10 Haziran 2011 Cuma

Şampiyonluk Kupası Sinan Erdem'e Kaldı : gs cc - Fenerbahçe Ülker : 97-93


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Yener Yılmaz, Ali Şakacı

GALATASARAY CAFE CROWN (97): Joshua Shipp 14 (10 ribaund-2 asist), Jerry Johnson 18 (3 ribaund-6 asist), Caner Topaloğlu 10 (3 ribaund), Preston Shumpert 14 (1 ribaund-1 asist), Tutku Açık 5 (6 ribaund-5 asist), Luksa Andric 10 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund-1 asist), Evren Büker 2, Ermal Kurtoğlu 20 (1 ribaund-3 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Roko Ukic 18 (4 ribaund-3 asist), Ömer Onan 18 (2 ribaund-2 asist), Darjus Lavrinovic 16 (6 ribaund-2 asist), Sarunas Jasikevicius 12 (3 ribaund-3 asist), Kaya Peker (2 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund), Marko Tomas 5 (3 ribaund-1 asist), Sean May 10 (2 ribaund), Emir Preldzic 12 (6 ribaund-5 asist).

1. PERİYOT: 23-21
2. PERİYOT: 27-24
3. PERİYOT: 22-22
4. PERİYOT: 12-17
UZATMA: 13-9


* Sağlık Olsun diyelim.
* Maçı zaten canlı izleyemedik,tekrarını da vermedi FB TV.O yüzden maçla ilgili ayrıntılı yorum yapma durumum yok.
* Ezeli rekabette her zaman için saha ve seyirci avantajı çok önemlidir.Dün iki takım arasındaki kalite farkına rağmen gs cc beklendiği gibi saha ve seyirci avantajını iyi değerlendirdi.
* Garip olan yorumlardan okuduğum kadarıyla bizim oyuncularımızın Ömer Onan haricinde hepsinin bu kadar tecrübelerine ve maçın önemini bilmelerine rağmen konsantre olamamaları ,atmosferden etkilenmeleriydi.
* Savunma bu işin A'sıdır.İlk devrede 50 sayı yiyen,Ermal Kurtoğlu gibi bir kazmadan 20 sayı yiyen bir savunma ile maç kazanmak şans veya mucizedir.
* 8/1 hücum ribaundu vermişiz ve 10 top kaybı yapmışız daha ilk yarıda.Felaket.
* Shipp 10 ribaunt almışsa  düşünün artık bizimkilerin uyurgezerliğini.
* gs cc'nin  yaratık sürüsünün önünde % 110 ile oynayacağı belliydi ve öyle olmuş.Ekstra iş yapan Caner (10s.3r.) ve Ermal'e (20s.1r.3a.),mutlaka artık devreye girmesi gerektiğini beklediğim Ship'te (14s.10r.) katılınca Shumpert'in 3.çeyrekte sakatlanıp,çıkması bile etkilememiş.Johnson,Shumpert ve Andriç normal katkılarını vermişler.
* Shumpert'in sakatlanıp çıkmasından sonra bu maçı kazanmalıydık artık.
* Bizim için düşündürücü olan Ermal gibi kazma karşısında bile hala ayakta kalamayan Kaya ve Oğuz'un performansı.Kaya ki Ermal'i iyi tanıması lazım.0s.2r.2a.11 dk.Oğuz gene teknik faul almış.11 dk.2s.2r.
* Bununla beraber artık şu takımdaki uzunların bu istikrarsız performansı da delirtici boyutlara vardı.
Şu takıma kaç senedir ''Hah şöyle be diyebileceğimiz bir Baba uzun gelmeyecek mi yahu ? ''
Seneye kim kalırsa kim giderse gitsin,artık 1.sınıf dehşet bir 5 numara,4 numara istiyoruz.
* Bu zamana kadar uzunları kurtaran dış şutlarımızda dün 23/7 ile % 30'a kalınca işin rengi belli olmuş.
* Tek ayakta kalan Ömer Onan'ı kutlamak lazım.
* Saras'ta hücumda katkı sağlamış ama savunmada zaafından iyi yararlanmış gs cc.
* Artık bu maçı unutup yarına hatalardan ders çıkararak iyi hazırlanmak lazım.Spahija'da ''İlk 20 dakikada 50 sayı yedik.Benim için maçın anahtarı da  buydu.Biz oyunumuzu geç oynamaya başladık'' demiş.Tamam da neden 50 sayı yerken tedbir almadın hocam diye sormak lazım.Umarım sebeplerini bulur da yarına önlem alır.
* Şimdi gs elbette 1 maç kazanmakla havaya girdi,yapabiliriz demeye başladı ama 2.maçı da almam lazım'ın baskısını da hissedeceklerdir.Eğer denildiği gibi Shumpert'te sakatlığı nedeniyle oynamazsa (Sabah belli olacak.Şu an oynaması mümkün değil deniyor) kazanmamız zor olmaz.
* Artık yenilgiyi unutup,kupayı kendi taraftarımızın önünde kaldırma fırsatı doğdu diye bakıp,yarın kazanmamız lazım.
Başarılar............
* Şifrecilere ve sebep olanlara bir kez daha lanet olsun diyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler