29 Ocak 2011 Cumartesi

Beşiktaş Peşkeş'e Susmasının Karşılığını 2.Kez Aldı.!!!

Beşiktaş maden buldu

    Yoğunluktan fırsat bulup yazamamıştık tıpkı Peşkeştepe'nin sırlarını ,detaylarını,itiraflarını olduğu gibi.Şu 15 günlük tatilde hepsini yazacağım.

 Geçen hafta içinde yıllardır Peşkeş'e susan,hiç bir tepki göstermeyen Beşiktaş camiasına birden bire (!) müjdeli haber (!) geldi.
Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ''Sit alanı içerisinde bulunan ve Tarihi Eser Konumunda'' olduğu için ''tek 1 çivinini bile çakılamayacağı'' İnönü Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılması için izin vermiş.Güya tavsiyelerine göre yeni bir plan yapılacakmış.
 Ne yazık ki aynı Anıtlar Kurulu daha önce de zeminin aşağıya indirilerek tribünlerin kapasitesinin arttırılması''na resmen göz yummuştu.Halbuki ''Tarihi Doku'yu korumak için tek 1 çivi çakılması bile yasaktı'' Ama izin (!) verilmişti.
 Şimdi güya tarihi doku bozulmadan (!) 40 bin kişilik yeni stad yapılacak hem de en değerli yerde otel,fitness merkezi,restoranlar,konaklama alanları yapılacak.
 Külahıma anlatsınlar.Çocuk mu kandırıyorlar.
Bal gibi haksız rekabet yaratacak bir avanta imkanı bu.
Bu da peşkeştir.Tarihi doku bozulacaktır.

Sanat Tarihçisi Dr. Deniz Esemenli ;İnönü Stadyumu’nun yeniden yapılması durumunda, Dolmabahçe Sarayı’na büyük bir zarar geleceğini söyledi. “Sarayın ve bölgenin altından geçen havalandırma alanlarına zarar gelirse, Dolmabahçe’yi kaybedebiliriz” dedi.
Anıtlar Yüksek Kurulu’nun orada her hangi bir zarara izin vermeyeceğini söyleyen Esemenli, şöyle devam etti: “Böyle bir inşaata izin vereceklerini sanmıyorum, aklımdan bile geçirmek istemiyorum. Dolmabahçe Sarayı ve Camiye bir zarar gelmesine kurul izin vermez. En azından, öyle bir proje onaylanamaz.”

Adam izin vermeyecektir diyor ama verdiler işte bal gibi.

   Beşiktaş kulübü de tıpkı kız kardeşleri gs gibi devlette güçlü lobisi olan ve devletten istediklerini alan bir kulüptür.Önceleri Turgut Özal'ın karısı Semra Özal sayesinde (Fulya  Arazisini Onun sayesinde almışlardı) ,sonraları Hikmet Çetin,Ünal Erkan,Dsp hükümetinde Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan , Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olan şimdi Chp'ye geçen ve yönetim kurulu üyeleri Erdoğan Toprak ve CB Abdullah Gül sayesinde gerek bankalardan kredi almada,gerek vergi ve ssk borçlarının affedilmesinde,bu peşkeşte ve asıl daha önce sustukları büyük Fulya Projesi Peşkeşinde hep istediklerini yaptırmışlardır.

 Evet başlıkta Peşkeş'e susmasının karşılığını 2.kez aldılar dedim.
Çünkü birincisinde ''Spor Tesisisi kurmak amacıyla üç kuruş paraya aldıkları Fulya arsasına önce ufak bir spor salonu sonra göstermelik bir alt yapı tesisi kurduktan sonra devletin desteği ile büyükşehir ve Beşiktaş Belediye Başkanı eski yöneticileri Chp'li İsmail Ünal'ın katkıları ile imar planında değişiklik yaptırarak asıl amaçları olan çok katlı  Rezidans yapmışlardı.''

Fulya Projesi?nde mutlu son
http://www.ajansspor.com/resim/bjk_fulyaprojesi_son.jpg

Bakın Yıldırım Demirören açılışta ne demişti ;
  “Bugün çok önemli bir gün. 106 yıllık tarihimizde, son 50 yıldır hayalini kurduğumuz bir resme dokunduğumuz gün” dedi.
Hakkı Yeten sayesinde araziyi kiraladıklarını, Mehmet Üstünkaya döneminde altyapı sistemini oluşturup spor salonunu yaptıklarını dile getiren Demirören, şunları kaydetti: “Süleyman Seba döneminde arazinin tapusunu aldık ve kamp tesisi inşa ettik, Serdar Bilgili döneminde kompleksin planlamasını yaptık. Beşiktaş’ın başkanlarının, uğruna emek verdiği bu dev projenin açılışını yapma gururunu da ben ve arkadaşlarım birlikte yaşıyoruz.”


 Açıkca itiraf ediyor ''SPOR TESİSİ AMACIYLA ALINAN YERİ AMAÇ DIŞI RANT SAĞLAMAK İÇİN KULLANDIKLARINI''

 Aynısını kız kardeşleri gs de Riva'da yapıyor.Riva'yı Spor Tesisi kurma amacıyla ve anlaşmasıyla aldılar ama Fatih Gökşen'in yöneticiliği dönemimde ağzından kaçırdığı gibi ''belirtilen sürede spor tesisi kuramadıkları için arazide haklarını kaybedecekken'' ( Tıpkı ASY kira sözlemesi ve Seyrantepe arazisindek yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için haklarını kaybetmeleri gerekirken gibi) kaybettirilmiyorlar (!) ve imar planında değişiklik yaptırarak konut ve villa yapma izni alıyorlar ve 854 villa yapma ve büyük rant sağlama imkanına kavuşuyorlar (!))
 Çok ilginç (!)  değil mi ?

    Peki Fenerbahçe'ye neden bu devlet yetkilileri bin bir türlü zorluk çıkarıyorlar ?
 Bir Kenan Evren Lisesi arazisi için ''3 Okul Yapma + Projeden Pay verme'' gibi devlete oldukça karlı bir alış veriş imkanı sunmamıza rağmen 10 yıldır neden izin alamıyoruz ?

*  İnönü Stadı için yerel seçimler öncesi  RTE'nin Karısı Emine Erdoğan devreye girdiği ile ilgili kartalhaber.com'da şöyle bir haber vardı ;


Emine Erdoğan İnönü'yü yaptırtıyor...( Özel haber)
 
Beşiktaş'ın İnönü Stadı rüyası Başbabakan Emine Erdoğan'ın duruma el koymasıyla gerçek oluyor.
Beşiktaş'ın İnönü Stadı rüyası Başbabakan Emine Erdoğan'ın duruma el koymasıyla gerçek oluyor. Beşiktaş yönetiminin İnönü Stadı için AKP'de Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Sibal Çarmıklı'ya başvurarak İnönü Stadı'nın yapımı için destek istediler. Çarmıklı'nın bu durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a bildirdiği Emine Erdoğan'ın da duruma el koyduğu belirtildi. Beşiktaş'ın stat yapımı konusunda Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında haksızlığa uğradığını belirten Emine Erdoğan'ın Başkan Demirören'i arayarak, "Ben gereken konuşmaları kocama ilettim. Beşiktaş Dolmabahçe'de rüya gibi bir stada kavuşacak" sözünü verdi.

AKP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı tarafından Conrad Otel'de düzenlenen "Büyük Beşiktaş Buluşmaları" gecesinde Başbakan R.Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi ve "Sibel Çarmıklı sadece Beşiktaş semti değil Beşiktaş Kulübünüde içine alan hizmetler projesi hazırladı. Sibel Çarmıklı Beşiktaş'ta kazanırsa sadece Beşiktaş değil Türkiye kazanacak" demesi üzerine eşi Emine Erdoğan "İnönü Stadında gerekli neyse yapılmalı. Her stata izin veriliyorsa İnönü'ye de verilmeli" diyerek tavrını koydu. Başbakan R.Tayyip Erdoğan eşinin isteği üzerine yetkililere talimat vererek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Emine Erdoğan Stadı

Önceki gün yapılan Beşiktaş olağan yömetim kurulunda ilginç bir öneri ortaya atıldığı iddia edildi. Bazı yöneticilerin "Bugüne kadar gitmediğimiz çalmadığımız kapı kalmadı. Fulya'yı Semra Özal'ın özel gayretiyle kulübümüze kazandırmıştık. Emine Hanım da bizim yıllardır düşlediğimiz bir olayı gerçekleştiriyor. Gerekiyorsa stada onun ismini verelim" önerisini getirdiği öğrenildi.

Gelişmeler Kartalhaber.com'da...

Beşiktaş'ın veya gs'nin stad yapmasına karşı değiliz.Kanunlara uygun,bizim gibi kendi imkanları ile yapsınlar EYVALLAH.
Ama türlü peşkeş,haksızlık ve pis kokularla olmamalı.

BİZİM KARŞI ÇIKTIĞIMIZ HAKSIZ REKABET OLUŞTURULMASIDIR.
DEVLET BİR İYİLİK,JEST,KATKI V.S. NE YAPACAKSA HERKESE EŞİT YAPMALIDIR.


 Vicdanını kiraya vermemiş / satmamış tüm ilgili ve ilgisiz vatandaşların ilgi - bilgisine sunulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler