24 Eylül 2011 Cumartesi

Kayserispor - Fenerbahçe : 0-1 (Çok İyi Sonuç) !!!



6. Dakika
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Caner'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex orta alanda topla buluştu, ceza sahası içine hareketlenen Cristian'a pasını verdi, Cristian bekletmeden ceza sahası içine yerden pasını verdi, sol kanattan bindirme yapan Caner ceza sahası içine girer girmez topun gelişine yerden sert vurdu ve top kaleci Navarro'nun altından ağlarla buluştu.
* Öncelikle takıma,teknik heyete ve 90 dakika hiç susmayan taraftara tebrikler.
* Ligin zorlu deplasmanlarından G.Antep'ten sonra Kayserispor'u da 3 sezon sonra yenerek şanssızlığımızı kırdık.
En son 2008-2009 sezonunda Kadir Has Stadının açılış maçında 2-0 yenmiştik.Bu deplasman galibiyeti aynı zamanda üst üste 11.ci kez deplasman galibiyeti oluyor ve 10 maçlık rekoru 1 adım daha ileri götürüyordu.

* Bu galibiyet  son 22 maçta 20 galibiyet 2 beraberlik ile ''Fenerbahçe Şike ile maç,Şampiyonluk kazanıyor'' diyenlere takılan çıkarması çok zor bir kapağın tescilidir.

* Onun için sahanın içini,tekniği,taktiği,sonucu önemsiyoruz,yazıyoruz,çiziyoruz.Bazı taraftarların sürekli anlamsızca saha sonucu önemli değil,ne sonuç alırsak alalım fark etmez,bu takım,bu hoca eleştirilmez,Fenerbahçe büyüklüğü Şampiyonluk, kupa büyüklüğü değildir  bla bla bla bir sürü söylemlerini saçma ve tehlikeli buluyorum.Sadece katıldığım eleştiri yerine kelle alıcı,defol,go home ,o gitsin bu gitsin ve hakarete varan sözlere gösterilen tepkidir.
(Şu İslam Çupi'nin meşhur sözünü olur olmaz yerde kullanma saçmalığını da bırakalım artık.İslam Baba O büyüklük sözünü hangi anlamda söylemiştir idrak edelim.Fenerbahçe maç kazanmasaydı ne kupalar,ne Şampiyonluklar alır ve bugünkü büyüklüğüne ulaşmış olurdu.Adıkonamaz büyüklük dediği ''Farklı bir şey,bir kültür,bir misyon '' anlamındadır)
 Bakın maçtan sonra herkes yukarıda yazdığım galibiyet serilerini yazıyordu övünerek.Hatta bir üstte yazdığım kişiler bile bunları yazıyordu.Eeee hani saha sonucu ,kazanmak önemli değildi,bunu diyenleri eleştiriyor,hakaret ediyordunuz ?
 Bu galibiyetlerle ''bize şikeci,Fenerbahçe şike ile maç kazanıyor,Şike ile Şampiyon oldu'' diyenleri susturmuyor muyuz ?
Ağızlarını açabiliyorlar mı hiç ? HAYIR.Peki bu grubun dedikleri gibi futbolcular da oynamasa,önemsemese,sürekli puan ve maç kaybetsek iyi mi olacaktı ? Malum Şer Cephesi çıkıp ''Bakın gördünüz mü Fenerbahçe Şike yapmadan maç kazanamıyor işte'' demeyecekler mi ? Biz şimdi Haramzon'a haklı olarak çıkıp ''O 82 puanı nasıl aldığınız işte belli oluyor.Artık size yatan takımlar yok'' demiyor muyuz ? 
 Durum bu kadar net,kabak gibi ortadayken bu garabet düşünceyi anlamıyorum ve çok sinirleniyorum.
Fenerbahçe'nin bu sezon attığı her gol X,Y,Z .... takımına değil malum Anti - Fenerbahçe cephesine de atılmış olacaktır.
 Bu Şike tertibi,suçlamasında elimizi güçlendiren kozlar olacaktır.Bunu anlamamak bu kadar zor mu yahu ?
*  22 maçlık yenilmezlik serimizle ilgili şu notu da verelim.Lig tarihinde En Uzun Yenilmezlik Serimiz 1963-1964 sezonunun 23.haftası ile 1964-1965 sezonunun 19.haftası arasındaki 31 maçlık seridir.
* Gelelim maça ; geçen sezonki maçı hatırlıyorum da ''tek bir gol pozisyonuna giremeden'' evet ''0'' Gol pozisyonu ve kepaze ,ruhsuz bir futbol ile 2-0 kaybetmiştik.Bu sezon ise 11 günde 4.maçın getirdiği yorgunluk ve neredeyse bir 11 çıkabilecek as oyuncuların yokluğuna rağmen en azından bu kez 2 kez gol pozisyonuna girmişiz 6 şutun 1'i isabetli ve O da Gol olan şut olması ile geçen sezondan daha iyiydik.

* Aykut Kocaman Manisa maçında yapması gereken ''kısmi rotasyonu'' bu kez 11'e Orhan,Özer,Gökay,Bienvenü ile 4 yeni isim alarak yaptı.Doğru da yaptı.Ki ilk yarıda erken golü de bulduk,sonrasında fazla etkili olamasakta oyunu kontrol ettik,rakip sahada yer aldık.İkinci yarıda Kayseri'nin daha fazla yükleneceği,yorgunluğun daha çok hissettireceğini gözönünde bulundurarak oyuncu değişiklikleri ile bunu da aşabiliriz diye düşünüyorduk.Ama Aykut Kocaman yapmadı.
Çok geç oyuncu değiştirdi.78.ci dakikaya kadar bekledi,Alex - Sezer değişikliği yaptı.Bu doğru bir değişiklikti ancak 65'te falan yapmalıydı.Maç sırasında yazılan eleştiri hep niye oyuncu değişikliği yapmadığı şeklindeydi.Çünkü Kayseri her an gol atabilirdi,defans oyuncularımızın yerinde müdahaleleri,Amrabat'ın her ne kadar etkili olsa da bencilliği ve Kuddusi'nin Bilica'nın pozisyonunda yanlış görmesi veya nasıl takdir ettiyse işte verilebilir penaltıyı vermemesi ile (Penaltı gol olacak diye bir şart yok ama gol olma şansı da yüksek) gol den kurtulduk denilebilir.Biz bu dakikalarda gene kalp krizi geçirecekken,sancıdan kıvranırken Aykut Kocaman şu fotoğraftaki gibi bizi ''Merak etmeyin,endişelenmeyin'' :)) diyordu.
Aykut Kocaman yorgunluğun baş göstermesi ve oyundan düşen oyuncuları görerek oyuna erken müdahale etmediği için eleştirildi.Haklı eleştirilerdir bence.Ben de katılıyorum.O anlarda da yazdım zaten,Alex ,Özer çıkıp Dia ,Sezer  girmeli diye.Yabancı kontenjanı sorunu nedeniyle bazen açmaz yaşıyor Aykut Kocaman ama dün bu dediğim değişiklikleri 60-65'lerde yapsaydı bu kadar zorlanmaz,belki de 2.golü bulup rahatlardık.Çünkü Alex gerçekten yaşı gereği 11 günde 4.maçı artık kaldıramıyordu.G.Antep maçındaki iştahlı,arzulu,diri  görüntüsü yoktu.Dia girseydi Özer'in yerine Sağ kanada geçecek,hem orayı hareketlendirecek hem de ikinci yarıda neredeyse o kanadı otoban'a çeviren Amrabat ve arkasındaki Hasan Ali Kaldırım bu kadar ileri çıkamayacaktı.
Sezer de orta sahaya Alex'in yerine geçtiğinde takım rahatlayacaktı.Nitekim 78'de girdikten sonra Sezer kendini gösterdi ve takımın iyice yediği baskıdan ileri çıkamaması rahatsızlığını nispeten giderdi.
* Takım olarak iyi bir oyun,tempomuz yoktu,yorgunluk,formsuzluk nedeniyle bazı oyuncular bireysel olarak ta iyi değildi.
(Ayrıca lig'te iyi oynayan takım da yok.Onu da es geçmeyelim)
Ancak aralarında iyi mücadeleleri,çok,koşmaları,yardımlaşmaları ile öne çıkan isimler de vardı.
Caner hem altın golü atması hem de çok koşması,mücadelesi,top rakipteyken soldan içeri doğru kayarak ortayı sıkıştırmada büyük katkı sağladı.Bunu demişken Özer de sağ kanatta verimsiz,Amrabat karşısında silik kaldıysa da O da Caner gibi soldan içeri kayarak ortayı sıkıştırdı,Kayseri'ye göbekten fırsat vermedik.
Defansta Yobo özellikle diri kalarak,son müdahaleleri tam zamanında yaparak başarılı oldu.Bilica da öyle.Penaltı itirazı olan pozisyonda anlamsız hareket yaptı ancak gömülü savunmada çok kritik ayak ve kafa topu hamleleri oldu.
Gökay orta sahaya dinamizm getirdi.İyi bir oyun görüşü ve tekniği var.Şimdilik oyun disiplinine sadık kalarak oynuyor,fazla ileri çıkma,insiyatif alması yok.Baroni gol pasının yanı sıra yorgunluk baş gösterinceye kadar iyi mücadele etti.
Orta sahadaki sıkıntımız Emre'nin de olmaması ,Sezer'in yedek ve geç girmesi,Özer'in sağ kanada yerleştirilmesi ile yaratıcılığımızın olmamasıydı.
Orhan sağ bekte Bekir'den daha iyiydi.Karşısında Amrabat gerçekten çok hareketli ve seri bir sol açık olmasına rağmen dişe dişe,kora kor iyi mücadele etti.
Bienvenü ileride yalnız kaldı.2 Kayseri stoperi Emre Güngör ve Zurab'ın sert yıldırıcı müdahaleleri ile elinden gelen mücadeleyi yaptı.Sırtı dönük kaldı hep.Alex fazla yardımcı olamadı.
Caner,Yobo,Bilica,Orhan,Gökay,Volkan ve Sezer'i özellikle beğendim.
Neticede her türlü olumsuz şartta bu ''4 maçlık kurgulanmış tezgah (!)'' 10 puan ile iyi geçirdik diyebiliriz.
 Önemli olan bu 4 maçtaki hatalardan ders alıp,sakatların da iyileşmesi ile 2 Ekim'deki taraftarlı İBB maçı ile yeni döneme çok daha güçlü girmek olmalı.Olacaktır da.Bu takım bence 2 kupayı da rahat kazanacaktır.Türkiye Kupası laneti de bu sezon bitecek,buna inanıyorum.
* Kayserispor 3-4 senedir Tolunay zamanından beri 23 yaş altı gençleri toplayıp bir iddialı takım yapmak istiyor ama bence olmuyor.Dünkü takımlarında Amrabat ve Sefa'dan başka birini beğenmedim.Biraz da sol bek Hasan Ali.
Süleyman Hurma ,Aykut Kocaman'a penaltılar üzerinden mok atmaya çalışacağına biraz da bu konu üzerine kafa yorsun.
Her türlü imkana,borçsuz,yeni stad,zengin şehir v.s rağmen taraftarları,seyircileri maçlara gelmiyor bile.
* Gelelim Hakem Kuddusi'ye.
  Zaten yıllardır tanıyoruz.Kötü bir hakem.Eyyamcının kralıdır.Dün de kötüydü.Boşu boşuna ''şer cephesine koz verdi''
Neyse ne Onu ver kardeşim.Penaltıysa penaltı bize de rakibe de ver.Gol ise Gol bize de rakibe de ver.Kırmızı kart da aynı şekilde.
 Kayserispor cephesi 3 penaltımız verilmedi diye isyan ediyor.Bakalım ;

 Kayserili oyuncu arkadan Orhan'ı itiyor,Orhan topu görmüyor bile arkasından koluna çarpıyor.Bu mu penaltı ?
Neymiş kolları açıkmış.Bunu dangalak Objektif (!) Fenerliler de söylüyor.Ulan dingiller kollarını açmadan siz zıplayın bakalım bir.Fizik kurallarından mı bihabersiniz ? TRT SPOR'da Oğuz Tongsir denilen zavallı ezik gs'li ''Orhan bakmadan elledi topu.Penaltı'' diyerek literatüre yeni bir dolma (!) ekledi.Feyyaz,Ali Ece ve sunucu zaten ezik gs'li Levent Özçelik hepsi birden bu pozisyona penaltı diyerek devletin kanalında hangi amaç güttüklerini (!) gösterdiler.


 Bu da Bilica'nın pozisyonu.Bir kere Orhan'ın pozisyonu korner oldu.Bu korner pozisyonu.Eğer Orhan'ı iterek yapılan faul verilmiş olsa bu pozisyon olmayacaktı.Bu önemli notu düşelim bir kere.Pozisyonda Bilica kafasını öne eğiyor fakat elle müdahalesi de görülüyor.Kasıt var mı çarpma mı ? işareti.Canlı izlerken ben farketmedim bile.Aykut Kocaman da maçtan sonra Kayseri yerel basının kasıtlı sorusuna aynı cevabı verdi.Görmedim dedi.Anlık ve karambol pozisyon.Kuddusi de sanırım elle müdahaleyi Gürcü Stoper Zurab yaptı diye gördü ve düdük çaldı,sarı kart gösterdi.Keşke verseydi ,belki penaltı gol olmazdı,olsa bile 54.dakika idi daha,tekrar atabilirdik galibiyet golünü.Şimdi Konya maçındaki Anelka'nın (KALECİ'YE FAUL İLE EL İLE DEĞİL (DANGALAKÇA EL İLE ATTI DİYORLAR ISRARLA)  pozisyonu gibi sakız yapılacak.
  Ha öte yandan da geçen hafta son saniyede nizami gol sayılmazken iyiydi değil mi ? Önceki verilmeyenlerimize saysınlar diyorum.
Bu da 3.pozisyon.Amrabat ceza alanına giriyor ve Yobo'nun üzerine yıkılarak penaltı istiyor.Yıkılmaya rağmen Yobo topa müdahale ederek yönünü değiştiriyor.Hiç bir şey yok,tertemiz müdahale.
Pekiiiii,gelelim Kayseri'lilere verilmeyen kırmızı kartlara ; 
 Daha maçın başında Amrabat dirseği Gökay'ın burnuna yapıştırıyor.Kırmızı kart ama verilmediği gibi oyunu Kayseri başlatıyor.
Gene ilk yarıda Eren Güngör kayarak sert bri şekilde iki ayağı da yerden kalkarak Caner'i galiba kökledi resmen.Sadece sarı kart verdi.Hani kırmızı kart ?
İkinci yarıda Gökhan Ünal'ın Ziegler'in bileğine basışı kırmızı kart.
Santana 90+2'de dirsekle Uğur Boral'ın dudağını patlattı  dikiş atıldı.Sarı verdi,kırmızı kart.


Fenerbahçe'nin yüz karası Objektif dangalaklara diyecek kelime bulamuyorum.
2 tane penaltıları verilmedi,heyyooo siz ne diyorsunuz ya diyen geri zekalılar okudum.Ulan lavuklar şu Objektifliğinizin yarısını Fenerbahçe'yi koruma için harcasanız çok daha güçlü oluruz.Ne geliyorsa başımıza sizin gibiler yüzünden geliyor zaten.Sana ne ? İlle yazmak zorunda mısın Fenerbahçe aleyhine olan bir şeyi ? Yazmsan ölür müsün lavuk ?

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler