13 Ekim 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ülker'den Beklenen Hüsran : 97-103.




* Ne yazık ki beklenen oldu ve son 3 yılda yaptığımız gibi 4.yılda da hem de ezeli rakibimize bir Cumhurbaşkanlığı Kupası daha hediye ettik.
* Maç öncesi yazımızda dikkat çektiğimiz her şey hemen hemen gerçekleşti.
* Evet gs daha hazırdı ve favoriydi ve haklı olarak kazandı.Ama ne olursa olsun daha önce yazdığım gibi bu maç için mazeret kabul etmiyorum.
* Hazırlık maçlarındaki kötü basketbolu,yorgunluktu,eksiklerdi,kıl dı,tüy dü gibi bahaneleri 12 Ekim'e kadar kabul ederim ama ne yapıp edip,iyi dinlensinler,iyi hazırlansınlar o maça hazır çıksınlar olası bir yenilgiyi hazmetmem kolay olmaz demiştim.Biliyordum çünkü ne olacağını.
O yüzden hiç mazaret kabul etmeden ağır yazacağım.
* Dün akşam maçı kazanmamak ,kaybetmek için çok uğraştık (!) ve başardık.Helal Olsun (!)
* Evet gs EL Ön elemesini düşünerek erken ve ciddi hazırlık dönemi geçirdi.Önemli takviyelerle rotasyonu iyi derinleştirip,nitelikli hale getirdiler.Ama biz ne yaptık ? Biz de haftaya EL'e başlayacağız.Niye hazır değiliz ? Niye adamlar ismi,cismi,kariyeri,ne vereceği belli Lakoviç,Songaila,Lucas Gordon,Zaza,Ender gibi isimler alırken biz Curtis gibi Bandırma Kırmızı'da bile oynayamayacak bir zavallıyı alıyoruz,Gist nispeten bu maçta iyi oynasa da net fikir veren bir 4 numara almıyoruz,neden yıllardır yaz yaza deli divane olduğumuz iki yönlü oyunu iyi olan bir 5 numara almıyoruz da Oğuz'lara,Kaya'lara mahkum ediliyoruz ? 
 Bu bütçelerle bu kadro niteliği yakışıyor mu ? Ayıp ayıp.Tutturmuşlar bir sistem,dengeler geyiği milleti avutuyorlar.Hangi Sistem yahu Bay Spahija hangi sistem ? 
Sadece hızlı hücuma çıkabildiğinde kolay basket atabilen,set hücumunda kabız olan ,adam akıllı bir hücum seti olmayan bir sistem takımı ? Gülüyorum.
* Polyannacılar çıkmış gene ortalığa,bu kadar yüklenilir mi,daha hazır değiliz,biz bunları lig'te yeneriz,biz bunlardan daha iyi takımız, bık bık bık masal anlatıyorlar.
 Yahu çocuk mu kandırıyorsunuz ? Ne içtiniz ? 
gs takımı bizden daha fazla oyuncu aldı ve daha yeni ama adamlar daha hazır.
Lakoviç,Songaila,Lucas,Zaza 4 yeni yabancı,Furkan,Ender,Cevher ile birlikte tam 7 yeni oyuncu alıp ,bunları kısa sürede hazırlayıp EL elemesini geçip,bu kupayı kazanacak duruma geliyor neden bahsediyoruz yahu hazır değiliz,yeni takımız bilmem ne ?
 Yok adamların en hazır hali buymuş,böyle bile biz hazır değilken 2 uzatmada yenebilmişler.Bunlar züğürt tesellisi.
Evet Ukiç 2/0 atmasa kazanabilirdik te ama bu neyi değiştirir ?
* Olay kısa ve net aslında.Zihniyet farkı öncelikle.Sonra tabii ki Koç farkı.
Oktay Mahmudi bir kez daha Spahija'ya ders vermiştir.Yahu geçen yıl 9 maç,bu maç ile birlikte 10 maç oldu hala rakibini çözememiş bir antrenöre sahibiz.
  Geçen sezon O kadrolarla 4-0 süpüreceğimiz bir seriyi sidik zoru ile 4-2 kazanabildik,normal sezonda bir maç kaybettik,evimizdekini güç bela kazanabildik.Kupada 20 sayıdan neredeyse maçı veriyorduk.9 maçta 6 galibiyet,3 mağlubiyet aldık.Galibiyetler sidik zoru ile.
 Şimdi adamlar kadrolarını güçlendirdikleri,biz zayıfladığımız halde Sen hala kritik noktalarda adamların klasik hamlelerine çözüm bulamazsan tabii kaybedersin.
* Nedir ? Maç öncesi yazdık bunları.
a) İkili oyunları.
b) Alan savunmalarına hücum edememe.
c) Shumpert gibi 5 yıldır aynı şekilde üçlüklerle bize çektiren bir adama önlem alamama.
 Evet bu 3 noktaya 10 maçtır çözüm bulamıyor Bay Spahija düşünebiliyormusunuz ?
* 10 maçtır ders almayan,çare bulamayan bir zihniyet böyle bir takımın başına yakışıyor mu ?
Tutku - Andriç ikili oyunu geçen sezon en flaş hamleydi.Buna çözüm olarak bu kez Vidmar var orada dedik ama dün akşam maçın sonlarında adamların tek yaptığı bu içeriye top indirmeyken Vidmar uzatmalarla birlikte kenarda oturdu Kaya - Oğuz - Gist oynadı ve Furkan gibi çaylak bir uzun bile kaç defa basket faul aldırdı.Eğer Vidmar'ın bir sakatlığı olmadan kenarda bırakılmışsa bu tam anlamıyla bir Koç iflası,harakirisidir.
 Hücumda Mahmudi'nin son ve en sağlam kozu olan alan savunmasına hücum edemez,savunmada bu içeriyi besledikleri ikili oyunlara çare bulamaz ve üstüne de erken üçlük deneyip,girmez dönen toplarda Shumpert üçlükleri sallayınca tabii kaderine razı olursun.
İşte dün akşamın özeti bu.Zayıf halkamız kaçan serbest atışlarımız da bunların üstüne tüy dikti. 
* Spahija'nın bu kaçıncı maçın sonlarını iyi oynatamaması ?
Aklıma ilk gelenler,geçen sene başındaki 20 sayıdan verdiğimiz Doping Pilsen maçı,gene 20 sayılardan verme durumuna getirdiğimiz gs Türkiye Kupası maçı,ligteki gs,doping pilsen,Karşıyaka maçları,EL Valencia ve Olimpiakos maçları.
 E daha ne olsun be kardeşim ? Sıkıştığında oyunculara yüklenmek,sahada ne yaptıklarını anlamadım falan filan değil bu.Sen ne yapıyorsun hocam ? Ne zaman kritik bir maç kazandıracaksın ? Bu zihniyetle ne Sen Üst level bir koç olursun ne de biz Üst level bir takım oluruz.Senede 1 kez Barca,Olimpiakos galibiyetleri alırız ama süreklilik ?
 Bu zihniyetle nasıl F4 adayı oluruz ? Bay Spahija diyor ki sistem,denge ıvır zıvır ve Jasicevicius yerine Curtis'i aldık.Hahahahaha.Şaka gibi ya.Tamam Saras eski Saras değildi de ayıp be birader bunu söylemek.Bu kadar işte vizyonu.
 Daha vatandaş dayanışması muhabbetini yazmadım.2 senedir Ukiç'i tehdit edecek bir Guard transferi yapmamak,Tomas - Kinsey tercihi.Ahhh Kinsey Ahhh çok diyeceğiz bu sezon.
Yumuşak karnı olacak bunların Kinsey.En azından ben hep yazacağım.Adam kırık kaburga ile oynuyordu bee hey yavrum hey.
 Bunların ve taraftarın burun kıvırdığı göz önündeki Ender'i hem de Fenerbahçe'li Ender'i almamak,yerine Curtis gibi  muhteşem (!) bir oyun kurucu almak.Ne vizyon ama.
 Allahın sopası yok işte.Dün akşam O Ender kariyerinin en süper maçını oynadı.Cevap maçı.
* Mahmudi boşken,Tanjeviç zamanında o hamleyi yapmayan şube yönetimi,gözlerinin önündeki mesela Çetin Yılmaz'ı da es geçtiler ve böyle bir adama kaldık.
* Yıllardır şu takıma 1 tane baba pivot almama inadı nedir Allah aşkına yahu ?
Bu taraftar ne günah işledi de 1 tane hem savunma hem hücumu iyi pivot görmüyoruz.
Birinin hücumu idare eder iyi demiyorum bakın savunması felç (Oğuz),birinin savunması idare eder hücumu yok (Vidmar),Kaya Peker bizde basketbolu unuttu.Mirsad varken de biliyoruz savunması zayıf,ribaunt ve dış atış kovalar ama yüreği ile işi götürür.Gist geldi,dün ayakta kalan 2-3 isimden biriydi ama savunması zayıf.Shumpert dün akşam ihya oldu gene.
 Lokavt'tan oyuncu almayacağız prensibimiz var derken Onu da çiğnediler ya şimdi,neden Mehmet Okur ve Semih Erden alınmadı ? Neden Ömer Aşık ve Enes Kanter ilişkileri tamir edilerek kazandırılmıyor ? Yahu şu Ümit Sonkol gibi hiç bir zaman hakettiği değeri bulamayan ama sessiz sedasız elinden gelenin en iyisini yapan çocuğu bile düşünmüyorlar.
Anadolu Efes'i tek başına yıktı.24sayı,14 ribaunt.
* Dün akşamın istatistiklerine bir bakın ;
Adamların uzunları 61,bizim 29 sayı,adamların oyun kurucuları 21 (Tutku 8,Ender 7,Lucas 6),bizim ise sadece 4.EVET 4.Ukiç 1,Jerrels 3,Hakan 0.
Oğuz,Kaya,Vidmar 11 sayı.Onlarda sadece Andriç 22 sayı.Bu Andriç'i 2 senede kahraman yaptık zaten.Hırvat Milli takımı dünya şampiyonası kadrosuna alınmayan bir uzun.Avrupa Şampiyonasında da vasat oynayan (4s.,2.4r.) biri.2 senedir 16-17 sayı ortalaması ile oynuyor.
* 70-63-7 sayıya çıkarmışız farkı maçı koparacağız Ukiç erken üçlük atıyor ve kaçıyor.Dönüyor Shumpert üçlük ve 10 sayı yerine fark 4 sayıya iniyor.Sonra Emir (72-65'te) ve Bojan daha hücumun 5.saniyesinde kaldırıp atıyorlar üçlük ,girmiyor tabii.Akıl tutulması adeta.Koç'ta iyi oynayan 5'i bozuyor Emir ve Bojan'ı kenara alıyor,Curtis ve Ömer'i sokuyor.
Curtis gibi bir zavallı alan savunmasına karşı ruhsuz ruhsuz şaşkın tavuk gibi dolaşıyor.
Eline aldığı topu sadece yana veriyor.
Oğuz ve Kaya birlikte uzun süre alıyor.Vidmar kenarda,Andriç sahnede.
 Bunlara rağmen 2 kez maç geliyor ama elimizin tersi ile itiyoruz tabii.
85-85 Ukiç 2/0 atıyor.5 saniye kala topu Gist'e vermeyip,Caner'i geçmeye çalışıp hızlı hücumu öldürüyor.
31 saniye kala 2.uzatmanın sonunda farkı gene 2 sayıya indiriyoruz ama çok aptalca faul yapıyoruz savunmamıza güvenmeyerek.
* Neticede ''bile bile lades'' ,''Kaza geliyorum dedi'' klişeleri ile bir kupayı daha hediye ettik.
* Son Söz ; Spahija bu takımın koçu,Curtis bu takımın oyun kurucusu,Oğuz ve Kaya bu takımın Uzunları değil.
 * Akşamdan akılda kalan tek güzel şey,Gist'in smaçlarıydı.Hele tek el Alley -Hoop inanılmazdı.
Vidmar'ın  Zaza'ya Hoşgeldin partisi de aynı şekilde.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler