13 Nisan 2009 Pazartesi

Adnan Polat'tan SKANDAL SÖZLER: 'Çanakkale savaşı ANLAMSIZ... Avustralyalı askerler ŞEHİT'


Galatasaray Kulübü Başkanı

Polat 'ın o şok eden sözleri şöyle:


Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, genel merkezi Avustralya Sidney'de bulunan Gallipoli Memorial Club ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen 2009 Çanakkale Resim Yarışması'nın basın toplantısında 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşı'nı 'anlamsız' olarak nitelendirdi. Polat, Avustralyalı askerlere de 'şehit' dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen, Gallipoli Memorial Club ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından organize edilen 2009 Çanakkale Resim Yarışması'nın basın toplantısı büyük bir skandala sahne oldu. Basın toplantısında konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Avustralyalı askerleri, Türk askerleriyle birlikte 'şehit' olarak nitelendirirken, Çanakkale Savaşı'ndan ise anlamsız diye bahsetti. Polat, Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell'dan ise Avusturya Milli Takımı'nın oyuncusu olarak söz etti. Adnan Polat, Galatasaray'ın Çanakkale Savaşları'nın içinde olduğunu hatırlatırken, "Şehitlerin isimleri arasında Galatasaray Lisesi'nin talebelerinin isimlerini görürsünüz. O dönemde Galatasaray Lisesi talebeleri aynı zamanda Galatasaray futbol takımının da oyuncularıydı. Tabii bu savaştan dolayı Galatasaray takımının da oyuncuları Çanakkale'ye gitti ve orada tamamı şehit oldu. O dönem, Galatasaray takımı içinde futboldaki müsabakaların başarısı veya başarısızlığından daha çok, cepheden gelen acı haberlerin olduğu bir dönemdi" dedi. Adnan Polat'ın skandal sözleri ise bu cümlenin hemen arkasından geldi. Avustralyalı askerleri de şehit sayan ve 250 binden fazla şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşı'nı anlamsız olarak nitelendiren Polat 'ın o şok sözleri şöyle:

"O dönemde, Avustralyalı askerler de Türk askerleriyle beraber, Galatasaraylılarla beraber şehit düştüler. Bugün Çanakkale'deki Şehitler Anıtı'nda Türk askerlerinin, Avustralyalı askerler ve diğer askerlerin beraber, yan yana yattığını hepimiz biliyoruz. O dönemki bu anlamsız savaşın neticesinde, bir savaşın arkasından dostluk tohumları filizlendi. Bugüne kadar da bu dostluk sürdü. Bu dostluğun simgesini bugün Galatasaray'da görebiliyoruz. Avusturya Milli Takımı'nın yıldızı Harry Kewell ve Türk Milli
Takımı'nın yıldızı Arda Turan aynı forma için mücadele ediyorlar. Dostluğu çok güzel simgeliyorlar"

RENNET: "AMAÇ‚ ASKERLERİN RUHUNU YANSITMAK"

Konsolos Peter Rennert‚ yarışmanın amacının sanatın dili aracılığıyla 1915 yılında Gelibolu Yarımadasında savaşmış Türk ve Avustralyalı askerlerin ruhlarını yansıtmak olduğunu ifade etti. Bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Çanakkale Resim Yarışmasının‚ Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olan 2015 yılına kadar devam edeceğini belirterek‚ şunları kaydetti:"Yarışmanın amacı‚ sanatın dili aracılığıyla 1915 yılında Gelibolu Yarımadasında savaşmış Türk ve Avustralyalı askerlerin ruhlarını yansıtmaktır. Bu resim yarışması aynı zamanda olağanüstü bir vizyona sahip olan Atatürkü de temsil etmektedir. Yine Avustralya ile Türkiye arasında bu kanlı çatışmadan doğan ve gelişen çok önemli dostluğu da temsil etmektedir. Bu yarışmanın sonunda Türkiye‚ Avustralya ve Yeni Zelanda resimlerinden oluşan bir koleksiyon hazırlanacak ve 2015 yılında askerlerimizin hatıra ve ruhlarını temsil etmek için ülkelerimizde sergilenecektir."

Rennert‚ desteğinden dolayı Galatasaray Kulübüne teşekkür ederek‚ "Onları Türkiye ile Avustralya arasındaki barış ve dostluk elçileri olarak ilan edebilirim. Eminim ki‚ bu çok başarılı bir ortaklık olacaktır" dedi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ise Truva ve Çanakkale Savaşı gibi iki büyük savaşın yapıldığı Çanakkalenin kendisini barışın kenti olarak gördüğünü ettiğini anlatarak‚ Çanakkale Resim Yarışmasını bu anlamda desteklediklerini ifade etti.

ARDA: "TOPRAKLAR SAVAŞMAK İÇİN DEĞİL‚ YAŞAMAK İÇİNDİR"

Galatasarayın yıldız futbolcusu Arda Turan‚ barış elçisi olmanın kendisi için çok gurur ve onur verici olduğunu dile getirerek‚ şunları kaydetti: "Hayattaki her şeyden daha önemli bir şey bu. İnsanların rahat ve mutlu yaşaması. İnsanların uzaklardan gelip toprak için savaşmasının ne kadar anlamsız olduğunu anlatmak istiyoruz hepimiz. Savaşların ne kadar gereksiz olduğunu söylüyoruz. Türkiye toprakları çok güzel‚ dünyanın her toprağı çok güzel. Ama topraklar savaşmak için değil‚ yaşamak içindir. Bunu her ırktan‚ her dilden ve her kesimden‚ herkesin bilmesini istiyorum. Bu kadar güzel dünya nimetleri varken‚ insanların savaşmalarının ne kadar anlamsız olduğunu anlatmak istiyoruz hepimiz. Umarım her insan böyle düşünür. Zaten
insanlar böyle düşünürse savaşlar olmayacaktır."

*****************
YORUMSUZ !!!!!!!!!!!!


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler