15 Ekim 2008 Çarşamba

Kraliçeler İyi Başladı.Bayanlar Eurolegue 1.Maç Fenerbahçe - Teo Vilnius 76-68

Fenerbahçe, Evinde TEO Vilnius'u Mağlup Etti (76-68)



15.10.2008 21:10

FIBA Bayanlar Euroleague mücadelesinde Fenerbahçe, İstanbul Caferağa Spor Salonu'nda konuk ettiği TEO Vilnius'u 76-68'lik skorla mağlup etti.


FIBA Bayanlar Euroleague mücadelesinde Fenerbahçe, İstanbul Caferağa Spor Salonu'nda konuk ettiği TEO Vilnius'u 76-68'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Nevriye Yılmaz'ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla başlayan Fenerbahçe, Emilie Gomis'in de turnike basketiyle ilk dakikayı 4-0 önde geçti. Daina Streimikste ile maçtaki ilk sayılarını bulan TEO Vilnius karşısında temsilcisimiz Fenerbahçe, rakibine Nicole Powell, Nevriye Yılmnaz ve Tammy Sutton Brown üçlüsüyle karşılık vererek, 4.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (15-4) Lindsey Wilson'ın üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan konuk ekip, Crystal Langhorne'in de sayılarıyla 6.dakikada skoru 17-14'e getirdi. Esmeral Tunçluer'in üç sayılık basketi ve Tammy Sutton Brown'ın da serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla Fenerbahçe, ilk periyodu 28-21 önde tamamladı.

İkinci periyota iki takımda boş hücumlarla başlarken Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz'ın turnnike basketiyle skoru 30-21'e getirdi. Crystal Langhorne ile periyottaki ilk sayılarını bulan konuk ekip karşısında Sarı Lacivertliler, Kristen Nevlin ve Tammy Sutton Brown ikilisiyle çember altını iyi kullandı. Ausra Bimbaite'nin dış atışlardan takımına yardımcı olması ve Noel Kuin'in de devreye girmesiyle TEO Vilnius 16.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (37-34) Esmeral Tunçluer'in serbest atışları ve bunun ardından da penetreleriyle yeniden kontrolü eline alan Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz'ın basketiyle devre sonunda soyunma odasına 47-41 önde giden taraf oldu.

Mücadelenin üçüncü periyoduna iyi başlayan Sarı Lacivertliler, Esmeral Tunçluer ile bulduğu turnike basketle skoru 49-41 yaptı. Bu basketin hemen sonrasında Lindsey Wilson ile hücumda etkili olan konuk ekip, Jurgita Streimikyte'nin de basketiyle temsilcisimize karşılık verdi. Tammy Sutton Brown'ın boyalı alandan ürettiği sayılar ve Kristen Nevlin'in de hücuma katkı sağlamasıyla, Fenerbahçe skor üstünlüğünü sürdürdü. Daina Staugaitiene ve Crystal Langhorne ikilisiyle bu bölümlerde kontrolü eline alan TEO Vilnius, 28.dakikada da 53-54'lük skorla öne geçti. Esmeral Tunçluer'in basketiyle rakibine karşılık veren Fenerbahçe, Nalan Ramazanoğlu'nun turnikesiyle periyodu 57-56 önde kapattı.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine Nicole Powell'ın üç sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe, 31.dakikada skoru 60-56'ya getirdi. Nalan Ramazanoğlu'nun da hücumda aktif rol oynamasıyla birlikte skor bulmakta zorluk yaşamayan temsilcimiz, buna karşın savunmada zaman zaman zorlandı. Crystal Langhorne'in hem dışarıdan hem de pota altından bulduğu sayılarla hücumda etkili olan TEO Vilnius, 33.dakikada farkı 2 sayıya indirdi (62-60). Tammy Sutton Brown ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle boyalı alanın hakimiyetini eline geçiren Sarı Lacivertliler, 36.dakikada farkı yeniden 7 sayıya çıkarttı (70-63). Bu dakikadan sonra iyi savunmasıyla rakibini durdurmayı başaran Fenerbahçe, Nicole Powell, Esmeral Tunçluer ikilisiyle 38.dakikada skoru 73-63'e getirdi. Son dakikaya 9 sayı farkla önde giren temsilcimiz Fenerbahçe, karşılaşmadan da 76-68 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (76): Emilie Gomis 5 (3 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 15 (5 ribaund- 4 asist- 2 top çalma), Yasemin Dalgalar, Nalan Ramazanoğlu 4, Nicol Powell 11 (5 ribaund- 4 asist), Nevriye Yılmaz 18 (7 ribaund- 1 asist), Melike Bakırcıoğlu (1 ribaund), Gergena Branzova-Erdenay, Tammy Sutton-Brown 11 (3 ribaund- 1 asist), Birsel Kristen Nevlin 12 (6 ribaund)

TEO VİLNİUS (68): Lindsey Wilson 8 (3 ribaund- 5 asist), Noel Monik Kuin 10 (4 ribaund), Jurgita Streimikyte 9 (7 ribaund- 3 asist), Ausra Bimbaite 11 (1 ribaund- 2 asist), Cyrstal Allison Langhorne 23 (12 ribaund), Daina Staugaitiene

1.PERİYOT: 28-21
2.PERİYOT: 19-20
3.PERİYOT: 10-15
4.PERİYOT: 19-12


MAÇIN YORUMU

Sezon başı henüz,takım hazır değil ve eksik.Rakip hem daha hazır hem de Litvanya gibi bir ekolün temsilcisi.

Bu şartlarda Euroleague'e galibiyetle başlamak güzel.

Maalesef bence takım kimyasında da Zafer Hoca planlamada yanlış yapmış.Tabii Ajavon ilk planlamada varsa.Birsel'in sakatlığı yüzünden sonradan karar verildiyse bilemem.

Zira Ajavon yeterli,Gomis'in yerine Ebonny kalsaydı veya gs'nin bulduğu Beyaz Rus Milli Marina Kress gibi bir pota altına uzun alınsaydı.

Bugün gördük,zone savunmamız göbekten delik deşik oldu.Ebony Hoffman gibi biri lazım.Ne Tammy,ne Nevriye,ne Newlin tam bir 5 numara olmamasına rağmen Langhorne'u durduramadılar.Böyle bir oyuncu mu bilmiyorum ama kız hayatının maçını oynadı,maden buldu orada.Tabii onu

oynatan çok beğendiğim 4 numaralı ABD'li Guard (36 yaşında) Wilson'u da unutmamak lazım.Çok iyi ikili oyunlar oynadılar.

Langhorne 23s,12r.ile maçın MVP'si idi bence.Wilson da 8s,5a,3r ile oynadı.3.ABD'li Noel Kuin de 10s,4r.ile oynadı.Yabancıları iyi bulmuşlar.

Bize gelirsek;takımda en hazır Esmeral ve Nevriye idi.Zaten sırtladılar takımı.Nevriye 25 dk.18s,7r,Esmeral 15s,5r,4a ile oynadı.


Bizim takımın yıldızı ,oyunu da iyi yönlendirdiği için Esmeral diyorum.33dk.oynadı Birsel'in yokluğunda.Ne yazık ki ne Gomis ne Begüm

ona yardımcı olamadılar.

Nicole Powell hiç hazır değil.WNBA'den sonra herhalde ilk kez burada basketbol topunu eline alıyor.Fizik,kondisyon açısından çok eksiği var.

30dk.11s,5r,4a ile gene de iyi katkı yaptı diyelim.Sutton Brown da aynı şekilde hazır değil.Aslında ben bu sezon onun yerine daha sert ve efektif birini bekliyordum.Upgrade edilmeliydi.Zayıf kalıyor mücadele ve sertlik anlamında.

Newlin,gs maçında hayalet gibiydi ,bizi kupadan etti.Bugün iyi başladı,sonra kenara alınınca düştü oyundan.Post mevkiinden şutları iyi.

23dk.12s,6r. iyi katkı.

Gomis'i maalesef gene beğenmedim.Bizim takımın oyuncusu değil.

Şutu yok anladıkta,turnikede bile zor sayı buluyor veya bulamıyor.

24dk.5s ve 4 top kaybı.

13/3 üçlük yüzdemiz iyi değil.

Ribauntlarda 34-30 üstünüz.

Asistlerde 12-14 gerideyiz.

15/13 % 86.7 serbest atış yüzdemiz en iyi istatistiğimiz.

Haftaya Broker Kosice (Slovakya) deplasmanında inşaallah daha daviyi oynarız ve bir galibiyet ile döneriz.

Keşke Ajavon da bu maçlarda oynayabilse.

Avrupa maçlarında yabancı sınırlaması yüzünden oynayamıyor.

ABD'li Powell ve Kanadalı Tammy 2 kontenjanı dolduruyor.

Avrupa pasaportu olmalıydı.


Takımı ve hocayı kutluyor,başarılar diliyorum.

Grubumuzda bu akşam oynanan diğer maçta Kösice

Fransa da Montpellier deplasmanında 65-67 galip geldi.

Kosice de Kraayeveld 20s,6r.1a ile en iyi isim oldu.

L.Cohen 10s,6a,Spencer 12s,3r.,eski oyuncumuz Linda

Fröhlich 11s,7r,2a ile oynadı.

Montpellier de ise S.Mosch 21s,7r.2a,E.Bertal 13s,8r.,

K.Whittington 12s,44.ile oynadı.

S.Moskova-F.Schio maçı yarın oynanacak.(16 Ekim)


Bu arada Rusya'nın Ekaterinburg takımına transfer olan Cappy Pondexter bu akşam deplasmanda 62-92 kazandıklaı Sibenik maçında 37 dk.da 10s,8r,7a ile oynadı.












0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler