15 Ocak 2011 Cumartesi

Anete Jekabsone Zogota Fenerbahçede.



Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı‚ kadrosuna yıldız bir ismi daha takviye etti.
Takımımız‚ Spartak Moskova da forma giyen Letonyalı skorer guard Anete Jekabsone Zogota ile kadrosunu güçlendirdi.
12 Ağustos 1983 Letonya - Riga doğumlu olan Jkabsoneın annesi Andris Jekabsone da Vef Riga takımında forma giyen yıldız bir basketbol oyuncusuydu.
1.75 boyunda ve 82 kilo ağırlığında olan Letonyalı yıldız‚ 2006-2007 sezonunda Dynamo Moskova forması giydi. Bir dönem Fransa Liginde de boy gösteren 28 yaşındaki guard‚ Bourges Basket ve Mondeville takımları ile mücadele etti. Daha sonra Klondaika ve TTT Rapa takımlarında oynayan Jekabsone‚ son olarak Euroleaguein iddialı takımlarından Rusya temsilcisi Spartak Moskovada forma giyiyordu.
Geçtiğimiz sene bayanlar Euroleaguede Ratgeberin çalıştırdığı Spartak Moskova ile şampiyonluk sevinci yaşayan Jekabsone‚ 2009 yılında WNBA takımlarından Connecticut Sunın da bir sezon formasını giydi.
2007 yılında Letonya milli takımı ile Bayanlar Eurobaskette mücadele eden milli oyuncu‚ turnuvada Belçikalı Ann Wautersın ardından en skorer ikinci oyuncu olmayı başardı.
Letonyalı guard‚ 2008 Olimpiyatlarında ise maç başına 15.8 sayı ve 4.00 asist ortalaması ile en skorerler arasında dördüncü oyuncu olmayı başardı.
Jekabsone bu sezon ise Spartak Moskova forması ile 8.6 sayı‚ 1.8 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Anete Jekabsone bundan sonra Fenerbahçe bayan basketbol takımının başarısı için mücadele edecek.
fenerbahce.org



Hayırlı Olsun.
Avrupa basketbolunda çok beğendiğim atıcılardan biriydi.Diğeri UMMC Ekaterinburg'un Polonyalı forveti Agnieszka Bibrzycka.Umarım Onu da bir gün sarı lacivert forma altında görürüz.
 Mc Coughtry de beğendiğim bir isimdi.Penny öyle,Taurasi için bir şey demeye gerek yok.Matoviç öyle.Penny'nin vatandaşı Lauren Jackson gene mesela bayıldığım,istediğim oyunculardandır.
 Demek istediğim ,beğendiğim ve bizde görmek istediğim oyuncular bir bir geliyor.Şube yönetimini başka konularda eleştirsekte oyuncu seçiminde ve zamanlamada çok başarılı olduklarını söylemeliyim.
 Biraz sürpriz bir transfer oldu Anete transferi.Zira Birsel ve Horokova hatta Esmeral'in de olduğu bölgeye beklenmiyordu.Çok açık bir şekilde uzun yabancı ihtiyacı vardı.Diana - MC yapıldı zaten.
 Oyuncu kendi ağzından 3-4 gün önce kontratı imzaladığını ve sağlık kontrolünden geçeceği güne kadar Letonya basınına söylemişti ama biz o bölgeye ihtiyaç olmadığı için ve de meşhur (!) resmi sitemizi beklediğimiz için temkinliydik.Nihayet resmi site de açıkladı dün.
 Oyuncunun kariyeri çok iyi yukarıda bahsedildiği gibi.
FIBA Avrupa tarafından 2005'te En İyi Genç Oyuncu, 2007'de En İyi ,2008'de 2.bayan oyuncu seçilmiş.Solak bir keskin şutör.Dışarıdan böyle atıcı birine ihtiyacımız vardı.
 Merak konusu olan şimdi yabancıların durumu ne olacak ?
En önemlisi Penny ne olacak ? Gidecek mi ?
Sağolsun şube ve muhtşem kurumsal iletişim departmanımız (!) sağlıklı bilgilendirme yapmadığı için her kafadan bir ses çıkıyor.
 6 yabancımız oldu.2 kıta dışı,4 Avrupalı.Anete şu kısa dönem için sadece Avrupa da oynamak için gelmez zaten.O yüzden ligte Vajda'nın yerine lisans çıkarılmış kendisine.Avrupa da ise sorun yok.
Kimseyi göndermemiz gerekmiyor.Yoksa shooting guard alıp power forvet (Vajda) göndermek ne alaka olurdu.
 Dileyelim söylendiği gibi Penny'nin UMMC Ekaterinburg maçından sonra gitmemesi.
 10/10 ile Şampiyonluk yolunda dev bir adım atan takımı bırakıp gitmez herhalde.
Herkesin yeri bir şekilde dolar ama Penny bir başka.Sezon sonuna kadar kalması tek dileğim.

4 yorum:

  1. Hayırlı uğurlu olsun.Taurasi şokundan sonra gelen 2 yabancı üzüntümüzü bir nebze olsun azalttı ama hala o işin içinde bir iş olduğunu düşünüyorum.özel anlaşma yapılmış galiba.inşallah geri döner taurasi.Kadro müthiş oldu lakin uzun eksikliği bal gibi ortada.aynısı erkek takımındada var.dün mirsad'la kaya olmayınca 2 uzunla zorlandılar.Son hamle olarak Vajda'yı gönderip sadece avrupa'da oynayacak ya da horokova'nın sözleşmesini sadece avrupa'ya kaydırıp ligdede oynayabilecek bir uzuna geldi.Son 2 transferi de bonservis ödeyerek aldık.Demek istenildi mi oluyomuş.Adaylarım Marina Kuzina, Leuchenka, Miyem ve ya Ndongue.Pota altını Nevriye-Matoviç bir yere kadar götürür.İnşallah bu hamlede gerçekleşir.Zagota'yı önümüzdeki yıllarda da tutmalıyız ve kaliteli bir abd'li uzunu Türk vatandaşı yapılabilir seneye.Newlin olmasada olur bana göre.Bu konuda Ebony Hoffmann bile işimizi görebilir.

    YanıtlaSil
  2. Hepsine katılıyorum abicim çok güzel özetlemişsin.

    YanıtlaSil
  3. Penny Taylor'un resmen ayrildigi ve Ekaterinburg macinda oynamayacagi yazilmis FIBA'nin sitesinde... Alisilageldigi gibi resmi sitede henuz bir haber yok... Ne yalanlama, ne teyit... Konu hakkinda bir bilginiz var mi???

    YanıtlaSil
  4. Ne yazık ki doğru değerli Mehmet Ali :((
    Ben de resmen açıklanmasını bekliyorum bir şeyler yazmak için ama resmi site ve yetkililer 3-4 gün sonradan takip ediyorlar gündemi.
    Bu akşam maç var ortaya çıkacak zaten nereye kadar saklayabilecekler ?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler