7 Haziran 2011 Salı

Terbiye'ye devam : Şu 2222222 !!!!! Fenerbahçe Ülker - gs cc : 95-74 !!!!




gs ÜÇLÜK BOMBARDIMANININ ALTINDA KALDI.
* Takımı,teknik heyeti ve taraftarları kutluyorum.
* İlk maça göre iyi oynamasakta (ilk yarı kötüydük) taraftarlar arasında hep söylenen iki takım arasında 20 sayılık fark var deyişi gerçekleşti gene.
* İlk yarıda kötüydük dedim zaten yediğimiz 46 sayıdan belli.İkinci yarı 22.ci dakikada 46-51 geriye düştükten sonra vidaları sıkmamız yetti,ikinci devre 28 sayı yedik.
* İkinci devre savunmada vidaları sıkıp,sertlik dozunu arttırdık ve en büyük silahımız üçlüklerimizi 46-51 geriye düştükten sonra ''lan ne oluyoruz '' diyerek mancınığı kurduk ve Ukiç ile 3/3,Tomas ile de 2/2 olmak üzere üst üste 5/5 üçlük eziklere yere sermeye yetti.Bu 4 dakikalık ''3'lük şov'' furyasına Ömer ve Lavri'nin de sayıları katılınca 6 sayı geriden gelip 10 sayı öne fırladık.Sonrasında ise Emir devam etti ve farkı daha da açtık.Emir o bölümde 8s.3a gibi iyi rakamlarla oynadı.
* Üçlükler demişken 17/10 % 59 ile attık.gs ise 24/7.% 29.
* Ukiç ve Tomas öyle şahane oynuyorlardı ki  22.dakikadan beri,ilk yarınının adımıza en iyisi Lavrinoviç kenarda adeta unutuldu.Gerçekten de Lavrinoviç ilk yarı içeriyi çok iyi kullandı.Sezon boyunca çok eleştirilen ve pek çok taraftarın gözden çıkardığı Lavrinoviç final serisinde bildiğimiz Lavrinoviç gibi oynuyor.Bu maçta 24.11 dk.da 18s,6r.2tç.ile oynadı.7/4 ikilik,2/2 üçlük,4/4 serbest atış gibi yüksek isabet tutturdu.Aferin Lavri devam et.
* Maçın yıldızı kesinlikle Ukiç'ti.Neden ''Avrupa'nın En İyi Guard''larından biri olduğunu gösterdi.
O Sihirli 4 dakikadaki üst üste 3 üçlükle ''ateşi yakan'' adam olurken,5/3 ikilik,4/3 üçlük ile 15 sayı,6 asist ,3 ribaunt ile oynadı.Bütün bunları 26.43 dk.da yaptı.
* Marko Tomas. O da çok bilen (!) FB taraftarının eleştirdiği bir isimdi.Sezon içerisinde sakatlığından dolayı suskun kaldığı,şanssız maçlar oynadı ama finallerde sadece şutu ile değil savunması,yardımları ile tam bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi.Gösterişsiz oynadığı için taraftarın gözüne giremiyor belki.Malum taraftar şov ve aksiyon sever.
* En güçlü silahımız üçlüklerimiz dedik ama salt bu değil tabii özelliklerimiz.Faul problemine girmedikleri ve iyi beslendikleri zaman içeride uzunlarımız,agresif savunmamız,yardımlaşmamız, asistlerimiz ,kadro derinliğimiz ile her an sahneye çıkabilecek silahlarımız da var tabii.
Mesela Mahmudi alan savunması denemek istiyor ama üçlükler hemen pişman ediyor.Saras dün buna cezayı 2 üçlükle hemen kesti.
* Oğuz biraz daha sakin olmalı,2 maçtır çok gergin ve kontrolünü çabuk kaybediyor.Onun dışında dün gayet verimliydi.8s.7r.4a.22.18 dakikada.
* Mahmuti Banvit serisinde tutan Göksenin - Barış Ermiş prangasının daha 1.maçtan tutmayacağını görünce vazgeçti ve hiç süre vermedi.Bunun yerine Johnson ve Tutku'yu birlikte oynattı,Evren süre aldı.
* gs'nin ilk yarıyı önde kapamasının en önemli sebebi 39'luk Haluk Yıldırım'ın ekstra performansıydı.2.çeyrekte girdi ve Kaya eşleşmesinde çabukluk avantajını kullanıp 2 üçlük,1 ikilik 8 sayı buldu 2-3 dakikada.Fenerbahçe'nin maçı erken koparmasını engelleyenlerden biriydi Johnson'la birlikte.
Şans işte.Asıl onları yapması gereken yerine girdiği çok şey beklenen Shumpert'di.Shumpert 16s.5r.ile iyi oynamış gibi gözüküyor rakamlarda ama 16 sayının çoğunu maç koptuktan sonra attı.
* Johnson demişken,38 dakika süre almasının da avantajı ile 21s.4a.ile takımının en skorer ismi oldu.Bizim savunmada doğrusu çok fırsat verdi kendisine.Eleştiriliyor oyunu kontrol edemiyor diye,doğru ama başka çareleri de yok skor bulmaları için.2 top kaybı yapmış sadece.Abdi İpekçi'deki maçlarda yalnız bu adama dikkat etmek,bu kadar boş bırakmamak lazım.
* Taraftarımızın hiç bir taşkınlık yapmadan takımı çok iyi destekleyerek ''adeta itmesi'' çok önemliydi.
*Sezon içerisinde en çok başımızı ağrıtan ve çok eleştirdiğimiz ''neden daha çok çalışmıyorlar,bir gün bizi yakacak bu serbest atışlar'' ise dün süperdi. 18/17.% 94.Sadece Emir 2/1 attı.
* Ribauntlarda da üstünüz.37-31
* Asistlerde 21-14 ile ezdik.
*Maçın kırılma anı Ukiç'in ve Tomas'ın  arka arkaya (5/5)  üçlükleriydi.23.10 dk.da 48-53 öndeydi gs ve ''Ukiç üçlük yağmurunu başlatan mancınığın fitilini yaktı''
* Maçın Görüntüsü ; ''FENERBAHÇE SEVGİSİ ENGEL TANIMAZ''
* Hakemler ikinci yarı maç kopunca skora etki etmedi gibi gözüktüler ama 1.devre sonunda attığımız sayının görüntülerden iptal edilmesi ve faullerdeki çifte standartları kötüydü.
* Abdi İpekçi serisinde gs seyirci baskısı ile hakemlerin de müsamahası ile maç kazanmaya çalışacak.
Öncelikle hızlı hücumlarında geriye iyi koşmamız,ribauntlarda üstünlük kurmamız şart.
Shipp falan 2 maçtır suskun,dikkat etmeli.3.maç çok önemli.Aldığımızda 4-0 biter.
Daha fazlası şurada ;

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler