3 Ağustos 2009 Pazartesi

Süperlig Başlarken Takım İncelemeleri : DİYARBAKIRSPOR

Tam isim Diyarbakırspor Kulübü
Takma isim(ler) Diyar
Renkler Kırmızı - Yeşil
Kuruluş 1968
Stad Atatürk Stadı, Diyarbakır
Kapasite 12.963[1]
Başkan Çetin Sümer
Teknik direktör Ziya Doğan
Lig Turkcell Süper Lig
2008-09 Bank Asya 1. Lig 2.



TRANSFER RAPORU


Gelenler :
Ziya Doğan (Teknik Direktör),Musa Büyük (Konyaspor), Yasir Elmacı (G.Birliği),
Adnan Güngör (Hacettepe),Mamadou Diallo (Sivasspor - Kiralık),
Erdinç Yavuz ( Kayseri Erciyesspor ),Thierry FidjuTazemeta (Netanya - İsrail-Nijerya Ümit Milli ),Şener Aşkaroğlu (Denizlispor), Basim Abbas (Al Talaba - Irak Milli Takımı)
Eren Şen (Konyaspor),Andres Mendoza (Monarcas Morelia),
Ayman Abdelaziz (Zamalek-Kiralık),Hakan Güler (Muğlaspor),
Abdullah Çetin (Antalyaspor),Muhammed Amr Azmi (Mısır-Hacettepe),
Espinoza (Ekvador-S.Liege),Mikkel Rask (Viborg-Danimarka),
Ümit Bozkurt (Hacettepe) ,Mustafa Özkan (Antalya),
İbrahim Ülüm (Van Belediyespor),Tolga Doğantez,İbrahim Ege (A.Gücü)

Gidenler :
Coşkun Demirbakan (Bolu-TD),Birol Hikmet (Karabük),Nurullah Sağlam (TD)
Ulaş Ortakaya,Engin Öztonga, Mithat Yaşar, Emrah Bozkurt, Volkan Özcan,
Erhan Çatalçam (Boluspor),


Borçlar yüzünden sıkıntı çekiyorlar.
15 milyon tl.borcu yapılandıramayan Başkan Abdurrahman Yakut İstifa etti.
Yerine Çetin Sümer seçildi.

Çetin Sümer'den açıklamalar!

Hoca olarak Nurullah Sağlam ile anlaştılar.

Sağlam da doğruladı!

Ancak verilen sözler tutulmadı diyerek kısa bir süre sonra istifa etti.

Yerine Ziya Doğan ile anlaşıldı.

Diyar hocasını buldu!

Futbolculara ödemeleri gereken acil 3,5 milyon tl.var,havuz gelirlerinden

Aralık Ayına kadar alacaklarını kullanmışlar şimdiden.

Önce İç transferde 7 Oyuncuları ile anlaştılar.Ancak bunlardan 5 tanesi

Engin, Mithat, Emrah, Volkan ve Erhan geçen yıllardaki alacaklarının ödenmemesini sebeb gösterek takımınlarının Kartepe kampını terk ettiler.

Bir Şok daha yaşandı.

Emrah Bozkurt, "Yönetimimizin isteği üzerine Kartepe kampına geldik, yönetimin her dediğini yaptık. Ama maalesef onlar bizlere verdikleri hiç bir sözü tutmadılar. Bizlerde aldığımız kararla ben ve 4 arkadaşım sabah idmanına katıldığımız Kartepe kampını terk etmek zorunda kaldık. Bizler geçen sezon büyük bir başarı göstererek Diyarbakırspor'u 4 sezon sonra süper lige çıkarttık. Ama bizlere verilen sözlerin hiç bir tutulmadı. Bize bu yapılanlar büyük haksızlıktır. Bizlere sözleri verenlere ise ayıptır. Bizler profesyonel futbolcularız ekmeğimizi futboldan çıkartıyoruz. Ne zamandan beri bizlere göz göre sıkıntı çektiriyorlar. Çok üzgünüz " dedi.

Daha Sonra 7 Transfer Yaptılar.

Diyar'da 7 transfer!

Şener Aşkaroğlu Diyar'da!

Diyar'da iki imza!

Teknik Direktör Ziya Doğan'la 2 yıllık, Erdal Güneş ile 1 yıl, Diallo (Sıvasspor)Kiralık, Barış Ataş (Diyarbakırspor ) 2 yıl, Fevzi Tuncay (Diyarbakırsspor) 1 yıl, Musa Buyük (Konyaspor) 2 yıllık Adnan Güngör (Hacetepe) 1 yıl ve Yasir Elmacı (Gençlerbirliği ) 1 yıllık,Nijeryalı 27 yaşındaki forvet oyuncusu Thierry Fidjeu Tazemeta ve eski Trabzonspor'lu tecrübeli oyuncu Erdinç Yavuz'la 2 yıllık ,Konyaspor'dan Eren Şen,geçen sezon Irak'ın Al Talaba takımında forma giyen Irak Milli Takımı oyuncusu Bassim Abbas ,Denizlispor'dan Şener Aşkaroğlu ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

14 Futbolcu ile Kamp yaptılar.

Basın Sözcüsü Suat Önen ise, transfer çalışmalarının yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, bu kapsamda Ankaragücü'nden İbrahim Ege ile Meksika'nın Monarcas Morelia takımından Perulu futbolcu Mendoza ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Diyarbakırspor'un 2'si Brezilyalı, 1'i Perulu olmak üzere 3 yabancı futbolcuyla anlaştığı bildirilirken, Kulüp Başkanı Çetin Sümer, transfer çalışmalarının devam ettiğini, bu kapsamda yurt içinde çok sayıda futbolcuyla görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.













Barış Ataş.Kadrodaki tek Diyarbakırlı Oyuncu.

Diyar'dan üç imza!

Andrés Augusto Mendoza Acevedo

Andrés Augusto Mendoza Acevedo:

TSL’nin değerini ortaya koyan bir diğer transfer, kariyerinde O.M, Club Brugge gibi takımlar bulunan Mendoza. Perulu santrafor, sezonun ilk maçında Ankaragücü‘ne karşı ağları havalandırmayı başardı. Son yıllarda kariyeri baş aşağı olsa da TSL’de toparlanabilir. Önemli bir transfer.

İşte Diyarbakırspor kalesi!

Aragon Espinoza - Ekvador - Kaleci


Amir Azmy Mohamed Megahed

Amir Azmy Mohamed Megahed:

Geçtiğimiz sezon kısa bir süre Hacettepe‘de oynayan Amir Azmy, Mısır ulusal takımında 5 kez oynamayı başarmış bir futbolcu. Hacettepe’nin ardından Güney Kıbrıs’a, AEK Larnaca’ya transfer olan Azmy, takımı küme düşünce soluğu yeniden TSL’de aldı. Yeni transfer edilen Iraklılarla savunma hattında iyi bir uyum oluşturacaktır Mısırlı. Türkiye tecrübesi de cabası.

Ayman Abdelaziz

Ayman Abdelaziz:

Ziya Doğan‘la aralarında ilginç bir bağ bulunan Ayman, Ziya Hoca’nın Diyarbakırspor’a transferiyle birlikte Diyarbakır uçağına bindi. Türkiye’de oynamadığı takım neredeyse kalmadığından nasıl bir futbolcu olduğunu biliyoruz Ayman’ın. Abdelaziz, Diyarbakır’ın “11″ futbolcularından biri olacaktır. Bunu da ilk maçla gösterdi zaten.


Bassim Abbas Kati

Bassim Abbas Kati: Konfederasyon Kupası maçlarında Irak formasıyla her maç 90 dakika oynayan sol bek Abbas Kati, ilk Avrupa seferine Diyarbakırspor ile çıkıyor. Ankaragücü maçında sahadaki yerini alan Abbas, TSL’de iş yapabilecek transferlerden.

Mamadou Alimou Diallo

Mamadou Alimou Diallo: Sivasspor‘un kadroyu yenileme projesi neticesinde Diyarbakırspor’a kiralanan Diallo, defansın her bölgesinde oynayabiliyor. Daha ziyade stoper ve ön libero olarak oynatılan futbolcu, Diyarbakırspor’un ilk TSL maçında da sahadaydı.

Rorys Andrés Aragón Espinoza

Rorys Andrés Aragón Espinoza: Çok kısa bir dönem Inter‘de oynayan ve ardından Standard Liège’ye transfer olan Aragon, Sinan Bolat kendisini yedek kulübesine mahkûm edene kadar çok güzel bir hayat sürüyordu Belçika’da. Sinan’ın sayesinde TSL iyi ve çılgın bir kaleci kazanmış oldu; merakla seyredeceğiz.

Mikkel Rask

Mikkel Rask: Danimarka’nın Viborg FF takımından transfer edilen Rask, 26 yaşında bir stoper. Daha önce bu bölge için Risp’in alınacağı konuşuluyordu ki sanırım bu transfer gerçekleşmedi. Risp olmayınca rotayı yeniden İskandinavya’ya çeviren Diyarbakırspor, Rask’ı aldı geldi. Daha önce İskandinav ülkelerinden iyi futbolcular getiren Ziya Doğan, yeniden soğuk ülkelere el atmış durumda. Bakalım Rask nasıl çıkacak?

Diyarbakırspor gibi TSL’ye yeni yükselen takımlar için yabancı futbolcu tercihi, hayati bir önem taşır. Özellikle, takımın iskeleti olarak kabul edilen kaleci, stoper, ön libero ve santrafor mevkilerine kaliteli yabancılar almak artık genel kabul görmüş bir transfer aksiyonudur. Diyarbakırspor, doğru söylemek gerekirse kötü yabancılar almadı şu ana kadar. Hele içinde bulundukları ekonomik durumda bu transferler, Diyarbakırspor taraftarını havalara uçurmalı.

Türkiye’de yerli futbolcu pazarı çok karışık. Eleğin üstünde kalanlar zaten ilk 10 takıma transfer oluyor; lige yeni yükselen takımlar için tek çare-teşbihte hata olmaz-, elden düşme futbolculara yönelmek oluyor. Ya dört büyüklerden ya da Anadolu’nun güçlü takımlarından alınan bu futbolcular, tüm imkânsızlıklara göğüs gerip bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Ümit Bozkurt

Ümit Bozkurt: TSL’nin en efendi futbolcularından biridir Ümit Bozkurt. Oynamadığı zaman ses çıkarmaz; oynadığı maçlarda elinden ne gelirse yapar. Kapasitesi çok fazla olmasa da Anadolu takımları için faydalı futbolcudur Ümit. Direkt 11′de olmasa da rotasyonda iş yapabileceğini düşünüyorum. Tecrübesi de cabası.

Tolga Doğantez

Tolga Doğantez: Yılmaz Vural‘ın futbolcu versiyonu, hiç şüphe yok ki Tolga Doğantez’dir. Oynamadığı TSL takımı neredeyse bulunmayan Tolga, olsa olsa rotasyonda değerlendirilecektir.

Musa Büyük

Musa Büyük: Trabzonspor’da parladığı dönemlerde ayağı kırılan ve tüm kariyeri bu talihsiz olayla baş aşağı olan Musa, TSL’nin ilk hafta maçında Ankagücü’ne karşı forma giymişti. Tam bir bek fiziğine sahip olan oyuncu, Trabzon’daki ilk günlerine dönebilirse Diyarbakırspor’a ekstra katkılar yapacaktır.

Şener Aşkaroğlu

Şener Aşkaroğlu: Denizlispor’da kadro dışı bırakılan ve ardından Diyarbakır’a transfer olan Şener, sağ bekte de açıkta da forma giyebilir. Musa ile iyi bir ikili oluşturacak gibi gözüküyorlar.

İbrahim Ege

İbrahim Ege: Gelecek vaat eden bir futbolcuyken adı tatsız olaylara karışan ve sonrasında kariyeri düşüş trendine geçen İbrahim Ege, Diyarbakır’ın bir diğer yerli transferi. Rotasyon elemanı olacak gibi gözüküyor.

Abdullah Çetin

Abdullah Çetin: Sezon başında Antalyaspor’dan Ankaragücü’ne transfer olan Abdullah, memleketinden teklif gelince dayanamadı ve Diyarbakır yollarına düştü. Sağ iç ve kanat olarak oynayabilen Abdullah, memleket kontenjanının etkisiyle 11′in değişmez ismi olabilir.

Erdinç Yavuz

Erdinç Yavuz: Bir diğer Ziya Doğan gözdesi Erdinç, Bank Asya’dan Diyarbakırspor’a transfer oldu. TSL’nin ilk haftasında 19 dakika Diyarbakırspor forması giyen Erdinç, şekilde de görüldüğü gibi rotasyon elemanı olacak.

Eren Şen: 3 kez Almanya U-19 takımında oynayan sonrasında Mesut Özil ya da Hamitlerin tuttuğu yolu değil de Türkiye yollarını tutan Eren, TSL’nin ilk haftasında 45 dakika sahada kalmış. Yeni transferlerle birlikte ilk 11′den düşecektir.

Mustafa Özkan

Mustafa Özkan: Anadolu’nun bir diğer gezgini olan Mustafa Özkan, gittiği her takıma bir şeyler katmayı başarmış bir futbolcudur. Yine yedekten gelip en az 5 gol atabileceğini düşünüyorum.

Adnan Güngör

Adnan Güngör: Samsun’da parlayıp Trabzonspor’a transfer olan Adnan, kendisinden beklenen patlamayı bir türlü yapamadı. TSL’de geçtiğimiz hafta gol atan ve beraberlikte büyük payı olan Adnan Güngör, Diyarbakırspor’un mevcut kadrosunda 11′in değişmez ismi olacaktır.

Diyarbakırspor’daki nicelik anlamında felaket rakamlara ulaşan transfer gündemi, kısaca böyle. Bu isimler dışında, Netanya’dan alınan Thierry Tazemeta‘nın transferindeki sorunlar çözülmüş durumda. Nijeryalı santrafor böylece Mendoza’nın hücum hattındaki partneri olacak.

Transferi gündemde olan bir diğer futbolcuysa Iraklı sol açık Hawar Mulla Mohammed Taher. Rakamsal bazda sorunlar olduğu söylenen bu transfer gerçekleşirse Diyarbakırspor, sol kanadı Irak ulusal takımının iki oyuncusuna emanet etmiş olacak. Hawar Mulla, Abbas’a göre daha hücumcu bir oyuncu.

Diyarbakırspor’u TSL’de çok zor günler bekliyor, burası açık! Çok acı çekecekler, sürekli sıkıntı yaşayacaklar ama kurtuluşları yine kendi ellerinde. Takım kadrosuna şöyle bir baktığımızda, hücum ve defans hattında kaliteli futbolcular görüyoruz. Orta sahaya yapılacak bir transferle kendi çapında iyi bir kadroya ulaşabilir Diyarbakırspor.

Ziya Doğan

Ziya Doğan’ı çoğu kişi beğenmez ama ben, Doğan’ın Diyarbakırspor için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Tamam, Ziya Doğan aşırı disiplinli bir teknik adamdır ama Malatyaspor gibi dipte aldığı bir takımı UEFA Kupası’na taşımayı başarmış yerel futbol efsanesidir. “Efsane”ye uyan futbolcular, başarıya giden yolu kısaltacaklardır.

Herkesin bildiği bir diğer durum, Diyarbakırspor’un mevcut ekonomik koşulları. Henüz borçlarını makul seviyeye indiremeden transfer yapmak zorunda kalan kulüp, bu sezon gelebilecek bir başarısızlıkta çok acı sonuçlar ödemek zorunda kalacak. Umarım, ellerini taşın altına sokmuşken kayaları devreye sokmazlar. Diyarbakırspor bu sezon, çok ilginç bir deneyim olacak; ilgiyle seyrediyoruz!

HAZIRLIK MAÇLARI

Diyarbakırspor - Muğan (Azerbaycan 1.Lig) 1-0 Thierry Fidjeu Tazemeta

Gaziantepspor - Diyarbakırspor 0-0 (G.Antepspor'un Sezon Açılışı) Tabata (p) kaçırdı.

TAKIM KADROSU

diyarbakrsporp.jpg

* Bu kadroda gözüken Adriano Nascimento,Gabor Bori,Jucemar gibi yabancı oyunculardan
vazgeçildi.

İDEAL 11

Espinoza

Amr Azmi - Tolga - Diallo - Besim Abbas

Adnan Güngör- Abdullah ( Barış )-Ayman - Şener

Tezemata -Andres Mendoza

* Hiç izlemeden tamamen kendi kafama göre tahmini bir 11'dir.

ANALİZ

Süperlige çıkmasını hiç istemediğim,ne işi var bunların dediğim bir takım.

Paralarını alamadıkları için devamlı idman boykotu yapan,sürekli problem içinde

Coşkun Demirbakan Hocanın adeta mucize yaratarak parasız,pulsuz Süperlige

çıkardığı bir takım.14 Milyon TL.borçları var.

Ekonomik kriz gene had safhada.14 kişi ile kampa girdiler.

Doğru dürüst hazırlık maçı oynamadılar.

Nurullah Sağlam geldiği gibi gitti.Ziya Doğan neye güvenerek bu yükün altına

girdi bilmiyorum.Herhalde işsizlik canına tak etti,ilk gelen teklif ne olursa olsun

atladı.Yoksa kimse Sıfırdan bir takım kurma ve bu kadar borç içindeki bir takıma

gelmez.

Adeta sokaktan adam çevirerek anlaşma imzalattılar takım oluşturmak için.

Hala transfer yapmaya çalışıyorlar.Tabii alınan oyuncular ucuz ve ya tutarsa cinsinden

oyuncular.Sadece Sivas'lı Diallo ve Ayman,Adriano bilinen isimler.

Erdinç,Musa Büyük ve Adnan Güngör gibi Trabzon'un eski isimleri de var Ziya Doğan'ın

çağırdığı eski talebeleri bu oyuncular

Hiç analize gerek yok,geldikleri gibi banko giderler.

Edit :

İlk 2 hafta herkesi şaşırttılar.

Bakalım devamı gelecek mi ?

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler