28 Ocak 2011 Cuma

Valencia'yı Cengaverlerin Elinden Hakemler de Alamadı.75-73 !!!


Fenerbahçe Ülker Taraftarıyla Coştu.
27.01.2011

Turkish Airlines Euroleague Top 16’da mücadele eden Sarı-Lacivertli temsilcimiz, H Grubu’ndaki ikinci maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladığı İspanyol ekibi Power Electronics Valencia’yı 75-73’lük skorla devirdi.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch (İtalya), Ilija Belosevic (Sırbistan), Sinisa Herceg (Hırvatistan)

FENERBAHÇE ÜLKER (75): Roko Ukic 4 (1 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 22 (2 asist), Darjus Lavrinovic 2 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 4 (1 ribaund- 2 asist), Kaya Peker (5 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 4 (2 ribaund), Marko Tomas 15 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (2 ribaund- 3 asist)

POWER ELECTRONICS VALENCİA (73): Omar Cook 4 (1 ribaund- 7 asist),James Augustine 6 (3 ribaund), Victor Claver 10 (3 ribaund- 1 asist), Serhiy Lishchuk 8 (4 ribaund), Rafa Martinez 14 (1 ribaund- 1 asist), Florent Pietrus 4 (2 ribaund), Dusko Savanovic 11 (7 ribaund- 1 asist), Nando de Colo 7 (1 ribaund- 3 asist), Robertas Javtokas 9 (7 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 21-20
2. PERİYOT: 16-13
3. PERİYOT: 17-19
4. PERİYOT: 21-21


 ALLAHINA GURBAN ÖMER

* Tebrikler Cengaverler ve teknik ekip.
* Kötü oynadığımız ama iyi mücadele ettiğimiz bir maçı gene ''yüreğimizi koyarak'' kazandık.
* Valencia beklediğimden daha fazla zorluk çıkardı.Tabii bunun sebebi 3 tane ''Onun bunun çocuğu hakem müsvettesi''nin yaptıkları çirkin faullerle sert savunmalarına izin vermeleriydi.
* Maç öncesi beklediğim  fazla zorlanmadan 8-10 arası farkla kazanmaktı.Her türlü olumsuz faktöre rağmen bu farkla kazanabilirdik dün.03.29 kala 9 sayıya çıkarmıştık farkı,öncesinde de 10 sayıya kadar da çıkarmıştık farkı.
* Dün akşam olumsuzluklar şunlardı ;
En başa '' 3 tane Onun bunun çocuğu - kusura baksanızda bakmasanızda bu böyle - hakem müsvettesi'' ni koyuyorum.Çok maç seyrettim ama bu üçlü gibi yavşağını görmedim.Akşam delirdim resmen.
Salonda olsaydım dalardım.İlk yarı sonunda soyunma odasına giderlerken iyi tepki gördüler ama ikinci yarı değişen bir şey olmadı.Bizim MHK'nın eyyamcıları bunların yanında zemzem suyuyla yıkanmış kalırlar kesinlikle.


 Ortada çalınması gereken tüm kararları onların lehine çaldılar.En az 10 sayı aleyhimize diferans yarattılar.Mesela ; ilk devre sonundaki Ömer'in turnikesine basket faul vereceklerine hücum faul verdiler,son hücumda basket yedik.İşte 5 sayılık fark.Başka örnekler ; Lavrinoviç'e çalınan sportmenlik dışı faul,Emir'in ayağından gitti dedikleri top,Adam şuta kalkıyor,iki ayağı yerden kesiliyor dripling yapıyor ama devam.Bir sürü başka stepslere çalınmayan düdükler.
Euroleague'in Ana sponsoru olduk ama hala şu ULEB'teki İspanyol lobisi istediği gibi at oynatıyor.
* Ne yazık ki Mirsad hariç uzunlarımızı kullanamamız.Sete set hücumlarında Valencia'nın pota altındaki sert savunması karşısında içeriden uzunlarımız silindi gitti.Oğuz 4,Lavrinoviç 2,Kaya 0 sayı.Oğuz'un basketleri de ''al da at'' türündendi.May'i hiç kullanmadı hoca.Vidmar'ın da olmaması ile pota altında çok zayıf kalıyoruz.Bu çok önemli  sorun.Çok yüksek yüzdeli üçlük ve sert savunmamızla bu ciddi sorunu tolere ediyoruz ama ileride başımıza iş açmadan önlem almalıyız.
Transfer yapılmayacak ,hakkımız bitti diyor Nedim Karakaş.May konusunda niye acele ettiniz Baba o zaman ? Sert bir uzun lazımdı.Şu Javtokas bizde olsa takım çok iyi duruma gelirdi.
* Uzunlarımızın etkisizliği ile iç-dış dengesini sağlayamamızın yanı sıra Ukiç'in de bu maçta oyunun kontrolünü sağlamakta eksik kalması da başka bir sorundu.03.29 dk.kala 9 sayı öne geçtik,coşkuyu arttırdık,momentum elimizde ama Ukiç oynamak yerine süreyi dolduruyor ve kaldırıp çok uzak bir üçlük atıyor.Halbuki faul hakları dolmuştu.Bire bir oyna veya içeriyi beslemeye çalış.Bunu sonra da yapmadık ve Emir ile 2 kez boş döndük,fark kapandı son saniyeye kaldık.
* 17 top kaybı (ilk yarıda 10) yapmamız.
* Rakibe ta 18  hücum ribauntu vermemiz.(İlk yarıda 11) Bu 18 kez 2.şans vermek anlamına geliyor.
Kısalar hiç ribaunta yardım etmedi.Kinsey'in de olmaması bunda etkendi.
*  Valencia 51 biz 34 kez serbest atış kullanmışız.Valencia 67 kez hücum etmiş,biz 52 kez.Tam 15 kez daha fazla hücum yapmışlar.
* Hocanın dediği gibi tüm istatistiklerde gerideyken ve  % 30 kapasite  ile kötü bir oyun oynamamıza rağmen kazanmamız takımın ''kazanma azmini'' ve mayasının sağlam olduğunu gösteriyor.
* Gerçekten de hakemlere,uzunlarımızın etkisizliğine,top kayıplarına,hücum ribauntu vermemize,serbest atışlarda % 57 (14/8) atmamıza,Ukiç'in etkisizliğine v.s. v.s. faktörlere rağmen kazanmayı bir şekilde başarıyorsak bu takımın ''karakteri çok yüksek''tir.
* Gelelim olumlu faktörlere ;
En başa tabii ki büyük kaptan ''Cesur Yürek Ömer Onan''ı koyuyorum.
Kelimeler kifayetsiz kalır.''Alahına Gurban Ömer'' diyorum sadece ve Allah kendisinden razı olsun.
Saha içinde savunma,hücumda bitiricilik görevlerini mükemmel yaptıktan sonra seyirciye amigoluk bile yaptı daha ne yapsın.Allah bilir maç bittikten sonra salona pas pas'ta çekmiştir.:))
Ömer'e nazar değmesin.Pamuklara sarıp sarmalamalıyız.
* Marko Tomas.Bir tebrikte kendisine.Helal Olsun.Beni yanıltmadığı için bir kez daha gururluyum.
3.çeyrekte 3,5 dakikada kasırga gibi esti 3/3 üçlük,2/1 serbest atışla 10 sayı yaptı.Artı savunması,rakibe kritik hücum faul yaptırması da cabası.
* Ve ''Deli Çocuk Mirsad''.Yıllanmış Şarap gibi deyimi Onun içindir herhalde.
14s.7r.1a.2tç.ile çok önemli katkı yaptı.
* Ömer - Tomas - Mirsad'tan sonra Emir ve 3.çeyreğin  ikinci yarısındaki büyüleyici performansı ile Saras geliyor.Emir maçın sonlarında erken atışlar ve 4 top kaybı yaparak bir çuval inciri berbat ediyorken son saniyede Rafa Martinez'in kafasına 2 kez balyozu indirmesi ile durumu kurtardı.
10s.3a.3blk.4tk.ile oynadı.Kinsey'in yokluğunda elinden geleni yaptı.İnsiyatif alması da iyi.
* Saras.Kondisyon sorunu çekiyor.Sert savunmaya karşı da çok sinirlendi.İlk yarı iyi değildi ama 3.çeyrekte kim  olduğunu gösterdi.4s.2a.En sevindiğim nokta ise ''olayın içinde olması''
Kenarda hop oturup hop kalkıyor,sürekli konuşuyor,arkadaşlarını ikaz ediyor.Bu çok güzel.
* Oyunculardan sonra bizi 2 maçtır ayakta tutan üçlüklerimize de dikkat çekmek istiyorum.
Olimpiakos maçında da 10/8 ile atmıştık.Dün de 18/9.% 50.Ömer 4/3,Tomas 6/4.
Bu konuya dikkat yalnız.Üçlükle her zaman yaşanmaz.Allah korusun girmeyen günümüze denk gelirsek yanarız.O yüzden bu maçtan ders çıkarıp iç-dış dengesini iyi ayarlamalıyız.
* Neyseki savunmada sertlik koyabiliyoruz.Zaten Onu da yapmazsak duman oluruz.
Bu kadar kötü oynadığımız maçta - Spahija'nın % 30 demesi ile - kazanabiliyorsak bu önce savunmada direnişimizin,savaşmamızın eseridir.
* Dün aslında oyuncularımızı ayrı bir yönden de kutlamak lazım.Rakiple fiziksel olarak değil mental olarakta mücadele ettik.Valencia çok nalet,sinir bozucu bir takım.Üstüne hakemlerin yavşaklıkları da eklenince ruh sağlığımızın bozulmaması işten bile değildi.Ona rağmen morallerini bozmadan işlerini yaptılar.O açıdan da önemli bir artı kazandılar.
* Taraftara-seyirciye-müşteriye gelirsek ;
Dün akşam maç sırasında çok kızmıştım ama salona gidenlerin anlattıklarını okuyunca biraz sinirim geçti.Hiç ses gelmiyordu TV'den.Pota arkasındaki taraftar grubu tezahürat yapıyor ama kendi kendilerine,maçı yaşamıyorlardı.Münferitlerden alkış,ıslık,bağırarak tepki verenlere bir şey dediğim yok ama pek çok münferit ruh gibi oturuyordu.Maçın sonuna gelmişiz,75-71 maç eleman güle güle telefonla konuşuyor,kimisi esmiyor,kimisi put gibi oturuyordu.Biz burada elli kere yer değiştirip,taklalar atarken elemanlar salonda ruhsuzca oturuyordu.Çok sinir olmuştum akşam.
 O yüzden diyorum hep 16-17 bin kişi olacağına 4-5 bin efektif ,bilinçli taraftar olsun yeter diye.
 * NTV yayınına gelince ; teknik sıkıntılar çoktu.Kosova basket diyor,biz 3 saniye sonra topun  potaya girdiğini görüyorduk.Taraftar sesi hiç gelmiyordu.Ancak anlatım her zaman olduğu gibi iyiydi.
Murat Kosova ve İhsan Bayülgen iyi naklettiler.
Şifrecilerden kurtulmak bile büyük nimet.O yüzden TEŞEKKÜRLER NTV.
* Zaten bu sezon takım yeniden yapılanırken buna NTV'nin ve Sinan Erdem Spor Salonunun da katılması da dikkate değerdi.Başarıda topyekün pay var yani.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler