27 Ocak 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Power Electronics Valencia Maçı Öncesi .




* Pek çok yönden ilginç bir maç olacak bu akşam.
Birincisi Olimpiakos zaferinin getirdiği büyük avantajı sürdürebilmek için kazanmamız gereken hayati bir maç bu maç.2/2 yaparak liderlik ve ilerisi için büyük avantaj sağlayacağız.
İkincisi kurt hoca Svetislav Pesiç'in gelişinden sonra büyük çıkış yakalayan EL'nin en formda ekiplerinden PE Valencia'yı bakalım durdurabilecekmiyiz ?
Üçüncüsü de başarılı koçumuz Spahija'nın geçen yıl Valencia ile 2 numaralı kupa Euro Cup'ı kazanmış olması nedeniyle eski takımına karşı sahaya çıkacak olması.
* Dediğimiz gibi Pesiç geldikten sonra sihirli el değmiş gibi değişti Valencia.
Eski koç Manuel Hussein ile lig ve EL'de 11 maçta 2 galibiyet (1'er) alabilen takım Pesiç ile 11 maçta 1 kez kaybetmişler.Deplasmanda Pana zaferi Pesiç'li dönemin görkemli zaferlerinden biri.(Avrupa'da son 7 maçta 1 yenilgi)  Doping Pilsen ile ilk maçlarında çok sinir etmişlerdi beni ve kaybetmişlerdi.Pesiç ile rövanşı aldılar neyse ki.
*  Ve belki de bu başarılı gidişin semeresini Allah'ın büyük lütfu  olsa gerek ki Olimpia maçının son 1.3 saniyesinde Savanoviç'in mucize üçlüğü ile 77-75 gerideyken kazanıyorlar ve son anda Top 16'ya kalan bir kaderleri oluyor.
* Top 16 da ilk maçta Zalgiris'i Papellon Fuente de San Luis'de 73-59 gibi farklı bir skorla yendiler.
Skor yükünü 2 forvetleri Savanoviç (20) ve Victor Claver (14) çektiler.
Savanoviç 20 sayısını 7/4 ikilik,5/3 üçlük,3/3'lük serbest atıştan,Claver 14 sayısını  7/3 ikilik,3/2 üçlük,2/2 serbest atıştan atmış.
* Bu 2'linin ardından Nando de Colo ve Rafa Martinez 9,Serhiy Liyschuk 9s.12r. ,Omar Cook ve Javtokas 6'şar sayı ile oynamışlar.
 * % 40.5 ikilik,22/9 % 40.9 üçlük,17/16.% 94 serbest atış ile oynamışlar.31 ribaunt,12 asist,11 top çalma,8 top kaybı ile oynamışlar.
* Oyuncularından biraz bahsedersek ; herkes tanıyor aslında.
Rafa Martinez gibi çok iyi bir guardları var.Omar Cook gibi bir dönem hayran olduğum ve alınmasını istediğim Euroleague'in gediklilerinden bir isim ile Nando de Colo gibi Fransız basketboluna Erman Kunter'in kazandırdığı Avrupa basketbolunun önemli guardlarından biri (Son dönemde düşüşteydi ama toparlanmış sanırım) diğer guard obsiyonları.
Forvetlerde ,Savanoviç'i Sırp Milli takımı ile Dünya Şampiyonasından çok iyi tanıyoruz.4 numarada da iş yapabiliyor dış şut tehditi ile.Dilerim geçen hafta Olimpiakos'ta arkadaşı Keselj'nin berbat performansı gibi bir performans gösterir bu akşam.3-4 oynayabilen Savanoviç 11 sayı ortalaması ile oynuyor.% 43.7 ikilik,% 34 üçlük yüzdesi ile oynuyor.
Altyapıdan yetiştirdikleri Victor Claver de takımın en güvendiği isimlerden biri.10.1 sayı ortalaması var.% 52.2 ikilik,% 39.4 üçlük atıyor.
Uzunları ise Litvanyalı Javtokas ve Ukraynalı Serhiy Lischuk.2.10'luk Javtokas 7.6s.4.8r.ortalaması var.Lischuk 2.10.5.8s.5.1r.ile oynuyor.ABD'li 2.08'lik Augustine James'te sakatlıktan döndü ve rotasyona girdi.
 Fransız Florent Pietrus'ta tanıdığımız bildiğimiz bir forvet alternatifi.
* Bize gelirsek ;
Ne yazık ki Kinsey'i son Banvit maçında kaybettik.2 hafta kadar yok deniliyor.Dileyelim Zalgiris deplasmanına yetişsin.
 Klasik oyunumuzu oynadığımız takdirde sonuca zorlanmadan ulaşacağımızı düşünüyorum.
Kinsey'in yokluğunu Ömer Onan,Tomas ve Emir tolere edebilirler.Keşke olsaydı ön alanda guardlara baskı yaparken çok lazım olurdu ama yapacak bir şey yok.
Yardımlaşmalı agresif savunmamız gene en büyük silahımız olacaktır.Artı Ukiç ve Saras gibi oyun kurucularımızın asistleri ile gerek uzunlarımızı besleme,gerekse de topu iyi dolaştırarak en doğru,en boş şutörümüzü buluşturma en büyük silahlarımızdan biri olacaktır.
 Savanoviç 4 numara oynarken eşleşme sorunu yaşatabilir ama savunmada da kendisi sorun yaşar tabii.
* Salonu dolduracak taraftarımızda en büyük silahlarımızdan biri.Ancak maçı yaşamaları lazım,kendi kendilerine takılmaları değil.Şu anda sadece 10 tl.lik yerlerden biraz bilet kalmış.Maç saatine kadar biter tahminim.Taraftarın ateşlemeleri ile 8-10 sayılık patlamalarla maçı koparacak noktaya getirebiliriz.
* Tahminim 8-10 sayılık bir fark ile kazanacağımız yönünde.
Başarılar Cengaverler !!!!!!!!!!!!!!!!!

NOT :
Grubun diğer maçında dün Olimpiakos deplasmanda Zalgiris'i 71-64 yendi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler