13 Mart 2010 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Tofaş'ı Zor Geçti.88-86 !!!



Çekişmeli maç Fenerbahçe Ülker'in.
12.03.2010
Beko Basketbol Ligi’nin 22. hafta mücadelesindeki ilk maçta Tofaş’ı ağırlayan Sarı-Lacivertliler baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada 88-86’lık skorla galip geldi.
Beko Basketbol Ligi’nde 22. haftanın açılış maçında Tofaş’ı konuk eden Fenerbahçe Ülker başa bas geçen karşılaşmayı 88-86’lık skorla kazandı.

Oğuz Savaş’ın cezası nedeniyle forma giyemediği mücadeleye Roko Leni Ukic- Ömer Onan- Gordon Giricek- Mirsad Türkcan- Rasim Başak ilk beşiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk 4dakikada sayı üretemedi. Tofaş ise bu bölümde 4 sayı buldu. İlk basketini Mirsad’ın turnikesiyle kaydeden Sarı-Lacivertliler; Sean Morgan Denison, Brandon Kyle Bowman ve Cihad Şahin’in art arda sayılarıyla 11-2 geriye düştü ve 4 oyuncu değişikliğine gitti. Denison’un serbest atışlarıyla konuk ekip serisini 13-4’e yükseltti. Fakat toparlanan Fenerbahçe Ülker; Lynn Terence Greer, Emir Preldzic, Tarence Anthony Kinsey ve Ömer Onan’ın basketleriyle farkı azalttı ve 1. çeyrek 18-15 Tofaş üstünlüğüyle bitti.

İkinci periyodun ilk hücumundan boş dönen rakibi karşısında Mirsad’ın turnikesiyle farkı bire indiren Sarı-Lacivertliler; Osman Orçun Göllü, Bowman ve Denison’un basketlerine engel olamayınca yeniden 6 sayı geriye düştü. Sonrasında 10-2’lik bir seri yakalayan Fenerbahçe, ikinci çeyreğin bitimine 4 dakika kala skoru 33-29’a getirdi. Marko Koralic ve Melih Sevda’nın basketleriyle eşitliği yakalayan Tofaş’tan Orçun’un son saniyedeki isabetli turnikesi ilk yarının skorunu belirledi: 39-39

Tofaş üçüncü periyoda iki oyuncu değişikliğiyle girerken Ukic ve Ömer Onan ile iki basket bulan Fenerbahçe Ülker 4 sayı öne geçti. Bowman ve Mehmet Yağmur ile karşılık veren konuk ekip eşitliği sağlasa da Mirsad’ın basket faulü ve Gricek’in üçlüğü Sarı-Lacivertlileri yeniden öne taşıdı. Denison ile hemen yanıt veren Tofaş skora tekrar denge getirdi. Fenerbahçe Ülker’den Ömer Onan’ın üç sayılık basketinin ardından Bowman’dan üst üste hücumlarda 7 sayılık katkı alan Bursa temsilcisi 3 farkla öne geçti. Ukic ve Ömer Onan’ın basketleriyle skor üstünlüğünü yakalayan Sarı-Lacivertliler, Orçun ve Bowman’ın sayılarına engel olamadı. Giricek ve Can Altıntığ’ın karşılıklı üçlükleriyle süren periyot, Ömer Onan’ın 3 sayılık basketiyle 68-64 tamamlandı.

Tofaş son çeyreğin başında Mehmet Yağmur ve İlkay Karaman’dan gelen 4 sayıyla skoru dengelerken Fenerbahçe Ülker’de Ömer Onan 5 sayı üreterek takımını tekrar öne (73-68) geçirdi. Sarı-Lacivertliler, konuk ekibin molasının ardından Preldzic ve Greer’ın üst üste üçlükleriyle farkı 10 sayıya çıkardı. Bowman, Mehmet Yağmur ve Orçun 6-0’lık seriye imza atarak skoru 79-75’e getirse de Preldzic üç sayı çizgisinin gerisinden yanıt vererek farkın kapanmasını engelledi. Can Altıntığ ile bir üç sayı isabeti daha bulan Tofaş, pota altında yapılan faule rağmen Semih Erden’i durduramadı. Son iki dakikaya 6 sayılık avantajla giren Fenerbahçe Ülker’de 5. faulünü alan Semih oyun dışı kaldı. Tofaş, Preldzic’in bitime 32 saniye kala kaçırdığı kritik serbest atışlardan sonraki hücumda Can Altıntığ’ın başarılı turnikesiyle farkı bire indirdi. Ancak büyük heyecana sahne olan final bölümünde maçın kaderini belirleyen 4 serbest atıştan 3’ünü sayıya çeviren Sarı-Lacivertliler zorlu karşılaşmayı 88-86 kazandı.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Ahmet Ersan Ergüler- Can Atsüren- Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (88): Roko Leni Ukic 11 (3 asist), Mirsad Türkcan 10 (4 ribaund), Ömer Onan 18 (2 ribaund- 3 asist), Rasim Başak (3 ribaund), Semih Erden 2 (3 ribaund- 1 asist), Gordon Giricek 6 (2 ribaund- 2 asist), Damir Kaan Mrsic 5, Lynn Terence Greer 11 (4 ribaund- 3 asist), Tarence Anthony Kinsey 7 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 18 (8 ribaund- 5 asist)

TOFAŞ (86): Mehmet Yağmur 12 (1 ribaund- 4 asist), Osman Orçun Göllü 8 (2 ribaund- 1 asist), Brandon Kyle Bowman 27 (8 ribaund- 1 asist), Melih Sevda 4 (3 ribaund), Can Altıntığ 10 (3 ribaund), Cihad Şahin 6 (6 ribaund- 2 asist), Sean Morgan Denison 15 (3 ribaund- 2 asist), Marko Kolaric 2, İlkan Karaman 2 (5 ribaund), Fırat Toz

1.PERİYOT: 15-18
2.PERİYOT: 24-21
3.PERİYOT: 29-25
4.PERİYOT: 20-22

http://img215.imageshack.us/img215/5779/tofa.jpg
 http://img215.imageshack.us/img215/8871/tofa1.jpg

Tanjevic: İyi hazırlanmış bir takıma karşı oynadık
 
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, Tofaş'ın çok iyi hazırlanmış bir takım olduğunu belirtirken, uzun oyuncu konusunda yaşadıkları sıkıntıya rağmen maçı kazandıklarını söyledi.

Tanjevic, “Bu akşam iyi hazırlanmış, genç ve iyi basketbol oynayan zorlu bir rakibe karşı oynadık. Bizim de biraz uzun oyuncularımızın yokluğu ile ilgili problemimiz de vardı. Dolayısıyla maç içinde bize sıkıntı yarattı. Tofaş da bu anlamda pota altını iyi kullandı. Biz uzun oyuncularımız konusundaki sorun nedeniyle rotasyonumuzu iyi yapamadık. Bu da maçın temposunu bizim acımızdan biraz daha aşağıya çekti. Rakip bunu iyi kullandı. Ama maçın sonunda yine bu yokluğa rağmen üstesinden gelmeyi bildik, karşılaşmayı kazandık” dedi.

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Tanjevic, “Tofaş gerçekten çok iyi hazırlanmış, çok iyi basketbol oynayan ve yetenekli bir takım. Bugün de bir ABD’li oyuncularını saha kenarında bırakarak oynadılar. Buna rağmen müthiş bir cesaret ve tempo ile mücadele ettiler. Onları tebrik etmek lazım. Altını çizmek istediğim bir şey de maç boyunca bırakmadan tempolu bir şekilde oynadılar. Bu genç bir takım için çok önemli" diye konuştu.








Şifreli kanaldan Cuma günü boş tribünlere oynanan öylesine bir
lig maçı işte.Artık maç heyecanını bile yaşayamıyoruz izleyemeyince.
Şu anda  tekrarını izliyorum.Fazla yazılacak bir şey de yok aslında.
 Ama bu kadar zorlanacağımızı hiç beklemiyordum.
Son topa kadar maçı koparamamışız.
Tamam Ömer Aşık yokken bir de Oğuz 2 maç ceza alınca uzun rotasyonumuz
felç oldu,tek Semih'e kaldık falan da savunma yapmamışız ki.
 Brandon Bowman diye bir sıradan Amerikalı bile şov yapmış.
27 sayı 8 ribaunt.Kim tutuyor bu adamı ?
Allahtan Ömer Onan ve Emir iyi atmışlar da güç bela aldığımız liderliği
gene verip bir çuval inciri mahvedecektik.
 Mazeret yok artık.Tanjeviç gazel okumasın.
Karşında çok iyi bir genç takım var  diyorsun madem sen de oynat
genç takımının pivotunu da uzun oyuncu eksikliğini doldur.
Bir de Mrsiç'e ekşimiş okuduğuma göre gene cinlerim tepeme çıktı.
Mrsiç 03.28 dk.da 5 sayı.1/1 üçlük,2/2 serbest atış.
Çıkarmış, bağırmış bir daha almamış oyuna.
Azıcık huzur ver be kardeşim.
22/13.% 59 serbest atış  yüzdemiz de felaket yani.
Maç kaybettirir bu yüzde.
6 dk.kala 79-69 öne geçtik ama ona rağmen koparamamışız.
Semih'te tek uzun olarak sana bel bağlanan bir maçta 2s.3r. ve 5 faulle
berbat oynayarak her zamanki istikrarsızlığını göstermiş.
Sonuçta futbol takımındaki küçük takımlara karşı motive olamama
virüsü bunlara da bulaşmış - hep var aslında - ve kazaya uğramaktan
kurtulmuşuz.Tofaş daha geçen hafta Banvit'ten 20 sayı fark yedi yahu.
 Bu maçtan ders alınmalı ve işi ciddiye almalıyız artık kalan 8 hafta.
Tofaş'ı da tebrik etmek lazım mücadeleleri için. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler