4 Aralık 2009 Cuma

UEFA Avrupa Liginde Son Durum !!!

İşte muhtemel rakipler!


TOPLU SONUÇLAR

A GRUBU
Timisoara (Romanya)-Ajax Amsterdam (Hollanda)........: 1-2 

Anderlecht (Belçika)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan).....: 0-1

Haftaya 4 maçta topladığı 8 puan ve averajla lider giren Ajax Timisoara deplasmanında Suarez'in iki penaltı kaçırdığı maçta rakibini devirdi, liderliği korudu ve gruptan çıkmayı garantiledi. Dinamo Zagreb ise Anderlecht deplasmanında kazandı ve umut tazaledi.

B GRUBU
Valencia (İspanya)-Lille (Fransa)....................: 3-1
Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti)-Genoa (İtalya).........: 0-0

Haftaya lider giren Lille koltuğu Valencia deplasmanında bıraktı, Genoa ise Prag deplasmanında takılınca 7 puanla üçüncü sırada kaldı. Grupta düğüm son hafta yapılacak Genoa-Valencia ve Lille-Slavia Prag maçlarının ardında çözülecek.

C GRUBU
Celtic (İskoçya)-Hapoel Tel-Aviv (İsrail)............: 2-0
Hamburg (Almanya)-Rapid Vienne (Avusturya)...........: 2-0

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda 5. maçlar oynandı; Celtic'e yenilen Hapoel Tel Aviv ve Rapid Vienna'i ikinci yarıda deviren Hamburg, gruptan çıkmayı garantiledi.. Lideri ise son hafta yapılacak Hapoel Tel Aviv-Hamburg maçı belirleyecek. Celtic ile Rapid ise Avrupa defterini bu sezon kapattı.

D GRUBU
Ventspils (Letonya)-Hertha BSC Berlin (Almanya)..........: 0-1
Sporting Club Lizbon (Portekiz)-HB Heerenveen (Hollanda).: 1-1

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Sporting Lisbon 90'da beraberliği bulup gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi, Hertha ise son haftaya zaferle girdi.. Gruptan çıkacak son takım, Hertha Berlin-Sporting ve Heerenveen-Ventspils maçlarının ardından belli olacak.

E GRUBU
Fulham (İngiltere)-PFC CSKA Sofya (Bulgaristan)..........: 1-0
AS Roma (İtalya)-FC Basel (İsviçre)......................: 2-1

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Basel'i deviren Roma gruptan çıkmayı son haftaki Basel-Fulham maçı sayesinde garantilerken, son 32 biletini alacak 2. takımı ise bu karşılaşma belirleyecek.. Grupta Roma 10 puanla liderlik koltuğunda otururken, Basel 9 puanla ikinci, Fulham ise 8 puanla 3. sırada yer alıyor. Son maçta Basel ile Fulham karşılaşacağı için, bu mücadeleden çıkacak sonuç Roma'nın sadece gruptan hangi sırada çıkacağını belirleyecek.

F GRUBU
G.Saray (Türkiye)-Panathinaikos (Yunanistan).........: 1-0
Dinamo Bükreş (Romanya)-Sturm Graz (Avusturya)...........: 2-1

Ligde düşüşte olan G.Saray, Avrupa'da yoluna doludizgin devam ediyor! Deplasmanda mağlup ettiği Panathinaikos'u İstanbul'da da 1-0'la geçen Aslan, üst tur biletini kaptığı grupta, son haftaya girilirken liderliği de garantiledi.. Gruptan çıkacak ikinci takımı ise Pana-Dinamo maçının skoru belirleyecek.

G GRUBU
Salzburg (Avusturya)-SS Lazio (İtalya)...............: 2-1
Levski Sofya (Bulgaristan)-Villarreal (İspanya)......: 0-2

Grubun lideri Salzburg sahasında Lazio'yu devirdi, beşte beş yaptı ve lider olarak üst tura adını yazdırdı. Levski'yi her iki yarıda bulduğu gollerle deviren Villarreal ise İtalyanlara ikili averajda üstünlük sağladı ve UEFA'da yoluna devam etti. Roma ekibi ise Avrupa'ya erken veda etti..


H GRUBU
Sheriff Tiraspol (Moldova)-Steaua Bükreş (Romanya)...: 1-1
Twente (Hollanda)-FENERBAHÇE (TÜRKİYE)...............: 0-1

Temsilcimiz Fenerbahçe Twente'yi deplasmanda Lugano'nun golüyle mağlup etti ve lider olarak gruptan çıkmayı garantiledi. Gruptan çıkma ümitlerini son maça taşımak isteyen Sheriff Tiraspol ile Steaua Bükreş arasındaki mücadele 1-1 sona erdi, Sheriff'in işi son maça kalırken, Steaua ise Avrupa'ya havlu attı!

I GRUBU
BATE Borisov (Belarus)-SL Benfica (Portekiz).........: 1-2
AEK Atina (Yunanistan)-Everton (İngiltere)...........: 0-1

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 5. hafta maçları sonunda şekillendi. Haftaya lider giren Benfica, BATE deplasmanında istediğini ikinci yarıda bulduğu gollerle aldı ve grubu zirvede bitirmeyi garantiledi. Premier Lig ekibi Everton ise zorlu AEK'yı Atina'da tek golle geçti ve adını bir üst tura yazdırdı.

J GRUBU
Shakhtar Donetsk (Ukrayna)-Club Brugge (Belçika).........: 0-0
Toulouse (Fransa)-FK Partizan Belgrad (Sırbistan)........: 1-0

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda 5. maçlar yapıldı; Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar gruptan lider çıkmayı garantilerken, Fransız ekibi tur umudunu son maça taşıdı.. Son hafta Club Brugge-Toulouse maçının skoru son 32'ye adını yazdıracak ekibi belli edecek.

K GRUBU
PSV Eindhoven (Hollanda)-AC Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti): 1-0
FC Kopenhag (Danimarka)-CFR Cluj (Romanya)...............: 2-0

Avrupa Ligi K Grubu'nda üst tur biletini alan ilk
takım, liderliği garantileyen PSV Eindhoven oldu.. Grup lideri ve çıkacak ikinci takım ise son hafta belli olacak.. Son haftadaki Sparta Prag-Kopenhag maçı düğümü çözecek.

L GRUBU
FK Austria Wien (Avusturya)-Athletic Club Bilbao (İspanya) 0-3
SV Werder Bremen (Almanya)-Nacional Madiera (Portekiz)...: 4-1

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda bir üst tura çıkmayı garantileyen Werder Bremen, Nacional'i farklı devirdi, olaylı maçta Avusturya'da gülen Bilbao da gruptan çıkmayı garantiledi.. Gruptan kimin lider çıkacağı ise Bilbao-Werder Bremen arasındaki mücadeleden sonra belli olacak.

LİDERLİĞİ GARANTİLEYENLER

FENERBAHÇE
G.Saray
Benfica
PSV Eindhoven
Salzburg
Shakhtar Donetsk
Sporting Lisbon

GARANTİLEYENLER
Athletic Bilbao
Everton
Hamburg
Hapoel Tel Aviv
Roma
Villarreal
Werder Bremen

HAVLU ATANLAR
AEK Athens
Avusturya Wien
BATE Borisov
Celtic
CSKA Sofya
Lazio
Levski Sofya
Nacional
Partizan
Rapid Wien
Slavya Prag
Steaua Bükreş
Sturm Graz
Timişoara
Ventspils

15 takımın gruptan çıkmayı garantilediği UEFA Avrupa Ligi'nde gruptaki son maçlar 16 ve 17 Aralık tarihlerinde yapılacak. Son maçların ardından son 32'ye kalacak 9 takım daha belli olacak.

NOT
Gruptan lider olarak çıkacak ekipler ve Şampiyonlar Ligi'nden gelecek 3.'ler arasındaki en iyi 4 tanesi son 32 için yapılacak kura çekiminde seribaşı olacaklar.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler