30 Ocak 2010 Cumartesi

Beşiktaş ''Komik Penaltı'' & ''Hakem Kararı'' ile Galip.0-1 !!!!




 
İ.Üzülmez nasıl tebrik ediyor Özgüç'ü.

BEŞİKTAŞ'I ÖNE GEÇİREN PENALTI
İkinci yarıda da Beşiktaş baskısı devam ederken; 55. dakikada Tello'nun ön direğe kullandığı kornere, İbrahim Toraman, Batak ve Orhan Ak birlikte yükseldi. Batak ve Orhan'ın arasında topa kafa vuran İbrahim'in şutu Orhan'ın eline çarptı ve Özgüç Türkalp penaltı kararı verdi.


   Resmen SKANDAL bir karar yahu.
Böyle bir penaltı verilir mi ? En koyu bjk'li bile vermez bunu.
Nitekim koyu bjk'li Güntekin Onay bile vermem dedi.
Kasıtlı olarak Beşiktaş'ın zirveden koparılmaması ,Yıldırım Demirören'in kongre öncesi zor
duruma düşmemesi için verilmiş iğrenç bir eyyam kararıdır.
 Pozisyonda İbrahim Toraman Orhan'ın sırtına basarak kafaya yükseliyor,İ.Toraman'ın itmesi ile
Orhan Ak öne doğru düşüyor,düşerken kolları açılıyor ve top ele çarpıyor.
Aynı şekilde Batak'ın da eline çarpıyor.Kasıtlı elle oynama mı var Allah aşkına ?
2 Oyuncu da topu görmüyorlar bile ki nasıl elle oynasınlar.Üstelik çok yakın mesafe.
Görüntüler açık işte.
Kepazelik yahu.
Hakemlikten uzaktan yakından alakası olmayan zavallı ,aciz Özgüç Türkalp kendisi karar veremiyor
ve yardımcı Erdinç Sezertam'ın uyarısı ile penaltı veriyor.

Şüpheli pozisyonlardaki devam kararlarında bazen abartıya kaçtı. Karşılaşmanın tansiyonu bu yüzden yükseldi. İlk yarıda gösterdiği sarı kartlarda haklıydı. İkinci devreye  yardımcı hakem Erdinç Sezertam'ın   tartışmalı penaltı   uyarısı damga vurdu. Köşe vuruşunda havadan gelen topa üç oyuncu birden yükselti.
 İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunu yaptı. Top önce öndeki Orhan Ak’ın arkadan eline daha sonra da sekerek Batak’ın eline çarptı. Her iki oyuncu da topu görmüyordu. Bilerek elle oynama yoktu. Yakın bir mesafeydi. Top ele çarpmıştı. Özgüç Türkalp’in bulunduğu yerden görme şansı yoktu. Yardımcı hakem, elle oynandığı gerekçesi ile Türkalp’i uyararak penaltıyı verdirdi. Doğru bir karar olduğunu söylemek zor.
Yardımcı hakemin müdahale etmemesi gereken bir pozisyondu. Türkalp, golden sonra maçın kontrolünü sağlamakta  çok zorlandı. Futbolcular verdiği her karara itiraz etmeye başladı. Özgüç Türkalp, yardımcı hakeminin gereksiz müdahalesi ile verdiği penaltı yüzünden maçı sıkıntılı bitirdi.

Metin Tokat

PENALTIYLA ALAKASI YOK
Beşiktaş için defansif anlamda fazlaca bir sorun yok. Özellikle Ernst ve Fink iyi oynadıklarında takım savunması oldukça iyi işliyor. Ama organizasyon yönünden ve hücuma kalkma açısından siyah-beyazlı ekip sezon başından bu yana güçlükler çekiyor.
Maçı hakem Özgüç Türkalp Beşiktaş'a hediye etti demiştik. Şimdi bunu biraz açalım. Bir korner atışında yapılan ortada İbrahim Toraman önündeki Antalyasporlu defans oyuncusuna eliyle bastırıyor. Onu bozuyor, top arada kalıyor ve Antalyasporlu oyuncunun eline çarpıyor. Bunun penaltıyla uzaktan-yakından alakası yok. Yardımcı
'penaltı' diyor, hakem de çalıyor ve ondan sonra skor değişiveriyor.
Ahmet Çakar

Böyle penaltı olmaz

Hakem Özgüç Türkalp, yardımcısının uyarısını dikkate alarak yanlış bir penaltıya hükmetti. Bu pozisyonun ardından da oyunun kontrolünü tamamen elinden kaçırdı.
 kinci yarı ise yardımcı hakem Erdinç Sezertam’ın vermiş olduğu kritik bir kararla başladı. 54’te Beşiktaş’ın kullandığı köşe vuruşunda 2 Antalyalı 1 Beşiktaşlı topa birlikte yükseldiler...

Kasıt yok, çarpma var
3 oyuncunun da fiziki durumları ve kolları doğal durumdayken, top arada sıkışıp Batak’ın eline çarptı. Yardımcının uyarısını dikkate alan hakem de yanlış penaltı kararı verdi. Hakem bu dakikadan sonra oyunda kontrolü elinden kaçırarak faullerde hatalar yapmaya başladı. 70’te Korhan Bobo’ya öyle bir faul yaptı ki, dirseğiyle kafasına sert bir darbede bulundu. Hakem sadece faul verdi. 74’te penaltı pozisyonunda yaşanan hareketi, İbrahim Üzülmez yaptı. Topu kontrol etmek isterken top koluna çarptı. Bu pozisyonu devam ettiren hakem, iki benzer harekete farklı kararlar vermiş oldu. Sonuçta hakem yardımcısının da yanlış uyarısı sonucunda ciddi bir hataya imza atarak maçın skoruna direkt etki etmiş oldu.
Serdar Tatlı


  Zaten Mehmet Özdilek'in başında olduğu bir takımdan Beşiktaş'a karşı bir şey beklemiyorduk.
Nerede kupada Fenerbahçe'ye karşı canavar kesilen Antalya nerede dünkü Antalya ?
Necati efendi bomboş kafayı dışarı vuruyor.Nerede insan azmanı Djeouha ?

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler