28 Ocak 2012 Cumartesi

Hoşgeldin Moussa Sow !!!

pic.twitter.com/KmwyECG2
*Öncelikle Hoşgeldin Musa.Başarılar dilerken,transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
* Şu şartlarda böyle bir transfer yapmak FENERBAHÇE'nin ne kadar BÜYÜK bir kulüp olduğunun bir kez daha TESCİLİDİR.
* Aynı zamanda bu transfer ''şike tertibi''ne atılmış EN BÜYÜK TOKAT'tır.
''Biz kendimize güveniyoruz,TEMİZ'iz demektir.
* Bu transfere Fenerbahçe'lilerin sevinmesinden çok ''Ezik Bukalemun tayfası''nın dertlenmesi,en çok yorumu yapması,mok atması enteresandır.
* Daha düne kadar ''Sow gelmez'', ''Bu adam düşecek bir takıma niye gelsin ? ''
''Sow Bank Asya'ya mı gelecek ? '' ,''Sow'da pürüz'',''Sow gelmiyor'',''Sow İngiltere'yi istiyor'' v.s. gibi türlü türlü yavşaklık yapan Fenerbahçe düşmanı 
şerefli (!) QTM ve Ezik Bukalemungiller tayfası hala inanamamanın hüsranı ile
''Fenerbahçe düşürülmeyeceğinin garantisini aldı'',''Fenerbahçe MAA ile anlaştı''
diye ciyak ciyak ağlaya dursun,bugün bile ''Fenerbahçe düşürse Sow serbest kalır'' zırvasını öne sürmekten geri kalmadılar.Çok şerefli (!) yavşak QTM anladık hazım sorununuzu giderek Soda yok piyasada da çekemiyorsanız anten takın :))
* Bu ezik tayfasının sözcülüğünü de İlker Yasin'e veriyoruz.Trabzon'a koyduğu maçta golünden sonra ''Bir ara Fenerbahçe'nin de transfer listesindeydi.Artık Almak mümkün değil''demişti.Mümkün müymüş İlker Yasin ? Ahahaha
               
*Ha bir de uydurdukları şu ''6 yıl önce Senegal'den Sakaryaspor'a gelmişti''
balonunu da Hasan Çetinkaya patlattı :))
''Sow'un 6 yil once Sakarya'ya geldiği haberi tamamen uydurma bir haber.Fransa'da doğup büyümüstür.Senegal'de hiç yaşamamıştır.''
* Altyapısını FC Mantes takımında almıştır.10 yaşında doğduğu kasabanın (Mantes la Jolie) takımında başlamış.16 yaşında Amiens'e gitmiş.
2003'te Rennes takımın alt yapısına geçmiştir.İlk maçına 18 yaşında Metz karşısında çıkmıştır.İlk golünü 24 Ekim 2006'da (20 yaşında) Fransa Kupasında Son 16 maçında 2-0 kazandıkları Lille maçında atmıştır.
Milli takımda ise ilk maçında 5 Eylül 2009'da Angola karşısında çıkmış,ilk golünü de 5 Eylül 2010'da 4-2 kazandıkları Demokratik Kongo'ya atmıştır.
Milli takımda 16 maçta 6 gol atmıştır.
* Altyapı Milli takımlarında (U19-U21) Fransa forması ile oynadıktan sonra A Milli takımlar seviyesinde Senegal'i tercih etmiştir.2005'te Fransa U19 takımı ile Avrupa Şampiyonu olmuştur.
 25 golle Gol Kralı olduğu 2010 - 2011 sezonunda sonra Ülkesinde ''Yılın Futbolcusu''seçildi.
Lille tam 47 yıl sonra Lig 1 şampiyonluğuna ve 46 yıl sonra ise Fransa Kupası'na uzanırken Sow, bu büyük başarının baş mimarlarından oldu.
* Etoo'yu örnek aldığını söylüyor.
* Tüm çalıştığı hocaları tarafından ''Gelişmeye Açık'' olarak nitelendirildi.
O yüzden Rennes karnesinde 82 maç 12 gol atması düşük gibi görülse de (20-24 yaş) Lille karnesinde (2010-2012 / 24-26 yaş) görülen 54 maç 32 gol fevkalededir.Gerçi Bukalemungiller tayfası bunda Eden Hazard ve Gervinho'nun büyük katkılarını gösteriyor.Hatta Gervinho'nun gidişinden sonra önceki sezon Gol Kralı olduğu 25 gol'den bu sezon düşüş gösterdiğini ileri sürüyorlar.
 Bunların hepsi hezeyandır.Burada Alex gibi bir asist ustası olacak arkasında,Stoch,Emre,Dia hatta belki Krasiç olacak.
* Bizde Niang'ın veliahtı gibi görülecektir ancak oyun stili olarak Niang'a benzemiyor.Daha çok Emenike stilinde bir santrfor.
* Güçlü,patlayıcı hızlı,bitirici,aralara,defansın arkasına çabuk kaçabilen bir santrfor.Her iki ayağını da iyi kullanıp,sert şutlar atabiliyor.
Kafa toplarında da etkili.
* Kafalarda tek soru işareti ;2.bir Guiza olur mu ?
Biliyorsunuz Guiza da tek senelik patlama ile Mallorca'da 27 gol atarak Gol Kralı olarak gelmişti.Sow'da 25 gol atarak Gol Kralı oldu.Gözüken veriler yeni bir Guiza olmaz diyor.İnşaallah diyelim.Guiza değil,Niang olsun (verim açısından)
* Türkiye Ligi sert bir lig.Bol miktarda kazma stoperler mevcut.Hele rakip Fenerbahçe olunca daha bir kasaplaşıyorlar.Niang o fizikle başarılı olduysa,Emenike ortalığı savurduysa Sow niye başarılı olmasın ?
*Sow'un bir diğer özelliği ise 4-2-3-1,4-3-3 her sistemde oynayabilmesi.
Artı forvetin her yerinde oynayabilmesi.
*Ayrıca tapelere de alışkın :)))))))

* Kendisine iyi referans veren Niang ve Dia'ya da teşekkürler.
Niang şöyle demiş ;
"Sow, çok iyi hedefleri olan bir oyuncu. F.Bahçe çok iyi bir seçim yaptı. Sow, F.Bahçe ile ilgili sorular sordu. Doğruları, içimden geleni söyledim. Takımda muhteşem arkadaşlık ortamı olduğunu, saygı değer bir teknik adamla çalışacağını ve muhteşem bir taraftar olduğunu söyledim''
Dia ;
Issiar Dia ise, elleriyle F.Bahçeli yaptığı arkadaşını anlattı... Onu ikna ederken sarı-lacivertli taraftarlardan bahsettiğini söyleyen Senegalli, "F.Bahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu, bize katacağı çok şey olduğunu söyledim. İstanbul'u, stadın atmosferini ve muhteşem F.Bahçe taraftarını anlattım.Sow'un en iyisini yapacağından eminim. Avrupa'nın büyük takımlarından da teklifler vardı. O da büyük bir takım olan F.Bahçe'yi seçti" 

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler