)‚ Khalid El Amin 12 (1 ribaund-5 asist)‚ Erwin Dudley 23 (7 ribaund-2 asist)‚ Asım Pars 6 (4 ribaund-2 asist).

1. PERİYOT: 20-19
2. PERİYOT: 13-18
3. PERİYOT: 19-22
4. PERİYOT: 32-20

**********
4.çeyrekte 32 sayı yiyerek hak etmişler mağlubiyeti.
Bekliyordum bunu.
Bugün gs'de bjk'yi 111-94 yendi.
3 takım da 46'şar puana geldi.
Son 3 haftada 2.lik yarışı nefes kesecek.

Kalan Maçlar :

28.HAFTA

Fenerbahçe Ülker - gs cc
T.Telekom - Banvit
29.HAFTA
Erdemir - Fenerbahçe Ülker
Mutlu Akü Selçuk - T.Telekom
gs cc - Aliağa Petkim
30.HAFTA
T.Telekom - gs cc
Fenerbahçe Ülker - Karşıyaka

gs'nin iş zor.
Telekom da bu gidişle 1 maç daha kaybedebilir.
Biz haftaya gs'yi yener,son hafta da gs gidip ,Telekom'u yener ve 2.bitiririz
diyorum.Tabii bir Erdemir ve Karşıyaka kazası yaşamazsak.
Solomon geldikten sonra bu risk ortadan kalktı bana göre.
Gelde Banvit yenilgisine kahrolma.

Fenerbahçe Masa Tenisinde Şampiyon !!!!!!!!!!!!!

Fenerbahçe Masa Tenisi Erkek Takımımız, 2008-2009 Sezonu Masa Tenisi Süper Ligi'nin şampiyonu oldu. Bugün oynanan play-off final maçında rakibi Adana Masa Tenisi İhtisas Takımı'nı 4-2 yenen takımımız, üst üste 3. kez ligi şampiyon olarak tamamladı.
Caferağa Spor Salonu'nda tek maç üzerinden oynan final maçını Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Yönetim Kurulu Üyemiz Ercan Karasu, Fenerbahçe Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız da izledi. Final maçında Adana Masa Tenisi Takımı'nı 5-2 yenen Masa Tenisi Erkek Takımımız, geride bıraktığımız son iki sezonda olduğu gibi, bu sezon da ligi şampiyon olarak tamamladı. Ligde Adana Masa Tenisi İhtisas 2., İstanbul Büyükşehir Belediye ise 3. oldu. Şampiyon Takımımız kupasını, yöneticimiz Ercan Karasu'nun elinden aldı.
Şube Kaptanımız Gürhan Yaldız, tören sonrası FB TV kameralarına şampiyonluğu kazandıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Yönetim Kurulu Üyemiz Ercan Karasu ise, sezon başından bu yana verdikleri emeğin karşılığını aldıklarını söyledi. Ercan Karasu, "Amatör branşlarda istikrar sürüyor. Bugün erkeklerde şampiyonluğu kazandık. Masa tenisinde güzel bir hava yakaladık ve şampiyonluklar art arda geliyor. Seneye de bu başarıyı tekrarlayacağız. Bayan Takımımız da bugün aldığı sonucu telafi edecektir" diye konuştu.
Öte yandan, yine bugün, Masa Tenisi Bayanlar Süper Ligi play-off final maçında, Caferağa Spor Salonu'nda, Çukurova Üniversitesi ile karşılaşan Fenerbahçe Masa Tenisi Bayan Takımımız, müsabakayı 4-3 kaybetti. Final serisinin ikinci maçı önümüzdeki günlerde Adana'da yapılacak. Fenerbahçemiz bu maçı kazanırsa, Bayanlar Süper Ligi'nde şampiyon, tarafsız sahada yapılacak üçüncü maç sonrası belli olacak. Aksi takdirde Adana temsilcisi şampiyon olacak.



********************
Tebrik ediyorum ama şu görüntüde 1 tane Türk sporcumuz yok.
Devşirme sporcularla gelen başarıları istatistik gibi görüyorum.
Acayip bir lig olmuş.
Rakip Adana takımında Çinliler,biz de Çinliler.Biz de bir de Slobodan Grusiç var.
Türk oyuncuların olmadığı devşirme bir lig olmuş.

Ankaraspor 0-1 Fenerbahçe (PAF)



PAF Ligi'nin 28. haftasında Ankaraspor PAF Takımı ile Fenerbahçe PAF Takımımız, Ankaraspor'un altyapı tesislerinde karşılaştı. Fenerbahçemiz karşılaşmayı, Özgür Çek'in 14. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

****************
Ne varsa gençlerde var.
Helal Olsun.
Gol Aragones'in bir türlü göremediği Özgür Çek'ten.
İlk yarı bitti R.Carlos ve Uğur sol kanatta top kayıplarıve hatalı pasları ile
deli ettiler.Koy şu çocuğu işte ne olacak ?
Deli olmak işten değil ya.
Rezil bir futbol oynadılar ilk yarı .
Hiç olmazsa 1-2 genç oyuncu kazanırız gelecek sezon için ama Aziz Yıldırım'ın ''kafa
dengi'' hocasında nerede o yürek ?

Sivas bu kez sıçrayamadı.0-0

Yiğido Konya'da tekledi!

Türkiye Turkcell Süper Ligi 2008/2009
Tarih : 18.04.2009 16:15 Stadyum : Büyük Şehir Bld. Atatürk
Hakemler : Bünyamin Gezer - Serkan Gencerler - Hakan Atilla Gökbilgin
Serhat Akyüz
58'
İsmail Güldüren
64'
64'
Yannick Kamanan
70'
Sedat Bayrak
71'
Mohamed Ali Kurtuluş
Bülent Bölükbaşı
84'


13 haftadır liderlik koltuğunda oturan ancak sonuç futbolu oynayarak buralarda tutunan

Sivas bu kez yatıp,uzaktan bir şutla atarım hesabını tutturamadı.

Evet Sivas iyi futbol oynamıyor,mücadele ediyor,kontrollü futbolla sonuca gidiyordu.

Bu maçta da Balili'nin üst direkten dönen kafası ile bu şansı değerlendiremedi.

Ancak hakem Bünyamin Gezer sonuca etki etti.

89.dk.da Cihan'ı Petkoviç'in düşürmesi penaltı ve kırmızı karttı.Çarpışma

olarak es geçti.Halbuki Cihan pozisyonunu kaybetti.

Vermedi ve maçı kaderini etkiledi.Konya açısından önemli bir 2 puan kaybı bu.

Maçın yıldızı Sivas kalecisi Petkoviç'ti.

Haftaya Trabzon ,Sivas'ta bir azizlik yapabilir.


NBA'de Bir Sezonun Ardından ve Play Off Tahminleri !!!!!!!!

Dosya:NationalBasketballAssociation.png

BİR SEZONUN ARDINDAN

NBA'de play-off heyecanı başlıyor. Editörlerimizden Sedat BALCI, NBA'deki play-offlar öncesi takımları mercek altına aldı ve tahminlerini yaptı.

Göz açıp kapayana kadar NBA’de bir normal sezon daha sona erdi. Geçtiğimiz sezon Boston Celtics’in dominant performansını, bu sezon yine bir Doğu takımı olan Cleveland Cavaliers ile Batı’daki Los Angeles Lakers gerçekleştirdi. Bu iki takım, sezonun çok büyük bir bölümünü fazla zorlanmadan konferans lideri olarak geçirirken özellikle Cavaliers’ın Quicken Loans Arena’daki iki yenilgili performansı, (Önemsenmeyen son Sixers maçındaki yenilgiyi saymazsak tek yenilgi!) playoff boyunca serilere saha avantajına sahip olarak başlayacağı düşünüldüğünde en önemli ikinci silahı olacak.. Birinci silah ise tabii ki LeBron James!

2008-2009 normal sezonunun bize verdiği en büyük mesaj, yakın geleceğin dört NBA süper yıldızı ve onları takip eden yıldızlar oldu… Kobe Bryant, LeBron James, Dwight Howard ve Dwyane Wade dörtlüsü bu sezon “Bu ligin kralları biziz” diye bas bas bağırdılar. Bunları Brandon Roy, Chris Paul, Deron Williams ve Kevin Durant gibi isimler de “Yıldız” kontenjanından takip ettiler.

Lejyonerlerimiz açısında ise lig fena geçmedi diyebiliriz… Mehmet Okur yine iyi bir sezon geçirirken Batı’nın elit pivotları arasında yer almaya devam etti, ancak takımının düşen performansı ve bunun en büyük nedeni olan sezon boyu yaşanan sakatlıklar ritm bozukluğu yaşamasına neden oldu.

Hidayet ise kariyer sezonunun ardından bu sezon ortalamalarında ufak düşmeler yaşadı. Rakipleri artık Hidayet’e ekstra önem verirken bu durumun istatistiklere yansıması gayet normal. Zaten son bir iki yıldır Hido, el yakan üçlükleri kadar Dwight Howard’ın özel asistçisi olarak da önemli işler yapıyor ve bu çok yönlülüğüyle hala takımın en etkili silahlarından biri olmaya devam ediyor. Bakalım bu yaz Hido’yu yeni bir takımda mı göreceğiz yoksa Magic’teki ortamını sürdürmeye mi karar verecek!

Gelelim NBA’den seçtiğim En’li sorular ve cevapları ve ilk tur eşleşmeleriyle ilgili görüşlerime…

Sezonun winner’ı: DENVER NUGGETS


Denver’daki sayı potansiyelini anlatmaya gerek yok… Carmelo Anthony gibi güvenilir bir skorer forvet, Nene Hilario gibi yüzdeli skor yapan ve etkili bir pivot, Chris Andersen gibi kenardan gelip boyalı alanı karartan bir uzun ve J.R. Smith gibi ilk beşte oynamadan 30 dakikada 40 sayı atacak potansiyelde çılgın bir skorer…

Tüm bunlara sahip iken bir de Allen Iverson gibi, gittiği takımda topu elinde tutmayı seven bir oyuncu olunca bu potansiyelden tam katkı almak bir türlü mümkün olmadı! Ta ki Allen Iverson & Chauncey Billups takasına dek…

Takımını oynatmayı seven ve gerektiğinde kendisini de devreye sokan Billups önderliğinde sezonun büyük bir kısmını oynayan Colorado ekibi, Utah Jazz hakimiyetindeki Kuzeybatı Grubu’nu, hem Jazz’ı hem de ligin yükselen değeri olan Portland Trail Blazers’ı geçerek lider tamamladı ve konferans ikincisi olarak playoff’lara girdi. Geride bırakılan takımlara bakıldığında, yapılan takasın değeri daha da iyi anlaşılacaktır…

Bu gruba, genişleyen rotasyonuyla lige korku salan lig lideri Cleveland Cavaliers’ı da ekleyebiliriz…

Sezonun loser’ı: ALLEN IVERSON


Aslında bu gruba Phoenix Suns ve Detroit Pistons’ı da ekleyebiliriz ama bu sezon, Lost adasına düşmüşten beter olan Allen Iverson’ın durumu gerçekten ibret verici..

Bir oyuncu düşünün… Amerikan futbolundan basketbola geçiş yapıp her iki sporu da ‘Süper hızı sayesinde’ başarıyla yapabilsin… NBA’de Jordan’lar, Kobe’ler ve diğerleri karşısında kısacık boyuyla ayakta kalıp süper yıldız kategorisine girebilsin…

Allen Iverson, tüm bu olumlu işlerinin yanında sorunlu kişiliği, boyuna göre yetersiz kalabilen fiziği ve pek tabii ki ilerleyen yaşı yüzünden iyiden iyiye gözden düşmeye başladı…

Denver kurtuluşu, onu, bir başka veteran ama faydalı isim olan Chauncey Billups ile takas ederek buldu. Iverson, Michigan ekibinde de sakatlığı yüzünden sezonu bitiremedi. Bu arada sezon sonu da kontratı bitiyor ve serbest kalacak. Pistons şimdiden kontrat yenilemeyeceğinin sinyallerini açık bir biçimde belirtti.

Etkinliğini hızından alan ancak yaşı artık 30’ların ortalarına varan bir oyuncuya artık “Al şu yıllık 20 milyon doları ve gel bizi şampiyon yap!” diyecek NBA takımı yoktur diye düşünüyorum.

Iverson’ın önünde üç seçenek var…

1-İddialı bir takımda az paraya ve ikinci hatta üçüncü adam rolüne razı olacak!

2-Vasat bir NBA takımına giderek ortalamalarını sağlam tutacak ancak ömrü sezon başı 82 maçı geçmeyecek

3-Fantastik bir ihtimal ama Avrupa’ya gelecek! Tabii onu alacak Avrupa kulübü de bu paranın büyük bölümünü reklamdan çıkaracak. Avrupa’da, daha az para kazanarak şampiyonluk görüp çocuklarına, Kore Gazileri dedelerimiz gibi uzak diyarlarda kazandığı madalyaları ve kupaları gösterecek.

Her üç durumda da eski Iverson’dan eser kalmayacak…

Gelecek onların: PORTLAND TRAIL BLAZERS


Gerçekten de onlar NBA’in geleceği… 2000’lerin başı ve hemen öncesindeki sorunlu isimlerle dolu Portland ile şimdiki Portland arasında gece ile gündüz kadar fark var! Takımın tamamına yakını bu kadar genç iken niçin bir tanesi çıkıp bireysel oyunu tercih etmiyor?

Oregon ekibi, genç ama tecrübeli isimleriyle yakaladıkları istikrarlı çıkışın mükafatını bir iki sezon sonra alırsa şaşırmam! Zaten Doğu’da olsalar çoktan Cavaliers ile zirve mücadelesi yapıyor olurdu ama Batı’da da, özellikle Rose Garden’da göz kamaştırdılar! Lakers başta olmak üzere her takım bu deplasmanda ecel terleri döktüler. Rudy Fernandez gibi bir bonus ile de rotasyonları daha da genişledi.

Sadece bir galibiyet farkla konferans ikinciliğini kaçırdan Blazers, bu genç ekiple bir iki sene içinde hedeflerini büyütür diye düşünüyorum…

PLAY OFF İLK TUR TAHMİNLERİM

DOĞU


CLEVELAND CAVALIERS – DETROIT PISTONS (Sezon içi: 3-1 Cavaliers)


Çok özel durumlar olmadığı sürece Cleveland Cavaliers’ı şimdiden NBA finalinde görebiliriz. Özellikle iç sahada maçlara 20-0 önde başlıyormuş gibi bir rahatlık ve özgüvene sahip olan Cavaliers, deplasmanlarda da elit bir NBA takımı gibi oynayabiliyor.

Her ne kadar takım LeBron James ile anılsa da özellikle bu sezon Mo Williams, Zydrunas Ilgauskas ikilisi çok önemli katkılar yapıyor. Zaten Mo Williams bu performansıyla All-Star olma başarısını gösterdi.

Pistons ise asla eski “Bad Boys” kıvamındaki takım değil. Önce head coach değişikliği ardından Billups & Iverson takasıyla takımın ritmi iyiden iyiye bozuldu. İkinci yarı öyle bir düşüşe geçtiler ki, lig bir ay daha oynansa belki de Charlotte Bobcats ile yer değiştireceklerdi.
Cavaliers bu formuyla Pistons’a acımaz.

Tahminim: 4-1 Cleveland Cavaliers

BOSTON CELTICS – CHICAGO BULLS (Sezon içi: 2-1 Celtics)


Son şampiyon bu sezon pek güven vermiyor. Sezona iyi başlayıp ardından arka arkaya yenilgiler alan Celtics daha sonra yeniden toparlandı ancak Cavaliers’ın üstün formu karşısında konferans ikinciliğiyle yetindi. Sezon ortasında takıma katılan Stephon Marbury ve Mikki Moore’dan özellikle Marbury henüz beklenen katkıyı yapamadı ancak Celtics’in playoff’lardaki kaderini bu faktörlerden önce Kevin Garnett’in sakatlık sorunu çizecek. Garnett’siz Celtics’in şampiyonluktan bahsetmesi hayalcilik olur. Onsuz her maçta işleri zor olacak çünkü Celtics’i şampiyon olan savunmanın bel kemiği KG idi.

Bulls, potansiyeli olan genç bir takım ama dürüst olmak gerekirse en büyük şansları Batı yerine Doğu’da olmaları. Luol Deng’in yokluğu da onların en büyük handikapı.

Bulls süpürülmez ama Celtics karşısında tur atlamaları çok zor…

Tahminim: 4-2 Boston Celtics

ORLANDO MAGIC – PHILADELPHIA 76’ERS (Sezon içi: 3-0 Magic)


Orlando Magic nihayet Detroit Pistons belasından uzak bir playoff geçirme şansı yakaladı. İlk turda da gelebilecek en iyi takımlardan biri geldi. Florida ekibi için, Sixers ve Bulls ikilisinden Andre Miller ve arkadaşları sanırım daha fazla tercih edilirdi ve de öyle oldu.

Özellikle pota altında, sorunlu Samuel Dalembert karşısında Dwight Howard’ın bu seride etkili olacağını düşünüyorum.

Serinin ilk iki maçında alınacak skor bence dört galibiyete ulaşacak takımı tayin edecek bu takım da Orlando olacak diye düşünüyorum.

Tahminim: 4-2 Orlando Magic

ATLANTA HAWKS – MIAMI HEAT (Sezon içi: 3-1 Hawks)


Doğu’da serinin en heyecanlı mücadelesi hiç kuşkusuz Hawks – Heat buluşması olacak. Miami’de Dwyane Wade ile Hawks’ın Joe Johnson, Josh Smith, Mike Bibby üçlüsü karşı karşıya gelecek. Bu noktada Wade’in Jermaine O’Neal’dan daha fazla katkı alabilmesi lazım ancak bu konuda O’Neal pek güven vermiyor. Zaten Wade’e destek olan isim ya da isimler olsa Miami’yi, en azından bir iki sıra üstte görmemiz mümkün olabilirdi.

Evinde çok iyi oynayan Hawks, serinin favorisi…

Tahminim: 4-3 Atlanta Hawks

BATI

LOS ANGELES LAKERS – UTAH JAZZ (Sezon içi: 2-1 Lakers)


Los Angeles Lakers bu sene şampiyonluğa çok aç! Geçen sene şampiyonluğu kaybederken Boston’ın gölgesinde kalmaları ve onların alaylarına maruz kalmaları kendilerini daha da hırslandırdı. Zaten Shaq & Kobe ikilisi ayrıldıktan sonra bir türlü şampiyonluk gelmedi ve bu seriyi bitirmek için bu sezonu hedef belirlediler.

Kobe, Gasol, Odom üçlüsü bu sezon biraz daha rahat zira Andrew Bynum, geçtiğimiz sezonun aksine bu defa takımla birlikte.

Jazz ise kötü bir sezon geçirdi. Bitmek bilmeyen sakatlık sorunları ve normal sezonun sonlarında alınan yenilgiler takımı sekizinciliğe düşürdü. Lakers karşısında Deron Williams dışında güven verecek bir silahı yok gibi…

Lakers fazla zorlanmadan turu atlar…

Tahminim: 4-1 Los Angeles Lakers

DENVER NUGGETS – NEW ORLEANS HORNETS (Sezon içi: 2-2 berabere)


Denver Nuggets’ı yazımın başında iyice anlattım. Geldikleri noktada Chauncey Billups faktörü çok önemli. Ama bu defa karşılarında Chris Paul gibi ligin en iyi oyun kurucusunun yer aldığı New Orleans Hornets var. Bol skorlu bir seri bizleri bekliyor gibi…

Hornets’te Chris Paul & David West ikilisi zaman zaman galibiyet için yeterli olmuyor. Paul’ün basına verdiği demeçlere katılıyorum. Tyson Chandler’sız işler çok zor olacak. Zaten Peja’dan hayır yok… Rasual Butler ile James Posey de genelde as skorerleri destekleyen isimler. Ama Chandler, skor yapmasa da pota altı savunması ve ribauntları ile David West’i çok rahatlatan bir isim. Yani Hornets, iyi bir Chandler olmadan bu seride hücumda sıkıntı yaşamayabilir ancak Nene Hilario - Kenyon Martin – Carmelo Anthony üçlüsünün de boyalı alandaki hakimiyetini durduramaz.

Nuggets zor da olsa turu geçer…

Tahminim: 4-3 Denver Nuggets

SAN ANTONIO SPURS – DALLAS MAVERICKS (Sezon içi: 2-2 berabere)


Teksas derbisinde iki takımın da eski güçlerinden uzak olduğunu belirtmeden geçmemek lazım. Özellikle Dallas için bir ara playoff’lara kalamama ihtimali vardı ancak son anda toparlanıp rakiplerinin de formsuzlukları sonrası altıncılığa kadar yükselmesini bildi.

Mavericks için fazla bir değişiklik yok. Aynı isimler takımı sırtlıyor. Aynı şeyi Spurs için de söylemek mümkün… Ama Spurs’te Ginobili’nin yokluğunu unutmamak gerek…

Duncan ile Nowitzki gibi ligin iki elit power forvetinin çarpışması keyif verecek ancak tur atlayacak tarafı kestirmek çok güç…

Zor da olsa Spurs turu atlar gibi…

Tahminim: 4-3 San Antonio Spurs

PORTLAND TRAIL BLAZERS – HOUSTON ROCKETS (Sezon içi: 2-1 Rockets)


Portland için söylediklerimi yazımın başında okuyabilirsiniz. Bu seride özellikle Greg Oden ve diğer uzunlardan ekstra katkı alabilmesi, sezon içi üç maçta iki yenilgi almasına rağmen Houston Rockets karşısında turu geçmesine yardımcı olabilir.

Rockets, sezonun önemli bölümünde faydalanamadığı Tracy McGrady’i, playoff’larda ararsa şaşırmam çünkü Blazers’ta dikkat edilmesi gereken onca isim varken Houston az ama öz isimlerle işini görmeye çalışıyor.

Brandon Roy ve LaMarcus Aldridge ikilisinin Ron Artest ve Luis Scola karşısında neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz…
Zor olacak ama Blazers son maçta tur biletini kapacaktır…

Tahminim: 4-3 Portland Trail Blazers

HAZIRLAYAN: Sedat BALCI - SPOR X

Hangisi doğru ? Aragones kalıyor mu ? Gidiyor mu ?

Doğan grubunun 2 gazetesi Milliyet ve Fanatik'te 2 ayrı haber var Fenerbahçe ile
ilgili.Haber içinde de Aragones ile ilgili 2 farklı görüş var.

Miliyet'te Yusuf Kobal'ın ''Yıldırım Projeler'' başlıklı şu haberi;

Fenerbahçe’de mayıs ayında yapılan olağan kongrede yeniden aday olması beklenen Başkan Aziz Yıldırım kolları sıvadı. Yıldırım’ın bu seçimdeki kozları tesisleşme, rekor bütçe, transfer ve konut pazarlaması olacak.

Üç yıl daha seçilmek ve kongrenin güvenini yeniden almak için büyük projeler hazırlayan Fenerbahçe Başkanı, kulübün mevcut bütçesini ikiye katlayacak bir hazırlık içine girerken, kongreden bu konuda geniş yetkiler isteyecek.
Karşısına rakip çıkması zor gözüken Yıldırım’ın yeni tesisler için atağa geçmesi dikkat çekerken, Ankara’daki İncek Fenerbahçeliler Evi’ne futbol takımının gitmesi de bu hazırlığın bir parçası olarak nitelendirildi. Başkan Yıldırım, bütçeyi çok yukarılara çekecek olan yeni dönem hazırlıklarında ulaşılması güç bir gelir gider tablosu oluşturup, Fenerbahçe’nin mali anlamdaki şampiyonluğunu sürdürecek projeler üretiyor.
Yıldırım’ın en büyük kozlarından birisi de kurulacak yeni anonim şirket ile konut yapımına ve satışına başlanacak olması. Özellikle İstanbul’da konut üretip, satarak para kazanmayı ve kulübe ciddi bir ticari kaynak sağlamayı amaçlayan Yıldırım, yeni sezonda birçok mevkisini yenilemeyi düşündüğü futbol takımı ile de iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Yıldırım’ın çok iyi bir teknik direktör ile de anlaşmak için yakında düğmeye basacağı ve bunların hepsini seçim kozu olarak kongre öncesi ilan edeceği öğrenildi.

**************

Bu da Fanatik'te Yalçn Türk'ün ''Tek Şart Lugano'' haberi ;

Tek şart Lugano

Fenerbahçe Yönetimi´nin önümüzdeki sezon da ‘devam etme´ kararı aldığı Aragones´in, Uruguaylı oyuncunun ne olursa olsun takımda tutulmasını istediği belirlendi.

Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’ye çeyrek final oynatma onuru yaşatmasına karşın, ligde şampiyonluğu kaçırdığı için Zico’nun görevine son veren Fenerbahçe Yönetimi, ona göstermediği toleransı Aragones’e tanıdı. Kanarya, Devler Ligi’nde gruptan çıkmak bir yana UEFA’ya bile kalamaz, Süper Lig’de bitime 7 hafta kalan lider Sivas’ın 8 puan gerisine düşerken, yönetim Aragones ile önümüzdeki sezon da ‘devam’ kararı aldı. Bir süre önce yaptığı, “Masaya oturup durumumu netleştirelim” çağrısına olumlu yanıt alan Dede, geçtiğimiz günlerde yöneticilerle bir araya geldi. Aragones’e, önümüzdeki sezon da kendisiyle devam edeceklerini ileten yöneticiler, transfer için bir rapor hazırlamasını istedi. Tecrübeli teknik adamın, bu görüşmede yönetimden tek bir talebi olduğu öğrenildi; Lugano’nun kalması.

‘Gereken yapılacak’
Aragones, “Lugano tipinde bir oyuncu almak için büyük paralar harcamak gerekir. Bu nedenle ne yapıp edip, kendisine imza attırın” dedi. Yönetim Dede’nin bu sözleri üzerine temasları sıklaştırırken; asbaşkanlardan Sedat Çeçen de (Serhat Çeçen olacaktı) derbideki olayları yorumlarken Lugano’ya da gönderme yaptı: “Sırtını sıvazlayacak değiliz. Mutlaka ceza verilecek.”?

*******************
İlginç olan da şu Fanatik'in bu haberini Milliyet Ana Sayfasına taşımış kaynak Fanatik diyerek.
Yani Milliyet'te dikkatli okuyanlar Aragones ile ilgili 2 farklı
görüş okumuş oluyorlar.

Ayıca geçen hafta içinde Milliyet'te İspanya muhabirleri Mehmet Çiftçi
imzalı bir
haberde de Aragones ile devam edileceği haberi çıkmıştı.
Bunları ''Kaliteli Türk Medyası''nın halini ortaya koymak için de koydum
ama esas
önemsediğim tabii ki Aziz Yıldırım ve Aragones'in durumları.
Birincisi bu ayın 25'indeki Divan Kurulunda kararını açıklayacak Aziz Yıldırım.
(Bu çok saçma.Koltuğu vesayet altına alıyor.Adaysan adayım de,değilsen de açıkla da adaylar çalışmalarını yapsınlar.
Aday olursa tabii kendi döneminde üye yaptığı 8000 kişinin
oyu ile küme bile düşürse gene seçilir.Çünkü ''Padişahım Çok Yaşa'' zihniyeti hakim)
Aday olacak tabii ki.Çünkü Başkanlığı bırakırsa ciddi hasta olur kendisi.
Yukarıdaki projeleri hiç kaale almıyorum.Bütçe 2 katına çıkacakmış
falan da filan.

Yahu para var da ne oluyor ? Kimi alıyor,nereye harcıyor ? 11 yılda 1 milyar dolar
para harcadı ,elde ne var ?
10 kat düşük bütçeli Sivasspor 8 puan takmış sana ve Şampiyonluğa
koşuyor ne haber ?

O yüzden projeleri ile hiç ilgilenmiyorum bile.
Aragones konusuna gelince ;
Aziz Yıldırım'ın egosu yüzünden ,tükürdüğünü yalamak istemediği için,tüm suçu futbolculara atarak onunla devam edeceğini düşünüyorum.
Ne de olsa en kafa dengi Antrenör.

Zaten İspanya da katılacağımız ''Barış Kupası'' da Aragones'in programı doğrultusunda.
Ne diyeyim ki .............

Sit Alanı İnönü Stadı'na Stad yapmaya çalışma !!!!!!!!!!






























Meclis’ten stat uyarısı

TBMM, Beşiktaş Spor Kulübü’nü, yeni stat yaparken Dolmabahçe Sarayı’na çıkan havalandırma tünellerine zarar verilmemesi konusunda uyardı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Tüneller zarar görürse Dolmabahçe Sarayı rutubet ile karşı karşıya kalabilir. Beşiktaş’ı bu nedenle uyardık” dedi.
Toptan, gazetecilerle sohbet ederken konuyu Beşiktaş’ın stat yapımına getirdi. Yenilenecek statın Dolmabahçe Sarayı’nın havalandırma tünelleriyle içiçe olduğunu anımsatan Toptan şunları söyledi:
“Bu durumda inşaat çalışmaları yapılırken tünellere zarar verilmesi olasılığı ortaya çıktı. Meclis olarak gerekli uyarıları yaptık. Tünellere zarar verilmemesini istedik. Tüneller zarar görürse Dolmabahçe Sarayı rutubet ile karşı karşıya kalabilir. Dolmabahçe Sarayı’nın bulunduğu yer bataklıktı. Saray yapılırken, buranın kurutulması ve rutubet olmaması için çevreye doğru kilometrelerce uzunluğundu tüneller yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda bir otel yapılırken, inşaat artıkları tünelleri kapatınca Dolmabahçe’de rutubetlenme başladı. Tüneller temizlenerek tarihi sarayın zarar görmesi engellendi. Şimdi aynı durumu yaşamak istemiyoruz.”

Önder Yılmaz - Milliyet

*************

Tesadüf bu ya aynı gazetede 2 ezik makyavelist takımın kanunlara karşı olarak iş

görmeye çalışması ile ilgili aynı gün 2 haber yayınlanmış.

Evet İnönü Stadı da SİT ALANI İÇERİSİNDE ve gene 1 çivi bile çakılamaz.

Ama bunlar da devletteki lobileri sayesinde Anıtlar Kurulu ve Mimarlar Odası kararlarına

karşı,onlara uymayarak 2 yıl önce stad'da tadilat yapmayı başardılar.

Tribünlerde zemine aşağıya indirerek kapasite arttırımı ,loca v.s yaptılar.

Ve tabii bir kere yolu açtıkları için,şimdi stadı yıkıp yerine yenisi yapmak için

deliler gibi uğraşıyorlar.En tepedeki bjk'li Abdullah Gül'den,bjk'li Bakan ve Milletvekilleri

sayesinde inşaat izni almaya çalışıyorlar.Başbakan da okey verdi seçim öncesi.

Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyelerinde sorun yok zaten.

Tek engel Anıtlar Kurulu ve Mimarlar Odası.

Bin bir katakulli ile projede uygun değişiklik yaptık safsatası ile aşmaya çalışıyorlar

top tüfekle.

İşte görüyorsunuz orada inşaat yapmanın sakıncalarını.

Boşuna mı SİT ALANI ilan ediliyor oralar.TARİHİ DOKUYU HİÇE SAYIYORLAR.

Anıtlar Kurulu ve Mimarlar Odasından sonuna kadar dik duruş bekliyoruz.

Galatasaray’ın Riva projesine Mimarlar Odası’ndan veto !!!!!!!!!

Galatasaray'a sürpriz bir şok daha

TFF'nin verdiği ağır cezalardan sonra bir darbede Riva projesinden geldi.





Riva’daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazisine yıllardır bir çivi bile çakamayan Galatasaray kulübünün hazırlattığı konut projesine, Koruma Kurulu izin verdi. Galatarasay, araziye 828 adet konut ve sosyal tesisler yapmaya hazırlanırken Mimarlar Odası’nın çevre etki değerlendirme (ÇED) raporu, projenin önünü yine kesti.

Kulüp, bir süre önce inşaat ruhsatı almak için Beykoz Belediyesi’ne başvurmuş, belediye de projenin Koruma Kurulu’ndan geçmesi halinde ruhsat vereceğini beyan etmişti. VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 17 Şubat 2009’da üç üyenin karşı oyuna rağmen Galatasaray’ın projesini onayladı.

‘Projeyi geri çekmeli’
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, Galatasaray’ın Riva projesi için hazırladıkları ÇED raporuna göre, projenin hayata geçirilmesi halinde bölgede telafisi mümkün olmayan çevre tahribatının meydana geleceğini söyledi. ÇED raporunu ilgili bütün kurumlara gönderdiklerini belirten Muhçu, “Bu aşamadan sonra Galatasaray’ın bu arazideki projesini geri çekmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve valilik de bu rapor üzerine bilgi isteyecektir” dedi.

Yetki Büyükşehir’de
Muhçu, Riva’nın benzersiz bir doğal yapı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Bu tür projelerde Koruma kurulu onayı almak şart. Ancak kurul onayı hiçbir zaman ruhsat alma anlamına gelmez. Ruhsat yetkisi belediyelerdedir ve devredilemez. Kaldı ki ruhsat başvurusu Beykoz Belediyesi’ne yapılmış. Oysa ki İstanbul sınırları içinde imar yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nde. Dolayısıyla ruhsat başvurusunun da Büyükşehir Belediyesi’ne yapılması gerekir.”
Eyüp Muhçu, “geri dönüşü mümkün olmayacak ekolojik ve kentsel sakıncalara neden olacağı” gerekçesiyle projeye mesleki denetim hizmeti vermeyeceklerini ve inşaatın başlaması halinde dava açacaklarını söyledi.


Mimarlar Odası: Yol bile yapılamaz

Mimarlar Odası’nın projeye itirazları şöyle:
- İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu 1995’te Riva’yı, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı ilan etti.
- Galatasaray’ın arazisi de Koruma Kurulu’nun 1996’da aldığı kararla kısmen II. derece, kısmen de III. derece doğal sit alanı olarak tespit edildi.
- Bu iki karara göre bölgedeki doğal varlıkların ve ekolojinin korunabilmesi için söz konusu alanlarda yerleşimi özendirebilecek yol, köprü, turizm tesisleri gibi yapıların yapılması bile mümkün değil.
- Galatasaray’ın projesi, imar ve planlama kural ve yönetmeliklerine uygun asgari teknik ölçüt ve esasları dahi sağlamıyor. Sosyal tesisler dışında hiçbir teknik ve sosyal donatı alanına yer verilmemiş.
- Mevzuata göre meskun alanlarda dahi 7 metreden dar yaya, 10 metreden dar trafik yolu açılamazken, bu projede yol genişliği sadece 6 metre olarak belirlenmiş.
- Konut alanı olarak planlanan kısım, imar ve planlama mevzuatına tümden aykırılıklar içeriyor.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=3&ArticleID=1084529&Date=18.04.2009&b=Galatasarayin%20Riva%20projesine%20Mimarlar%20Odasindan%20veto&ver=49

Fehim Genç - Milliyet

******************
Bravo Mimarlar Odası Omurgalı duruşunuz için.
Yazıda her şey tüm açıklığı ile anlatılıyor.
Bu peşkeşe alışmış camia ''İşini gör de nasıl görürsen gör'' Makyavelist felsefesi ile
her zamanki gibi değişik yollardan (!),değişik şekillerde (!) giderek ,adam ayartarak
iş görmeye çalışıyordu.
Büyükşehir yerine Beykoz Belediyesine başvuruyorlar.Gerçi gs'li Kadir Topbaş var,hallederler.
Valilik ne diyecek bakalım.
Koruma Kurulundan 3 karşı oya rağmen gs'li üyelerine oylarıyla karar çıkartmışlardı.
adamları vasıtasıyla karar çıkarttılar
İşte her şey ortada.Sit alanına çivi bile çakamazsınız.
Mimarlar Odasına güveniyoruz.
Bu peşkeşe sonuna kadar direneceklerdir.
Bir de İnönü Stadı için direnseler.

17 Nisan 2009 Cuma

Sarı Meleklerin Finaldeki Rakibi Eczacıbaşı oldu !!!!!!!

Filede Eczacıbaşı-F.Bahçe finali!

Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Play-Off yarı final maçında Türk Telekom'u Ankara'daki maçta 3-1 yenen Eczacıbaşı Zentiva finale yükseldi.

Eczacıbaşı Zentiva finalde Fenerbahçe Acıbadem ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Bu arada, Eczacıbaşı Zentiva'nın antrenörü Giuseppe Cuccarini, karşılaşmayı cezası nedeniyle tribünden izledi.

TÜRK TELEKOM: 1 - ECZACIBAŞI ZENTİVA: 3

Salon: Selim Sırrı Tarcan
Hakemler: Ersin Altıparmak, Yasemin Altınel
Türk Telekom: Bahar, Mamadova, Özlem, Aguero, Güldeniz, Poljak, (Funda, Nilay Benli, Melis, Kubbasevich, Nilay Özek)
Eczacıbaşı Zentiva: Esra, Tracy, Neriman, Naz, Vesna, Mirka, (Gülden, Merve, Seda, Metcalf, Neşve, Büşra)
Setler: 22-25, 25-20, 23-25, 19-25
Süre: 102 dakika (23, 28, 28, 23)

******************

Telekom'da gene hüsran.

Bu kadar deli para harca ,sonuçta elde var sıfır.

Bence bıraksınlar bu işleri.Boş yere halkı kazıklayarak topladıkları paraları saçıyorlar.

Gidin alt yapı yatırımı yapın kardeşim.

2.set haricinde çok kötü oynadılar.

3.seti üstün götürüp2 sayı öndeyken bile gene yakalanıp,gene seti verdiler.

Seri boyunca ilaçcılar disiplinli,hiç seti bırakmadan oynamalarının mükafatını aldılar.

Bugün Nancy'de iyi oynadı.Mirka zaten süper.Aguero'ya ders verdi.

Aguero kalmaz artık sanırım burada.Ama para tatlı geldiyse kalır o ayrı,yoksa

Telekom'dan asla cacık olmaz.

İlaç fabrikasının gelmesini istemiyordum.Telekom gelseydi kupa çok büyük

olasılıkla bizdeydi.Şimdi karşımızda dev bir vampir var.

Sıfır hata ile oynamamız lazım.

Ayrıntılı Analizi sonra yapacağım ama tüm şubelerde şunlar elinden

Şampiyonluğu almayı ne kadar istiyorum anlatamam.

Eğer böyle bir şey olursa nasıl Efes ezberini bozduysak bunu da bozmuş,

bir tabuyu yıkmış olacağız.

Eczacıbaşı Zentiva'nın 1977-2008 yılları arasında tam 22 lig şampiyonluğu bulunuyor.

Fenerbahçe Ülker, Farklı Kazandı (53-97)


Beko Basketbol Ligi 27.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni 53-97'lik skorla mağlup etti.


Beko Basketbol Ligi 27.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni 53-97'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş, Semih Erden ve Ömer Onan üçlüsünün basketleriyle 5.dakika sonunda durumu 0-13'e getirdi. Molanın ardından Ömer Onan ile serbest atışı değerlendiren Sarı Lacivertliler karşısında Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, ilk sayılarını Alex Dunn ile buldu. Ömer Onan'ın asistini iyi değerlendiren Marques Green, turnike basket kaydederken, Konya temsilcisi ise İlker ve Ufuk ikilisiyle 9.dakikada farkı 10 sayıya indirdi (6-16). İlk çeyrek, Mirsad Türkcan'ın basketiyle 9-18 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon'un asistinde Gordan Giricek ile üç sayı isabeti buldu. Leroy Hickerson'ın turnikesi ve İlker Türel'in de üç sayı isabetiyle Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi 13.dakikada durumu 15-24 yaptı. Mirsad Türkcan'ın basketi ve Emir Preldzic'in de serbest atışlarıyla hücumda etkili olan Sarı Lacivertliler, buna karşın Hickerson'ın sayılarına engel olamayınca, ev sahibi takım farkı 8 sayıya indirdi (20-28). Bu dakikadan sonra Mirsad Türkcan ve Gordan Giricek ikilisiyle kontrolü elinde tutan Fenerbahçe Ülker, devre sonunda da soyunma odasına 31-39 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe kontrollü başlayan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Leroy Hickerson'ın basketiyle durumu 32-39 yaptı. Willie Solomon'un asistinde Gordan Giricek'in üç sayı isabeti ve Oğuz Savaş'ın da turnike basketiyle toparlanan Fenerbahçe Ülker, 23.dakikada ise farkı 15 sayıya çıkarttı (32-47). Mola alan rakibi karşısında hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Sarı Lacivertliler, pota altından Oğuz'un basketi ve dışarıdan da Giricek ile Ömer ikilisiyle 27.dakikada durumu 37-61'e getirdi. Fenerbahçe Ülker, üçüncü periyotu 30 sayı farkla 39-69 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunun ilk dakikalarında iki takımda karşılıklı top kayıpları yaptı. Mirsad Türkcan'ın turnikesi, Ömer Aşık'ın smacı ve Devin Smith'in de turnikesiyle Sarı Lacivertliler 33.dakikada durumu 39-75 yaptı. Çok fazla top kaybeden rakibi karşısında hücumları Ömer Aşık ve Mirsad Türkcan ikilisiyle iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 36.dakikada farkı 42 sayıya çıkarttı (39-81). Leroy Hicherson'ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi karşısında kontrolü elinden bırakmayan Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan da 53-97 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Selçuk Üniversitesi Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti - Zafer Yılmaz - Özlem Yalman

MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİ. (53): İlker Türel 9 (2 ribaund, 2 asist), Volkan Ertetlik 4 (2 ribaund), Murat Yolcu 3 (1 asist), Ufuk Kaçar 2 (1 ribaund, 2 asist), Marlon Smith (1 ribaund), Benjamin Dunn 10 (8 ribaund), Emre Boztepe (2 ribaund), Laroy Hickerson 19 (6 ribaund), İsmail Çevik (4 ribaund, 2 asist), Mutlu Demir 6 (8 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (97): Marques Green 2 (2 ribaund, 4 asist), Willie Solomon 9 (1 ribaund- 8 asist), Mirsad Türkcan 16 (6 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 14 (1 asist), Semih Erden 8 (4 ribaund- 1 asist), Gordon Giricek 11 (2 ribaund), Damir Mrsic 3 (1 asist), Oğuz Savaş 8 (8 ribaund, 3 asist), Ömer Aşık 10 (5 ribaund), Devin Smith 4 (6 ribaund), Emir Praldzic 12 (3 ribaund, 4 asist)

1.PERİYOT: 9- 18
2.PERİYOT: 22-21
3.PERİYOT: 8- 30
4.PERİYOT: 14-28



Maçı izleyemedik Spormax rezaleti yüzünden.Takipte edemedim.
O yüzden yorum yapmak yersiz olur.
İstatistiklere baktığımda Solomon'u görünce hem şaşırdım,hem çok sevindim.
Ben haftaya gs maçında oynar diyordum ama böyle daha iyi olmuş.
Kral bıraktığı yerden devam etmiş.9 sayı (3/3 üçlük) ve 8 asist.
Daha ne olsun.Helal Solomon.
Tabii Mirsad'ın da dönüşü diğer fark yaratan unsur olmuş.16 sayı, asist.
Beklediğimden kolay ve farklı olmuş galibiyet.Banvit şokundan sonra işi sıkı
tutup herhangi bir kazaya fırsat vermeyeceklerini tahmin ediyordum ama bu
kadar fark beklemiyordum.
Kafadan zaten fırtına gibi girmişler.5.dk.da 13-0 olmuş.
3.çeyrekteki 30-8'lik fark dehşet olmuş.
Neredeyse akibet belli omuş.
11 oyuncumuz sayı üretmiş.
İçeriden dışarıdan iyi oynamışız.Dışarıdan 22/11 50 üçlük.
İçeriden 40/24 % 60.Mirsad 16,Ömer Aşık 10,Semih ve Oğuz 8'er sayı.
En dikkat çeken Emir Preldziç'in uzun süre sonra 12 sayı,3 ribaunt,4 asistlik performansı.
Kendine gelmesi iyi olmuş.
Solomon 21.40,Green 11.06,Mrsiç 10.16 dk. süre almış guard rotasyonunda.
Normal.Mrsiç'i 2'ye kaydırıp ceza atışlarını kesmesini sağlatmak lazım.
Gece 01.00'da Solomon'u izlemeyi merakla bekliyorum.
Çok özledik.
Bu arada bugün transfer bitti.Telekom da M.Wrigt 2 gün önce yeni bir rapor
göndererek sakatlığının düzelmediğini ve oynayamayacağını iletmiş.
Sezonu kapattı.Yerine 2 gün içinde oyuncu aramaya başladılar para gani ne de olsa
ama şu ana kadar bir haber yok,herhalde bulamadılar.
Wright olayı Telekom'un bu sezonda işinin bittiğini gösterir.
Kaldık Ergin'li biracılarla.
Bu sene zor olacak ama Allahtan Solomon döndü yoksa Tanjeviç'e hiç bir güvenim yoktu.

Bir diğer not;
gs bayan takımı bjk'yi deplasmanda 64-91 yenerek Yarı Finalde rakibimiz oldu.

Aziz Yıldırım: Futbolcular bana ihanet etti. / Özgür Çek Kadroda Yok!!

Hürriyet'te Meriç Tunca yazmış Aziz Yıldırım'ın söylediklerini.
Meriç Tunca iyi Fenerlidir,yalan söylemez.Haberde geçenler zaten Aziz Yıldırım'ın
söyleyebileceği şeyler.Yani sallama olamaz,haber inandırıcı.

İşte Galatasaray maçı sonrası sukünetini koruyan ancak yönetimdeki arkadaşlarına dert yanan Aziz Yıldırım'ın sözleri:

-''Ben futbolcuları Galatasaray maçı öncesi defalarca uyardım.. O statta her seferinde ve hep bizim maçlarda ne olaylar olduğunu biliyoruz.. Gerek Roberto Carlos'un doğum günü yemeğinde, gerekse takımla birlikte Ali Sami Yen'e giderken hep şu ikazı yaptım: 'Bu maç bizim için çok önemli. Ama salı akşamı oynayacağımız kupa yarı finali de çok çok önemli.. Bu yüzden tahriklere kapılmayın. Kırmızı kart görmeyin..' Maç bitmiş.. Lugano kafa atıyor. Semih yumruk sallıyor. Volkan'ı ben görmemiştim. Daha sonra bana söylediler tribünlere haraket yapmış.. Şimdi salı günü önemli bir rakiple kupa yarı finali rövanşına çıkacağız.. En önemli oyuncular eksik. Hele hele Edu yokken Lugano'nun o kafayı atmasını içime sindiremiyorum. Bana bilerek yapmış gibi geliyor..''

Avrupa'daki ve ligdeki başarısızlığın üstüne kupayı kazanarak kötü giden sezonu başarılı sayılabilecek bir noktada kapatmayı planladıklarını belirten Yıldırım kötü bir sonuçta ise olacakları şöyle özetlemiş:

-''Ben 26 yıllık kupa rüyasını bu sezon sona erdirmeyi kafaya koydum. Ama maalesef futbolcular bana ihanet ettiler.. Lugano'da artık kesinlikle ısrarcı olmayacağız.. Giderse gitsin.. Volkan da aynı şekilde. Bıktım onun çıkarttığı olaylardan.. Eğer kupayı alamazsak Semih ve Volkan başta olmak üzere bazı futbolculara astromik cezalar keseceğiz. Ve takımda büyük temizlik yapacağız.. Bu futbolcuların en kötüsü bizden yıllık 2 milyon dolardan aşağı para almıyor.. Büyük yeminim var.. Kimsenin gözünün yaşına bakmam..''

*****************
Söylediklerinde haklılık payı çok.Futbolcular elbette hatalı ama senin hiç mi suçun yok ?
Kurduğun bu zayıf kadro ve 2.sınıf futbolcularla yürüye yürüye Şampiyon olacağını
sandın,içi geçmiş ,Türkiye gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan kafa dengin
bir dinazor hoca getirdin,dış düşmanlara karşı haklarımızı savunmadın,kendi şahsına
yapılan iftira için acil basın toplantısı yaparken,takımın durumu ile ilgili sus,pus oldun
millet operasyon yapıp,devre arası transfer yaparak takımı güçlendirip,arkadan gelip
Şampiyon olma noktasına gelirken (bjk) sen Ağustos böceği gibi yattın.
Ondan sonra takım bu duruma gelince güya futbolcuları uyardım diyerek kim bilir neler
söyleyerek baskı altına aldın.İşte o baskı ile başarısızlık faturasını ödeteceğin oyuncular
tahriklere uyarak olaylara katıldılar.
Ve cezalar açıklanıncaya kadar bilumum FB düşmanı cephe topyekün saldırıya
geçerken sen oyunculara kızdığın için sustun.Halbuki saldırı FB'ye idi.
Senin görevin nedir ? Bunlara göğüs germek değil mi ?
Sen içeride oyuncuların cezalarını kes,kelle kopar,ne yaparsan yap ama dışarıya karşı
dim dik ayakta durarak kulübünü savunacaksın.
Cezalar isteğe göre açıklandı.Sen gene sus pus.
Resmi siteden lütfen iş olsun diye bir yazılı açıklama yap.
Ezcümle ''Hırsızın hiç mu suçu yok '' diye bir Atasözümüz vardır herkes bilir.
Artı orada bir sözü var.
Ama maalesef futbolcular bana ihanet ettiler..
Lugano'da artık kesinlikle ısrarcı olmayacağız..
Giderse gitsin..

Hah işte FB düşmanlarının Lugano üzerinde kampanya yapmasının sebebi de buydu.
Adamı kaçırmak.Amaçlarına ulaşıyorlar demek ki.
Sizin için de bahane oldu ne güzel.Nasıl olsa iyi oyuncuları tutamama gibi bir ekolünüz
var.Lugano gittiğinde de bahaneniz hazır oldu işte.

***************
İkinci konu Özgür Çek ile ilgili.
Biliyorsunuz hafta içi bir antrenmanda Aragones'in Uğur'un yerine Özgür Çek'i
oynatması üzerinde çok sevinmiş ve burada başlık açmıştım.
Ama gene ümidimin olmadığını ,oynatmayacağını yazmıştım.
Haklı çıktım.
Bırak oynatmayı,Özgür'ü 18 kişilik kadroya almamış,Ankara'ya götürmemiş bile.

İşte Maç Kadrosu ;

Maç kadrosu açıklandı
17 Nisan 2009 Cuma

Takımımızın 18 kişilik maç kadrosunda şu oyuncularımız yer alıyor:
Volkan Babacan, Mert Günok, Ali Bilgin, Önder Turacı, Yasin Çakmak, Can Arat, Roberto Carlos, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Deniz Barış, Josico, Kazım Kazım, Gökhan Emreciksin, Uğur Boral, Gökçek Vederson, Deivid de Souza, Daniel Güiza,İlhan Parlak.
Kafilemiz, saat 15.15'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak özel uçakla Ankara'ya hareket etti.


***************

Yorum yapmıyorum .

Hafta Sonu Spor Ekranı



17 Nisan Cuma

17.00 bjk - Çankaya Bel. ( ART)

18.00 Mutlu Akü Selçuk - Fenerbahçe Ülker ( SPORMAX)

18.00 Kayseri Erciyes - Çaykur Rize (D SPOR)

19.00 bjk ct- gs Bayan Basketbol (bjk tv)

20.00 Trabzonspor - Gençlerbirliği (LİG TV)

20.00 Telekom - Eczacıbaşı ( D SPOR)

21.30 Schalke 04 - Energie Cottbus (KANAL 24)

18 Nisan Cumartesi

12.30 Diltaş - bjk ( ART)

14.00 Adanaspor - Malatyaspor (D SPOR)

15.00 Çankaya Bl.- Eğirdir Bl. (ART)

16.15 Konyaspor - Sivasspor (LİG TV)

16.30 Wolfsburg - Bayer Leverkusen (KANAL 24)

17.00 Middlesbrough - Fulham (SPORMAX)

18.30 Telekom - Eczacıbaşı ( D SPOR)

19.00 gs cc - bjk ct (SPORMAX)

19.15 Arsenal - Chelsea (NTV SPOR)

20.00 Ankaraspor - Fenerbahçe (LİG TV)

20.00 Grenoble - Toulouse (KANAL A)

21.30 Juventus - İnter (NTV SPOR)

22.00 St. Etienne - Lille (KANAL A)

19 Nisan Pazar

12.30 Eğirdir Bel. - bjk ( ART)

13.00 Lokomotiv Moscow - Zenit (SPORMAX)

14.00 Kartalspor - Boluspor (D SPOR)

15.00 Çankaya Bel.- Diltaş ( ART)

15.30 Tottenham - Newcastle United (SPORMAX)

16.00 Erdemir - O.Renault ( SKYTÜRK)

16.15 İstanbul Belediye - Galatasaray (LİG TV)

17.00 Manchester City - West Bromwich (SPORMAX)

18.00 Fenerbahçe - İBB ( D SPOR - FB TV)

18.00 Lorient - Marseille (KANAL A)

18.00 Hertha Berlin - Werder Bremen (KANAL 24)

18.00 Manchester United - Everton (NTVSPOR)

20.00 Academica - Porto (SPORMAX)

20.00 Beşiktaş - Bursaspor (LİG TV)

21.00 Boca Juniors - River Plate (NTVSPOR)

22.00 Bordeaux - Lyon (KANAL A)

22.15 Vitoria Setubal - Benfica (SPORMAX)

Fenerbahçe'nin Barış Kupasında Rakipleri Belli Oldu.

¤ Maraton | iddaa ¤ FENER'İN RAKİPLERİ LYON VE PORTO


İspanya'da bu yıl düzenlenecek olan, önemli uluslararası turnuvalardan Barış Kupası'nda Fenerbahçe Futbol

Takımı da mücadele edecek.

İspanya'nın Andalucia bölgesinde 24 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvada Avrupa, Asya ve Güney Amerika kıtalarındaki 9 ülkeden, toplam 12 takım katılacak. Turnuvanın grup kuraları çekildi ve Fenerbahçe, (D) grubunda Fransa'nın

Olympique Lyon ve Portekiz'in Porto takımlarıyla birlikte yer aldı.

Kupayı kazanacak ekibin 2 milyon, ikincinin 1 milyon ve üçüncünün 500 bin Avro kazanacağı turnuvada diğer 3 grup şu takımlardan oluştu:

(A) Grubu: Sevilla (İspanya), Juventus (İtalya),

Seongnam Ilhwa Chunma (Güney Kore)

(B) Grubu: Real Madrid (İspanya), LDU Quito (Ekvador),

All-Ittihad (Suudi Arabistan)

(C) Grubu: Malaga (İspanya), Aston Villa (İngiltere),

Celtic (İskoçya)

**********
Bu program Dede sayesinde yapıldığına göre seneye de Dede kalıyor demektir.
Yandık valla gene.

Uefa Kupası Çeyrek Final 1.Maçları ve Yarı Finalistler !!!!!!!!!!


SONUÇLAR
16 Nisan Perşembe 2009
qfl2FranceMarseille1-2ShakhtarUkraine1-4

43Ben Arfa
30Fernandinho



90Luiz Adriano
qfl2EnglandManchester City2-1Hamburger SVGermany3-4

17(p)Elano
12Guerrero


50Caicedo


qfl2UkraineDynamo3-0Paris SGFrance3-0

4Bangoura



16(og)Landreau



61Vukojevic


qfl2ItalyUdinese3-3SV Werder BremenGermany4-6

15Gökhan
28Diego

30Quagliarella
60Diego

38Quagliarella
73Pizarro

GOL KRALLIĞI
11
VÁGNER LOVE (CSKA, 2p)
8 +2Fabio QUAGLIARELLA (Udinese, 1p)
7
Ivica OLIC (Hamburger SV)
6
Luis AGUIAR (Sporting Braga, 1p)

Pegguy LUYINDULA (Paris SG, 1p)

Mario GOMEZ (VfB Stuttgart)
5
Luis SUÁREZ (Ajax, 2p)

ILAN Araújo (Saint-Étienne)

Hernán RENGIFO (Lech Poznán)

Mladen PETRIC (Hamburger SV, 1p)
+2DIEGO Ribas (SV Werder Bremen)

Albert MEYONG (Sporting Braga, 1p)

Milan BAROS (Galatasaray, 2p)

DIOGO Luís (Olympiakos)
4
JAJÁ (Metalist)

Edin DZEKO (VfL Wolfsburg)

Darren BENT (Tottenham Hotspur)

Bafetibi GOMIS (Saint-Étienne)

Emiliano BONAZZOLI (Sampdoria)
+1Claudio PIZARRO (SV Werder Bremen)

Zvjezdan MISIMOVIC (VfL Wolfsburg, 1p)

Harry KEWELL (Galatasaray, 1p)

Peter CROUCH (Portsmouth)

Ukrayna futbolu damgasını vurdu Uefa'ya.2 Alman takımı Hamburg ve W.Bremen'de
var ama şüphesiz Shaktar ve D.Kiev'in (bizim gruptaki vasat takım) Yarı Finalist
olması büyük başarı.Shaktar'ın Marsilya karşısında 2 maçı da kazanması çok formda
olduklarını gösteriyor.
Adamım Guerrero golünü atmış ve işi erken bitirmiş.Kaybetselerde yetmiş.



Açıkcası ben gs'yi elemelerine rağmen M.City'i geçebileceklerini sanmıyordum ve
http://golsmacservis.blogspot.com/2009/03/uefa-kupasnda-ceyrek-ve-yar-final.html
bu linkteki Çeyrek ve Yarı Final eşleşmelerinde Yarı Finalist tahminlerimi şöyle yapmıştım ;

Yarı Finalist tahminlerim;

M.City
D.Kiev
Shaktar
W.Bremen


4/3 yapmışım..))

Şimdi Yarı Final eşleşmeleri şöyle oldu ;

Werder Bremen - Hamburg
Dinamo Kiev - Shakhtar

İlk maçlar 30 Nisan’da, rövanşlar ise 7 Mayıs’ta.

2 Alman ve 2 Ukrayna takımları kapışacak.

Final Tahminim ;

W.Bremen - Shaktar

Kupayı ise W.Bremen alır diyeceğim ama çok gol atmalarına rağmen çok ta gol yiyorlar.

Kötü bir defansları var.Lucescu'nun anti futbolu belki durdurabilir onları.

Tek güvencem Kadıköy'ün Lucescu'ya pek yaramaması.

Gönlümde W.Bremen'den yana.Asla bu Çeribaşı'nın Kadıköy'de Kupa almasını istemem.


16 Nisan 2009 Perşembe

Seyrantepe Peşkeşi bitmek bilmiyor.Şimdi de TOKİ Eren Talu'ya Kefil Oldu !!!!!!!

Talu sözleşmede revizyon yaptı, TOKİ kefil oldu.

Talu sözleşmede revizyon yaptı, TOKİ kefil oldu










Galatasaray'ın yeni stadının tamamlanması için gereken 100 milyon dolarlık krediye kefil olan TOKİ, Eren Talu ile arasındaki sözleşmede revizyon yaptırıp ekstra talepler koydurdu.

Galatasaray'ın İstanbul Seyrantepe'deki yeni stadının inşaasını üstlenen Eren Talu, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) kefil olmasıyla Halkbank'tan 100 milyon dolarlık kredi sağlamak için çalıştıklarını ancak henüz kesinleşen bir durum olmadığını söyledi.
Dubaili ortaklarının bugüne kadar TOKİ temliklerinin kredi sağlamada bankalarca kabul edilmemesi nedeniyle beklediklerini vurguladı.
Galatasaray camiasının bitmesini dört gözle beklediği ancak sık sık açılış tarihi değişen Seyrantepe'deki yeni stadının duran inşaatının yeniden başlaması için para arayan projenin üstlenicisi Eren Talu, TOKİ'nin devreye girmesiyle aradığı krediyi sağlamak için gün sayıyor. Talu, "Çalışma halindeyiz. Ama bankadan kredi çıktı diye bir şey yok henüz" dedi.
TOKİ yönetimi de yürütülen çalışmayı doğruladı.
Kredi sağlanırsa Cimbom'un yeni stadı devletin desteğiyle dikilecek. Seyrantepe'deki araziye 60 bin kişilik stat yapılması karşılığında Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen'in yerine yapılacak olan rezidans, alışveriş merkezi projesinin hasılatından yüzde 7 pay alacak olan TOKİ, stat yapımı için aranan krediye kefil olma karşılığında sözleşmede yeni taleplerde bulundu.
Sözleşmede revizyon yapıldı
Sözkonusu taleplerin sözleşmenin detaylarına ilişkin olduğunu söyleyen Talu, "Bugüne kadar stada 71 milyon dolar harcadık. Biz yaptığımız harcamalar karşılığında da TOKİ temlikleri alıyoruz. Stadın bitmesi için 100 milyon dolar daha lazım. Bu parayı da TOKİ'nin kefil olmasıyla bankalardan kredi olarak arıyoruz. Yürütülen çalışmada kefilliğinin karşılığında TOKİ ekstra taleplerde bulundu. Bunlar sözleşmedeki bir takım detaylar. TOKİ temliklerini daha kuvvetli hale getirdik. TOKİ de ekstra garantiler aldı bizden. Onları riske eden bir durum olmadı. Sözleşmede bir iki değişiklik yapıldı" dedi. Talu, bu detayların ne olduğunu ise açıklamadı.
Seyrantepe'deki stat ihalesini kazanan Eren Talu-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu, projeyi tamamlamak için uzun süre kaynak aradıktan sonra Dubai'den kendisine iki ortak bulmuştu. Talu, 20 Kasım 2008'de bir basın toplantısı düzenleyerek, Abu Dhabi Group ve Al Zarooni Group ile yeni bir şirket kurduğunu açıklamıştı. 75 milyon lira sermaye ile kurulan ve yüzde 49'u Talu-Alke, yüzde 51'i ise Dubaililere ait şirket, stadın tamamlanması için 200 milyon dolar fon sağlayacaktı. Ancak aradan geçen 4 aya rağmen Dubaililer bu kaynağı sağlamadı.
Dubaililer niye uzak durdu
Peki, Dubaililer söz verdikleri parayı neden aktarmadı? Talu, bu soruya şu yanıtı verdi: "Biz başından beri TOKİ temlikleri karşılığında bankalardan kredi arıyoruz. Bu işe başlarken de TOKİ temlikleri kabul ediliyordu. Ancak kriz oldu ve bu temlikler kabul edilmemeye başlandı. Dubaililer de bizimle ortaklık kurarken TOKİ temlikleriyle kredi alınacağını düşünüyorlardı. Fakat bu olmayınca bu sorunun çözülmesi için bugüne kadar beklediler. Hiçbir şirket bir projenin tüm maliyetini kendi öz sermayesinden karşılamaz. Herkes yerli ve yabancı kaynaklarla bu tür büyük projeleri yapar. Dolayısıyla Dubaililer de bizimle ortak olurken TOKİ temlikleriyle kredi alacağımızı düşünerek bu işe girdiler. Statın yanısıra Ali Sami Yen'in yerine yapılacak projenin maliyeti 500 milyon doların üzerinde. Bir risk alıyorlar ancak Türkiye'de bu paraları yatırıp karşılığında aldığımız TOKİ temliğinin kredi sağlamada işe yaramamasını mantıksız buluyorlar. Bunun çözülmesini rica ettiler. 170 milyon dolarlık stat işini nakit olarak yapmayı mantıksız buluyorlar" diye konuştu.
Talu, TOKİ'nin kefil olmasıyla sağlanacak 100 milyon dolarlık krediye hem kendisinin hem de ortaklarının şahsen kefil olacaklarını ve geri ödememe gibi bir durumun söz konusu olmayacağını vurguladı.
STAT ZEMİN KAYMIYOR
Eren Talu, Galatasaray'ın yapımı süren stadının zeminin kaydığı ve bunun için gizlice kazıkların çakıldığı iddialarının ise yalan olduğunu söyledi. Talu, "Zemin kayması hakikaten büyük bir yalan. Böyle bir şey mümkün değil" dedi.
Talu, stadın inşaatının nisan başında yeniden başlayacağını ama bu arada bazı işlerin yavaş yavaş tekrar yürütülmeye başlandığını kaydetti. Stadı, 29 Ekim 2009'da açmayı hedeflediklerini ancak gelinen noktada bu tarihte revizyon yapmak zorunda kaldıklarını belirten Talu, "En geç aralık sonunda teslim ederiz. Galatasaray'ın 2009-2010 sezonunun ikinci yarı maçlarını yeni stadında oynayacağını düşünüyorum" dedi.
ZARAR ETSEM DE ÜZÜLMEM
Çok büyük zorluklar yaşamasına rağmen Galatasaray'a stat yapmasının kendisi için manevi açıdan çok büyük bir anlamı olduğunu belirten Talu, "Galatasaray'a stat yapmak benim için en üst düzey bir mertebedir. Dolayısıyla hiç bir zaman şikayet etmedim" dedi. Bir işadamı olarak bu işten kar edip etmeyeceğini ise piyasa koşullarının belirleyeceğini kaydeden Talu, "İşin sonunda kar mı zarar mı edeceğim dünyadaki kriz, Ali Sami Yen'in yerine yapılacak projenin satışı ve gayrimenkul sektörünün durumu belirleyecek. Ancak maddi zarar etsem bile bunu bir şekilde telafi ederim ama Galatasaray stadını dikerek büyük bir iş yapmış olurum" diye konuştu.
700 MİLYON DOLARLIK PROJE
Ağustos 2007'de TOKİ'nin yaptığı ihaleyi 777 milyon lira maliyet ve TOKİ'ye 234 milyon lira kâr payı taahhüdü ile hasılattan yüzde 7 pay koşuluyla Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat kazandı. Talu-Alke, Seyrantepe'de Galatasaray'ın kullanacağı 60 bin kişilik stat

karşılığında Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin tapusunu aldı. Talu-Alke, Kasım 2008'de Abu Dhabi Group ve Al Zarooni Group ile ortak oldu. Buna göre 700 milyon dolara malolacak stat ve Mecidiyeköy'deki projenin finansmanını Dubaililer üstlendi. Ama yeni şirkette yüzde 51 çoğunluğa sahip olan Dubaili gruplar, TOKİ temliklerinin kredi sağlamada yetersiz kalması nedeniyle 4 aydır bekliyorlar. Bugüne kadar 71 milyon dolar harcanan statta geçen günlerde taşeron firmanın işçileri alacakları için eylem yapınca inşaat durdu. Alacakları ödenen işçilerin sözleşmesi feshedilirken, yeni işçilerin nisanda işbaşı yapması bekleniyor.

****************

Ya bu ne rezilliktir ya.

Devlet kendi kiraya verdiği stadın karşılığında bedava yeni stad yapıp veriyor.

Hala sıkıntı var.Bu kez Devlet (TOKİ) yüklenici firmaya inşaat durmasın diye,kredi

bulamadığı için kefil oluyor.Gene bulamıyorlar.

Devlet kendi bankası Halkbankasından kredi verecek ,TOKİ kefil olacak.

BÖYLE REZİLLİK NEREDE GÖRÜLMÜŞTÜR YAAAAAAAAAAAA.!!!!!!!!!!!!



*******************

DEVLET ŞU KONULARDA DA YARDIM ETSİN EZİKLERE ;


Sahadaki başarısızlık, sokaktaki kriz, G.Saray'ın belini büktü. Kulübün kurulduğu Beyoğlu semtindeki Galatasaray Store kapandı. Yeni sezon kombineleri ve GSMobile'e de talep yok..

Bütçe açığı ve nakit ihtiyacını yeni projelerle karşılamayı hedefleyen Galatasaray yönetimi 3 kulvarda vurgun yedi. İşte sportif başarısızlık ve ekonomik krizin faturası:

1 Beyoğlu G.Saray Store kapandı

Sarı-kırmızılı kulübünün adını aldığı semtte iki yıl önce büyük umutlarla açılan iki katlı Galatasaray Store kepenk indirdi. Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi'nin karşı sokağında yer alan mağazadan büyük gelir bekleyen yönetim, ekonomik kriz yüzünden sinek avlayınca, dükkanı boşaltmak zorunda kaldı.

2 Yeni sezon kombinelerine talep yok

Seyrantepe'deki yeni stadın gelecek sezona yetişmemesi nedeniyle maçlarını Ali Sami Yen'de oynama devam edecek olan G.Saray'ın 2010-2011 sezonu kombinelerini 2 ay önceden satışa çıkartan sarı-kırmızılı yönetim buradan gelecek sıcak parayla rahatlamayı planlıyordu. Takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimalinin zayıflaması ve başta Lincoln olmak üzere birçok oyuncunun gönderileceği haberleri dün başlayan kombine kampanyasına ilgiyi azalttı. Satışların ilk gününde büyük hayal kırıklığı yaşandığı öğrenildi.

3- GSMobile de üzdü

Büyük umutlarla tanıtımı yapılan GS Mobile'dan 400 bin aboneye ulaştığı takdirde 4 milyon dolar gelir bekleyen yönetim, derbideki kavgalarla gündem değişince yine vurgun yedi. Cep telefonu hatlarını pazarlayan Avea'nın da satışlardan memnun olmadığı ve yoğun bir reklam kampanyası yapacağı gelen haberler arasında.

Kına Yakın Artık İstediğiniz Oldu .Lugano 5 Maç !!!!!!!!



Medyanın ve bilimum FB düşmanı çevrenin istediği oldu FB'li oyunculara
ceza yağdı.

Kına yakın münasip yerinize artık.Ama hala rahatlamadınız.
Şu anda bir TV'de yorum yapan fubolcu eskisi,bjk-gs maçında şike yaptığı
aleni belli olan bir zavallı Lugano'ya az verildi,ben olsam 3 Ay verirdim diyor.
Allah seni ne yapsın lan iyi aile çocuğu.
Ve Lugano hapse atılmalı diyen Kabzımal.Türk Futbolunun habis urlarından biri olan
zat,kına yak artık.
Raporlarda kafa atma yer almadığı halde bilerek 34.maddeden kavgadan sevk
ettiler.Sadece Lugano.Yani adam tek başına kavga etmiş.(!)
Şaka gibi.
En fazla 3 Maç olması gereken bir ceza baskı ile 5 Maç verdirildi.
Amaç bjk maçında sahada yer almaması.

Volkan Demirel ,hukuk dışı bir yolla ,hakem raporlarında yer almamasına rağmen
ceza kuruluna sek edilip 3 maç verdirildi.

Arda da yakalandı!
F.Bahçe taraftarına kol hareketi!

Lugano'nun Emre Aşık'a kafa atması, Volkan Demirel'in Galatasaraylı taraftarlara dönerek edep yerini tutması derken şimdi de Arda Turan'ın, Fenerbahçeli taraftarlara yaptığı kol hareketinin görüntüleri ortaya çıktı!..

Bir arkadaşımızın özel olarak çektiği ve 25 kamera ile yayın yapan yayıncı kuruluşun
nedense yakalayamadığı (!) bu görüntülerde ezik çocuk kol hareketi yapıyor.
Bu niye yakalanmıyor ?

Tabii bizim Başkan ve Yönetim susarsa adam gibi tepki vermezse,cezalar için
tahkime gitmeyeceğiz derse olacağı budur.
Şimdi iş işten geçtikten sonra güya yarın sert bir açıklama yapacaklarmış.
Günaydın Beyzadeler.

Asiye Çöplüğü de uygun görüldüğü (!) gibi 1 maç kapama,1 maç seyircisiz olarak
kapanmış.
Komedi.

Bakın PFDK Kararlarında aşağıdaki madde de yer alıyor.


8- BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 10.04.2009 tarihinde oynanan KOCAELİSPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 12.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Ceza sınırındaki bjk'ye gene eyyam yapılarak komik para cezası ile geçiştirilmiş.
Kaçıncı kez kurtarılıyor.
Geçen hafta maç öncesi Çarşı Grubunun Polisle çatışma olayları ile ilgili hiç bir
şey yapılmadı.Halbuki geçen sene aynı olaylardan Ankaragücü'ne 1 maç kapama
verilmişti.Hani 8jk'ya ceza ?
Ondan önce kaç defa kurtardılar.Ulusoy zamanında bu 2 ezik kardeşin küfürden puanlarının
slinme noktasına gelindiğinde apar topar sezon içerisinde kural değişikliği yapıldı.
Bakın Demirören ,Bursa Başkanı Yazıcı ve Bursa Valisi'nin ön ayak olması ile
barış sağlanmış ve İnönüdeki maça Bursa seyircsinin gitmesi konusunda Demirören
söz vermişti.Ama ne oldu ?
Ceza sınırında oldukları için,FB maçı öncesinde saha kapanmaması için Bursa taraftarına
gene yasak getirdiler.Gene kıvırdılar.
Artı bu maç öncesi Bursa'lı Sercan haksız yere sarı kart cezalısı duruma düşürüldü.
Penaltı olduğu halde vermedi ve aldatmadan saı kart verildi Sercan'a.

Tezgah 8jk'nın Şampiyon yapılması için işliyor.

Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım da susuyor,izliyor.

Hayırlı izlemeler ....................

Etiketler