28 Mayıs 2011 Cumartesi

Cengaverler Dopingçileri Süpürerek FİNALDE (82-87) !!!

Fenerbahçe finalde!

 GÜLE GÜLE EZİK DOPİNGÇİLER GÜLE GÜLE !!!!
* Tebrikler takıma,teknik heyete ve taraftara.
* Nefret dopingçilere koymanın ve elemenin tadı da bir başka oluyor.
* Bu kez maçı izleme imkanı bulduk,gece tekrarını da izledik.Yani yazabilecek kadar fikrimiz var.
* Maça fırtına gibi başladık.Tomas için uzun süredir suskunluğundan dolayı nadasta demiştik,kendini bu seriye saklamış olsa gerek ki resmen azdı ilk 5 dakikada.4/4 üçlük ile oynadı.Ona Ömer de eşlik edince Dopingçiler neye uğradığını şaşırdı.4-21 yazıyordu skorboard'da.Maç burada bitti,final geldi dedik ama ikinci 5 dakikalık dilimde yaptıkları tam saha baskılı savunma karşısında Saras'ın hataları,May'in oyunda olduğu anlardaki kötü performansı,eli sıcak 14 sayı buşmuş Tomas'ı  Spahija'nın kenarda  unutması ile fark birden eridi ve kapandı.21-12'de Spahija mola almasına rağmen başka çözüm üretemedi.Ukiç'i ve Tomas'ı almalıydı.Spahija'nın bu bizim gibi izlemelerini anlamak mümkün değil.
4-21'den 26-27'ye gelen çeyrek skoru kim ne derse desin bir koç için kocaman eksidir.Aynı şeyi Ratgeber Spartak maçında yaptı 17 sayılık devre farkından maçı,turu ve belki de Şampiyonluğu verdirdi.Ondan sonra neden gönderildi diye taraftar ağıt yakıyor.
* Şüphesiz en önemli silahımız üçlüklerimiz.Sezon başından beri sürekli yazılıyor sadece üçlüklere dayalı oynuyoruz,içeriden etkili değiliz,dengesiz oynuyoruz falan filan ama bu uzun rotasyonunun olduğu takım kimyasında bundan başka bir şey olamaz ki.Oğuz sadece ayakta kalan uzunumuzdu dün.Lavri özellikle Kerem Tunçeri'ye yaptığı blok ve maçın sonunda yaptığı savunma ile top kaybı yaptırması gibi çok önemli katkılar yapsa da hala istediğimiz uzun değil.Kaya sakatlığından mı bilemiyoruz ama suskun.2 maçta da 0 sayı,5 ribaunt ile oynadı.Eski takımına karşı 2 maçta da 0 sayı ile çıkması tabii ki ilginç ama artık final serisinde kendini göstersin diyelim.May her zaman söyledik önceki maçta 10 ribaunt ve iyi savunma ile ciddi katkı yapsa da hiç bir zaman bu takımın oyuncusu değil.Vidmar ve Mirsad'ın devre dışı kaldığı,diğerlerinin yazdığımız gibi olduğu bir durumda mecburen dış atışa yöneliyoruz.Ki Kinsey gibi bir 3 numara da yokkken.Dün de ilk 3 çeyrekte 16/10 üçlük atmışız.DP ise 8/1.
O nedenle DP'nin ribauntlarda 33-24,asistlerdeki 22-15'lik üstünlüğü bile bırakın maçı kazanmayı bir kez bile öne geçmelerini sağlayamadı.
* DP bize göre daha geniş rotasyon ile oynamasına rağmen,baskılı savunmada yorulmaları,işi gerginliği tırmandırarak kazanma şansı yaratma moduna getireyip derken ters tepmesi (3 teknik faul aldılar,basit top kayıpları yaptılar ) nedeniyle ilk kez bu kadar mücadele koymalarına rağmen kaybettiler.
* Biz mecburen daha dar rotasyon ile oynadık.Tomas 36.09,Oğuz 35.22,Ukiç 34.24 ,Ömer 31.20 dakika oynamak zorunda kaldı.Kinsey'in yokluğu Tomas'a fazla yük bindirdi.
* Maçın yıldızı tartışmasız Tomas'tı.3.çeyrekte 2,son çeyrekte sayı atamamasına rağmen 22 sayı,5 ribaunt,2 asist,1 top çalma  ve iyi savunma yaptı.
* Tomas'tan sonra yorulduğu anlarda Ukiç devreye girdi sonlarda ve işi bitirdi.Tomas 5/5 ile başladı ama 9/2 ile bitirdi.36 dakika sahada kalınca giderek yüzdesi düştü.Ukiç tam zamanında devreye girdi.Maçın sonunu çok iyi oynadı.19 sayı,2 ribaunt,4 asist.
*Tabii ki Ömer Onan.İlk maçtan kaldığı yerden devam etti.7/4 üçlükle 17 sayı.
* Ve Oğuz.Çok eleştirmişimdir ama gerçekten dün tek başına pota altında savaştı ve 14 sayı,5 ribaunt,4 asistlik müthiş bir performans gösterdi.
*Emir soğukkanlılıkla Saras'ın baskıdan düşen performansında takımı ayakta tuttu,7 sayı ile de 3/3 ikilik kritik sayılarıyla önemli katkı yaptı.
* Litvanyalılar formsuzdu diyelim.Gerçi Lavri'nin KT'ye yaptıklarını yukarıda yazdım ama Saras'ın baskı karşısında bocaladığını ve bunu iyi bilen DP'nin Sinan'ı vermesine Spahija seyirci kaldı.Saras o kadar kötüydü ki 5 top kaybı ve 0 asist yaptı.
* DP'de Rakoçeviç'in erken sakatlanması işimize yaradı ancak Nachbar ekstra katkı yaptı.Thornton kötüydü ,Roberts ve Dopingçi en iyi isimlerdi.Koçları Ufuk Sarıca 6.adam olarak sürekli saha içinde ve sürekli itiraz modundaydı.Çok şişirmişlerdi Sarıca'yı ancak son 28 saniye fark 3 sayı iken faul yaptırmayıp 23 saniye geçirmesi tam bir skandaldı.
* Neticede yayıncı kuruluşun tüm çabasına (!) rağmen Dopingçilere derslerini bir kez daha vererek finale adımızı yazdırdık.Finalde herkes gs'yi istiyor heyecan,renk,tad olsun diye ama ben kesinlikle Banvit'i istiyorum.Realite olarak 1-0 önde başlayacak olmamız ve gs serisinin gerginliğini yaşamak istememem bu fikri doğuruyoru.gs'den çekindiğimden değil.Artık daha fazla stres,gerginliği kaldıramıyorum.
* Finalde kim çıkarsa çıksın kazanacağımıza inanıyorum.
BAŞARILAR CENGAVERLER !!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler