18 Ekim 2011 Salı

Mersin İ.Y. - Fenerbahçe : 1-2 (Koltuk Sahibine) !!!


Emre abi asist yaptı ben de dokundum







1.GOL 
4. dakikada orta sahada Emre'den aldığı pasla topa sahip olan Özer, Mersin İdmanyurdukalecisi Hakan Arıkan'ın öne çıktığını görmesi üzerine yaptığı aşırtma vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 


2.GOL
54. dakikada orta sahada yapılan faulü Emre vasıtasıyla hızlı kullanan Fenerbahçeli oyuncular topu Mersin İdmanyurdu ceza alınana gönderdi. Ev sahibi takımın kalecisi İbrahim Sehiç'in elinden kaçırdığı topu önünde bulan Bienvenu takımını 2-0 öne geçirdi. 


****************************
KAZANMA ALIŞKANLIĞI DEVAM EDİYOR
* Tebrikler takıma,teknik heyete ve taraftara.
* Bu şartlarda 3 puan çok iyi.Lige verilen ara sakatların iyileşmesi için işimize yarayacak derken bu kez sağlam olan Volkan,Mehmet Topuz ve yeniden Gökhan'ı kaybettik.Hal böyle olunca mesela defans hattı 3 asıl adamından yoksun Mert - Orhan-Bekir-Yobo-Reto'dan oluştu.Volkan - GG-Yobo-Serdar - Reto idealiydi.Maç sırasında yağan yoğun yağışta cabası oldu.Allahtan Stadın drenaj sistemi iyiymiş ki balçık,göl olmadan kısa sürede kurudu zemin.Öyle yağmur oldu ki yayın 12 dakika kesildi,elektrikler gitmiş.
* Maça Yılın Golü diyebileceğimiz Özer'in olağanüstü zeka,teknik-beceri gerektiren 48 metrelik golü ile başladık.Savcı Mehmet Berk uyumasın Hakan Arıkan'ı çağırsın sorguya.Hakan Arıkan bu golün benzerini Metalist Kharkiv'den Jaja'dan yemişti hatırlatalım.Gene Mehmet Berk'in içeri aldırdığı Korcan'ın Beşiktaş'ta yediği çok komik goller gibi.
 Akabinde 7.dakikada Hakan Arıkan nedense hiç konuşulmayan Özer'e penaltı yapıyordu,aynı zamanda sakatlanıyordu ama ikinci yarı başına kadar idare etti.
* Genel olarak oyunumuzu beğenmesekte biraz ritimsizlikten,biraz laubalilikten goller kaçırdık.
2-0 olmuş,rakip 10 kişi iken çok daha iyi oyun ve goller bekliyorduk.10 gol pozisyonumuz var,en 5-6 tanesi % 100 gol pozisyonu.Stoch 61'de oyunu girdi ,maç sonuna kadar 4 net gol kaçırdı.
Burada devamlı oynamadığı için ''atayım kahraman olayım'' egosu var ne yazık ki.Aykut Hoca ve Alex'ten gereken azarı işitmiş zaten.
 * Oturmuş kadromuz var ama sürekli aynı 11 oynamıyor çeşitli sebeplerden dolayı.Düşük tempolu,istediğimiz oyunu oynayamamada bunun rolü büyük.Ancak öte yandan kim oynarsa oynasın katkı sağlıyor,herkes oynayabilecek durumda hazır.Bu da çok iyi bir şey.
Zaten şu ana kadar attığımız 12 golün 8'ini değişik oyuncularımızın atması bunu gösteriyor.
* Tam kadro oluncaya kadar ''kazanma alışkanlığımız ve özgüvenimiz sayesinde kazandığımız puan ve maçlar '' çok önemli.
Bu sayede son 24 maçta 22 galibiyet,2 beraberlik  aldık.
* 24 haftadır yani 10 Aydır yenilgi yüzü görmedik.
24 maçta 22 galibiyet,2 beraberlik.(Onlarda bariz penaltıların verilmediği geçen sezonki Bursaspor ve son  dakikada nizami golün verilmediği Manisaspor maçları) 57 gol atıp,18 mağlubiyet,2.37 gol atma ,0,75 gol yeme ortalaması tutturduk. 
 Kulüp tarihininin yenilmezlik rekoru 31 maç.1963-1964 sezonunun 23. haftasıyla, 1964-1965 sezonunun 19. haftaları arasında yakaladığı seri oldu.
* Deplasman galibiyeti serimizi 12/12'ye çıkardık.
*Aykut Kocaman her geçen hafta damgasını vuruyor.Zaman zaman oyuncu tercihleri ve değişikliklerde eleştirdik.Ki kendisi de bunları kabul ediyor zaten.
 Takımı mental ve fizik olarak iyi hazırlıyor.Kenardaki oyuncuları da olaya katıyor.
Başarılı çizgisi her hafta devam ediyor.Zaten rakamlar bunu gösteriyor.
  “Maça golle başlamak bizim için büyük bir avantaj oldu.İlk yarıdaki sağanak yağmur ise oyunun yönünü bizim kalemize çevirdi. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra ikinci golü bulduk ve oyun bize geldi. Ama bu şansı değerlendiremedik. Sürekli zorlama hücumları düşündük. Bu bölümde topun hakimiyetini ele geçirerek, Mersin’i koşturmamız gerekirdi. Bunu yapamadık ve uzatmada yediğimiz gol yüzünden kolay görünen maçı çok sıkıntılı bir şekilde bitirdik”
Aykut Kocaman 40 maçlık görev süresi içinde 31 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi aldı. Kocaman 40 maçta potansiyel 120 puanın 98’ini toplarken, 40 maçta 31 galibiyet ile %77,5 kazanma oranı yakaladı. Aykut Kocaman son İBB galibiyetiyle 1995-96 sezonunda takımı şampiyon yapan ve 34 maçta 26 galibiyet ile %76,4 kazanma oranı yakalayan Carlos Alberto Parreira’yı geride bıraktı ve kulüp tarihinin kazanma yüzdesi bakımından en başarılı teknik adamı oldu.
* 6 haftada attığımız 12 golde 8 oyuncunun imzası var.Bu da takım oyununu gösteriyor.
* Yedeklerinde hazır olması.4 Milli oyuncu Volkan,Serdar,Gökhan,Mehmet Topuz yokken Mert,Orhan Caner,Özer ile sonuç alıyoruz.
* Maçın Adamı : Özer 4.dakikada 48 metreden attığı akıl,teknik beceri dolu golü ve sonrasında çizgiden çıkardığı bir gol ile maçın adamı olmayı haketti.Formayı kaptığı bu maçta hazır olması da önemli artısıydı.Attığı gol 534 gün sonra geldi.
"Küçüklüğümden beri hep böyle bir gol atmayı hayal etmiştim"  "4 yıl önce  Ankaraspor forması altında mücadele ederken, Fenerbahçe'ye karşı böyle bir gol denemem olmuştu. Volkan ağabey öndeydi ama top çok kötü gitmişti. Emre ağabey pası vermeden baktım Hakan ağabey ileride. İçime doğdu vurdum. Gerçi Alex şansa attığımı söylüyor ama güzel bir gol oldu" 
* Alex
Kaptan ağır sahada takımın iyi isimlerinden biriydi.Herkes şaşıracak ama en çok koşan isimlerin başında gelmiş 9 bin küsur km.ile.İ.Kaş ayısı neredeyse dirsekle çenesini kırıyordu.
* Emre
Takıma nihayet döndü ve farkını gösterdi.Ülkenin alternatifsiz tek yerli oyuncusu.
2 golün de asisti Ondan geldi.
* Mert .Çok başarılıydı.Artık Volkan yoksa endişe etmeyeceğiz.Çok kritik hamleler yaptı.Aferin.
 “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Son gol olmasaydı daha mutlu olurdum kendi açımdan. Yine de kazandığımız için mutluyum. Bana güvenenleri mahcup etmedim”
* Reto Ziegler
Takımın Özer ve Mert ile birlikte en başarılı ismiydi bana göre.Çok kritik kademelere girdi.
Çok faydalı oldu defansif olarak.
* 1994 doğumlu Genç kaleci Erten Ersu da ilk kez bir resmi maçta kadroya girme fırsatı buldu.
* Stoch 61.dakikada oyuna girdiği.+3 uzatmalarla birlikte oynadığı 32 dakikada 4 net gol kaçırdı.
Bunda yukarıda dediğim gibi yedek kalmanın,oynamamanın getirdiği kendini ispat etme egosu vardı.Kızdık ama pozisyonlara girmesi de önemliydi.
* Bekir
Sağ bek değil Stoper oynaması gerektiğini hep söyledim ama ne yazık ki hataları çok.
Özellikle tartışılan pozisyonda kolunun açık olması çok abes.Ayakla vurmak istedi ama kol açık olunca çarptı tabii.Şansını iyi değerlendiremiyor.
* Bienvenü 
Fenerbahçe deplasman rekorunu yeniledi
Pek çok kişi beğenmemiş.Soru işaretleri devam ediyor diyorlar.Genç bir oyuncu tabii herkes Niang ile kıyaslıyor.Olmaz.Henüz çok eksiği var,daha iyi olur.Ancak şu bir gerçek devre arasında Fenerbahçe'nin daha iyi bir santrfor alması zorunlu.Bienvenü dün gol attı ve bu gol bize 3 puan getirdi ama golde fırlayışı çok iyi ama topu önüne alamamış,çarpmış top,kalecinin hatası ile tekrar önüne düşmüş.Ben netten izlerken direk Emre'nin uzun topuna çok iyi deplase oldu ve önüne aldı diye görmüştüm ,yanlış görmüşüm demek ki.
* Hakem Halis Özkahya 
Özellikle O penaltı itirazları yapılan pozisyonda,Fenerbahçe düşmanlarına Bekir ile birlikte çok iyi malzeme verdiler.Gördüysen ver kardeşim biz kayırma,eyyam istemiyoruz.

  Bakalım pozisyonlara ; 
 * 7.Dakikada Soldan Caner'in yaptığı ortada Hakan Arıkan'ın Özer'e yaptığı hareket penaltı.Hakan Arıkan bu pozisyonda sakatlandı.
 * 41.dakikadaki Bekir'in el ve penaltı pozisyonu.
Evet burada kol açık ve top kolundan dönüyor.Penaltı.Ancak bu pozisyon öncesi faul yoktu,yaratıldı.Bunu da es geçmeyelim.
 * Mert'in çizgiyi geçmeden tuttuğu top.
* 53.cü dk.da Alex'e İbrahim Kaş'ın dirseği sarı kart verildi direk kırmızı olmalıydı.
İ.Kaş 2 dakika sonra Emre'ye yaptığı hareketten 2.sarıdan atıldı.Sarı kart doğruydu burada ama avantajı kesmeyeyim derken yanlış yaptı.Ya İ.Kaş golü önleseydi ne olacaktı ?
 * 58.dakikada Zurita'nın elle attığı golün iptali ve sarı kart doğru.Kendiside itiraz etmedi zaten.Fenerbahçe düşmanı malum yavşak hakem eskileri burada el yok,Yobo kendi kalesine attı nizami goldü diyorlar. Nobre de kendisinin elle attığını söylediğini beyan etti bunların programında.
* 66.dakikada Zurita'nın Emre'ye dirseği.Direk kırmızı kart ama sarı bile verilmedi.58.dakikada o elle gol den sarı kartı vardı ,sarı bile verse kırmızı kart olacaktı.
Söyledikleri gibi hakemin maçın sonucuna etkisi yok.Fenerbahçe penaltıyı verse ki önce 7.dakikada bizi penaltımız vardı,her şartta maçı gene kazanırdı.
 Hıyarların efendisi hakem eskisi dingil diyor ki ''arkadaş Fenerbahçe güçlü zaten bu maçı kazanırdı,seni ilgilendirmez, görevini yap versene penaltıyı,golü ''
 Eeee biz de Manisa maçında aynı şeyi dedik.''Fenerbahçe'nin kötü oynamış olması kimseyi ilgilendirmez,hakem gördüğünü çalacak o golü verecekti'' O zaman niye söylemediniz ?
* MİY ilk 5 haftalık performansının tesadüf olmadığını gösterdi.10 kişi kaldıklarında bile bizden iyi futbol oynadılar.Nurullah Sağlam bir sürü vasat yerli ve Beto,Moritz,Zurita gibi düşüşteki tanıdık yabancılardan iyi takım yapmış.Nobre'nin yokluğu ve Kamanan'ın yabancı fazlalığı nedeniyle kadroya girememesi dezavantajları oldu.Haftaya Beşiktaş maçına Nobre yetişir mi bilemiyorum kendisi risketmek istemedim,4-5 hafta uzak kalabilirdim diyor,bugün 2 hafta yok diyorlar.
Bence oynar Bjk maçında.Moritz itirazdan sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü,o kötü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler