30 Mart 2009 Pazartesi

Siz, kimin askerisiniz ?

Hasan Ali Atasoy hatasoy@fanatik.com.tr
FATASOY yaz boşluk bırak yorumunu ekle 3270'e gönder detaylı bilgi

Devlete ‘terörist’ derken zerre kadar tereddüt etmeyen ama bebek katili teröristlere terörist dememek için bin dereden su getiren zihniyet.
Tarikatları cumhuriyet gibi gören, cumhuriyetten rövanş almaya çalışan her türlü oluşumun kuyruğuna takılıp kolkola giren, gaz veren, kutsayan mandacı liboş anlayış.
Devrimin değil de devrin adamı olmayı seçtiler her zaman. Cumhuriyet karşıtı, Mustafa Kemal karşıtı, devrim düşmanı kimler ve neler varsa onların yörüngesinde yaşadılar.
“Bitaraf olan bertaraf olur” sözüne ne itibar ederim ne de inanırım. Bunların neyin ‘Taraf’ında olduklarını bilmesem de, neyin karşısında olduklarını çok iyi biliyorum. Atatürk diyene ‘faşist’ damgası yapıştıran ama İmralı’daki haine ‘Atakürt’ sıfatı yakıştırırken gözleri yaşaranlar işte...
Şimdi bu malum gazetenin manşeti “Ergenekon Fenerbahçe’de” şeklinde dizayn edilmiş. Dert değil, bütün takımların tribünlerinde mafya, çete, tarikat uzantılı rant çeteleri var. Bazen yönetimle, bazen muhalefetle açık artırma usulü çalışan ve statta terör estiren rant çeteleri bunlar. Her zaman bunlara karşı durdum, durmaya da devam edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın.
Ancak burada olay farklı... Bu beyler pankartı astırandan değil, “Mustafa Kemal’in askerleri” sözünden rahatsızlar. Özellikle de ‘Mustafa Kemal’ kısmından... Belki sadece “Mustafa” yazsaydı, ya da “Fetullah’ın askerleri” olsaydı gözleri yaşarırdı.
Dini cemaatlere ve masonik cemiyetlere taparlar da, cumhuriyete ve kurucularına oldum olası, en az Çanakkale’de yenilenler kadar mesafeli ve garezlidirler.
Eğer derdiniz futbolun altında Ergenekon aramaksa; önce hangi cemaatlerin hangi kulüplere ve tribünlere nasıl çöreklendiğini, hangisine de neden bir türlü sızamadığını iyice araştırın. Hangi kulüplere hangi olanakların sağlandığına, hangi transferlerin yapıldığına bir bakın. Çeteden yargılanan federasyon üyeleri, kulüp başkanları var mı, çete liderini peygamber zanneden teknik direktörler var mı onu araştırın. Altın tespih kardeşliğini araştırın.
“Asla düşmeyen ve düşürülemeyecek tek kale” manifestosundan ne kadar rahatsız olmuşsunuz. Haber maskesiyle kurnazca müttefiklerinize hedef gösteriyorsunuz!
Bir yerlerinizi yırtsanız da bu sosyolojik gerçeği asla değiştiremeyeceksiniz. Çünkü sadece tribündekilerle sınırlı değil o askerler.
“Mustafa Kemal” kargaları kovalardı eskiden, şimdi o kargalar; saksağanlar, kuzgunlar, çaylaklar, akbabalarla birlikte O’nu kovalamaya çalışıyor.
Ben yönetimin yerinde olsam, bu pankartı tişört yaptırır, ilk maçta 50 bin tane dağıtırdım. Ama altına da bir soru eklerdim: “Siz kimlerin askerlerisiniz?”

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/index.aspx?aType=YazarDetay&catid=34&articleid=129173&authorid=57

*****************
Yüreğine,beynine sağlık Üstad.
Sen de Olmasan ..............

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler