28 Mayıs 2011 Cumartesi

Cengaverler Dopingçileri Süpürerek FİNALDE (82-87) !!!

Fenerbahçe finalde!

 GÜLE GÜLE EZİK DOPİNGÇİLER GÜLE GÜLE !!!!
* Tebrikler takıma,teknik heyete ve taraftara.
* Nefret dopingçilere koymanın ve elemenin tadı da bir başka oluyor.
* Bu kez maçı izleme imkanı bulduk,gece tekrarını da izledik.Yani yazabilecek kadar fikrimiz var.
* Maça fırtına gibi başladık.Tomas için uzun süredir suskunluğundan dolayı nadasta demiştik,kendini bu seriye saklamış olsa gerek ki resmen azdı ilk 5 dakikada.4/4 üçlük ile oynadı.Ona Ömer de eşlik edince Dopingçiler neye uğradığını şaşırdı.4-21 yazıyordu skorboard'da.Maç burada bitti,final geldi dedik ama ikinci 5 dakikalık dilimde yaptıkları tam saha baskılı savunma karşısında Saras'ın hataları,May'in oyunda olduğu anlardaki kötü performansı,eli sıcak 14 sayı buşmuş Tomas'ı  Spahija'nın kenarda  unutması ile fark birden eridi ve kapandı.21-12'de Spahija mola almasına rağmen başka çözüm üretemedi.Ukiç'i ve Tomas'ı almalıydı.Spahija'nın bu bizim gibi izlemelerini anlamak mümkün değil.
4-21'den 26-27'ye gelen çeyrek skoru kim ne derse desin bir koç için kocaman eksidir.Aynı şeyi Ratgeber Spartak maçında yaptı 17 sayılık devre farkından maçı,turu ve belki de Şampiyonluğu verdirdi.Ondan sonra neden gönderildi diye taraftar ağıt yakıyor.
* Şüphesiz en önemli silahımız üçlüklerimiz.Sezon başından beri sürekli yazılıyor sadece üçlüklere dayalı oynuyoruz,içeriden etkili değiliz,dengesiz oynuyoruz falan filan ama bu uzun rotasyonunun olduğu takım kimyasında bundan başka bir şey olamaz ki.Oğuz sadece ayakta kalan uzunumuzdu dün.Lavri özellikle Kerem Tunçeri'ye yaptığı blok ve maçın sonunda yaptığı savunma ile top kaybı yaptırması gibi çok önemli katkılar yapsa da hala istediğimiz uzun değil.Kaya sakatlığından mı bilemiyoruz ama suskun.2 maçta da 0 sayı,5 ribaunt ile oynadı.Eski takımına karşı 2 maçta da 0 sayı ile çıkması tabii ki ilginç ama artık final serisinde kendini göstersin diyelim.May her zaman söyledik önceki maçta 10 ribaunt ve iyi savunma ile ciddi katkı yapsa da hiç bir zaman bu takımın oyuncusu değil.Vidmar ve Mirsad'ın devre dışı kaldığı,diğerlerinin yazdığımız gibi olduğu bir durumda mecburen dış atışa yöneliyoruz.Ki Kinsey gibi bir 3 numara da yokkken.Dün de ilk 3 çeyrekte 16/10 üçlük atmışız.DP ise 8/1.
O nedenle DP'nin ribauntlarda 33-24,asistlerdeki 22-15'lik üstünlüğü bile bırakın maçı kazanmayı bir kez bile öne geçmelerini sağlayamadı.
* DP bize göre daha geniş rotasyon ile oynamasına rağmen,baskılı savunmada yorulmaları,işi gerginliği tırmandırarak kazanma şansı yaratma moduna getireyip derken ters tepmesi (3 teknik faul aldılar,basit top kayıpları yaptılar ) nedeniyle ilk kez bu kadar mücadele koymalarına rağmen kaybettiler.
* Biz mecburen daha dar rotasyon ile oynadık.Tomas 36.09,Oğuz 35.22,Ukiç 34.24 ,Ömer 31.20 dakika oynamak zorunda kaldı.Kinsey'in yokluğu Tomas'a fazla yük bindirdi.
* Maçın yıldızı tartışmasız Tomas'tı.3.çeyrekte 2,son çeyrekte sayı atamamasına rağmen 22 sayı,5 ribaunt,2 asist,1 top çalma  ve iyi savunma yaptı.
* Tomas'tan sonra yorulduğu anlarda Ukiç devreye girdi sonlarda ve işi bitirdi.Tomas 5/5 ile başladı ama 9/2 ile bitirdi.36 dakika sahada kalınca giderek yüzdesi düştü.Ukiç tam zamanında devreye girdi.Maçın sonunu çok iyi oynadı.19 sayı,2 ribaunt,4 asist.
*Tabii ki Ömer Onan.İlk maçtan kaldığı yerden devam etti.7/4 üçlükle 17 sayı.
* Ve Oğuz.Çok eleştirmişimdir ama gerçekten dün tek başına pota altında savaştı ve 14 sayı,5 ribaunt,4 asistlik müthiş bir performans gösterdi.
*Emir soğukkanlılıkla Saras'ın baskıdan düşen performansında takımı ayakta tuttu,7 sayı ile de 3/3 ikilik kritik sayılarıyla önemli katkı yaptı.
* Litvanyalılar formsuzdu diyelim.Gerçi Lavri'nin KT'ye yaptıklarını yukarıda yazdım ama Saras'ın baskı karşısında bocaladığını ve bunu iyi bilen DP'nin Sinan'ı vermesine Spahija seyirci kaldı.Saras o kadar kötüydü ki 5 top kaybı ve 0 asist yaptı.
* DP'de Rakoçeviç'in erken sakatlanması işimize yaradı ancak Nachbar ekstra katkı yaptı.Thornton kötüydü ,Roberts ve Dopingçi en iyi isimlerdi.Koçları Ufuk Sarıca 6.adam olarak sürekli saha içinde ve sürekli itiraz modundaydı.Çok şişirmişlerdi Sarıca'yı ancak son 28 saniye fark 3 sayı iken faul yaptırmayıp 23 saniye geçirmesi tam bir skandaldı.
* Neticede yayıncı kuruluşun tüm çabasına (!) rağmen Dopingçilere derslerini bir kez daha vererek finale adımızı yazdırdık.Finalde herkes gs'yi istiyor heyecan,renk,tad olsun diye ama ben kesinlikle Banvit'i istiyorum.Realite olarak 1-0 önde başlayacak olmamız ve gs serisinin gerginliğini yaşamak istememem bu fikri doğuruyoru.gs'den çekindiğimden değil.Artık daha fazla stres,gerginliği kaldıramıyorum.
* Finalde kim çıkarsa çıksın kazanacağımıza inanıyorum.
BAŞARILAR CENGAVERLER !!!

26 Mayıs 2011 Perşembe

ŞAMPİYON FENERBAHÇE (Yankılar) !!!!



MUTLULUĞUN RESİMLERİ









 







F.Bahçe'nin şampiyonluk turu / 1F.Bahçe'nin şampiyonluk turu / 13
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 1F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 2
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 4F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 7F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 10
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 16F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 17
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 19F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 21
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 26
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 36
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 41
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 48
F.Bahçe'den görkemli şampiyonluk kutlaması / 31
 

 MANŞETLER




ŞAMPİYONLUK GEYİKLERİ

- 27 senedir şampiyon olamayan Trabzonspor'un bir 34 sene daha beklemesi lazım... Malum 61 rakamını yakalamayı çok seviyorlar...

- Aklı olan  Bağdat Caddesi’ndeki pizzacıdan, pizza sipariş eder... Kesin gecikir kurye, pizza da bedavaya gelir.

- 2061 yılında şampiyon olacaksınız o nedenle üzülmeyin, spor centilmenliktir.

- Trabzonspor'a 27 senedir olduğu gibi lige renk kattığı için teşekkür ederiz...

- Trabzonspor her sene gönüllerin şampiyonu olsun, zaten Trabzonspor   diğer kupaları kazanacaktır...

- 17’de 17 değil ama 18’de 17 yapabildik. Her zamanki gibi daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu.

- Hevesin kursakta kalmasının gerçek hayata uyarlaması yaşandı dün gece Karabük’te...
 RAKAMLARLA 

18- Fenerbahçe, 52 yıllık Süper Lig tarihinde 18. kez mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertliler, böylece 17 şampiyonluğa sahip ezeli rakibi gs'yi  geçip lig tarihinde en çok şampiyon olan takım unvanını kaptı.

1 -Daha önce futbolcu olarak şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe’de teknik direktör olarak da şampiyonluk gören Aykut Kocaman Süper Lig'de aynı takım formasıyla hem oyuncu olarak hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim olarak tarihe geçti.

15-2010-11 sezonunda Alex de Souza'nın gol kralı olmasıyla birlikte Fenerbahçe Süper Lig tarihinde 15. kez gol kralı çıkardı ve böylece lig tarihinde en çok gol kralı çıkaran takım oldu, ezeli rakibi Galatasaray'ı bu alanda da geçti.

2- 28 golle sezonu gol kralı olarak tamamlayan Alex de Souza, bu onuru 2.kez yaşadı ve böylece lig tarihinde 2 kez gol kralı olan ilk yabancı oyuncu oldu.

9- Son olarak Sivasspor deplasmanında kazanarak bu sezon Süper Lig’de üst üste 9. deplasman galibiyetini alan Fenerbahçe, böylece daha önce ezeli rakibi Galatasaray’a ait olan rekoru egale etmeyi başardı.

17- Süper Lig'de 17 sezon sonra şampiyonluk averajla belirlendi. En son 1992-93 sezonunda Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı  averajla geçerek şampiyon olmuştu. Lig tarihinde 4 kez averajla şampiyon belirlendi.
 100 MİLYON TL'LİK SEVİNÇ 

İlk icraat Emenike

Şampiyon yaklaşık 100 milyon TL garanti paraya sahip olacak. Futbol Federasyonu’nun hayata geçen yayın ihalesi sonucunda belirlediği şampiyonluk primi 15 milyon TL. Devler Ligi’ne direkt gidileceği için 7.1 milyon Euro daha gelecek. Ürün satışlarından da yabana atılmayacak bir rakam kazanç hanesine yazılacak. 82 puan karşılığı 21 milyon 125 bin TL’nin yanısıra şampiyonluk sayısı başına da 1 milyon TL kasada olacak.

İşte şampiyonun kazanacağı para...
Süper Lig katılım payı 10 milyon TL
Şampiyonluk sayısına göre pay 17 milyon TL
Puana göre gelir 21.125 milyon TL 
TFF şampiyonluk ödülü 15 milyon TL  Ek kombine geliri 15 milyon TL  Devler Ligi katılım payı 7.1 milyon Euro
Gruplara kalma payı 3.8 milyon Euro  Maç başına prim 550 bin Euro  Devler Ligi TV geliri 10 milyon Euro.

 * Trabzon ön elemeyi geçemezse alması gereken yayın gelirleri de bizim olacak.5m.euro kadar.

FENERIUM PATLADI!
Fenerbahçe’nin, Sivas'ta  şampiyonluğunu ilan etmesinden sonra Fenerium mağazalarına akın etmeye başlayan taraftarlar, çılgınlar gibi alış veriş yaptı. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi ürünlerini satan ve gelirlerini her geçen yıl artırarak, Türkiye'nin önde gelen şirketleriyle yarışmaya başlayan Fenerium mağazaları adeta para bastı. Sarı-lacivertli taraftarların, Türkiye genelinde 300 bin forma ve 300 bin yan ürün satın aldıkları, Fenerium mağazalarında rafların tamamen boşaldığı bildirildi. Rekor düzeydeki satışlar Fenerbahçe'nin kasasını doldurdu. Kulübün toplamda 25 milyon lira gelir elde ettiği öğrenildi.
SADECE DÜN GECE 10 BİN FORMA SATILDI 
Bu arada şampiyonluğun ardından, Fenerium'larda şampiyonluk tişörtleri satışa sunuldu. Bu tişörtler sadece gece 10 bin adet gibi önemli bir sayıda satıldı. Bunun yanı sıra 15 değişik ürün de satışa sunuldu. Ürün satışlarından da iyi bir kazanç sağlayacak olan Sarı-lacivertlilerde, 1 hafta içerisinde en az 2 milyon TL gelir bekleniyor.

Fenerbahçe'nin bu sezon elde ettiği kazançlar ise şöyle;
Süper Lig katılım payı 10 milyon TL, Şampiyonluk sayısına göre pay 17 milyon TL, Galibiyet-beraberlik primi 21 milyon TL, TFF şampiyonluk ödülü 15 milyon TL, Ek kombine geliri 15 milyon TL, Devler Ligi katılım payı 7.1 milyon Euro, Gruplara kalma payı 3.8 milyon Euro, Maç başına prim 550 bin Euro (34 maç), Devler Ligi TV geliri 10 milyon Euro.

Ligde kazanılan şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplara direkt olarak katılarak önemli bir gelir elde eden Fenerbahçe Kulübü, yaklaşık 110 milyon TL'yi kasasına koyacak.
Süper Lig'i geride kalan 34 haftada aldığı 26 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi ile tamamlayan Sarı-lacivertli takım, Türkiye Futbol Federasyonu'nun galibiyet (750 bin TL) ve beraberlik (375 bin TL) başına verdiği primlerden 21 milyon TL'lik gelir elde etti.
Kulüp ayrıca yayın ihalesi sonucunda şampiyonluk primi olan 15 milyon TL ile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma payı olan 7.1 milyon Euro'yu da kasasına koyacak.

Etiketler