21 Eylül 2011 Çarşamba

Fenerbahçe - Manisaspor : 1-1 (İyi - Kötü) !!!



40. Dakika
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Dia'nın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Caner sol kanattan rakibini geçerek ceza sahası önüne kadar geldi sağ kanattan içeri giren Dia'ya pasını verdi, Dia topla buluştu, sağ çaprazdan uzak köşeye yerden sert vurdu ve top kaleci İlker'in bakışları arasında ağlarla buluştu.
* Tarihi maç güzelliklerle başladı ama sonu kötü bitti.
*  ''TFF MHK'nın kara vicdanlıları''nın (bu kez Reisleri gs'li Yusuf Namoğlu) ''Klasik FB düşmanlığı misyonları'' örneği sergilemelerine maalesef Aykut Hoca da eşlik edince 50 bine yakın 7'den 70'e çocuk,kadın Fenerbahçe Çiçekleri stad'dan üzgün ayrılmak zorunda kaldı.
Hakemlerin ''klasik ......lerine geleceğim de ne olursa olsun takımın şu teyzeleri bu şekilde üzmeye hakkı yoktu.

* Evet Alex Reis'in maç sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarının içinde ''Puan kaybettik,üzüntülüyüz.Ancak şimdi TFF'nin bize yaptığı bir iyilik var;2 gün sonra yine maç oynama iyiliği'' gibi TFF bize düşmanlığını 11 günde 4 maç oynatarak gösteriyor ama Aykut Hoca da bu maç için 3-4 kişilik rotasyona giderek yorgunluk problemini çözmesi lazımdı.
Bu yanlıştı.Nitekim oyuncuların da yorgunluktan bahsetmeleri ile Selçuk'un daha 15.dakikada adalesinde problem ile oyundan çıkması en güzel örnekti.
Aykut Kocaman neden bir kaç değişiklik yapmadı aklım almıyor.

Manisaspor antrenörü Kemal Özdeş  4 gün önce Orduspor deplasmanında oynadığı 11'den Stoper Dixon'ın yerine Akamingo,orta sahada Mehmet Güven'in yerine ise Murat Erdoğan'ı oynatarak kısmi rotasyon ile bu maça çıkmıştı.Biz ise 3 gün önceki zorlu G.Antep deplasmanındaki 11'i Mehmet Topuz'un zorunlu sakatlığı nedeniyle Dia'yı alarak aynen sahaya sürdük.Mehmet Topuz sakat olmasaydı oynardı.
Tamam belli eksiklerimiz var ama rotasyonda kullanabileceğimiz Stoch,Bienvenü, Gökay,Uğur,Sezer Öztürk,Orhan Şam gibi isimlerimiz de vardı.Olmasa hadi neyse hoca ne yapsın elinde adam mı var rotasyona gidecek ? diyebilirdik.Kaldı ki Selçuk'un zorunlu değişikliği ile oyuna giren Gökay'ın takımın en iyisi olması daha aç,yıpranmamış,dinç,daha hazır oyuncunun oynaması gerektiği tezimizi haklı çıkardı.Evet Gökay'ı da Aykut Kocaman aldı oyuna ama zorunlu olarak aldı.Bizim bu konudaki eleştirimizin haklılığını kendi kendine göstermiş oldu.
* Çok kötü oynadık.Dia'nın golüne kadar hiç bir şey yapmadık.Oyun ritmimizi bulamadık,oyunun kontrolünü ele alamadık,rakibe baskı yapamadık.İlk kez duydukları tribünlerin çığlık sesleri etkilemiş olsa gerek dedik ama ikinci yarıda da değişen bir şey olmadı.Bu arada yediğimiz şanssız gol ile temelli sıkıntıya düştük.Aykut Kocaman oyuncu değişikliklerinde ve sonrasında 4-3-3'e dönerek hata yapınca galibiyetin gelmeyeceği belli gibiydi.Son 10 dakika rakibin de geri çekilmesi ile şuursuz baskı kurduk.Bu anlarda takımın en kötülerinden Semih'in (kendisi de kabul ediyor zaten şu şekilde ; )
''Kendi performansımı ben de beğenmiyorum.Ama en yakın zamanda maç kondisyonumu geliştirip takımıma faydalı olacağımı düşünüyorum''
1 metreden üst direğe nişanlaması ile 90+4'te nihayet şeytanın bacağını kurarak attığı gol yardımcı hakem Serkan (Y)akarca'ya takılması ile 2 puan kaybetmiş olduk.Dün akşam O Stad'ta,O atmosferde ,O dakika da ,O Golü ofsayt çekerek iptal ettirmek için ''tescilli bir FB düşmanı bukalemungiller fanatiği olması gerekti'' ne yazık ki Serkan Akarca bunu yaptı.Facebook profilinde ''En beğendiği oyuncu Muslera '' olan bir elaman işte.
* Aykut Kocaman formsuz Semih yerine Bienvenü ile başlamalıydı.Tamam 6 yabancı oynatma şartı kendisini zorluyor ama çözüm çok.Orhan iyileşmişken sağ bek'e,Bekir Stoper'e,Bilica da kenara gelirdi.Selçuk - Christian iç sahada gereksizdi.Gökay'ı gördük işte,Christian yerine Gökay - Sezer oynatılarak ta 6 yabancı olayını aşabilirdik.
3-4 kişilik rotasyon bu şekilde rahatlıkla yapılabilirdi.Daha sonra rakip 10 kişi kaldıktan sonra bile bir şey yapamadı.60'da Bienvenü'yü aldı,Dia'yı çıkardı.Dia iyi oynuyordu,yanlış bir değişiklikti.Bienvenü girdikten sonra da 10 kişi ve 1-1'i bulduktan sonra iyice gömülen rakibe karşı 4-3-3'e dönmek yanlıştı.Semih sağ açık,Alex Santrfor,Bienvenü sol açık.
Nasıl olur ? Kanat oyuncusu lazımken hem de.Dia'yı çıkarmadan Baroni,Bilica'dan hatta Ziegler'den biri çıkarılıp Bienvenü girer,Semih - Bienvenü çift santrfor oynardı.Dia gene sağ kanattan top getirirdi.
 İşte Aykut Kocaman'ın bu yanlış 11,yanlış değişiklik,yanlış sistemi 2 puan kaybına mal oldu.Burada teknik bir eleştiri yapıyoruz.Nasıl G.Antep maçı ile ilgili Aykut Kocaman'ı doğru işlerinde övdüysek,bu maçta da eleştiriyoruz.Kelle almıyoruz,defol git demiyoruz,yaptığımız sadece teknik eleştiri.Öyle bir hava var ki ''Bu takıma,yönetime hiç bir eleştiri yapılmayacak'' Buna şiddetle karşıyım.Zaten 13 yıllık dönemde bizim en büyük eksikliğimiz ''Eleştiriye tahammülsüzlük,eleştiri yapana hain görmekti'' 
Eleştiri yok,sürekli yüceltme,pohpohlama,aşırı sahiplenme,korumacılık,savunmacılık  ''sakat anlayışı'' yüzünden maalesef bugün bunları yaşıyoruz.
* Kötü oynadığımızı herkes söylüyor.Alex Reis bile ''Bugün iyi oynadığımız söylenemez.Manisaspor takım savunmasını daha iyi yaptı.Biz de saha içinde istediklerimizi ortaya koyamadık.G.Antep maçını bu maçla kıyaslamamak lazım.Farklı yerler,farklı şartlar ve farklı zamanlardaydı.Genel olarak baktığımızda bugün pozisyon almada rakip bizden iyiydi,üstünlüğü eline aldı ve beraberliği almayı başardı''
 Ve en önemlisi Aykut Kocaman kendisi söylüyor ''Çok dağınık ve dengesiz oynadık.İlk yarı gol yemememiz büyük bir mucize oldu.İlk yarı gol atmamız da mucizelere bağlıydı.Ama başardık ve öne geçtik.İkinci yarıda ise gol yememiz sürpriz olacaktı.O da maalesef başımıza geldi'' 
 Fiziksel anlamda sahada takımda yorgunluk görüp görmediği sorusuna 
 ''Gördüğüm sahada pek fazla organize değildik.Aşırı top kayıpları oldu.Rakipte sert kontraataklar yaptı.Bir türlü istediğimiz baskıyı yaratamadık'' dedi.
(Evet dememek için böyle cevap verdi.Evet deseydi neden rotasyona gitmediniz sorusu gelecekti)
 İşte Aykut Kocaman ve Alex'in kendilerinin söylediklerini söylüyorum ben de.Bunun adı eleştiriyse eyvallah değilse başka ne ki ?
* Cuma günü Kayserispor maçına çok dikkat !!!! Kayserispor toparlanmış.Dün akşam G.Antep'i eze eze yendiler.Belki bizim enkazımızı buldular ama çok iyi oynadılar.2 golleri kafa topu ile.Bunlara önlem almak gerekir.

* Tarihi güzelliği sona bırakarak gelelim 2 puan kaybının diğer ana etmeni
''Kara Vicdanlılara''
 Manisaspor'un attığı gol de FB düşmanı yayıncı kuruluşun çizgisine göre artı özet görüntülerde de gördüm ofsayttaki 7 numaralı Simpson'dan sekerek top Ömer Aysan'a geliyor.Çok bilmiş,ukalar Objektif Fenerli(!) ler ofsayt yok diyor da bizden nefret eden yayıncı kuruluş niye öyle göstersin ? Selçuk Yula'da Ofsayt diyor.
 




İlk yarıda Alex'e kalkan yanlış ofsayt bayrağı ; 


 İlk yarıda kornerde Semih'in künde ile tuş yapılması.(Lugano her maç bunu yaşardı,sayısız penaltımız verilmedi.Klasik devam ediyor demek ki ? 


Ve 90+4'teki CİNAYET !!!!

‘Hakikaten yeter artık’

Volkan Demirel ;
´´Her gün uğraştıklarımız‚ her gün birilerine cevap vermelerimiz yetmiyormuş gibi‚ bir de bazı görünmeyen hareketlere maruz kalıyoruz. Haykırışım verilmeyen gole. Semih‚ pozisyonda görünmüyor bile. Verilmeyen bir golümüz var. Hakemler o dakikaya kadar mükemmel maç yönetti. Son dakika verilmeyen gol var. Her gün anamız ağlıyor bazı şeylerle uğraşmaktan. Hiç olmazsa bizim hakkımızı yemeyin. Sadece bunu istiyorum. Verilmeyen bir golümüz‚ bunu herkes gördü. Haykırışım tamamen buna karşılıktır. Ne kadar bu tarz şeylere maruz kalsak da dimdik ayaktayız. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla devam edeceğiz. Son dakikada verilmeyen golümüzün hiçbir şekilde cevabını alamıyorum‚ bana birisinin cevap vermesi lazım. Haksızlıklara uğradık‚ yeter artık diyorum.´´

Semih Twitter'dan yaptığı paylaşımda
 "Ben böyle bir yan hakem görmedim bir de bana 1 metre öndesin diyor yazık emeğimize yazık. Desteklemeye gelen bütün taraftarlarımıza tesekkürler. Kendi performansımı ben de beğenmiyorum ama en yakın zamanda maç kondisyonumu geliştirip takımıma faydalı olacağımı düşünüyorum."

* Gelelim ''Tarihi Güzelliklere'' ;
 ''İlklerin Takımı FENERBAHÇE'' bir kez daha bir İlk'i ''herkesi şaşırtarak (!)'' gerçekleştirdi.
Yönetim bile bu kadarını beklemiyordu ki 8-10 bin taraftar gelir hesabı yapmışlar.Ama bizim gibi ''FENERBAHÇE HALKTIR.HALKINTAKIMIDIR'' felsefesini şiar edinmişlere göre şaşıracak bir şey yoktu.Olağan bir şeydi bu.


Evet hafta içi,duyuru kısa zaman önce yapılmış,çocukların okulları açılmış,TV'de çok izlenen diziler vardı ama hepsi vız geldi 1'den 70'e  ''FENERBAHÇE ÇİÇEKLERİ''NE !!!


* Gerçekten söylenecek kelime yok.Ne söylesek az gelir.Sadece bir ufak dua edebiliriz.
''Allah ne muradları varsa versin.AMİN''


  Bakın şu kısmı da atlamayalım ; 41.663 bin bilet sadece 2 noktadan verildi bilerek (!)
Stad ve Suadiye Fenerium'larından.(20 Ekim Salı günü Saraçoğlu'ndaki 2 Fenerium'un toplam hasılatı 235.000 TL..)O kadar kişi saatlerce hatta şehir dışından geldikleri halde bilet kuyruğu bekledi o sıcakta.Stad bilet gişeleri açılabilirdi ama Yönetimin en iyi yaptığı iş olan satış,pazarlamayı gene yapıp sadece Fenerium'lardan vermeleri aynı zamanda ürün satmak için bir kurnazlıktı.Haklı olabilirler ama bu kadar da bu büyük taraftara yüklenmemek lazım.


Saatlerce sıcakta kilometrelerce (3,5 km) kuyruk bekleyen bayan ve çocuklar gene fazla serzenişte bulunmadılar ve olayı büyütmediler.
FB Yönetimleri,yöneticileri böyle büyük taraftara sahip oldukları için milyon kere şükretmeli,layık olmak için kat kat fedakarlık yapmalılar.
 Bakın peşkeş Stada bile birileri 100 trilyon transfer ve çakma imparatore'leri ile ligin ilk maçına ancak 30 bin seyirci getirebildiler.

 


http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=98698

 Dünyadaki Yankılar ; 
 

BBC:Fenerbahçe sadece kadın ve çocuklara izin verdi.
La Gazzetta Dello Sport:Kadınların, futbol zaferi.Fenerbahçe-Manisaspor maçı sadece kadınlara özel.
Bild:Fenerbahçe erkekler olmadan 41 bin kadın ve çocuğa oynadı.
Record: Hangi fotoğraf daha güzel? Kadınların tribünde oluşturduğu görüntü muhteşem
Globo Esporte: Dünyanın en güzel cezası Saraçoğlu Stadında yaşandı.
Chronofoot: Türkiye Futbol Federasyonu, dünya futboluna örnek olacak bir karar verdi.
AP: Tribünler kadınlara kaldı.


Brazilya basını 46.000 çılgın taraftar
 http://globoesporte.globo.com/futebol/futebol-internacional/futebol-turco/noticia/2011/09/fenerbahce-decepciona-publico-de-46-mil-mulheres-e-criancas-e-empata.html

Fransa basınında sıradışı FENERBAHÇE TARAFTARI http://www.chronofoot.com/fenerbah%e7e/fenerbahce-le-match-interdit-aux-garcons-de-plus-de-12-ans_art18804.html


Hollanda devlet televizyonu NOS 1

Norveç basınında MUHTEŞEM FENERBAHÇE TARAFTARI

Arjantin basınında FENERBAHÇE TARAFTARI

BBC

Hollanda De Telegraaf Gazetesi

Avustralya'dan 


Yahoo Sports :


SAN DİEGO :

TİMES


NATİONAL PUBLİC RADİO :

AP tarihi maçı tüm Dünyaya duyurdu: Sadece kadınlar ve çocukların izlediği Fenerbahçe-Manisaspor lig maçının ayr... 

ESPN

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler