4 Aralık 2011 Pazar

Fenerbahçe - Ankaragücü : 4-2 (Stoch'un Gecesi)

Fenerbahçe-Ankaragücü


18. dakikada Stoch, attığı muhteşem golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Ziegler'in pasıyla topla buluşan Stoch, ceza alanı dışında kaleyi karşıdan gören pozisyonda oldukça sert bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı: 1-0.
51. dakikada Cristian, attığı golle Fenerbahçe'yi 2-1 üstünlüğe taşıdı. Soldan ceza sahasına giren Bienvenu'nun çıkardığı pasta, ceza sahası dışından topa oldukça sert vuran Cristian, kaleci Özden Öngün'ün sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1 

58. dakikada Stoch, kendisinin 2., Fenerbahçe'nin 3. golünü Ankaragücü filelerine gönderdi. Ceza sahası içinde Semih Şentürk'ün topuk pasıyla sol çaprazda topu önünde bulan Stoch, savunmadan sıyrıldıktan sonra şık bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1  

88. dakikada Dia, Fenerbahçe adına farkı yeniden 2'ye çıkardı. Ceza sahası dışından Gökhan Gönül'ün sert şutu istediği gibi olmazken, top arkada Dia'nın önünde kaldı. Dia, ceza sahası içinde sol çaprazdan güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı gole çevirdi: 
4-2. 


* Tebrikler.
* Bu sezon artık iyi oyun,kötü oyuna bakmıyorum.Sonuç önemli.O yüzden memnunum.
2009-2010 sezonu 22.Haftadan bu yana Kadıköy'de yenilmezlik serimiz 30 maça çıktı.24g.6b.
61 gol atıp,14 gol yedik.
* İddianame'nin açıklandığı,derbi öncesi,Emre,Mehmet Topuz gibi 11'de çok önemli oyuncuların olmadığı bir günde rakip her ne kadar 5 puanla ligin sonuna demir atmış olsa bir Fenerbahçe düşmanı Ankaragücü olduğunu unutmamak lazımdı.Nitekim gördük gene hayatının maçını oynadılar.Bu takım nasıl 5 puanla ligin sonuncusu olur dedirttiler ama bize özel oynadıklarını,hele Ziya Doğan'ın bize karşı acayip bilenmiş takımlar çıkardığını bir kez daha gördük.
* Bekir cezası bitip dönmüştü,Gökhan Gönül'ün sakatlığı yüzünden oynamayacağı Orhan'ın oynayacağı söyleniyordu ama son anda kadroya girmişti.Stoch nihayet 11'deydi.
Özer de Mehmet Topuz'un yokluğunda sağ önde bir kez daha şans bulmuştu.
* Ne yazık ki sağ kanat işlerliği gene yoktu.GG-Özer bir türlü olmuyor.İkisi de kötüydü.
A.Gücü golleri bu kanattan Özgür Çek'in 2 asisti ile geldi.İlahi adalet herhalde ki haberi olmadan Özer karşılığı takas verilen Özgür oynadığı futbol ile gerekli cevabı verdi.Taaa o zaman bu işe karşı çıkmış,hata olduğunu yazmış,söylemiştim.Haklı çıktım maalesef.


* Özer bilemiyorum neden kötü oynuyor,verilen şansları değerlendiremiyor.Saç,baş yoldurdu dün gene.Artık kendine gelmeli.
* Sahamızdaki kısır,üretken olmayan durağan futbol yerine bu kez daha atak,daha hücumu düşünen ama riskli,savruk bir futbol oynadık.0-0'lardan sonra böyle pozisyonlar verip,goller yiyip ama kazanmayı yeğleriz.A.Gücü bazıları kırılma anlarında olmak üzere tam 7 gol pozisyonuna girmiş.2 tanesini de attılar.Maçın başındaki 12.dakikadaki Turgut Doğan'ın kaçırdığı gol ve ikinci yarı başlarında kaçırdıkları goller kırılma anlarıydı.
* İlk yarıda daha iyiydik.Maçın başında kaçırdıkları golden başka A.Gücü'nün pozisyonu yoktu,bozmaya oynuyorlardı.Devre sonunda beklenmedik gol ile eşitliği sağladılar.
Bizim için şok bir gol oldu içeri girerken.
* İkinci yarı başında A.Gücü'nün pozisyonları gol geliyorum sinyalleri veriyordu ki Baroni'nin füzesi tam zamanında geldi ve 2-1.Akabinde gününde olan Stoch'un 2.füzesi ile 3-1 olunca bitti dedik rahatladık ama A.Gücü oyunu bırakmadı.3-2.Gene maç sonunu kabusla geçireceğiz derken Dia'nın dönüşünü golle kutlayışı ile derin nefes aldık.
* Derbi öncesi bir acı sürpriz yaşamamak iyi oldu.
* Baroni ve Selçuk gibi 2 defansif Ön libero ile oynamamıza rağmen bu kadar pozisyon vermemiz enteresan.Bunun sebebi alan parsellemesini iyi yapamamaları,kaymaları ve kademeleri yapamamaları ile kanatlarda Özer ve Stoch'un geriye yeterli yardımı yapamamalarıydı.
* Bireysel performans olarak tabii ki gecenin ve maçın adamı Stoch oldu.
Artık ''Stoch noktası'' olarak literatüre giren yerden gene yazdı.2 gol ile özgüvenini arttırdı.
Çabukluğu,hareketliliği günümüz futbolunda istenilen futbolcu tipi.Haftalardır yazıyoruz Aykut Hoca daha fazla şans vermeli diye.Defansif yönü biraz zayıf ama takımın asıl sıkıntısının hücumda çoğalamamak ,pozisyona girememek olduğu düşünülürse bu tolere edilebilir.



 "Özellikle attığım gollerin takımımı galibiyete taşıması benim için önemliydi. Uzun zamandır ilk 11'de oynamıyordum ve bu anın gelmesini bekliyordum. Bugün hocamız şans verdi ve elimden geleni yapmaya çalıştım. İyi bir performans ortaya koydum ve takım olarak da iyi oynadık”

”Zor olacağını biliyorduk. Belki 1 galibiyetleri var ve ligde son sıradalar ama yüksek enerjiye sahip genç bir takımlar. Bire birde kabiliyetli oyuncuları var. Zor olacağını biliyorduk ama biraz da biz zorlaştırdık. Neticede kazanmasını bildik. Kendi açımdan da iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. İlk 11'de başlayıp 2 güzel gol atım" 

* Gökhan'ın formsuzluğu devam ediyor.


* Bekir sarı kart cezası bitip tekrar formasını aldı.Yavaş yavaş takıma oturuyor.
Sürekli oynama avantajı ile Yobo bu maçta iyi değilken ayakta kalmayı bildi.
* Alex.Bir kez daha Hürriyet'in centilmenlik dışı sertliği ile karşı karşıya kaldı.
Sarı kart bile görmedi Hürriyet.
* Baroni.Bu sezonki formu dikkat çekici.

* Aykut Kocaman.Stoch tercihi yerindeydi.İkinci yarıda Caner'i daha erken alabilirdi
hem Stoch'u daha fazla riske etmezdik,hem Caner bir canlılık getirebilirdi.
Maç sonrası açıklamalarında her zaman söylediğim bu sezon iyi oyun değil skor önemli lafımı teyit etmesi çok önemliydi.Artık taraftar da skor önemli değil saçmalığını  bırakmalı.


''Benim penceremden değişen bir şey yok. Bugün, diğer günlerden çok daha farklı değildi. Fenerbahçe oyuncuları, nasıl bir yük taşımak zorunda olduklarını biliyorlar. Zaman zaman iyi oyun açısından sıkıntılarımız olabilir, ama bu sene farklı bir sene. Skor bizim için çok önemli. Ruh halimizde dalgalanmalar oluyor. Bugün maç öncesinde biraz daha düşük olduğumuz günlerden biriydi. Maça çıkmadan önce durumu tersine çevirecek kapasitede olduklarını gösterdiler. Zihinsel açıdan bunun üstesinden gelebilecek bir kadromuz var.''
* Hakem İlker Meral.
Ankaragücü'nün sert futboluna prim tanıdı.Sarı kartlarını herhalde evde unutmuştu.
14.cü dakikada Hürriyet'in Alex'i arkadan çekerek düşürmesine penaltı vermedi.
Yayıncı kuruluş bu pozisyonu özetlere koymamış sağolsunlar (!)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler