29 Kasım 2011 Salı

Fenerbahçe - G.Saray MP : 96-82 (KOYDUK MU ? )


SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Semih Vural – Ziya Özorhon

FENERBAHÇE (96): Zane Tamane 4 (6 ribaund), Birsel Vardarlı 16 (3 ribaund- 7 asist), Esmeral Tunçluer 5, Nevriye Yılmaz 17 (12 ribaund- 4 asist), Penny Taylor 15 (5 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 15 (6 ribaund- 2 asist), Nevin Nevlin 4 (1 ribaund), Angel McCoughtry 24 (5 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDICAL PARK (82): Epiphanny Prince 13 (4 ribaund-5 asist) , Bahar Çağlar 3 (4 ribaund), Işıl Alben (1 ribaund- 3 asist), Gülşah Gümüşay 3, Diana Taurasi 33 (2 asist), Şaziye İvegin, Melisa Can 8 (4 ribaund), Tina Charles 22 (9 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 21-19
2.PERİYOT: 19-19
3.PERİYOT: 29-23
4.PERİYOT: 27-21
(tbf.org.tr)

Georgios Dikeoulakos, "Maçın genelinde topu boya alana indirerek oynamaya çalıştık. Oyuncularım maçın geneli itibarinde iyi bir ortaya koydular" dedi.

Dikeoulakos, "Çarşamba günü İspanya’da Parfumerias Avenida ile karşılaştık. Uzun bir yolculuğun ardından bu maça çıktık. Oyuncularımı bu yorgunluklarına rağmen gösterdikleri mücadeleci perforsmanlarından dolayı gönülden tebrik ediyorum"

KLASİK TERBİYE
* Tebrikler Kraliçeler ve teknik heyet.
* Galibiyetten emindim hem de farklı galibiyetten.20 farkı bulduk ama 11-0'lık bir geri dönüşe koç ve oyuncular olarak izin verince maalesef hezimetten kurtuldular.Neyseki koç'un 2 dakika önce alması gereken molayı 58 sn. ve 15.sn.kala 2 kez almasından sonra tekrar toparlayıp 14 sayılık farkı yakaladık.George daha erken mola alarak kesmeliydi orada.
* Bu galibiyetle ne yazık ki Koç'un hatalı Babkina tercihi ve yanlış 5 ile başlamasının sonucu kaybettiğimiz CB maçı rövanşını aldık (kupa gitmiş oldu yazık ki),liderlik için tekrar avantaj yakaladık,eziklere de Euroleague'den sonra aynı hafta içinde lig'te de namağlupluklarını sildik.
* Aynı zamanda kediciklere kimi alırlarsa alsınlar ,ne yaparlarsa yapsınlar hala ülkenin en iyi bayan basketbol takımı olduğumuzu gösterdik.
* Onun için burada Ted Kolejliler maçından sonra çok sert yazdık.Bu takımın kapasitesi belli.
O maçta son çeyrekte 34 sayı yiyecek bir takım mıydı ? Değil.Vardı bir şeyler.Neyse....
* Mücadele gücü ve temposu yüksek bir maçtı.Özellikle ikinci yarı müthiş bir maç oldu.
Koç'unda da dediği gibi biz zorlu bir İspanya deplasmanından yorgun gelmiştik,onlar ise kendi evlerinde oynamışlardı.Kadro kalitesi ve onlara göre daha derin olmanın-verim almanın sayesinde bu dezavantaj hiç hissedilmedi.
* Hak ederek kazandık.Şu kadro ile büyük bir yanlışlık yapmadığımız takdirde bizi yenmeleri hele Caferağa'da yenmeleri imkansızdı.Sadece Dolarasi haini ve Tina ile 2 kişi bizi yenmeleri mümkün değildi.Hain ''One Woman Show'' ile bir şeyler ispatlamaya (!) çalıştı,düzen dışına çıkarak tek başına oynadı,çirkeflikte sınır tanımadı ,33 sayı attı ama kaçınılmaz akibeti yaşadı.
* Bu tip maçlarda her zaman söylediğimiz ''Yerli oyuncuların kadar konuşursun'' düsturu bir kez daha kendini gösterdi.Esmeral hala geri dönmüş (!) olmasa da Birsel'in muhteşem geri dönüşü ve Nevriye'nin önemli performansı fark yarattı.Onlarda sadece Bahar ve Gülşah 2 üçlük 6 sayı bulabilirken,Esmeral 5,Birsel 16,Nevriye 17 toplam 38 sayı bulduk.Ribaunt,asist sayılarını yazmaya gerek yok.
* Yabancılarda Hain,Tina,Prince,biz de Angel,Penny,Matoviç,Zane karşılaştırmasında beklediğimiz katkılar geldi.Burada da üstün olduğumuz ortaya çıktı.
* Hala savunmamız istediğimiz gibi değil.Özellikle Hain bu kadar rahat atmamalıydı.
Ros Caceres'liler nasıl önlem alıp 14 sayı da tuttular gördük.Onu Penny değil Angel almalıydı.
3.Çeyreğin 5.dakikasında itibaren savunma sertliğini biraz arttırınca,bu sezon sıkıntı çektiğimiz üçlükler de girmeye başlayınca fark açılmaya başladı ve maçı koparttık.
* Takım olarak iyi oynadık.Kötü performans gösteren oyuncumuz yoktu.11'er dakika gibi az süre alan Zane 4s.6r.Esmeral 5s.ve savunmaları ile aldıkları sürede elinden geleni yaptılar.
* Yukarıda dediğim gibi Hain savunmasındaki zaafiyet ve mutlaka giderilmesi gerektiğine inandığımız atletik uzun oyuncu eksikliğinden Tina'nın etkinliği,16 top kaybımız,sadece 1 top çalmamız ile diğer maçlara göre daha düşük serbest atış yüzdemiz (18/13.%72)  bu maçtaki olumsuz diyebileceğimiz noktalardı.
* Bahsi geçen Candice Parker veya olmazsa mutlaka atletik zenci bir uzun yabancı alınmalı.
Halihazırdaki uzunlarımız ağır kalıyorlar.Yarın Fowles'ın da geleceğini düşünürsek Fowles-Tina pota altı fena bir ikili olur.Karşılığını vermemiz gerek.
* Olumlu yönlerimiz ise ; çok iyi bireysel performanslarımız,ribauntlardaki 45-24 ezici üstünlüğümüz,asistlerdeki 18-13 üstünlüğümüz,bu sezon etkisiz kaldığımız üçlüklerin tam zamanında girmesi ile artan yüzdemiz (16/9.% 56),içeriden de 52/28.%54 ile oynamamızla iç-dış dengesini iyi tutturmuş olmamız.
* Bireysel performanslarda ilk sırayı Birsel'i koyuyorum çünkü Angel,Penny,Matoviç,Nevriye zaten belli bir performans tutturmuşlardı ancak Birsel'i bekliyorduk.
 Avrupa'nın en iyi ilk 3 Guard'ından biri dediğimiz Birsel sezon başındaki yeni koç - tanıdığı yeni transfer oyun kurucu ve arka plana düşmesi mental bozukluğu yüzünden hep aklımızdaki istediğimiz,bildiğimiz Birsel'i göremiyorduk.(Geçen yıl da sezon başında Ratgeber aynı şeyi yapmış Horokova'yı sürekli ilk oynatmış,Birsel'i arka plana atmıştı ama zaman içinde gerçeği görmüştü) Nihayet özlenen Birsel tam zamanındaki maçta muhteşem bir geri dönüş yaparak 36.50dk.16s.3r.7a.lık süper bir performans gösterdi.
 Rakibin  oyun kurucusu zavallı Işıl ile karşılaştıranlar da akıl aramak aptallık olur. 
Her gs maçında bizim en büyük avantajımız oluyor.Ha Babkina'nın yokluğu da bize avantaj oldu.
Fark şu resimde görülüyor :))
* Angel.Mükemmel bir oyuncu.Hain falan hak getire.Hain belki 33 sayı ile daha fazla sayı attı ama Angel 24s.5r.2a.1tç. ve savunması ile daha iyi performans gösterdi.
Angel gibi bir oyuncuya sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

* Penny Taylor.Favori oyuncumdur.Her zaman en iyi performansı vermeye çalışır.
Hain'in alçakça kaşını patlatmasına rağmen özellikle maçın geldiği 3.çeyrekteki 4/3 üçlüğü toplam 15s.5r.3a.ile ciddi katkı verdi.Sadece Hain savunmasında daha agresif olmalıydı.
* Nevriye.12/8.17s.12r.4a.ile hala ülkenin en iyi yerli oyuncusu olduğunu gösterdi.
* İvana 15s.6r.2a.ile gene 3 top kaybı yapmasına rağmen önemli katkı yaptı.
* Koç iyi yönetti takımı.Sadece alan savunmasında biraz ısrar etti ve yukarıda dediğim gibi 20 sayıdan 11-0'lık seri ile fark 9 sayıya inerken mola almadı,son 2 molasını 58 sn.ve 15 sn.kala aldı.
*Hain Dolarasi.
Penny'nin kaşını patlattı,Angel ve Nevriye'ye sataştı,kudurmuş gibiydi.
Ama sahada cevabını aldı.Bir arkadaşımız çok güzel yazmış ''Game Over,Insert new Taurasi''
 Maç öncesi kendisine Sevgilerini (!) dile getiren taraftarlarımıza çok bozulmuş :))))
* Taraftarımız iyiydi ama ben o salonu başlarına yıkmalarını beklerdim.
Daha cehennemi bir atmosfer olmalıydı.Caferağa başkadır ama miadı doldu artık.
* Hakemler rezil,kepazeydi.Rüştü Nuran dışında diğer ikisinin ismini ilk kez duydum.
Biri Ziya Özorhon askerde asteğmenlik yapmış,tanıyanlar gs'li olduğunu söylüyor.
İnanılmaz kararlar verdi.Çok açık hatalı yürümeyi çalmadı,itiraz eden George'a hemen teknik faul çaldı.Penny'nin kaşı patlatıldı hain tarafından sportmenlik dışı faul yok.
İlk yarıda gs'nin sert savunmasına izin verdiler,o sayede maç başa baş geçti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler