24 Aralık 2010 Cuma

TAEL 10.Hafta : Fenerbahçe Ülker Ezerek Bitirdi.93-61 !!!


 Fenerbahçe Ülker Şov Yaptı.
23.12.2010
Turkish Airlines Euroleague’deki son grup maçında Cholet Basket’i ağırlayan Fenerbahçe Ülker, Fransız rakibini 93-61 yenerek C Grubu’nu 2. sırada tamamladı.

Turkish Airlines Euroleague C Grubu’ndaki son maçında, Erman Kunter’in çalıştırdığı Cholet Basket’in karşısına, grup ikinciliğini koruma parolasıyla çıkan Fenerbahçe Ülker, 93-61’lik skorla amacına ulaştı. Maça tutuk başlayan temsilcimiz, ikinci periyottan itibaren sergilediği etkili oyunla farka koşarken Cholet Basket, bu sonuçla Turkish Airlines Euroleague’e veda etti.

Karşılaşmanın ilk sayılarını Marquis’in ikinci şans basketi ile Cholet bulurken konuk ekip, Fenerbahçe Ülker’in üst üste isabetsiz üçlükler denediği bölümde topu hızlı çevirerek potaya erken gitmeyi başardı ve ilk 3 dakika içinde de 0-8’lik üstünlüğü yakaladı. Bunun üzerine Fenerbahçe Ülker, erken bir mola almak zorunda kaldı. Moladan sonraki tek serbest atışı da Nelson’la sayıya çeviren Cholet üstünlüğünü 9-0’a taşısa da temsilcimiz, rakibinin alan savunmasını bu sefer Ukic’le delmeyi başardı. Ardından iki takım da karşılıklı birer üçlük kaydedince, periyotun son 5 dakikasına 5-12’lik skorla girildi. Takip eden bölümde ise oyuna henüz giren Kinsey’in üçlüğü ve Oğuz Savaş’ın serbest atıştan sayıları, son 3 dakikaya girilirken 10-14 ile farkı 4 sayıya kadar indirdi. Kalan sürede de iyi savunmayla rakibini durduran Sarı Lacivertliler, Mirsad ve Kinsey ile biten hızlı hücumlarla rakibini yakaladı ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle sonuçlandı.

Karşılıklı top kayıpları ile başlayan ikinci periyotun ilk sayılarını, ilk periyotta olduğu gibi Marquis ile Cholet bulsa da Mirsad’ın üçlüğü ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker, 19-18’lik skorla maçta ilk kez öne geçti. Ribauntlarda rakibine üstünlük kurmaya başladığı gözlenen temsilcimiz, üst üste hücum ribauntları sonucu bir basket de Emir Preldzic ile bulunca, rakip Cholet, 3. dakikanın başında molaya başvurdu. Fransız ekip, moladan da üst üste iki top kaybıyla dönerken Fenerbahçe Ülker’in Sean May’le pota altından bulduğu basket, 23-18 ile farkı 5’e yükseltti. Takip eden bölümde de müthiş mücadelesiyle aldığı üst üste hücum ribauntlarını, attığı üçlükle taçlandıran Mirsad ve May’in sayıları, periyotun son 4 dakikası öncesinde 29-21’le farkı 8’e yükseltti. Ardından Cholet, Marquis ve Falker’la farkı indirmeye çalışsa da Oğuz ve Kaya ikilisiyle yanıt veren temsilcimiz, aradaki farkı son 2 dakikaya girilirken de korumayı başardı ve rakibini bir molaya daha zorladı. Cholet, moladan bu kez Meija’nın üçlüğüyle dönse de aynı şekilde karşılık veren Ukic, farkı korumasını bildi. Kalan sürede, Falker’ın sayılarına da Ömer’in serbest atışları ile yanıt veren Sarı Lacivertliler, devre arasına 38-30’luk üstünlükle girdi.

Üçüncü periyotun başında tepeden hücumla Lavrinovic’i topla buluşturan Fenerbahçe Ülker, farkı ilk kez çift hanelere çıkarmayı başardı. Takip eden bölüm, karşılıklı sayılarla geçilirken ilk 3 dakikanın ardından Fenerbahçe Ülker, 44-34 ile üstünlüğünü sürdürdü. Sonrasında da Ömer Onan’la bir üçlük kaydeden Sarı Lacivertliler, periyotun 5. dakikasını da 48-36 önde geçti. Takip eden 2 dakikada da Nelson ve Verobe ile sayılar bulan rakibine karşı Lavrinovic ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, skoru 52-39’a getirdi. Lynn Greer’in bulduğu üçlükle de skor 55-40 oldu ve maçta o ana kadarki en büyük fark oluştu. Kalan bölümde de hücumda Preldzic’in üçlüğü, savunmada da başta Mirsad’ın gayretleri farkı korurken Kaya’nın 7 saniye kala isabet sağladığı serbest atış periyotun skorunu belirledi: 59-43.

Karşılaşmanın final periyotuna da hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Oğuz ve Preldzic ikilisiyle, ilk 2 dakika geçilirken 65-45’lik skoru ve 20 sayılık farkı yakaladı. Bu noktadan sonra, maç artık iyiden iyiye kopmaya başladı. Konsantrasyonunu kaybolan Cholet’nin üst üste top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren Fenerbahçe Ülker, başta Kaya Peker ve Tarence Kinsey’nin gayretleriyle, son 4 dakika içinde 30 sayılık farkı yakaladı (83-53). Kalan bölümde de oyun temposunu düşürmeyen ve üst üste basketlere devam eden Sarı Lacivertliler, farkı daha da açtı ve maçtan 93-61 galip ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Jose Martín, Matej Boltauzer, Luis Lopes

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Roko Ukic 7 (3 ribaunt - 5 asist), Mirsad Türkcan 10 (8 ribaunt – 3 asist), Ömer Onan 8, Lynn Greer 5 (2 asist), Darjus Lavrinovic 18 (2 ribaunt - 1 asist), Kaya Peker 13 (2 ribaunt - 1 asist), Oğuz Savaş 8 (5 ribaunt - 3 asist), Tarence Kinsey 9 (1 ribaunt – 1 asist), Can Maxim Mutaf, Marko Tomas (1 ribaunt – 1 asist), Sean May 4, Emir Preldzic 11 (2 ribaunt - 11 asist)

CHOLET BASKET (61): Antywane Robinson 5 (2 ribaunt), Luc-Arthur Vebobe 4 (8 ribaunt - 1 asist), Sammy Mejia 17 (5 ribaunt - 3 asist), Claude Marquis 7 (2 ribaunt), Christophe Leonard 2 (3 ribaunt), Randal Falker 7 (3 ribaunt), Vule Avdalovic 4 (4 asist), DeMarcus Nelson 9 (4 ribaunt - 3 asist), Mamoutou Diarra 6 (2 ribaunt)

1.PERİYOT: 16-16
2.PERİYOT: 22-14
3.PERİYOT: 21-13
4.PERİYOT: 34-18




Neven Spahija Cholet Maçını Değerlendirdi.
24.12.2010

Fenerbahçe Ülker antrenörü Neven Spahija, dün akşam oynanan Cholet maçının ardından, karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Turkish Airlines Euroleague'de Fransa'nın Cholet Basket takımını 93-61 yenerek, C Grubu'nu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe Ülker'in antrenörü Neven Spahija, ''Sadece kazanmak için değil, Fenerbahçe'nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu göstermek için çok önemli bir maçtı'' dedi.

Spahija maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirerek, "Zorlu bir haftadan sonra bizim için çok önemli bir maçtı. Sadece kazanmak için değil, Fenerbahçe'nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu göstermek için... Takımı tebrik etmek istiyorum güzel oyunları için. Geçen hafta Avrupa deplasmanından gelip Beko Basketbol Ligi'nde oynamak bizim için zor oldu. Yine az bir vaktimiz var. Çok çalışıp elimizden geleni yapacağız. Cumartesi maçının daha yararlı olabilmesi için bugün çok rotasyonlu oynadık'' diye konuştu.

Siena maçından sonra nelerin değiştiği sorusuna Spahija, ''Çok uzun bir süre yüksek seviyeli basketbol oynadık, bu gerçekten zor bir şey. Ukic'in sakatlanması bizi biraz zorladı. Sürekli en üst seviyede oynamak zor bir şey'' yanıtını verdi.

Mirsad Türkcan da kazandıkları taktirde grup ikinciliğini elde edeceklerinin bilinciyle karşılaşmaya çıktıklarını anlatarak, ''Kötü bir başlangıç yaptık. İlk 3-4 dakika 10 sayı geriye düştük. Sonra biz mücadele ettikten sonra herkes bu takım ne yapabilir gördü. Ukic'in eksikliğini geçen hafta hissettik. Şimdi iyileşti ve geriye döndü. Bizim için önemli oyunculardan birisi. Taraftarımızın desteğiyle bugün iyi mücadele ettik ve kazanmasını bildik. Mücadelemizi sürdürüp Fenerbahçe Ülker'i ilk 8 takım arasına sokmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Cholet Basket'in Türk antrenörü  Erman Kunter ise Euroleague'de tecrübesiz olan takımının 3 haftadır kötü basketbol oynadığını, bugün de maç temposunun oyuncularına ağır geldiğini ifade etti.

Kunter, ''Zaten 3 haftadır çok kötü oynuyorduk. Cibona galibiyeti aldık ama kötü bir galibiyetti. Takım bu tip arka arkaya gelen maçlara alışık değil. Çok tecrübesiz oyuncular. Maç temposu biraz ağır geldi. Eski deyimle kerterizleri kaybettiler. Ben normal karşılıyorum. Bence dikkat ederek oynadığımız bir periyot var sadece. Oyuncularım bu tip maçlara alışık değiller. Sinan Erdem Spor Salonu'nda bugüne dek görmedikleri bir seyirci baskısı vardı. Biz maç boyunca en fazla 10 top kaybı yapmayı hedefliyoruz ancak bu maçta 21 top kaybı yaptık. Zaten sadece ilk devre hedeflediğimiz maksimum kaybı yaptık. Bu karşılaşma Fenerbahçe Ülker'e çok büyük bir moral oldu. Top kayıplarımızı iyi değerlendirerek hızlı hücumlar yaptılar. Biz, mütevazi bir takımız. Tabi ki Top 16'ya kalak için çok çabaladık. Bir üst tura çıkabilirdik ancak olmadı. Üzgünüz. Eğer Top 16'ya kalsaydık bu oyunumuzdan daha iyi bir oyunu sahaya yansıtabilirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA



 OHHHH BEEEEE !!!!!
* 4 Maçlık krizli dönemden sonra tekrar eski takımı izlemek çok güzel.Tebrikler.
* Maça kötü başlamışız.Başlamışız diyorum zira maçı beklerken TV başında içim geçmiş bir an ve kaçırmışım başını.Bir açtım gözlerimi hala reklam var.Saate bakıyorum 3-4  dakika geçmiş.Neden başlamıyor bu maç yahu diyorum kendi kendim.Reklam bitti baktım moladayız ve 0-8 skor.
Kötü başlamışız,işimiz zor mu olacak acaba bu akşam dedim içimden.
* Neyseki keramet bendeymiş :)) ki yavaş yavaş toparlanmaya başladık.
Kaya-Lavri başlamış sanırım ve Oğuz-Mirsad vardı oyunda.Bu 2 uzunumuz ''ateşlemeyi yaptı'' ve arkası geldi.Giderek savunma dozajını arttırarak ve içeriden oynayarak çeyreği 16-16'da bitirdik.
Bir ara 2-12 olduğunu da hatırlatalım.
* İlk 5-6 dakikalık bölümden sonra bildiğimiz,özlediğimiz o takımı tekrar gördük.
Başlardaki yanlışımızdan da döndük.6/1 gibi dışarıdan karavanadan vazgeçip,içeriden oynamaya başladık.Oğuz çok iş yaptı içeriden.Mirsad'da ''Deli Çocuk'' modundaydı.
* Bu galibiyetle özgüvenimizi tekrar kazandık ve hem gs,doping pilsen maçları hem Top 16 öncesi büyük moral kazandık ve rakiplere gözdağı verdik.
* Geçen sene grubu sonuncu bitiren bir takım,geçen yılın Şampiyonu Barca'yı geçerek 2.bitirdi.
Top 16'ya moralli gidiyoruz.19 Ocak'a çok var,daha iyi olacağız.
* Ayrıca bizi muhtemel liderlikten eden Erman Kunter'e de acı bir tokat ile cevap verdik.
FB düşmanı kızı Roksan Kunter dün gece zor uyumuştur artık.
* 28 Asist,11'i Emir'den.Muazzam.
*Savunmadaki azim ve sertliğimiz müthişti.Fark 30'da bile hiç düşürmedik.
* Son çeyrek müthiştik.34 sayı attık.
* Uzunlardan 53 sayı süper.
* Top paylaşımı mükemmel.
* 21 top kaybı yaptı Cholet,16 top çaldık.
* Eski kimliğimize geri döndük
* Lavrinoviç.Kırmıştır artık zinciri diyelim.İlk üçlüğünü attı.Potaya,çembere yakın oynadığında        çok etkili oldu.6/6 ikilik,3/1 üçlük 18 sayı.
* Emir.O da dönenlerdendi.11sayı.11asist ve az saçmaladı.Her zaman böyle olsa keşke.
* Ukiç farkı.Yokluğunu ne kadar aradık ?
* Bench katkısı çok iyiydi.Maçı döndüren faktördü.
* Takım toplam efektifliği 125.Müthiş.
* Mirsad.En iyi lafı Murat Kosova söyledi.''Keşke hiç yaşlanmasa''
* 29/22 pota altından çok iyi oynadık.
* Murat Kosova.O da dün gece formundaydı.Müthiş espriler yaptı.Helal Kosova.
* Kinsey.''Ayağının altında yay''mı var be birader.
* Ömer Onan sakat sakat oynadı.Helal Olsun.
* Kaya 13 sayı.
* Ukiç'e yardımcı şart.Yani  transfer kesinlikle yapılmalı.1-2 şutu ve savunması olan bir eleman lazım.
* En yüksek seyirci ortalamalı takımız herhalde ilk tur sonunda.Nereden nereye öyle değil mi ?
* Cholet'nin maliyeti 1.800 bin euro imiş.Erman Kunter iyi iş yapıyor orada ama ilk maçta hakemlerin de katkısı ile canımızı yakmıştı.Hesabı ödettik.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler