14 Nisan 2009 Salı

Kraliçeler ''Yine Şampiyon.Hep Şampiyon'' !!!!! Gene Ezik Terbiyesi 63-60 !!!!!!!!!!



Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası’nda

Şampiyon Fenerbahçe
14.04.2009 17:47

Kayseri’de gerçekleşen Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası finalinde Galatasaray’ı Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda 63-60 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı.


Kayseri’de düzenlenen Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası finalinde Galatasaray’ı Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda 63-60 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe’de Matee Ajavon Galatasaray karşısında gösterdiği 17 sayı- 5 ribaund ve 2 asistlik performansı ile “Maçın Yıldızı” seçildi. Matee Ajavon’a ödülünü Teknosa Marka Müdürü Banu Birgücü verdi.




2008-09 sezonu Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası finalisti Galatasaray takımı sporcularına madalyaları ve takıma ikincilik şildini Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Metin Şahin ve TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat tarafından takdim edildi.

Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe takımı sporcularına madalyaları ve takıma şampiyonluk kupasını Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, TBF Başkan Yardımcısı Metin Şahin ve TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat tarafından verildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan bu önemli mücadeleyi Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TBF Başkan Yardımcısı Metin Şahin, Fenerbahçe As Başkanları Mahmut Uslu, Osman Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dedehayır, TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Yağmur, Fahrettin Gözet, Kemal Akar, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Kayseri İl Temsilcisi Ahmet Çulfacı izlediler.

Mücadeleye Seimone Augustus’un basketi ile başlayan Galatasaray ilk dakikayı 0-2 önde geçti. Katie Smith’in basketi ile eşitliği sağlayan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı’nın üçlüğü ile üstünlüğü ele geçirdi (5-2). Sophia Young ile basket bulan Sarı Kırmızılılar 3. dakikaya 5-4’lük skorla girdi. Birsel Vardarlı’nın pasını Tammy Sutton Brown ile baskete çeviren Fenerbahçe, Katie Smith ve Matee Ajavon’un da katkısıyla 6-0’lık seri yakaladı. Sarı Lacivertliler periyodun son 4.55 dakikasına da 7 sayılık avantaj ile girdi (11-4). Alınan mola sonrasında Marina Kress ile basket bulan Galatasaray, Tammy Sutton Brown’un sayılarına Sophia Young ile karşılık verdi (13-7). Ancak Katie Smith ile kullandığı üç sayılık atışta başarılı olan Fenerbahçe 8. dakikaya 16-7’lik skorla girdi. Seimone Augustus ve Marina Kress ile serbest atış çizgisinden sayılar üreten Galatasaray farkı kapatmaya çalışsa da Fenerbahçe ilk periyodu 18-11 önde tamamladı.

İkinci periyoda Esmeral Tunçluer’in basketi ile başlayan Fenerbahçe, Matee Ajavon’un üçlüğü ile 5-0’lık seri yakaladı. Galatasaray karşısında iyi savunma yapan Sarı Lacivertliler, farkı da 12 sayıya çıkardı (23-11). Ancak oyundan kopmayan Galatasaray, Marina Kress ile üst üste basketler buldu. Kress ile önce üçlük ardından da üst üste 2 turnike bulan Galatasaray 7-0’lık seri ile farkı 5 sayıya kadar indirdi (23-18). Aldığı mola sonrasında Nevriye Yılmaz ile basket bulan Fenerbahçe, 14. dakikaya 25-18’lik skorla girdi. Nevriye Yılmaz’ın sayılarına Seimone Augustus ile karşılık veren Galatasaray ilk yarının son 5 dakikasına 25-20’lik skorla girdi. Ancak Nevriye Yılmaz ve Tammy Sutton BrownMarina Kress ile farkı 6’ya indirdi. Ancak Nevriye Yılmaz ile boyalı alandan basket bulan Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer’in üçlüğü ile ilk yarının son 3 dakikasına 33-22’lik skorla girdi. Katie Smith ve Nevin Nevlin ile basketler bularak üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe farkı 13’e çıkardı (37-24). Sarı Lacivertliler ilk yarıyı da 37-25 önde tamamladı.

FENERBAHÇE (37): Esmeral Tunçluer 5 (1 asist), Birsel Vardarlı 3 (3 ribaund- 2 asist), Nicole Powell (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 7 (5 ribaund- 2 asist), Matee Ajavon 5 (3 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton Brown 6 (6 ribaund), Nevin Nevlin 2 (2 ribaund), Katie Smith 9 (1 ribaund).

GALATASARAY (25): Tuğba Palazoğlu (1 asist), Şaziye Karslı, Bahar Çağlar (2 ribaund), Işıl Alben 1 (1 ribaund- 2 asist), Kara Braxton (1 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan, Marina Kress 12 (5 ribaund), Seimone Augustus 9 (4 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 18-11
2.PERİYOT: 19-14

İkinci yarıya Sophia Young’un basketi ile başlayan Galatasaray, 21. dakikaya 37-27’lik skorla girdi. Seimone Augustus ile Sarı Lacivertliler karşısında üst üste basketler bulan Galatasaray farkı 7’ye indirdi (39-32). Matee Ajavon ve Katie Smith’in sayıları ile farkı tekrar çift haneli sayılara çıkaran Fenerbahçe skoru 46-34’e getirdi. Işıl Alben’in üçlüğüne Matee Ajavon’un üçlüğü ile karşılık veren Sarı Lacivertliler farkı korudu. Seimone Augustus ve Sophia Young’un sayıları ile farkı kapatmaya çalışan Galatasaray, rakibinin isabetli şutlarına engel olamadı. Esmeral TunçluerNevriye Yılmaz ile basketler bulan Fenerbahçe farkı 14’e çıkardı (53-39). Boyalı alanda Sophia Young ile sayılar bulan Galatasaray karşısında Fenerbahçe son periyoda 53-42’lik skorla önde girdi.

Final periyoduna Sophia Young’un basketi ile başlayan Galatasaray farkı 9’a indirdi. Nevin Nevlin’in sayılarına, Marina Kress ile karşılık veren Galatasaray, Katie Smith’in orta mesafeli basketine engel olamadı (57-46). Boyalı alandan Tammy Sutton Brown ile sayılar üreten Fenerbahçe 33. dakikaya 59-46’lık skorla girdi. 2 dakikalık sürede Fenerbahçe’ye sayı şansı vermeyen Galatasaray, Yasemin Horasan ile 1 sayı bulabildi ve normal sürenin son 5 dakikasına 59-47’lik skorla girdi. Sophia Young ile serbest atış çizgisinden 2’de isabet ile oynayan Galatasaray, 36. dakikaya 59-49’luk skorla girdi. Kara Braxton ile boyalı alandan sayılar bulan Sarı Kırmızılılar, ABD’li oyuncu ile serbest atış çizgisinden 2’de 2 isabet ile oynadı. Galatasaray normal sürenin son 2.58 dakikasına da 59-53’lük skorla girdi. Faul hakkını dolduran Fenerbahçe karşısında serbest atış çizgisinde Seimone Augustus ile sayılar bulan Galatasaray farkı 4’e indirdi (59-55). Seimpone Augustus ile bir kez daha basket bulan Sarı Kırmızılılar, son 2 dakikaya 59-57’lik skorla girdi. Galatasaray’ın 10-0’lık serisine Matee Ajavon’un serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla son veren Fenerbahçe normal sürenin son 1.45 dakikasına 61-57’lik skorla girdi. Sophia Young’un basketi ile tekrar farkı eriten Galatasaray, son dakikaya 2 sayı geride girdi (61-59). Normal sürenin bitimine 29 saniye kala Seimone AugustusMatee Ajavon’a taktik faul yaptı. Serbest atış çizgisinde Ajavon ile 2’de 2 isabet bulan Fenerbahçe farkı 3’e çıkardı (63-60). Son hücumda Galatasaray Sophia Young ile kullandığı atışta başarısız oldu ve mücadeleden Fenerbahçe 63-60 galip ayrıldı.

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Serdar Ünal, Yener Yılmaz

FENERBAHÇE (63): Esmeral Tunçluer 7 (1 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 3 (6 ribaund- 2 asist), Nicole Powell (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 9 (7 ribaund- 3 asist), Matee Ajavon 17 (5 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton Brown 10 (10 ribaund), Nevin Nevlin 4 (3 ribaund), Katie Smith 13 (1 ribaund- 1 asist)

6ALATASARAY (60): Tuğba Palazoğlu (1 ribaund- 2 asist), Şaziye Karslı (2 ribaund), Bahar Çağlar (2 ribaund), Işıl Alben 4 (4 ribaund- 3 asist), Kara Braxton 4 (5 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 1 (2 ribaund), Marina Kress 14 (7 ribaund), Seimone Augustus 21 (7 ribaund- 4 asist), Sophia Young 16 (7 ribaund).

1.PERİYOT: 18-11
2.PERİYOT: 19-14
3.PERİYOT: 16-17
4.PERİYOT: 10-18


Haydar Kemal Ateş: "Euroleague seviyesinde bir maç oynandı"
14.04.2009 17:16

Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de antrenör Haydar Kemal Ateş, oyuncular Nevriye Yılmaz ve Esmeral Tunçluer karşılaşmayı değerlendirdi.



Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de antrenör Haydar Kemal Ateş, oyuncular Nevriye Yılmaz ve Esmeral Tunçluer karşılaşmayı değerlendirdi.

Çok zorlu bir maç oynadıklarını belirten Fenerbahçe antrenörü Haydar Kemal Ateş, "Kazandığımız için çok mutluyuz. Bugün takım olarak iyi bir oyun sergiledik. Gerçekten de iki takımda Euroleague seviyesinde bir basketbol oynadı. Biz basketbolun doğrularını yerine getirmeye çalıştık. Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nı kazandığımız için mutluyuz. Şimdi önümüzde play-off'lar var. Aynı mücadeleyi ve iyi oyunu burada da göstermek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe oyuncusu Nevriye Yılmaz ise maç ile ilgili olarak, "Takım olarak iyi bir performans sergileyerek bugün şampiyonluğa ulaşan taraf olduk. Üst üste 6.kez bu kupayı kazanma başarısı gösterdik. Aslında maçın sonunda istediğimiz basketbolu da sergileyemedik. Ancak buna rağmen maçı kazandık. Muhtemelen play-off'larda da Galatasaray ile eşleşeceğiz. Bu nedenle onları görmemiz ve değerlendirmemiz açısından bizim için iyi bir maç oldu" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'den Esmeral Tunçluer ise Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nı kazandıkları için mutlu olduklarını belirtirken, "Bugün iyi bir performans sergilememizin yanında iyi basketbol oynadık. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz. Ancak şimdi önümüzde zorlu bir play-off dönemi olacak. Burada da aynı ciddiyetle oynayarak şampiyonluğu kazanmak istiyoruz" dedi.

Okan Çevik: "Hücumda istediğimiz performansı sergileyemedik"
14.04.2009 17:15

Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası final karşılaşması sonrası Galatasaray antrenörü Okan Çevik, mücadeleyi değerlendirdi.


Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası final karşılaşması sonrası Galatasaray antrenörü Okan Çevik, mücadeleyi değerlendirdi.

Fenerbahçe karşısında özellikle son bölümde iyi basketbol oynadıklarını ancak hücumda sıkıntı yaşadıklarını belirten Galatasaray antrenörü Okan Çevik, "Avrupa Kupası'nı oynadıktan sonra özellikle zihinsel olarak yorgunluğumuz ortadaydı. Bugün hücumda istediğimiz performansı sergileyemedik. Ancak buna rağmen maçın bitimine üç dakika kala oyuna ortak olduk. Oyuncularım son topa kadar mücadele ettiler. Bu nedenle onları kutluyorum. Şimdi önümüzde play-off'lar bulunuyor. Tabii ki bu ayrı bir maraton bizim için. Bundan sonra hazırlıklarımızı play-off'lar için sürdüreceğiz" dedi.










Söyle Işıl Söyle Ne Olduuuuuuuuuuuuu ?

Hadi bize Üçlü çektir Iııııııışıllllllllllllllll



Sana buradan nacizane bir tavsiye ;



(Teşekkürler birkan1907)



(Teşekkürler
onurcantsn82)

BİZ EVROPA FATİHİ (!) SEVERİZ !) !!!!!!!!!!!!

Tebrikler Kraliçeler.
Yine ve hep yapmanız gerekeni yaptınız.:))
Ama beni bir hayli kızdırdınız.
Yok böyle bir şey.Buruk bir sevinç yaşattınız.
Kaybetmek için elinizden geleni yaptınız ve az daha bir rezilliğe
imza atıyordunuz.İkinci yarı resmen yattınız.
12-14'lerde gezinen maçta vurup geçecekken,hazır böyle yorgun ıvır zıvır yakalamışken ezerek alın kupayı işte.Ama yok ille karın ağrısı yaşatacaksınız.
İkinci devre 3.çeyrekte 1 ve son çeyrekte de 10-18 olmak üzere 8 sayı,toplam 9
sayı fark yaptırdınız,3 dk.kala maça ortak ettiniz,fark 1 sayıya indi ve kazanacak
duruma geldiler.
Ayıp.Yok böyle bir şey.
Allahtan Ajavon diye delikanlı cesur bir kız vardı da o kadar tecrübeli,kariyerli yıldızlarımız
bir bir ortadan kaçarken insiyatif aldı ve kahredici bir skandalı önledi.
Helal Olsun Ona.Öpüyorum Alnından.
Her ne kadar Hakem Yener Yılmaz da elinden gelen lojistik desteği verse de
maçın buraya getirilmesini kabul edemiyorum.
Koç Haydar Kemal de ne kadar yetersiz olduğunu gösterdi.
Maçtan sonra geriden gelen takım her zaman avantajlıdır v.s diye saçmalıyordu.
Sen ne yaptın hocam önlem olarak ?
Kupa kazanmışken bunlar yazılır mı denilebilir ama ben yazarım.
Takımı hiç beğenmedim.Play Off'larda böyle laubalilik yapılırsa fena ödetirler.
6 günde 4 maç yapmış,Esra gibi önemli bir kısa oyuncusu olmayan,3 kişi üzerinde
giden bir takım karşısında tam kadro bu duruma getiriyorsak
o zaman ne olur bilemem.
Kadro kalitesi açısından aramızda büyük fark var ama kullanamıyoruz.
Ajavon MVP'liği de hak ederek mükemmel oynadı.
Katie Smith gibi bir isim iyi başladı ama sonra tükendi.İnsan Augustus'a karşı şöyle bir gaza gelir,savunma v.s bir şey yapar.13 sayı atmış ama 7/1 üçlük.
T.S.Brown 10s.10r. idare eder.Nevriye 9s,7r. Daha etkili olmalı.
Kress,Young çok zorladılar.
Rakamlarda 10-10 asitlerde eşitliğin ve 34-37 ribauntlardaki geriliğin dışında
üstünüz ama dediğim gibi vurup geçmeliydik.
Samsun dün bu takıma ilk yarıda 51 sayı attı,biz maç boyu 63 sayı.
Neyse 11 yılda 9.,üst üste 6.Türkiye Kupasını aldık ve bizim olmadığımız yerlerde
alınan dandik ,2.sınıf Avrupa Kupaların bizim karşımızda sökmeyeceğini gösterdik.

(http://standbymeforever.blogspot.com )
(Teşekkürler Murat'cım.)

Daha görkemli bir Kupa zaferi fırsatını laubalilikle harcadık.
Kendilerinde bile o buruk sevnç hissediliyordu.
Gerçi bir yandan onları taraftarları ile birlikte ümitlendirip,son anda
gene yenmek çok daha acı koydu ama ya kaybetseydik işte .........



Spiker Osman Sakallıoğlu da hala yayınladıkları o maçlarda kalmış ki gs'nin
yayıncı kuruluşu gibi anlattı.
NTV SPOR zaten sınıfta kalmış bir kanaldır.
Renklerini belli ettiler bir kere daha.
Son not Aziz Yıldırım'a.
Anlaşılan futbolda yaşattığı hüsrandan sonra zevahiri kurtarmak için
amatör branşlara sarılmış ve Kayseri'ye kadar gitmiş bir Türkiye Kupası için.
Sayın Başkan hala daha derbi maçı ile ilgili bir ağzınızdan bir şeyler
duymayı bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler